forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 29 mar 2024, 8:31

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 16 sie 2017, 14:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
eeeeeeeeeeee jego turnusy dietetyczne cieszyły się ogromnym powodzeniem, a gość na nich zarobił kupę szmalu. nawet niedawno pociągu z tym szmalem szukali gdzieś na Ślunsku.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 sie 2017, 15:37 
Nie na Ślunsku, a pod Wałbrzychem. I proszę mi nie prześmiewwać, w sensie że ŚLUNSK. Nie ma takiego tworu..
Dziś jedlim indyka. Kupiłam kg sznycelków z indyka. Tak nazwał producent, u nas sznycle to kotlety z mięsa mielonego, z cebulką, pieprzem, solą, papryką i bułką w mleku moczoną. Bułką z piekarni, nie że z marketu. Bułę mielisz, dodajesz jajo, przyprawiasz i mieszasz z mięchem wieprzowo- wołowym. Formujesz podlużne kotleciki, obracasz w bułce tartej i na rozgrzany smalec.
No, ale wracając, kupiłam płaty z indyka. Zapacipiłam przyprawami i cebulą. Odstały ze 3 godziny w lodówce. Ugotowałam makaron, muszelki. Wyciągnęłam mięcho i na rozgrzany Kujawski. Mieszam, przewracam, potem liść lubczyku, cebula, czosnek, koper świeżo ścięty, znowu mieszam. Przykryłam pokrywką, ściągnęłam pokrywkę.. Śmietanę Krasnystaw 18% wymięszałam z sosem pieczeniowym aksamitnym Winiary, podlałam mięcho i dusiłam jeszcze jakieś 15 minut. Potem jeb do tego makaronu. Żarełko dupę urywa.. Lejek aż sapie z zachwytu.


Ostatnio zmieniony 16 sie 2017, 15:40 przez AGAFIA, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
  
 
Post: 16 sie 2017, 15:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Muszę donieść Prezesowi że od tego 500+ ludziom w dupach się przewraca.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 sie 2017, 15:46 
Mnie 500 plus 1 maja zabrali, synuś dorósł... Mogą mnie bodnąć, na córę się nie łapiemy, bo ta teraz wg. Pis-U za pierwsze dziecko robi, pomimo że mam 3 dzieci co to do szkoły chodzą, a na najmłodszego ustawowo się nalezy.
Stąd wzruszam ramionkami..


Na górę
  
 
Post: 16 sie 2017, 15:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Arend pisze:
eeeeeeeeeeee jego turnusy dietetyczne cieszyły się ogromnym powodzeniem, a gość na nich zarobił kupę szmalu. nawet niedawno pociągu z tym szmalem szukali gdzieś na Ślunsku.



I taki to kurwa dietetyk.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 sie 2017, 16:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
skuteczny

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 sie 2017, 17:24 
Pieczony bakłażan z kaszą gryczaną i przyprawami jako farsz.
Dla żony.
;)

Podpiekłem bakłażana.
Ugotowałem kaszę.
Pokroiłem cebulkę
pokroiłem czosnek.
Bakłażana wyczyściłem z miąższu łyżką, poszatkowałem i zmieszałem z czosnkiem cebulą oraz kaszą ugotowaną.
Doprawiłem cytryną i przyprawami jakie lubię.
Następnie nafaszerowałem połówki wydrążonego bakłażana i zapiekłem w tem. 200 stopni przez 15 minut.
Aha, do farszu dużo oliwy extra vergin. ;)


Ja żarłem mięso z kaszą i małosolne. ;)


Na górę
  
 
Post: 16 sie 2017, 21:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
older pisze:
Pieczony bakłażan z kaszą gryczaną i przyprawami jako farsz.
Dla żony.
;)

Podpiekłem bakłażana.
Ugotowałem kaszę.
Pokroiłem cebulkę
pokroiłem czosnek.
Bakłażana wyczyściłem z miąższu łyżką, poszatkowałem i zmieszałem z czosnkiem cebulą oraz kaszą ugotowaną.
Doprawiłem cytryną i przyprawami jakie lubię.
Następnie nafaszerowałem połówki wydrążonego bakłażana i zapiekłem w tem. 200 stopni przez 15 minut.
Aha, do farszu dużo oliwy extra vergin. ;)


Ja żarłem mięso z kaszą i małosolne. ;)


Bardzo słusznie, bakłażan ma kolor, i smak zapewne, zbliżony do dobrze namoczonego zmywaka ze zużytej gąbki.

Żony szkoda.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 sie 2017, 22:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
Ta, a weź i powiedz że te kabaczki, bakłażany i tego typu gówno to pastewne jest to cie baby zjedzą, taka to magia rozdmuchanej mody. Gówno by zjadły jakby modne było

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 sie 2017, 20:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
Obrazek

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 49 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group