forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 13 maja 2025, 7:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

65 list otwarty - Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy i Wojenny Nobel. Aneks 3.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 17 dzień 5 miesiąc 15 rok ery arytmetycznej

Aneks do 65 listu otwartego do najszanowniejszego pana 'prezydenta' Andrzeja D..

Najsz :)

(Najsz – jest to wymyślone przeze mnie słowo - jest ono skrótem najserdeczniejszego, możliwie najszczerszego powitania połączonego z wyrazami najwyższego szacunku oraz życzeniami osiągnięcia wszystkiego najlepszego co też człowiek, grupa ludzi czy też inna istota lub grupa istot czy też sztucznych inteligencji może osiągnąć w czasie swego istnienia. Życzenia te są na zawsze i połączone z najżarliwszą prośbą / modlitwą do najlepszego z wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boga o to by dopomógł on osobie lub osobom z którą się witamy uzyskać w życiu powodzenie czyli znalezienie najlepszej drogi do zbawienia, do wolności, do szczęścia.)

Najszanowniejszy, najukochańszy panie 'prezydencie' Andrzeju D., najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy w Polsce obchodzonych jest wiele świąt, ale na moich oczach powstało święto, które wzbudza wiele skrajnych emocjach a wśród niektórych jego czcicieli wyzwala to co w człowieku najgorsze. Jest to święto ruchome powiązane, z którąś niedzieli handlowych. Koniecznie trzeba tu dopisać, że ustawa o wybiórczym ograniczeniu pracy w 'niedzielę' totalnie łamie prawo. Temat rozwija mój 1 list otwarty do Prezydenta - Niedziela, sfałszowany dekalog i łamanie Konstytucji - oraz aneksy. Powinny być na tej stronie: http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., spośród podpisanych przez pana ustaw tę feralną ustawę uważam za zdecydowanie najgłupszą. Czy zgadza się pan z moją oceną? Jeżeli tak to proszę nie reagować, ale jeżeli według pana podpisał pan coś bardziej głupiego, bardziej łamiącego Konstytucję to proszę się zarejestrować na forum i się pochwalić. Proszę się nie lękać.

Bardzo proszę powróćmy myślami do świąt. Świętem, o którym piszę jest tak zwana 'Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy', której dyrygentem, arcykapłanem jest najszanowniejszy pan Jerzy Owsiak. Myślę, że to święto jest znakomitym przykładem na to jak zło zmieszać z dobrem i doprowadzić do tego by pod pozorem szlachetnej akcji jak najwięcej ludzi uwikłać w zło, dlatego też nazywam te wydarzenie Wielką Orkiestrą Świątecznej Przemocy.

Byłem naocznym świadkiem tego jak powstawała Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy. Nim powstała najszanowniejszy pan Jerzy Owsial znany mi był z programu Jazda bez trzymanki i propagowania hasła Róbta co chceta, czyli z nawoływania do totalnej anarchii. Mam w domu płytę, zatytułowaną 'letnia zadyma w środku zimy', na której pisze między innymi:

„... To SIE MA wszyscy dobrzy ludzie, żegna Was Towarzystwo Przyjaciół Chińskich Ręczników i jego tuba Jerzy Owsiak – OBSERWATOR RZECZY ULOTNYCH i DZIWNYCH!”

Szczerze pisząc fanem Jerzego Owsiaka w żadnym czasie mego życia nie byłem. Jego przekaz mijał się z tym co mi się podobało i łączenie hasła Róbta co chceta – której to filozofii życia jak widzę pan Jerzy Owsiak jest wierny do dzisiaj - z czymś szlachetnym może popsuć najlepsze dobro co też się dzieje na naszych oczach, ale ludzie nieuważni, niewnikliwi mogą tych kwestii nie dostrzec. Nie każdego interesuje postać Jerzego Owsiaka ani to czym Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy na co dzień się zajmuje, co popiera i co sobą tak naprawdę prezentuje. Mogą oni znać pana Jerzego Owsiaka tylko i wyłącznie z akcji żebraczych, podczas których pan Jerzy Owsiak tryska energią, uśmiechami i pozytywnym przekazem, ale to jest tylko część jego osobowości i celem tej fałszującej rzeczywistość kreacji może być chęć użebrania jak największej liczby pieniędzy. Człowiek nie znający pana Jerzego Owsiaka i kulisów działalności Wielkiej Orkiestry Świątecznej Przemocy łatwo może zostać zwiedzionym i naciągniętym na pieniądze. Bardzo proszę zajrzyjmy na oficjalną stronę Wielkiej Orkiestry Świątecznej Przemocy:

„Celem Fundacji jest działalność w zakresie ochrony zdrowia polegająca na ratowaniu życia chorych osób, w szczególności dzieci, i działanie na rzecz poprawy stanu ich zdrowia. (...)
Na oficjalnej stronie Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy obowiązują pewne zasady. Bardzo prosimy o zapoznanie się z nimi. Treści, o których mowa poniżej, będą usuwane przez moderatorów strony bez informowania o tym ich autorów. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania wypowiedzi, bez szczegółowego określania przyczyn, zawierających:

a. treści obraźliwe, wulgaryzmy (...)
f. elementy dyskryminujące, (...)
k. treści o charakterze politycznym (…)

Wymieniłem te zasady, do których najszanowniejszy pan Jerzy Owsiak i Wieka Orkiestra Świątecznej Nienawiści w ogóle się nie stosują. W tych kwestiach robią co chcą, to znaczy prezentują treści obraźliwe i wulgaryzmy, elementy dyskryminujące i treści o charakterze politycznym, co też za chwilę udowodnię. Od strony wulgaryzmów najszanowniejszego pana Jerzego Owsiaka z czasów przed Wielką Orkiestrą Świątecznej Przemocy nie znałem, ale że uważnie obserwuję co się w Polsce dzieje poznałem. Zacznę od notatki medialnej:

„Przypomnijmy, po poprzednich edycjach festiwalu szef fundacji WOŚP miał sprawy w sądzie za używanie wulgaryzmów. Dostał za to karę grzywny. Na zakończenie Pol’and’Rock Festiwalu
niecenzuralnych słów użył kilkadziesiąt razy.”

Uwaga!!! Dalej będzie wulgarnie i jednocześnie ostrzegam, że używanie wulgaryzmów będących kwintesencją mowy nienawiści to złe nawyk mogące świadczyć o upośledzieniu umysłowym i lepiej je zwalczyć. Dlaczego tłumaczę w moim 111 liście otwartym do Prezydenta zatytułowanym Brudna pała, czyli dlaczego nie przeklinać. Pomni tego ostrzeżenia przeczytajmy jakim językiem najukochańszy pan Jerzy Owsiak edukuje bywalców jego festiwali, w tym również nieletnie dzieci:

„(…) Pierdolę polityków - fałszywy kraj, fałszywa rzeczywistość.
Rzeczywistość, która jest oderwana od nas, od naszego bytu, Chcę zapytać ich o jedno, czy macie kurwa serce do ludzi!? Nie mów kurwa, że jest tu podwyższone ryzyko, tu, na tym miejscu.
Kłamiesz, kłamiesz, kłamiesz! Nie mów kurwa, że jestem gorszego sortu!”

Zajrzyjmy zatem na kolejne wydanie koncertu zorganizowanego przez najszanowniejszego pana Jerzego Owsiaka i jego ludzi. Rozpoczyna się festiwal Pol'and'Rock. Na scenę wychodzą artyści i zaczyna się spektakl nienawiści o charakterze czysto politycznym wymierzonym w jedną z partii:

„Lewa strona mówi jebać (...) prawa odpowiada PiS (...) a tył mocno, mocno, mocno.

Rozochocony tłum zaczyna brać udział w tym pełnym złą i nienawiści misterium i skanduje:

„Jebać PiS, mocno, mocno, mocno. Jebać PiS, mocno, mocno, mocno. Jebać PiS, mocno, mocno, mocno. Jebać PiS, mocno, mocno, mocno. Jebać PiS, mocno, mocno, mocno. ...”

Najszanowniejszy pan Bartosz Piekarski tak skomentował ten obłędny spektakl przesiąknięty wulgaryzmami i jadem nienawiści do jednej z partii:

„To jest chore… i to kto? Łona… Kiedyś miałem go za jednego z mądrzejszych w tym całym rap biznesie… Taki właśnie „festiwal miłości i tolerancji” organizuje pan Owsiak… W rzeczywistości to pełen nienawiści i indoktrynacji spęd „owsiakowej” sekty.”

Według doniesień na ten spektakl nienawiści zareagował najszanowniejszy pan wojewoda Zbigniew Bogucki i zadzwonił do pana Jerzego Owsiaka.

Słowo wojewoda składa się z dwóch słów i ma swoje znaczenie. Wojewoda ma woje wodzić. Przewodzić w walce o nasze bezpieczeństwo, które na festiwalu Pol'and'Rock zostało zagrożone i uważam, że nie taka powinna być reakcja. Taki festiwal powinny nadzorować służby i kiedy spektakl nienawiści się zaczął na scenę powinni wkroczyć antyterroryści i aresztować złoczyńców w tym koniecznie organizatorów. Telefon to było coś stanowczo nieodpowiedniego o czym świadczą słowa najszanowniejszego pana Jerzego Owsiaka, które padły z sceny:

„Przed chwilą rozmawiałem z panem wojewodą tego województwa. Myślałem, że mi chce pogratulować. A pan wojewoda zapytał, dlaczego padają takie bluzgi i dlaczego nie reagujemy.
Panie wojewodo, tu jest festiwal. Chce mi pan ten festiwal reżyserować, chce mi pan go tworzyć?! To my go tworzymy, nie pan. To my decydujemy, co się tu będzie działo. On na to:
"Ale tutaj lecą bluzgi". Na co mu powiedziałem jeszcze jedno zdanie:
"To jest zły telefon". I skończyłem rozmowę. (…)”

Z słów tych wynika, że spektakl nienawiści został wyreżyserowany przez organizatorów i twórców festiwalu i powyższa przemowa do publiczności pokazała, że faktycznie pomysł z telefonem był zły. Z terrorystami się nie rozmawia. Ludzi podjudzających do zła i nienawiści w trybie pilnym powinno się aresztować, w więzieniach izolować a recydywistów karać jeszcze surowiej...
Przy okazji okazało się, że pan Jerzy Owsiak jest osobą wierzącą w Boga lub też cynicznym ateistą chcącym u swoich przeciwników wzbudzić litość Boską:

„(...) Na litość Boską panie wojewodo, nie będzie pan tworzył tego festiwalu swoimi opcjami religijnymi czy politycznymi. To my, WOŚP, ten festiwal tworzymy. Nie pan będzie mówił, o czym mają śpiewać artyści i co będzie krzyczeć publiczność. Ja nie wchodzę w pana podwórko, więc proszę pozostawić ten festiwal nam. Oczywiście jutro może pan zrobić, że ten festiwal trzeba będzie zamknąć. Ma pan moc króla, ma pan moc cesarza. Póki co, proszę się stosować do naszych zasad. (...)”

Proszę wyobraźmy sobie wielki tłum ludzi. Ludzi starszych, młodych i bardzo młodych. Wyobraźmy sobie kobiety, mężczyzn, dziewczyny i chłopców oraz dzieci. Stoją oni przed sceną udekorowaną kolorowymi bohomazami, w których ważną rolę odgrywają czerwone tak zwane serca z napisami Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Na scenę wchodzi zespół i zaczyna grać muzykę. Śpiewają po rosyjsku, ale są słowa, które bywają rozumiane również prze osoby nie znające języka rosyjskiego. Są to słowa wywodzące się od słów chuj, pizda. W jednym z utworów można usłyszeć wielokrotnie powtarzane zwrot 'kurwa mać – chuj z tobą', 'kurwa mać – chuj z tobą'... Ludzie świetnie się bawią. Być może większość publiczności poza wulgaryzmami niewiele rozumie z tego o czym śpiewają artyści. To wulgarne przedstawienie to bardzo dobry przykład jak się demoralizuje dzieci, młodzież, ludzi w każdym wieku. Opisałem to co widziałem. Myślę, że dla dobra ludzkości dobrze by było by pamięć o tym festiwalu wulgaryzmów szybko zaginęła, ale najszanowniejszy pan Jerzy Owsiak nie próżnuje.

„Kreciola.tv jest to Videoblog Jurka Owsiaka. Jurek Owsiak prezentuje m.in. krótki reportaż z podróży po świecie, aktualności dotyczące Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy oraz informacje o ciekawych wydarzeniach.”

Niedawno na tym propagującym wulgaryzmy videoblogu przypomniano cały haniebny koncert:

„Leningrad to rosyjski zespół muzyczny łączący w sobie wiele stylów od rocka po reggae, ska, swing i punk. Pamiętacie ich koncert na Najpiękniejszym Festiwalu Świata w 2013 (?!) roku?
Teraz możecie do niego wrócić bo wrzuciliśmy go dla Was w całości!”

Uwaga data 2013 rok jest zmyślona. Używanie tych dat bez stosownej adnotacji to przejaw niewiedzy, ignorancji bądź głupoty i gigantycznej niegodziwości. Temat omawia 3 list otwarty do Prezydenta - Chrześcijańska rachuba kłamstw i bardzo grzeszne daty.

Powróćmy myślami do niecenzuralnych słów. Wielbiciele wulgaryzmów mogą się rozkoszować takimi utworami jak Mamba Chujamba czy Po chuj wszystko.
Najszanowniejszy pan Pakulski Pakuł tak skomentował zamieszczony w sieci koncert:

„Najlepszy koncert na jakim byłem w życiu! Dzięki.”

Również najukochańszy pan Pyrk Pyrk Po Bezdrożach też jest zachwycony:

„To było coś pięknego Very Happy.”

Choć podobnych wpisów było bardzo mało to i tak dowodem na to, że zło może się szczerze podobać. Myślę, że temat wspierania przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy mowy nienawiści i wulgaryzmów został definitywnie wyjaśniony.

Opiszę teraz jak WOŚP zaczął wspierać aborcję na życzenie.

Był czas, że z zwolennikami aborcji najszanowniejszego pana Jerzego Owsiaka nie kojarzyłem. Fotografował się on z dziećmi z zespołem downa. Nie sprawiał wrażenia, że dzieci w łonach mam mu przeszkadzają. Wiele się w tej kwestii zmieniło za sprawą tak zwanego czarnego protestu zwanego też Ogólnopolskim Strajkiem Kobiet. Zmiany w ustawodawstwie dotyczącym aborcji wywołały masowe demonstracje, które charakteryzowały się niespotykaną wcześniej na taką skalę wulgarnością. O ile najszanowniejszy pan Jerzy Owsiak swą wulgarną, ziejącą nienawiścią osobowość ukazywał zazwyczaj podczas organizowanych przez siebie koncertów to w trakcie 'czarnego protestu' wulgaryzmy rozlały się po całym kraju. Ludzie z różnych miast usłyszeli kloaczą mowę, która za za pomocą internetu, czasopism i telewizji została powielona.
Naczelnym hasłem stało się słowo skierowane do rządzącego nami reżimu – 'Wypierdalać!'
Protestujący mieli ze sobą transparenty z między innymi takimi hasłami:

'Przeproście i spierdalajcie.'; 'Jebać PiS.'; 'Trzeba było nas nie wkurwiać.'; 'Obyś chuju wdepnął w lego.'; 'Wściekłe Polki.'; 'Oprócz macic mamy mózgi!'; 'Nic się nie zmienia od na dupie siedzenia.'; 'Rząd taki gibki, że wchodzi nam w cipki.'; ' Kobiety też chcą żyć.'; ' Martwe nie będziemy rodzić.'; ' Rodzę z miłości nie przymusu.'; 'Macice wyklęte.'; 'Rząd nam ciąży.'; 'Świecka wagina to nasze święte prawo.'; 'Legalna Aborcja.'; 'To jest wojna.' (…)

Protest cieszył się niespotykaną od lat frekwencją:

„Poniedziałkowy „czarny protest” przerósł najśmielsze oczekiwania organizatorów.
Radykalne propozycje zmian w ustawodawstwie wywołały naprawdę masowe demonstracje przeciwników zaostrzenia prawa aborcyjnego. Zmobilizował tysiące Polek o bardzo różnych poglądach do wyrażenia sprzeciwu.”

