forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 16 kwie 2024, 16:56

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 21 paź 2017, 19:17 
Nie pierdol.
Ty mi lepiej napisz czy wędzoną mokry bukiem padlinę mogę jeść?
Szynka i schab jako tako, ale cienki boczek i polędwiczka wyszły lekutko kwaśne. Po parzeniu ten kwasek jeszcze czuć, ale po suszeniu już nie.
Żreć, czy wypierdolić, bo się zatruję jakąś mieszanką mokrego dymu i peklosoli?


Na górę
  
 
Post: 21 paź 2017, 19:23 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Ja się z Ciebie śmieję ?! - ja! - kurwa......?!
Ja się nigdy z nikogo nie smieję.....nawet jak się przewróci to się nie śmieję...... ;)
Ale ja mam dla Ciebie, Cweter, - dobrą radę:
Pomimo tej chęci skopania mnie...( bogu ducha winnego.....)
Ty wklep w wyszukiwarkę "Wędzarnicza Brać"!
Tak się zbierają takie rozmaite oszolomy, które w zęby kłują wędliny z supermarketów.
I oni tam wymyślają rozmaite patenta na przyprawianie rogów, _ tfu! - mięs w celu wędzenia tych że.
Na poważnie zasię: - sporo tam ciekawych przepisów oraz rozmaitych pomysłów ktorymi się na forum dzielą.
Polecam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2017, 19:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
polar pisze:
... ale cienki boczek i polędwiczka wyszły lekutko kwaśne. ....


A trza było czytać gdy pisałem, niczym się nie zatrujesz a na przyszłość, wędlina ma być sucha i ciepła przed początkiem dymienia.
Nie może wilgotnieć w trakcie wędzenia bo wtedy jest kwaśna


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2017, 19:30 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
polar pisze:
Nie pierdol.
Ty mi lepiej napisz czy wędzoną mokry bukiem padlinę mogę jeść?
Szynka i schab jako tako, ale cienki boczek i polędwiczka wyszły lekutko kwaśne. Po parzeniu ten kwasek jeszcze czuć, ale po suszeniu już nie.
Żreć, czy wypierdolić, bo się zatruję jakąś mieszanką mokrego dymu i peklosoli?


Wypierdol!
Najlepiej do kartonika, po czym zaadresuj na mój adres i wypierdol na pocztę.
Jeszcze nikt się nie struł wędzonką. Chyba, że wpierdolił jej 5 kilogramów na raz.
Napiszę Ci, jak smakowała. Jeno ją ździebko podsuszę.............co za tłumoki.....wędzonkę będą wypierdalać...... :lol:

I się - kurwa, - zapisz do tych wędzonych braci..........ja Ci radzę. :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2017, 19:34 
stary praktyk pisze:
J
Ty wklep w wyszukiwarkę "Wędzarnicza Brać"!


https://www.facebook.com/groups/wedzarn ... c/members/

Jestem członkiem. :lol:
Nie mylić z chujem.


Na górę
  
 
Post: 21 paź 2017, 19:40 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
To Ty nas o wędzenie wypytujesz ?!
Zara tam zamieszczę, kogo oni do bractwa przyjmują........ :shock:
Ale będzie obora....... :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2017, 19:40 
Pantryglodytes pisze:
A trza było czytać gdy pisałem, niczym się nie zatrujesz a na przyszłość, wędlina ma być sucha i ciepła przed początkiem dymienia.
Nie może wilgotnieć w trakcie wędzenia bo wtedy jest kwaśna


Czytałem Panty, ale kupiłem chujowe drewno. Dodatkowo jeszcze trzymałem je w działkowym domku, a tam mi jeszcze wchłonęło trochę wilgoci. Lato tego roku nie dopisało. Non stop lało. Ciąg nieprzewidywalnych zdarzeń.
Ale uczę się, wyciągam wnioski, czytam.
Jeszcze podbiję ten kraj smakiem babcinych wyrobów. ;)


Na górę
  
 
Post: 21 paź 2017, 19:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
polar pisze:
Pantryglodytes pisze:
A trza było czytać gdy pisałem, niczym się nie zatrujesz a na przyszłość, wędlina ma być sucha i ciepła przed początkiem dymienia.
Nie może wilgotnieć w trakcie wędzenia bo wtedy jest kwaśna


Czytałem Panty, ale kupiłem chujowe drewno. Dodatkowo jeszcze trzymałem je w działkowym domku, a tam mi jeszcze wchłonęło trochę wilgoci. Lato tego roku nie dopisało. Non stop lało. Ciąg nieprzewidywalnych zdarzeń.
Ale uczę się, wyciągam wnioski, czytam.
Jeszcze podbiję ten kraj smakiem babcinych wyrobów. ;)


Fakt, lata było z tydzień, więcej nie zauważyłem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2017, 21:07 
Proluś? Masz tu suszoną kurzynę bez wedzenia- dojrzewającą. Nazywa sie BASTURMA

https://www.youtube.com/watch?v=rGqdhOJbURM

Obrazek

(oryginalna ormiańska jest z wołowiny, żeby sie zaraz jakieś chuje nie wymądrzały)


Na górę
  
 
Post: 23 paź 2017, 16:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3530
Lokalizacja: z tamtąd
Basturma z kurczaka to jak bezkofeinowa kawa. Ani smaku ani koloru ani radochy. To już lepiej zrobić z kaczki lub gęsi
A ja dalej z udkami walczę
druga partia słoiczyny się marnuje. 3,5 kila udków wyfiletowanych i pokrojonych w kawałki ( dowolne i różnej wielkości), do tego dwie łyżeczki ziaren kolendry i opakowanie czarnego pieprzu ( ubitych w moździerzu), trzy łyżeczki słodkiej wędzonej papryki, dwa strączki świeżej ostrej chili (takie po 5cm długie i posiekane drobno razem z nasionkami) i dwie garście suszu z warzyw ( ja dałem własnej roboty ale można sypnąć takich kupnych, tylko trzeba je pierw zmielić na proszek w młynku do kawy) no i oczywiście dwie główki ( tak główki , dwie bo małe) czosnku. Dosolić do smaku i do lodówki. Do jutra się przegryzie i trafi do słoików w towarzystwie cebulek dymek ( pokrojona na ćwiartki dymka na słoik. Potem tylko zawekować i ostudzić

Obrazek

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group