Jakózka, która nie może żyć bez NIE, usiłuje zakasować Baryckiego.
Podobno taki list wysmażyła do Urbana

Cytuj:
Proszę zwrócić uwagę, że poczta ta służy jako wymagane prawem polskim formalne powiadomienie Redakcji NIE o udostępnianiu publicznym mojej prywatnej zawartości YT skradzionej i proliferowanej przez moderatorkę MMM - osobę niezmiernie okrutną i pozbawioną wszelkich skrupułów.
Ewidentnie jest w Państwa interesie nie zignorować mojego zadania, gdyż skontaktowałam się już z moim adwokatem w Warszawie i użyję całej rozciągłości polskiego prawa aby uzyskać pełną satysfakcję w aspekcie popelnionego przestepstwa z odszkodowaniem za uszczerbki na zdrowiu emocjonalnym włącznie.
Mam nadzieję, że moje żądanie pozwoli Państwu zastanowić sie nad decyzja usytuowania osoby pozbawionej wszelkich skrupulow w roli moderatora Państwa Forum.
Mimo, iż ewidentnie nie zgadzamy się światopoglądowo oraz w aspekcie kultury osobistej, życzę Państwu sukcesów na bazie rozważnych decyzji w ustanawianiu moderatorów Forum NIE.
Mam nadzieję, że ingerencja prawna nie będzie konieczna ale to pokażę czas i stopien Panstwa rozwagi.
Ja jestem cierpliwa i skuteczna do "bulu" (el Presidente Komorowski). Jestem również uposażona i nie przypuszczam, że nieprzemyślana reklama Państwa Redakcji byłaby pomocna w aspekcie weryfikacji charakteru Państwa dzialnosci i wpływu na narodowa kulturę Polski.