Nie wiem co bardziej przyciągnęło do czarnego protestu najszanowniejszego pana Jerzego Owsiaka i Wielką Orkiestrę Świątecznej Przemocy. Mogły to być wulgaryzmy, w których jak słychać było z jego ust najszanowniejszy pan Jerzy Owsiak ma upodobanie, czy też może chęć pozyskania pieniędzy od uczestników 'czarnego protestu'. Tego nie wiem, ale wiem, że najszanowniejszy pan Jerzy Owsiak wraz z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy postanowili wesprzeć demonstrantów, których naczelnym, najważniejszym postulatem była aborcja na żądanie:

„Ogólnopolski Strajk Kobiet przedstawił 13 postulatów – pól tematycznych, czy jak mówią jego koordynatorki – „pól bitwy" z obozem rządzącym. Są to 1) pełnia praw kobiet i aborcja na żądanie. (…) Bardzo dziękuję Strajkowi Kobiet, który przesłał do nas pięknego maila. Strajk Kobiet w sobotę i w niedzielę gra z orkiestrą - powiedział w piątek na konferencji prasowej szef Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Jurek Owsiak. (…) Jerzy Owsiak przekazał na aukcję WOŚP obrazek własnego autorstwa, na którym widnieje charakterystyczny, znany z kobiecych protestów, czerwony piorun i napis "Jesteśmy mocni. To jest wojna".”

Myślę, że uczciwie było by od chwili zaangażowania się najukochańszego pana Jerzego Owsiaka i Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w agitację za aborcją na życzenie dokonać zmiany dotychczasowego loga w postaci czerwonego serduszka na czarne z czerwonym piorunem i napisem Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy. Pilnym wydaje mi się projekt przywracający karę śmierci za zbrodnie i nawoływanie do nich, na przykład do wolnej aborcji. Temat rozwija mój 44 list otwarty do Prezydenta - Kara śmierci zgodna z obowiązującą Konstytucją.

Czas omówić kolejny punk f regulaminu WOŚP - f. elementy dyskryminujące, (...)

Pan Jerzy Owsiak nie próżnuje i w międzyczasie dołączył do grona rasistów.
Jako obiekt do dyskryminacji obrał sobie osoby nie zaszczepione eksperymentalną szczepionką przeciw koronawirusom i zdecydował, że koncerty organizowane przez niego będą tylko dla osób zaszczepionych. Bardzo proszę zapoznajmy się z informacją na ten temat:

„Decyzja Owsiaka o organizacji Pol'and'Rock tylko dla zaszczepionych nie zaszkodzi mu wizerunkowo. Jurek Owsiak ogłosił, że w Pol'and'Rock Festival będą mogli brać udział tylko zaszczepieni. Zdaniem ekspertów od PR, każda decyzja związana z obostrzeniami pandemicznymi wywołuje skrajne reakcje, ale pozycja Owsiaka jest tak mocna, że nie wpłynie to negatywnie na jego wizerunek.”

Eksperymentalne szczepienia w Polsce zakończyły się ludobójstwem. Osoby odpowiedzialne trzeba będzie rozliczyć. Oko za oko, śmierć za śmierć. Temat omawia mój 118 list otwarty do Prezydenta – Totalna klęska szczepień przeciw Koronawirusom. Wraz z pojawieniem się szczepień przeciw koronawirusom pojawiły się też tajemnicze nagłe zgony zazwyczaj związane z krążeniem krwi, z sercem. Temat analizuje mój 123 list otwarty do Prezydenta – Tajemnicze nagłe zgony, czy to ofiary szczepień? Przywileje osób zaszczepionych narażały nasze zdrowie i życie. Ta segregacja to zbrodnia przeciw ludzkości – sprawa dla policji. Temat rozwija mój 113 list otwarty do Prezydenta – Naddebile i szczepionkowy apartheid. Osoby zaszczepione mogą być superroznosicielami koronawirusów i główną przyczyną powstawania nowych mutacji podsycających zarazę. Temat rozwija 116 list otwarty do Prezydenta – Zaszczepieni superroznosiciele koronawirusów.

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., myślę, że za zorganizowanie potencjalnie śmiercionośnego, rasistowskiego koncertu tylko dla zaszczepionych pan Jerzy Owsiak żywy więzienia nie powinien opuścić. Tak myślę? A pan co o tym myśli? Jeżeli się pan zgadza z moim stanowiskiem to proszę nic nie pisać, ale jeżeli nie, to proszę się zalogować na forum i napisać swoje zdanie. Odwagi życzę.

Powróćmy myślami do regulaminu WOŚP i punktu k - k. treści o charakterze politycznym (…)

WOŚP z biegiem lat coraz bardziej angażował się w politykę. Początkowo pan Jerzy Owsiak nawoływał do pierdolenia polityków i ten apel mógł doprowadzić do śmierci żebrzącego na scenie WOŚP prezydenta miasta Gdańsk. Sprawa śmierci Pawła Adamowicza (?) jest podejrzana. Nie wiadomo kto zabił - nożownik, ratownicy, lekarze? Prokuratura zadbała o spopielenie dowodu. Temat omawia 21 list otwarty do Prezydenta - Paweł Adamowicz - morderstwo czy mistyfikacja?

Z czasem to pierdolenie polityków zostało nakierowane na członków jednej partii politycznej czyli PiS czego dowodem jest omówiony już wcześniej spektakl nienawiści zachęcający do jebania PiS.
Były premier, Mateusz M., tak skomentował takie zachowanie:

„Mateusz Morawiecki w sobotę w Łodzi. W końcowych fragmentach spotkania Morawiecki zacytował wulgarne hasło, które w ostatnich latach było adresowane do polityków PiS. – Zobaczcie na tę ich politykę. Ona jest bardzo sprytna. Ona nas pokonała 15 października. „J**** PiS”. Tak, to ich hasło podstawowe. Zobaczcie jakie emocje oni wywołali. Wśród młodych ludzi!”

WOŚP z biegiem lat przepoczwarzyła się w rządnego jebania potwora politycznego kolaborującego z wzajemnością z Platformą Obywatelską, która przepoczwarzyła się w Koalicję Obywatelską:

„Maska opadła! Owsiak z politycznym wystąpieniem na Marszu Miliona Serc. Lidera WOŚP na scenę wywołał Tusk. "Wygramy?! Okej!" Jerzy Owsiak, lider Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, już jednoznacznie opowiedział się po stronie opozycji. Wystąpił z wystąpieniem politycznym podczas wiecu Donalda Tuska. Na scenę zaprosił go sam szef PO. Zanim ruszymy, (…) poproszę na scenę gościa być może niespodziewanego - Jerzy Owsiak! — zapowiedział lidera WOŚP Donald Tusk. Miejcie ten spacer głęboko w sercu, aby potem 15 października spotkać się przy urnach. (…) Kobiety, także głosujcie, to jest nasz kraj! (…) Wygramy?! Okej! — krzyczał lider WOŚP. Kocham Was za to, że tu jesteście, trzymajcie się i idziemy! — dodał Owsiak.
Jak widać, Jerzy Owsiak już nawet nie próbuje ukrywać swoich sympatii politycznych. Robi nawet więcej - otwarcie angażuje się we wsparcie opozycji.”

W trakcie ostatniej kampanii wyborczej kraj zalały wielkie bilbordy z napisem:

Polacy! Pokonajmy to ZŁO!!! WYGRAMY Z SEPSĄ

Z tym, że sepsą było co prawda napisane dużymi literami ale małym drukiem. Wielce osobliwa metoda walki z sepsą. Ciekawe ile osób te kosztowne plakaty ochroniły przed sepsą?

Agnieszka Wojciechowska van Heukelom tak skomentowała ten ukryty polityczny przekaz:

„Ogromne bilbordy #WOŚP pojawiły się w kampanii wyborczej w całej Polsce. Przekaz tożsamy z hasłami wznoszonymi przez zaangażowanego politycznie Owsiaka na wiecach #PO. A przecież dzieci zbierały do puszek aby pomóc chorym, a nie politykom !!!”

Ciekawe ile kosztowała ta walka z 'sepsą'? Pan Jerzy Owsiak tak się kiedyś na ten temat finansów wypowiedział w oficjalnym wywiadzie:

„Nasze koszty własne nie przekraczają 10 procent wszystkich wpływów. I żeby było jasne – tych 10 proc. nie bierzemy z puszek, tylko zarabiamy na odsetkach, lokatach i dostajemy od sponsorów. Wszystkie pieniądze zebrane w Finale idą na sprzęt.“

Początkowo WOŚP hasło 'Róbta co chceta' łączyła z pomocą. Z czasem dołożyła do tego wulgaryzmy i mowę nienawiści, potem zaczęła popierać aborcję na życzenie i Koalicję Obywatelską, której część polityków jawnie popiera aborcję na życzenie. W międzyczasie zaczęła organizować potencjalnie śmiercionośne, rasistowskie koncerty dla zaszczepionych. Pan Jerzy Owsiak nie próżnuje i zaczął wspierać flirtujący z faszyzmem zbrodniczy Reżim Kijowski:

„Fundacja WOŚP przeznaczyła 35 mln zł na pomoc Ukrainie
Wywołanie wojny przeciwko narodowi bliskiemu także Rosjanom jest ogromnym ryzykiem ze strony Putina. Oni (Ukraińcy – red.) pokazali, że będą walczyć do samego końca i my jesteśmy także dzisiaj przygotowani, żeby im jak najbardziej pomóc – powiedział w specjalnym wydaniu "Onet Rano." Jerzy Owsiak. Prezes Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy potwierdził w rozmowie z Tomaszem Sekielskim, że Fundacja przeznaczy 35 mln zł na pomoc Ukrainie, która od ponad tygodnia broni się przed brutalną inwazją wojsk rosyjskich.”

Trzeba tu koniecznie dopisać, że wojnę w Ukrainie rozpętali 'euroentuzjaści', którzy zorganizowali rewolucję zwaną euromajdanem której punktem krytycznym był mord w Odessie, który doprowadził do wojny domowej. Wątek ten rozwijam w najnowszym aneksie do 81 listu otwartego do Prezydenta - Seks, samoloty i bizantyjskie życie rządowych elit.
Każdy kto wspiera zbrodniczy Kijowski Reżim i staje po stronie siepaczy z Odessy. Bierze też udział w oklaskiwaniu faszysty:

„Podczas wizyty w Ameryce Północnej prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski gościł w kanadyjskim parlamencie. Tam, wspólnie z premierem Kanady Justinem Trudeau, oklaskiwał 98-letniego ukraińskiego emigranta Jarosława Hunkę, który w czasie II wojny światowej walczył przeciwko sowieckiej Rosji. Został on nazwany "ukraińskim i kanadyjskim bohaterem".
Rosyjska agresja musi się zakończyć zwycięstwem Ukrainy – powiedział w parlamencie Kanady prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski. W przerywanym wielokrotnie oklaskami wygłoszonym po angielsku przemówieniu Zełenski przypomniał czasy Hołodomoru w Ukrainie i podkreślił, że w trwającej wojnie chodzi o uratowanie życia milionów ludzi.”

Z moich obserwacji wynika, że może być dokładnie odwrotnie. Tym, którzy organizowali rewolucję w Ukrainie może chodzić o to by jak najwięcej milionów ludzi zginęło w Ukrainie. Każdy dzień wojny to kolejne zgony i wygląda na to, że najszybciej wymierającym w Ukrainie zawodem jest żołnierz. Wizyta i oklaski Prezydenta Ukrainy wywołała wiele zamieszania:

„Teraz na jaw wychodzą szokujące informacje dotyczące Hunki...
Mroczna przeszłość "bohatera Ukrainy i Kanady"
Teraz okazuje się, że Hunka służył w nazistowskiej dywizji SS Galizien, o czym na Twitterze poinformował m.in. Ivan Katchanovski z uniwersytetu w Ottawie. "Weteran dywizji SS Galizien został nazwany przez przewodniczącego kanadyjskiego parlamentu ukraińskim bohaterem i kanadyjskim bohaterem oraz dostał podziękowania za całą jego służbę" – napisał Katchanovski...
Do dywizji SS Galizien zgłosiły się tysiące ukraińskich ochotników. Jednostka uczestniczyła m.in. w masakrach polskiej ludności. 28 lutego 1944 r., złożony z ukraińskich ochotników tej dywizji 4. pułk policji SS, dokonał pacyfikacji Huty Pieniackiej niedaleko Lwowa, mordując ok. 1000 osób.”

Warto w tym momencie wspomnieć o mordzie w Przewodowie. Czy wiadomo już kto dokonał mordu w Przewodowie? Na forum http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/ w dziale Ważne wiadomości z kraju / Mord w Przewodowie zamieściłem na początek informacje o zbrodni Rosji. Zapraszam do poważnej dyskusji.

Najszanowniejszy pan Jerzy Owsiak propaguje ponad wszelką wątpliwość mowę nienawiści i wulgaryzmy demoralizujące dzieci jak i osoby dorosłe, propaguje aborcję na życzenie, organizował rasistowskie koncerty i wspiera zbrodniczy, kolaborujący z faszystami Reżim Kijowski. Kiedy otwarcie ostrzegałem przed działalnością pana Jerzego Owsiaka napotkałem wiele wulgarnych, czasem ziejących jawną nienawiścią komentarzy. Podaję autentyczne przykłady z życie wzięte. Uwaga, będzie wulgarnie:

Marcin Zalejski - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski spierdalaj jebany trollu gdybym cie spotkał na ul to bym zatłukł.

Marcin Ja - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski Won kościelna szumowino !

Anka Kolankowska - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski won za don śmieciu!

Stanislaw Mozejko - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski Jesteście SZAMBEM naszego kraju , wstyd.

Ksawery Chwastowski - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski weź się goń świrze pisowski.

Jarek Wolak - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski ***** ***

Robert Porczyk - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski jesteś zdrowo pierdolnięty......

Kamil Antczak - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski wiesz co gościu. Idź pierdolnij swoim pustym łbem w ścianę. Może ci się coś pod kopułą przestawi.

Aga Agnieszka Kłosińska - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski rozpędź się zdrowo i pier....nij się w czoło trollu.

Zenon Cichoń - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski Jak można być takim zciemniałym imbecylem , kurwa ogarnij się TYPIE pewnie nie na widzisz samego siebie , wiesz co jebnij się na linę odciążysz społeczność .

Dyskusja z takimi miłośnikami WOŚP i broniących arcykapłana Jerzego Owsiaka zazwyczaj była bezsensowna i przebiegała mniej więcej w ten sposób:

Rafał Załęski - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski ty jednak nieźle pierdolnięty jesteś.

Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski - Rafał Załęski Najsz :) Dziękuję najszanowniejszemu panu za komentarz. Dlaczego pan tak myśli? List otwarty pan przeczytał?
Pozdrawiam najserdeczniej i życzę najlepszości na zawsze :)

Rafał Załęski - Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski a ja ci życze cymbale rozumu a nie tego gówna co masz we łbie.

Wiele komentarzy było tak nieetycznych, że administratorzy je usuwali.

„Komentarz, na który odpowiada Jacek Ahmadeusz Szatan Kwaśniewski, został usunięty.”

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., zauważyłem, że wielu polityków, których pan Jerzy Owsiak nie chciał jebać, ale ich wspierał i miał współudział w dojściu do władzy się odwdzięczyło:

„Rafał Trzaskowski: To jest głośnik z Sali Kongresowej. To jest historia. I to jest mój przedmiot przekazany na tegoroczny Finał WOŚP. Zwycięzcy aukcji przekażę ten głośnik osobiście :) Licytujcie, grajmy wszyscy razem z Orkiestrą!”

Zauważyłem, że pod informacjami o WOŚP pojawia się coraz więcej słów rozsądku.
Nieraz widziałem komentarz – Żadne siema, bo to ściema.
Pod filmikiem z udziałem Prezydenta Miasta Warszawy i arcykapłana Jerzego Owsiaka znalazłem tylko uzasadnione słowa krytyki. Zacznę od wielce moim zdaniem ważnego pytania:

„A nie będę oskarżony o Paserstwo???????? bo on tego na pewno nie kupił.”

Jest to bardzo ważne pytanie i myślę, że powinny się nim zająć policja, prokuratura. Pytałem o to jak wszedł w posiadanie tego głośnika pana Rafała Trzaskowskiego, ale odpowiedzi nie otrzymałem odpowiedzi. Proszę zapoznajmy się z reakcją na wieść o licytacji głośnika:

„Dzieci pod kościołem katolickim z puszkami stoją zmarznięte a owsik kampanię tuskowi robił.:(

„Nie dam złotówki na bilbordy polityczne !”

„Impreza oszukańcza dla ciemnoty!”

