View Full Version : List otwarty w sprawie szczuki
http://www.dostepne.info/szczuka/index.php
List otwarty do Przewodniczącej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji
Pragniemy wyrazić swoje głębokie oburzenie faktem nałożenia przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji kary finansowej na Telewizję Polsat w związku z występem Kazimiery Szczuki w wyemitowanym 26 lutego programie 'Kuba Wojewódzki'. Chcemy zdecydowanie podkreślić, że w wypowiedzi, będącej powodem nałożenia kary, Szczuka nie odnosiła się nawet do publicznej działalności Magdaleny Buczek prowadzącej audycje w Radiu Maryja, chociaż miała do tego pełne prawo, bo działalność ta, jak każda działalność publiczna podlega komentarzowi i krytyce.
Z potępianej siedemdziesięciosekundowej wypowiedzi Szczuki w żaden sposób nie wynika, iż kpi z choroby czy kalectwa Magdaleny Buczek. Kazimiera Szczuka naśladowała jedynie głos Magdaleny Buczek, powtarzając słowa używane przez Buczek w jej audycjach. Wypowiedź Szczuki była konstatacją dotyczącą "specjalnej melodii głosu" (nagranie programu, godz. 22:41:47). Wydawanie na tej podstawie osądu - osądu co do ewentualnych intencji, jest zdumiewające i nie mieści się w żadnych procedurach prawnych ani administracyjnych. Żadne prawo, żadna ustawa nie dopuszcza osądzania i karania osoby czy podmiotu prawnego za domniemane intencje. W tym świetle decyzja KRRiTv jest tym bardziej szokująca. Zupełnie niezrozumiałe jest też, dlaczego KRRiTv nie przyjęła wyjaśnień Szczuki, której wypowiedź w żadnym słowie nie dotyczyła niepełnosprawności Magdaleny Buczek. Trzeba było przeprowadzić naprawdę karkołomną interpretację, by naśladowanie radiowego głosu uznać za kpinę z osoby chorej.
W rozmowie dla "Gazety Wyborczej" (Jacek Hołub, 18.03.2006) odpowiada Pani: "Dostaliśmy nagranie i nie wynikało z niego, że pani Szczuka nie zna osoby, z której kpiła". Oświadczenie jest kuriozalne w swej konstrukcji: "nie wynika, że nie zna", dodatkowo pozostaje w jawnej niezgodzie z wypowiedzią Szczuki. Oto kilka cytatów z nagrania: "Niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. To jest, nie wiadomo, jakaś osoba" (22:41:10); "To jest jakby taka, stara dziewczynka, założycielka Dziecięcych Podwórkowych Kółek Różańcowych" (22:41:36); "Ja nie wiem, jak ona się nazywa" (22:41:51).
Wnioskowanie na tej podstawie, że Kazimiera Szczuka zna Buczek i historię jej choroby, nie jest nawet domniemaniem, jest twierdzeniem przeczącym analizowanej wypowiedzi. Nawet gdyby znała (a domniemanie nie może być podstawą do wydania decyzji administracyjnej), wracamy do pierwszego punktu podniesionego w tym liście: gwarantowanego Konstytucją prawa do wypowiadania się o działalności osób publicznych. Prawdziwość Pani słów, tryb orzekania, jaki Pani zaprezentowała w imieniu KRRiTv jak i zasadność kary są w świetle powyższego - w naszym przekonaniu - nie do utrzymania.
Uważamy kwalifikację wystąpienia Kazimiery Szczuki jako wyszydzania niepełnosprawnych i działania na szkodę dobra publicznego i moralności za skandaliczne nadużycie, pozbawioną merytorycznych podstaw próbę administracyjnego ograniczania wolności słowa w zakresie niedopuszczalnym w demokratycznym państwie prawa.
Skojarzona z obecnym konfliktem dotyczącym funkcjonowania mediów w Polsce, decyzja KRRiTv, podjęta pod wpływem nacisków odbiorców z kręgu mediów o. Tadeusza Rydzyka, wydaje się mieć wydźwięk przede wszystkim polityczny. Co więcej, tworzy groźny precedens dla kontrolowania niezależności mediów za pomocą kar finansowych.
Z poważaniem,
====================
Chcesz wiecej zrobic?
