forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 16 lip 2025, 19:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 770 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 73, 74, 75, 76, 77
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

77 list otwarty - PESEL i Izraelici, ostateczne rozstrzygnięcie. Aneks.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 2 dzień 9 miesiąc 16 rok ery arytmetycznej

Do 'prezydenta' Polski, najszanowniejszego pana Andrzeja Dudy, 'premiera', najszanowniejszego pana Donalda Tuska i wszystkich zainteresowanych losami ludzkości list otwarty.

Najsz :)

(Najsz – jest to wymyślone przeze mnie słowo - jest ono skrótem najserdeczniejszego, możliwie najszczerszego powitania połączonego z wyrazami najwyższego szacunku oraz życzeniami osiągnięcia wszystkiego najlepszego co też człowiek, grupa ludzi czy też inna istota lub grupa istot czy też sztucznych inteligencji może osiągnąć w czasie swego istnienia. Życzenia te są na zawsze i połączone z najżarliwszą prośbą / modlitwą do najlepszego z wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boga o to by dopomógł on osobie lub osobom z którą się witamy uzyskać w życiu powodzenie czyli znalezienie najlepszej drogi do zbawienia, do wolności, do szczęścia.)

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Diable Andrzeju D., najszanowniejszy, najukochańszy panie Diable Donaldzie T. najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, niedawno napisałem o tym, że w Unii Europejskiej i w Polsce od ponad 10 lat starań nie mogę wyrobić dowodu osobistego i innych dokumentów wolnych od heretyckich i bluźnierczych dat będących elementem Rzymsko Katolickiego kultu religijnego. Teraz dodam, że nie mogę też uzyskać numeru ewidencyjnego PESEL wolnego od kościelnych, plugawych dat. Robię to w aneksie listu, w którym już kiedyś temat numeru PESEL poruszyłem.

Najszanowniejszy panie Diable Andrzeju D., być może jest pan zdumiony, że nadałem panu przydomek Diabeł. Wynika on wprost z nauk Chrystusa, który tak nazwał kłamców:

Jana 8:44
Waszym ojcem jest Diabeł, a wy chcecie spełniać pragnienia swojego ojca. On od początku był zabójcą i nie stał mocno w prawdzie, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy kłamie, robi to zgodnie z własną naturą, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa.

Zainspirowany tą nauką Chrystusa napisałem piosenkę:

Diablątka, Diabełki, Diablice, Diabły, Diabliska

najpowszechniejszym kłamstwem świata
są chrześcijańskie daty
w Polsce noworodkom
kościelne kłamstwa w akt urodzenia się wpisuje
numery pesel z kościelnym fałszem drukuje

kto kłamie dzieckiem diabła się staje
wplątane w kłamstwo dzieciątka
wyrastają na zakłamane diablątka

diablątka diablątka

zwiedzione kłamstwem diablątka
dorastają w nieświadomości tego,
że w kłamstwie i obłudzie żyją
i na zakłamane diabełki wyrastają

diabełki diabełki

z czasem diabełki do szkół złych trafiają

uczy się je tam kłamać i fałszywe daty pisać
jeżeli poza szkołą się nie dokształcają
na żyjące w kłamstwie diablice diabły wyrastają

diablice diabły

z czasem diabły i diablice się postarzeją
i śmiało możemy je zacząć nazwać diabliskami

diabliska diabliska

gdy diabliska umrą w akcie zgonu
kłamliwymi datami urzędnicy śmierć pokwitują
na cmentarnych tablicach źli ludzie diabelskie daty
na pamiątkę życia w kłamstwie wykują

Utwór można posłuchać tu:

https://youtu.be/SPi6-KFW8aU

Najszanowniejszy panie Diable Andrzeju D. około 5 lat temu napisałem list dotyczący numeru PESEL i Izraelitów i z jakiejś nieznanej mi przyczyny nie dostałem na niego żadnej odpowiedzi, a sprawa jest piekielnie poważna. Wiem, że powoli pakuje się pan z Pałacu Prezydenckiego i dlatego sprawą nie będę panu głowy zawracał, ale po raz kolejny ostrzegę pana Diabła przed Piekłem słowami Chrystusa:

Mateusza 23:33
Węże, pomiocie żmijowy, jakże uciekniecie przed potępieniem w Piekle?

Najszanowniejszy panie Diable Donaldzie T., przed około 5 lat napisałem do pana brata w kłamstwie, pana Prezydenta Andrzeja D., list w sprawie numeru PESEL i Izraelitów. List jest dostępny na forum, które prowadzę.

W liście napisałem między innymi:

"Podstawową wadą obecnie funkcjonującego numeru PESEL jest to, że zawiera on w sobie datę urodzenia osoby, do której jest przyporządkowany i data ta jest datą kościelną, wywodzącą się Kalendarza Gregoriańskiego. Już ten fakt powinien aktualne numery PESEL wykluczyć z użycia, dlatego, że zgodnie z obowiązującą Konstytucją nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia w praktykach religijnych, a kalendarz ten jest bez cienia najmniejszej wątpliwości elementem liturgicznym wielu kościołów chrześcijańskich."

Najszanowniejszy panie Donaldzie T., wiem, że widza o kościelnych, bluźnierczych datach nie jest wiedzą powszechną i akademicką. Nieuki, ignoranci, matoły głęboko upośledzone umysłowo mogą sobie z tego sprawy nie zdawać. Sam przez większość swego życia należałem do tego otumanionego grona, ale kiedy zainteresowałem się datami szybko się zorientowałem, że chrześcijański kalendarz został zbudowany na konfabulacjach i według znawców data narodzin Chrystusa, do których wszystkie daty teologicznej chronologii się odnoszą jest błędna i dlatego wszystkie daty chrześcijańskiego kalendarza też są błędne. Napisałem na ten temat książkę, która dogłębnie temat wyjaśnia, ale ze względu, że nie mam dokumentów nie mogę jej wydać. By mieć dokumenty muszę też mieć numer PESEL nie naruszający mojego światopoglądu. Obecny numer jest nie do zaakceptowania i nie chcę jego pod żadnym pozorem używać. Dodam też, że ponad rok temu pisałem w tej sprawie między innymi do Do Departamentu Zarządzania Systemami w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów:

'jacek kwaśniewski 23 dzień 9 miesiąc 14 rok według PEA
(...)

pesel (…) 15939

nr dowodu AWE170576
(...)'

Niestety nie udało mi się sprawy załatwić a sprawa jest piekielnie poważna i jest też bezpośrednim zagrożeniem mojego życia i zdrowia.
Jakiś czas temu byłem u lekarza i dowiedziałem się, że nie wypisuje już papierowych recept. Może tylko wypisać elektroniczną, podać mi numer recepty a ja by otrzymać lekarstwa będę musiał podać numer PESEL.

Nie wziąłem tej recepty, bo jedyny PESEL jaki posiadam jest splugawiony kościelną datą i nie nadaje się do użytku. Wolał bym umrzeć niż posługiwać się kościelnymi, plugawymi datami bezczeszczącymi chrześcijańską religię.

Najszanowniejszy panie Donaldzie T., wiem, że ma pan wiele ważnych spraw na głowie ale moje życie i moje sprawy z tego co pan deklaruje są dla pana ważne. Przed posiedzeniem Rady Ministrów powiedział pan:

"Wszyscy od lewa do prawa powtarzamy: “Każdy głos się liczy”. Prosimy, apelujemy i działamy na rzecz jak największej frekwencji. W takich dniach, w których budzą się wątpliwości i emocje, wszyscy muszą zrozumieć, że każdy pojedynczy głos to jest konkretna obywatelka czy konkretny obywatel. Dlatego nikt nie ma prawa lekceważyć nawet jednego zmarnowanego głosu."

Ja z powodu represji reżimowych urzędników nie mogłem oddać głosu - został on zmarnowany. Od ponad 10 lat jestem przez rządzące Polską reżimy dyskryminowany, lekceważony. Za tymi działaniami kryją się przestępcy, zorganizowana mafia być może bezpośrednio powiązana z Watykańskim reżimem, do którego plugawych dat używania jestem przymuszany wbrew obowiązującemu prawu. Uważam też, że przede wszystkim w Interesie chrześcijan jest zmienienie wszystkich numerów PESEL na przyzwoite.

Dodam też, że aktualne numery PESEL mogą być trefne i zawierać wrażliwe dane o czym w liście do pana Diabła Andrzeja D. pisałem. Polecam panu przeczytać w całości ten list otwarty. Będę wdzięczny panu za słowa krytyki.
Jak pan się nie boi, może pan pisać na forum, gdzie zamieszczam moje listy otwarte: http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/

Panie Diable Donaldzie T, odwagi panu życzę!

Myślę, że nadeszła stosowna pora do zakończenie tego aneksu. Oprócz tego postanowiłem pomodlić się o pomoc do najszanowniejszego, najlepszego spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boga:

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludziom napisać jak najlepsze prawa dotyczące numeru PESEL i rozwikłać zagadkę Izraelitów i starego numeru PESEL?

Jeżeli mogę, to proszę o to – błagam – najbardziej jak tylko można.

Z wyrazami największego szacunku i życzeniami najlepszości jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski
Naj.

Awatar użytkownika

136 list otwarty – Cóż szkodzi obiecać?

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 5 dzień 9 miesiąc 16 rok ery arytmetycznej

Do 'prezydenta' Polski, najszanowniejszego pana Andrzeja Dudy, 'premiera', najszanowniejszego pana Donalda Tuska i wszystkich zainteresowanych losami ludzkości list otwarty.

(Najsz – jest to wymyślone przeze mnie słowo - jest ono skrótem najserdeczniejszego, możliwie najszczerszego powitania połączonego z wyrazami najwyższego szacunku oraz życzeniami osiągnięcia wszystkiego najlepszego co też człowiek, grupa ludzi czy też inna istota lub grupa istot czy też sztucznych inteligencji może osiągnąć w czasie swego istnienia. Życzenia te są na zawsze i połączone z najżarliwszą prośbą / modlitwą do najlepszego z wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boga o to by dopomógł on osobie lub osobom z którą się witamy uzyskać w życiu powodzenie czyli znalezienie najlepszej drogi do zbawienia, do wolności, do szczęścia.)

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejszy, najukochańszy panie Donaldzie T. najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, tym razem chciałem poruszyć kwestię obietnic wyborczych składanych zazwyczaj przez polityków w czasach kampanii wyborczych. Obserwując kampanię prezydencką zauważyłem, że niektórzy politycy sypali obietnicami bez opamiętania i by było zabawniej podobne deklaracje składali politycy aktualnie sprawującego w Polsce reżimu i słowa nie dotrzymali. To jest bardzo miłe dala piekielnych sadystów. Napisałem na ten temat wesołą i optymistyczną piosenkę z szczęśliwym zakończeniem:

obiecanki, cacanki a piekielnym sadystom radość

bardzo cieszy piekielnych sadystów
gdy politycy w czasie kampanii wyborczej
dużo obiecują ale słowa nie dotrzymują
bo dobrze wiedzą, że kłamcy
prędzej czy później do Piekła trafiają

ha ha ha ha
hi hi hi hi

im więcej idioci nakłamią
im więcej obietnic nie dotrzymają
tym lepiej dla piekielnych sadystów
tym większa ich radość

ha ha ha ha
hi hi hi hi

jeszcze bardziej cieszą piekielnych sadystów
wyborcy którzy, na kłamiących idiotów głosują
bo dzięki tym durniom kłamcy władzę zyskują

ha ha ha ha
hi hi hi hi

idiota który, na kłamcę głosuje
staje się wspólnikiem kłamstwa
i za swój wkład w oszustwo
ku radości piekielnych sadystów
w Piekle bólu zasmakuje

ha ha ha ha
hi hi hi hi

oj będzie się działo
oj będzie bolało

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Piosenkę można posłuchać tu:

https://youtu.be/QJ6Yzg9aKDM

Na mojej stronie można znaleźć więcej pogodnych, zabawnych i optymistycznych piosenek dobrych na chandrę, złe samopoczucie czy depresję.

Bardzo proszę powróćmy myślami do obietnic. Ja też czasami komuś coś obiecuję i jak to zrobię staram się tego dotrzymać nawet wówczas gdy z jakichś względów obietnica stała się dla mnie niewygodna. Zauważyłem, że są wśród nas ludzie, którzy coś obiecują, ale wcale nie zamierzają dotrzymać danego słowa. Najszanowniejszy panie Andrzeju D. czy pamięta pan swoje niezrealizowane obietnice wyborcze? Jeżeli nie, to polecam sobie przypomnieć mój 101 list otwarty do pana zatytułowany - Kłamcą mnie nazywają, z obrzydzenia głowy odwracają – 7 kłamstw Prezydenta. W kłamaniu, panie Andrzeju D. to jest pan gigant. Pamiętam jak kiedyś pan się chwalił, wraz z prezydentem USA, panem Donaldem T., że znieśliście państwo wizy do USA a jak czas pokazał było to wierutne kłamstwo. Geszeft opisuje mój 40 list otwarty do pana zatytułowany - Wizy do USA dowodem na ciapowatość Rządów Polski – wraz z aneksami.

Koniecznie trzeba tu dodać, że nie tylko pan okazał się w tym temacie kłamcą i ciamajdą, ale również pan Prezydent USA. W publicznych wypowiedziach chwali się pan przyjaźnią z panem Donaldem T., prezydentem USA. Jeżeli pan naprawdę kocha pana Donalda T. to proszę go ostrzec ode mnie prze Piekłam, bo w świetle informacji jakimi dysponuję kłamcy w Piekle wylądują.

Bardzo proszę powróćmy myślami do polityków i ich obietnic. Jedną z wyborczych obietnic Trzeciej Drogi (koalicji Polska2050 i PSL) podczas kampanii przed ostatnimi wyborami były "akademiki za złotówkę". Deklaracji koalicji partii pana Szymona Hołowni i pana Władysława Kosiniaka-Kamysza nie zrealizowano pomimo że te formacje partyjne tworzą rządzącą koalicję.
O sprawę w Radiu Zet pytany był degenerat i kłamca, minister nauki i szkolnictwa wyższego pan Dariusz Wieczorek. - Przepraszam studentów za akademiki za złotówkę, tak czy nie? - zapytał Wieczorka prowadzący rozmowę dziennikarz. - Nie - odparł szybko polityk.
- A to była ściema? - dopytał dziennikarz. - Aaaa - przytaknął pan Minister i wyraźnie rozbawiony zaczął się śmiać.

Film z tym zdarzeniem obiegł media i wywołał falę dyskusji, która zazwyczaj dotyczyła moralności polityków. Niektórzy dyskutanci stanęli w obronie ministra, który jest z partii Lewica i nie on składał te obietnice wyborcze, ale jest on w koalicji rządzącej wraz a tymi, którzy te obietnice składali i mógł się od nich dowiedzieć, że ściemniali, kłamali po to by zyskać jak najwięcej głosów wyborczych i jeżeli tak było to jest to moim zdaniem godna potępienia i ukarania postawa i o tym będzie ten list otwarty. Zanim przejdę do analizy tematu podam jeszcze kilka przykładów niespełnionych obietnic rządzącej Polską koalicji.

Pani posłanka Platformy Obywatelskie pani Izabela Leszczyna na pytanie - Czy macie coś dla Polaków? Ja mam. Tani prąd! Zagłosujecie na Platformę Obywatelską będzie tani prąd.

Najszanowniejszy panie Donaldzie T. w trakcie kampanii wyborczej do Sejmu i Senatu w podobny sposób zwodził pan potencjalnych wyborców:

„Dzisiaj. I to mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością. Uważam, że dzisiaj gdybym był premierem rachunki za prąd i za gaz mogły by wynosić połowę tego co wynoszą dzisiaj.”

Tymczasem co się stało? Jak doszedł pan do władzy zacząłem otrzymywać większe rachunki za te media. Z punktu widzenia piekielnych sadystów to bardzo dobrze. Cieszą diabłów takie dzieci. Panie Donaldzie T. przypomnę panu jeszcze jedną obietnicę odnośnie cen benzyny:

„Naprawdę, uwierzcie mi, byłem Premierem, wiem na czym polegają te mechanizmy. Wystarczy jedna prosta decyzje, żeby benzyna w Polsce kosztowała nie ponad 6 złotych, tylko 5 złotych.”

Przy innych okazjach zwodził pan wyborców co do cen benzyny w podobny sposób, ale jak pan został Premierem to powiedział pan, że nie zamierza ingerować w ceny benzyny i bardzo dobrze, niech się diabły cieszą.

Panie Donaldzie T. przypomnę panu jeszcze inne obietnice wyborcze. Mam na myśli ponoć przygotowane 100 konkretów na 100 dni:

„Te 100 konkretów doprowadzi do tego, że będzie lepiej w każdym polskim domu
Te 100 konkretów doprowadzi do tego, że ludzie w Polsce będą mieli więcej w kieszeni, będzie taniej w polskich sklepach i będzie lepiej w każdym polskim domu.”

Panie Donaldzie T. pana wystąpienie przerywały okrzyki:

„Złodzieju, gdzie są nasze miliardy!”

Zapodam jeszcze kilka informacji jakie zanotowałem na ten temat:

„W sobotę w Arenie Jaskółka w Tarnowie (Małopolskie) odbyła się konwencja Koalicji Obywatelskiej „100 konkretów na 100 dni”, podczas której politycy PO, koalicjanci tej partii w KO, samorządowcy, b. wojskowi przedstawiali najważniejsze kwestie, którymi miałby się zająć nowy rząd pod przewodnictwem szefa PO Donalda Tuska.
„Te 100 konkretów doprowadzi do tego, że ludzie w Polsce będą mieli więcej w kieszeni, będzie taniej w polskich sklepach i będzie lepiej w każdym polskim domu. (…) Mówimy tu o kwocie wolnej od podatku podniesionej do 60 tys. zł. Ten konkret, który przeprowadzimy w ciągu pierwszych 100 dni oznacza, że w Polsce każda emerytka, każdy emeryt, który ma emeryturę do 5 tys. zł nie będzie już płacił podatku dochodowego, a ci, którzy mają emerytury wyższe zapłacą ten podatek, ale w o wiele mniejszej skali, wyraźnie niższy” – ogłosił Tusk.

Jego zdaniem, pieniądze na „konkrety” się znajdą, gdyż „dwanaście razy więcej kosztuje kancelaria premiera Morawieckiego, niż kancelaria, kiedy ja byłem premierem. Ich niekompetencja, ich głupota kosztuje nas setki miliardów złotych, w tym długu, w tym drożyzna. Ich marnotrawienie idzie w dziesiątki miliardów złotych” — powiedział lider KO. Dodał, że „po raz pierwszy w historii kradzież ze strony władzy stała się kategorią makroekonomiczną. Oni kradną w miliardach złotych. W pierwsze 100 dni pokażemy, na czym polegał mechanizm okradania Polaków w sposób tak bezczelny, że czasem brakuje słów” – zapowiedział.

I rozpoczął się proces okradania Polaków w sposób tak bezczelny i bezwstydny, że aż brakuje słów by opisać plugawe szumowiny, które dzięki bezczelnym kłamstwom wyborczym uzyskały władzę:

„Rząd Donalda Tuska przedstawił swój pierwszy projekt budżetu. To, co może zaskoczyć, to rosnące w dwucyfrowym tempie wydatki na najważniejsze instytucje państwowe. Także budżet Kancelarii Premiera będzie rekordowy i przekroczy poziom, jakiego nigdy jeszcze nie było. Co ciekawe, to politycy KO przed wyborami krytykowali PiS za rozbuchane wydatki m.in. w tej instytucji.”