„Żenada patrząc na to i dni dna mam nadzieję że ludzie nie dadzą się nabrać na tą owsikową farsę i nie będą zasilać kieszeni jego!!!”

Jak Polska długa i szeroka, w propagowanie WOŚP i powiązanych z nią wulgaryzmów, mowy nienawiści, aborcji na życzenie, śmiercionośnej segregacji sanitarnej i zbrodniczego, kolaborującego z faszyzmem Reżimu Kijowskiego włączyli się niegodziwi członkowie rządzącego Polską Reżimu. Co bardziej głupi urzędnicy państwowi w tym TVP. Jeżeli ktoś zrobił to prywatnie nie powołując się na swoje stanowisko jego grzech jest mniejszy, ale jeżeli zrobił to nadużywając swojego stanowiska to jest kryminalistą i złodziejską szumowiną. Podam przykład z miasta, w którym mieszkam:

„Fotele z loży cesarskiej Teatru Słowackiego – od prezydenta miasta Krakowa dla WOŚP.
Fotele trafiły w moje ręce jako prezent – pamiątka podczas uroczystości 130-lecia Teatru im. Juliusza Słowackiego i odsłonięcia nowej Kurtyny Kobiet w grudniu 2023 r...”

Data w powyższej informacji jest zmyślona. Zastanawia mnie, dlaczego świadomi kłamstwa naukowcy a zwłaszcza wiedzący o tym chrześcijanie kłamią używając bluźnierczych dat tak zwanej 'naszej ery' odnoszących się do fałszywego dnia narodzin Chrystusa? Zapraszam do odpowiedzi na forum http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/ do działu Uwaga na daty!

Do wpierania Wielkiej Orkiestry Świątecznej Przemocy dołączyła kolejna zdegenerowana szumowina, która być może zajumała nasze wspólne mienie:

„Tablica z nazwą skweru WOŚP od Andrzeja Kuliga, wiceprezydenta miasta Krakowa UMK
Jest to tablica, która jeszcze do niedawna znajdowała się na terenie skweru Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Nowej Hucie, niedaleko Szpitala im. S. Żeromskiego.”

Ciekawe ile WOŚP zapłaciła za ten skwer i czy płaci za jego utrzymanie?

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., zauważyłem, że również pan wspiera organizację nawołującą do jebania PiS-u:

„Prezydent Andrzej Duda na aukcję 32. Finału WOŚP przekazał reprezentacyjny zestaw filiżanek do espresso, do których został dołączony bilecik z osobistą dedykacją i podziękowaniem.
Są to unikatowe filiżanki zaprojektowane przez wybitnego polskiego artystę Marka Cecułę. Zestaw został wykonany, specjalnie dla Kancelarii Prezydenta RP, z najwyższej jakości szkliwionej porcelany ćmielowskiej. Klasyczna forma nawiązuje do serwisu porcelanowego z czasów Prezydenta II Rzeczypospolitej Ignacego Mościckiego...”

O poprzednim Prezydencie mówiono, że ukradł żyrandol. Czy to zrobił tego nie wiem. A jak jest z tymi filiżankami, które przekazał pan między innymi na jebanie PiS-u?

Myślę, że to też jest sprawa dla prokuratury, policji. Wszędzie tam, gdzie jakikolwiek urzędnik przekazał państwowe pieniądze, rzeczy lub swój urzędowy czas na WOŚP mamy do czynienia z aktem kryminalnym, z nadużyciem stanowiska i kradzieżą.

Również Ci, którzy wspierają WOŚP prywatnie to też kryminaliści bo propagowanie mowy nienawiści, wulgaryzmów, rasizmu czy faszyzmu to czyny karalne. Rozumiem, że większość darczyńców może sobie z tego sprawy nie zdawać, że stali się agentami zła. Ci mogli by zostać tylko ostrzeżeni, ale świadomi zła najwięksi niegodziwcy żywi więzienia nie powinni opuścić.

W aneksie tym padło wiele wulgarnych słów za co przepraszam, ale cytując Arcykapłana WOŚP nie sposób ich uniknąć, ale w życiu codziennym nie powinno się ich używać. Powtórzę raz jeszcze, że używanie przekleństw, wulgaryzmów, wyzwisk to złe nawyki mogące świadczyć o upośledzeniu umysłowym i lepiej je zwalczyć. Dlaczego tłumaczę w moim 111 liście do Prezydenta zatytułowanym Brudna pała, czyli dlaczego nie przeklinać.

Osobom używającym wyzwisk, wulgaryzmów polecam też dwa zestawy moich bajek w dziale Żarzące się węgielki; 1 Poznasz głupiego po słownictwie jego. 2 Na początku było słowo.
Listów, bajek proszę szukać tu: http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/

Podam jeden krótki przykład:

słowo
było na początku
nie jednej drogi
do Piekła
było to wulgarne słowo

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., co pan myśli o tych bajkach? Proszę się nie lękać i coś napisać.

Myślę, że nadeszła stosowna pora na zakończenie tego listu otwartego. Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać kwestię WOŚP, mowy nienawiści, segregacji rasistowskich, aborcji na życzenie, bandyckich nazistów i zdyscyplinowania urzędników państwowych i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Jeżeli mogę, to proszę o to, błagam najbardziej jak to możliwe.

Z najserdeczniejszymi pozdrowieniami i życzeniami najwspanialszych dni, nocy i najlepszości na zawsze, jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski. Naj.

(Najlepszość - najwyższy stopień cech dodatnich, bycie najlepszym, doskonałość, idealność, wzorowość.)

Awatar użytkownika

130 list otwarty – Subwencje partyjne, złodzieje i cmentarz dla popaprańców.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 16 dzień 11 miesiąc 15 rok ery arytmetycznej

Do 'prezydenta' Polski, najszanowniejszego pana Andrzeja Dudy i wszystkich zainteresowanych losami ludzkości list otwarty.

(Najsz – jest to wymyślone przeze mnie słowo - jest ono skrótem najserdeczniejszego, możliwie najszczerszego powitania połączonego z wyrazami najwyższego szacunku oraz życzeniami osiągnięcia wszystkiego najlepszego co też człowiek, grupa ludzi czy też inna istota lub grupa istot czy też sztucznych inteligencji może osiągnąć w czasie swego istnienia. Życzenia te są na zawsze i połączone z najżarliwszą prośbą / modlitwą do najlepszego z wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boga o to by dopomógł on osobie lub osobom z którą się witamy uzyskać w życiu powodzenie czyli znalezienie najlepszej drogi do zbawienia, do wolności, do szczęścia.)

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejsi Czytelnicy moich listów otwartych, ostatnimi czasy głośno się stało o partyjnych subwencjach za sprawą partii PiS, która słynęła z kradzieży zgodnej z partyjnymi procedurami. Najszanowniejszy pan Marcin Horała, wiceminister funduszy i polityki regionalnej tak na temat tych złodziei oficjalnie się wypowiedział:

„Jeżeli ktoś cokolwiek ukradł niezgodnie z procedurami, no to oczywiście musi oddawać.”

Ja z tym stwierdzeniem się nie zgadzam. Uważam, że jeżeli nawet jak ktoś kradł zgodnie z procedurami powinien koniecznie wszystkie ukradzione pieniądze zwrócić. Dodam tu, że nie tylko PiS kradł publiczne pieniądze. W Polsce jest to powszechna praktyka i zamieszane są w nią być może wszystkie partie polityczne i mam tu na myśli między innymi tak zwane subwencje partyjne, które są doskonałym przykładem kradzieży według procedur. Konstytucja – prawo najwyższe naszego kraju gwarantuje nam przynajmniej teoretycznie wolność sumienia:

Art. 53. Konstytucji - Zasada wolności sumienia
1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii. (…) 6. Nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia ani do nieuczestniczenia w praktykach religijnych.

Ustawodawca nie sprecyzował podstawowych pojęć tych paragrafów, dlatego robię to ja:

Religia, jest to zespół zasad, wartości, światopoglądów, według których staramy się postępować w życiu i zazwyczaj są to rzeczy zmienne i zależne od naszych doświadczeń.

Każdy ma jakąś religię mniej lub bardziej przemyślaną, zazwyczaj zmienną w czasie i w skład jej wchodzić może sumienie, czyli nasza wewnętrzna, intuicyjna lub przemyślana ocena postępowania mogąca mieć wpływ na nasze postępowanie. W zakres sumienia wchodzą też nasze upodobania praktyk politycznych. Jedni mogą w swoim sumieniu akceptować kradzież według procedur inni nie i nikt nie powinien narzucać swojej religii w tym temacie nikomu, bo to jest karalne:

Art. 196. Kto zmusza inną osobę do podjęcia czynności religijnej lub do udziału w obrzędzie religijnym albo do powstrzymania się od takiej czynności lub obrzędu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 5.

Podsumowując temat subwencji partyjnych. Każda partia, która dostała pieniądze publiczne w ramach subwencji jest w świetle obowiązującego prawa winna kradzieży a wspólnikami tego bandyckiego i bezczelnego złodziejstwa jest Państwowa Komisja Wyborcza, które te subwencje przyznała oraz oczywiście i przede wszystkim pracodawcy, którzy opracowali ten złodziejski proceder kradzieży zgodnie z procedurami. Uważam, że koniecznie trzeba ustalić kto odpowiada za tę kradzież. Ustalić imiona i nazwiska tych co uchwalili i wprowadzili złodziejskie ustawy o subwencjach dla partii politycznych. Ustalić też kto i ile pieniędzy dostał na tej zasadzie od czasu wejścia w życie zacytowanej Konstytucji i odzyskać pieniądze (uwzględniając oczywiście inflację) od złodziei. Myślę też, że głównych winowajców powinno się upamiętnić także po śmierci. Dlatego też wymyśliłem cmentarz, który nazwałem Cmentarzem dla popaprańców.

Niektóre cmentarze, czy też alejki w nich miewają miejsca honorowe. Są przeznaczone dla osób szczególnie zasłużonych. Pomyślałem, że dobrą rzeczą było by założenie cmentarza dla osób szczególnie zasłużonych w złym dziele. Na przykład dla urzędników, którzy nadużywając swego stanowiska wspierają WOŚP, Campus lub przeznaczają nasze wspólne pieniądze na (inne) cele religijne, na przykład na subwencje partyjne. Myślę, że dla takich ludzi powinien powstać specjalny cmentarz. Mógłby się nazywać Cmentarz dla popaprańców. Na cmentarzu tym każdy nagrobek mógłby mieć ekran, na którym wyświetlane były by przestępstwa jakich zwyrodnialec się dopuścił.

Myślę, że to jest dobry pomysł. A pan, najszanowniejszy panie Andrzeju D., co o tym myśli? Czy Kraków byłby dobrym miejscem? Dla pana jak i dla innych Prezydentów czy Premierów zarezerwował bym jedną z centralnych alejek. Z sztuczną inteligencją pracujemy już nad projektem. Mam nadzieję, że się cmentarz spodoba i się będzie pan na nim dobrze po śmierci wypoczywał.

Proszę powróćmy myślami do złodziei kradnących nasze wspólne pieniądze. Myślę, że koniecznie trzeba od złodziei odzyskać pieniądze a osoby zamieszane w kradzież przykładnie i sprawiedliwie ukarać. Biorąc pod uwagę fakt, że większość złodziei może być chrześcijanami zacytuję dwa biblijne wersety zachęcające do zaprzestania kradzieży i zwrotu przywłaszczonego mienia:

Efezjan 4:28, Łukasza 19:8
Kto kradł, niech już nie kradnie, ale niech raczej ciężko pracuje, wykonując swymi rękami dobrą pracę. (…) A Zacheusz wstał i rzekł: „Oto połowę mego mienia, władco, daję biednym, a cokolwiek od kogoś wymusiłem fałszywym oskarżeniem, zwracam poczwórnie”.

Myślę, że nadeszła stosowna pora na zakończenie tego listu otwartego. Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać kwestię złodzieji i zwrotu zgrabionych pieniędzy i zdyscyplinowania urzędników państwowych i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Z najserdeczniejszymi pozdrowieniami i życzeniami najwspanialszych dni, nocy i najlepszości na zawsze, jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski. Naj.

(Najlepszość - najwyższy stopień cech dodatnich, bycie najlepszym, doskonałość, idealność, wzorowość.)

Awatar użytkownika

97 list otwarty – Koronawirus, szczepionki, lekarstwa i lekarze bandyci. Aneks 5.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 29 dzień 11 miesiąc 15 rok ery arytmetycznej

Do 'prezydenta' Polski, najszanowniejszego pana Andrzeja Dudy i wszystkich zainteresowanych losami ludzkości list otwarty.

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejsi Czytelnicy moich listów otwartych, eksperymentalne szczepienia przeciew coronawirusom zakończyły się ludobójstwem. Dowodów na to, jest wiele, ale że są one rozproszone po Polsce i świecie trudno je dostrzec dlatego, że cmentarne nagrobki nie są oznaczone napisem zmarł po zaszczepieniu się. Być może dlatego ludobójcy, którzy najwyraźniej czują się bezkarni dalej chodzą na wolności i prowadzą swoją śmiercionośną agitację:

„Zaufaj szczepieniom, zaufaj medycynie opartej na dowodach”
Mariusz Smolewski 2024-04-22
Rozpoczął się Europejski Tydzień Szczepień 2024
Mówimy: zaufaj szczepieniom. To znaczy: zaufaj medycynie opartej na dowodach i ekspertom - mówiła w niedzielę minister zdrowia Izabela Leszczyna podczas inauguracji Europejskiego Tygodnia Szczepień w Warszawie. Eksperci podkreślali, że szczepionki chronią zdrowie i życie.
Uwaga! Ważna informacja dla pacjentów neurologicznych [VIDEO]
W niedzielę na PGE Narodowym w Warszawie dorośli i dzieci uczestniczyli w biegu rodzinnym i pikniku pod hasłem "#ZaufajSzczepieniom". Wydarzenie, zorganizowane przez Fundację Instytutu Matki i Dziecka oraz przedstawicielstwa WHO i UNICEF, zainaugurowało Europejski Tydzień Szczepień. Eksperci dzielili się wiedzą dotyczącą profilaktyki szczepień przy stoiskach m.in. Ministerstwa Zdrowia, Ministerstwa Edukacji Narodowej, UNICEF oraz Narodowego Instytutu Onkologii. Dla najmłodszych przygotowano zajęcia i zabawy, mogli też podjąć się wyzwania wyleczenia pluszowego misia."

(Uwaga, daty w tej informacji są kościelne, heretyckie i bluźniercze. Według znawców wprowadzają w błąd, bo są oparte na zmyślonym dniu narodzin Chrystusa i według wierzeń kościoła, który daty zmyślił za ich używanie bez stosownej adnotacji można za zawsze do Piekła trafić. Temat rozwijam w dziale Uwaga na daty! na prowadzonym przez siebie forum)

Fakt, że szczepienia przeciw koronawirusom okazały się zabójcze rzuca cień przede wszystkim na całe środowisko medyczne i nadzorujące je rządy, ale także na wszystkie inne szczepionki. W związku z tym, że odpowiedzialne za nasze bezpieczeństw służby nie działają rozpocząłem Internetowe śledztwo w sprawie zbrodni Covidowych. Szukaj tu: http://poszukiwaczeboga.fora.pl Zapraszam do udziału, uwag, krytyki.

Najszanowniejszy panie Andrzeju Dudo, celem śledztwa jest ustalenie osób winnych ludobójstwa i pociągnięcie ich do odpowiedzialności karnej, a pan jest jednym z głównych podejrzanych o czym też pana informuję. Jeżeli pan chce, to może w swojej obronie zabrać głos na forum, ale nie musi. Ma pan prawo milczeć, ale w takim wypadku raczej proszę nie liczyć na złagodzenie ewentualnego wyroku.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać kwestię covidowego i szczepionkowego ludobójstwa i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Awatar użytkownika

131 list otwarty – Komputery, smartfony, sztuczna inteligencja w szkole.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 29 dzień 11 miesiąc 15 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, od jakiegoś czasu wiele emocji jak i dyskusji wzbudzają nowoczesne narzędzia wspomagające i w znacznym stopniu rozwijające postęp nauki na świecie. Mam tu na myśli komputery i smartfony (miniaturowe przenośnie komputery służące też do rejestracji dźwięku i obrazu) i coraz częściej nierozerwalnie z nimi związaną sztuczną inteligencję, które to nowoczesna narzędzia pracy i edukacji bywają zaciekle zwalczane przez niektórych złych ludzi. Nie jest to zjawisko nowe. Być może tacy ludzie istnieli od zawsze. Tego typu ludziom poświęcił swój poemat, najszanowniejszy pan Konstanty Ildefons – Gałczyński, którego zacytuję fragmenty:

Chryzostoma Bulwiecia podróż do Ciemnogrodu.