Na przyklad lubisz zapychac skrzynki ludzi ktorych nie lubisz, to do dziela! ;)
To skopij ten tekst i wyslij mailem do tych panstwa:
Przewodnicząca KRRiT
Elżbieta Kruk
przewodniczaca@krrit.gov.pl
Członkowie KRRiT
Tomasz Borysiuk
borysiuk@krrit.gov.pl
Wojciech Dziomdziora
dziomdziora@krrit.gov.pl
Lech Stanisław Haydukiewicz
haydukiewicz@krrit.gov.pl
Witold Kołodziejski
kolodziejski@krrit.gov.pl
Wersja adresu dla leniwych:
przewodniczaca@krrit.gov.pl, borysiuk@krrit.gov.pl, dziomdziora@krrit.gov.pl, haydukiewicz@krrit.gov.pl, kolodziejski@krrit.gov.pl
=========
Przeslij wiadomosc do swoich znajomych !
Dla tych ktorzy programu ze szczuka nie widzieli, to moga go sobie zobaczyc tutaj: http://video.google.com/videoplay?docid=-847027218027709750&q=szczuka
faramuszka
20-03-2006, 10:52
Dzięki za link i video.
Oczywiście odpowiednio zareagowałem
Dzięki za link i video.
Oczywiście odpowiednio zareagowałem
I ja tez.
Też rzuciłem tego grocha o scianę i efekt pewnie będzie taki sam.
też się dołączam do tego chlubnego dzieła. poszło :twisted:
To nie Szczuka jest karana ,ale stacja TV .Program nie był nadawany na żywo ,ale z filmu który był wcześniej redagowany ,wycinany ,sklejany i zatwierdzony do nadania ,a więc w sumie kilkanaście osób.
Wszyscy fachowcy oczywiście NIC o TYM nie................... wiedzieli . Wierzy ktoś w to ??? :P
To że było to w danych okolicznościach chamskie ordynarne zachowanie ,nie podlega chyba dyskusji ,
Więc w czym problem ????
Oczywiście jest wielce chwalebne że macie taką troskę aby miliarderowi Solarzowi nie ubyło kilka groszy z kiesy ,ale zapewniam was że gdy zabraknie mu na chleb chętnie z nim podzielę się swoim .
:P ale na razie za brak czujności dopierdolić ile wlezie . :D
To nie Szczuka jest karana ,ale stacja TV za brak czujności
No to ci sie calkiem pojebalo.
Brak czujności?
Klasowej chyba.
Oczywista sprawa. Solorzma to mu dopierdolić. Zabrać mu kurwa majątek. Na rzecz PiS-a albo.. o!, kościoła jedynie słusznego.
a nic podobnego , null-owi siem nic ni pojebalo ,
ni moze gozej , jego jus tak cymo lod dawna
... znacy , sycko na szfoim mniejscu ,
Staho chiba ni jezdes zaszkocony komentazem zera ?,
na jinny jo psynajmnij nie licylem
Staho chiba ni jezdes zaszkocony komentazem zera ?
Ano jestem.
To jak z kacem.
Budzisz sie rano i jestes zaskoczony.
Przecie wczoraj to my nie tak juz duzo........
null nie wiem co ćpasz ale odstaw to na jakiś czas bo się wykończysz. wg. twojego popieprzonego światopoglądu można śmiać się ze wszystkich i wszystkiego tylko nie z kk i ludzi z nim współpracujących.
no bo null ... byc KALI , a KALI miec taka mentalnosc http://www.mfoto.pl/uploads/1013/58c579166f.gif
Jakiś tam światopogląd mam i choróbka by się znalazła , :P ale broń mnie Boże abym aby naszła mnie kiedyś taka psychoza jak was gdzie wszędzie we wszystkim i o każdej porze we wszystkim widział *PiS ,KK czy też dobrodzieja proboszcza * .Brrrrrrrrr :P
...........
Kochaniutki jeżeli piszesz do mnie ,postaraj umieszczać swoją myśł w jednej linijce .Twoje teksty są tak męczące dla mnie że powyżej jednej linijki nie podejmuję się czytać ani tłumaczyć .
Pardon.
:cry:
wim , ni jezdes bidoku w sztanie , ali to kalectfo ciem
mom nadziejem ni boli
To nie Szczuka jest karana ,ale stacja TV .Program nie był nadawany na żywo ,ale z filmu który był wcześniej redagowany ,wycinany ,sklejany i zatwierdzony do nadania ,a więc w sumie kilkanaście osób.
