View Full Version : hojne władze Mazowsza
gazeta.pl
[quote]Władze Mazowsza znalazły furtkę, by wesprzeć finansowo budowę Świątyni Opatrzności Bożej. Dały 20 mln zł na Instytut Jana Pawła II, który ma się w niej mieścić. Instytut weźmie z tego ledwie milion
Głosowanie nad uchwałą powołującą Instytut Jana Pawła II było głównym punktem wczorajszej sesji sejmiku województwa. - Jesteśmy świadkami jednej z najważniejszych decyzji samorządu Mazowsza w tej kadencji - przekonywał pompatycznie marszałek Adam Struzik (PSL).
- Powołanie papieskiego instytutu na dwa tygodnie przed pierwszą rocznicą śmierci Ojca Świętego to zdarzenie niezwykłe - wtórował mu biskup Marian Duś, honorowy gość.
Projekt przewiduje, że Mazowsze na swój papieski instytut da 20 mln zł. Planowana lokalizacja: wciąż budowana Świątynia Opatrzności Bożej na Polach Wilanowskich.
Radni mieli jednak wątpliwości. Dopytywali nieśmiało, czy aby wydatki na instytut nie odbiją się na budżetach innych instytucji kultury? (20 mln zł to np. roczny budżet warszawskiej Opery Kameralnej, biblioteki miasta stołecznego Warszawy i Teatru Żydowskiego). Wreszcie padło pytanie najważniejsze. - Ile z tych 20 milionów pójdzie na instytut? - dociekał lider opozycji Ireneusz Tondera (SLD).
- Nie wnikaliśmy w szczegóły - odparł Jędrzej Dmowski (LPR), szef sejmikowej komisji kultury. Przewodniczący sejmiku Piotr Fogler (PO) spojrzał na biskupa Dusia i oznajmił: - Nie czas na zadawanie takich pytań, choćby z szacunku dla naszych dostojnych gości.
Wątpliwości rozwiał skarbnik województwa Marek Miesztalski. - 1 mln zł pójdzie na wydatki bieżące, czyli powołanie i działalność instytutu. Natomiast 19 mln to wydatki inwestycyjne, czyli na budowę jego siedziby - oznajmił.
Prawo nie zezwala samorządowi województwa finansować inwestycji, które do niego nie należą. Powołanie własnego instytutu papieskiego - formalnie zarządzanego przez władze Mazowsza, faktycznie przez Archidiecezję Warszawską - pozwoliło przekazać tak znaczącą dotację na budowę Świątyni Opatrzności. Marszałek Struzik podkreślał, że pojawiające się "głosy wątpliwości" co do przeznaczenia tak dużej sumy samorządowych pieniędzy na taki cel są bezpodstawne, bo budowa świątyni to "zobowiązanie naszych przodków, które my musimy spełnić".
Radni przegłosowali uchwałę (34 było za, dwóch było przeciw, siedmiu wstrzymało się od głosu).
Biskup Duś nie krył zadowolenia z tak znaczącego zastrzyku finansowego. Władze kościelne mają duże kłopoty z dokończeniem budowy Świątyni Opatrzności. Wciąż brakuje na to pieniędzy. Zaś marszałek Struzik nie krył satysfakcji, że rządzone przez niego Mazowsze w hojności dorównało posłom, którzy przy okazji uchwalania tegorocznego budżetu też postanowili wesprzeć budowę "narodowej pamiątki" kwotą 20 mln zł. - Wielka to radość dla naszego samorządu, że i my możemy się wpisać w niezwykłe inicjatywy związane z osobą i życiem Jana Pawła II - skomentował wicemarszałek Janusz Kotowski (PiS).