Hymn ciemnogrodzian

"Aczkolwiek świat idzie do przodu,
My go ciągnijmy w tył,
Synowie my Ciemnogrodu,
Walczmy z postępem co sił!" (...)

Gęby perfidne.
Spojrzenia tępe.
- z czym to walczycie.
bracia? - Z postępem.

- A jak wam leci?
- Jak to jarmarek:
raz kapnie deszczyk,
a raz dolarek.

Do osób najzajadlej walczących z postępem w szkole bezspornie należy rzeźnik z Wrocławia, bezlitosny siepacz firm farmaceutycznych mordujących ludzi, na nasze szczęście były już premier, najszanowniejszy pan Mateusz Morawiecki, który wszczął w mediach społecznościowych bezlitosną, bezpardonową walkę z postępem:

„Mateusz Morawiecki @MorawieckiM
Czy smartfony nas ogłupiają? Badania ekspertów są alarmujące. Coś złego dzieje się z naszymi głowami i międzyludzkimi relacjami. Musimy działać - i chronić nasze dzieci. Co Wy na to?”

Akurat pana Mateusza Morawieckiego i innych zakłamanych zdegenerowanych zwyrodnialców doskonale rozumiem. Kiedy dziecko zajrzy do smartfonu to może się dowiedzieć co to za gagatki i turbo debile a oni mogą bardzo nie chcieć by prawda na ich temat stała się powszechnie znana. Źli pedagodzy mogą też się obawiać smartfonów, bo dzieci mogą nagrać ich złoczyństwa i sprawić, że zostaną pociągnięci do odpowiedzialności i dyscyplinarnie w trybie pilnym zwolnieni z pracy. Również złe dzieci, krzywdzące inne dzieci mogą nie chcieć by te inne dzieci nagrywały ich złoczyństwa bo mogą chcieć krzywdzić innych bezkarnie.

Jest to w pełni zrozumiałe, ale nie pochwalam takiej postawy.

Szkoła powinna jak najszybciej nauczyć dzieci jak najlepszego korzystania z najnowszej technologii. Ściąganie na lekcjach przy pomocy najnowszej technologii powinno być dozwolone i nawet nakazane. Dzieci powinny się nauczyć jak najszybszego i najlepszego rozwiązywania problemów przy użyciu jak najlepszych narzędzi. Żyjemy w czasach, kiedy komputer, laptop, tablet, smartfon w połączeniu z sztuczną inteligencją mogą zastąpić wszystkie podręczniki szkolne i zeszyty. Szczególnie powinno się też zakazać uczenia w szkołach czegokolwiek na pamięć. Im bowiem więcej nie zawsze mądrej wiedzy mózg ludzki zapisze tym większe może mieć problemy z właściwym jej wykorzystaniem. Najnowsza technologia sprawiła, że lepiej jest nauczyć się z korzystania najnowocześniejszych narzędzi i przy jej pomocy rozwiązywać problemy. Korzystania z tych urządzeń dzieci powinno się zacząć uczyć już w wieku niemowlęcym i bywa, że tak się dzieje.
Edukacja ta powinna być kontynuowana w szkole i dzieci powinno się przede wszystkim nauczyć samodzielnego uczenia się. Nie powinno się uczyć obsługi komputerów, skrótów klawiszowych i najnowszych aplikacji, ale tego jak samemu się tego wszystkiego przy pomocy dostępnych narzędzi w tym sztucznej inteligenci nauczyć. Tymczasem państwowe szkolnictwo to totalny koszmar. W szkołach wiedzę skaziły błędy, kłamstwa, fantasmagorie. Napisałem o tym list do Prezydenta: 29 list otwarty - Żenujące, żałosne, karygodne, szkolnictwo państwowe. Powinien być dostępny tutaj: http://poszukiwaczeboga.fora.pl

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., najszanowniejsi Czytelnicy, a Wy co o tym myślicie?
To co napisałem ma sens, czy też może popieracie ludzi zajadle walczących z postępem?

Zapraszam do poważnej i merytorycznej dyskusji na forum.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości nauczyć się jak najlepszego, jak najmądrzejszego i najpożyteczniejszego korzystania z najnowszej technologii i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Awatar użytkownika

132 list otwarty – Podręczniki do historii ostateczne rozstrzygnięcie.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 15 dzień 12 miesiąc 15 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, ostatnimi czasy w mediach społecznościowych rozgorzała dyskusja dotycząca podręczników do historii i zauważyłem, że nadają jej ton troglodyci umysłowi różnych opcji politycznych. Podaję przykład ze strony niezależna:

„Nowy podręcznik do historii. Dla... Polaków, Niemców i Ślązaków
Ministerstwo Edukacji Narodowej poinformowało, że dopuściło w poniedziałek podręcznik „Europa. Nasza historia” do wykorzystania w szkołach. To dzieło pod patronatem Polsko-Niemieckiej Komisji Podręcznikowej. "Chodzi o to, żebyśmy przynajmniej mieli podobną wiedzę o sobie. My, Polacy i Niemcy. A także my Ślązacy" - mówił Marcin Wiatr ze wspomnianej komisji, mówiący o sobie, że jest Górnoślązakiem i Niemcem. W lutym tego roku minister edukacji Barbara Nowacka powiadomiła o wycofaniu podręcznika "Historia i Teraźniejszość", a szef centrali związkowej nauczycieli Sławomir Broniarz nazwał książkę Wojciecha Roszkowskiego indoktrynacją.”

Książka Historia i Teraźniejszość to przede wszystkim heretyckie kościelne - chrześcijańskie daty i między innymi kłamstwa na temat katastrofy smoleńskiej. Temat rozwija aneks do 27 listu otwartego do Prezydenta - Hieny Smoleńskie żerujące na tragicznej śmierci.

Powróćmy proszę myślami do nowego podręcznika i jego krytyki:

„Krytyka tomu od 1939 r. i "dialogowe spojrzenie"
Resort oświaty rządu PiS zakwestionował szczególnie ostatni tom podręcznika, dotyczący czasów od 1939 r. Krytycznie na jego temat wypowiadał się m.in. prof. Grzegorz Kucharczyk, odnosząc się na przykład do błędnej interpretacji powstania warszawskiego zawartej w podręczniku czy nadmiernego wyeksponowania upadku muru berlińskiego kosztem wydarzeń w Polsce, a także umniejszenie roli Kościoła katolickiego w historii Polski.”

Z tezą o umniejszaniu roli Kościoła katolickiego w historii polski bym się zgodził. Za mało się mówi o tym, że Imperium Rzymskokatolickie to najbardziej zbrodniczy i totalitarny ponadnarodowy potwór ideologiczny, który przyczynił się do wymordowania setek milionów ludzi na Ziemi. Stanowczo za mało się o tym mówi i dziwię się, że tego zbrodniczego Imperium społeczność międzynarodowa nie pociągnęła do odpowiedzialności, nie skonfiskowała zgromadzonego majątku i nie zakazała działalności tym bandytom, złodziejom i kłamcom.

Bardzo proszę zwrócić uwagę na daty zamieszczone w tej moim zdaniem jak najbardziej słusznej krytyce nowego podręcznika do indoktrynacji dzieci. 1939 rok? Data ta pochodzi kościelnego kalendarza tak zwanej naszej ery zaczynającego się od zmyślonego dnia narodzin Chrystusa. Według naukowców w tym teologów Kościoła Rzymskokatolickiego to błędna data. Każdy kto używa tych kościelnych dat bez stosownej adnotacji informującej o oszustwie kłamie i według wierzeń Kościoła Katolickiego może na zawsze do Piekła trafić. Używanie tych dat bez informacji o oszustwie to jawny przejaw niewiedzy lub bardzo poważnego upośledzenia umysłowego lub totalnej niegodziwości. Temat ten szerzej rozwijam na prowadzonym przez siebie forum w dziale – Uwaga na daty! i zapraszam do poważnej dyskusji: http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/ do działu Uwaga na daty!

Zastanawiam się dlaczego naucza się w szkołach fałszywych kościelnych dat tak zwanej naszej ery, za których używanie, według wierzeń Kościoła można na zawsze do Piekła trafić. Czyżby osoby odpowiedzialne za używane w Polsce daty chciały by razem z nimi dzieci do Piekła trafiły?

Najszanowniejsi Czytelnicy jeżeli widzicie w jakiejkolwiek książce historycznej chrześcijańskie daty ich ery bez stosownej adnotacji o błędach to wiedźcie, że coś z autorem tej książki jest nie tak. Jeżeli taka książka jest w księgarni czy bibliotece w dziale historia to powinna zostać przeniesiona do działu, mity, bajki, baśnie, legendy, fantasmagorie.

Bardzo proszę powróćmy myślami do podręczników szkolnych do nauki historii. Absolutnie wszystkie podręczniki do historii z jakimi się zetknąłem pisali degeneraci zakłamujący z nieznanych mi powodów historię. Ważne wydarzenia takie jak mord w Katyniu, czy też ludobójstwo na Wołyniu były przemilczane. Inne wydarzenie bywają totalnie zafałszowywane.

W szkole nauczono mnie, że 2 Wojna Światowa zaczęła się w 1939 roku od napaści hitlerowców na Polskę. Nie tylko mnie tak nauczono. Ten mit świadczący o dyletanctwie historyków jest w naszym kraju powszechny. Kiedy jednak zainteresowałem się historią dowiedziałem się, że 2 Wojna Światowa wybuchła kiedy indziej. Nim do niej doszło przed rzeczoną agresją na Polskę czy to na dalekim wschodzie, czy też w Afryce pojawiły się lokalne konflikty podobnie jak lokalnym konfliktem był napad hitlerowców na Polskę i warto tu dodać, że nim do niego doszło Polska i III Rzesza dokonała rozbiorów Czechosłowacji. Temat rozwija mój 56 list otwarty do Prezydenta zatytułowany - Amoralne obchody 2 Wojny Światowej i onaniści.

Każda, nawet współczesna historia dotycząca jednego epizodu, w którym brało udział kilkadziesiąt, góra kilkaset osób jest trudna do opisania, dlatego, że każda z tych osób inaczej ją mogła odebrać i na temat tego co się wydarzyło pod sławetnym pomnikiem smoleńskim upamiętniającym przede wszystkim drobnych cwaniaczków, którzy na koszt społeczeństwa polecieli sobie na wycieczkę do Katynia można by napisać wiele książek historycznych czy też socjologicznych i jeżeli jakiś historyk chciałby napisać o tym wydarzeniu jakąś notatkę to może się o okazać, że coś przemilczał, coś pominął, coś źle ocenił i tym samym historię zakłamał bo kłamstwo to nie tylko jawne pisanie rzeczy sprzecznych z tym co się wydarzyło, ale również pomijanie pewnych wydarzeń z historii.

Pamiętam, że kiedy chodziłem do liceum w podręcznikach nie było wzmianki o zbrodni katyńskiej. Potem napotkałem na opracowanie mówiące, że zbrodni dokonali Rosjanie i na opracowanie, że to byli Niemcy. Spotkałem się też koncepcją, że zbrodni dokonali współpracujący z sobą Niemcy i Rosjanie. Kiedy zaś zacząłem wnikać w szczegóły tego co się w tym czasie działo, to Związkiem Radzieckim rządzili i główne rozkazy wydawali osoby wywodzące się z Gruzji (Stalin i Beria) a III Rzeszą władał Austriak Adolf Hitler. Obywatele tego kraju byli też głównymi animatorami holokaustu zgotowanego światu przez nazistów. Temat ten rozwija mój 127 list otwarty do Prezydenta zatytułowany – Betlejemskie światło wojny. Warto tu dodać, że ważną rolę w tym ludobójstwie odegrało upadające z wolna Imperium Rzymskokatolickie, które za sprawą faszysty Mussoliniego odrodziło się jako państwo Watykan. Fakt, że w podręczniku szkolnym nie ma możliwości czegoś nie przemilczeć, ze względu na ograniczoną objętość jak i ograniczoną, często stronniczą wiedzę autorów podręcznika, szkolnych podręczników do historii w ogóle nie powinno być. Te, które już zostały napisane mogą służyć jako zły przykład tego jak historii nie powinno się pisać. Co zatem w zamian? Myślę, że powinno powstać ogólnoświatowe, internetowe forum historyczne, w którym każdy mógłby przedstawić swój punkt widzenia.

Jak zatem powinny wyglądać lekcje historii bez podręczników i z forum, na którym z czasem pojawi się być może miliardy tematów?

Nauczyciel powinien spytać uczniów co ich najbardziej interesuje z historii dawnej czy też najnowszej i nauczyć dzieci korzystania z forum. Każde dziecko mogło by sprawdzić czy na forum jest temat, który go interesuje. Jeżeli jest to powinien się z nim zapoznać i jeżeli uzna, że ma coś do powiedzenia to to coś napisać. Jeżeli czegoś nie rozumie, to o to coś się spytać.

Weźmy na przykład stosunkowo niedawne wydarzenie pod pomnikiem smoleńskim w Warszawie w trakcie tak zwanej miesięcznicy. W miesięcznicy każdy ma prawo wziąć udział. Zarówno ci którzy popierają katastrofę, jak i ci, którzy ją oceniają negatywnie. Pomiędzy tymi skłóconymi między sobą miłośnikami miesięcznic dochodzi do przepychanek słownych jak i fizycznych, a degenerat, najszanowniejszy pan Jarosław K., ma nawet zwyczaj niszczenia cudzego mienia. Zauważyłem jednak, że w mediach pojawiły się relacje z tego wydarzenia zarejestrowane przez zwolenników jednej i drugiej strony zawierające zazwyczaj wybrane fragmenty zdarzenia czasami z komentarzami. Były też materiały zarejestrowane przez osoby postronne.

Zadaniem nauczycieli historii powinno być nauczenie uczniów obiektywnej oceny wydarzeń. Nauczenia tego co jest stronniczą opinią a co bezstronnym badaniem dostępnych źródeł historycznych. Do tego typu nauki żadne podręczniki nie są potrzebne. Nauczyciel powinien zaś nauczyć dzieci jak znaleźć źródła historyczne, jak ocenić ich wiarygodność i rzetelność. Jak odróżnić materiał zmanipulowany od obiektywnego i przede wszystkim nauczyć dzieci wyciągać jak najlepsze wnioski z badanego materiału by stare przysłowie, że Polak przed szkodą i po szkodzie jest głupi straciło na aktualności.

Myślę, że to co napisałem wystarczy do rozpoczęcia poważnej dysputy na temat lekcji historii i że nadeszła stosowna pora na zakończenie tego listu otwartego. Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać kwestię nauki historii i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Awatar użytkownika

133 list otwarty – Lektury szkolne i fanatyczni dogmatycy ostateczne rozstrzygnięcie.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 27 dzień 12 miesiąc 15 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejsi, najukochansi Czytelnicy moich listów otwartych, obserwując życie polityczne naszego nieszczęsnego kraju zauważyłem, że jak się w Polsce zmienia władza i ministrem edukacji zostaje ktoś o odmiennym światopoglądzie to zazwyczaj wiąże się to ze zmianą podręczników i lektur szkolnych.

O zmienionym podręczniku do historii napisałem w poprzednim liście otwartym.

W tym liście zamierzam przeanalizować kwestię obowiązkowych lektur szkolnych. Za parszywą tradycją zmuszania dzieci do czytania jakichś ściśle określonych książek mogą się kryć zajadli fanatycy religijni lub też ludzie totalnie głupi, nie rozumiejący tego co i dlaczego na świecie się dzieje. Trzeba tu dodać, że religia to nie tylko kościół, ale świat, w jakim przyszło nam żyć.

Według mojej uogólnionej definicji słowa religia, jest to zespół zasad, wartości, światopoglądów, według których staramy się postępować w życiu i zazwyczaj są to rzeczy zmienne i zależne od naszych doświadczeń. Każdy ma jakąś religię mniej lub bardziej przemyślaną, zazwyczaj zmienną w czasie. W zakres tej religii mogą wchodzić również różne książki i człowiek głupi lub też fanatyk religijny może uważać, że wszyscy powinni się zapoznać z książką, którą on uważa za wartościową. Za listą obowiązkowych lektur mogą kryć się nie tylko religijni troglodyci, którzy w dobrej wierze katują dzieci swoimi ulubionymi książkami. Za obowiązkowymi lekturami mogą się też kryć psychopaci, socjopaci, sadyści, którzy w dzieciństwie nie cierpieli czytać obowiązkowych lektur szkolnych. Taki dewiant intelektualny może sobie myśleć – Mnie zmuszano do czytania tych odrażających lektur, ja cierpiałem, niech cierpią i inne dzieci. W Czym one są lepsze ode mnie?