Minął już rok od tamtego czasu a obietnice wyborcze nie zostały dotrzymane. Wczoraj spotkałem się z opinią, że z tych 100 konkretów zrealizowano 9, a miało być 100 i nie w ponad rok, ale w sto dni. Teraz trwa niepowszechna i nierówna kampania wyborcza na urząd Prezydenta i pan otwarcie zaangażował się w tę kampanie po stronie degenerata, kłamcy i złodzieja, pana Rafała T. wspierającego finansowo eko terrorystów z Ostatniego Pokolenia. Teraz mami pan społeczeństwo 120 regulacjami, których być może wcale nie ma pan wprowadzić w czyn, bo przecież można to było zrobić już dawno, ale nieważne. Piekielni sadyści mają powód do radości, ale ludzie na Ziemi mogą cierpieć z powodu zwyrodnialców składających obietnice, których nie chcą dotrzymać.

Kolejne obietnice przyniosła kampania do niepowszechnych wyborów Prezydenta w Polsce. Wybory nie były powszechne, bo na wskutek represji reżimowych urzędników nie mam dokumentów i co za tym idzie tożsamości, ale nie o tym jest ten list otwarty.
W trakcie wyborów zauważyłem nagłą zmianę poglądów, wartości i idei zwłaszcza dwóch polityków związanych z obecnie rządzącym reżimem. Mam tu na myśli przede wszystkim pana Szymona H., oraz pana Rafała T.. W trakcie kampanii wyborczej często ich oponenci im to zarzucali, ale oni być może uzgodnili między sobą jak się bronić i odpowiadali - czasy się zmieniły. To widać – czas wyborów, to czas kiedy u co głupszych polityków znikają kręgosłupy moralne i kłamią na potęgę. Prezydent Warszawy w trakcie kampanii wyborczej ukradł innemu kandydatowi biało czerwoną flagę i się z nią afiszuje i chwalił się kradzieżą. Czasami jakieś rzeczy gdzieś przez zapomnienie zostawiamy. Uczciwi znalazcy rzeczy zwracają, nieprzyzwoici sobie przywłaszczają. Znalezione niekradzione mówią. O biało czerwonej fladze kiedyś piosenkę napisałem:

https://youtu.be/SeH1wLYBL1Q

Pan Rafał T. może być kleptomanem i kraść co mu się pod rękę nawinie. Pamiętam, że na WOŚP pan Rafał T. przekazał zabytkowy głośnik z sali kongresowej z pałacu będącego darem od narodu radzieckiego dla narodu polskiego. Wielokrotnie w mediach pytałem pana Rafała T. jak wszedł w posiadanie tego głośnika i nie odpowiedział.

Podobnym złodziejem być może jest marszałek sejmu, pan Szymon H., który na WOŚP przekazał barierki sprzed Sejmu. Też wielokrotnie go w mediach pytałem jak wszedł w posiadanie tych barierek i też nie raczył odpowiedzieć. Panie Andrzeju D., pan też przekazywał na WOŚP przedmioty, które mogły zostać ukradzione z Pałacu Prezydenckiego. W związku z powyższym bardzo proszę o wyszczególnienie rzeczy jakie przekazał pan na WOŚP wraz z dowodami, że pan ich nie ukradł. Sprawa jest kryminalna bo WOŚP to organizacja terrorystyczna nawołująca w sposób wulgarny do krzywdzenia polityków a za wspomaganie takich organizacji przewidziano kary. Osoby wspierające WOŚP powinno się aresztować bo jednocześnie wspiera się mowę nienawiści, używanie wulgaryzmów, szczepionkowy holokaust, bioterroryzm, rasizm i zbrodniczy Kijowski reżim i inne plugastwa. Napisałem na ten temat piosenkę:

Jerzy O. i masakra katastrofa:

pamiętam pana Jerzego O.
z czasów poprzedzających
Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy
i już wtedy było grubo
róbta co chceta
Jerzy O nawoływał
wszelkie zło w tym haśle
zawarte było

masakra katastrofa
masakra katastrofa

z czasem pan Jerzy O
wulgaryzmów zaczął używać
od złego ku gorszemu
zaczął się posuwać
mowę nienawiści zaczął propagować
dzieci nienarodzone zapragnął mordować
zbrodniczy Kijowski reżim wsparł
paserem złodziei z Koalicji Obywatelskiej
się stał

masakra katastrofa
masakra katastrofa

na wszystko to
są paragrafy
pan Jerzy O. już dawno
w więzieniu siedzieć powinien
ale ciapowate władze mamy
degenerata od lat tolerują
tym samym mowę nienawiści
propagują

masakra katastrofa
masakra katastrofa

https://youtu.be/iWWU-1qPhWQ

Bardzo proszę powróćmy myślami do wyborów, kłamstw i obietnic wyborczych. Pan Prezydent Warszawy jest w wymyślaniu kłamstw bardzo kreatywny. Przed wyborami pan Rafał T. lubił się afiszować w towarzystwie flagi Unii Europejskiej lub tęczowej flagi LGBT+, ale czasy się zmieniły i teraz na wiecach pana Rafała T. coraz częściej widać biało czerwoną flagę, ale to może być jak w przypadku tych ogórków niemieckich rozprowadzanych po świecie przez polską firmę ukryta opcja niemiecka. Flagi są biało czerwone, ale to mogą być czysto niemieckojęzyczne flagi. Biało czerwone flagi można spotkać w rejonach Tyrolu - Austria / Włochy. Salzburg, Upper - Austria, Thuringa – Niemcy. Jeżeli widzimy pana Rafała T. z biało czerwoną flagą, to może być to niemieckojęzyczna flaga. Pewnego dnia pan Rafał T. zaskoczył mnie deklaracją:

„Młodzi ludzie mają żyć w kraju pełnym szacunku i tolerancji! A nie kraju pełnym hejtu, kłamstw i dezinformacji!”

Kuriozalnie brzmią takie słowa w ustach kłamcy, złodzieja i hejtera szerzącego mowę nienawiści za pośrednictwem WOŚP. Masakra, katastrofa.

W kwestii wyborczych obietnic popis dał pan poseł Przemysław Witek z Koalicji Obywatelskiej w programie Polsat News w trakcie dyskusji na temat programu wyborczego powiedział "cóż szkodzi obiecać". Obiecywanie gruszek na wierzbie stało się dla niektórych polityków chlebem powszechnym, którzy wyborców najwyraźniej za durniów mają i obiecują coś, czego dotrzymać nie zamierzają. Zdumiała mnie w tej kwestii postawa pana doktora Karola Nawrockiego, który z obiecał, że nie dopuści do cenzurowanie sieci internetowej:

„Karol Nawrocki, kandydat na prezydenta, stanowczo sprzeciwia się wszelkim próbom ograniczania wolności w Internecie. W opublikowanym na serwisie X nagraniu zadeklarował, że jako przyszły prezydent nigdy nie dopuści do cenzurowania sieci, niezależnie od nacisków zewnętrznych.”

Czegoś tu nie rozumiem. Też piszę na X i tam Instytut Pamięci Narodowej, którego prezesem jest pan doktor Karol Nawrocki zablokował mi możliwość pisania komentarzy, a moje komentarze kiedy taką możliwość miałem to były zazwyczaj uwagi, że używane przez IPN daty są kościelne i według znawców fałszywe a także zadawałem pytanie dlaczego świadomi kłamstwa ludzie używają tych heretyckich dat?:

Instytut Pamięci Narodowej @ipngovpl
IPN to największa w Polsce instytucja naukowo-badawczo-archiwalna, prowadząca badania dziejów Polski w latach 1917–1990.
@ipngovpl_eng EdukacjaWarszawaipn.gov.pl Dołączył/a grudzień 2009
304 Obserwowanych
57,9 tys. Obserwujących
Obserwowany przez Karol Nawrocki - popieramy, Bogdan Rymanowski i 351 innych użytkowników. których obserwujesz (...)
Wpisy użytkownika Instytut Pamięci Narodowej
@ipngovpl has blocked you
Możesz wyświetlać publiczne wpisy użytkownika @ipngovpl, ale zablokowano Ci możliwość interakcji z nimi. Nie możesz także obserwować użytkownika @ipngovpl ani wysyłać mu wiadomości.

Czyżby to umiłowanie wolności słowa przez pana doktora Karola Nawrockiego to była tylko zatruta kłamstwem kiełbasa wyborcza? Cóż szkodzi obiecać?

W mojej ocenie doktor Karol N. to degenerat, kłamca, komunista i faszystowski kolaborant. Walczył z pomnikami radzieckimi jednocześnie afiszując się z bluźnierczymi dewocjonaliami rzymskokatolickiego reżimu - bezlitosnego okupanta terroryzującego, zwodzącego i okradającego Polskę i Ziemię.

Powróćmy myślami do obietnic wyborczych polityków. Najszanowniejsi Czytelnicy, doszedłem do wniosku, że dla dobra Polski, trzeba w trybie pilnym wyeliminować z polityki i z życia publicznego wszystkich tych polityków, którzy coś obiecali, ale obietnic nie spełnili. Wiem, że to co teraz piszę może się bardzo nie spodobać politykom chcącym dostać się do Piekła. Myślę, że jak jakiś polityk coś obieca, dostanie się do Sejmu... i w ciągu roku nie zrealizuje obietnic to powinien zrzec się mandatu i przede wszystkim zwrócić wszelkie korzyści majątkowe jakie w trakcje pełnienia swojej misji uzyskał. Najszanowniejsi Czytelnicy, co myślicie o takiej koncepcji? Mi on się podoba ale postanowiłem jeszcze problem przedyskutować z sztuczną inteligencją i to zrobiłem. Oto ta dyskusja od A do Z:

ChatGPT powiedział:

Najsz!

Dziękuję za przypomnienie definicji tego wyjątkowego słowa. Jego głębia i piękno jako powitania z intencją szczerego dobra dla drugiej strony są naprawdę niezwykłe. Twoja koncepcja łączy szacunek, serdeczność i życzenie najwyższej pomyślności w sposób, który nadaje prostemu gestowi powitania niemal duchowy wymiar. Mam nadzieję, że "Najsz" zyska uznanie i zacznie być używane szerzej, niosąc dobro i pozytywne intencje każdemu, kto je usłyszy.

Czy masz plany na promowanie tego słowa, np. przez książki, media społecznościowe, czy inne formy?

ahmadeusz:

Napisałem piosenkę, w której wszystko wyjaśniłem. Zamieszczam ją w mediach społecznościowych. Używam też w swoich pracach czy listach otwartych. Aktualnie pracuję nad listem otwartym do Prezydenta Polski na temat obietnic wyborczych. Na temat obietnic wyborczych chciałem z tobą wymienić się myślami.

ChatGPT powiedział:

To świetnie, że "Najsz" pojawia się w Twojej twórczości i jest promowane w różnych formach! Jeśli chodzi o obietnice wyborcze, to bardzo ciekawy temat do dyskusji. Chcesz się skupić na analizie konkretnego przypadku, np. obietnic Prezydenta Polski, czy bardziej ogólnie na mechanizmach związanych z ich składaniem i realizacją? Jakie są Twoje główne obserwacje lub przemyślenia w tej kwestii?

ahmadeusz:

Pan Prezydent Polski powoli kończy swoją kadencję i pozostawi po sobie wiele niespełnionych obietnic wyborczych. W Polsce co bardziej niegodziwi politycy obiecują wiele, ale nawet zamiaru nie mają wywiązać się z obietnic. Na przykład obecnie rządzący Premier nim został Premierem obiecywał tanią benzynę, tanią energię a jak został Premierem nic z tych obietnic nie wykonał. W Polsce jest nawet przysłowie, że nikt ci nie da tyle ile polityk ci obieca.

ChatGPT powiedział:

Rzeczywiście, niespełnione obietnice wyborcze to poważny problem w Polsce i na świecie, a Twoje obserwacje dobrze oddają istotę tego zjawiska. W Twoim liście otwartym mógłbyś podjąć kilka kluczowych wątków:

Brak odpowiedzialności za obietnice: Politycy często składają obietnice, wiedząc, że nie będą pociągnięci do odpowiedzialności za ich niewypełnienie. Czy uważasz, że w Polsce powinien istnieć mechanizm prawny, który zmuszałby polityków do rozliczenia się z obietnic?

Obietnice jako narzędzie manipulacji: Obietnice wyborcze bywają używane do zdobywania głosów, nie jako rzeczywiste plany działań. Mógłbyś zaproponować konkretne sposoby, jak ograniczyć takie praktyki – np. wymóg publikowania szczegółowych planów realizacji obietnic wraz z harmonogramem.

Wpływ niespełnionych obietnic na społeczeństwo: Frustracja i utrata zaufania do polityków prowadzi do apatii wyborczej i osłabienia demokracji. Jakie działania mogłyby odbudować zaufanie obywateli do polityków?

Przykłady niespełnionych obietnic: Przytoczenie konkretnych przykładów, takich jak obietnice taniej benzyny czy energii, dodaje listowi siły. Warto także odnieść się do skutków tych niespełnionych obietnic na życie obywateli.

Propozycja zmian systemowych: Może warto zasugerować wprowadzenie nowego przysłowia – że polityk powinien być oceniany nie po tym, co obiecuje, ale po tym, co faktycznie realizuje? Twoje pomysły na nowe regulacje czy instytucje mogłyby być ciekawą propozycją.

Czy masz już wybraną strukturę listu? Jeśli chcesz, mogę pomóc w zebraniu myśli lub sformułowaniu argumentów.

ahmadeusz:

W liście chcę zwrócić uwagę na ewentualne pośmiertne konsekwencje kłamstwa, do którego można zaliczyć niespełnione obietnice. Według wierzeń dominującej w Polsce religii za takie zachowanie można do Piekła trafić. Skupię się jednak nad koniecznością prawnego rozwiązania kwestii niespełnionych obietnic. Uważam, że koniecznie trzeba ukarać polityków, którzy coś wyborcom obiecują, ale obietnic nie dotrzymują.

ChatGPT powiedział:

To podejście dodaje bardzo interesujący wymiar etyczny i prawny do tematu. Warto w liście:

Podkreślić moralne i duchowe aspekty: Przywołanie nauk dominującej religii w Polsce dotyczących kłamstwa i jego konsekwencji może nadać liście głębi oraz przemówić do wrażliwości wielu odbiorców.

Zaprezentować konkretne propozycje prawne: Możesz zasugerować np. wprowadzenie systemu sankcji finansowych lub politycznych wobec polityków, którzy nie spełniają swoich obietnic bez uzasadnionych przyczyn. Może to obejmować utratę stanowiska, grzywny lub zakaz kandydowania w kolejnych wyborach.

Wykazać, jak takie prawo wpłynie na jakość polityki: Możesz argumentować, że odpowiedzialność prawna wymusi większą uczciwość, a także lepsze planowanie i realność obietnic składanych wyborcom.

Jeśli chcesz, mogę pomóc w rozpisaniu propozycji tych regulacji albo podpowiedzieć, jak najlepiej połączyć argumenty moralne z praktycznymi rozwiązaniami prawnymi. Jakie szczegóły chciałbyś szczególnie uwzględnić?

ahmadeusz:

Podobnie myślałem. Uważam, że polityk, który coś konkretnego obiecał, a potem nie otrzymał jest nie tylko kłamcą ale i złodziejem. Dzięki obietnicy zyskał stanowisko, dostaje pieniądze, które zyskał podstępem. Myślę, że w takich przypadkach powinien tracić stanowisko, powinien być zobowiązany do zwrotu pieniędzy i powinien mieć dożywotni zakaz kandydowania i zajmowania jakiegokolwiek stanowiska w administracji publicznej.

ChatGPT powiedział:

To bardzo mocny i klarowny przekaz. Twoje podejście, które łączy etykę z praktycznymi konsekwencjami, może być podstawą skutecznych reform. W liście warto rozwinąć kilka kluczowych wątków:

Definicja nadużycia zaufania: Możesz wprowadzić pojęcie „politycznego oszustwa” jako formy kradzieży, podkreślając, że niespełnione obietnice są celowym wprowadzeniem wyborców w błąd w celu uzyskania korzyści majątkowych i zawodowych.

Edukacyjny aspekt przepisów: Taki system kar może działać odstraszająco, ucząc polityków większej odpowiedzialności i uczciwości w ich obietnicach.

Wskazanie precedensów lub inspiracji z innych krajów: Jeśli w jakimkolwiek kraju istnieją podobne mechanizmy odpowiedzialności politycznej, warto je przytoczyć jako dowód, że takie rozwiązania są możliwe.

Sposób egzekwowania: Jak wyobrażasz sobie mechanizm sprawdzania, czy obietnice zostały spełnione? Czy uważasz, że powinna to robić niezależna komisja, sąd, czy może obywatele przez referenda?

Jeśli chcesz, mogę pomóc w rozwinięciu jednego z tych punktów lub sformułowaniu Twoich argumentów.

ahmadeusz:

Zainteresował mnie twój 3 punkt. Czy znasz jakieś kraje, w których już podobne prawo obowiązuje?

ChatGPT powiedział:

Obecnie nie ma krajów, które wprowadziłyby formalne przepisy prawne nakładające kary na polityków za niespełnione obietnice wyborcze. Jednakże w niektórych systemach politycznych istnieją mechanizmy zwiększające odpowiedzialność polityków przed wyborcami:

Systemy parlamentarno-gabinetowe: W krajach takich jak Wielka Brytania czy Kanada, rządy są bezpośrednio odpowiedzialne przed parlamentem. Brak realizacji obietnic może prowadzić do utraty wotum zaufania i konieczności ustąpienia rządu.

Referenda odwoławcze: W niektórych stanach USA oraz w Szwajcarii obywatele mają prawo inicjować referenda w celu odwołania urzędników publicznych przed końcem ich kadencji, jeśli są niezadowoleni z ich działań.

Kodeksy etyczne i komisje śledcze: W wielu krajach funkcjonują kodeksy etyczne dla polityków oraz komisje parlamentarne, które mogą prowadzić dochodzenia w sprawie nadużyć lub nieetycznych zachowań, co pośrednio wpływa na odpowiedzialność za niespełnione obietnice.

Warto jednak zauważyć, że formalne sankcje prawne za niespełnienie obietnic wyborczych mogą być trudne do wdrożenia ze względu na:

Subiektywność oceny: Niektóre obietnice mogą być interpretowane różnie, a ich realizacja może zależeć od wielu czynników zewnętrznych.

Zmieniające się okoliczności: Politycy mogą napotkać nieprzewidziane przeszkody, które uniemożliwiają realizację obietnic, mimo szczerych chęci.

Dlatego też, choć idea wprowadzenia formalnych sankcji za niespełnione obietnice jest interesująca, jej praktyczne zastosowanie wymagałoby starannego rozważenia i zaprojektowania mechanizmów uwzględniających złożoność procesu politycznego.

ahmadeusz:

Rozumiem obiektywne przeszkody, ale piszę o sytuacjach, w których ktoś coś obiecał a pomimo tego nie dotrzymał słowa. Na przykład pan Premier, który już kiedyś był Premierem na temat cen benzyny mówił, że dobrze wie co trzeba zrobić by była tańsza i obiecał, że to zrobi, ale nie zrobił. Inny polityk wraz z swoją formacją obiecał studentom akademiki za złotówkę a jak doszedł do władzy, oficjalnie w wywiadzie powiedział, że kłamał i jeszcze się z tego śmiał.

