Pantryglodytes pisze:
Panie Kwaśniewski Pan tu sobie facecyje czy tam inne trefne opowiastki urządzasz a tymczasem sprawa jest poważna.
Nie można traktować Pana Prezydenta jak jakiego dynastycznego władcy któremu to mogą uchodzić rozmaite błazeństwa.
Prezydent Polski jest Urzędnikiem Państwowym który został wybrany przez suwerena na konkretną, krótko trwającą kadencję po to by w imieniu suwerena pełnił obowiązki z korzyścią dla kondycji całego Państwa.
Suweren za to mu płaci.
Nie wolno nawet dopuszczać myśli że pochodzący z wolnych wyborów Urzędnik Państwowy w czasie gdy jest powołany do wykonywania służbowych obowiązków oddaje się wszetecznym pląsom w takt podejrzanej muzyczki,
a innym razem wygłasza nikomu niepotrzebne dziwacznie brzmiące mowy.
Takie lekceważące nadużycie zaufania i cierpliwości suwerena na pewno nie miało miejsca.
To samo dotyczy każdego urzędnika na służbie.
Jeżeli nawet podobne błazeństwa, ukazujące w złym świetle, powagę państwa, zdarzyły się, to zapewne nie bez przyczyny.
Wyższa, niejawna, konieczność mogła je spowodować.
A Pan Prezydent w stosownym czasie wszystko dokładnie wyjaśni.
Z Premierem, podobna sprawa.
Powaga Państwa, Konstytucja i przepisy kodeksu karnego to gwarantują.
Najsz. Najszanowniejszy panie Pantryglodytes, myślę podobnie i myślę, że w przyszłości być może pojawi się szansa by sprawiedliwości stała się zadość. Najszanowniejszą panią Beatę Szydło, najszanowniejszego pana Mateusza Morawieckiego, najszanowniejszego pana Andrzeja Dudę oraz jak na razie anonimową listę posłanek i posłów głosujących za ustawami łamiącymi konstytucję i sprawiedliwe prawo wpisuję na czarną listę osób do ukarania. Myślę, że stosowną karą będzie ich dekomunizacja, czyli wyjęcie ze wspólnoty państwowej. Jeżeli mieli oni jakieś państwowe dyplomy, świadectwa, świadczenia socjalne, etc, to się im je odbierze. Myślę, że powinno się też wprowadzić 25 letni zakaz zajmowania jakichkolwiek stanowisk pracy w spółkach państwowych i podmiotach gospodarczych świadczących usługi dla spółek państwowych.
Najszanowniejsi Forumowicze, co myślicie o takich karach?
Czy nie są zbyt łagodne?
Pozdrawiam wszystkich najserdeczniej i życzę najlepszości. Naj.