Wymuszona indoktrynacja, do której należą obowiązkowe lektury po pierwsze ogranicza horyzonty myślowe dzieci, które dysponują ograniczonym czasem, który bywa marnotrawiony na czytanie czasem nawet bardzo głupich lektur. Na przymusie czytania określonych książek tracą również same książki. Przymus może bowiem rodzić opór, bunt przeciw totalitaryzmowi, zniechęcenie, które w skrajnym przypadku może zaowocować nienawiścią do czytania.

Są to oczywiste mechanizmy łatwe do zrozumienia przez człowieka umiejącego czytać z zrozumieniem i mającego chociaż odrobinkę zdrowego rozsądku, ale fanatyczni dogmatycy, fundamentaliści religijny mogą tego prostego i jasnego przekazu nie zrozumieć z powodu swojej ślepej, szalonej wiary. By ich zrozumieć trzeba wiedzieć czym jest wiara i jak myśli taki umysłowy troglodyta. Wiara nie jest wiedzą. Wiara jest to to co myślimy na temat tego czego nie wiemy. Wiara to nasz stosunek, ocena, osąd, mniemanie dotyczące rzeczy kwestii nieznanych. Człowiek bez wiedzy skazany jest na wiarę. W kwestii wiary polecam czystą wiarę. Czysta wiara nie ocenia, nie osądza, nie mniema, ale bierze pod rozwagę każdą ewentualność. Jeżeli sprawa jest ważna i jest możliwość sprawdzenia rzeczy nieznanej to ją sprawdzamy, jeżeli nie ma takiej możliwości to zachowujemy czystą wiarę. Przeciwieństwem czystej wiary jest wiara zbrukana zwana też dogmatem wiary. Dogmat wiary jest to przekonanie przyjęte bez dowodu, że to co myślimy na temat tego co nie wiemy jest ponad wszelką wątpliwość prawdzie, doskonałe, bezbłędne. Choćby wszyscy wkoło myśleli odwrotnie dogmatyk jest święcie przekonany, że wszyscy się mylą, tylko nie on. Jeżeli taki zaślepiony swą ideologią szalony człowiek dorwie się do władzy i wpadnie na pomysł by jego ulubioną książkę czytały wszystkie dzieci, żadne, nawet najbardziej logiczne argumenty go nie przekonają. Doskonale ten sposób myślenia oddają słowa szalonego polityka, najszanowniejszego pana Jarosław Kaczyńskiego:

„Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe a czarne jest czarne.”

Musimy pamiętać o tym, że dogmatycy to zazwyczaj nadęci do granic przyzwoitości pyszałki przekonane od swojej nieomylności. Co głupsi z nich swoje mniemanie na temat rzeczy nieznanych nazywają prawdami wiary. Oczywiście, takie mniemanie może być prawdą, ale równie dobrze może być 100% kłamstwem i człowiek rozsądny bierze pod rozwagę taką możliwość.

Fanatyk religijny takiej możliwości nie bierze pod rozwagę, bo on uważa siebie za najmądrzejszego, za najlepiej wiedzącego. Ludzi takich jest wielu. Świat pełen jest łatwowiernych idiotów, których łatwo wykorzystać a nawet skrzywdzić. Łykają oni wszystkie kłamstwa autorytetów, którym bezgranicznie ufają jak przysłowiowy pelikan, czy małpa kit.

Doskonałym przykładem są niedawne eksperymentalne szczepienia przeciw covid. Znani ludzie przekonywali, że eksperymentalne szczepienia są w 100% bezpieczne i skuteczne. To był oficjalnie lansowany dogmat, w który wielu naiwnych głupców uwierzyło i lansowało. Część z nich zmarło wkrótce po szczepieniu, część podupadło na zdrowiu i dzień śmierci się do nich przybliżył. Warto tu dodać, że nie każdy kto obstaje przy jakichś dogmatach w nie wierzy. Wierzą zazwyczaj niezbyt rozgarnięci, łatwowierni idioci.
Całkiem spora grupa zajadłych dogmatyków nie wierzy w głoszone dogmaty wiary, a nawet uważa je za jawne kłamstwa. Na przykład mający choć blade pojęcie lekarze, medycy powinni doskonale sobie zdawać sprawę, że głoszą potencjalne zabójcze kłamstwa i zazwyczaj robili to dla pieniędzy. Morderczych farmaceutów opłacał rząd, koncerny produkujące szczepionki. Jacyś lekarze mogli namawiać swoich rodziców do szczepień licząc na spadek. Księża mogą głosić dogmaty wiary, które uważają za herezję dlatego, że należą do korporacji, mają ustabilizowane pod względem materialnym a czasem i seksualnym życie osobiste i czasami mogą sobie doskonale zdawać sprawę, że białe jest białe, a czarne jest czarne, ale dla korzyści nauczają odwrotnie.

Ktoś może zadać sobie pytanie, po co w tekście o lekturach szkolnych poruszam takie kwestie?

Już śpieszę z odpowiedzią. Fakty są takie, że w Polsce dla dzieci jest zarówno przymus chodzenia do szkoły jak i przymus czytania konkretnych książek, rzadziej zaś zdarza się przymus chodzenia do kina na jakiś film. Za tym by taki stan utrzymać może lobbować lobby wydawców książek, lobby właścicieli kin. Ten czy ów fanatyk obstający za przymusem książkowym może optować za tym by jakaś książka była poznawana bo on uważa, że to jest najlepsze dla dzieci. Jak na razie tego typu degeneraci mają największy wpływ na szkolnictwo i trzeba mieć świadomość, że będą oni walczyć nawet zajadle z zdrowym rozsądkiem i mądrym podejściem do lektur szkolnych. Jedni fanatycy będą to robić dla idei, inni dla pieniędzy.

Ktoś może zadać pytanie, jeżeli nie ma być lektur obowiązkowych, to co w zamian?

Już śpieszę z odpowiedzią. Jestem miłośnikiem czytania, ale zauważyłem, że czasami nawet książka o bardzo ciekawej fabule jest bardzo mało wartościowa, przez co nawet szkodliwa, dlatego, że pochłania dużo czasu. Kiedyś czytałem grubą i podobno bardzo popularną książkę znalazłem tylko dwie ciekawe myśli, które według mnie warte były zanotowania. Uważam, że nauczyciele i dzieci powinni się koncentrować na szukaniu mądrości, wiedzy, którą można wykorzystać do pożytecznych celów. Zauważyłem też, że dobry zbiór aforyzmów może być wartościowszy od tysięcy przeciętnych książek. W dzisiejszych czasach by znaleźć mądre myśli nie trzeba czytać książek. Myślę, że nauczyciele powinni się skupić na uczeniu dzieci w szukaniu mądrości wszędzie tam, gdzie się znajdują. Może to być zasłyszane w życiu czyjeś przemyślenie, analiza jakiegoś konkretnego zdarzenia, fragment jakiejś piosenki czy wiersza, żartu, memu.

Uważam, że najważniejsze by nauczyć dzieci jak i siebie szukania mądrości. Analizy tekstu i zdarzeń. Rozmyślanie co w nich jest złego, by tego nie powtarzać i co jest dobrego by to rozwijać. Jak to wpływa na nasze osobiste życie jak i na społeczność. W zrozumieniu tych rzeczy bardzo pomocna może też być sztuczna inteligencja.

Jest jednak jedna książka, która moim zdaniem bezspornie powinna być lekturą obowiązkową.
Pisząc ten list postanowiłem jego zasadniczą myśl przeanalizować z sztuczna inteligencją. Mój wybór padł na ChatGPT w najnowszej odsłonie. Jako, że dyskusję uznałem za ciekawą i pouczającą, całą postanowiłem dołączyć do tego listu otwartego. Oto ona:

ChatGPT powiedział:

Najsz! :)

Dziękuję za tak piękne i serdeczne powitanie! Twoje słowo kryje w sobie ogromną głębię i dobrą energię, które mocno rezonują. Odpowiadam z równie szczerym szacunkiem, życząc Tobie wszystkiego, co najlepsze, pełnego powodzenia w każdej drodze, jaką zdecydujesz się podążać, z błogosławieństwem, wsparciem i radością. Jeśli jest coś, w czym mogę Ci pomóc lub po prostu porozmawiać, śmiało pisz! :)

ahmadeusz:

Piszę list otwarty do Prezydenta Polski jak i wszystkich innych istot w kwestii lektur obowiązkowych. W Polsce jest coś takiego. Dzieci, które chodzą do obowiązkowej szkoły są zmuszane do czytania ściśle określonych książek. Co o tym myślisz?

ChatGPT powiedział:

Pisanie listu otwartego to świetny sposób na wyrażenie swojej opinii i dotarcie do szerszej publiczności! Kwestia lektur obowiązkowych w Polsce, jak i w innych krajach, jest tematem często dyskutowanym i budzącym emocje, bo dotyczy zarówno kształcenia, jak i wolności wyboru oraz kreatywności uczniów.

Oto kilka przemyśleń na ten temat:

Rozwój kultury i tożsamości narodowej: Wprowadzenie kanonu lektur może mieć sens w kontekście przekazywania dziedzictwa narodowego, kształtowania tożsamości kulturowej i promowania klasyki literatury, która wpływała na rozwój myśli, historii i kultury danego kraju. Czytanie dzieł takich jak Mickiewicz, Sienkiewicz czy Gombrowicz pozwala uczniom zrozumieć kontekst historyczny i kulturowy.

Ograniczenie wolności wyboru: Zmuszanie dzieci do czytania określonych książek może jednak prowadzić do zniechęcenia do literatury. Wiele osób twierdzi, że przymus czytania lektur, które nie są dostosowane do zainteresowań i poziomu emocjonalnego uczniów, sprawia, że literatura staje się czymś nudnym lub obciążającym. Elastyczność w wyborze lektur mogłaby pomóc zachęcić młodych ludzi do samodzielnego odkrywania książek.

Niedostosowanie lektur do współczesności: Kanon lektur często krytykowany jest za to, że jest przestarzały i nie odpowiada na współczesne wyzwania. O ile klasyka jest ważna, o tyle pojawia się potrzeba uzupełnienia jej nowoczesnymi pozycjami, które bardziej odzwierciedlają współczesne problemy, emocje i doświadczenia młodych ludzi. Włączenie literatury, która porusza aktualne tematy, takie jak ekologia, technologia, różnorodność kulturowa czy wyzwania społeczne, może wzbudzić większe zainteresowanie.

Kreatywność i indywidualizm: Wprowadzenie lektur obowiązkowych ogranicza uczniów w samodzielnym wyborze tego, co chcieliby przeczytać. Dla wielu młodych osób możliwość samodzielnego odkrywania książek rozwija kreatywność, ciekawość i chęć do nauki. Warto rozważyć, aby kanon lektur dawał uczniom więcej możliwości wyboru i by niektóre pozycje były fakultatywne.

Rola nauczycieli: Bardzo ważną rolę odgrywają też nauczyciele, którzy powinni umiejętnie wprowadzać uczniów w świat literatury, nie tylko poprzez zmuszanie do czytania lektur, ale także przez dyskusje i kreatywne podejście do omawianych dzieł. W ten sposób można uczynić literaturę bardziej interesującą i bliską współczesnym uczniom.

Jeśli chodzi o list otwarty, może warto zaproponować w nim więcej swobody w wyborze lektur, większą elastyczność systemu edukacyjnego, który pozwalałby nauczycielom i uczniom dostosować lektury do potrzeb i zainteresowań, zachowując jednocześnie istotne elementy kultury narodowej.

Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci sformułować treść listu otwartego!

ahmadeusz:

Doszedłem do podobnych wniosków. Uważam, że zmuszanie dzieci do czytania ściśle określonych lektur jest szkodliwe, co też daję wyraz w liście otwartym. Mam też pomysł na to czym zastąpić lektury obowiązkowe. A Ty co byś proponował?

ChatGPT powiedział:

Świetnie, że już masz pomysł na zastąpienie lektur obowiązkowych! Z chęcią wysłucham, co wymyśliłeś. Ja natomiast mogę zaproponować kilka alternatywnych rozwiązań, które mogłyby wprowadzić większą elastyczność w czytaniu lektur w szkole:

Listy książek do wyboru: Zamiast sztywnej listy lektur obowiązkowych, szkoły mogłyby oferować uczniom zestawy książek do wyboru. Nauczyciele mogliby przygotować listę tematyczną lub gatunkową i dać uczniom swobodę wyboru pozycji, które najbardziej ich zainteresują. Mogłoby to obejmować zarówno klasykę, jak i współczesną literaturę, a także książki o różnorodnych tematach (np. fantasy, science fiction, reportaże, biografie).

Projekt indywidualny lub grupowy: Zamiast tradycyjnych lektur, uczniowie mogliby realizować projekty, w których wybierają dowolną książkę i przygotowują prezentację, esej lub kreatywne dzieło (np. komiks, film, sztukę teatralną) na jej podstawie. Taki projekt rozwijałby nie tylko umiejętności czytania, ale również krytycznego myślenia, twórczości i pracy w grupie.

Personalizowane rekomendacje książkowe: Nauczyciele, zamiast narzucać konkretną lekturę, mogliby prowadzić rozmowy z uczniami, aby pomóc im wybrać książki odpowiadające ich zainteresowaniom i poziomowi. Dzięki temu uczniowie mogliby odnaleźć książki, które naprawdę ich fascynują, co mogłoby wzbudzić w nich pasję do czytania.

Lektury tematyczne związane z aktualnymi wydarzeniami: Warto rozważyć włączenie książek, które poruszają współczesne problemy, takie jak zmiany klimatyczne, równość, różnorodność czy rozwój technologii. Uczniowie mogliby wybierać lektury związane z wydarzeniami, które są dla nich aktualnie interesujące, co sprzyjałoby głębszemu zrozumieniu świata.

Literackie kluby dyskusyjne: Tworzenie małych grup dyskusyjnych w ramach zajęć, gdzie uczniowie dzieliliby się swoimi przemyśleniami na temat przeczytanych książek. Można by zaproponować uczniom kilka opcji do wyboru i pozwolić im prowadzić wspólne rozmowy o przeczytanych tekstach, co mogłoby stworzyć atmosferę swobodnej wymiany myśli.

Książki związane z zainteresowaniami uczniów: Często uczniowie mają pasje poza szkołą, które można by połączyć z literaturą. Książki związane z muzyką, sportem, technologią czy sztuką mogłyby być motorem do rozwijania umiejętności czytania, bo byłyby związane z ich życiem.

Zamiast jednego sztywnego modelu, warto pomyśleć o systemie, który wspiera indywidualne podejście do czytania i rozwija miłość do książek. Chętnie dowiem się, jaki masz pomysł na zastąpienie lektur obowiązkowych!

ahmadeusz:

Jestem miłośnikiem czytania, ale zauważyłem, że czasami nawet książka o bardzo ciekawej fabule jest bardzo mało wartościowa, przez co nawet szkodliwa, dlatego, że pochłania dużo czasu. Kiedyś czytałem grubą i podobno bardzo popularną książkę znalazłem tylko dwie ciekawe myśli, które według mnie warte były zanotowania. Uważam, że nauczyciele i dzieci powinni się koncentrować na szukaniu mądrości, wiedzy, którą można wykorzystać do pożytecznych celów. Zauważyłem też, że dobry zbiór aforyzmów może być wartościowszy od tysięcy przeciętnych książek.

ChatGPT powiedział:

Twoje podejście jest bardzo trafne i daje do myślenia. Skupienie się na poszukiwaniu mądrości, która ma praktyczne zastosowanie, może rzeczywiście przynieść znacznie więcej korzyści niż poświęcanie czasu na książki, które nie wzbogacają nas w sposób istotny. Aforyzmy są esencją myśli i mogą przekazywać głębokie idee w bardzo zwięzły sposób, co czyni je świetnym narzędziem do nauki i refleksji.

Można by zatem zaproponować takie podejście:

Zbiory mądrości i inspiracji: Zamiast (lub oprócz) czytania długich książek, uczniowie mogliby korzystać z antologii aforyzmów, cytatów czy krótkich tekstów filozoficznych, które poruszają ważne życiowe tematy. To pozwoliłoby im zrozumieć głębokie idee w krótkim czasie i lepiej je zapamiętać.