1. Trzymajcie mnie, kurwa, bo nie zdzierżę!!
2. Jak marszałka Struzika przodkowie coś obiecywali to niech płaci z własnej kieszeni a od moich się odpieprzy
3. Ilu radnych SLD zasiada w tym szacownych gronie?Tylko 2?BO tak by chyba wynikało z głosowania
4. Przestaję czytać gazetę.pl bo człowieka może szlag trafić od tego co tam cyzta. Wyć mi się chce!
Ano ów Struzik wyszedł był (bodajże) przy okazji"walki" lokalnej o lokalizację nowego masztu radiowego - emisja fal szkodliwa itd, pewno i szkodliwa, bo i po czynach owego Struzika widać.
Idzie - chyba- fala dotacji na ŚOB ( nie, nie na orkiestrę Owsiaka a na świątynie bożej opatrzności) z pozycji poszczególnych województw. A że nie jest to zgodne z przepisami tym gorzej dla przepisów. A jeżeli niezgodne to co? Ową świątynię rozbiorą?
Rzeczywiście "głosy wątpiących są bezpodstawne" i wątpię osobiście w obiektywny ich osąd.
Czy przodki Struzika coś obiecywali? Może ale jakieś to nazwisko niedawno weszło w obieg ( współcześnie), bom żadnych istotnych przodków jego w księgach nie znalazłem a i nazwisko jakieś takie niezbyt popularne jest. Może to też "obcy"? Kukuła może coś wiedzieć. Ale nawet jak "obcy" to zasłużony, bo 20 baniek dał! Nie swoje zreszto.
A ja Waści Kurlandy? Nie moje zreszto.
krisbaum
14-03-2006, 19:55
Forest, na mnie nie licz, ja też, kurwa, nie zdzierżę!
:twisted: Tak sobie tylko luźno myślę, żeby ktoś nie osądzał mnie o podżeganie :twisted: , jest sobie takie Forum Pirotechniczne, adresu nie pamiętam, może ktoś się skusi :twisted: ale ja oczywiście niczego nie sugeruję :twisted:
Struzik to ten facet z PSL ktory rozpierdiolil finansowo Mazowiecka kase chorych gdy byl jej szefem, poprzez dotacje na KK .Teraz robi to samo. Najwyrazniej kto smaruje KK ten plynie. Struzil malwersant dobrze sie ma ,nikt mu nie ma za zle ze kasa chorych zbankrutowala a poadtnicy zubozeli o parfe groszy. A czarna reka go prowadzi i chroni.
Ze hojne władze to fakt!
Wybrano projekt Muzeum Historii Żydów Polskich, który ma kosztować 100 mln zł!
http://um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzia l=aktualnosci&strona=aktualnosci_archiwum&poczatek=2005-07&ak_id=3856&kat=3
Scandalieros
15-03-2006, 02:10
Wybrano projekt Muzeum Historii Żydów Polskich, który ma kosztować 100 mln zł!
I bardzo dobrze. Jeszcze oddajcie nasze majatki i kamienice.
kukula! zydzie manipulatorze !
nie dopisales kto to finansuje.Otoz ci twoi zydzi wlasnie! tak jak i w krakowie odbudowuja dawna dzielnice zydowska
znowu polprawdy i przemilczenia ;) a gdzie dowod ze nie jestes zydowskim prowokatorem ? kurski to mial chociaz odwage zdjac spodnie i pokazac dowod! ;D
faramuszka
15-03-2006, 12:31
Projekt Liebeskinda bardziej mi się podoba. Ten Kumy to taki typowo finlandzki, kurne chaty pod ziemią. Zresztą cytując Łorcyka "mam to wszystko w dupie".
nie znęcajcie się nad Kukłą bo on prosty chłopina i nie umie czytać w idisz a aramejski też mu nie za bardzo leży :twisted:
nie znęcajcie się nad Kukłą bo on prosty chłopina i nie umie czytać w idisz a aramejski też mu nie za bardzo leży :twisted:
kukula! zydzie manipulatorze !
nie dopisales kto to finansuje.Otoz ci twoi zydzi wlasnie! tak jak i w krakowie odbudowuja dawna dzielnice zydowska
znowu polprawdy i przemilczenia a gdzie dowod ze nie jestes zydowskim prowokatorem ? kurski to mial chociaz odwage zdjac spodnie i pokazac dowod! ;D
Więc mnie oswiećcie, gdzie napisane jest, ze żydzi dadzą te 100mln zł???
