beton pisze:
A moim zdaniem. Na miano motlochu zasluzyli ci u władzy jak z parawa tak i z lewa nie pomijając centrum. Tam pan kieruj pogardę bo ci których zwiesz motłochem nie zasłużyli sobie na to miano.
Nie ma władzy idealnej. A już w polskim przypadku to niezwykle trudne aby nie była umoczona. Przyzna jednak jednak Pani, że obecna bije w kurestwie wszystkie poprzednie na głowę. I taką władzę ja mam bezkrytycznie popierać, bo co, bo dostałem 500+? Wybaczy Pani. Jak więc nazwać tych, którzy takich popierają i głosując legitymizują ich poczynania?
Cytuj:
I jeszcze jedno nie strasz pan zamordyzmen nie strasz pan zniewoleniem nie strasz pan czarnym ludem ,nie te czasy panie, nie te czasy.
Pani Beton chciałbym bardzo żeby to Pani miała rację a ja, że się mylę co do ocen. na razie jednak nie mam złudzeń. A wie Pani, że dzięki PiSreżimowej ustawie dezubekizacyjnej śmierć poniosło już 48 osób? Ta władza ma autentycznie krew na rękach. Tysiace osób ma przedstawione zarzuty łamania prawa tylko dlatego, że brała udział w protestach przeciwko temu co PiSreżim wyprawia. I to nie jest zamordyzm? W tym czasie naziole, narodowcy, weszpolacy panoszą się jak nigdy dotąd.
Cytuj:
anie Boruchu za czasów słusznych rządów , abylo ich wielu ,były matki z chorymi dziećmi którym nikt nie pomagał,były chore dzieci których nikt nie operował . Nikogo z rządzących tych słusznych minionych , nie interesował lumpenproletariat. Byli wyobcowania pozostawieni samym sobie , a przez panów z aktowkami pogardzani. Tak panie Boruch.
I tu mnie Pani ma. Tak, to prawda. Tylko, że PiSreżim w kampanii obecnej do wyborów regionalnych chwali się, że odzyskał pieniądze skradzione przez złodziei i dał je dzieciom. Czy to aby prawda? Bo mnie się zdaje, że to kolejny szwindel. A o komunie lepiej nie mówmy bo wtedy komuna nie zostawiała ludzi bez pomocy. Pomagali na ile stało forsy budżecie, na możliwości, stopień wiedzy oraz wyposażenie. Żyje dość długo na tym łez padole, miałem do czynienia z opieką tamtego systemu to wiem.