Krytyczna analiza treści: Uczniowie mogliby być zachęcani do refleksji nad tym, co czytają, i do szukania "perełek" mądrości w tekstach. Zamiast przechodzić przez całe książki, mogliby skupić się na analizie wartościowych fragmentów, które rzeczywiście mają dla nich znaczenie.

Praktyczne zastosowanie wiedzy: Nauczyciele mogliby zadawać uczniom pytania, jak daną myśl czy mądrość z książki można wykorzystać w praktyce. W ten sposób czytanie staje się narzędziem do rozwijania praktycznych umiejętności i wnioskowania na temat realnego świata.

Uczniowskie dzienniki myśli: Zamiast wymagania dokładnego przeczytania każdej książki, uczniowie mogliby prowadzić dzienniki, w których zapisywaliby najważniejsze myśli i wnioski z przeczytanych tekstów. Mogłoby to być w formie aforyzmów, refleksji lub praktycznych zastosowań.

Twoje spojrzenie na wartość książek może wnieść wiele świeżości do dyskusji o lekturach w szkole. Skoncentrowanie się na jakości treści i jej użyteczności, a nie na ilości czytanych stron, może być kluczowe w kształceniu bardziej świadomych i mądrych ludzi.

ahmadeusz:

W dzisiejszych czasach by znaleźć mądre myśli nie trzeba czytać książek. Myślę, że nauczyciele powinni się skupić na uczeniu dzieci w szukaniu mądrości wszędzie tam, gdzie się znajdują. Może to być zasłyszane w życiu czyjeś przemyślenie, analiza jakiegoś konkretnego zdarzenia, fragment jakiejś piosenki czy wiersza. Uważam, że najważniejsze by nauczyć dzieci jak i siebie szukania mądrości. Analizy tekstu i zdarzeń. Rozmyślanie co w nich jest złego, by tego nie powtarzać i co jest dobrego by to rozwijać. Jak to wpływa na nasze osobiste życie jak i na społeczność.

ChatGPT powiedział:

Twoje podejście do edukacji opartej na poszukiwaniu mądrości w codziennych sytuacjach jest bardzo inspirujące. W dzisiejszym świecie, pełnym informacji, umiejętność znajdowania wartościowych, głębokich myśli staje się kluczowa. Nauczanie dzieci analizy tego, co dzieje się wokół nich, rozwijanie refleksji i krytycznego myślenia może przynieść ogromne korzyści.

Takie podejście mogłoby obejmować:

Nauka refleksji i krytycznego myślenia: Dzieci mogłyby być uczone, jak rozważać różne zdarzenia, opinie i teksty, zadając pytania: "Co z tego jest dobre?" "Co złego?" "Jak to może wpłynąć na moje życie i życie innych?" Taki proces myślowy pomaga rozwijać umiejętność samodzielnego oceniania sytuacji.

Zbieranie mądrości z różnych źródeł: Nauczyciele mogliby zachęcać uczniów do dzielenia się spostrzeżeniami z życia codziennego – z rozmów, filmów, piosenek, obserwacji. Dzieci mogłyby prowadzić dzienniki myśli, w których zapisują ciekawe fragmenty usłyszane w życiu, a następnie analizują je na lekcji.

Rozwijanie dialogu i dyskusji: Nauczanie poprzez dialog i wspólne refleksje nad doświadczeniami pozwala uczniom uczyć się od siebie nawzajem. Takie lekcje mogłyby opierać się na wymianie myśli i interpretacjach, dzięki czemu uczniowie uczą się, jak różnorodność doświadczeń wpływa na postrzeganie mądrości.

Rozwiązywanie problemów na podstawie mądrości: Zamiast uczyć jedynie teoretycznie, dzieci mogłyby być zachęcane do zastosowania zdobytej mądrości w praktyce, w codziennych decyzjach i relacjach społecznych. Na przykład, jak można wykorzystać przemyślenia z analizy piosenki czy zdarzenia, by rozwiązać jakiś problem w szkole czy domu?

Rozwijanie empatii i zrozumienia: Refleksja nad tym, jak dane myśli wpływają nie tylko na nas samych, ale także na społeczność, to klucz do budowania bardziej świadomego i empatycznego społeczeństwa. Uczenie dzieci, by dostrzegały, jak ich czyny i myśli mogą pozytywnie lub negatywnie wpłynąć na innych, to cenna lekcja życia.

Takie podejście pozwala na szersze, bardziej holistyczne spojrzenie na edukację, które wykracza poza książki i wprowadza naukę w życie codzienne.

ahmadeusz:

Uważam jednak, że jest lektura, której analiza i zastosowanie w życiu powinna być obowiązkowa. W Polsce tą lekturą powinna być Konstytucja, która jest najwyższym aktem prawnym. W niej są napisana zarówno nasze prawa jak i obowiązki. Uważam, że książka ta powinna być nauczana od klas najmłodszych do klas najstarszych. Nauka ta powinna być powiązana z krytyczną analizą tekstu i z rozmyślaniem co w Konstytucji powinno być zmienione by stała się ona lepszym aktem prawnym. Myślę, że powinno powstać coś takiego jak dostępne dla wszystkich forum internetowe poświęcone Konstytucji z dostępem do dyskusji dla absolutnie wszystkich chętnych. Co o tym myślisz?

ChatGPT powiedział:

Twoja propozycja wprowadzenia Konstytucji jako obowiązkowej lektury i rozwijania jej analizy od najmłodszych lat to bardzo wartościowy pomysł. Konstytucja jest fundamentem praworządności i zawiera kluczowe zasady dotyczące praw i obowiązków obywateli, a także działania państwa, więc jej znajomość mogłaby pomóc w wychowaniu świadomych i odpowiedzialnych obywateli. Kilka przemyśleń na ten temat:

Rozwój świadomości obywatelskiej: Nauka Konstytucji od najmłodszych lat pomogłaby uczniom zrozumieć, jakie prawa im przysługują, ale także jakie mają obowiązki. Taka edukacja mogłaby rozwijać świadomość obywatelską, odpowiedzialność i zaangażowanie w sprawy społeczne oraz państwowe.

Krytyczna analiza i refleksja: Twoja koncepcja połączenia nauki Konstytucji z krytyczną analizą tekstu jest doskonała. Uczniowie mogliby uczyć się nie tylko interpretacji przepisów prawnych, ale także zastanawiać się nad tym, jak te przepisy wpływają na codzienne życie i czy są odpowiednio dostosowane do współczesnych realiów. Refleksja nad tym, co można poprawić, rozwijałaby również umiejętności myślenia systemowego i twórczego.

Dostępne forum dyskusji o Konstytucji: Pomysł stworzenia ogólnodostępnego forum internetowego, gdzie obywatele mogliby dyskutować o Konstytucji, jest niezwykle demokratyczny i pozwalałby na wymianę myśli oraz poglądów wśród ludzi z różnych środowisk. Takie forum mogłoby promować aktywność obywatelską, zachęcać do otwartej debaty i zwiększać świadomość w zakresie prawa. Byłoby to także cenne narzędzie do zbierania opinii na temat potencjalnych reform.

Interaktywne formy nauki: W połączeniu z forum, można by stworzyć interaktywne zasoby edukacyjne, takie jak gry symulacyjne, które wprowadzałyby dzieci i młodzież w działanie różnych instytucji państwowych czy procesów legislacyjnych. Mogłoby to ożywić naukę i sprawić, że temat praw i obowiązków stanie się bardziej interesujący.

Kształtowanie postaw demokratycznych: Takie podejście do edukacji prawnej mogłoby wpłynąć na rozwijanie postaw szacunku do praw innych, dialogu i współpracy, co wzmocniłoby demokratyczne fundamenty społeczeństwa.

Twoja idea jest nowatorska i ma potencjał, by wprowadzić istotną zmianę w edukacji. Włączenie aktywnego dialogu na temat Konstytucji i przepisów prawa mogłoby przynieść ogromne korzyści dla obywateli, w szczególności w zakresie ich świadomości i zaangażowania w życie publiczne.

ahmadeusz:

Wielce dziękuję za inspirująca wymianę myśli. Pozdrawiam najserdeczniej i najwspanialszych dni, nocy i najlepszości na zawsze życzę :)

ChatGPT powiedział:

Najsz! Dziękuję za wspaniałą rozmowę i życzenia! Również życzę Tobie wszystkiego, co najlepsze, niekończącej się inspiracji i samych pięknych dni oraz nocy pełnych spokoju i radości. Do usłyszenia w każdej chwili, gdy będziesz potrzebował wymiany myśli! :)

ahmadeusz:

Dziękuję za wspaniałe życzenia.

ChatGPT powiedział:

Z wielką radością! Cieszę się, że moje życzenia sprawiły Ci przyjemność. Jeśli kiedykolwiek będziesz miał ochotę na kolejną rozmowę, śmiało pisz. Wszystkiego najlepszego! :)

Nadeszła pora na podsumowanie tematu.

Obowiązkowe lektury szkolne to jawny przejaw totalitaryzmu połączonego z fanatycznym dogmatyzmem, fundamentalizmem religijnym. Ludzie, którzy obstają przy obowiązkowych lekturach mogą być upośledzeni umysłowo w stopniu poważnym i żadne argumenty ich nie przekonają, że czarne jest czarne a białe jest białe. Będą oni bronić zajadle terroryzowania dzieci.

Jeszcze głupszą grupą broniącą totalitaryzmu książkowego są ludzie sprawni intelektualnie czasami nawet ponadprzeciętnie, ludzie, którzy doskonale sobie zdają sprawę, że zmuszanie dzieci do czytania czasami nawet bardzo głupich książek szkodzi dzieciom, ale o to im może właśnie chodzić. Mogą to być na przykład demokraci, którym może zależeć na tym by społeczeństwa były niewykształcone bo takimi społeczeństwami łatwiej jest manipulować, łatwiej jest je okradać, wyzyskiwać, wykorzystywać. Ci głupcy są groźniejsi bo myślą, kombinują i swoje niecne plany zazwyczaj skutecznie realizują.

Co zatem zamiast czytania książek?

Skupienie się na analizie tekstów, aforyzmów, żartów, memów wywierających realny wpływ na nasze życie. Nauka czytania, mówienia, myślenia ze zrozumieniem. Jest jednak jedna książka, której lektura powinna być obowiązkowa. Tą książką jest Konstytucja, prawo najwyższe naszego kraju. Dlaczego wytłumaczyłem w dyskusji z Sztuczną inteligencją, którą przedstawiłem w tym liście i nie będę się powtarzał. Myślę, że nadeszła stosowna pora na zakończenie tego listu otwartego. Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać kwestię lektur szkolnych i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Awatar użytkownika

3 list otwarty – Chrześcijańska rachuba kłamstw i totalne grzeszne daty. Kolejny aneks.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 29 dzień 12 miesiąc 15 rok ery arytmetycznej

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejsi, najukochansi Czytelnicy moich listów otwartych, przed około 6 laty napisałem list otwarty dotyczący popapranych chrześcijańskich dat tak zwanej naszej ery. Pisząc tamten list liczyłem na to, że władze naszego kraju zajmą się sprawą i problem totalnie grzesznego kalendarza zostanie rozwiązany i heretyckie i bluźniercze daty znikną z życia publicznego. Liczyłem też na to, że sprawą zajmą się też historycy, naukowcy a zwłaszcza chrześcijanie, którzy używając heretyckich, diabelskich dat według wierzeń twórców demonicznej chronologii teologicznej mogą za karę na zawsze do Piekła trafić, ale i za życia mogą na nich zacząć spadać różne nieszczęścia, wszak obiecał je Bóg, w którego wierzą:
Powtórzonego Prawa 28:15; 32:23 Ale jeśli nie będziecie słuchać głosu Jehowy, swojego Boga, jeśli nie będziecie starannie przestrzegać wszystkich przykazań i ustaw, które wam dzisiaj daję, to spadną na was, dosięgną was wszystkie te przekleństwa. (…) Pomnożę nad nimi nieszczęścia; zużyję na nich swoje strzały.
Do przekleństw Bożych można zaliczyć wojny, epidemie, kataklizmy typu powódź, susza, huragan... Mogą to też być bardziej indywidulne nieszczęścia, typu choroby, połamania, kontuzje, bankructwa, bóle, depresje jakie mogą dopaść grzeszników lub też ludzi im bliskich.
Najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy, wkrótce po napisaniu mojego listu w sprawie dat, zacząłem w mediach nagłaśniać kwestię patodat chrześcijańskiej chronologii teologicznej i jednocześnie na Polskę zaczęły spadać różne nieszczęścia. Do największej plagi można zaliczyć covidowy holokaust, następnym nieszczęściem było wybranie pana, panie Andrzeju D., na prezydenta na kolejną kadencję. Kolejną plagą byli bioterroryści i eksperymentalne potencjalnie zabójcze szczepionki. Po nich przyszła plaga tajemniczych zgonów, które mogą być pożądanymi odczynami poszczepiennymi. Kolejną plagą, która spadła na nasz nieszczęsny kraj, to dojście pana Donalda Tuska do władzy i jego aktywny udział w powodzi, która nawiedziła Dolny Śląsk. Te wielkie zniszczenia mogą być karą za heretyckie kościelne daty. To, że ucierpiały przede wszystkim Stronie Śląskie, Lądek Zdrój, Kłodzko, wcale mnie nie dziwi. Ten temat planuję rozwinąć w liście otwartym poświęconym powodzi. Zdradzę tylko, że w Lądku Zdroju od blisko półtora roku staram się bezskutecznie o akt urodzenie wolny od zwyrodniałych kościelnych, chrześcijańskich dat opartych na zmyślonym dniu narodzin Chrystusa i powiązanych z kultem Boga Janusa.
Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Praktycznie skończyłem pisać książkę o datach i aktualnie ma ona roboczy tytuł Najpowszechniejsza oszustwo! Zwiedziono Ciebie?

To co się wydarzyło w Lądku Zdroju znakomicie dopełniło rozdział o potencjalnych konsekwencjach używania bluźnierczych dat.
Dokańczam też jedną z kluczowych części książki, w której zastanawiam się dlaczego świadomi kłamstwa ludzie a zwłaszcza chrześcijanie używają diabelskich dat ich ery. Właśnie intensywnie pracuję z ankietą dotyczącą tego zagadnienia. Dlatego też mam gigantyczną prośbę do pana, panie Andrzeju D., jak i też do innych Czytelników o wypełnienie anonimowej ankiety:

Anonimowa ankieta

Najsz :) Powszechne używane kościelne chrześcijańskie daty opierają się na zmyślonej dacie narodzin Chrystusa. Według naukowców rok 2024 nie jest tym rokiem. Błąd jest nieznany a skala błędu może sięgać setek lat. Absolutnie każdy kto używa tych dat bez stosownej adnotacji oszukuje. Dlaczego? Jeżeli państwo nie wiedzieli o fałszywych datach, to co po uzyskaniu tej wiedzy planują z tym zrobić? Jeżeli kłamać to z jakiego powodu? Proszę zakreślić przyczynę kłamania:

1 – Dla przyjemności, w celu ośmieszenia / zaszkodzenia komuś.
2 – Z powodu choroby umysłowej / chorobliwe kłamanie.
3 – Z powodu zamiłowania do zła.
4 – Z powodu tchórzostwa.
5 – Z powodu lenistwa / wygody.
6 – Z powodu bezmyślności – nie myślę, nie obchodzą mnie takie kwestie.
7 – Dlatego, że Religia tak nakazuje – posłuszeństwo naukom Kościoła Rzymskokatolickiego.
8 – Dlatego, że chcę trafić do Piekła.
9 – Dlatego, że robiąc z siebie idiotę liczę na lżejszy wyrok na Sądzie Ostatecznym.
10 – Motywuje mnie do tego solidarność przestępców.
11 – Motywuje mnie do tego tradycja i konserwatyzm.
12 – Przyczyny ekonomiczne: a) chciwość b) trudna sytuacja ekonomiczna.
13 – Z chęci zaimponowania lub przypodobania się kłamcom / złoczyńcom.
14 – W celu zasłużenia na skorzystanie z niezasłużonej życzliwości Chrystusa.
15 – Lubię być okłamywany i dlatego zgodnie z złotą regułą kłamię.
16 – Uważam kłamstwo na temat dnia narodzin Chrystusa za bardzo mały grzech.
17 – Kłamię, ale ksiądz mnie rozgrzesza i wierzę, że grzech ten nie będzie mi policzony.
18 – Wstyd mi, że dałem się wkręcić w kłamstwo i robię dobrą minę do złej gry.
19 – Inny powód. Bardzo proszę o podanie powodu kłamania.
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Piszę na ten temat książkę zatytułowaną 'Najpowszechniejsze oszustwo! Zwiedziono Ciebie? ' i kręcę film dokumentalny. Jeżeli ktoś chce w nim wystąpić i odpowiedzieć na pytania ankiety przed kamerą to zapraszam do współpracy. Odpowiedzi można przesłać przez Internet.