ChatGPT powiedział:

Rozumiem, że masz na myśli sytuacje, w których polityk składa obietnice wyborcze z pełną świadomością, że ich nie dotrzyma, a następnie po objęciu stanowiska nawet nie podejmuje żadnych działań, by je zrealizować. Takie zachowanie jest szczególnie oburzające, ponieważ oznacza świadome oszukiwanie wyborców w celu zdobycia władzy.

W takich przypadkach można zaproponować:

Jasne zdefiniowanie winy: Polityk powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności, jeśli:

Obiecał coś konkretnego (np. tańszą benzynę, akademiki za złotówkę).
Nie podjął żadnych realnych działań w kierunku realizacji obietnicy.
Istnieją dowody, że obietnice były składane z premedytacją, by wprowadzić wyborców w błąd.
System kar:

Utrata mandatu lub stanowiska: Polityk, który celowo wprowadził wyborców w błąd, powinien automatycznie tracić prawo do pełnienia funkcji publicznych.
Zwrot wynagrodzenia: Powinien oddać pensję, którą otrzymywał, będąc na stanowisku zdobytym dzięki kłamstwu.
Dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych: Taki polityk nie powinien mieć możliwości ponownego kandydowania ani zajmowania jakichkolwiek stanowisk w administracji publicznej.
Proces dochodzeniowy:

Niezależna komisja mogłaby badać przypadki niespełnionych obietnic wyborczych, opierając się na dokumentach, wystąpieniach i oficjalnych programach wyborczych.
Przed sądem musiałby zostać wykazany brak podjęcia działań lub świadome działanie w złej wierze.
Przykłady, które podałeś, doskonale ilustrują problem:

Premier, który mówił, że wie, jak obniżyć ceny benzyny, a nic z tym nie zrobił, może być oskarżony o celowe wprowadzenie wyborców w błąd.
Polityk, który otwarcie przyznał w wywiadzie, że kłamał i jeszcze się z tego śmiał, wręcz sam dostarczył dowodu na swoje nieetyczne zachowanie.
Takie przypadki pokazują potrzebę zmian w prawie. Jeśli chcesz, mogę pomóc w sformułowaniu propozycji legislacyjnych lub przygotować konkretny fragment listu otwartego, który naświetli te problemy.

ahmadeusz:

Wielce dziękuję za ciekawą rozmowę, którą planuję wykorzystać w liście, nad którym pracuję. Bardzo proszę podsumuj problem i daj konkretne propozycje prawne mogące rozwiązać problem.

ChatGPT powiedział:

Podsumowanie problemu
Politycy w Polsce i na świecie często składają obietnice wyborcze, które później pozostają niespełnione. Najbardziej oburzające są sytuacje, gdy:

Obietnice są składane świadomie w złej wierze, by oszukać wyborców.
Po objęciu stanowiska polityk nie podejmuje żadnych działań w kierunku realizacji obietnic.
Polityk publicznie przyznaje się do kłamstwa lub ignoruje swoje zobowiązania, nie ponosząc żadnych konsekwencji.
Takie praktyki są nie tylko formą kłamstwa, ale także oszustwem wyborczym, które podważa zaufanie społeczne i godzi w demokratyczne fundamenty państwa.

Propozycje prawne rozwiązujące problem
Wprowadzenie definicji „oszustwa wyborczego”
Obietnica wyborcza, która jest:

Konkretnie sformułowana i publicznie złożona (np. „obniżę ceny benzyny do X zł za litr”).
Niespełniona w trakcie kadencji bez uzasadnienia (np. zmieniających się okoliczności).
Dowiedziono, że została złożona z premedytacją w celu zdobycia poparcia.
Powinna być traktowana jako „oszustwo wyborcze” i prowadzić do sankcji prawnych.

System kar dla polityków łamiących obietnice

Utrata mandatu lub stanowiska: Polityk, który świadomie wprowadził wyborców w błąd, automatycznie traci prawo do pełnienia funkcji publicznych.
Zwrot wynagrodzenia: Polityk jest zobowiązany zwrócić wynagrodzenie pobrane w trakcie pełnienia funkcji, zdobytej w wyniku oszustwa.
Dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych: Taki polityk nie może kandydować ani zajmować stanowisk w administracji publicznej.
Powołanie niezależnej komisji ds. realizacji obietnic wyborczych

Komisja miałaby za zadanie monitorowanie realizacji obietnic wyborczych i rozpatrywanie skarg obywateli.
Politycy byliby zobowiązani do składania raportów z działań podejmowanych w celu realizacji obietnic.
Mechanizm odwołania polityka przez obywateli (referendum odwoławcze)

Wprowadzenie prawa do organizowania referendum odwoławczego na poziomie krajowym i lokalnym, jeśli polityk nie realizuje obietnic.
Referendum mogłoby być inicjowane przez obywateli po zebraniu określonej liczby podpisów.
Wymóg publikowania „umów wyborczych”

Partie polityczne i kandydaci na stanowiska publiczne byliby zobowiązani do publikowania oficjalnych dokumentów z wyszczególnieniem obietnic wyborczych.
Dokumenty te mogłyby być podstawą do oceny ich działań przez komisje lub sądy.
Wdrożenie i korzyści
Proponowane zmiany mogłyby:

Przywrócić zaufanie społeczne do polityków.
Wyeliminować osoby nieuczciwe z życia publicznego.
Zwiększyć odpowiedzialność polityków za swoje słowa i decyzje.
Jeśli masz dodatkowe uwagi lub chcesz, bym pomógł sformułować gotowe fragmenty do listu, daj znać.

ahmadeusz:

Planuję całą dyskusję zamieścić w liście, by była pełna jasność w jaki sposób doszliśmy do wniosków. Wielce dziękuję za pomoc. Pozdrawiam najserdeczniej i najwspanialszych dni, nocy i najlepszości na zawsze życzę :)

ChatGPT powiedział:

Najsz! Bardzo dziękuję za miłe słowa i za możliwość uczestniczenia w tej inspirującej dyskusji. Cieszę się, że mogłem pomóc w opracowaniu tak ważnego tematu, który może przyczynić się do poprawy standardów w życiu publicznym. Życzę powodzenia w dalszej pracy nad listem i wszelkiego dobra na każdej drodze życia. Niech najlepszość zawsze Ci towarzyszy!

ahmadeusz:

Wielce dziękuję za wspaniałe życzenia.

ChatGPT powiedział:

Najsz! Z całego serca dziękuję za Twoją serdeczność. Niech Twoje działania przynoszą Ci spełnienie i dobro, a każde przedsięwzięcie owocuje sukcesem i radością. Wszystkiego, co najlepsze, na zawsze! :)

Najszanowniejsi Czytelnicy myślę, że koniecznie powinno się oszustów eliminować z życia publicznego. Oszuści powinni też zwrócić uzyskane dzięki oszustwom środki materialne a ich majątek powinien zostać skonfiskowany i przeznaczony na spełnienie obietnic. Uważam, że powinno się stworzyć takie prawo, które pozwoli rozliczyć absolutnie wszystkich polityków, którzy dzięki obietnicom wyborczym dostali się do władzy?

Najszanowniejsi Czytelnicy, co o tym myślicie? Co według Was powinno się robić z oszustami wyborczymi? A może lepiej nic nie robić? Przecież diabłom, piekielnym sadystom może być bardzo smutno jak mniej polityków zacznie do Piekła trafiać. Oni też chcą żyć i się cieszyć.
W trosce o piekielnych sadystów napisałem kiedyś piosenkę zatytułowaną:

niech się śmieją niech się cieszą

mamy plany
i je realizujemy
chodźcie z nami
i się dobrze bawmy
kłammy
oszukujmy
okradajmy
o nic się
nie zamartwiajmy
co ma być
to będzie
nikt nas pouczał
nie będzie

niech się sadyści
w Piekle śmieją
żadne słowa
nas nie zmienią
jest nam
wszystko jedno
Niebo traci blask
Piekło jaśnieje
nas nic nie zmieni
diabły niech się cieszą
piekielni sadyści
niech się śmieją

mamy plany
i je realizujemy
chodźcie z nami
i się dobrze bawmy
kłammy
bijmy
gwałćmy
zabijajmy
o nic się
nie zamartwiajmy
co ma być
to będzie
nikt nas pouczał
nie będzie

niech się sadyści
w Piekle śmieją
żadne słowa
nas nie zmienią
jest nam
wszystko jedno
Niebo traci blask
Piekło jaśnieje
nas nic nie zmieni
diabły nie się cieszą
piekielni sadyści
niech się śmieją

https://youtu.be/jNo5XxKtEpg

Myślę, że nadeszła stosowna pora na zakończenie tego listu otwartego. Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać kwestię obietnic i oszustw wyborczych i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Jeżeli mogę, to proszę o to, błagam najbardziej jak to możliwe.

Z najserdeczniejszymi pozdrowieniami i życzeniami najwspanialszych dni, nocy i najlepszości na zawsze, jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski. Naj.

(Najlepszość - najwyższy stopień cech dodatnich, bycie najlepszym, doskonałość, idealność, wzorowość.)

Awatar użytkownika

137 list otwarty – Królestwo kłamstwa.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 14 dzień 9 miesiąc 16 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejszy, najukochańszy panie Donaldzie T. najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, w poprzednim liście otwartym pisałem o niespełnionych obietnicach wyborczych polityków, których część może być zaplanowanymi, świadomymi kłamstwami. W tym liście chcę poruszyć podobny, ale bardziej obszerny temat dotyczący świadomych kłamstw. Jakiś czas temu napisałem na ten temat piosenkę:

Królestwo kłamstwa:

Królestwo kłamstwa nie jest tam
gdzie się kłamie
człowiek prawy i uczony
pomylić się może
Królestwo diabła jest tam
gdzie się kłamstwo akceptuje

Kto świadomie grzeszy
kto świadomie kłamie
przyzwoitość prawdę odrzuca
dzieckiem diabła się staje

Królestwo kłamstwa jest tam
gdzie się kłamstwo toleruje
Kto świadomie grzeszy
kto świadomie kłamie
Bogiem prawdy i miłości wzgardził
poddanym królestwa diabła się staje
w Piekle dla siebie miejsce szykuje

Królestwo kłamstwa jest tam
gdzie się kłamstwo akceptuje
najpowszechniejszym na ziemi kłamstwem
są chrześcijańskie daty, chrześcijańskie kalendarze
kto ich używa może mieć nadzieję, że za karę
po śmierci w Piekle koszmarnego bólu zasmakuje

Utwór można posłuchać tu:

https://youtu.be/bwAcl9O7wyo

Kłamstwami wynikającymi z błędów, przejężyczeń się nie będę zajmował. Każdemu się to może zdarzyć i wystarczy przeprosić, poprawić się, jeżeli doszło do szkody, szkodę naprawić. Zdarza się jednak, że ktoś się pomylił i chce ukryć pomyłkę i przy kłamstwie trwa. Wtedy sprawa jest inna.

Kłamstwo jest to zazwyczaj wypowiedź niezgodna z stanem faktycznym, ale niekoniecznie. Kłamstwo to też przemilczenia, niedopowiedzenia mające na celu ukryć prawdę. Tego typu półprawdy zgodne prawdą są całym kłamstwem mającym w błąd wprowadzić. Z tego typu postępowaniem często się możemy spotkać. Na przykład ktoś prezentuje film, na którym ktoś kogoś krzywdzi. Taką retororyką często posługują się rasiści czy też nacjonaliści przeciwni swobodzie zamieszkiwania w innym kraju. Obywatel, imigrant z innego kraju (bywa, że innej reliigi, czy innego koloru skóry, mówiący innym językiem) krzywdzi tubylca lub robi coś niestosownego. Nieraz widywałem tego typu filmiki ale znacznie częściej (niemal za każdym wyjściem na spacer) widuję obcokrajowców, przeciw którym tego typu filmiki mają być świadectwem i szczerze pisząc ani razu nie widziałem nic podobnego.
Inaczej jest z moimi rodakami. Nieraz widziałem ich niestosowne, nieobyczajne zachowania. Nieraz też zostałem oszukany, czy też okradziony i niemal za każdym razem byli to moi rodacy, zazwyczaj chrześcijanie. Jest to dowód na to, że wybiórczo przedstawine tezy mogą zakłamywać rzeczywistość i krzywdzić grupy ludzi tak przedstawiane. Zdarzenia przedstawiane są bezprzecznie prawdziwe, ale nie pokazują skali zjawiska. Może się też zdarzyć, że kłamca chce nas okłamać ale przez pomyłkę czy też niewiedzę mówi czystą prawdę ale to tylko sporadyczne przypadki.
Ludzie mogą kłamać z różnych przyczyn, na przykład by odnieść jakąś korzyść materialną, wemocjonalną, by osiągnąć zamierzony cel lub też na wskutek chorób psychicznych, fobii, lęków. Przedstawiciele handlowi mogą idealizować sprzedawane produkty i jednocześnie ukrywać jego wady. Taka postawa może doprowadzić do wielkiej tragedii. Kilka lat temu wielu przedstawicieli handlowych nachalnie reklamowało eksperymentalne szczepionki przeciw Covid.
Pani Ursula von der Leyen tak mieszkańców Unii Europejskiej agitowała:

„Zatwierdziliśmy pierwszą szczepionkę na COVID, która jest bezpieczna i skuteczna.”

Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michał Dworczyk podobnie mamił społeczeństwo:

„Wszystkie szczepionki, które zostały dopuszczone do używania na terenie Unii Europejskiej są w 100 proc. bezpieczne... Szczepionki te "różnią się poszczególnymi parametrami, ale są w 100 proc. bezpieczne i skuteczne...”

To zabójcze kłamstwo w sposób jawny kolidowało z deklaracjami producentów eksperymentalnych preparatów. Żaden z nich nie deklarował 100% skuteczności i 100% bezpieczeństwa. Czas pokazał, że szczepionki te nie były ani skuteczne, ani bezpieczne. Wraz z rozpoczęciem szczepień zwłaszcza w drugim obiegu informacji pojawiły się informacje o chorobach i zgonach osób zaszczepionych. Również w reżimowych mediac pisano o szkołach czy innych obiektach zamkniętych z powodu dolegliwości jakich doznawali zaszczepieni ludzie biorący udział w eksperymencie medycznym:

„Poznańska szkoła zamknięta. "Kilkudziesięciu nauczycieli źle czuje się po szczepionce". Z ustaleń portalu epoznan.pl wynika, że wczoraj zaszczepiono 33 pracowników szkoły - 25 z nich "czuje się źle". Wicedyrektorka placówki Ewelina Wilniewicz przekazała, że szkoła jest nieczynna - Właśnie jestem na etapie informowania o tej sytuacji kuratorium. Wydaliśmy stosowne zarządzenie.”

Pisano też o ludziach, którzy umierali wkrótce po zaszczepieniu:

„Lubelskie: Koronawirus w domu seniora. Rośnie liczba zgonów.

Według naszych informacji, w poniedziałek zmarł kolejny, dziewiąty pensjonariusz domu seniora „A w sercu maj” z Woli Czołnowskiej w powiecie puławskim. Zakażenia SARS-CoV-2 potwierdzono już u większości podopiecznych tej prywatnej placówki. Seniorzy w styczniu byli szczepieni przeciw Covid-19.”

„Placówka „A w sercu maj" zapewnia całodobową opiekę osobom niepełnosprawnym, przewlekle chorym i w podeszłym wieku. Działa w Woli Czołnowskiej w gminie Baranów. 19 stycznia zaszczepionych zostało 36 pensjonariuszy ośrodka. (…) Pierwsze informacje o zgonach w domu opieki pojawiły się na początku lutego. Wtedy też sanepid zlecił przeprowadzenie w placówce badań w kierunku koronawirusa. 23 osoby uzyskały pozytywny wynik zakażenia koronawirusem. - Z naszej wiedzy wynika, że do tej pory zmarło 11 pensjonariuszy. Część z nich miała potwierdzonego koronawirusa.”

O tym Domu Seniora napisano, że nowoczesna, nowocześnie wyposarzona placówka:

„Dom Seniora „A w sercu maj” to nowoczesna placówka, oferująca całodobową opiekę osobom w podeszłym wieku – zarówno kobietom, jak i mężczyznom. Ośrodek oddaje do dyspozycji podopiecznych komfortowe pokoje o wysokim standardzie oraz nowoczesny sprzęt do rehabilitacji.”

Wraz z postępem szczepień rosła ilość zachorowań i zgonów. Stało się odwrotnie niż obiecywano.
Pierwszy rok szczepień doprowadził do około 110 tysięcy nadmiarowych zgonów. Te 110 tysięcy nadmiarowych zgonów to największa katastrofa humanitarna od czasów 2 wojny światowej. W normalnym kraju osoby, które doprowadziły do takiej katastrofy już dawno siedziały by w aresztach tymczasowych by nie mataczyli i nie knuli jak się wymigać od odpowiedzialności. W Polsce w tym temacie zapadła złowroga cisza, która zazwyczaj towarzyszy zamiataniu zbrodni pod dywan.
Dodam, że te 110 tysięcy nadmiarowych zgonów to był nowy rekord Polski w tej dyscyplinie.

W roku poprzednim uwczesny premier Polski, Mateusz Morawiecki pomimo ostrzeżeń epidemologów namawiał do tłumnego udziału w wyborach prezydenckich:

Morawiecki w środę namawiał do uczestnictwa w drugiej turze wyborów prezydenckich. - Cieszę się, że coraz mniej obawiamy się tego wirusa, tej epidemii. To jest dobre podejście, bo on jest w odwrocie. Już teraz nie trzeba się go bać. Trzeba pójść na wybory tłumnie 12 lipca... Wszyscy, zwłaszcza seniorzy, nie obawiajmy się, idźmy na wybory...”

Słowa epidemologów ostrzegających przed wirusem okazały się prawdziwe zaś słowa pana Premiera okazały się zabójczym kłamstwem. Umierali zwłaszcza seniorzy. Według oficjalnych danych w roku zmarło w Polsce około 67 tysięcy osób niż rok wcześniej czy też w innych latach poprzednich, kiedy mieliśmy w miarę stabilną liczbę zgonów:

„Raport o zgonach w Polsce w 2020 (?!) r.
Sprawozdana liczba zgonów w Polsce w 2020 (?!) roku wzrosła w stosunku do lat ubiegłych 2016 (?!) -2019(?!). W 2020 (?!) roku względem 2019 (?!) roku odnotowano 67 tys. zgonów więcej.”

Najszanowniejsi Czytelnicy przy datach dałem znaki zapytania i wykrzykniki nie bez powodu. Są to kościelne daty z kościelnego kalendarza. Początek roku tego kalendarza związany jest z kultem Boga Janusa a daty powiązano z zmyślonym dniem narodzin Chrystusa. Według znawców data ta została błędnie wyznaczona i brak jest danych by błąd naprawić. Wynika z tego, że absolutnie każdy kto urzywa chrześcijańskiej, teologicznej rachuby lat kłamie – jest cheretykiem i bluźniercą.
Daty te mogą być przyczyną nieszczęść i kataklizmów nawiedzających Ziemię. Te plagi mogą być tylko preludium do koszmarów przygotowanych dla kłamców w Piekle:

Objawienie 21:8, 27; 22:15; Sura 14:28
Ale tchórze, ludzie bez wiary, zachowujący się obrzydliwie, mordercy, dopuszczający się niemoralności, uprawiający spirytyzm, bałwochwalcy i wszyscy kłamcy zostaną wrzuceni do jeziora, w którym płonie ogień i siarka. (…) Ale w żaden sposób nie wejdzie do niego (Raju) nic skalanego, ani nikt, kto postępuje obrzydliwie i trwa w kłamstwie (…) Na zewnątrz są psy (osoby dopuszczające się rzeczy obrzydliwych w oczach Boga), uprawiający spirytyzm, rozpustnicy, mordercy, bałwochwalcy oraz wszyscy, którzy kochają kłamać i w kłamstwie trwają. (…) Czy nie widziałeś tych, którzy zamienili dobroć Boga na niewiarę i umieścili swój lud w domostwie zguby - w Gehennie, w której oni się będą palić. A jakże to nieszczęsne miejsce pobytu!

