Komandor pisze:
Wiem, odebrali Ci te Ruskie, dzicz Azjatycka i polskie bydło katolickie i patologia, nawet mieszkanie ci rozszabrowali, i musiałeś do Vaterlandu zwiewać

o, bardzo przepraszam!!! mozesz mi wszystko zarzucic ale nie to zebym plul na wyzwolicieli, dla mnie zolnierz radziecki pozostanie na zawsze symbolem bohaterstwa i poswiecenia.....dzieki krwi przez nich przelanej pokonala ludzkosc faszystow i hitleryzm, co do "bydlo katolickie" nie, nigdy ich bydlem nie nazywalem, co najwyzej ciemnota, ludzmi nie na czasie......patologia!? nie , nie przypominam sobie bym az takich epitetow uzywal wobec badz co badz bliznich a ze zwiewaniem , kolejnosc byla inna, wyjechalem do Vaterlandu i wtedy blizni mi mieszkanie rozszabrowali. Tyle gwoli sprostowania, tak powstaje plotka i falszywy obraz o czlowieku niemal kazdym, ktos cus rzuci pod adresem, tupnie w kaluze i zawsze jakies bloto sie do czlowieka przykleii, ale mnie akurat to nie przeszkadza, wiem kim i jaki jestem i zadne tu zaklinanie na mej glowie picklehauby tu nie pomoze i nie zmieni mych umiarkowanych pogladow anarcho-liberalnych zabarwionych akceptacja dla innosci i odmiennosci a nawet tolerancji dla zabobonu byle by mnie nie nawracal.