:arrow: Fala, gdzie dowód, ze Kurski te portki sciągał???
ludzie co się czepiacie niech se budują, niedługo i tak przerobi się to na piękny duzy magazny :twisted:
Sędzia84
21-03-2006, 22:21
Fala, gdzie dowód, ze Kurski te portki sciągał???
Pewien jestem, że po niewątpliwie ciekawych, aczkolwiek na samym początku bolesnych dla Ciebie, przejściach z mieszkańcami plebanii Twojej parafii, spragniony wciąż jesteś oglądać mężczyzn: czy to z opuszczonymi spodniami, czy z podniesionymi sutannami. Ale nie przejmuj się- wal do nulla, on ma gotowe recepty dla takich uzależnionych zboczuchów jak Ty 8)
ludzie co się czepiacie niech se budują, niedługo i tak przerobi się to na piękny duzy magazny :twisted:
A Polacy solennie płacić będą nastepne odszkodowania...
RedBuntownik
22-03-2006, 01:41
a ja sie pytam po co budowac ta swiatynie? przeciez z 97% zadeklarowanych katolikow tylko 20-30% ma do czynienia z religia czesciej niz raz w roku
bedom bywac censciej , to za jich piniondze ... dlatego
a ja sie pytam po co budowac ta swiatynie? przeciez z 97% zadeklarowanych katolikow tylko 20-30% ma do czynienia z religia czesciej niz raz w roku
No widzisz! Więc mżonką jest twierdzić, iż mamy państwo wyznaniowe...
Oj Kukula.....
Pojecie panstwa w TYM wypadku, to system sprawowania wladzy.
A on JEST wyznaniowy.
RedBuntownik
22-03-2006, 15:20
Oj Kukula.....
Pojecie panstwa w TYM wypadku, to system sprawowania wladzy.
A on JEST wyznaniowy.
Dokladnie, nie chodzi o to ile osob jest wierzacych, chodzi o wplywy kosciola w panstwie i politykow rzadzacych jakby wszyscy polacy byli katolikami. Biora pod uwage sondarze a nie fakty i tu lezy pies pogrzebany...
Faktem jest, że to Kosciół Katolicki przyczynił się w ogromnej mierze do obalenia komunizmu, więc jego wielkość nie jest bez znaczenia.
Faktem jest, że to Kosciół Katolicki przyczynił się w ogromnej mierze do obalenia komunizmu, więc jego wielkość nie jest bez znaczenia.
Powiedz to Rosjanom, Ukraincom, Pribaltom, Kazachom, Gruzinom itd.
Smichu bedzie......
Smiechu nie będzie, bo ktoś musiał być tym pierwszym, dającym przykład innym.
Smiechu nie będzie, bo ktoś musiał być tym pierwszym, dającym przykład innym.
Glupis synku!
Bez przyzwolenia owczesnego ZSRR nic by sie nie wydarzylo.
Słyszałem, ze żydokomuna postanowiła się przepoczwarzyć, wrobiono więc w ten strategiczny plan Solidarność, aby wyglądało to na działania oddolne, a kilku delikwentów ukatrupiono...
Czy tak właśnie było ojczulku???
Słyszałem, ze żydokomuna postanowiła się przepoczwarzyć, wrobiono więc w ten strategiczny plan Solidarność, aby wyglądało to na działania oddolne, a kilku delikwentów ukatrupiono...
A to co jeszcze takiego?
Kogo?
Slyszales, czy wiesz?
RedBuntownik
23-03-2006, 02:15
A to co jeszcze takiego?
Kogo?