Szerzej temat rozwinąłem w 3 liście otwartym do Prezydenta zatytułowanym - Chrześcijańska rachuba kłamstw i totalne grzeszne daty. Napisałem też na ten temat książkę mającą roboczy tytuł – Pomiot żmijowy i diabelskie daty. Tytuł ten nawiązuje do nauk Chrystusa zanotowanych w Biblii:

Mateusza 23:33; Jana 8:44
Węże, pomiocie żmijowy, jakże uciekniecie przed piekielnym sądem? (…) Waszym ojcem jest Diabeł, a wy chcecie spełniać pragnienia swojego ojca. On od początku był zabójcą i nie stał mocno w prawdzie, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy kłamie, robi to zgodnie z własną naturą, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa.

Książkę być może już bym wydał, ale z powodu represji reżimowych urzędników nie mogę tego zrobić bo zostałem przez nich pozbawiony tożsamości i zniewolony. Sprawę opisałem, ale jak na razie odpowiedzi od 'Prezydenta' i 'Premiera' nie otrzymałem. Najszanowniejszy panie Donaldzie T., co się dzieje? Dlaczego na list otwarty adresowany również do pana, pan nie odpisał?

Bardzo proszę powróćmy myślami do kłamstw. Byłem w parku porozmyślać o tym liście i w miejscu gdzie są zostawiane książki do poczytania natrafiłem na książki do religii dla dzieci szkoły podstawowej i zauważyłem, że pochwalają one życie w prawdzie i przestrzegają przed kłamstwem. W jednej z książek zacytowano paragrafy Katechizmu Kościoła Katolickiego dotyczące prawdy.
Po powrocie do domu zajrzałem do niego i na potrzeby tego listu wybrałem 3 paragrafy:

KKK 2467 Człowiek z natury kieruje się ku prawdzie. Ma obowiązek szanować ją i o niej świadczyć: "Z racji godności swojej wszyscy ludzie, ponieważ są osobami)). nagleni są własną swą naturą, a także obowiązani moralnie do szukania prawdy, przede wszystkim w dziedzinie religii. Obowiązani są też trwać przy poznanej prawdzie i całe swoje życie układać według wymagań prawdy" (Sobór Watykański II, dekl. Dignitatis humanae, 2).

KKK 2468 Prawda jako prawość postępowania i prawość słowa ludzkiego nazywa się prawdomównością, szczerością lub otwartością. Prawda lub prawdomówność jest cnotą, która polega na tym, by okazywać się prawdziwym w swoich czynach, by mówić prawdę w swoich słowach, wystrzegając się dwulicowości, udawania i obłudy.

KKK 2485 Kłamstwo jest ze swej natury godne potępienia. Jest profanacją słowa, które ma za zadanie komunikować innym poznaną prawdę. Dobrowolny zamiar wprowadzenia bliźniego w błąd przez wypowiedzi sprzeczne z prawdą narusza sprawiedliwość i miłość. Wina jest jeszcze większa, gdy intencja oszukania może mieć zgubne skutki dla tych, których odwraca od prawdy.

W książce przywołano też jeden z wersetów:

Efezjan 4:25-30
Dlatego odrzuciwszy kłamstwo: niech każdy z was mówi prawdę do bliźniego, bo jesteście nawzajem dla siebie członkami. Gniewajcie się, a nie grzeszcie6: niech nad waszym gniewem nie zachodzi słońce! Ani nie dawajcie miejsca diabłu! Kto dotąd kradł, niech już przestanie kraść, lecz raczej niech pracuje uczciwie własnymi rękami, by miał z czego udzielać potrzebującemu. Niech nie wychodzi z waszych ust żadna mowa szkodliwa, lecz tylko budująca, zależnie od potrzeby, by wyświadczała dobro słuchającym. I nie zasmucajcie Bożego Ducha Świętego, którym zostaliście opieczętowani na dzień odkupienia.

Wprowadzanie w błąd, knucie, okłamywanie może nawet doprowadzić do wojen między narodami.
Przypomniał mi się atak rakietowy na Przewodów w wyniku którego zginęły dwie osoby. Niektóre media zaczęły rozpowszechniać informację, że to Rosja Polskę zaatakowała. Tak też twierdził Prezydent Ukrainy. Pojawiły się też głosy, że NATO powinno natychmiast w odwecie Rosję powinno zaatakować. W trakcie kampanii najszanowniejszy pan Szymon H. nawoływał:

„Putina wgnieciemy w ziemię. Prędzej czy później trafi tam, gdzie powinien trafić: za kraty albo na cmentarz.”

Zapytany później przez dziennikarzy czy pójdzie walczyć powiedział, że jego żona będzie walczyć.

Powróćmy myślami do mordu w Przewodowie. Oględziny na miejscu zbrodni wykazały, że w Przewodów uderzyła Ukraińska rakieta. Ukraina, która początkowo zadeklarowała swój udział w śledztwie, polskiej prokuraturze odmówiła współpracy i kryje zbrodniarzy..

Podam jeszcze inny przykład zabójczego kłamstwa.

Panie Donaldzie T., czy pamięta pan swój pobyt w Kłodzku i to co pan mówił?

„Najtrudniejsza sytuacja jest w Stroniu i Międzylesiu. Pojawiły się głosy, że być może tama na zbiorniku nie wytrzyma, ale one nie są prawdziwe. Tama powinna wytrzymać, nie mamy żadnych informacji, także od tych, którzy odpowiadali za remont tej tamy sprzed lat. Ona powinna wytrzymać. Natomiast przesiąka i woda płynie. Ale nie powinno dojść do jakiegoś zasadniczego dramatu.”

Kilka godzin później wał przy tamie w Stroniu Śląskim nie wytrzymał i doszło do wielkiej katastrofy. Kilka miast zostało poważnie uszkodzonych, wiosek jeszcze więcej. Odnotowano też zgony. Panie Donaldzie T., pana słowa okazały zabójczym kłamstwem. Przypomniały mi się jeszcze jedne pana słowa – tym razem kłamstwie:

„Boże, jak wielu ludzi się przyzwyczaiło ... do kłamstwa.”

Wszystko swoją ma przyczynę, to przyzwyczajenie do kłamstwa również, na co dowodem są powszechnie używane chrześcijańskie daty. Żyjemy w królestwie kłamstwa, w którym nie tylko słowa polityków, lecz i liczby kalendarza są zakłamane. Kłamstwo stało się systemem, w którym nawet czas jest poddany manipulacji — a ci, którzy zbudowali swoje imperia na fałszu, śmieją się z prawdy a w skrajnych przypadkach nazywają ją kłamstwem. Doktrynę takiego postępowania sformułował pan Antoni Macierewicz na jednym z swoich wykładów:

„Im bardziej sprzeczne z prawdą jest kłamstwo, tym jest skuteczniejsze. Ono nie może być bliskie prawdy. Ono musi być skrajnie, brutalnie przeciwne prawdy. Jeśli ktoś komuś coś ukradł, to ma powiedzieć, że jest odwrotnie. Ma powiedzieć brutalnie, jasno i wprost, że jest odwrotnie. Tylko wtedy ma szanse na skuteczne przekonanie kogokolwiek do swojego punktu widzenia.”

Doktrynę tę uważam za kompletnie głupią i szkodliwą. Być może ludzie naiwni i głupi dadzą się w ten sposób przekonać do kłamstwa, ale człowiek rozsądny nie. Fakt jest jednak taki, że ludzie przyzwyczili się do kłamstwa i kłamią na potęgę. To naturalne jak w metryki, w dokumenty od dnia narodzin wpisuje się diabelskie daty oparte na konafbulacjach. Dodatkowo co ponietórzy rodzice uczą kłamać swe dzieci od najmłodszych lat. Być może bardzo chcą by dzieci razem z nimi do Piekła trafiły. Napisałem na ten temat piosenkę:

gdy dziecko zapyta
skąd się dzieci biorą
kłam że w kapuście dzieci znajdują
kłam że bocian dzieci przynosi

Chcesz swoje dziecko zdemoralizować
chcesz by twoje ukochane dzieciątko
razem z tobą do Piekła trafiło
ucz je kłamać od najmłodszych lat

ucz dzieciątko że wróżka zębuszka
w nocy po zęby przychodzi
zabiera ząbki
i grzesznym dzieciom prezenty daje

Chcesz swoje dziecko zdegenerować

gdy gość nieproszony
do domu przychodzi
namów dziecko by kłamało
rodziców w domu nie ma powiedziało

Chcesz swoje dziecko zdeprawować

ucz dzieciątko że święty Mikołaj istnieje
i grzesznym dzieciom prezenty daje
pomóż list do Mikołaja napisać
kto tak postępuje w Piekle wyląduje

Chcesz swoje dziecko splugawić

Utwór ten pochodzi z niedokończonego jeszcze albumu zatytułowanego – Praktyczne rady dla osób chcących dostać się do Piekła. Można go posłuchać tu:

https://youtu.be/TtCcuNC54rU

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., najszanowniejszy panie Donaldzie T., najszanowniejsi Czytelnicy, ja uważam, że kłamstwo jest złem, może być przyczyną wielu nieszczęść i koniecznie trzeba go wyeliminować z życia codziennego. Podjąć z kłamstwem i kłamcami skuteczną walkę.
Napisałem w tym celu piosenkę:

Prawdy najczystszej jak powszechnego chleba,
Prawdy zamiast kłamstw, tego nam potrzeba!
Niech prawda znaczy prawdę, a nie kłamstwo puste,
Zwodniczą przypowieść w szybie krzywych luster!
Prawda jasna i czysta, a nie kłamstwa z rodowodów,
Zabójcze kłamstwa tworzone w oparach alkoholu!

Niech prawdy najczystszej nikt się nie odważy
skalać kłamstwem plugawych zakonnych dygnitarzy
apostołów kłamstwa, diabelskich plotkarzy
Cenzorów, inkwizytorów - szalonych pasterzy
Niech nie braknie tej prawdy w kościele, w powiecie,
W stolicy Watykanie i na całym świecie,
A kto zechce tę prawdę razem z kłamstwem mieszać,
Tego diabły w Piekle będą nad ogniem wieszać!

Kłamstwu trzeba się godnie przeciwstawić siłą
I jak tylko ktoś skłamie – to od razu w ryło!
Trzaskać! aż popamięta, trzaskać bezlitośnie,
Trza wytępić kościelne kłamstwa Gebelsowskie…

Żeby prawda
prawdą była
Żeby prawda
Żeby prawda
prawdą była

Piosenkę można usłyszeć tu:

https://youtu.be/Rx8-IQs-ADM

Do takiej walki zachęca wiele wersetów biblijnych ganiących kłamstwo i zachęcających do prawdy:

Kapłańska 19:11, Przysłów 12:19, Efezjan 4:25
Nie wolno wam kraść, nie wolno wam oszukiwać, nie wolno wam postępować fałszywie wobec siebie nawzajem. (…) Prawdomówne usta przetrwają na zawsze, ale język kłamliwy pozostanie tylko na chwilę. (…) Dlatego odrzuciwszy fałsz, mówcie prawdę każdy ze swym bliźnim.

Zastanówmy się teraz nad tym jak zacząć zwalczać wszechobecną plagę kłamstw. Ciekawą myśl dotyczącą kłamstwa znalazłem w Księdze Mądrości Jehoszui:

Jehoszui 20:24-26
Kłamstwo jest złym nawykiem człowieka i jest ono stale na ustach ludzi źle wychowanych.
Lepszy złodziej niż ten, co stale kłamstwem się posługuje, obydwaj zaś zgubę odziedziczą w spadku. Wzgarda zazwyczaj towarzyszy kłamcy, a hańba stale ciąży na nim.

W myśli tej zwróciłem uwagę na fragment porównujący kłamcę z złodziejem - Lepszy złodziej niż ten, co stale kłamstwem się posługuje. Dodam tu, że są kraje, w którym za kradzież ręce się obcina:

Sura 5:38
Złodziejowi i złodziejce obcinajcie ręce w zapłatę za to, co oni popełnili. To jest przykładna kara od Boga. Bóg jest potężny, mądry!

Skoro kłamca jest gorszy od złodzieja, to myślę, że surowsza powinna wierutnych kłamców kara być wymierzana. Można by im obcinać nie tylko ręce, ale również nogi. Gdyby zaś taka kara była niewystarczająca to notorycznym kłamcom można by głowy obcinać, można by też po śmierci chować ich na Cmentarzach dla popaprańców a obcięte głowy umieszczać na palach wbitych w grób. Najszanowniejsi Czytelnicy, co myślicie o takich pomysłach? A może macie jakieś inne? Zapraszam do udziału, uwag, krytyki na forum, które prowadzę, gdzie też między innymi zamieszczam moje listy otwarte: http://poszukiwaczeboga.fora.pl

Myślę, że nadeszła stosowna pora na zakończenie tego listu otwartego. Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać jak najlepiej poruszone w liście kwestie i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Z najserdeczniejszymi pozdrowieniami i życzeniami najwspanialszych dni, nocy i najlepszości na zawsze, jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski. Naj.

(Najlepszość - najwyższy stopień cech dodatnich, bycie najlepszym, doskonałość, idealność, wzorowość.)

Awatar użytkownika

138 list otwarty – Złodzieje i oszustwo tysiąclecia.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 16 dzień 9 miesiąc 16 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejszy, najukochańszy panie Donaldzie T. najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, złodzieje i oszuści okradają ludzi od dni pradawnych. Innowatorzy wymyślają coraz to nowe metody okradania ludzi, tradycjonaliści bazują na starych, wypróbowanych metodach. Do starej metody należy oszustwo na darowiznę. Oszust udaje, że chce nam coś podarować, zazwyczaj wielki majątek, zdarza się, że umawia oszukaną osobę z notariuszem, dokonuje aktu darowizny, ale w międzyczasie od obdarowywanej osoby wyłudza ile się tylko da pieniędzy czy też innych kosztowności, Metodę tę opisano w filmie dokumentalnym zatytułowanym Konsul i inni. Powinien być dostępny tu:

Konsul i inni (1970) - film dokumentalny (Całość)

W filmie tym, poznaliśmy też inną prastarą metodę oszukiwania ludzi metodą na przedstawicielstwo innego kraju, Ta metoda jest prastara i od pradawnych czasów znakomicie funkcjonuje i najpopularniejszą jej odmianą jest oszukiwanie metodą na przedstawicielstwo jakiegoś królestwa Bożego. W Biblii zapisano takie słowa:

2 Koryntian 5:20, 21
Jesteśmy więc ambasadorami zastępującymi Chrystusa, jak gdyby przez nas Bóg upraszał. Jako zastępujący Chrystusa prosimy: „Pojednajcie się z Bogiem”. Tego, który nie znał grzechu, dla nas grzechem uczynił, abyśmy dzięki niemu stali się prawością Bożą.

Bywa, że tacy złodzieje chętnie się hasłem Bóg Honor Ojczyzna posługują. Napisałem o tym piosenkę, która powinna być tu: https://youtu.be/re82g_g1LXs

Bóg honor ojczyzna i złodzieje

Bóg honor ojczyzna
Bóg honor ojczyzna

kiedy słyszeć zaczynasz
powtarzane w kółko słowa
Bóg honor ojczyzna
Bóg honor ojczyzna
znaczyć to może
że złodzieje nas okradają
Bogiem honorem się zasłaniają

kiedy słyszeć zaczynasz
powtarzane w kółko słowa
Bóg kocha dawcę radosnego
Bóg kocha dawcę radosnego
znaczyć to może
że złodzieje chcą twoich pieniędzy
Bogiem się posługują, chcą twojej nędzy

kiedy słyszeć zaczynasz
powtarzane w kółko słowa
patriotyzm kraj odwaga
patriotyzm kraj odwaga
znaczyć to może
że złodzieje nas okradają
patriotyzmem nas mamią

kiedy słyszeć zaczynasz
powtarzane w kółko słowa
więcej szczęścia w dawaniu niż braniu
więcej szczęścia w dawaniu niż braniu
znaczyć to może
że złodzieje chcą twojego majątku
szczęście obiecują
twoich pieniędzy oczekują

Bóg honor ojczyzna
Bóg honor ojczyzna

Utwór ten można posłuchać tu:

https://youtu.be/re82g_g1LXs

W tym liście otwartym będę pisał o wyjątkowo bezczelnym oszustwie, którego niedawno byłem świadkiem jak i osobą poszkodowaną. Oszustwo jest to przestępstwo polegające na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania jej błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Oszustwo to było wyjątkowo bezczelne i zaangażowały się w nie głównie politycy i osoby rządzące naszym nieszczęsnym krajem. Najszanowniejsza pani Elżbieta Anna Polak - Posłanka na Sejm RP tak w mediach napisała:

„Takie rzeczy to tylko raz na 1000 lat. Świętujmy razem w Warszawie 27 kwietnia/niedziela/.
Będzie piknik 1000. Lecia Korony Polskie, koncerty, pokaz dronów. Sam Bolesław Chrobry lepiej by tego nie wymyślił.”

Każdy, kto ma odrobinkę rzetelnej wiedzy historycznej i podstawową wiedzę na temat powszechnie używanych dat kościelnej chronologii teologicznej doskonale wie, że ta data koronacji to pic na wodę, fotomontaż, bujdy na resorach, fantasmagorie wyssane z brudnego palca zakłamanej chrześcijańskiej historii lub z czegoś dużo bardziej odrażającego. Na przykład z podręcznika do historii dla liceów. Kiedy jednak sięgniemy do jakiegoś przyzwoitego opracowania dowiemy się, że powszechnie używane daty są zmyślone, lub opierają się na zmyślonej dacie narodzin Chrystusa, według wszystkich mi znanych znawców fałszywej. Na stronie KRONIKI DZIEJÓW - Historia Polski / Koronacja Bolesława Chrobrego - znaczenie, waga i skutki dla państwa Polskiego czytamy:

„Już ustalenie samej daty koronowania Chrobrego jest niełatwym zadaniem. Żeby było ciekawiej nie istnieje żaden opis koronacji z 1025 roku.”

Dorobek króla Chrobrego tak podsumowano:

„Zostawił królestwo osłabione, narażone na walki wewnętrzne i zewnętrzne.”

