Rajd pijanego wikarego (35 lat) w Żelechowie pow. Garwolin zakończył się makabrą. Posługujący w parafii pw. Zwiastowania NMP kapłan wjechał w zaparkowane przy drodze auto, w którym siedziała Paulina Radziak (33 l.). Obok auta stał jej 16-letni syn Jakub. – Spędziłam kilka godzin w szpitalu na badaniach. Mój syn bardzo to przeżył. Przecież on stał metr od tego rozpędzonego auta! To cud, że nikt nie zginął! – mówi nam poszkodowana.
Żelechów-Ojrzanów. Przerażająca relacja 33-letniej Pauliny. Pijany ksiądz Łukasz Marek Ręczek zmasakrował dwie osobówki. Przy ulicy Długiej w Żelechowie wieczorową porą w czwartek (16 marca 2023) zaroiło się od służb. Na miejscu pojawiło się kilka zastępów z Ochotniczej Straży Pożarnej, radiowozy policyjne oraz zespoły ratownictwa medycznego. Co się wydarzyło? – Policjanci ustalili, że kierujący czerwonym seatem-leon nr rej. TOS 64004 zderzył się z hondą, a następnie uderzył w zaparkowanego volkswagena nr rej. WPR 0015T, był nietrzeźwy. Kierowca został przebadany alkomatem, a wynik to ponad dwa promile. W sprawie jest prowadzone postępowanie, policjanci wykonują czynności z jego udziałem – mówi w rozmowie z "Super Expressem" asp. szt. Katarzyna Zych z Komendy Powiatowej Policji w Grodzisku Mazowieckim.
============
Parafia pw. Zwiastowania NMP
Żelechów-Ojrzanów, ul. Kościelna 10,
96-321 Żabia Wola, dekanat tarczyński
Proboszcz/Administrator: Ks. Jerzy Król
Rajdowiec ks. Łukasz Ręczek – wikariusz – świecenia 25 maja 2019https://parafia-ojrzanow.pl/?announceme ... r-parafii; Od końca listopada 2020 roku funkcję Proboszcza/Administratora naszej parafii Zwiastowania Najświętszej Maryi Panny Ojrzanów w Żelechowie pełni Ks. Jerzy Król