forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 25 kwie 2024, 2:25

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 20 lut 2017, 18:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:00
Posty: 3964
Już - my muwimy solarkakoryguję , zadzwoniłem do kolegi - nazywa się soljanka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lut 2017, 18:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2014, 17:35
Posty: 1639
Lokalizacja: Kresy pn-wsch.
Aaa, no to soljanka. :) Pychota, żarłem kiedyści.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lut 2017, 18:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:00
Posty: 3964
rie przepisu: Gotowanie / Rosja / Smażenie / Zupy
Rosyjska soljanka

1 zdjęcie zostało dodane dla tego przepisu
Zgłoś naruszenie zasad
4 / 5 (239 gło)
Czas przygotowania:
60 minut
Danie dla:
6 osób
Poziom trudności:
Średnie
Dodaj do ulubionychDrukuj przepis
1
Podobne przepisy

Pielmienie Rosyjskie pierożkiPielmienie Rosyjskie pierożki
Rosyjskie bliny na słodko
Rosyjskie pielmienie
POMIDORY W SOSIE ROSYJSKIM

Składniki

15 dag wieprzowiny - karkówka lub łopatka
15 dag wołowiny - rostbef
0k. 5 dag wędliny - najlepiej wędzonego coś, ja daję to, co mam w lodówce
2 większe dojrzałe pomidory
2 cebule
3 większe kiszone ogórki
10 dag koncentratu pomidorowego
4 - 5 ząbków czosnku
1 łyżka octu winnego
1 cytryna
pół kostki masła
olej do smażenia
pół szklanki gęstej kwaśnej śmietany
sól, pieprz
sos sojowy - wg uznania

Etapy przygotowania

1

Pokrój mięso w wąskie paseczki, posiekaj cebulkę. Mięso i cebulkę podsmaż razem. Osobno podsmaż wędlinę, też pokrojoną w cieniutkie paseczki. Mięso i wędlinę włóż do garnka, zalej 2 litrami zimnej wody, gotuj 20 minut.
2

Po 20 minutach dodaj podsmażony na połowie masła koncentrat, pokrojone w kostkę pomidory bez skóry oraz posiekany czosnek, ocet winny, sól i pieprz. Gotuj jeszcze 15 minut.
3

Ogórki zetrzyj na tarce z dużymi oczami, przesmaż je na pozostałym maśle, podlej kilkoma łyżkami zupy. Ogórki duś chwilę, aby zmiękły. Wymieszaj z zupą, gotuj jeszcze 5 minut.
4

Cytrynę pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie. Podsmażone cytryny wrzuć na kilka minut do zupy, aby nabrała smaku. Do każdego talerza włóż po plasterku cytryny oraz łyżkę śmietany, na to wlej zupę.


Ostatnio zmieniony 20 lut 2017, 18:57 przez czytelniknie, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lut 2017, 18:57 
agronom pisze:
Lubię ciepłe kluchy al dęte przeżuwać.


Taaa...nie wątpię. A przed przeżuciem pewnie possać kluseczkę też lubisz.

Parafon pisze:
Poczułem się letko obrażony... ;)


Obrażony?! Mi to babsko wyrwało serce zez korzeniami przez gardło tym postem.
Dlatego koniec adorowania Agrafki ( :D ), teraz będziemy się podlizywać Korbaczeskiej,
Włala:

Sałateczka makaronowa a'la Prol Stoczniowy Spawacz Zęzowy

250gr makaronu krótkiego. ( ja kupiłem w Oszą takie krótkie skręcone podwójne spagetti z pszenicy durum firmy Dolce Gusto )
garść świeżej bazylii
pęczek cebuli dymki
pęczek koperku
pół pęczka natki pietruszki
dwie mniejsze czerwone papryki
groszek zielony z puszki ( pół, abo czy czwarte )
sos:
małe opakowanie jogurtu ( ja wziąłem typu bałkańskiego )
mała śmietana 12% lub 18% ( wersja dla Agafii - śmietana 36% )
duża łyżka chrzanu
sól, pieprz

zioła, cebulę, paprykę pokroić średnio drobno. Wymieszać z sosem. Dodać do makaronu, uprzednio doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Żreć i paczeć jak chudniecie.
:lol:


Na górę
  
 
Post: 20 lut 2017, 18:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:00
Posty: 3964
polar pisze:
agronom pisze:
Lubię ciepłe kluchy al dęte przeżuwać.


Taaa...nie wątpię. A przed przeżuciem pewnie possać kluseczkę też lubisz.

Parafon pisze:
Poczułem się letko obrażony... ;)


Obrażony?! Mi to babsko wyrwało serce zez korzeniami przez gardło tym postem.
Dlatego koniec adorowania Agrafki ( :D ), teraz będziemy się podlizywać Korbaczeskiej,
Włala:

Sałateczka makaronowa a'la Prol Stoczniowy Spawacz Zęzowy

250gr makaronu krótkiego. ( ja kupiłem w Oszą takie krótkie skręcone podwójne spagetti z pszenicy durum firmy Dolce Gusto )
garść świeżej bazylii
pęczek cebuli dymki
pęczek koperku
pół pęczka natki pietruszki
dwie mniejsze czerwone papryki
groszek zielony z puszki ( pół, abo czy czwarte )
sos:
małe opakowanie jogurtu ( ja wziąłem typu bałkańskiego )
mała śmietana 12% lub 18% ( wersja dla Agafii - śmietana 36% )
duża łyżka chrzanu
sól, pieprz

zioła, cebulę, paprykę pokroić średnio drobno. Wymieszać z sosem. Dodać do makaronu, uprzednio doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Żreć i paczeć jak chudniecie.
:lol:

polar ty satanisra - post 666


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lut 2017, 12:54 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
czytelniknie pisze:
Już - my muwimy solarkakoryguję , zadzwoniłem do kolegi - nazywa się soljanka

Czytnik, miej bobra w sercu... soljanka z kapustą i oliwkami.... nie pij więcej tej samogonki na granicy w Połowcach bo ona na ruskim spirycie... :lol:

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lut 2017, 13:28 
coś poszło nie tak..., ide cuś ugotować..


Na górę
  
 
Post: 21 lut 2017, 13:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Dzisiaj gotuję pierogi ze szpinakiem. Jak też chcecie to polecam te z Kotwicy.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lut 2017, 14:01 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 8006
Na głodno miałam 141 cukru w cukrze, a po glukozie (2 godziny) 98 cukru w cukrze.
To mogę jeść tę soljankę?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lut 2017, 15:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2014, 20:43
Posty: 6010
To z braku seksu cukier wyskakuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 192 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group