forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 26 kwie 2024, 16:35

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 26 wrz 2017, 10:34 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2943
Mnie tam nic nie dopada.
Tfu tfu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 wrz 2017, 11:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
A w czym problem. Historia ludzkości nie zna przypadku aby jakiś człowiek umarł będąc zdrowy. Gdybym tak miał umierając z taka świadomością to chuj by mnie strzelił na miejscu. :lol:

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 wrz 2017, 15:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
MMM pisze:
Boruch pisze:
A w czym problem. Historia ludzkości nie zna przypadku aby jakiś człowiek umarł będąc zdrowy. Gdybym tak miał umierając z taka świadomością to chuj by mnie strzelił na miejscu. :lol:


E tam, mało to zdrowych umarło w wypadkach? :D


Tych moja droga MMM wkluczyłem ma się rozumieć.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 wrz 2017, 15:59 
Pani Emem, niech Pani nie wierzy za grosz parszywej kurwie, gówno wykluczał, to jest debil i nie miał absolutnie żadnego pojęcia o czym pisze, a Pani powinna dla komfortu psychicznego napisać plugawej kanalii – mam ciebie lumpie w dupie i plwam na ciebie, kanalio – a zaraz lepiej się Pani poczuje, jak tylko wyzwoli się z kajdan tego kołtuńskiego więzienia, perło Ty moja czarna i nieregularna.


Na górę
  
 
Post: 26 wrz 2017, 17:36 
leguralna idiota, nieprawdasz? ;)


Na górę
  
 
Post: 26 wrz 2017, 18:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Gosia. ;)

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 wrz 2017, 20:12 
Załącznik:
acha.jpg
acha.jpg [ 26.91 KiB | Przeglądany 2702 razy ]

Acha, to stara kurwa rucha się z boruchem, a Pan Barycki gore.


Na górę
  
 
Post: 26 wrz 2017, 20:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Ty, Chuju, ja Ci dam, a w pysk kcesz? Ale pies zajebisty. I dlatego Ci wybaczam. Nie wiem co Pani Gosia z tym zrobi, ale na wszelki wypadek ubierz zmoże zbroję.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 wrz 2017, 8:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
Nie mówi się " a w pysk kcesz" ino " do buzi ci włożę" formy grzecznościowe nie obowiązują tylko tego z rozdwojonym profilem.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 wrz 2017, 17:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
Robił ktoś wojskową słoninę? Znalazłem w odmętach sieci taki przepis i się zastanawiam

Cytuj:
Przeprowadziłem wczoraj próbę z produkcją słoninki wojskowej.
Efekt końcowy b.dobry, choć tutaj każdy musi popracować nad dodatkami.
W związku z tym, iż zakupiona wcześniej PN dot. słoniny konserwowej specjalnej nic nie mówi o technologii produkcji ani składnikach - eksperymentowałem.
Nabyłem słoninkę (ok. 1 kg) w płatach o grubości od 1 do 1,5 cm., które to płaty dokroiłem do wysokości słoika 0,75 l .
Teraz czas na dodatki.
Pamiętałem, że była tam cebulka, czosnek i pieprz.
Małą cebulę przepuściłem przez maszynkę o oczkach 3 mm. Aby całą usunąć z maszynki zmieliłem kawałek słoninki. Do tej mieszanki dodałem zmiażdżony ząbek czosnku, sól (ok. łyżeczki) pieprz i troszkę majeranku (myślę, że odrobina kolendry nie zaszkodzi). Wszystko wymieszałem i posmarowałem miksturą rozłożone płaty słoniny. Następnie bardzo ściśle zwinąłem je w rulon, tak aby lewo mieścił się do słoika. Przy wpychaniu pomogłem sobie pałką drewnianą. Jeśli zostają puste przestrzenie w słoiku, można je wypełnić kawałkami słoniny jaka została z formowania „rolady”
Po „nabiciu” słoika i wyrównaniu zawartości, na wierzch sypnąłem szczyptę soli. Słoik zakręciłem i pasteryzowałem przez 3,5 godz. w temp. 100 st.C. Wystawiłem na balkonik i po 4 godz. - próba.
Smak super.
Wnioski: pieprz czarny powinienem zastąpić białym, gdyż jest widoczny na tle różowiutkiej słoninki. Cebuli można dodać troszkę mniej, choć to będzie można ocenić dopiero za jakiś czas, aż wszystko w słoiku się smakowo ustabilizuje.
Jestem przekonany, że „oni” dodają tylko sól, zaś przyprawy to ekstrakty przypraw naturalnych, nie zmieniające kolorystyki wyrobu.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 155 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group