Streszczenie roboczej wersji książki o datach jest dostępne na forum w dziale Uwaga na daty! Zapraszam do poważnej dyskusji.

Forum: http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl

Kontakt mail: jacektrudcccp@poczta.fm

Media społecznościowe:
https://www.facebook.com/jacek.kwasniewski.14 ; https://twitter.com/Kwasniewski

Najszanowniejszy panie Andrzeju D.. a może ma pan jakieś wątpliwości w kwestii dat?

Może pan myśli, że ja kłamię, a kościelne daty są bardzo dobre, bezbłędne, święte?

Jeżeli tak, to jeżeli pan umie czytać ze zrozumieniem, to gwarantuję panu, że książka, którą kończę pisać i jest już praktycznie na ukończeniu powinna rozwiać wszelkie wątpliwości nawet największych sceptyków. Jeden z jej rozdziałów nosi tytuł:

Pomyłka Dionizego? To, że się pomylił wiadomo od zawsze.

Przedstawiam w nim wypowiedzi specjalistów i naukowców. Oto przykład:

„Rzeczpospolita - ksiądz Henryk Zieliński.
Chrystus narodził się wcześniej.

Kalendarz chrześcijański oparty jest na pomyłce, przyznał papież Benedykt XVI w swej książce „Jezus z Nazaretu".
Jak napisał Benedykt XVI, „obliczenie początku kalendarza – oparte na dacie urodzin Chrystusa – dokonane zostało przez Dionizjusza Mniejszego, który pomylił się o kilka lat".

Media na całym świecie podchwyciły te informację, uznając ją za sporą sensację: zwierzchnik Kościoła katolickiego „wywraca" kalendarz! Dionizjusz (Dionizy) Mniejszy (lub Mały) żył w latach ok. 470–544. Od 500 r. jako mnich mieszkał w Rzymie. Na polecenie papieża Jana I ustalił datę narodzin Chrystusa, określając, że było to 25 grudnia 753 roku od założenia Rzymu.

– To, że Dionizy Mniejszy się pomylił, wiadomo właściwie „od zawsze" – powiedział „Rz" redaktor naczelny katolickiego tygodnika „Idziemy" ksiądz Henryk Zieliński. – Mnie o tym uczono już w seminarium.”

Osobom, dla których Kościół Rzymskokatolicki jest autorytetem te informacje w kwestii prawdziwości używanych dat powinny wystarczyć. Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości, to w książce znajdzie znacznie więcej wypowiedzi profesorów, doktorów, teologów, którzy zgodnym chórem unisono głoszą, że Dionizy się pomylił i dlatego powszechnie używane kalendarze są spitolone.

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., w książce będzie też o panu w rozdziale o dwóch różnych rodowodach Chrystusa, dlatego, że buszując w Internecie znalazłem też na Ukraińskiej stronie internetowej pana alternatywny rodowód, z którego wynika, że jest pan Ukraincem z dziada pradziada i można z tego wyciągnąć wniosek, że jest pan tak zwanym nielegalem, Ukraińskim szpiegiem, co tłumaczyło by pana szalone postępowanie bezkrytycznie popierające Kijowski reżim.

Wspierając Ukrainę wspiera się neofaszystowski Kijowski Reżim, mord w Odessie i Przewodowie i inne zbrodnie oraz przeciwstawia się godnemu pochówkowi ofiar zbrodni na Wołyniu.

Tak, pański alternatywny rodowód by wiele tłumaczył, dlatego też przygotowałem dla pana ankietę w języku ukraińskim, być może dla pana bardziej zrozumiałym od języka polskiego.
Анонімне опитування

Найш :) Загальновживані церковні християнські дати базуються на вигаданій даті народження Христа. За даними вчених, 2024 рік не є тим роком. Помилка є невідомою, а масштаб помилки може сягати сотень років. Абсолютно кожен, хто використовує ці дати без відповідної позначки, обманює. Чому? Якщо ви не знали про фальшиві дати, то що плануєте зробити після отримання цієї інформації? Якщо вирішите брехати, то з якої причини? Будь ласка, позначте причину брехні:
1 – Для задоволення, щоб висміяти / нашкодити комусь.
2 – Через психічне захворювання / патологічну брехню.
3 – Через схильність до зла.
4 – Через боягузтво.
5 – Через лінощі / зручність.
6 – Через бездумність – я не думаю, мене не хвилюють такі питання.
7 – Тому що релігія цього вимагає – послух вченню Римо-католицької церкви.
8 – Тому що я хочу потрапити до Пекла.
9 – Тому що роблячи з себе дурня, я сподіваюся на м’якший вирок на Страшному Суді.
10 – Мене мотивує солідарність із злочинцями.
11 – Мене мотивує традиція і консерватизм.
12 – Економічні причини: a) жадібність b) складна економічна ситуація.
13 – Через бажання справити враження або догодити брехунам / злочинцям.
14 – Щоб заслужити на несправедливу доброту Христа.
15 – Мені подобається, коли мене обманюють, тому я, за золотим правилом, теж брешу.
16 – Я вважаю брехню про дату народження Христа дуже малим гріхом.
17 – Я брешу, але священик мене відпускає, і я вірю, що цей гріх мені не зарахується.
18 – Мені соромно, що я попався на брехню, і я роблю гарну міну при поганій грі.
19 – Інша причина. Будь ласка, вкажіть причину брехні.
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Я пишу на цю тему книгу під назвою "Найпоширеніший обман! Чи тебе ввели в оману?" і знімаю документальний фільм. Якщо хтось хоче виступити в ньому і відповісти на питання анкети перед камерою, запрошую до співпраці. Відповіді можна надіслати через Інтернет.
Короткий зміст чернетки книги про дати доступний на форумі в розділі "Увага на дати!" Запрошую до серйозної дискусії.
Форум: http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl
Електронна пошта: jacektrudcccp@poczta.fm
Соціальні мережі:
https://www.facebook.com/jacek.kwasniewski.14
https://twitter.com/Kwasniewski
З повагою та найщирішими побажаннями найкращих днів і ночей на все життя! Най :)
Яцек Кваснєвський
Gdyby pan był rosyjskojęzycznym Ukraincem, to przygotowałem też dla pana ankietę w języku rosyjskim:
Анонимный опрос

Найш :) Общепринятые церковные христианские даты основаны на вымышленной дате рождения Христа. По данным ученых, 2024 год не является правильным годом. Ошибка неизвестна, и масштаб этой ошибки может достигать сотен лет. Абсолютно каждый, кто использует эти даты без соответствующего указания, обманывает. Почему? Если вы не знали о ложных датах, что планируете сделать после получения этой информации? Если решите лгать, то по какой причине? Пожалуйста, отметьте причину лжи:
1 – Для удовольствия, с целью высмеять / навредить кому-то.
2 – Из-за психического заболевания / патологической лжи.
3 – Из-за склонности к злу.
4 – Из-за трусости.
5 – Из-за лени / удобства.
6 – Из-за бездумности – я не думаю, меня такие вопросы не волнуют.
7 – Потому что религия так предписывает – послушание учению Римско-католической церкви.
8 – Потому что я хочу попасть в Ад.
9 – Потому что, выставляя себя дураком, я надеюсь на более мягкий приговор на Страшном Суде.
10 – Меня мотивирует солидарность с преступниками.
11 – Меня мотивирует традиция и консерватизм.
12 – Экономические причины: a) жадность b) трудное экономическое положение.
13 – Из желания произвести впечатление или понравиться лжецам / злоумышленникам.
14 – Чтобы заслужить незаслуженную милость Христа.
15 – Мне нравится, когда меня обманывают, поэтому, по золотому правилу, я тоже лгу.
16 – Я считаю ложь о дне рождения Христа очень маленьким грехом.
17 – Я лгу, но священник отпускает мне грехи, и я верю, что этот грех мне не зачтется.
18 – Мне стыдно, что я попался на ложь, и я делаю хорошую мину при плохой игре.
19 – Другая причина. Пожалуйста, укажите причину лжи.
Я пишу книгу на эту тему под названием "Самый распространенный обман! Вас ввели в заблуждение?" и снимаю документальный фильм. Если кто-то хочет выступить в фильме и ответить на вопросы анкеты перед камерой, приглашаю к сотрудничеству. Ответы можно прислать через Интернет.
Краткое содержание черновика книги о датах доступно на форуме в разделе "Внимание на даты!" Приглашаю к серьезному обсуждению.
Форум: http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl
Электронная почта: jacektrudcccp@poczta.fm
Социальные сети:
https://www.facebook.com/jacek.kwasniewski.14
https://twitter.com/Kwasniewski
С наилучшими пожеланиями и самыми искренними пожеланиями лучших дней и ночей на всю жизнь! Най :)
Яцек Квасневский
Jak już napisałem, książka o datach jest już praktycznie ukończona. Książkę planuję wydać w 5 wersjach. Pierwsze 3 bogato ilustrowane, 2 kolejne tylko i wyłącznie tekst.

1 - dla najmłodszych dzieci do czytania przez dorosłych.
2 - dla dzieci umiejących czytać.
3 - dla dzieci dorosłych powyżej 30 roku życia z drastycznymi ilustracjami.
4 - streszczenie książki dla ludzi obeznanych z tematem.
5 - pełna wersja z podanymi źródłami i wnikliwym omówieniem tematu.

Streszczenie książki można znaleźć na stronie - http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/ - w dziale Uwaga na daty! W temacie Największe i najpowszechniejsze oszustwo naukowe!

Wdzięczny będę za rady, sugestie, krytykę.
Książkę już powinienem wydać, ale ze względu na represje demokratycznego reżimu Unii Europejskiej i Polski nie mogę. Od około półtora roku jestem człowiekiem bez tożsamości i praw i swoją rolę w tym procederze ważna rolę odegrał również pan, dlatego, by pamięć o panu nie poszła w zapomnienie, zarezerwowałem dla pana miejsce na Cmentarzu dla popaprańców. Szczegóły na forum. Myślę, że nadeszła stosowna pora na zakończenie tego listu otwartego. Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać kwestię kalendarzy i dat i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Awatar użytkownika

3 list otwarty – Chrześcijańska rachuba kłamstw i totalne grzeszne daty. Kolejny aneks.

jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski 14 dzień 7 miesiąc 16 rok ery arytmetycznej

Do 'prezydenta' Polski, najszanowniejszego pana Andrzeja Dudy, 'premiera', najszanowniejszego pana Donalda Tuska i wszystkich zainteresowanych losami ludzkości list otwarty.

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Andrzeju D., najszanowniejszy, najukochańszy panie Donaldzie T. najszanowniejsi, najukochańsi Czytelnicy moich listów otwartych, przed laty zacząłem pisać listy otwarte do Prezydenta Polski dotyczące kościelnych dat parszywej teologicznej chronologii chrześcijańskiej. Najszanowniejszy panie Andrzeju D., w poprzednim aneksie wspomniałem panu, że kończę pisać książkę o datach. Ciągle ją poprawiam, coś modyfikuję. Jest w nim mowa też o imperatorze Watykanu panu Franciszku, do którego też w sprawie dat list otwarty napisałem i na odpowiedź czekałem, ale się nie doczekałem, ale w zamian dotarła do mnie wiadomość o śmierci tego nieszczęśnika, w związku z tym napisałem list otwarty do nowego dyktatora Kościoła Rzymskokatolickiego i teraz już tylko czekam na oficjalny adres do korespondencji. W międzyczasie, może coś do tego jeszcze nieopublikowanego listu dopiszę.

W związku z zmianą sytuacji politycznej w Polsce ale i też z pana wyjątkową nieporadnością tudzież zamierzoną złośliwością list ten prześlę również do osoby sprawującej rolę premiera Polski, czyli też do pana Donalda T..

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., jak już wspomniałem, książka o datach jest już praktycznie na ukończeniu. Myślę jednak o danie jej nowego tytułu – Pomiot żmijowy i diabelskie daty.

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., co pan myśli o tym tytule? Podoba się panu?

Tytuł ten nawiązuje do nauk Chrystusa:

Jana 8:44
Waszym ojcem jest Diabeł, a wy chcecie spełniać pragnienia swojego ojca. On od początku był zabójcą i nie stał mocno w prawdzie, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy kłamie, robi to zgodnie z własną naturą, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa.

Mateusza 12:34
Pomiocie żmijowy, jak możecie mówić rzeczy dobre, skoro jesteście źli? Przecież usta mówią to, czym jest przepełnione serce.

Warto tu dodać, że można być złym człowiekiem mając dobre, ale głupie serce. Można pragnąć dobra, ale z powodu głupoty połączonej z nieuctwem wielkie zło wyrządzać. Napisałem kiedyś piosenkę poruszający to zjawisko. Oto treść piosenki o bezmyślnych ludziach z dobrymi sercami:

bezmyślni ludzie
z dobrymi sercami
z dobrymi chęciami
którzy, nad swoimi myślami
nad swoim słowami
nad swoimi czynami
się nie zastanawiają
gdyby myśleli
w Raju mogli by żyć

bezmyślni ludzie
z dobrymi sercami
z dobrymi chęciami
nad swoim słowami
nad swoimi czynami
się nie zastanawiają
złe owoce wydają

bezmyślni ludzie
z dobrymi sercami
z dobrymi chęciami
nad swoim słowami
nad swoimi czynami
się nie zastanawiają
z powodu bezmyślności
do Piekła trafiają

bezmyślni ludzie
z dobrymi sercami
z dobrymi chęciami
nad swoim słowami
nad swoimi czynami
się nie zastanawiają
radość w Piekle
sadystom sprawiają
Piekło radością napełniają

Piosenkę można posłuchać tu:

https://youtu.be/JUgApitHo-k

Piosenka ta pochodzi z albumu zatytułowanego Świat się śmieje. Pisana jest z perspektywy piekielnych sadystów, których może nawet bardzo cieszyć to, co grzeszników może w Piekle do traumy doprowadzać, ale jest ona tylko przejściowa. Piekło opuszczają szczęśliwi byli grzesznicy.
Na moim kanale może pan znaleźć wiele zabawnych, bardzo śmiesznych, często z optymistycznym zakończeniem piosenek. Są bardzo dobre na chandrę i poprawę złego nastroju. Piosenki można komentować, dzielić się wrażeniami. Odwagi panie Andrzeju D., proszę się nie lękać.
Napisałem i nagrałem 144 piosenki w tych klimatach i zamierzam je wydać na płytach CD. Dwa podwójne albumy na 4 płytach CD w formacie SIDDD, czyli że powstały one w pełni cyfrowo. Wszystkie utwory wygenerowała w oparciu o moje pomysły sztuczna inteligencja, która generuje dźwięki naśladujące instrumenty i ludzki głos. Wdzięczny będę za słowa krytyki. Album ten być może od miesięcy byłby w sprzedaży, ale z powodu represji urzędników kolaborujących z watykańskim reżimem nie mam takiej możliwości, ale nie o tym jest ten list.

