No właśnie, właśnie.... czyli można podzielić winę miedzy zabójcę i ofiarę bo ofiara np miała jakiś nerwowy tik.
I już. Okoliczność łagodząca bo prowokowała. Dlaczego oskarżony zabił Irusia bo prowokował i robił tak (pokaz). Zresztą nawet nie wiesz jak ty czasami mnie wkurwiasz (ja tez pewnie niejednego. każdy tak ma) więc pamiętaj, nie dość ze prowokujesz, zapalasz to jeszcze podsycasz i jak pojadę do Niemiec palnąć cię w ten "głupi łeb" to pamiętaj, ze to Twoja wina. To tylko przykład nie mam zamiaru jeździć po naszych ziemiach utraconych ok 900-1000 lat (tak przy okazji, Izraelici swoje odzyskali po prawie 2000 i ten argument jest przyjmowany jako zasadny więc nie czuj się zbyt pewnie w Kopanicy, Spendowie, Uznamie, Wologoszczy, Weligardzie, Liubicach, Brennie a nawet w Grójcu. Bo odbierzemy jak Żydzi Jerozolimę a Ruskie Krym i Donbas.

Nasze to nasze, nie? I nie prowokujcie nas jakimś tam Spandau. Kopenick, Meklemburgiem, Wolfagastem czy Groitzsch (no jak można tak pękną nazwę Grójec zjebać, no jak

). Uważaj bo dajesz nam Irku argumenty do ręki. A wiesz, ze kupujemy pincet hajmarsów i tysiące czolgów.
A dziewczyna wracająca przez skwerek wieczorem w miniówie i tym jak mu tam cyckopuszem to nie prowokuje, nie podsyca itd...?
A wiesz jak mnie czasami moja kobita prowokuje i podsyca, i to dla swojej korzyści ... nic tylko zabić.
A ten Kamilek 8-letni też może tego ojczyma czy jak mu tam prowokował, zapalał i podsycał (może dla jakiś tam korzyści nawet, np taki gender maso-sado)/ Ja tam nie wiem.
A to, że zaczęła się wcześniej to ja wiem. I to już było agresją. I bez pierdolenia o prastarych ziemiach, jakimś języku itp. Bo tak rozumując to możemy się nie tylko o Wrocław ale i o Berlin pokłócić. Zależy jak patrzeć. A i o Wilno i Lwow też. I Rzeszów, Sanok, Przemyśl, Czerwień itd czyli Grody Czerwieńskie co to Rusinom Chrobry zajebał.
Ale nie tylko my i tu. Cala Europa w ogniu by mogła stanąć bo kiedyś, coś, ktoś zabrał a i jakaś mniejszość mieszka.
Zresztą Putin nic nowego z obroną mniejszości nie wymyślił. Tak już niejaki Adolf uzasadniał zajęcie Czechosłowacji na początek w obronie Niemców Sudeckich. My to nawet mieliśmy swoją Odessę w Bydgoszczy i paru innych miejscach. I to tę Odessę według Niemców mamy do dzisiaj:
Cytuj:
"W większości prac historyków niemieckich, opartych głównie na relacjach bydgoskich Niemców zebranych na przełomie lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych przez Zachodniopomorskie Ziomkostwo, wydarzenia z 3 września 1939 r. zostały przedstawione jako masakra niewinnej ludności niemieckiej. W zeznaniach niemieckich dywersję pominięto, a eksponowano niemieckie ofiary. Wielu Niemców w swoich relacjach przyznaje, że w Bydgoszczy 3 i 4 wrzenia 1939 r. strzelano do wycofującego się WP, ale ich zdaniem to robili sami Polacy. Dosłownie w kilku wspomnieniach bydgoskich Niemców znajdujemy opinie mówiące o tym, że to niemieccy dywersanci mogli strzelać do polskiego wojska. Nawet Peter Aurich, który w swoim opracowaniu podaje kilka przykładów dywersji przeprowadzonej bàdê przygotowanej przez specjalne grupy komandosów w sierpniu i wrześniu 1939 r. (m.in. zajecie przez dywersantów Przełęczy Jabłonkowskiej i dworca w Katowicach), występuje zdecydowanie przeciwko twierdzeniom o niemieckiej dywersji w Bydgoszczy)
chcesz wiedzieć jak to się prowokuje by potem twierdzić, że się zostało sprowokowanym???? Bo to nie tylko Gliwice. To poczytaj.