Slyszales, czy wiesz?
jakich delikwentow?masz jakies dowody? czy tylko tak dla pisania piszesz?? :shock:
Scandalieros
23-03-2006, 02:52
Glupis synku!
I to jest szczera, bolesna, najprawdziwsza prawda. ZSRR gdyby chcialo to watykan bylby kolejna republika radziecka :lol:
Glupis synku!
I to jest szczera, bolesna, najprawdziwsza prawda. ZSRR gdyby chcialo to watykan bylby kolejna republika radziecka :lol:
Bogu dzięki że ZSRR nie chciało ,że nie miało żadnych marzeń ekspansji na inne terytoria ,mało tego Bogu dzięki że miała ochotę i wolę włożyć sobie granat w pizdę i rozpierdolić się na możliwe kawałki . :P :P :P
Bogu dzięki że ZSRR chcialo rozpierdolić się na możliwe kawałki
Masz racje.
W oczach tepych katoli tak to dzis wyglada.
Ale na szczescie to tylko teoria.
Masz racje.
W takim razie rzeknij .........*co twoje oczęta widzą*.
pewnikiem wasz nędzny koniec :P
Masz racje.
Musialbym ci pokrotce opowiedziec wydarzenia z ostatnich 20 lat i szczegolowo z ostatnich 2-3 lat.
Miesiaca na to nie starzcy.
Jezeli oprocz jezyka polskiego i koscielnego znasz jeszcze jakis inny, to prponuje ci sledzic wydarzenia w WPN w najbardziej popularnym i obiektywnym tygodniku
www.aif.ru
A takze ogladac on line
www.rtvi.ru
oraz posluchac od czasu do czasu
http://echo.msk.ru/
Mozesz tez zajrzec do rosyjskojezycznej wersji "Financial Times"
Jak to bedziesz robil regularnie przez conajnmniej rok, to se mozemy wtedy pogadac.
I nie bez znaczenia byloby pobycie w Rosjii tak gdzies 5 lat.
Jak zwykle argumentacja z gatunku ROTFLowej.
[quote=Stanislaw Kozlowski]
Masz racje.
......... pokrotce opowiedziec wydarzenia z ostatnich 20 lat i szczegolowo z ostatnich 2-3 lat.........i sledzic wydarzenia w WPN w najbardziej popularnym i obiektywnym tygodniku ........... ogladac on line
...........sluchac od czasu do czasu
zajrzec do rosyjskojezycznej wersji "Financial Times"
......... robil regularnie przez conajnmniej rok,.........
................ pobycie w Rosjii tak gdzies 5 lat.
Doprawdy mimo że tylko tyle trzeba zrobić ,aby " uwierzyć" że ZSRR nie włożyła sobie *granat w pizdę *i tym samym nie rozjebała się .pozwól jednak że ja swą "wiarę " oprzę na tym co widzę po otwarciu........... mapy, na co wystarczy 1-dna minuta .
:P :P :P
ps.*pranie mózgu* w twoim wydaniu pozostawiam ideowcom i pomiotom zbolszewizowanego bydła .
ps.*pranie mózgu* w twoim wydaniu pozostawiam ideowcom i pomiotom zbolszewizowanego bydła .
i o to retoryka pobożnego, żarliwego, miłującego bliźniego jak siebie samego syna kościoła katolickiego początku XXIw.
pogratulować tylko takich wyznawców :twisted:
i o to retoryka pobożnego, żarliwego, miłującego bliźniego jak siebie samego syna kościoła katolickiego początku XXIw.
pogratulować tylko takich wyznawców :twisted:
Widzę że gówno wiesz o języku syna KK początku I wieku n. e .
Otóż kochany jeżeli kiedyś poczytasz choćby biblie to się dowiesz że jasność nazewnictwa i nauki jest piorunująco jasna . Ówczesne wyzwanie szacownych obywateli żmijami ,grobami pobielanymi ,sępami ,pomiotem diabelskim ,dzikim i wściekłym zwierzęciem które czeba wyrżnąć ...... i wiele wiele innym określeniem jest na porządku dziennym .