Wszyscy fachowcy oczywiście NIC o TYM nie................... wiedzieli .
I co niby z tego wynika?
To że było to w danych okolicznościach chamskie ordynarne zachowanie ,nie podlega chyba dyskusji ,
Podlega. Można je określić innymi słowami - to zresztą nie jest istotne. Jeśli wypowiedź Szczuki była skandaliczna, to decyzja Krajowej Rady osiągnęła Himalaje skandaliczności.
Więc w czym problem ????
Najwyraźniej nie przeczytałeś uważnie treści tego listu.
Oczywiście jest wielce chwalebne że macie taką troskę aby miliarderowi Solarzowi nie ubyło kilka groszy z kiesy ,ale zapewniam was że gdy zabraknie mu na chleb chętnie z nim podzielę się swoim .
Jak zwykle nie na temat. Nie żebym był zaskoczony.
Daj boże każdemu dziennikarzowi taką "wpadkę". Akcje pani Kazimiery na rynku medialnym ostro poszły w górę,stawki też. :D
Jak mawiała słynna aktorka: niech mówią o mnie żle lub dobrze,nie ma znaczenia.Byle tylko,kurwa,nazwiska nie przekręcili.
List był otwarty, więc i odpowiedź można publikować a więc ....
W imieniu ministra W. Dziomdziory przesyłam odpowiedź na Państwa listy
Z pozdrowieniami,
Wojciech Sława Darkiewicz
Asystent
Szanowni Państwo,
Wypowiedzi p.p. Szczuki i Wojewódzkiego spowodowały protesty szeregu osób prywatnych, jak i reprezentujących środowiska niepełnosprawnych oraz wspólnot religijnych. Głosów tych, mówiących zarówno o naruszeniu godności osobistej, jak i obrazie uczuć religijnych nie można uznać za bezpodstawne. Trudno bowiem przyjąć, że np. parodiowanie dziecięcego, wynikającego z bardzo ciężkiej choroby, głosu p. Buczek czy nazwanie jej w związku z tym "starą dziewczynką" nie jest nadużyciem niezwykle cennej, ale z pewnością nie absolutnej, wartości jaką jest wolność słowa.
KRRiT, tak jak każdy organ władzy publicznej, działa wyłącznie w ramach prawa, które wyraźnie przewiduje działania takie, jakie Rada podjęła. Jeśli nadawca uzna to za stosowne, z pewnością będzie dochodzić swoich racji przed niezależnym sądem.
Mogę też Państwa zapewnić, że przy rozpatrywaniu tej sprawy kierowaliśmy się własnymi przekonaniami, a nie - jak to Państwo między wierszami sugerują - naciskami politycznymi. Na marginesie mogę dodać, że sam miałem różne, aczkolwiek zapewne inne niż Państwo, wątpliwości w tej sprawie i głosowałem przeciwko krytykowanej przez Państwo uchwale.
Z wyrazami szacunku,
Wojciech Z. Dziomdziora
Członek Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji
----------------------------------------------------------------------------
Szanowny pan Dziomdziora jest za, a nawet przeciw. Jeśli sąd będzie za,to on przeciw,a nawet za i na odwrót.
ELYTA, kurwa jej mać.
Szmaciaki.
Sędzia84
21-03-2006, 13:13
Teraz wyjdzie, że w sumie to każdy członek Rady głosował przeciw... :roll:
RedBuntownik
21-03-2006, 14:20
Ja tez wyslalem ten list, ale z tego i tak nic nie bedzie...wiecie katolsko-prawacka wolsnosc slowa
zaraz tam nie bedzie!
To TRZEBA pisać! Cos dotrze.
Z listu wynika, że były protesty przeciwko Polsatowi, przeciwko Kazi. A czy nie wiecej było pdopisów pod petycją?
I to trzeba robić.
Wszak ponoć demokracja jest i trzeba o tym przypominać!
z.............
Wszak ponoć demokracja jest i trzeba o tym przypominać!
Widzisz kochany ,nie wiem czy w USA jest *demokracja* ,ale tam nauczono pismaków i innych że np .o żydach można pisać ale nigdy ,przenigdy źle.