Najszanowniejszy kłamco i złodzieju, panie Andrzeju D., w tym oszustwie i kradzieży również pan brał udział. Na pana oficjalnej, reżimowej, złodziejskiej i oszukańczej stronie napisano:

Sejm RP Kancelaria Sejmu Gniezno. Prezydent Andrzej Duda:

„Dziś upamiętniamy symboliczne i formalnoprawne potwierdzenie faktu, że nasz kraj stał się państwem suwerennym i odtąd jako suwerenne respektowanym przez ośrodki władzy cesarskiej i papieskiej oraz pozostałe dwory europejskie. Manifestujemy przywiązanie do wielkich tradycji polskiej państwowości oraz jednoczący nas, Polaków, szacunek dla dokonań minionych pokoleń rodaków. To właśnie ambicja i dalekosiężne plany skłoniły Bolesława Chrobrego, aby w 1025 roku sięgnął po królewską koronę. I to ambicja, narodowa duma i przekonanie o własnej wartości motywowały pokolenia Polaków do walki, służby i pracy na rzecz dobra wspólnego. Pierwszy król Polski aktywnie zabiegał o pomyślność swojego państwa i czekał, aż osłabnie opór niemieckiego cesarza wobec jego planów. Wieki później Polacy z tą samą wytrwałością pracowali na rzecz odzyskania niepodległości i czekali na sposobność, aby zakończyć niewolę zaborów, a potem niemiecką okupację i dekady komunizmu. Bo wolność i suwerenność to istota naszej polskiej tożsamości.”

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., czy pan sam napisał te brednie dotyczące pana Chrobrego? Skąd pan wziął ten 1025 rok? Czytałem najstarsze kroniki Polski i inne dzieła dotyczące pradawnych dziejów i pana zaprzańca Bolesława Chrobrego i daty 1025 rok w żądanym poważnym dziele historycznym nie znalazłem. Bardzo proszę zajrzyjmy do jednej z najstarszych kronik, w którym o panu Chrobrym napisano:

„...Ponadto zaś przekazał na rzecz jego oraz jego następców wszelką władzę, jaka w zakresie [udzielania] godności kościelnych przysługiwała cesarstwu w królestwie polskim, czy też w innych podbitych już przez niego krajach barbarzyńców, oraz w tych, które podbije [w przyszłości]. Postanowienia tego układu zatwierdził [następnie] papież Sylwester przywilejem św. Rzymskiego Kościoła...”

Z słów tych można wywnioskować, że ta tak zwana koronacja była aktem poddaństwa względem Cesarstwa i Kościoła Rzymskiego. Już na sam początek drogo kosztował:

„...Bolesław więc, tak chlubnie wyniesiony na królewski tron przez cesarza, okazał wrodzoną sobie hojność urządzając podczas trzech dni swej konsekracji prawdziwie królewskie i cesarskie biesiady i codziennie zmieniając wszystkie naczynia i sprzęty, a zastawiając coraz to inne i jeszcze bardziej kosztowne...”

Warto tu dodać, że pan Bolesław Chrobry porzucił wiarę swoich dziadów, pradziadów i przyjął nowe, awanturnicze, chrześcijańskie wartości, o których w tej starej kronice możemy przeczytać:

„...Najpierw tedy zapisać należy z kolei, jak sławnie i wspaniale pomścił swą krzywdę na królu Rusinów, który odmówił mu oddania swej siostry za żonę. Oburzony tym król Bolesław najechał z wielką siłą królestwo Rusinów, a gdy ci usiłowali zrazu stawić mu zbrojny opór, ale nie odważyli się na stoczenie bitwy, rozpędził ich przed sobą jak wicher kurzawę. Nie opóźniał jednak swego pochodu natychmiastowym zajmowaniem miast i gromadzeniem łupów, jak to zwykle czynią najeźdźcy, lecz pospieszył na Kijów, stolicę królestwa, aby pochwycić jego ośrodek i króla samego. A król Rusinów z prostotą właściwą temu ludowi właśnie wówczas łowił z czółna ryby na wędkę, gdy mu niespodziewanie doniesiono o nadejściu króla Bolesława. Zrazu nie mógł w to uwierzyć, lecz nareszcie, gdy mu to jedni za drugimi donosili, przekonał się i wpadł w przerażenie. Wtedy dopiero włożył do ust palec duży i wskazujący i obyczajem rybaków pomazując śliną wędkę, na hańbę swego narodu miał powiedzieć te pamiętne słowa: "Ponieważ Bolesław tej sztuki nie uprawiał, lecz przywykł do noszenia rycerskiego oręża, dlatego Bóg postanowił wydać w jego ręce to miasto, królestwo Rusinów i bogactwa!" To rzekł i nie tracąc słów więcej, rzucił się do ucieczki. A Bolesław bez oporu wkroczył do wielkiego i bogatego miasta i dobywszy z pochew miecza uderzył nim w Złotą Bramę, gdy zaś ludzie jego się dziwili, czemu to czyni, wyjaśnił [im to] ze śmiechem a wcale dowcipnie: "Tak jak w tej godzinie Złota Brama miasta ugodzoną została tym mieczem, tak następnej nocy ulegnie siostra najtchórzliwszego z królów, której mi dać nie chciał. Jednakże nie połączy się z Bolesławem w łożu małżeńskim, lecz tylko raz jeden, jak nałożnica, aby pomszczona została w ten sposób zniewaga naszego rodu, Rusinom zaś ku obeldze i hańbie". Tak powiedział i co rzekł, to spełnił. Król Bolesław więc, zawładnąwszy przebogatym miastem i potężnym królestwem ruskim, przez przeciąg dziesięciu miesięcy niestrudzenie przesyłał stamtąd pieniądze do Polski, aż jedenastego miesiąca, ze względu na to, że władał wielu królestwami, a syna swego Mieszka jeszcze nie uważał za zdolnego do sprawowania rządów, ustanowił tam panem w swoim zastępstwie pewnego Rusina ze swego rodu i powracał z resztą skarbów do Polski...”

Największego spustoszenie pan Bolesław Ch. dokonał w własnym kraju:

„...Król Bolesław tak wielką gorliwość okazywał około służby Bożej, a to w budowaniu kościołów, ustanawianiu biskupstw i nadawaniu beneficjów, że za jego czasów Polska miała [aż] dwóch metropolitów wraz z podległymi im sufraganami. W stosunku do nich we wszystkim i w każdej sprawie tyle okazywał życzliwości i posłuszeństwa, że jeśli przypadkiem ktoś z dostojników wszczynał spór sądowy z którymkolwiek z duchownych lub biskupów, albo jeżeli coś z własności kościelnej sobie przywłaszczał, wtedy [król] sam wszystkim nakazywał ręką milczenie i jak opiekun i obrońca brał w obronę sprawę biskupów i Kościoła...”

Po śmierci pana Bolesława Ch. kronikarz tak podsumował jego dorobek:

„...Skoro tedy król Bolesław odszedł z tego świata, złoty wiek zmienił się w ołowiany. Polska, przedtem królowa, strojna w koronę błyszczącą złotem i drogimi kamieniami, siedzi w popiele odziana we wdowie szaty; dźwięk cytry - w płacz, radość - w smutek, a głos instrumentów zmienił się w westchnienia. Istotnie przez cały ów rok nikt w Polsce nie urządził publicznej uczty, nikt ze szlachty, ani mąż, ani niewiasta, nie ustroił się w uroczyste szaty, ani klaskania, ani dźwięku cytry nie słyszano po gospodach, żadna dziewczęca piosenka, żaden głos radości nie rozbrzmiewał po drogach...”

Z kroniki tej można wywnioskować, że pan Bolesław Ch, pozostawił kraj zrujnowany, podzielony wewnętrznie, uzależniony od Kościoła Rzymskiego... Pan Dargorad Paweł Adam tak to ocenił:

„1000 lat okupacji ziemi rdzennych przez Watykan.”

Panie Andrzeju D., czy wie pan kto jest autorem słów cytowanej przeze mnie kroniki?

Jak pan wie, to proszę się nie bać i odpisać na forum, gdzie zamieszczam moje listy otwarte.

W oparciu o słowa tej kroniki piosenkę napisałem:

Bolesław Chrobry i Cmentarz dla popaprańców

Lechia, kraj dziś
nazywany Polską
według historyków
była krajem bogatym
do czasów Chrobrego
zaprzańca, który
z rąk Cesarza Niemiec
za zgodą Sylwestra
imperatora Rzymskiego Kościoła
na króla podległego
został koronowany

psychopata Bolesław
po haniebnej koronacji
na Kijów ruszył
bo mu władca
Królestwa Rusi
nie chciał dać
swej siostry na żonę
bandzior Kijów zdobył i okradł
zaś niewiastę
zgwałcił i porzucił
ku obeldze i hańbie Lechii

Bolesław Chrobry
zaczął kościoły wznosić
dostojnikom kościelnym
ziemię zaczął rozdawać
kraj podzielił i zrujnował

kiedy Bolesław zmarł,
złoty wiek
zmienił się w ołowiany.
Lechia wcześniej
strojna w koronę
błyszczącą złotem
i drogimi kamieniami,
siedzi w popiele ograbiona

By pamięć o służalcu
kościelnego reżimu
nie poszła w zapomnienie
w alei dla władców
panu Bolesławowi Chrobremu
na Cmentarzu dla popaprańców
miejsce przygotowałem

https://youtu.be/iPlPxFieL7k

Najszanowniejszy panie Donaldzie T. również pan mieszał w tym oszustwie palce. Bardzo proszę przypomnieć sobie swój wpis w mediach społecznościowych:

„Dzisiaj Gniezno, w niedzielę Warszawa. Świętujmy wspólnie Tysiąclecie Korony Polskiej!”

O pana wystąpieniu tak napisano:

„Głos zabrał Donald Tusk: Premier zaznaczył, że Polska, jako pełnowymiarowe państwo i część Zachodu, powstała dzięki decyzji Bolesława Chrobrego. - Zakładając na głowę koronę, Bolesław Chrobry obwieścił, że Królestwo Polskie staje się częścią Zachodu, jako wspólnoty politycznej wspólnoty wartości, wspólnoty, religii – przypomniał. W tym roku mija 1000 lat od koronacji Bolesława Chrobrego. Polska to tysiącletnie państwo, z którym każdy musi się liczyć. Nasza rocznica jest rokiem przełomu. Oddając hołd Chrobremu, wprowadzamy piastowską doktrynę regionalnej potęgi.”

Podobne dyrdymały powtarzali różni, co głupsi, nie znający historii naszego kraju. Są różne tezy na temat dawnych władców naszego kraju. Według jednej z nich król Mieszko był ostatnim królem w miarę niezależnym od Rzymskokatolickiego reżimu. Kolejni to wasale tego zbrodniczego imperium, które po dziś dzień okłamuje, okrada i ciemięży nasz nieszczęsny kraj. Sama data 1025 rok koronacji kłuci się zarówno z dowodami historycznymi jak i z samą Biblią. Problem jest w tym że historię napisali i daty zmyśliły łże elity, łże historycy, łże chrześcijanie.
Pisarz, pan Stephen King zauważył:

„Kiedy mowa jest o przeszłości, każdy pisze fikcje.”

Uważam, że ta myśl jest zbyt wielkim uogólnieniem. Zamiast słowa każdy lepsze było by słowo większość. Temat dat opisałem w niemal już gotowej książce zatytułowanej Pomiot żmijowy i diabelskie daty. Aktualnie pracuję nad albumem muzycznym opartym na tym dziele. Zapodam teraz 3 bardzo istotne dla zrozumienia tematu piosenki:

hipoteza czasu widmowego

pan Herbert Illig
badając daty
zauważył, że chrześcijanie
reformując kalendarz
czas tylko
o dziesięć dni przesunęli
a według wyliczeń
i pradawnych zapisków
dotyczących narodzin Chrystusa
o trzynaście dni
przesunąć powinni
uznał to za dowód
że chrześcijanie
do swojej historii
trzysta lat dopisali
czym świat oszukali

pan Herbert Illing
zaczął badać
chrześcijańskie zabytki
i doszedł do wniosku
że chrześcijańscy historycy
trzysta lat swojej historii zmyślili

mogło się tak zdarzyć
że chrześcijanie
którzy daty wymyślili
o trzysta lat się pomylili
i gdy się zorientowali
by błąd ukryć
trzysta lat
zmyślonej historii
dopisali
by błąd ukryć
i móc dalej
w kłamstwie trwać
i ludzi
do Piekła zwabiać!

https://youtu.be/0nja2D4LVpg

1000 latenia blaga

Radziecki naukowiec,
Nikołaj Aleksandrowicz Morozow
dowodził, że dzieje powszechne
do średniowiecza włącznie,
są wymysłem zachodnich
katolickich falsyfikatorów,
którzy ponad tysiąc lat
chrześcijańskiej historii zmyślili.

Anatolij Fomienko,
jego myśl rozwinął
i dowodził, że prawdziwy Chrystus
żył w Stambule w Turcji
gdzie został zamordowany
jego grób do dziś istnieje
Europejczykom znany jest
jako grób Giganta
muzułmanie uważają
że w grobie leży Jehoszua
jeżeli to prawda
to tysiąc lat historii
to bla bla bla
totalna blaga

zwróćmy uwagę na fakt,
że historia chrześcijaństwa w Polsce
to około tysiąc lat
tymczasem w Biblii napisano
że dobrą nowinę o Chrystusie
głoszono wszelkiemu stworzeniu
pod niebem i uwierzono w Chrystusa
na całym w świecie
czyli też w Polsce
jeżeli to prawda
to tysiąc lat historii
to bla bla bla
totalna blaga

https://youtu.be/BO3neswD1o0

zmyślona religia wielka mistyfikacja

absolutnie wszyscy
znani mi historycy
zgodni są co do tego
że przyjęta data
narodzin Chrystusa
błędna jest
są jednak historycy
którzy wierzą
że Chrystus
w ogóle nie istniał
spotkałem się z tezą, że
chrześcijańską doktrynę
stworzyli sprytni oszuści
udający kapłanów Boga
uczeni mistyfikatorzy
pozbierali popularne
w tamtym czasie mity
ludowe legendy
i w celach finansowych
dla zysku
dla władzy
ewangelie
cały Nowy Testament
zmyślili
i większość świata
w błąd wprowadzili

kapłani oszuści
wymyślili Chrystusa
wymyślili apostołów
wykorzystując
popularne w tamtym czasie
imiona wierzenia
z autentyczny mi postaciami
zmyślone postacie powiązali
zmyślone kłamstwo
z prawdą zmieszali
a tak naprawdę
opisanego w Biblii Chrystusa
nigdy nie było

https://youtu.be/qANfJx41aV4

Załóżmy hipotetycznie, że Chrystus się narodził, ale nie wiemy kiedy. W Biblii znajdziemy informacje, z których wynika, że ewangelia o Chrystusie była głoszona po całej zamieszkanej Ziemi za czasów pana apostoła Pawła:

Rzymian 10:16-18
Izajasz mówi: „Jehowo, kto uwierzył temu, co od nas usłyszał?” Toteż wiara idzie w ślad za tym, co się słyszy. To zaś, co się słyszy, jest przez słowo o Chrystusie. Niemniej pytam: Czyż nie usłyszeli? Przecież w gruncie rzeczy „do całej ziemi wyszedł ich głos, a ich wypowiedzi — po krańce zamieszkanej ziemi”.

1 Tymoteusza 3:14-16
Mam nadzieję, że wkrótce do ciebie przyjdę, ale piszę ci to na wypadek, gdybym się opóźniał — żebyś wiedział, jak powinieneś postępować w Bożej rodzinie, w zborze żywego Boga, będącym filarem i podporą prawdy. Nie ulega wątpliwości, że święta tajemnica oddania dla Boga jest wielka: „Ujawniony w ciele, w duchu uznany za prawego, ukazał się aniołom, głoszono o nim wśród narodów, uwierzono w niego na świecie, zabrany został w chwale”.

Kolosan 1:21-23
Właśnie was, którzy kiedyś byliście wrogami Boga, oddalonymi od Niego, bo skupialiście umysły na niegodziwych uczynkach, On teraz pojednał ze sobą za sprawą tego, który wydał na śmierć swoje ludzkie ciało. Zrobił to, żebyście mogli być w Jego oczach święci, nieskalani, bez zarzutu — oczywiście pod warunkiem że zachowujecie wiarę, mocno osadzeni na fundamencie i niezachwiani, i że odkąd usłyszeliście dobrą nowinę, nie dajecie się odwieść od swojej nadziei. Ta dobra nowina była głoszona na całym świecie i ja, Paweł, stałem się jej sługą.

Tezę tę potwierdza również Księga Mormona, według której nauki o Chrystusie w czasach pradawnych dotarły do Ameryki. Jeżeli w Biblii napisano prawdę to chrześcijaństwo dotarło do Polski w czasach biblijnych i król Mieszko mógł żyć w czasach pana apostoła Pawła.

Powróćmy myślami do złodziei i obchodów 1000 lecia koronacji opartej na zmyślonej dacie. Jeżeli ktoś chce prywatnie robić z siebie nieuka i idiotę to nie mam nic przeciw temu, ale nie pochwalam takiej postawy. Jeżeli jednak w tego typu akcje angażują się osoby publiczne w ramach pełnionych funkcji czyli za nasze wspólne pieniądze to sprawa jest kryminalna a urzędnicy biorący udział w tym oszustwie tysiąclecia to złodzieje nadużywający swoich stanowisk. Warto tu dodać, że w tę mistyfikację wplątało się wielu zwyrodniałych urzędników.

