Cytuj:
PILNE!
Statuetki Najbardziej Oderwanych od Rzeczywistości zostały przyznane. Radosna uroczystość wręczenia nagród odbyła się bez błysku fleszy i obecności dziennikarzy. Nagrodzeni to ludzie skromni, kierujący się zasadą: pokora, praca umiar.
Wyróżnienia:
Janusz Kowalski o polskim hymnie, którego słów zapomniał: Jestem zestresowany. Poza tym woli śpiewać Rotę, a szczególnie fragment: nie będzie Niemiec pluł nam w twarz.
Rafał Ziemkiewicz o podróżowaniu: Osobiście uważam, że więcej traci Wielka Brytania nie wpuszczając mnie, niż ja.
Miejsce III - Adam Glapiński o cudach: To cud polskiej gospodarki. Takich sukcesów nie mieliśmy od czasów rozbiorów.
Miejsce II - Przemysław Czarnek o sobie: Żadnych porażek nie widzę.
Miejsce I - Beata Szydło o Polsce: Wielu chciałoby żyć w tak praworządnym kraju.
Kapituła wręczająca statuetki Najbardziej Oderwanych od Rzeczywistości zdaje sobie sprawę, że wyróżnienie nie jest tak cenne, jak Posążek Jana Szyszki, który jest tajemniczą nagrodą dla zasłużonych leśników i Tadeusza Rydzyka, ale liczy na to, że stanie się coraz bardziej popularne, a nagrodzonych będzie coraz więcej.
W zasadzie, biorąc pod uwagę poziom kandydatów, nagrodę będzie trzeba wręczać codziennie.
Paweł L. na fejsie.
Ps. Zachwycił mnie wczoraj Kowalski jąkający się na temat słów hymnu