Nauczono tak kilkoma wygranymi wielomilionowymi odszkodowaniami jakie żydzi wytoczyli mediom i dziś nie znajdziesz tam żadnych wypowiedzi antysemickich . To jest tzw nauka przez "kieszeń ".
Pora chyba i u nas taką naukę wprowadzić . :P
RedBuntownik
21-03-2006, 19:03
aha zaczynam juz rozumiec.!!!
tzn. Media nie beda mogly zle mowic o Radiu M i o.Rydzyku bo dostana po dupie czyli po kieszeni?
Ki grzyb ty widzisz tu owych Żydów, owych "obcych"?
Co ma piernik do wiatraka?
Zabolało ciebie to przedrzeżnianie owej "starej dziewczynki" z Radia wiadomego?
No to se Polsata nie oglądaj. Ja tam Radyja Oja ani jego tivi Trwama ani nie słucham ani nie oglądam.
Widzisz kochany ,nie wiem czy w USA jest *demokracja* ,ale tam nauczono pismaków i innych że np .o żydach można pisać ale nigdy ,przenigdy źle.
Nauczono tak kilkoma wygranymi wielomilionowymi odszkodowaniami jakie żydzi wytoczyli mediom i dziś nie znajdziesz tam żadnych wypowiedzi antysemickich . To jest tzw nauka przez "kieszeń ".
Pora chyba i u nas taką naukę wprowadzić . :P
Z nauki tej, już dawno skorzystał pan Urbach! :wink:
Przykład:
http://www.nie.com.pl/art7028.htm
Ni przypiął, ni przyłatał.
Linka dałeś Kukuła, bo Żyd o Żydach pisze.
Bardziej mi zaś sytuacja o krowach świętych do kk w Polszcze przystaje.
Tu zaś linka macie
http://lewica.pl/?dzial=polska&id=4717
Kolejny popis polskiej izby ustawodawczej. Mówiący o tym, że nie jest to państwo wyznaniowe inaczej!!!!!!!
Jaja, jak berety moherowe.
i na samym dole dopisek, że:
Swój sprzeciw można wysyłać pod adresem Federacji na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny: biuro@federa.org.pl. Podpisy będą zbierane do czwartku.
Mogę też Państwa zapewnić, że przy rozpatrywaniu tej sprawy kierowaliśmy się własnymi przekonaniami, a nie - jak to Państwo między wierszami sugerują - naciskami politycznymi. Na marginesie mogę dodać, że sam miałem różne, aczkolwiek zapewne inne niż Państwo, wątpliwości w tej sprawie i głosowałem przeciwko krytykowanej przez Państwo uchwale.
to co jest ważniejsze prawo czy czyjeś przekonania :?: jeśli przkonania to wg. moich Rada podjęła uchwałę na polecenie moherów. witamy w ciemnogrodzie :evil:
tzn. Media nie beda mogly zle mowic o Radiu M i o.Rydzyku bo dostana po dupie czyli po kieszeni?
Niewiem kto ani co miałoby być *chronione*,pamiętam czaasy gdy każdy kacyk bolszewicki miał taką ochronę ,włącznie oczywiście z "Uszatym " ,teraz można dostrzec głównie *cioty i inni zwichnięci* korzystają z takiej ochrony ,ale ja myśllę ze wystarczy to co gwarantuje konstytucja .
Niewiem kto ani co miałoby być *chronione*... teraz można dostrzec głównie *cioty i inni zwichnięci* korzystają z takiej ochrony
null zaskakujesz mnie. ktoś ci do oczu jakichś cudownych kropli zaaplikował że nagle przejrzałeś :?: :twisted:
Ki grzyb ty widzisz tu owych Żydów, owych "obcych"?
Co ma piernik do wiatraka?
Zabolało ciebie to przedrzeżnianie owej "starej dziewczynki" z Radia wiadomego?
No to se Polsata nie oglądaj. Ja tam Radyja Oja ani jego tivi Trwama ani nie słucham ani nie oglądam.
Skoro nie widzisz analogi i ,to ci wyjaśnię (niewiem czemu to robię ) .
Skoro masz takie popierdolone pojęcie *demokracji*.Wszak ponoć demokracja jest i trzeba o tym przypominać!.. to dałem ci przykład starej demokracji w której normalnością jest dojebanie dupkom za to że wypowiadali słowa .