To dziś jest nacisk aby byc poprawnym językowo nie należy używać okręśleń jasnych zwiężłych i konkretnych tylko rozmytych ,rozbielonych i rozcieńczonych tak abyś w końcu uwierzył że słuszznym i jedynie poprawnym wzorcem np rodziny .to dwóch pedałów z pieskiem .
A wiara i miłość bliżniego nie ma tu nic do rzeczy .
Gdy *pouczenia* nie pomagały .....Jezus uplótł bicz i siłom......... :P
Siłom i batogiem kupczacych...ze świątyni wygnał.
Kupczących wiarą?
Kiedyś Jezus chciał zajebać bejzbolem nulla, ale chyba za mocno go jebnął!
Widzę że gówno wiesz o języku syna KK początku I wieku n. e .
Otóż kochany jeżeli kiedyś poczytasz choćby biblie to się dowiesz że jasność nazewnictwa i nauki jest piorunująco jasna . Ówczesne wyzwanie szacownych obywateli żmijami ,grobami pobielanymi ,sępami ,pomiotem diabelskim ,dzikim i wściekłym zwierzęciem które czeba wyrżnąć ...... i wiele wiele innym określeniem jest na porządku dziennym .
To dziś jest nacisk aby byc poprawnym językowo nie należy używać okręśleń jasnych zwiężłych i konkretnych tylko rozmytych ,rozbielonych i rozcieńczonych tak abyś w końcu uwierzył że słuszznym i jedynie poprawnym wzorcem np rodziny .to dwóch pedałów z pieskiem .
A wiara i miłość bliżniego nie ma tu nic do rzeczy .
Gdy *pouczenia* nie pomagały .....Jezus uplótł bicz i siłom......... :P
brawo mamy nowego proroka XXI wieku null IQ :!: :!: :!: :twisted: będę chłonął twe nauki o wielki co tam Chrystus ze swoimi pacyfistycznymi poglądami. zajebać wroga i już po huj ma się męda po świecie szwędać :?: :twisted:
mam tylko małe pytanie na jakiej górze przegotować dla ciebie krzyż :?: :P
Musialbym ci pokrotce opowiedziec wydarzenia z ostatnich 20 lat i szczegolowo z ostatnich 2-3 lat.
Miesiaca na to nie starzcy...
Więc w skrócie zapytuję Ciebie i innych:
Dlaczego rozwiązano dawny ZSRR???
Czy dlatego że:
1. Władza postanowiła "upodobnić narody" do ucywilizowanego Zachodu?
2. Władza zechciała podnieść w legalny sposób swój standart życiowy lub zrealizować możliwość nieskrępowanego podróżowania po całym świecie?
3. Moloch komunistyczny zaczął sie sypać, trzeba było ratować gospodarkę, a zwłaszcza swoje majątki i pozycję?
4. Zydomasoneria postanowiła wdrożyć już dawno zaplanowaną budowę Jednego Rządu Światowego i Jednego Państwa?
5. Z innych jescze powodów?
5. Z innych jescze powodów?
Z innych.
Niemozliwych do zrozumienia przez ciemnote katonacjonalistyczna.
Doprawdy mimo że tylko tyle trzeba zrobić ,aby " uwierzyć" że ZSRR nie włożyła sobie *granat w pizdę *i tym samym nie rozjebała się .pozwól jednak że ja swą "wiarę " oprzę na tym co widzę po otwarciu........... mapy, na co wystarczy 1-dna minuta .
Polityka to nie kosciol twoj.
Tu sie nie wiara jest potrzebna a wiedza.
Chcialem cie jeden raz powaznie potraktowac, a ty mi tu gre w panstwa, miasta i rzeki proponujesz.
Gowniarzu.
......
..........
........i ta wiedza przekonała cię że PRAWDA jest inna niż faktyczna rzeczywistość ...? Co?