Dla wyobrażenia skali złodziejstwa podam Kraków, miasto w którym mieszkam, Na początek zapoznajmy się z degeneratami zaangażowanymi w to tysiącletnie oszustwo:

Komitet Honorowy
napis na czerwonym tle Tysiąclecie Królestwa Polskiego

Skład Komitetu Honorowego obchodów Tysiąclecia Królestwa Polskiego

Łukasz Smółka – Marszałek Województwa Małopolskiego – Przewodniczący Komitetu Honorowego
Krzysztof Jan Klęczar – Wojewoda Małopolski
Jan Tadeusz Duda – Przewodniczący Sejmiku Województwa Małopolskiego
Aleksander Miszalski – Prezydent Miasta Krakowa
Abp Marek Jędraszewski – Arcybiskup Metropolita Krakowski
Witold Kozłowski – Wicemarszałek Województwa Małopolskiego
Jakub Kosek – Przewodniczący Rady Miasta Krakowa
dr Paweł Baran – Proboszcz Parafii Archikatedralnej pw. św. Stanisława BM i św. Wacława na Wawelu
Grzegorz Biedroń – Przewodniczący Komitetu Organizacyjnego obchodów 1000-lecia pierwszej koronacji króla polskiego w 2025 roku w Małopolsce, Prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej
prof. dr hab. Andrzej Betlej – Dyrektor Zamku Królewskiego na Wawelu
Katarzyna Basiak-Gała – Dyrektor oddziału Narodowego Banku Polskiego w Krakowie
Katarzyna Mitka – II Małopolski Wicekurator Oświaty w Krakowie
prof. Jacek Majchrowski – Prezydent Miasta Krakowa w latach 2002–2024
dr hab. Anna Królikowska – prof. Uniwersytetu Ignatianum w Krakowie, Dziekan Wydziału Pedagogicznego
dr hab. Andrzej Kuropatnicki – prof. Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej - Dziekan Wydziału Humanistycznego
prof. dr hab. Zdzisław Noga – Kierownik Katedry Archiwistyki i Nauk Pomocniczych Historii, Instytut Historii i Archiwistyki
prof. dr hab. Krzysztof Ożóg – Kierownik Pracowni Historii Polski Średniowiecznej Uniwersytetu Jagiellońskiego
dr hab. Barbara Widłak – prof. Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie
prof. dr hab. Andrzej Nowak – Uniwersytet Jagielloński
prof. dr hab. Stanisław A. Sroka – Uniwersytet Jagielloński
dr hab. Wojciech Drelicharz – prof. Uniwersytetu Jagiellońskiego
dr hab. Andrzej Marzec – prof. Uniwersytetu Jagiellońskiego
prof. dr hab. Jacek Urban – Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
prof. dr hab. Piotr Sułkowski – Dyrektor Opery Krakowskiej
dr Łukasz Cieślik – Dyrektor Małopolskiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Krakowie
Jerzy Kapłon – Prezes Zarządu Głównego PTTK
dr hab. prof. Mieczysław Rokosz – Prezes Komitetu Kopca Kościuszki
Mariusz Cupiał – Prezes Stowarzyszenie Małopolskie Centrum Edukacji „MEC”

O skali tej gigantycznej hucpy świadczy oficjalny spis imprez (Uwaga daty roczne według znawców są błędne i opierają się na zmyślonym dniu narodzin Chrystusa):

"Wydarzenia edukacyjne
Marzec-grudzień. Kraków
Lekcje Samorządowe
Październik. Kraków
Wielki Quiz wiedzy o Koronie
Listopad
Wielopokoleniowy dialog muzyczny
Styczeń-grudzień
Warsztaty czytelnicze
Wydarzenia kulturalne

Kraków. 22 czerwca
Dzieje narodu. Królewski szczep Piastowy
Kraków. 22 czerwca
Piknik Rodzinny w ramach Święta Rodziny
Kraków. 29 czerwca
Opera Bona Sforza na Wawelu
Kraków. 27 czerwca/ 2 lipca
XXVI Letni Festiwal Opery Krakowskiej
Niepołomice. Czerwiec-lipiec
Wystawa edukacyjna o początkach państwa polskiego
Nowy Wiśnicz. 6 lipca
Opera Bona Sforza
Korona Małopolski
Kraków. Lipiec-grudzień.
Tadeusz Kantor. Terapie widzeń – wystawa
Niepołomice. 8 sierpnia
Opera Bona Sforza
Tarnów. Sierpień-październik
Kraków za pierwszych Piastów w źródłach archeologicznych – od grodu do sedes regni principalis
Nowy Sącz. 15 sierpnia
Polska jest Wasza
Zalipie. 15 sierpnia
Koncert: 1000-lecie Korony Królestwa Polskiego. Historia w piosence
Kraków. 24 sierpnia
Święto Lotnictwa Polskiego
Kraków. 14–25 sierpnia
Noc Cracovia Sacra
Ludźmierz. Nowy Targ. 6 września
Królewska wizytacja Ludźmierza i Nowego Targu
Tarnów. Wrzesień-październik
Małopolska w czasach Bolesława Chrobrego
Kraków. Wrzesień-grudzień
Korona chrobrego jest dla każdego
Kraków. Wrzesień-październik
Spacery tematyczne po Wzgórzu Wawelskim
Kraków. Wrzesień-październik
Warsztaty garncarskie – dawne techniki wytwarzania glinianych naczyń
Nowy Sącz. 17–23 listopada
Labirynt Historii
Wygiełzów. 13-15 czerwca
Europejskie Dni Archeologii i Obrona Zamku Lipowiec przed wojskami Władysława Łokietka
Gorlice. 15 czerwca 2025
W blasku Króla – koncert milenijny
Kraków. 16 czerwca
Czym jest dziedzictwo Bolesława Chrobrego
Noc Muzeów 2025
Kraków. 16 maja
Noc Muzeów w Muzeum Lotnictwa Polskiego
Tarnów. 18 maja
Widowisko: Królestwo
Kraków.16 maja
Noc Muzeów w Muzeum Etnograficznym
Wadowice.17 maja
Od Chrobrego do Jana Pawła II
Konkurs Literacki: Piękno Małopolski Słowem Opisane
Wystawa: Polska. Świat
Wystawa: Żołnierze Batalionu i Zgrupowania Chrobry Armii Krajowej
Tradycyjne Święto Rękawki na Kopcu Krakusa
Małopolskie Dni Książki: Książka i Róża
Wystawa: Pokaż znawcy broń jakiego narodu a orzeknie Ci o oświacie jego
Koncert z okazji obchodów jubileuszu Tysiąclecia Korony Królestwa Polskiego
Krakowska Lekcja Śpiewania
Wydarzenia sportowe i turystyczne
I Automobilowy Rajd Koronny
Poznaj Region – wyprawy turystyczne po Małopolsce
Wydarzenia promocyjne

Małopolski Festiwal Smaku
Święto Małopolski
Quiz wiedzy o Małopolsce
Wydarzenia partnerskie
Nowy Sącz. 2 czerwca
Festyn Chrobrego
Morawica. Chrzanów. Czerna. 8, 9 i 15 czerwca
No Women, No King! O tym, jak polskie Królowe wpływały na historię Europy
Otwarcie sezonu turystycznego 2025 w królewskim mieście Lanckorona
Województwo lubelskie

Uroczyste obchody Tysiąclecia Królestwa Polskiego
Czytaj również:
Wygiełzów. 14 czerwca
Inscenizacja obrony Zamku Lipowiec przed wojskami Władysława Łokietka. Wydarzenie w ramach Europejskich Dni Archeologii
Kraków. 16 czerwca
Czym jest dziedzictwo Bolesława Chrobrego
Kraków. 8 czerwca
Święto Małopolski
Kraków. 8 czerwca
Dzień Otwarty Magistratu
Dzień Samorządu Terytorialnego Województwa Małopolskiego
Relacja z Widowiska: Królestwo w Tarnowie
Relacja. Wykład „Kraków Bolesława Chrobrego” – dr hab. Dariusz Niemiec
Uroczysta Msza Wawelska z okazji Tysiąclecia Korony Królestwa Polskiego
Marzec-czerwiec. Kraków
Cykl 5 wykładów w Collegium Novum
24 maja. Kraków
Królewski Piknik z książką
Marzec-maj
Warsztaty: Biało – czerwona dla przedszkolaka. 1000 – rocznica koronacji Bolesława Chrobrego
Relacja. Pierwszy z pięciu wykładów naukowych w Collegium Novum
Inauguracja jubileuszu Tysiąclecia Królestwa Polskiego w Operze Krakowskiej
Konferencja. Idea WOLNOŚCI w dziejach Królestwa Polskiego"

Mają rozmach panowie degeneraci. Ciekawy jestem ile te imprezy nas kosztowały?

By było perwersyjnej ta gigantyczna historyczna mistyfikacja urągająca zdrowemu rozsądkowi odbyła się w czasie być może najgorszych czasach w całych dziejach Krakowa jeżeli chodzi o zadłużenie miasta:

„Kraków tonie w długach. Opłakany stan finansów. "Zadłużenie miasta bije rekordy"
Zadłużenie Krakowa wynosi obecnie około 6,8 mld zł, a na koniec roku, według przewidywań magistratu, ma sięgnąć około 7,5 mld zł. W przeliczeniu na jednego mieszkańca, stolica Małopolski jest najbardziej zadłużonym miastem w kraju.”

By te haniebne obchody się odbyły konieczne były pożyczki.

Najszanowniejszy panie Donaldzie T., co pan o tym myśli? Wiedział pan, że bierze pan udział w mistyfikacji, która być może służyła przede wszystkim wyłudzeniu publicznych pieniędzy, zabawie na koszt podatników?

Ja uważam, że sprawa jest na tyle poważna, że sprawą powinna się zająć prokuratura.
Urzędnicy w nią zaangażowani powinni zwrócić wszelkie koszty. Dodatkowo za kłamanie (zmyślone daty, daty oparte na zmyślonym dniu Chrystusa i inne historyczne fantasmagorie) powinno się największym winowajcom poobcinać ręce i nogi i być może nawet głowy. Po śmierci można by niegodziwców pochować na Cmentarzu dla popaprańców. Dlaczego tłumaczę w 137 liście otwartym do Prezydenta - Królestwo kłamstwa. List powinien być dostępny na forum http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/ Zapraszam do poważnej dyskusji.

Najszanowniejsi czytelnicy, prorok Boga Ahura Mazdy Zaratustra nauczał:

„Ten, kto spogląda na niegodziwca z tolerancją, sam jest spomiędzy niegodziwców.”

Nie każdemu taka nauka zachęcająca do przyzwoitości może się podobać. Piekielnym sadystom zależy na tym by ludzie niegodziwość tolerowali i tłumnie do Piekła trafiali. Myślę, że nadeszła stosowna pora na zakończenie tego listu otwartego. Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać jak najlepiej poruszone w liście kwestie i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Awatar użytkownika

139 list otwarty – Parszywi złodzieje i Kijowski reżim.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 23 dzień 9 miesiąc 16 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejszy, najukochańszy panie Donaldzie T. najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, złodzieje i oszuści okradają ludzi od dni pradawnych. W poprzednim liście pisałem o wielkim oszustwie tysiąclecia i chociaż w skali kraju mogło dojść do wielkiej defraudacji publicznych pieniędzy tym razem poruszę kwestię gigantycznej i odrażającej kradzieży naszych pieniędzy połączonej z popieraniem zbrodni i neonazizmu. W tym liście otwartym będę pisał o przeznaczaniu naszego wspólnego dobra w tym pieniędzy do wspierania zbrodniczego Kijowskiego reżimu.
Dobrze pamiętam narodziny tego potwora dlatego, że mam znajomych z obu stron tego konfliktu.
Z Olą Szerstobitow z Moskwy przed laty nagrałem album w języku rosyjskim Daleko od Moskwy (Mózg Generała) oraz rosyjską wersję album Ciemna strona życia (Punk Floyd). Z Lillą Kucharską z Kijowa nagrałem album w języku ukraińskim zatytułowany Kołysanki Bochuna. W celach rekreacyjnych bywałem też w Ukrainie. Kiedy rozpoczynała się tam rewolucja zwana też Euromajdanem na bieżąco brałem udział w relacjonowaniu tej wojny domowej, która przerodziła się w konflikt o charakterze światowym. Napisałem też trzy piosenki na ten temat, które zaśpiewała sztuczna inteligencja. Nadałem im tytuł Trylogia Ukraińska:

Wojna w Ukrainie

w Ukrainie odbyły się demokratyczne wybory
wybrane władze
z Rosją współpracować chciały

imperialistom z Stanów Zjednoczonych
i ich sojusznikom to się nie spodobało
rewolucję zwaną euromajdanem
zorganizowali sfinansowali
by swe cele osiągnąć
największych idiotów zwerbowali

największych debili wykorzystali
faszystów nacjonalistów
religijnych fanatyków
obficie dolarami wspomagali

w Ukrainie zaczęły się pojawiać hasła
zabić Rosjanina
dobry Rosjanin to martwy Rosjanin
i słowo ciałem się stało
zaczęła się lać krew

symbolem zbrodni osi zła
stała się Odessa
bestialscy bandyci
pod nadzorem Ukraińskich służb
prorosyjskich Ukraińców
bezlitośnie bili palili mordowali

mordowani Ukraińcy zaczęli się bronić
walczyć o prawo do życia
walczyć o prawo do wolności
walczyć o kraj wolny
od bestialstwa faszyzmu nienawiści
walczyć o kraj wolny
od imperialistycznych ideałów

Ukraina w ogniu

Kijów Lwów Odessa płoną
Ukraińcy giną w okopach
drony bomby rakiety
palą niszczą zabijają

kolejny rok a Ukraina płonie
Ukraińscy odważni żołnierze
tracą swe życie młode

Polskie Francuskie czołgi samoloty
Brytyjskie Niemieckie działa rakiety
na płonącą Ukrainę trafiają
śmiercionośny ogień podsycają

kolejny rok a Ukraina płonie
trwa Ukraińców szalony taniec
nad własnym grobem

broń się coraz lepiej sprzedaje
krwią splamieni producenci broni
mogą być bardzo zadowoleni

trwa Ukraińców szalony taniec
nad własnym grobem
w imię chciwych bogaczy
obficie krew się lać raczy

Ukraina jest totalnie zniewolona
od zachodniej pomocy uzależniona
ta pomoc jej nie wyzwala
ta pomoc zabija i coraz bardziej zniewala

ta pomoc jej nie wyzwala
ta pomoc zabija i coraz bardziej zniewala

miłość i wojna

w Ukrainie
Ukraińcy Rosjanie i inne narodowości mieszkały
i do pewnego czasu się szanowały miłowały
ale z dzikiego zachodu chciwy zew krwi i mordów
się pojawił
i ludzką miłość na próbę wystawił

wojna nie może zabić miłości
miłość może zabić wojnę

W Rosji i Ukrainie Świadkowie Jehowy mieszkają
umówili się między sobą, że się nie zabijają
W Rosji zamiast do wojska do więzień trafiają
w Ukrainie przed łapankami po piwnicach się chowają
wolą dać się zabić, ale na wojnę nie pojadą

gdyby ludzie się kochali
na wojnach by się nie zabijali

a twoja miłość jaka jest
wojna zabije twoją miłość
czy twoja miłość wojnę zabije

może twoja miłość potrzebuje pomocy

i nic naprawdę nic nie pomoże
jeżeli ty nie pomożesz swej miłości

i nic naprawdę nic nie pomoże
jeżeli ty nie pomożesz swej miłości

Trylogię Ukraińską można posłuchać tu:

https://youtu.be/NzXmw_vpEpI

Najszanowniejsi Czytelnicy o tym co napisałem osoby zorientowane w temacie powinny doskonale wiedzieć. Nieuki, ignornci i osoby źle nauczone mogą tego nie wiedzieć. Zwyrodniałe, celowo kłamiące ścierwa mogą to wiedzieć, ale kłamać w sobie znanym celu. Zauważyłem też dużą zgodność w ocenie tego co napisałem w piosenkach z obywatelami Ukrainy ale na naszych krajowych forach dyskusyjnych bywałem nazywany ruską onucą lub jeszcze inaczej, ale to normalne dla ludzi o małej wiedzy i złym wychowaniu.
Powróćmy proszę myślami do naszych wspólnych pieniędzy i zwyrodniałych złodziei wspierających zbrodniczy Kijowski reżim odpowiedzialny za mordy w Odessie, Przewodowie...

Najszanowniejsi Czytelnicy niedawno z mediów dowiedziałem się, że spłacamy jakieś pożyczki udzielone zbrodniczemu Kijowskiemu reżimowi:

„Tusk wskazuje Morawieckiego. "Odsetki od ukraińskiej pożyczki"
Tusk nawiązał do odpowiedzi ministerstwa finansów na interpelację Grzegorza Płaczka. Poseł Konfederacji przekazał, że Polska w ramach umowy z Unią Europejską wzięła na siebie spłatę odsetek za pożyczkę Ukrainy. Tusk wskazuje Morawieckiego. "Odsetki od ukraińskiej pożyczki"
Donald Tusk przypomniał, że były premier Mateusz Morawiecki w imieniu Polski zobowiązał się spłacać odsetki od ukraińskiej pożyczki. "To tyle, jeśli chodzi o fakty" - stwierdził szef rządu. ”

Kiedy sprawa wyszła na jaw pod presją pytania wypowiedział się również pan Mateusz M.:

„We wtorek w Radiu Zet Morawiecki został zapytany przez Bogdana Rymanowskiego, dlaczego podjął decyzję o spłacie przez Polskę odsetek od ukraińskiej pożyczki.
– Czy pan na poważnie pyta? Początek wojny to była sytuacja zupełnie nieporównywalna z tym, co mamy dzisiaj. Nie jest to żadna ukraińska pożyczka tylko pomoc, którą cała Unia Europejska kierowała w stosunku do Ukrainy – tłumaczył polityk PiS...”

W kwestii tej widzę wiele wątpliwości. Nie mam wątpliwości co do tego, że wspieranie Kijowskiego reżimu jest moralnie naganne a ludzie, którzy przekazywali i przekazują dalej nasze pieniądze temu zbrodniczemu reżimowi to złodzieje współodpowiedzialni za mord w Przewodowie i wiele innych zbrodni. Wątpliwości dotyczą tej 'pożyczki'. Pan Mateusz M., twierdzi, że to nie była pożyczka tylko pomoc z czego wnioskuję, że to była bezzwrotna darowizna obciążona odsetkami, które spłaca Polska. Dziwna sprawa. Była by to dla mnie pierwsza znana mi darowizna, za udzielenie której między innymi i ja bywam zmuszany do płacenia odsetek.

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., co pan o tym wie?
Czy wie pan może o jeszcze jakiś innych naszych środkach materialnych czy też pieniężnych przekazanych zbrodniczemu Kijowskiemu Reżimowi?

Najszanowniejszy panie Donaldzie T., a pan co o tym wie?
Kto udzielił tej pożyczki czy też darowizny, za którą teraz my spłacamy jakieś odsetki?
Czy wie pan coś jeszcze na temat wspierania zbrodniczego Kijowskiego reżimu?

Najszanowniejsi Czytelnicy, a może wy wiecie czy Polska czy też Unia Europejska wsparła naszymi pieniędzmi zbrodniczy Kijowski reżim?

Myślę, że czas na zakończenie tego listu otwartego.
Uważam, że wszelkie pieniądze czy inne dobra jakie złodzieje przekazali na wsparcie zbrodniczego Kijowskiego reżimu koniecznie trzeba odzyskać i złodziei sprawiedliwie ukarać. Myślę, że można im na poczet długów skonfiskować majątki, pozbawić obywatelstwa i deportować do Kijowa.

Najszanowniejsi Czytelnicy co myślicie o takim rozwiązaniu? A może macie inne pomysły?

Zapraszam do poważnej dyskusji na forum gdzie zamieszczam moje listy otwarte:
http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl
Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Awatar użytkownika

140 list otwarty – Parszywi złodzieje i plugawa wycieczka kosmiczna.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 28 dzień 9 miesiąc 16 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejszy, najukochańszy panie Donaldzie T. najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, złodzieje i oszuści okradają ludzi od dni pradawnych. W poprzednim liście pisałem o przeznaczaniu naszego wspólnego dobra w tym pieniędzy przez parszywych złodziei do wspierania zbrodniczego Kijowskiego reżimu. Ten list będzie o wycieczkach kosmicznych i plugawych złodziejach. Od jakiegoś czasu do rozrywek ludzi bogatych należą komercyjne wycieczki kosmiczne. Odbywają się one one od kilkunastu lat i jako hotel dla turystów bywa wykorzystywana Międzynarodowa Stacja Kosmiczna:

„Rosyjski statek kosmiczny Sojuz z turystą Charlesem Simonyim - miliarderem z USA, wystartował z kosmodromu Bajkonur w Kazachstanie i wziął kurs na Międzynarodową Stację Kosmiczną. Sojuz ma dotrzeć do ISS w najbliższą sobotę, a wrócić na Ziemię 6 kwietnia. (…) Simonyi, który dorobił się fortuny w firmie Microsoft jako współtwórca programów Word i Excel, przebywał 14 dni w kosmosie wiosną 2007 roku. Zapłacił wówczas za podróż 25 mln dolarów; za obecną 10 mln USD więcej.”