I właśnie to ma "piernik do wiatraka " tępaku. :lol:
null zaskakujesz mnie. ktoś ci do oczu jakichś cudownych kropli zaaplikował że nagle przejrzałeś :?: :twisted:
Chyba mnie żle zrozumiałeś . 8)
RedBuntownik
22-03-2006, 01:43
Null mnie sie czepiasz, ze niby ciezko zrozumiec co ja napisalem, a sam nie ulatwisz nikomu zadania
iii tam , jakby null mókby zamnienic jilosc lobludy kapioncej s jego teksztóff na spermem , to by zaludnil calom galaktykem ,
winc jego Bóg bedonc milosiernym dla luczkosci pozwala mu ino na te texty
Scandalieros
22-03-2006, 03:33
dałem ci przykład starej demokracji w której normalnością jest dojebanie dupkom za to że wypowiadali słowa .
Null, zgadzam sie z toba ze za "komuny" nie mozna bylo wielu rzeczy powiedziec, a rzecznik rzadu wciskal ludziom kity.
Problem polega na tym ze w twojej "nowej" demokracji jest dokladnie tak samo.
To po chuj taka demokracja?
RedBuntownik
22-03-2006, 03:39
Niewiem kto ani co miałoby być *chronione*,pamiętam czaasy gdy każdy kacyk bolszewicki miał taką ochronę ,włącznie oczywiście z "Uszatym " ,teraz można dostrzec głównie *cioty i inni zwichnięci* korzystają z takiej ochrony ,ale ja myśllę ze wystarczy to co gwarantuje konstytucja .
0
Budowa 4RP w Toku
KRRiT upomina TOK FM za obrazę prezydenta
KRRiT skorzystała z nowego zapisu w ustawie medialnej, który pozwala jej zajmować się etyką dziennikarską. Szefowa Rady Elżbieta Kruk zarzuciła Radiu TOK FM, że łamie zasady etyki dziennikarskiej i nie dochowuje zawodowych standardów
Kruk wezwała Radio TOK FM, by "bezwarunkowo wyeliminowało w przyszłości tego typu nadużycia". Chodzi o dwie audycje satyrycznego programu na żywo "Woobie doobie" z 23 i 30 listopada zeszłego roku.
23 listopada do radia zadzwonił słuchacz i wyrecytował własny wierszyk: "Drogi prezydencie, najwyższa już pora wszystkim wrednym krytykom pokaż swego pisiora. Ha, ha. Dobre co?".
Kruk napisała, że "uznając prawo nadawcy do krytyki uczestników życia publicznego, za niedopuszczalne uważa formułowanie obraźliwych, gorszących wypowiedzi, zwłaszcza jeśli dotyczą one głowy państwa".
Nie wiadomo, o którego prezydenta chodziło słuchaczowi TOK FM, bo w listopadzie było ich dwóch: urzędujący Aleksander Kwaśniewski i elekt Lech Kaczyński.
W audycji z 30 listopada Kruk zwróciła uwagę na następujący fragment:
"Redaktor: Dobrze, a pan jest osobą wierzącą?
Słuchacz: Tak.
Redaktor: I zachowuje pan naukę Kościoła, nie sprzeciwia się pan?
Słuchacz: To znaczy wie pan, nie wiem, o jakie kwestie panu chodzi?
Redaktor: Chodzi mi o sytuacje takie: zero seksu przed ślubem, a po ślubie tylko seks dla prokreacji?
Słuchacz: To znaczy, z tego, co wiem, Kościół nie głosi tylko seksu dla prokreacji, ale z tego, co słyszę, jest pan niedouczony...
Redaktor: No jestem, dobrze. A przed ślubem jakiś seks pan uprawiał?
Słuchacz: Nie.
Redaktor: Aha. Czyli tylko po ślubie, tak?
Redaktor: Aha, ... hm... A jest pan żonaty?
Redaktor: Brawo, hm. Powiem szczerze, że jakoś tak nie chce mi się wierzyć, ale to dlatego, że jestem niedouczony. No właśnie. Ale dziękujemy, dobranoc".
Kruk twierdzi, że w tym fragmencie redaktor odnosił się "w sposób lekceważący do nauki Kościoła oraz osób, które stanęły w jej obronie". I dalej pisze: "Redaktorzy prowadzący zobowiązani są do przestrzegania zasad etyki dziennikarskiej, w tym poszanowania dóbr osobistych, dochowywania standardów dziennikarskiej rzetelności i obiektywizmu".
