Ksiądz szarżował citroenem po Łodzi o 7 rano. Badanie alkomatem wykazało prawie 4 promile
Więcej:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... omile.htmlDziennikarze "Dziennika Łódzkiego" nie pierwszy raz piszą o tym księdzu. W 2013 roku policjanci złapali duchownego, gdy prowadził, mając 2 promile.
+++++++++++++
To ile ten szaman -
ks. Stefan Bujak - mszy odprawił, że się aż tak nabuzował?
parafia Świętego Franciszka z Asyżu
93-549 Łódź Przyszkole 2
+++++++++++++
Pijany ksiądz zatrzymany na al. Piłsudskiego w Łodzi 2013-09-20 07:15:05
Pijany ksiądz kierujący samochodem został zatrzymany na al. Piłsudskiego w Łodzi, tuż przy ul. Sienkiewicza. Policjanci drogówki zatrzymali do kontroli kierowcę, który w trakcie jazdy rozmawiał przez telefon. Okazało się, że to pijany ksiądz jednej z parafii w Śródmieściu Łodzi.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Cytuj:
Ja, ks. Stefan Bujak, przepraszam za moje bardzo nieodpowiedzialne i niegodne zachowanie cały Kościół Łódzki – najpierw Ks. Arcybiskupa, Ks. Arcybiskupa Seniora, Ks. Biskupów Pomocniczych, Kapłanów, Siostry Zakonne, całe Grono Pedagogiczne szkoły, w której uczyłem, wszystkich Uczniów i cały Lud Boży.
Ojcowie Kościoła uczą, a zwłaszcza św. Augustyn, że my męczymy się przebaczaniem, ale Bóg nigdy nim się nie męczy. Dlatego pokornie proszę wszystkich o przebaczenie dla mnie.
Pragnę poinformować, że auto, którym jeździłem zostanie sprzedane, a uzyskane z tej sprzedaży pieniądze przekażę na cele realizowane przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej.
Przepraszam i dziękuję
Ks. Stefan Bujak