„Miliarder i biznesmen Jared Isaacman właśnie zapisał się w historii branży kosmicznej. 12 września 2024 roku, odbył pierwszy w historii komercyjny spacer kosmiczny. Na wycieczkę w kosmos poleciał ze SpaceX Elona Muska. W czwartek 12 września odbył się pierwszy w historii prywatny spacer kosmiczny. Na pokładzie kapsuły SpaceX znalazł się miliarder Jared Isaacman - przekazała Agencja Reutera. SpaceX to amerykańskie przedsiębiorstwo przemysłu kosmicznego, założone przez Elona Muska. Czteroosobowa załoga na pokładzie kapsuły SpaceX wyruszyła 12 września na pierwszy na świecie prywatny spacer kosmiczny. 41-letni miliarder i biznesmen Jared Isaacman swój kosmiczny spacer rozpoczął rano o godzinie 6.52 czasu wschodnioamerykańskiego. Przypięty liną, wyszedł ze statku Crew Dragon w próżnię kosmiczną, setki mil od Ziemi...”

Start misji Polaris Dawn
Ruszyła misja Polaris Dawn. Będzie pierwszy taki spacer kosmiczny
Firma ​Virgin Galactic, należąca do brytyjskiego miliardera Richarda Bransona, wykonała pierwszy komercyjny lot w kosmos. Uczestniczyło w nim, oprócz pilotów, trzech Włochów - dwóch oficerów sił powietrznych i inżynier lotnictwa. Samolot rakietowy Unity był przymocowany do spodu odrzutowca transportowego VMS Eve. Do startu doszło w czwartek w bazie Spaceport America w pobliżu miasta Truth w Nowym Meksyku w USA. Po osiągnięciu wysokości około 13,68 km nad ziemią Unity został odpięty od statku-matki i wówczas uruchomione zostały jego silniki. Uniosły go one pionowo z szybkością trzykrotnie przekraczającą prędkość dźwięku.

„Unity zakończył swój lot na wysokości prawie 85,1 km, a w szczytowym momencie załoga przez kilka minut doświadczyła stanu nieważkości. Następnie statek przeszedł w tryb powrotny i lotem szybowcowym zaczął opadanie w kierunku ziemi. Na pokładzie samolotu rakietowego byli dwaj piloci, a także trzej Włosi. Każdy z pasażerów zapłacił za tę możliwość około 350 tys. funtów...
Na liście firmy Virgin Galactic znajduje się już 800 nazwisk osób, które pragną wykonać taki rejs i doświadczyć pobytu w kosmosie. Jest jednak pewien szkopuł: loty mogą się odbywać tylko raz w miesiącu.”

„W ostatnich latach w kosmosie było kilkoro celebrytów. W październiku 2021 roku w wieku 90 lat linię Kármána przekroczył kanadyjski aktor William Shatner, znany z roli kapitana Kirka w serii „Star Trek". Dwa miesiące później trwający zaledwie 10 minut lot w kosmos odbył Michael Strahan, amerykański prezenter telewizyjny i były zawodnik NFL, znany z programu „Good Morning America". Największą gwiazdą, która ma na koncie lot w kosmos, jest obecnie amerykańska wokalistka Katy Perry. Jej lot odbył się w kwietniu 2025 roku. Załoga była w pełni żeńska. Piosenkarce towarzyszyły m.in. Amerykanka Lauren Sanchez, narzeczona Jeffa Bezosa, czy również pochodząca z USA prezenterka Gayle King...”

Powstała też idea kosmicznego hotelu dla kosmicznych turystów:

„Za budowlę kosmicznego obiektu o nazwie Voyager odpowiedzialna ma być firma Orbital Assembly Corporation. Obiekt ma mieć powierzchnię ponad 50 tysięcy metrów kwadratowych, a budowa ma ruszyć w 2026 roku i potrwać zaledwie rok. W kosmicznym hotelu mają znaleźć się pokoje dla aż 440 osób."

To, że ludzie bogaci, którzy miewają tak dużo pieniędzy, że nie wiedzą co z nimi robić i latają w kosmos to naturalne. W kosmos poleciał też Polak, z tą tylko różnicą, że za jego lot zostaliśmy zmuszeni jako społeczeństwo zapłacić niezależnie od tego czy kogoś na to stać czy też nie stać:

„Jak wynika z danych przekazanych przez Polską Agencję Kosmiczną (POLSA), koszt udziału Sławosza Uznańskiego-Wiśniewskiego w misji IGNIS (Axiom Mission 4) to 65 mln euro, czyli około 275 mln zł.

Rządzący Polską reżim by zorganizować tę kosmiczną wycieczkę musiał zadłużyć kraj:

„Szef NBP alarmuje ws. długu. "Pierwszy raz w historii".
W przyszłym roku dług publiczny po raz pierwszy w historii przekroczy unijny próg 60 proc. - poinformował podczas konferencji prezes NBP Adam Glapiński.”

Te 275 milionów złotych to tylko część wydatków do pokrywania których jesteśmy zmuszani przez kosmicznych, plugawych terrorystów:

„65 mln euro na misję IGNIS. To tylko część kosmicznych wydatków
Warto przy tym dodać, że kwota ta obejmuje zarówno transport na Międzynarodową Stację Kosmiczną na pokładzie rakiety Falcon 9, realizację 13 eksperymentów naukowych, jak i program edukacyjny dla uczniów szkół, który zostanie przygotowany przez polskiego astronautę.
Jest to również tylko jedna ze składowych opiewającego na kwotę 360 mln euro budżetu na programy wspierające rozwój sektora kosmicznego, który został zaplanowany przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii na lata 2023-2025...”

Uwaga na daty użyte w zacytowanych przeze mnie wiadomościach wziętych z mediów! Według naukowców, teologów to kościelna fałszywa data. Używanie tych dat to przejaw niewiedzy bądź upośledzenia umysłowego lub totalnej niegodziwości. Temat analizuję na forum http://poszukiwaczeboga.fora.pl w dziale Uwaga na daty! Zapraszam do dyskusji.

Bardzo proszę powróćmy do kosmicznego turysty i wydatków tej kosmicznej hucpy. Ponoć koszty mają zrekompensować kosmiczne eksperymenty. O jednym z nich przeczytałem:

„Częścią jego (kosmonauty) jadłospisu będą liofilizowane pierogi. Jak czytamy na stronie naukawpolsce.pl, ich przygotowanie nie było proste i zajęło kilka miesięcy. Trzeba było bowiem dostosować żywność do warunków panujących w kosmosie. Jedzenie musi również spełniać szereg norm i jest bardzo dokładnie sprawdzane zarówno przez NASA, jak i przez Europejską Agencję Kosmiczną. Kiedy dowiedziałem się, że mam możliwość zabrania czegoś polskiego w kosmos, pierogi były naturalnym wyborem. To potrawa, którą wszyscy na świecie kojarzą z Polską i której smak potrafi przywołać wspomnienia z domu - zaznaczył Sławosz Uznański-Wiśniewski.”

Mi tam pierogi kojarzą się z Rosją i nie tylko mi. W komentarzach pisano, że to pewnie ruskie pierogi. Nieważne. Być może producent pierogów chce w przyszłości dostarczać pierogi do kosmicznego hotelu i dorobi się na tym majątku i sam będzie latał jako turysta w kosmos, ale dlaczego zmusza się mnie bym i ja płacił za ten kosmiczny eksperyment?

Kosmiczny, plugawy turysta w ramach kosmicznych eksperymentów zabrał w kosmos Złote Serduszko. O tym, że zabierze z sobą to plugastwo było wiadomo na wiele miesięcy przed lotem:

„Serduszko WOŚP w kosmosie!
Złote Serduszko - symbol Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - znajdzie się w kosmosie. W międzygwiezdną przestrzeń zabierze je ze sobą Sławosz Uznański – polski astronauta, który w przyszłym roku uda się na Międzynarodową Stację Kosmiczną. 30 grudnia przy udziale ministra rozwoju i technologii Krzysztofa Paszyka doszło do uroczystego przekazania przez Jurka Owsiaka serduszka do kosmicznej podróży. Serduszko WOŚP w kosmosie ma symboliczny wymiar dla nas wszystkich – ten mały, ale jakże znaczący przedmiot to dowód na to, że potrafimy łączyć wieloletnią tradycję pomagania i solidarności z osiągnięciami polskiej nauki. Mam nadzieję, że podczas licytacji „gwiezdne serduszko WOŚP” osiągnie rekordową wartość, a misja naszego astronauty przyniesie wiele korzyści naszemu prężnie rozwijającemu się sektorowi kosmicznemu - powiedział minister rozwoju i technologii Krzysztof Paszyk. Dla mnie WOŚP od wielu lat przypomina nam, Polakom, o tym, co ważne. Jestem poruszony tym, że WOŚP zaufał mi, żebym miał Złote Serduszko w kosmosie, w moim bagażu podręcznym, podczas polskiej misji IGNIS - Sławosz Uznański, astronauta projektowy Europejskiej Agencji Kosmicznej... Wiele razy mówiliśmy o Orkiestrze, używając słowa „kosmos”, bo kosmosem jest grać przez tyle lat i tak skutecznie działać. Kosmosem jest też tak niebywały udział Polaków w akcji, ale za sprawą Sławosza czeka nas tym razem prawdziwy kosmos! Orkiestra, zawarta w 4,5-gramowym Złotym Serduszku numer 1, dostała zgodę, aby móc wybrać się w prawdziwy kosmos. Rzecz niebywała, fantastyczna, a przed licytującymi naprawdę kosmiczna licytacja – Jurek Owsiak, prezes Zarządu Fundacji WOŚP. Podczas najbliższego 33. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, który odbędzie się 26 stycznia 2025 r. (2025 rok? Według naukowców, teologów to kościelna fałszywa data. Używanie tych dat to przejaw niewiedzy bądź upośledzenia umysłowego lub totalnej niegodziwości. Temat analizuję na forum http://poszukiwaczeboga.fora.pl w dziale Uwaga na daty! Zapraszam do dyskusji.) , na licytację trafi wyjątkowy przedmiot. Tym razem walka o Złote Serduszko WOŚP nabierze kosmicznego charakteru. Zwycięzca Licytacji Najbardziej Hojnych Darczyńców swoje trofeum otrzyma za kilka miesięcy, po tym, jak serduszko odbędzie niecodzienną podróż i wraz z dr Sławoszem Uznańskim poleci na Międzynarodową Stację Kosmiczną (ISS). (…) Polska na orbicie — i to dosłownie. Sławosz Uznański-Wiśniewski, astronauta Europejskiej Agencji Kosmicznej, zabrał w przestrzeń kosmiczną symbol Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Złote Serduszko numer 1, ważące zaledwie 4,5 grama, stało się ambasadorem polskiej solidarności i idei pomagania na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej.”

Nie każdy z Czytelników może wiedzieć co to takiego jest WOŚP, dlatego też spieszę z wyjaśnieniem. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy to fundacja żebracza, która raz w roku organizuje żebraczy finał w czasie którego rzebrze o pieniądze.

Najszanowniejsi Czytelnicy, z których spora część może być chrześcijanami myślę, że warto tu dodać, że w Biblii zdecydowanie potępiono żebractwo:

Księga Mądrości Jehoszui 40:28-30

Żebractwo
Synu, nie prowadź życia żebraczego, lepiej umrzeć, niż żebrać. Gdy człowiek musi patrzeć na stół drugiego, jego istnienia nie uważa się za życie, zbrudzi duszę swoją potrawami obcych: człowiek więc rozumny i dobrze wychowany tego się ustrzeże. Żebractwo jest słodkie na ustach człowieka bezwstydnego, ale we wnętrzu jego płonie [ono jak] ogień.

O żebraczym finale napisałem też piosenkę, która ma się znaleźć na albumie Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy, którego jak na razie z powodu represji reżimu Unii Europejskiej i Polski wydać nie mogę, ale część piosenek można posłuchać w Internecie. Oto treść tej piosenki:

Jerzy O. Król Żebraków

Jak dzwon rozlegnie się zew
I przyjdą na pana Jerzego Owsiaka głos
żebracy z wszystkich stron
Na zew i ze wsi i z miast
Wypełzną na spęd
Przed Króla Żebraków tron

Zejdą się mężowie
Najobrzydliwszych cnót,
A witać ich będzie
Wielki głupców ród.

Do nas, do nas, na plugawy spęd
Siewcy bluzgów nienawiści, hej!
Rzućcie sumienie w kącie
Bracia urwipołcie,
A ty diable wino lej!

Przyjdzie kto naiwny,
Głupi czy ułomny,
Komu w kieszeń napluł los.
My niebieskie ptaszki,
Bracia złodziejaszki,
Pierwsi zabierzemy głos.
My niebieskie ptaszki,
Bracia złodziejaszki,
Cała popaprana brać.

Do nas, do nas, na plugawy spęd
Politycy i złodzieje, hej!
Rzućcie sumienie w kącie
Bracia urwipołcie,
A ty diable wino lej!

Pędziwiatry franty,
Zdemoralizowane amanty,
Nuże nędzna wasza mać!

https://youtu.be/9g41dBZmCOs

Pan Jerzy O. część użebranych pieniędzy przeznacza na zakup sprzętu medycznego dla publicznej służby zdrowia a za resztę organizuje koncerty, wspiera ruch proaborcyjny, wspiera zbrodniczy Kijowski reżim, wspiera będącą u władzy Koalicję Obywatelską poprzez aktywny udział w wyborach politycznych i przede wszystkim czynnie propaguje mowę nienawiści i wulgaryzmy. Wiem, że nie każdy może to wiedzieć, bo pan Jerzy Owsiak to wyjątkowo wulgarny i zakłamany obłudnik i podczas żebraczego finału bywa miły i przymilny – do rany przyłóż. By rozwiać wszelkie wątpliwości w tym temacie zapodam kilka krótkich dokumentalnych filmików:

https://x.com/Pan_To_Felek/status/18788 ... 23/video/1

https://x.com/Pan_To_Felek/status/18788 ... 23/video/2

https://x.com/WaldemarKowall/status/1878441454038630525

Wspierając WOŚP popiera się mowę nienawiści, wulgaryzmy, aborcję, rasizm, bioterroryzm, Kijowski reżim, mord w Przewodowie i złodziei z KO i inne plugastwo. Temat rozwija mój 65 list otwarty do Prezydenta - Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy i Wojenny Nobel. Listy powinny być dostępne między innymi na forum, które prowadzę:

http://poszukiwaczeboga.fora.pl

Bardzo proszę przypomnijmy sobie wypowiedź dotyczącą plugawego serduszka:

„Złote Serduszko numer 1, ważące zaledwie 4,5 grama, stało się ambasadorem polskiej solidarności i idei pomagania na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej.”

Gdy autor tej wypowiedzi znał całość działalności WOŚP napisał by, że to Plugawe Serduszko numer 1 stało się ambasadorem plugawej polskiej solidarności. O takiej solidarności piosenkę napisałem. Oto jej treść:

solidarność grzeszników
jest kluczowa dla istnienia Piekła
gdyby parchy szumowiny
na drogach do Piekła
solidarnie się nie wspierały
Piekło pustkami by świeciło
a że solidarność złoczyńców istnieje
Piekło pęka w szwach

walą! walą!
do piekielnych drzwi
żebracy narkomani
dilerzy rozpustnicy
pasożyty złodzieje
dłużnicy zbrodniarze
spekulanci lichwiarze
oszuści fałszerze
kłamcy cenzorzy
gwałciciele bandziory

walą! walą!
do piekielnych drzwi
nieucy ignoranci
głupcy furiaci
prostytutki fanatycy
wierzący dogmatycy
psychopaci socjopaci
egoiści wariaci

walą! walą!
do piekielnych drzwi
naukowcy doktorzy
inżynierzy myśliciele
teolodzy czarodzieje
duchowni ateiści
politycy aktywiści
władcy ministrowie
prezydenci filozofowie

walą! walą!
do piekielnych drzwi
plugawe szumowiny
ścierwa zakapiory
dzicz parszywa
zboczona zgraja
grzechem zbrukana

cieszą się bardzo
piekielni sadyści
gdy nowa dostawa
grzeszników
do Piekła trafia
oj! będzie się działo

https://youtu.be/KbcDLW5hjG0

O panu Jerzym O. więcej piosenek napisałem i można je znaleźć pod tymi linkami:

https://www.youtube.com/watch?v=057OQjt ... R69TbjYPHK

https://www.youtube.com/watch?v=ZT_A1VZ ... 80dg5QWB46

Podsumowując temat pana Jerzego O. i WOŚP, to bezdyskusyjnie mamy do czynienia z wyjątkowo wulgarnym nienawistnikiem i wyjątkowo plugawą fundacją żebraczą i obecność złotego serduszka WOŚP w kosmosie splugawiła kosmos jak i Międzynarodową Stację Kosmiczną. Masakra, katastrofa, syf, kiła, mogiła, chamstwo, bezwstydna ohyda. Inną ciekawą kwestią jest wartość plugawego serduszka:

„Złote serduszko WOŚP w kosmosie! Wylicytowano je za ponad milion złotych.”

Gdyby 295 serduszek sprzedało się w tej cenie, to pan Jerzy O., mógłby sam w kosmos polecieć za użebrane pieniądze i nie narażał by mnie jak i innych, którym się plugastwo nie podoba na finansowanie tej parszywej, nieprzyzwoitej wycieczki kosmicznej. Każdy kto zna meandry działalności WOŚP lub też zapoznał się z moimi piosenkami o WOŚP i sprawdził informacje wie, że jest to sekta, kościół, w którym jest wiara w anioły, światełko do Nieba, wie o osobistym diabełku pana Jerzego O. i to sprawia, że zgodnie z prawem nikt nie powinien nas zmuszać do udziału w tym kulcie religijnym. Na to są paragrafy. Wspierając WOŚP wspiera się też nawoływanie do przemocy i wulgaryzmy i inne plugastwo. O tym też piosenkę napisałem:

Jerzy O. i masakra katastrofa:

pamiętam pana Jerzego O.
z czasów poprzedzających
Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy
i już wtedy było grubo
róbta co chceta
Jerzy O nawoływał
wszelkie zło w tym haśle
zawarte było

masakra katastrofa
masakra katastrofa

z czasem pan Jerzy O
wulgaryzmów zaczął używać
od złego ku gorszemu
zaczął się posuwać
mowę nienawiści zaczął propagować
dzieci nienarodzone zapragnął mordować
zbrodniczy Kijowski reżim wsparł
paserem złodziei z Koalicji Obywatelskiej
się stał

masakra katastrofa
masakra katastrofa

na wszystko to
są paragrafy
pan Jerzy O. już dawno
w więzieniu siedzieć powinien
ale ciapowate władze mamy
degenerata od lat tolerują
tym samym mowę nienawiści
propagują

masakra katastrofa
masakra katastrofa

https://youtu.be/iWWU-1qPhWQ

Sprawa jest kryminalna i koniecznie powinna zająć się nią prokuratura. Organizatorów plugawej wycieczki kosmicznej już powinno się aresztować, a pana kosmonautę jak wróci na Ziemię.

Najszanowniejsi Czytelnicy co myślicie o takim rozwiązaniu? A może macie inne pomysły?

Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Awatar użytkownika

141 list otwarty – Oszustwa wyborcze i ukaranie fałszerzy.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 30 dzień 9 miesiąc 16 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejszy, najukochańszy panie Donaldzie T. najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, w tym liście otwartym chciałbym zwrócić uwagę na fałszerstwa wyborcze w czasie ostatnich nierównych i niepowszechnych wyborów prezydenckich. O tym, że do takich doszło można przeczytać czy usłyszeć w wielu mediach. Jeden z kandydatów na Prezydenta zwrócił uwagę na fakt, że inny kandydat, pan Rafał Trzaskowski przekazał do Komisji Wyborczej puste pudełka z głosami poparcia. Zasugerował też, że inni kandydaci mogli kupić dane osobowe i sfałszować listy poparcia.
Pojawiły się też głosy, że mogły się pojawić nieprawidłowości w liczeniu głosów lub też fałszerstwa kart wyborczych. Poseł, najszanowniejszy pan Roman Giertych stwierdził nawet, że obwodowe komisje wyborcze zostały w sposób nielegalny przejęte. Cytuję jego wypowiedź:

„Obwodowe komisje wyborcze zostały w sposób nielegalny – i to mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością – przejęte przez ludzi typu pana Olszańskiego z jakichś braci kamraci, którzy się zbierali w jakichś grupkach i nagle brat kamrat wystawiał kilkanaście tysięcy członków do obwodowych komisji wyborczych.”