A tej PRAWDZIE przypadkiem nie Propaganda na imię ..??
hisztorie nipoparte dowodami som hipotezami, fantazjami , bajkami itd...
PRAWDOM zas jezd namacalna rzeczywistosc , teza z niezbitym dowodem..itd
a propagandem sieje RM, Marcinkiewic, i takie tam jinne plewy
......
..........
........i ta wiedza przekonała cię że PRAWDA jest inna niż faktyczna rzeczywistość ...? Co?
A tej PRAWDZIE przypadkiem nie Propaganda na imię ..??
Juz ci powiedzialem, ze chcialem cie JEDEN rz potraktowac powaznie.
Jeszcze raz dales mi do zrozumienia, ze nie warto bylo.
Odpowiadam na twoje pytanie.
TAK!
Wiedza przekonala mnie, ze prawda jest inna biz faktyczna rzeczywistosc.
A argumentami o propagandzie jeszcze raz potwierdzasz zes, delikatnie mowiac, jelop spod budki z piwem.
Tam wszystkie maja TAKIE informacje i pojecie o polityce jak ty.
Wg towarzysza Kozłowskiego: na Białorusi władza właśnie biciem, mordowaniem i internowaniem "zezwala" na obalenie reżimu komunistycznego i wprowadzanie demokracji... :P
iiii pani kukulo , a co to ma do wladz mazowsa?!
tu lo budowie napotsebniejszego psybytku siem rosprawio , ni lo bialoruskicjch s których cerwonoruskich robiom , jak nie jidelologiom to palkami , ale zawse do psodu....
Wg towarzysza Kozłowskiego: na Białorusi władza właśnie biciem, mordowaniem i internowaniem "zezwala" na obalenie reżimu komunistycznego i wprowadzanie demokracji... :P
Znowu spod budki z piwem wrociles tepaku ty jeden.
Jezeli zauwazyles, to NIGDY nie wypowiadam sie na temat krajow w ktorych nie bylem.
A W (nie "na", jak ty mowisz) Bialorusi, Grecji, Hiszpanii i Burkinafaso tez nie bylem.
Ale o Bialorusi mam swoje zdanie:
Niech oni tam sami zalatwiaja swoje sprawy.
Nam nic do tego.
Zajmijmy sie naszym bajzlem.
I nam tez nikt nie ma prawa DYKTOWAC, JAK to bedziemy robic.
Ale właśnie jak nam nikt nic nie dyktuje to jest bajzel.
Rozumiem Kukułe w sprawach Ukrainy, gdyż tam dominuje kościół unicki, Watykanu podległy.
Białoruś zaś prawosławną jest i podlega ten pod patriarchę Moskwy a nie Benka Watykańskiego.
Białorusią sobie mor..tfu!, twarzy nie wycieraj, bo nasza pomoc (Polski) im mało potrzebna. Sami sobie porządek w domu zrobią. Bez wzgledu ile razy sie będzie obrazki w naszej tivi pokazywać.
Będą chcieli (Białorusini) to se swoje cerkwie opatrzności bożej postawią.
I gówno będziesz miał satysfakcję, żeś im pomógł.
Bo przeca, co prawosławne to nie watykańskie, czyli nie boskie jest.
Ale właśnie jak nam nikt nic nie dyktuje to jest bajzel.
coś w tym jest... jak były instrukcje z Moskwy, był porządek. gdyby Bruksela miała większą władzę, choćby w sprawach obyczajowych typu ustawa aborcyjna, nasz kraj nie byłby tak popierdolony...
natomiast co do Białorusi - chuj nas to powinno obchodzić, sami sobie poradzą.
Bruksele nic nie obchodzi. Niemcy się tylko cieszą, że mogą nam sprzedawać złom na kółkach.
Jakby na Białorusi wygrały te opozycje to za maksimum półtora roku Łukaszenka wróci na rękach narodu.