TOK FM w piśmie wysłanym do szefowej KRRiT broni się przed tymi zarzutami. Tłumaczy, że "Woobie doobie" to program satyryczny, a więc można w nim się naśmiewać z jakichś zjawisk. Nadawany na żywo, a więc nadawca nie ma wpływu na jego ostateczny kształt. I zwraca uwagę, że nowy zapis w ustawie, który do zadań KRRiT dołożył "inicjowanie i podejmowanie działań w zakresie ochrony zasad etyki dziennikarskiej", nie oznacza prawa KRRiT do "urzędowej kontroli przestrzegania zasad etyki dziennikarskiej".
Pieprzyć można o wszystkim, ale czas najwyższy, aby brać za swoje słowa odpowiedzialność. Przecież byle łachmaniarz uliczny może mnie pozwac do sądu za to, że nazwałem go brudasem...
Pieprzyć można o wszystkim, ale czas najwyższy, aby brać za swoje słowa odpowiedzialność. Przecież byle łachmaniarz uliczny może mnie pozwac do sądu za to, że nazwałem go brudasem...
Zgadza się,tylko niech to dotyczy wszystkich,bez wyjątku...
Wisz co nullllllu? Nie wisz.
Rzeknę ci zatem: tępactwem się rzuca gdy argumentów brak.
Wychodzi na to,że tyżeś tępak.
I szerzej Szanowny Kolego!
Dokładniej.
A nie tylko postem rzucić. Ideą biblii jest minimum słow, maz idei.
Szkol sie zatem na dobrych schamatach i wzorcach.Kultury zwłaszcza.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8238031&rfbawp=1143049851.567
...
Kruk twierdzi, że w tym fragmencie redaktor odnosił się "w sposób lekceważący do nauki Kościoła oraz osób, które stanęły w jej obronie". I dalej pisze: "Redaktorzy prowadzący zobowiązani są do przestrzegania zasad etyki dziennikarskiej, w tym poszanowania dóbr osobistych, dochowywania standardów dziennikarskiej rzetelności i obiektywizmu".
...
o jakie lekceważenie chodzi :?: dziennikarz słusznie zauważył to iż słuchacz nie ma pojęcia o tym o czym próbuje dyskutować :?: kościł wyraźnie zabrania sexu w celach nazwijmy to rozrywkowych. zabrania współżycia przed ślubem. zbliżenie męszczyzny i kobiety ma służyć tylko i wyłącznie celom prokreacji. to słuchacz deklarujący się jako katolik był ignorantem w sprawach własnej wiary. no ale jak widać nie tylko ten słuchacz.
to co zaczyna wyprawiać KRRiT zaczyna naprawdę przypominać rosję i białoruś. każdy pretekst jest dobry aby zaatakować wolne media. to sygnał "... bójcie się bo zawsze znajdziemy haka..." tylko patrzeć powrotu cenzury tylko dlaczego nie dotyczy to o. wyszstkich Moherów jego radia z twarzą i telewizji Chłam :?:
to co zaczyna wyprawiać KRRiT zaczyna naprawdę przypominać rosję i białoruś.
Szakalu!
Tylko z reka na sercu.
Kiedy byles ostatni raz w Rosji?
Szakalu!
Tylko z reka na sercu.
chodzi mi o media. w obu tych krajach na niepokornych dziennikarz czekają różne atrakcje. a być nie byłem (z ręką na sercu) :P
Szakalu!
Tylko z reka na sercu.
chodzi mi o media. w obu tych krajach na niepokornych dziennikarz czekają różne atrakcje. a być nie byłem (z ręką na sercu) :P
Zapytam w stylu Mietka.
Slyszales, czy WIESZ?
Do Sejmu i Senatu RP
W związku z nawoływaniami Polskiej Federacji Ruchów Obrony Życia i innych organizacji o wprowadzenie zmian w prawie karnym mających na celu wprowadzenie ustawowego całkowitego zakazu pornografii oraz utrzymywanymi w podobnym duchu wypowiedziami członków sejmowej Komisji Rodziny i Praw Kobiet wzywam Posłów i Senatorów Rzeczypospolitej Polskiej do sprzeciwu wobec tych planów wprowadzenia cenzury.
