forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 21 paź 2018, 18:16

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: 22 paź 2014, 6:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 18:51
Posty: 386
Na początek przekopiowane z Telewizorni:

Jak słyszę o nowych polskich kanałach to normalnie szczam w majty z podniecenia :lol:

VHF / UHF * 174-230 MHz / 470 - 862 MHz
Kanały 6 - 12 * 21 - 69

Na UHF kanał ma szerokość 8 MHz
Na VHF ma 7 MHz czyli słabiej

http://www.dipol.com.pl/wykaz_czestotli ... _bib02.htm

Nowy mux będzie chyba nadawany na VHF czyli tam, gdzie kiedyś był pierwszy program Szczepańskiego.
Część tv oglądaczy będzie miała problemy z prawidłowym odbiorem nowych kanałów.
Zwłaszcza ci, którzy pokupili wszelakiego rodzaju badziewie zwane potocznie antenami kierunkowymi.

Kto ma antenę siatkową ze wzmacniaczem ten nie będzie miał problemów z odbiorem,
Siatka odbiera jednakowo kanały 1 - 69. Wzmacniacz (płytka) w niej jest na kan. 1 - 69, 1 - 60.

Kto ma wynalazka UHF z symetryzatorem i mieszka daleko od nadajnika lub w trudnym terenie, ten może mieć problem.

Wtedy napisze na Fo i problem rozwiążemy :idea:

Galeria anten, w której są anteny dobre, znośne, beznadziejne i reszta nieklasyfikowalnych.
Umówmy się, że te dobre to w większości homologowane. :)

http://www.satserwis.pl/oferta/index.php?grupa=15

Bezproblemowy (przykładowy) zestaw na każde warunki odbioru:

Antena: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 5/1581.dat
Symetryzator: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 8/1803.dat
Kabel: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 1/2193.dat lub lepszy
Złącze F: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 5/2524.dat
Wtyk GF: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 5/2593.dat

Obrazek

W razie potrzeby podłączenia do anteny kilku TV

Wzmacniacz: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 9/1913.dat
Rozgałęźnik: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 4/2461.dat

Obrazek

Antena siatkowa ze wzmacniaczem (płytką o różnym wzmocnieniu) na kilka TV.

Antena: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 5/1581.dat
Wzmacniacz (płytka): SWA1 http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 8/1853.dat
SWA3 http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 8/1843.dat
SWA9 http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 8/1842.dat
Zasilacz1: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 6/2601.dat
Zasilacz2: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 6/2605.dat
Przejściówka WF: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 5/2511.dat
Rozgałęźnik: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 4/2461.dat
Złącze F: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 5/2524.dat
Wtyk GF: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 5/2593.dat

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2014, 15:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 wrz 2014, 14:28
Posty: 1165
aha


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2014, 16:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 14977
U mnie to nie działa bo mam takie małe gniazdko w ścianie.


Obrazek

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2014, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 18:51
Posty: 386
st1111 pisze:
U mnie to nie działa bo mam takie małe gniazdko w ścianie.


Obrazek

to bardzo, bardzo stare gniazdko telmorowskie w bardzo, bardzo starej blokowej instalacji azart.
lata '80 albo nawet '70.
wtyczka: http://www.sklep.firmaelcon.pl/wtyk-azart-tv.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lis 2014, 14:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 wrz 2014, 9:19
Posty: 267
Uwaga, wszystkie anteny muszą być poświęcone!!! :lol: :lol: :lol: :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lis 2014, 16:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 14977
tsg pisze:
st1111 pisze:
U mnie to nie działa bo mam takie małe gniazdko w ścianie.


Obrazek

to bardzo, bardzo stare gniazdko telmorowskie w bardzo, bardzo starej blokowej instalacji azart.
lata '80 albo nawet '70.
wtyczka: http://www.sklep.firmaelcon.pl/wtyk-azart-tv.html



Takie mam i działa już 30 lat.najpierw bya w nim 1i 2 a teraz jest Discovery.
No chyba że montery wymieniły ale się nie przyglądałem.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lis 2014, 18:28 
ja niemam takiego gniastka
Obrazek


Na górę
  
 
Post: 06 lis 2014, 20:20 
Offline

Rejestracja: 13 wrz 2014, 4:12
Posty: 2724
Lokalizacja: w cipie
Gupie psie dzyndzle,parasole se w dupach jak dacie rade porozkladajcie
i bedziecie mieli odbior nie z tej kurwa ziemi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 lis 2014, 10:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:09
Posty: 7798
Lokalizacja: z czeluści piekielnych
Palec w cipie, ale takiej półorbity nie masz

Obrazek

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 gru 2014, 16:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 18:51
Posty: 386
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group