To raz jeszcze na spokojnie.
Wielki Wezyr pisze:
Rosyjska opozycja jest wycięta w pień?
A to dobre...

Nie kumasz sarkazmu jak widzę.
Cytuj:
O ile wiem ukry w tym samolocie nie zamordowały nikogo w rosyjskiej opozycji.
Ale pewnie ty wiesz lepiej.

Po pierwsze, nie wiem czy Ukry bo zdaje się Holendrzy po śledztwie są przekonani, że Rosjanie.
Po drugie, interesuje mnie obecnie pomór dziennikarzy w wyniku ołowicy.
Cytuj:
Szkoda tylko, że numer z Baboczkinem, czy jak mu tam, nie wypalił.
I masa zapalczywych durni się skompromitowało.
Ja bym się na waszym miejscu tak nie cieszył przedwcześnie, bo jeżeli ukropskie służby rzeczywiscie
przez miesiąc przygotowywały akcję, to mają dużo materiału dowodowego. Zresztą Rosjanie ostrożnie
czekają na prezentację tych dowodów, bo zbyt gorliwe zaprzeczanie może się skończyć podwójnym
blamażem. Poza tym sama akcja wygląda na wzorcowo przeprowadzoną, o ile rzeczywiście udaremniła
zamach.
Niemniej faktem są niewyjaśnione zabójstwa rosyjskich opozycyjnych dziennikarzy, a przypominam, że
nieznaną ci Politkowską zamordowano długo przed konfliktem rosyjsko-ukraińskim i lata przed aneksją
Krymu.
Nawiasem mówiąc, o twoich kompetencjach do dyskutowania o sprawach rosyjskich dobitnie świadczy
fakt, iż nie słyszałeś nigdy o zabójstwie Politkowskiej. Ekspert studiów wschodnich!

ED
Przeczytałem twój link i widzę tam to, czegoś ty nie dopatrzył. Mianowicie, że i niedoszły morderca się
przyznał i zleceniodawca aresztowany. Ty oczywiście lepiej od nich wiesz, jak było, prawda? A, że pismak
nie do końca rozumie działania służb specjalnych, mnie nie dziwi. Ty wszystko rozumiesz jak Stirlitz.
I to by było na tyle, boś mnie znudził nieco, a odpowiedzi na pierwotne pytanie ani widu.