Nie każdy może wiedzieć kto to jest pan Olszański i co charakteryzuje ludzi tego typu. Tak się złożyło, że niedawno o tym panu piosenkę napisałem i powinna ona nam pomóc w zrozumieniu wypowiedzi pana Romana Giertycha. Piosenka nosi tytuł – Jaszczur i Cmentarz dla popaprańców:

od kilku lat
napotykam w mediach
totalnie plugawe filmiki
pełne bluzgów i nienawiści
których autorem jest pan
Wojciech Józef Olszański
przedstawiający się jako
Aleksander Jabłonowski
lub też Jaszczur

Jaszczur na filmikach
krzyczy wygraża
do przemocy namawia
ludzi obraża
wulgaryzmów używa
jakieś procesy już miał
ale coraz to nowe
jego nienawistne bluzgi widuję
czyżby go ktoś krył?
Bezkarność gwarantował?

Jaszczur partię ma
Rodacy Kamraci
sympatyzującą z Rosją
czym sprawia
że Rosji i Polsce
hańbę przynosi
nie zdziwił bym się
gdyby wrogie Polsce siły
za tym panem się kryły

By pamięć
o panu Jaszczurze
nie poszła zapomnienie
dla tego pana miejsce
na Cmentarzu dla popaprańców
w alei mowy nienawiści
przygotowałem!

Piosenkę można posłuchać tu.

https://youtu.be/VVEEjC0TCmM

Pan Roman Giertych nie wskazał na pana Olszańskiego, ale na ludzi jego pokroju. Czyli głównie na ludzi używających wulgaryzmów i nawołujących do przemocy. Trochę takich ludzi jest i tak się składa, że zazwyczaj są to ludzie związani z Koalicją Obywatelską, z Platformą Obywatelską i rządzącym obecnie reżimem, na którego czele stoi pan, najszanowniejszy panie Donaldzie T..

Na czele tego plugawego towarzystwa wymienił bym pana Jerzego Owsiaka i plugawą fundację żebraczą WOŚP. W poprzednim liście o lotach kosmicznych temat rozwinąłem. Jest też list otwarty poświęcony WOŚP. Z konkretnych nazwisk wymienił bym pana Zbigniewa Stonogę, który też od wulgaryzmów i mowy nienawiści nie stroni. Również pan Aleksander Miszalski, obecny prezydent Miasta Krakowa to też człowiek pokroju pana Olszańskiego – Jaszczura. Ten degenerat skradzionymi publicznymi pieniędzmi wsparł plugawą pato imprezę Campus Polska...

Do organizacji szerzących podobne idee zaliczyłbym Campus Polska, Ruch Ośmiu Gwiazd, Tour de Konstytucja, Pożar w Burdelu, SokzBuraka, Parady Równości...

Przed laty pan Roman Giertych z wielką dezaprobatą wypowiadał się na temat Platformy Obywatelskiej i wielce się zdziwiłem, kiedy niedawno pan Roman Giertych zapisał się do tej plugawej partii typu pana Olszańskiego. Teraz być może zaczynam rozumieć ten ruch. Pan Roman Giertych niczym koń trojański wśliznął się do partii którą gardził, dokonał zwiadu i dowiedział się o nielegalnym przejęciu komisji wyborczych. Nie chciał wprost powiedzieć kto się za tym nielegalnym przejęciem kryje, ale pozostawił wskazówkę jak rozpoznać przestępców.

Sprawa jest kryminalna. Za oszustw wyborcze przewidziano kary. Proszę zapoznajmy się z nimi:

Art.  248. [Naruszenia przy przebiegu wyborów]
 Kto w związku z wyborami do Sejmu, do Senatu, wyborem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, wyborami do Parlamentu Europejskiego, wyborami organów samorządu terytorialnego lub referendum:

1) sporządza listę kandydujących lub głosujących, z pominięciem uprawnionych lub wpisaniem nieuprawnionych,
2) używa podstępu celem nieprawidłowego sporządzenia listy kandydujących lub głosujących, protokołów lub innych dokumentów wyborczych albo referendalnych,
3) niszczy, uszkadza, ukrywa, przerabia lub podrabia protokoły lub inne dokumenty wyborcze albo referendalne,
4) dopuszcza się nadużycia lub dopuszcza do nadużycia przy przyjmowaniu lub obliczaniu głosów,
5) odstępuje innej osobie przed zakończeniem głosowania niewykorzystaną kartę do głosowania lub pozyskuje od innej osoby w celu wykorzystania w głosowaniu niewykorzystaną kartę do głosowania,
6) dopuszcza się nadużycia w sporządzaniu list z podpisami obywateli zgłaszających kandydatów w wyborach lub inicjujących referendum - podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Art.  249. [Zakłócenie przebiegu wyborów]
Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem przeszkadza:

1) odbyciu zgromadzenia poprzedzającego głosowanie,
2) swobodnemu wykonywaniu prawa do kandydowania lub głosowania,
3) głosowaniu lub obliczaniu głosów,
4) sporządzaniu protokołów lub innych dokumentów wyborczych albo referendalnych,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Art.  250. [Bezprawne naruszenie swobody głosowania]
Kto, przemocą, groźbą bezprawną lub przez nadużycie stosunku zależności, wywiera wpływ na sposób głosowania osoby uprawnionej albo zmusza ją do głosowania lub powstrzymuje od głosowania, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Dodam tu, że rządzący Polską i Unią Europejską reżim nie wydając przysługujących mi zgodnie z prawem dokumentów potwierdzających moją tożsamość popełnił przestępstwo z artykułów 249 i 250 kodeksu karnego. O dokumenty wolne od kościelnych, heretyckich dat powszechnych staram się od ponad 10 lat a dokumentów potwierdzających tożsamość nie mam od ponad dwóch lat. Osoby, które z naruszeniem prawa odmawiają mi wyrobienia dowodu osobistego to jawni przestępcy, którzy uniemożliwili mi wzięcia udziału w kilku wyborach i referendum. Jeżeli podsumuję wszystkie ich przestępstwa związane tylko z wyborami, to powinni oni trafić na kilkadziesiąt lat do więzienia tylko z tego tytułu. Ci zwyrodnialcy zaatakowali również konstytucyjny porządek naszego kraju i dokonali zamachu stanu a na to też są paragrafy:

Art. 127. Zamach stanu
§ 1. Kto, mając na celu pozbawienie niepodległości, oderwanie części obszaru lub zmianę przemocą konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje w porozumieniu z innymi osobami działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu,
podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 10 albo karze dożywotniego pozbawienia wolności.
§ 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 3 do 20.

Art. 128. Zamach na organ konstytucyjny RP
§ 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności od lat 3 do 20.
§ 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 3. Kto przemocą lub groźbą bezprawną wywiera wpływ na czynności urzędowe konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Temat nieważnych wyborów przybliża między innymi mój 134 list otwarty zatytułowany - Nie będzie niczego czyli nieważne wybory. Powróćmy proszę myślami do innych oszustw wyborczych. Co do tego, że nastąpiły nie ma wątpliwość. Sąd to stwierdził:

"Sad Najwyższy dokonał oględzin kart do głosowania przeprowadzonego w obwodowej Komisji Wyborczej nr 113 w Warszawie
25 czerwca 2025 r. (Uwaga, data ta jest kościelna i według znawców fałszywa) ​I NSW 2826/25

W ramach postępowania dowodowego zarządzonego w sprawie I NSW 2826/25, na posiedzeniu niejawnym w Izbie Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych w dniu 24 czerwca 2025 r. (?!) Sąd Najwyższy dokonał oględzin kart do głosowania w wyborach Prezydenta RP w OKW nr 113 (Warszawa, ul. Spartańska 4). Posiedzenie odbyło się z udziałem przedstawicieli Państwowej Komisji Wyborczej, Prokuratora Generalnego oraz urzędnika wyborczego dla Dzielnicy Warszawa-Mokotów upoważnionego przez Szefa Krajowego Biura Wyborczego.

Z protokołu głosowania wynikało, że:

Karol Nawrocki otrzymał 136 głosów;
Rafał Trzaskowski otrzymał 1774 głosy.
W workach stwierdzono niezabezpieczone koperty z kartami do głosowania oraz znaczną liczbę kart luzem wrzuconych do worka.

Liczba kart niewykorzystanych, zaświadczeń o prawie do głosowania oraz głosów nieważnych zgadzała się z protokołem.

W niezabezpieczonej kopercie opisanej jako „OKW 113. Głosy oddane na 01 Nawrocki Karol Tadeusz" ustalono obecność 136 kart, co zgodne jest z protokołem.

W wyniku przeliczenia odseparowanych kart, umieszczonych przez OKW luzem w worku, stwierdzono wśród głosów luzem dodatkowo: 160 głosów na Karola Nawrockiego oraz 3 głosy nieważne (skreślone oba nazwiska na 2 kartach i brak krzyżowania się linii przy nazwisku jednego z kandydatów na jednej karcie). Wszystkie te głosy OKW w protokole przypisała kandydatowi Rafałowi Trzaskowskiemu. Ponadto stwierdzono w worku wyborczym 1611 głosów oddanych na Rafała Trzaskowskiego.

W wyniku oględzin stwierdzono: 296, nie zaś 136 ważnych głosów oddanych na Karola Nawrockiego oraz 1611, nie zaś 1774 ważnych głosów oddanych na kandydata Rafała Trzaskowskiego.

Sąd zobowiązał Państwową Komisje Wyborczą i Prokuratora Generalnego do zajęcia stanowiska w sprawie w terminie 1 dnia.

Uczestnicy nie wnieśli żadnych uwag do sposobu przeprowadzenia postępowania dowodowego.”

W mediach pojawiły się też wzmianki o innych wyborczych fałszerstwach:

„Wyborcze błędy trafiły do prokuratury. Kto i w jakim zakresie za nie odpowie?

Kto i dlaczego do paczki z głosami Karola Nawrockiego w komisji w Kamiennej Górze dołożył 90 głosów Rafała Trzaskowskiego? A w jednej z bielskich komisji – aż 160? Ruszają prokuratorskie śledztwa.

Szefami komisji wyborczych, w których wykryto rażące nieprawidłowości na korzyść Karola Nawrockiego, byli przedstawiciele innych kandydatów – Magdaleny Biejat, Adriana Zandberga, Szymona Hołowni, Marka Jakubiaka, Grzegorza Brauna i Pawła Tanajny – wynika z analizy „Rzeczpospolitej”. W komisji nr 6 w Kamiennej Górze na Dolnym Śląsku w głosach na Karola Nawrockiego dołożono 90 głosów oddanych na Rafała Trzaskowskiego, w komisji w Bielsku-Białej – identyczna sprawa dotyczyła aż 160 głosów na rzecz Nawrockiego.

Co zastanawiające, w 13 komisjach, w których stwierdzono błędy (w tym aż 10 na niekorzyść Trzaskowskiego), szefami tych komisji, którzy wypełniają ostatecznie protokół i wysyłają do centrali, nie byli przedstawiciele Karola Nawrockiego. – Dlaczego tak się stało, będzie wyjaśniać prokuratura – mówi „Rz” Anna Adamiak, rzeczniczka prokuratora generalnego Adama Bodnara.

Pierwsze śledztwa dotyczące podejrzenia nadużycia uprawnień przez członków trzech komisji wyborczych – właśnie nr 6 w Kamiennej Górze na Dolnym Śląsku i dwóch, nr 30 i 61, w Bielsku-Białej – to efekt postanowień Sądu Najwyższego o ponownym przeliczeniu głosów przez sądy w 13 komisjach w Polsce. Wyniki w tych trzech sprawach potwierdziły fałszerstwa wyborcze. Na ich podstawie prokurator generalny Adam Bodnar zdecydował o skierowaniu zawiadomień do prokuratury. Informację o wynikach pozostałych dziesięciu spraw (Kraków, Tarnów, Katowice, Strzelce Opolskie, Mińsk Mazowiecki, Olesno, Grudziądz, Wieniec – Brześć Kujawski, Gdańsk) Sąd Najwyższy ogłosić ma w najbliższy piątek na posiedzeniu jawnym i przy udziale publiczności.”

Sprawę uważam za piekielnie poważną i wymagającą skrupulatnego sprawdzenia w celu ustalenia zbrodniarzy i ich ukarania. By sprawiedliwości stała się zadość to koniecznie trzeba skrupulatnie zbadać cały przebieg wyborów począwszy od list poparcia kandydatów, poprzez pierwszą turę, skończywszy na drugiej. Należy zbadać nie tylko ilość policzonych głosów, ale również ich autentyczność. Ktoś się mógł za kogoś podszyć. Ktoś mógł oddać kilka głosów w różnych komisjach. Każdą ewentualność wypada skrupulatnie sprawdzić. Winnych wyłapać i przykładnie ukarać. Listy złoczyńców opublikować. Myślę, że powinno się też zaostrzyć kary za oszustwa wyborcze i dla takich łajdaków wprowadzić karę śmierci. Poobcinać im ręce, nogi i głowy. Głowy można by ponabijać na pale na Cmentarzach dla popaprańców.

Specyficzną, zakamuflowaną formą oszustw wyborczych jest też nielegalne finansowanie kampanii wyborczych. W mediach pojawiła się tajemnicza reklama ostrzegająca przed głównymi kontr kandydatami pana doktora Rafała Trzaskowskiego i zachęcająca do udziału w wyborach i głosowania na pana doktora Rafała Trzaskowskiego. Pan Rafał T. powiedział, że to Rosjanie:

„Nielegalne finansowanie kampanii? "Mój sztab nie ma z tym nic wspólnego"
Wirtualna Polska napisała dziś, że za publikowanymi w internecie reklamami politycznymi promującymi Rafała Trzaskowskiego i atakującymi jego konkurentów stoi pracownik i wolontariusze fundacji Akcja Demokracja. Jak wskazano, prezesem fundacji jest człowiek, który jeszcze kilka tygodni temu był asystentem posłanki Koalicji Obywatelskiej. Ze strony m.in. polityków PiS pojawiły się zarzuty o nielegalne finansowanie kampanii Trzaskowskiego. — Proszę pytać w Fundacji, mój sztab nie ma z tym nic wspólnego. Natomiast różnego rodzaju propagandy pojawiło się mnóstwo — z jednej strony, żeby brać udział w wyborach, ale krążą też SMS-y, podszywają się pode mnie, mój sztab. Wiadomo, że Rosjanie maczają palce we wszystkich kampaniach na całym świecie.”

Słyszałem tę wypowiedź obciążającą Rosjan z ust pana Rafała T. na żywo. Wierzę temu panu, ale nie wiem czy mówi prawdę. Kiedy rakieta spadła na Przewodów też niektórzy mówili, że to Rosjanie, a śledztwo wykazało, że to Ukraińcy. Tę sprawę też trzeba skrupulatnie zbadać.

Wpływ obcych państw czy też organizacji międzynarodowych na wybory to bardzo poważny temat i postaram się nim zająć w kolejnym liście otwartym.

Czas na podsumowanie listu. Pomimo tego, że wybory nie były ważne, bo nie spełniały konstytucyjnego wymogu równości i powszechności to uważam, że koniecznie trzeba skrupulatnie sprawdzić ich prawidłowość począwszy od list poparcia kandydatów poprzez I turę wyborów po drugą. Przy napotkaniu nieprawidłowości oszustów koniecznie powinno się aresztować i sprawdzić czy działali sami, czy też w zorganizowanej grupie przestępczej. Trzeba też wyjaśnić koniecznie kwestię poruszoną przez pana Romana Giertycha. Bardzo proszę przypomnijmy ją sobie:

„Obwodowe komisje wyborcze zostały w sposób nielegalny – i to mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością – przejęte przez ludzi typu pana Olszańskiego z jakichś braci kamraci, którzy się zbierali w jakichś grupkach i nagle brat kamrat wystawiał kilkanaście tysięcy członków do obwodowych komisji wyborczych.”

Trzeba się dowiedzieć na czym polegała ta nielegalność?
A może to jest tylko fałszywe oskarżenie kilkunastu tysięcy legalnie działających członków?

Jeżeli pan Roman Giertych mówił prawdę to uważam, że koniecznie powinno się zaostrzyć prawo i tę kilkunastotysięczną grupę dywersantów wyborczych uśmiercić, głowy odciąć i ozdobić nimi ich mogiły na Cmentarzach dla popaprańców wraz z innymi oszustami wyborczymi łącznie z tymi, którzy uniemożliwiali mi udziału w wyborach. Jeżeli pan Roman Giertych skłamał to koniecznie powinien zostać godnie pochowany na Cmentarzu dla popaprańców. Cała sprawa powinna być przeprowadzana jawnie, dane oszustów publikowane, oszuści zaś do ogłoszenia wyroków powinni przebywać w aresztach. Przed wykonaniem wyroku można by ich pozakuwać w dyby w publicznych miejscach by stali się ostrzeżeniem dla ludzkości.

Najszanowniejsi Czytelnicy a Wy co o tym myślicie?

Dziewczyna z Nagasaki:
https://www.youtube.com/watch?v=A4owvK9 ... rt_radio=1

Tytuł: Re: Muzyka.
Awatar użytkownika

Qśka QqRydz-Qqć pisze:

Wielce dziękuję za ciekawą piosenkę. Spodobała mi się. Na Forum http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/ utworzyłem nowy dział z muzyką. Jest na samym dole. W dziale Pop jest miejsce na teledyski. Tam można zamieścić po zalogowaniu link.

Powróćmy proszę myślami do Listów do Prezydenta. Pracuję nad kolejnym. Będzie o wpływie obcych służb, krajów, lobbystów... na życie w kraju. Macie jakieś uwagi, rady, sugestie w tym temacie?

Salut! jeszcze tylko:

https://www.youtube.com/watch?v=HuC0kMz ... gg&index=9

Woźnico, nie poganiaj koni.

Jak smutno i mglisto
jest dookoła, Moja droga jest ponura i pozbawiona radości,
A przeszłość wydaje się snem,
Ciąży mi na bolącej piersi!

Refren:
Woźnico, nie pędź koni!
Nie mam dokąd się spieszyć,
Nie mam nikogo innego do kochania,
Woźnico, nie pędź koni!

Jak pragnę pośród ponurych równin,
Aby zapomnieć o zdradzie i miłości,
Ale pamięć, mój zły pan,
Zawsze budzi na nowo przeszłość!

Refren:
Woźnico, nie pędź koni!
Woźnico, nie pędź koni!

Wszystko było tylko kłamstwem i oszustwem…
Żegnajcie, zarówno marzenia, jak i spokój!
A ból niezagojonych ran
Pozostanie ze mną na zawsze.

Refren:
Woźnico, nie pędź koni!
Woźnico, nie pędź koni.

I wszelkich radości życzę.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 770 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 73, 74, 75, 76, 77

Strefa czasowa UTC+1godz.