Jakby na Białorusi wygrały te opozycje to za maksimum półtora roku Łukaszenka wróci na rękach narodu.
i tu się zgadzam z Tobą w 100%. Jest porządek w Białorusi, spokojne, może nie bogate, ale przeciętne życie, poczucie bezpieczeństwa. Jakby wygrała opozycja,to by mieli taki pierdolnik, biedę i mafie jak my.
Opieram się na analogii ukraińskiej. Tam też wraca Janukowicz. Teraz będzie niebieska rewolucja. :lol:
A ta demokracja burżuazyjna to ma być ustrój dla ustroju. Większość ludzi ma być tylko przedmiotem wyzysku przez burżuazyjne 10% obywateli? Do dupy z takim systemem!
Oczyscić Ukraine z komunistów! Niech to państwo nie popełnia straszliwego w skutkach błędu Polski z roku 1992!!!
coscie siem pani kukulowo tak tyj lukrainy ucapili , my tu razgawariwajem o budowie psybytku bozego , ni lo ukraincach ji ich ziemii, mazowse jezd daliko lod lukrainy i ni ma nawet chyba ani jednego lodwiertu s tego co wim
No właśnie! Dlaczego hojne władze Mazowsza, Żydom (mniejszości) dają 80mln a katolikom (większości) tylko 20 mln???
bo katolikom , to tak jakby loddawaly za datki , ino co wcesnij lobiecali dac , to tero ni kcom gupa rznonc , dadzom 20 ji katoliki zatkajom ryja jak zwykle , a jak ni , to siem rydza na pomoc zawolo i bedzie zara pozamniatane
bo katolikom , to tak jakby loddawaly za datki...
No właśnie...
RedBuntownik
28-03-2006, 01:54
ja uwazam ze ten temat powienien sie nazywac
HUJNE WŁADZE MAZOWSZA
ja uwazam ze ten temat powienien sie nazywac
HUJNE WŁADZE MAZOWSZA
Też tak myślę! Wasz redaktor juści powinien natentychmiast opublikować na łamach swego zacnego pisma, jakiez to one hujne są, bo ani 20mln, ani zwłaszcza 80 mln piechotą nie chodzi:
http://um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzia l=aktualnosci&strona=aktualnosci_archiwum&poczatek=2005-07&ak_id=3856&kat=3
Ja bym tam katoli i jewriejów poczęstował cyjanowodorem, a zaoszczędzoną kasę przeznaczył na łatanie dziur w drogach, bo po zimie dużo ich się narobiło!
Ja bym tam katoli i jewriejów poczęstował cyjanowodorem, a zaoszczędzoną kasę przeznaczył na łatanie dziur w drogach, bo po zimie dużo ich się narobiło!
na temat dziur słyszłąem ładny komentarz w TVN
"... jesteśmy jedynym krajem na świecie gdzie dziury występuja w środowisku naturalnym, sezon ich dojrzewania i owocowania to przełom zimy i wiosny..."
to było coś w ten deseń. fajne i treściwe :P:P:P
Będziemy teraz drugim krajem z takimi dziurami.
W Iraku za komuny budowaliśmy piękne drogi i autostrady, po których mogły jeżdzić czołgi nie powodując żadnych kolein.
Ale teraz okupując ten kraj już 3 lata ciekaw jestem ile tam zrobiliśmy dziur we własnym dawnym socjalistycznym dziele?
Będziemy teraz drugim krajem z takimi dziurami
a jaki kraj jest lepszy od nas :?: :cry:
W Iraku za komuny budowaliśmy piękne drogi i autostrady, po których mogły jeżdzić czołgi nie powodując żadnych kolein.
a widzisz w Polsze to nawet kilometra autostrady nie potrafią wybudować :( musza to zrobić za nich Portugalczycy za taką kasę za jaką tam budują 10km :(
Tym krajem będzie Irak. W wyniku działania pocisków artyleryjskich, możdzierzy i rakiet Tomahawk robią się niestety "koleiny".
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.