forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 09 lip 2020, 0:17

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: 20 sty 2017, 19:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9805
ladaco pisze:
IrfanView i sprawa załatwiona, robi z fotami co cza.


Zgadza się, czasem używam do jakichś egzotycznych formatów, dla mnie jego zaletą są wtyczki które można sobie doinstalować by rozszerzyć działanie czy w ogóle zobaczyć jakiś plik. Jednak jet to również wada i niewygoda.
Ten pierwszy który wymieniłem jest bezkonkurencyjny w codziennym użytku, ze względu na szybkość przeglądania i łatwość manipulacji zdjęciami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2017, 12:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:48
Posty: 2640
Pantryglodytes pisze:
zgrywus.pl pisze:
Ttaaaaa... a monitor, to mi pokazuje tylko jedno żródełko... , a ja kcem dwa... :lol: :lol: :D



Duchem świętym nie jestem, ale weź acan przeczytaj instrukcję obsługi, czasem prawdę napiszą, jak łapiduchy.

Cytuj:
Wyświetlanie w proporcjach 21:9 lub rozdzielczości 3440 x 1440 (60 Hz) może nie być dostępne z powodu niedostosowania pliku lub programu, samego urządzenia, używanego interfejsu lub ograniczeń karty graficznej
:mrgreen:

Dzięki Ci i za to, kapselek już jest Twój... :D :lol: Poza tym, że trza se hdmi lub dp w dziurkę wtyknąć, to nic nie ma szczególnego. Ja, każde z dwóch poszczególnych żródeł jestem w stanie nawet w panoramie, lub z prawo/lewo pokazać 1/2. Każdą połowę ekranu monitora żródło wejścia spokojnie zagospdarowuje, brakuje tylko jednoczesnego ich wyświetlenia. Jakiegoś tam guziczka funkcyjnego jakoś nie uruchamiam. :lol: :mrgreen: :roll:
P.S. Okno w panoramie pokazuje bez problemów...

_________________
„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2017, 12:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9805
zgrywus.pl pisze:
Pantryglodytes pisze:
zgrywus.pl pisze:
Ttaaaaa... a monitor, to mi pokazuje tylko jedno żródełko... , a ja kcem dwa... :lol: :lol: :D



Duchem świętym nie jestem, ale weź acan przeczytaj instrukcję obsługi, czasem prawdę napiszą, jak łapiduchy.

Cytuj:
Wyświetlanie w proporcjach 21:9 lub rozdzielczości 3440 x 1440 (60 Hz) może nie być dostępne z powodu niedostosowania pliku lub programu, samego urządzenia, używanego interfejsu lub ograniczeń karty graficznej
:mrgreen:

Dzięki Ci i za to, kapselek już jest Twój... :D :lol: Poza tym, że trza se hdmi lub dp w dziurkę wtyknąć, to nic nie ma szczególnego. Ja, każde z dwóch poszczególnych żródeł jestem w stanie nawet w panoramie, lub z prawo/lewo pokazać 1/2. Każdą połowę ekranu monitora żródło wejścia spokojnie zagospdarowuje, brakuje tylko jednoczesnego ich wyświetlenia. Jakiegoś tam guziczka funkcyjnego jakoś nie uruchamiam. :lol: :mrgreen: :roll:
P.S. Okno w panoramie pokazuje bez problemów...



Cytuj:
każde z dwóch poszczególnych żródeł jestem w stanie nawet w panoramie, lub z prawo/lewo pokazać 1/2. Każdą połowę ekranu monitora żródło wejścia spokojnie zagospdarowuje, brakuje tylko jednoczesnego ich wyświetlenia


Takie coś możne wskazywać na niedostatki systemu operacyjnego, lub co bardziej prawdopodobne karty graficznej?

Podepnij monitor do innego komputra?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2017, 13:40 
ty zgrywus zapodaj co masz na pokładzie, cuś sie wymyśli.


Na górę
  
 
Post: 22 sty 2017, 19:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:48
Posty: 2640
ladaco pisze:
ty zgrywus zapodaj co masz na pokładzie, cuś sie wymyśli.

asus core i7, nvgif 740 oraz lenowo amd a4 dual core, i modecompc... :D wszystko na windowsie 10... :D

_________________
„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2017, 20:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9805
Rozdzielczości 3840x2160 przy 30 Hz lub 4096x2160 przy 24 Hz obsługiwane są przez złącze HDMI. Rozdzielczość 3840x2160 przy 60 Hz obsługiwana jest przez złącze Displayport.

Przy HDMI jest tylko 30 lub 24 herce. Przez displayport powinno działać, sprawdź czy możesz w systemie ustawić 60hz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2017, 20:06 
zgrywus.pl pisze:
ladaco pisze:
ty zgrywus zapodaj co masz na pokładzie, cuś sie wymyśli.

asus core i7, nvgif 740 oraz lenowo amd a4 dual core, i modecompc... :D wszystko na windowsie 10... :D

na tym musi latać w te i z powrotem, cuś sam powaliłeś...


Na górę
  
 
Post: 22 sty 2017, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:48
Posty: 2640
ladaco pisze:
zgrywus.pl pisze:
ladaco pisze:
ty zgrywus zapodaj co masz na pokładzie, cuś sie wymyśli.

asus core i7, nvgif 740 oraz lenowo amd a4 dual core, i modecompc... :D wszystko na windowsie 10... :D

na tym musi latać w te i z powrotem, cuś sam powaliłeś...

Właśnie jest tak jak napisałeś, i tu jest knyfelek, że latać musi i tak się dzieje :mrgreen: , że za szybko, bo inaczej miałbym obie części monitora zagospodarowane, a tak, to ino kazde z osobna... :lol: :lol: :lol:

_________________
„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2017, 20:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 paź 2014, 3:15
Posty: 2205
Uderz pięścią w stół, powinno pomóc.

_________________
Roztropny gospodarz opatrznie wyrozumie jak wiele mu wystarczy z jego zbioru, czym ma wyżywić swoję czeladź i swojej pracy towarzyszkę, bydlę, aż do nowego, żeby go na przednówku nie uciskał głód ani głaz polny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 sty 2017, 10:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:48
Posty: 2640
Pantryglodytes pisze:
Rozdzielczości 3840x2160 przy 30 Hz lub 4096x2160 przy 24 Hz obsługiwane są przez złącze HDMI. Rozdzielczość 3840x2160 przy 60 Hz obsługiwana jest przez złącze Displayport.

Przy HDMI jest tylko 30 lub 24 herce. Przez displayport powinno działać, sprawdź czy możesz w systemie ustawić 60hz

Mam podgląd... zastosowałem dwie przeglądarki :lol: :D Ustawiłem 3440/1440/30hz, w panoramie widzę całe Nasze Foum NIE :D :lol: , a nawet Horneta na polowaniu zez flintom też :lol: :lol: :lol: i tego między żubramy :mrgreen:

_________________
„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group