file:///L:/Ifun/159-195_Chincinski.pdf (str. 178 rozdział Prowokacje)
Bo Twoi obecni ziomkowie mają wieloletnią w tym wprawę i odwracania kota ogonem. teraz już za pierwsze ofiary nazizmu zaczynają robić, i obrońców Żydów przed np AK (jak w tym serialu). Niedługo wyjdzie ze oni do Polski weszły by tych Zydow bronić przed nami. A wywozili i zamykali w gettach i obozach aby właśnie ochronić przed Polakami.
Ale nie tylko oni. Każdy naród w całej swojej historii ma takie przykłady by uzasadnić i usprawiedliwić swoją agresję, zbrodnie. Jako odwet za coś, obrona, odzyskanie swoich ziem (korony), nawracania, cywilizowania, ochrony osadników (przed Indianami).
Ale w dzisiejszych cywilizowanych (tak tak Iruś C YWILIZOWANYCH nie zacofanych mentalnie jak Ty) coraz rzadziej (przynajmniej w Europie) to występuje. Już chyba tylko Rosji tak zostało by próbę uzyskania (odzyskania) zdobyczy terytorialnych i poszerzenia swoich granic (czyli uzyskania korzyści: terytorialnych, gospodarczych, militarnych, propagandowych) tak uzasadniać. czyjąś winą bo oni książki jakieś spalili a i może i ludzi.
Teraz terytorialne spory rozwiązuje się przez pertraktacje, trybunały, nie wojny. Abo przechodzi do porządku dziennego nad obecnym stanem granic.
Wyobrażasz sobie nasz atak na Litwę by odzyskać Wilno i Wileńszczyznę? Bo tam też spory o prawa naszej mniejszości były, i chyba są. Szkoły, naukę języka. I by ukarać tych faszystów Litwinów bo wiesz, ze oni ramie w ramie z Twoimi przyrodnimi ziomalami tych Żydów a i Polaków też...?
A to Iruś jest wręcz boskie i godne Irusia (Irusia nie nie Ireneusza)
Cytuj:
Jestem totalnym przeciwnikiem tej wojny, kazdej wojny, czyto w Ukrainie czy tez Iraku, Wietnamie czy innej Koreii, i gdybym żył w latach dwudziestych ubieglego wieku to tez bym byl przeciwny obu wojen Swiatowych
Iruś ja też jestem przeciwnikiem. Ale jako Jaruś nawet więcej niż ty.
Bo jestem przeciwnikiem:
- wojen
- zbrodni
- złodziejstwa
- biedy
- kłamstwa
- GLUPOTY- chorób
- wypadków na drodze
- starości słabości
- ogólnie śmierci
- ba nawet bólowi zęba jestem i paluszka... (i głowy u kobiet też).
- nawet przeciwko stanom napięcia przedmiesiączkowego jestem jak też meno i andro pauzie
- pożarom
- powodziom
- suszom
- klęskom urodzaju i nieurodzaju
- promieniowaniu UV też jestem bo czerniaka powoduje.
- wybuchom słońcu, supernowym (bo też potrafią wybić życie)
- grawitacji, bo ciężko łazić i skakać i cycki opadają...
to tylko najważniejsze sprawy, którym Jaruś jest przeciwny i nie zawaha się o tym głośno i otwarcie mówić.
https://www.youtube.com/watch?v=GuVQby7cY94