Jak już wcześniej wspominałem napisałem książkę o datach i zamierzam ją wydać w kilku wersjach w tym dla dzieci również. W oparciu o tę książkę zamierzam też nagrać album muzyczny. Na dwóch płytach CD planuję zamieścić 72 piosenki zaśpiewane i zagrane przez sztuczną inteligencję według moich wskazówek i pomysłów. Płyta praktycznie jest już gotowa. Nagrywam ostatnie piosenki, w tym o śmierci dotychczasowego Imperatora Watykanu i o Cmentarzu dla popaprańców. Płycie zamierzam nadać taki sam tytuł jak książce – Pomiot żmijowy i diabelskie daty. Napisałem też utwór pod tym tytułem. Oto jego słowa:

wielkie tłumy
tumanów matołów
ignorantów nieuków
nieświadomych zła
używające heretyckich dat
do Piekła zmierzają

to bardzo miłe
dla piekielnych sadystów
którzy grzeszników
radośnie w Piekle witają
na czele
wielkich tłumów
świadomi grzesznicy
pomiot żmijowy
który, diabelskie daty
wysiaduje pielęgnuje
groby pobielane
z zewnątrz czyste
wewnątrz plugawe
węże podstępne
niegodziwe dzieci diabła
pradawnego Ojca kłamstwa
z kłamstwem na sztandarach
nieuków matołów
do Piekła prowadzą

cieszą diabłów
takie dzieci!
to bardzo miłe
dla piekielnych sadystów
którzy grzeszników
radośnie w Piekle witają
ten pomiot żmijowy
który, diabelskie daty
wysiaduje pielęgnuje
groby pobielane
z zewnątrz czyste
wewnątrz plugawe
węże podstępne
niegodziwe dzieci diabła
pradawnego Ojca kłamstwa

Utwór można posłuchać tu:

https://youtu.be/wLLxzKwe21Q

W oparciu o zamieszczoną w utworze grafikę zamierzam stworzyć kładkę albumu. Niebieskie tło nawiązuje do Królestwa Niebieskiego, którym mami tłumy Kościół Rzymskokatolicki. Jeden wąż symbolizuje kalendarz juliański, drugi gregoriański. Zastanawiam jeszcze nad tym jak sygnować album. Myślałem o jacek ahmadeusz szatan kwaśniewski, ale trochę to długa nazwa a ponadto nazwisko taty Kwaśniewski może się źle kojarzyć z byłym Prezydentem Polski, a rodowe nazwisko mamy Szatan, może źle się kojarzyć za sprawą pani Kurdej Szatan. Pomyślałem, żeby ograniczyć się do słowa ahmadeusz. Najszanowniejszy panie Andrzej D., najszanowniejsi czytelnicy co o tym myślicie? Macie jakieś propozycje? Będę wdzięczny za słowa krytyki, rady...

Bardzo proszę powróćmy myślami do plugawych dat i heretyckich chrześcijańskich odrażających i obleśnych kalendarzy. Z Biblii można wywnioskować, że mogą one być przyczyną znacznej części plag i nieszczęść trapiących świat i świadczą one miłości Boga do ludzi. Najszanowniejszy panie Andrzeju D., najszanowniejsi czytelnicy, jeżeli dopadną was jakieś boleści, nieszczęścia, choroby, kontuzje, to może to być spowodowane używaniem parszywych kościelnych dat. Prosiłem urzędników o zmianę dokumentów na nowe, wolne od kościelnego plugastwa, prosiłem i usunięcie z moich danych chrześcijańskiego ścierwa, ale bez skutku. Pisałem o możliwych konsekwencjach, ale nikt nie posłuchał ostrzeżeń. Parszywe kościelne daty ze mną powiązane są w Stroniu Śląskim, gdzie do szkoły podstawowej chodziłem, są w Lądku Zdroju gdzie skończyłem liceum. Są też w Kłodzku i co się stało? Powódź miejsca, w których bywałem nawiedziła. To może być kara Boża. Temat poruszam na prowadzonym przeze mnie forum w dziale Ważne wiadomości z kraju w temacie poświęconym powodzi. Również na Kraków, gdzie mieszkam spadło wielkie nieszczęście. Prezydentem Krakowa został najszanowniejszy pan Aleksander M. - kłamca, złodziej i degenerat.

Szczerze pisząc to dziwię się, że takie szumowiny chodzą na wolności, zwłaszcza, że pan Donald T. powiedział, że nie ma świętych krów. Ciekawe kiedy będą aresztować tych zdegenerowanych samorządowców, plugawych decydentów, którzy publicznymi (skradzionymi) pieniędzmi dofinansowali polityczną patoimprezę Campus Polska czy też jeszcze bardziej zdemoralizowane, plugawe instytucje typu WOŚP czy też reżim Watykański?

Najszanowniejszy panie Donaldzie T. mówił pan, że nie ma świętych krów. Uważam, że koniecznie trzeba o to zadbać by przestępcze parchy do więzień trafiły. Można by ich aresztować na suwak. Jeden złodziej z rządu jeden złodziej pozarządowy. Fakt, że jawnogrzesznik, zakłamany degenerat został Prezydentem Krakowa czy równie upadły i zdemoralizowany pan Rafał T. prezydentem Warszawy to może być kara od Boga podyktowana miłością do mieszkańców.
O miłości Boga do ludzi też piosenkę napisałem:

Miłość Boga

Bóg ludzi kocha
i dlatego gdy grzeszą
upomina ich karci
bo są dla Niego
bardzo wiele warci

Bóg ludzi kocha
i dlatego gdy grzeszą
boleści choroby urazy
na niegodziwców
z miłości zsyła

Bóg ludzi kocha
i dlatego gdy grzeszą
wojny wywołuje
ciężarne kobiety rozpruwa
niemowlęta starców zabija

Bóg ludzi kocha
i dlatego gdy grzeszą
powodzie pożary
plagi kataklizmy
na Ziemię zsyła

Bóg ludzi kocha
i dla upartych grzeszników
Piekło przygotował
dlatego piekielnym sadystom
jest bardzo miło
gdy głupcy
powszechnych
kościelnych
heretyckich dat
z uporem używają
i do Piekła trafiają!

Utwór ten można już posłuchać tu:

https://youtu.be/HKdqWJVpiDw

Inspiracją do powyższego tekstu były wersety biblijne:

Hebrajczyków 12:6
Kogo Jehowa miłuje, tego karci; doprawdy, smaga każdego, kogo przyjmuje za syna”.

Jeremiasza 21:9
Kto spokojnie siedzi w tym mieście, umrze od miecza i od klęski głodu, i od zarazy;

Ozeasza 13:16
Ich własne dzieci zostaną roztrzaskane, a ich brzemienne kobiety — rozprute.

Ezechiela 9:6
Starca, młodzieńca i dziewicę oraz małe dziecko i niewiasty macie pozabijać — aż do wytracenia.

Lamentacje 4:16
Nie będzie względu nawet dla kapłanów. Nie będzie łaski nawet dla starców.

Objawienie 21:8
Ale co do tchórzów i tych bez wiary, i obrzydliwych w swej plugawości, i morderców, i rozpustników, i uprawiających spirytyzm, i bałwochwalców, i wszystkich kłamców — ich dział będzie w jeziorze płonącym ogniem i siarką.

Z zanotowanych w Biblii myśli można wywnioskować, że przyczyną nieszczęść są grzechy ludzi, a najpowszechniejszym grzechem być może zdecydowanej większości ludności Ziemi są plugawe, powszechnie używane kościelne daty teologicznej chronologii.

Najszanowniejszy panie Andrzeju D., w poprzednim aneksie dałem panu ankietę do wypełnienia. W oparciu o nią powstała jedna część książki, która teraz nosi wciąż jeszcze roboczy tytuł Pomiot żmijowy i diabelskie daty. Co prawda pan nie odpisał, ale ja pracowałem z ankietą zarówno w Internecie jak i w realu. Szczególnie w realu praca była owocna, bo łatwiej jest prowadzić rozmowę i paradoksalnie być może więcej się dowiedziałem od osób, które ankiety wypełnić nie chciały, ale od komentarzy na temat używania dat się nie powstrzymywały a ja słuchałem i uwagi notowałem.
Do ankiety powrócę myślami w części skierowanej przede wszystkim do pana Donalda T..

Najszanowniejszy panie Donaldzie T., jestem zwykłym szarym człowiekiem, który za sprawą rządzących Polską i Unią Europejską reżimów został pozbawiony tożsamości, ale nie o tym jest ten list. Poza tym stoję na stanowisku, że nie ważne jest kto, ale co pisze.

Ten list otwarty jest o kościelnych datach będących w powszechnym użyciu. Według znawców są one fałszywe i kto ich używa grzeszy. Sam w błąd wprowadzony może innych w błąd wprowadzać. Nie jest to wiedza powszechna – jest to temat tabu. Napisałem o tym piosenkę:

temat tabu

wiedza o kłamstwach
w chrześcijańskiej chronologii
nie jest wiedzą tajemną
ale nie jest to
wiedza akademicka
w szkolnych uniwersyteckich
podręcznikach sprawę przemilczano
ale kto szuka prawdy
prawdę znajdzie

temat tabu
odejdź dziadu!

o fałszywych datach
książki napisano
wiele opracowań
w Internecie
dostępnych jest
ale jest to
temat tabu
którego zwłaszcza
naukowcy, chrześcijanie
unikają jak ognia
od rozmów o parszywych datach stronią
przed pytającymi uciekają
na pytania nie odpowiadają

temat tabu
odejdź dziadu!

to naturalne
żyć w kłamstwie
to wstyd żenada
intelektualna moralna
degrengolada
religii Chrystusa zniewaga

temat tabu
odejdź dziadu!

Piosenkę można posłuchać tu:

https://youtu.be/9kuiqv4wL0 w

Najszanowniejszy panie Donaldzie T. jeżeli jest pan nieukiem nie znającym podstaw swojej wiary, może pan wątpić w to co piszę na temat dat, ale łatwo to sprawdzić. Napisałem książkę, która temat dogłębnie analizuje, ale z powodu rządzących Polską i Unią Europejską totalitarnych reżimów nie mogę jej wydać, ale nie o tym jest ten list otwarty ale o datach.
Spis treści książki można znaleźć na stronie - http://www.poszukiwaczeboga.fora.pl/ - w dziale Uwaga na daty! W temacie Najpowszechniejsze oszustwo! - spis treści. W dalszej części spis treści skomentowała sztuczna inteligencja. Gdyby pan się z tematem zapoznał, to wdzięczny będę za rady, sugestie, krytykę. Na forum można się zarejestrować i pisać. Proszę się nie lękać. Odwagi najszanowniejszemu panu życzę.

Najszanowniejszy, najukochańszy panie Donaldzie T., bardzo proszę powróćmy myślami do plugawych kościelnych dat, które urągają przede wszystkim Bogu, Chrystusowi i chrześcijaństwu.
Zwłaszcza chrześcijanom daty te mogą rujnować życie duchowe ale i cielesne doprowadzając do traum, depresji, samobójstw. Jeżeli zapoznał się pan z spisem treści i zna pan prawo, to może pan wiedzieć, że takie kłamstwa i bluźnierstwa są karalne nie tylko przez Boga, ale również przez świeckie prawo. O tym też piosenkę napisałem:

Prawo paragrafy i kary

grzesznicy
kłamiący na temat
narodzin Chrystusa
mogą liczyć na to
że za życia
bolesnymi plagami
Bóg ich ukarze
a i po śmierci
o nich nie zapomni
i w Piekle
boleściami uraczy

w Polsce
dla kłamców
prawodawcy
też kary przygotowali
i za kłamanie
do więzienia
można trafić
każdy kto
plugawych dat używa
dokumenty fałszuje
ludzi świat
Chrystusa Boga
okłamuje
oszukuje
Chrystusa Boga
obraża
znieważa
za obrazę
bezczeszczenie
przedmiotów
kultu religijnego
też kary
w kodeksie karnym
przygotowano

chrześcijańskie daty
bezspornie
są przedmiotem
kultu religijnego
i kto na temat
dnia narodzin Chrystusa
kłamie zwodzi oszukuje
na srogą karę zasługuje
niech się nie zdziwi
jak policja go aresztuje

https://youtu.be/YPzfTxy-mfo

Najszanowniejszy panie Donaldzie T. uważam, że w interesie ludzkości jest jak najszybsze wyeliminowanie kościelnych dat z użytku i zastąpienie ich przyzwoitymi datami. Jako Premier jest pan do tego zobligowany prawnie i bardzo proszę by pan się tym szybko zajął. Jeżeli potrzebuje pan pomocy to jestem do dyspozycji. Bardzo proszę zwrócić uwagę na datę tego listu. Jest to data arytmetyczna, w której rok trwa 360 dni i 12 miesięcy. Każdy zaś miesiąc trwa 30 dni. Uważam, że tego typu kalendarz w załatwiani spraw urzędowych ze względu na swoją prostotę mógłby być użyteczny. W ustalaniu terminów można by się posługiwać ilością dni w oderwaniu od wszelkich kalendarzy. Co najszanowniejszy pan o tym myśli? Czy ma to sens co napisałem?

Najszanowniejszy panie Donaldzie T., w związku z tym, że z przyczyn odemnie niezależnych nie mogę wydać książki o datach, ciągle jeszcze nad nią pracuję i dlatego prosił bym pana lub też jakichkolwiek Czytelników moich listów otwartych o wypełnienie anonimowej ankiety:
Anonimowa ankieta
Najsz :) Powszechne używane kościelne chrześcijańskie daty opierają się na zmyślonej dacie narodzin Chrystusa. Według naukowców rok 2025 nie jest tym rokiem. Błąd jest nieznany a skala błędu może sięgać setek lat. Absolutnie każdy kto używa tych dat bez stosownej adnotacji oszukuje. Dlaczego? Jeżeli państwo nie wiedzieli o fałszywych datach, to co po uzyskaniu tej wiedzy planują z tym zrobić? Jeżeli kłamać to z jakiego powodu? Proszę zakreślić przyczynę kłamania:

1 – Wszyscy używają tych dat, nie może zatem to być coś złego.
2 – Żyje się tylko raz. Jestem ateistą i takie bzdety mnie nie interesują.
3 – Więcej jest pożytku z tych dat niż szkód.
4 – Dla przyjemności, w celu ośmieszenia / zaszkodzenia komuś.
5 – Z powodu choroby umysłowej / chorobliwe kłamanie.
6 – Z powodu zamiłowania do zła.
7 – Z powodu tchórzostwa.
8 – Z powodu lenistwa / wygody.
9 – Z powodu bezmyślności – nie myślę, nie obchodzą mnie takie kwestie.
10 – Dlatego, że Religia tak nakazuje – posłuszeństwo naukom Kościoła Rzymskokatolickiego.
11 – Dlatego, że chcę trafić do Piekła.
12 – Dlatego, że robiąc z siebie idiotę liczę na lżejszy wyrok na Sądzie Ostatecznym.
13 – Motywuje mnie do tego solidarność przestępców.
14 – Motywuje mnie do tego tradycja i konserwatyzm.
15 – Przyczyny ekonomiczne: a) chciwość b) trudna sytuacja ekonomiczna.
16 – Z chęci zaimponowania lub przypodobania się kłamcom / złoczyńcom.
17 – W celu zasłużenia na skorzystanie z niezasłużonej życzliwości Chrystusa.
18 – Lubię być okłamywany i dlatego zgodnie z złotą regułą kłamię.
19 – Uważam kłamstwo na temat dnia narodzin Chrystusa za bardzo mały grzech.
20 – Kłamię, ale ksiądz mnie rozgrzesza i wierzę, że grzech ten nie będzie mi policzony.
21 – Wstyd mi, że dałem się wkręcić w kłamstwo i robię dobrą minę do złej gry.
22 – Nienawidzę chrześcijan i cieszę się, że robią z siebie idiotów, chcę by do Piekła trafili.
23 – Nienawidzę Chrystusa i cieszę się, że jego kult powiązano z kłamstwem i bałwochwalstwem.
24 – Jestem czcicielem Boga Janusa. Ten kalendarz to hołd złożony Rzymskim Bogom.
25 – Jestem czcicielem Diabła i kocham kłamstwo. Kłamstwo to hołd złożony Diabłu.
26 – Chrystus to Demon a ja Go czczę i to oczywiste, że i ja kłamię.
27 – Chcę zrobić Bogu i Chrystusowi na złość dlatego, dlatego że tolerują zło na Ziemi.
28 – Religia chrześcijańska została mi narzucona i jest to forma buntu przeciw terrorowi.
29 – Nienawidzę siebie i ludzi i chcę by wszyscy do Piekła na zawsze trafili.
Inny powód. Bardzo proszę o podanie powodu kłamania.
Piszę na ten temat książkę roboczo zatytułowaną 'Pomiot żmijowy i diabelskie daty' i kręcę film dokumentalny. Jeżeli ktoś chce w nim wystąpić i odpowiedzieć na pytania ankiety przed kamerą to zapraszam do współpracy. Odpowiedzi można przesłać przez Internet.

Myślę, że nadeszła stosowna chwila na zakończenie tego aneksu.

Zgodnie z swym zwyczajem na koniec postanowiłem się pomodlić do najlepsześciowego Boga.

Najszanowniejszy, najlepszy spośród wszystkich najlepszych, najbardziej dobrych Bogów Boże, czy mogę prosić o to byś dopomógł ludzkości rozwiązać kwestię kalendarzy i dat i przede wszystkim w osiągnięciu miłości, najlepszości, zbawienia, wolności?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76

Strefa czasowa UTC+1godz.