Uważam, że każdy człowiek powinien mieć swobodę decydowania, co ma zamiar oglądać, czytać lub słuchać. Uważam również, że każdy człowiek powinien mieć swobodę prezentowania i głoszenia dowolnych treści innym ludziom, którzy wyrażają na to zgodę.
http://www.petitiononline.com/PLporno/petition-sign.html?
Zapytam w stylu Mietka.
Slyszales, czy WIESZ?
czytam no chyba że prasa kłamie :?: :twisted:
Zapytam w stylu Mietka.
Slyszales, czy WIESZ?
czytam no chyba że prasa kłamie :?: :twisted:
Nie wiem co czytasz.
Ja ci polecam to.....
http://www.yandex.ru/yandsearch?text=%E3%E0%E7%E5% F2%FB+%D0%EE%F1%F1%E8%E8&stype=www
http://www.yandex.ru/yandsearch?text=%F0%EE%F1%F1% E8%E9%EA%E8%E5+%F2%E5%EB%E5%F0%E0%E4%E8%EE%EA%EE%E C%EF%E0%ED%E8%E8&stype=www
Masz zajecie na dluuuuuuugo.
http://www.yandex.ru/yandsearch?text=%E3%E0%E7%E5% F2%FB+%D0%EE%F1%F1%E8%E8&stype=www
http://www.yandex.ru/yandsearch?text=%F0%EE%F1%F1% E8%E9%EA%E8%E5+%F2%E5%EB%E5%F0%E0%E4%E8%EE%EA%EE%E C%EF%E0%ED%E8%E8&stype=www
nawet nie wiesz na jak długo :P chyba chcesz się mnie pozbyć :evil:
Cos ty!
Jeszcze nie dalem ci linkow ruskich stacji radiowych, satelitarnych kanalow TV (dostepnych i w Posce) i RTV on-line w Internecie.
Chcesz?
nie przeszkadzaj zanurzyłem się w lekturze :P
P.S.
sorry ale nie wiem dlaczego poprzedni wkleił się 2x :(
nie przeszkadzaj zanurzyłem się w lekturze :P
Spocisz sie.
Masz tu , moim (i nie tylko) zdaniem, najbardziej popularny i obiektywny tygodnik polityczno spoleczny.
http://www.aif.ru
Ja go czytam od 15 lat.
............
Null, zgadzam sie z toba ze za "komuny" ...........
Problem polega na tym ze w twojej "nowej" demokracji jest dokladnie tak samo.
To po chuj taka demokracja?
Taka sama, taka sama, to dlaczego tak na TĄ a nie na tamtą psioczysz ?? :P
RedBuntownik
23-03-2006, 02:10
0
Scandalieros
23-03-2006, 03:12
Taka sama, taka sama, to dlaczego tak na TĄ a nie na tamtą psioczysz ??
Bo mialo byc inaczej!!!
Taka sama, taka sama, to dlaczego tak na TĄ a nie na tamtą psioczysz ??
Bo mialo byc inaczej!!!
Skoro nie widzisz rónicy to ci powiem :
- różnica między demokracją, a demokracją komunistyczną?
- Jest taka, jak między krzesłem, a krzesłem elektrycznym...
-Jest taka, jak między krzesłem, a krzesłem elektrycznym...
null IQ. a wiesz za co Kain zabił Abla :?: :twisted:
[quote=null]null IQ. a wiesz za co Kain zabił Abla
http://animac.narod.ru/gif/gif1/gif009.gif
Myslisz. ze odpowie?
Ja tak nie mysle
Scandalieros
24-03-2006, 01:30
- Jest taka, jak między krzesłem, a krzesłem elektrycznym...
No faktycznie...
Moj elektryczny fotel mozna ustawic w tylu pozycjach na ile pozwoli mi fantazja, do tego moze mi wymasowac plecy (i inne takie :wink: ), jest podgrzewany lub chlodzony z wentylacja, moge tez na podlokietniku postawic kufel piwa (bez obawy ze sie rozleje) i go schlodzic.
Krzeslo? Sztywne, twarde, brzydkie - i boli od niego dupa. Co najwyzej mozna je wykorzystac do tego aby sie powiesci. Czego Ci Null'u serdecznie zycze.
A teraz powaznie:
Null, sa tacy to nie zart, dla ktorych jestes wart: MNIEJ NIZ ZERO!
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.