forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 16 cze 2024, 14:04

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 20 gru 2018, 14:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
A może Praktykowi z tą kapuchą wyszło jak tej filmowej Marysi z makaronem z filmu "Poszukiwany poszukiwana"? Wyszła cała wanna?

Kolego Praktyku, nie martw się. Grzybków trochu dogotuj, bo skoro danie nazywa się kapusta z grzybami no to grzyby być muszą. A jak dużo się nagotowało to do słoiczków na gorąco wrzucić, zawekuje się samo i po świętach będzie jak znalazł. Takie kapuchy, różnego rodzaju bigozmy najlepsze są tak kilka dni po odstaniu. Wszystko się przegryzie. A poza tym po świętach przychodzi czas, na dojadanie resztek i wtedy to dopiero ma smak. I obiadu nie trza gotować jak się nie chce. Otwierasz słoiczek, wrzucasz zawartość do gara, do tego jakąś kiełbaskę, alibo insze mięsko i masz obiadek.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 gru 2018, 15:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Dzisiaj moja piękniejsza połowa w szale zakupów dokonała nabycia drogą kupna słusznej wielkości kartonik pierniczków. Tak żeby było ewentualnie co w zębach bezrefleksyjnie ścisnąć w święta. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie kształt jednego z rodzajów tych pierniczków. A były to serduszka, gwiazdeczki i o zgrozo! półksiężyce! Czyli symbol terroryzmu światowego! Półksiężyce schowam i zjem w ukryciu.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 gru 2018, 16:25 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Boruch pisze:
A może Praktykowi z tą kapuchą wyszło jak tej filmowej Marysi z makaronem z filmu "Poszukiwany poszukiwana"? Wyszła cała wanna?

Kolego Praktyku, nie martw się. Grzybków trochu dogotuj, bo skoro danie nazywa się kapusta z grzybami no to grzyby być muszą. A jak dużo się nagotowało to do słoiczków na gorąco wrzucić, zawekuje się samo i po świętach będzie jak znalazł. Takie kapuchy, różnego rodzaju bigozmy najlepsze są tak kilka dni po odstaniu. Wszystko się przegryzie. A poza tym po świętach przychodzi czas, na dojadanie resztek i wtedy to dopiero ma smak. I obiadu nie trza gotować jak się nie chce. Otwierasz słoiczek, wrzucasz zawartość do gara, do tego jakąś kiełbaskę, alibo insze mięsko i masz obiadek.


....tak zrobię....... :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 gru 2018, 16:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Na kolegów zawsze możesz liczyć. Nawet możemy pomóc Ci zjeść...............No żeby się nie zmarnowało. Z pustą ręką nie przyjdziemy. :lol:

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 gru 2018, 17:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
stary praktyk pisze:
No!
Kapucha gotowa.........prawie.
Muszę jednak trochę grzybów jutro dogotować albowiem pierwszy raz taką ilość kapusty przygotowywałem i nieco proporcje się nie zachowały..........no bo wiadro kapuchy mi wyszło.
Aaa! - czy ja dobrze zrozumiałem: Ty ser z kapustą mieszasz........? :o
W każdym razie fotkę zamieść a i przepis chetnie skopiuję....... :)

Ser z kapusto............a co mi tam; smekty se kupie i rapacholinu.....raz się żyje..... :lol:
Chciałem jeszcze Rośki przepis na te śledzie ale ona tyle cukru w to nawaliła, że nie mam odwagi prosić........... ;)

Sery z grzybami, n i e z kapustą :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 gru 2018, 18:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3550
Lokalizacja: z tamtąd
dokładnie, ser, grzyby, ciut dojrzałej szynki i na przaśny placek. niech się pitca ( nawet ta z Chełma) schowa

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 gru 2018, 20:28 
gupki


Na górę
  
 
Post: 20 gru 2018, 22:53 
Offline

Rejestracja: 28 kwie 2016, 22:42
Posty: 1247
st1111 pisze:
Ja przygotuję wrzątek-też mi wychodzi mistrzowsko.

Na bank - przypalisz:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 gru 2018, 23:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Czasami się zdarzy ale mam zapas garnków.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 gru 2018, 14:26 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 8006
Wczoraj wewaliłam do gara całe pieczarki, ugotowałam i wyjęłam łyżką cedzakową na durszlak.
Do wody pieczarkowej wrzuciłam skisłą kapustę i też ugotowałam.
Dzisiaj wszystko pomeliłam na grubych oczkach, na łyżce oliwy virgin udusiłam trzy cebulki i doprawiłam solą, odrobinką pieprzu i majeranku i pupęczkiem pietruszki.
Wyrobiłam ciasto na jednym jajku i stwierdziłam, że mało, więc zrobiłam drugie bez jajka, bo nie miałam.
To bez jajka lepsze, żaden pieróg się nie rozkleił, a te z ciasta jajkowego rozkleiły się trzy.
Jak wam nie kapie spyska, to nie wiecie, jak potrafię smacznie gotować. :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group