forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 936 z 1395

Autor:  st1111 [ 27 sty 2018, 8:49 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Należy rozrywać torebki i wsypywać herbatę do szklanki unikając kontaktu gorącej wody z papierem.

Autor:  Boruch [ 27 sty 2018, 9:30 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

A ja to myślę, że to jakieś bzdury. Nie ma rzeczy, które spożywamy aktualnie i które nie miałyby w sobie jakichś substancji szkodliwych. A jak ktoś boi się torebki niech przejdzie na herbatę liściastą parzoną tradycyjnie w imbryczku. Albo niech se sprawi samowar.

Autor:  Arend [ 27 sty 2018, 9:39 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

i cytryny dodawajta dopiero po oddzieleniu fusów od naparu. zapobiegnie to powstawaniu cytrynianu glinu który jest bardziej neurotokstczny niż epichlorydyna i ddt razem wzięte

Autor:  older [ 27 sty 2018, 10:16 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Mało, że jajcasz to jeszcze hemik! ;) I mondre samo napisał. ;)

Autor:  stary praktyk [ 27 sty 2018, 11:37 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Wszystkie tu, - kurwa, - mondre!
Jak bym chciał słuchać, - z głodu bym umarł....... :o
A najgorszy jest Szczelba zamieszczając wędzonki wszelakiego rodzaju które to smaka czyniąc, jednocześnie narażają na nowotwory gdyż ponoć wędzone raka powoduje....... :oops:

Autor:  st1111 [ 27 sty 2018, 13:09 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

To akurat prawda ale ci co mogliby o tym zaświadczyć nie żyją.

Autor:  Pantryglodytes [ 27 sty 2018, 15:53 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

No jasne, zabiło ich skojarzone działanie epichlorohydryny, DDT i cytrynianu glinu, znaczne bardziej niebezpieczne niż sześciopentan alkilu potrójne nitrowany KOH

Autor:  maerose [ 27 sty 2018, 16:03 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Zrobię sobie na kolację pięciochleb pojedynczo smalcowany z półdrobinami dwumetki.

Autor:  st1111 [ 27 sty 2018, 16:11 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

W ten sposób zabija się Pani.

Autor:  Pantryglodytes [ 27 sty 2018, 16:38 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Chichrajcie się dalej a ja naprawdę martwię się o naszych forumowych myśliwych i strzelców a konkretnie o ciężką ołowicę której się nabawili, trójnitrorezorcynian ołowiu to smakołyk który latami wcinali na śniadanie obiad i kolację. Nie wspomnę nawet o ołowiu z pocisków, śrutu, uranowych rdzeniach pocisków przeciwpancernych, azydku ołowiu i rtęci ze spłonek.
A to wcale nie koniec, RDX i jego toksyczność, odpowiada za ciężkie niedotlenienia, choroby skóry, i raka. Czasy TNT i spłonek z kalichlorku już minęły teraz dominują ciężkie trucizny.

Strona 936 z 1395 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/