forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 31 paź 2020, 3:12

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5497 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412 ... 550  Następna
Autor Wiadomość
Post: 15 gru 2017, 23:14 
Offline

Rejestracja: 05 cze 2015, 10:58
Posty: 9824
Pantryglodytes pisze:
A ja ucho czombego


Ja tego nie jem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 gru 2017, 23:50 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10686
Lokalizacja: Czestochowa.
Toż to popularne określenie białego salcesonu....... :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 gru 2017, 0:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:00
Posty: 3798
Się nie znacie
w tamtych czasach salceson był się nazywał
CWANIAK CZARNY
bo był jedyną kiełbasą ktura nie dała się wywiezć na zachud
Lub szynka owocowa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 gru 2017, 8:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 17051
Obecnie salceson kosztuje 40 zł za kilogram i populacji 500+ nie stać na takie rarytasy.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 gru 2017, 8:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17072
Gdzie Pan widział taką cenę? 40zł, to chyba wersja dla diabetyków. Salcesony to całkiem dobra rzecz jak jest oczywiście dobrze zrobiony. Kiedyś na wsi robiono dobre. Ale o tym to może na gotowaniu możemy rozmawiać. Ja wspominam salceson w PRLu. To była jedyna wędlina, jeśli tak można to nazwać, która niejednokrotnie stawała się niezjadliwa. Często, gęsto znajdowano w jego zawartości kłaki albo za przeproszeniem zęby. Ja kupuję od czasu do czasu i sobie jem, bo lubię. A ceny - około 15 - 19 złotych za kg.

No fajnie i sie wcale nie gniewam, że to trafiło na śmietnik, o!

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Ostatnio zmieniony 16 gru 2017, 8:35 przez Boruch, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 gru 2017, 8:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 17051
Taki:
Obrazek

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 gru 2017, 8:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7790
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Też ten jadam,kiedyś był po 32 zeta/ kg,to były czasy....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 gru 2017, 8:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17072
st1111 pisze:
Taki:
Obrazek



Ładnie wygląda, i może kosztować trochę więcej. A czarny Pan jada? Ja pisałem o salcesoniku tradycyjnym, w pęcherzu. Ten to jakiś delikates. Ale też spotykałem.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wysypisko
Post: 16 gru 2017, 8:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 17051
Tak
Obrazek

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wysypisko
Post: 16 gru 2017, 9:23 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10686
Lokalizacja: Czestochowa.
No......ucho Czombego wyglądało trochę inaczej.
W "Uchu" można było znaleźć w zasadzie wszystko za wyjątkiem mięsa.
Nawet, - jak ktoś tu pisał, - zęby..... :lol:
Sam nawet kiedyś lewą górna czwórkę znalazłem......!
Od tamtej pory jadam Zalami mit pfeffer......!
Oraz golonkę po bawarsku........ale po naszemu też nie odmówię.
Zamiast "Ucha"...... :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5497 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412 ... 550  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group