View Full Version : pada następny żydokomunistyczny mit
Po bajce o straszliwej Inkwizycji wkrótce upadnie następny żydokomunistyczny mit o okrutnych konkwistadorach (http://wiadomosci.onet.pl/1380613,1292,kioskart.h tml).
Najwyższy czas obmyśleć nowe formy wyrażania nienawiści do Kościoła. W szczególności tow.Scandalieros jako najsilniej zmotywowany (bo nie tylko żydokomuch ale i gejokomuch) powinien się popisać pomysłowością. Przykładowo nie wiadomo do dziś dlaczego wyginął Homo neanderthalensis. Trzeba by jakoś zręcznie oskarżyć o to wrednych klechów. :lol: :lol: :lol:
Nie pij tyle, Av!
Nie do twarzy ci. :D :D :D
P..............W szczególności tow.Scandalieros jako najsilniej zmotywowany (bo nie tylko żydokomuch ale i gejokomuch) powinien się popisać pomysłowością. Przykładowo nie wiadomo do dziś dlaczego wyginął Homo neanderthalensis. ..................:
Skąd ci przyszło do glowy że całkowicie ....wygineli , a weź na przykład umysłowość i mentalność tego wymienionego ..... gejo-żydo -komucha, to przecież żywy dowód umiejętności przepotwarzania się ........ :P
Jakub Szela
28-12-2006, 23:16
Poszukajcie sobie razem z Nullem takiej książki
Bartolomé de Las Casas
"Krótka relacja o wyniszczeniu Indian"
wydana w 1988 przez wydawnictwo "W drodze".
Ten redaktorzyna z GN też powinien ją przeczytać.
avól, jedyna zec jaka ciebie powinna loncyc s jamerykom
poludniowom , to tfój psewód pokarmowy ji kutas idola,
winc ni zawracej nam tu dupy lo konkfiscie , ni pserywaj,
róp dobze dziadziowi... :D
http://images4.fotosik.pl/247/3300859b67973a95.gif
Skąd ci przyszło do glowy że całkowicie ....wygineli , a weź na przykład umysłowość i mentalność tego wymienionego ..... gejo-żydo -komucha, to przecież żywy dowód umiejętności przepotwarzania się ........ :P
Interesujące przypuszczenie. Może wśród Homo neanderthalensis zwyciężył postęp społeczny, no i na skutek masowych zboczeń i braku możliwości zapłodnienia przez odbyt doszło do poważnego ograniczenia populacji? :lol: :lol: :lol:
Scandalieros, oderwij się na chwilę od cięcia żywopłotów i pokaż gejokomuchu swoje wały nadczołowe. :lol: :lol: :lol:
ty dorobis siem guzów na brodzie lot jaj idola ,
ali ni psejmuj siem , ni pserywaj se , ni pserywaj ,
idol bedzie niepocieson
avól, jedyna zec jaka ciebie powinna loncyc s jamerykom
poludniowom , to tfój psewód pokarmowy ji kutas idola
Zastanawia mnie tow.Orczyk wasza stała nienawiść do wybitnego pogromcy żydokomuny gen.Augusta Pinocheta. Czy wy przypadkiem nie należeliście do grona ruskich "doradców", którym ten wybitny patriota chilijski i obrońca cywilizacji chrześcijańskiej dał w dupsko porządnego łupnia? :lol: :lol: :lol:
nie,
dalem ci konkretnom lotpowiedz ,
winc siem ni zastanawiaj ji ni psestawaj ciongnonc
tego dla ciem wspanialego "druta"
krisbaum
29-12-2006, 00:04
Pytanie tylko pacanie czy Majowie to jedyni indianie Ameryki Pld. i Środkowej? Majów przytoczy, bo sami znikli i już katole czyste :D Tak samo możesz Olmeków przytoczyć. Bo już o Aztekach, którzy nie raczyli sami zniknąć, tylko im Hernan Cortez musiał "pomóc" lepiej przemilczeć. Inkowie takoż, przecie można ludziom kit w oczy cisnąć, bo nikt już nie pamięta kto zacz Francisco Pizarro. Jak mordowali Montezumę, Tupaca Amaru i Atahualpę. A jakie mieli typowo chrześcijańskie pobudki - złoto :D
Kłamca jesteś i frajer... Chuj ci w dupę parówo.
winc siem ni zastanawiaj ji ni psestawaj ciongnonc
tego dla ciem wspanialego "druta"[/img]
Już wam wyjaśniałem tow.Orczyk, że my, ludzie cywilizowani definitywnie rozwiązaliśmy problem zboczeń seksualnych. Pedałów dawno temu ukamienowaliśmy, a gdzie brakło kamieni - poszli na stos. :lol: :lol: :lol:
Jak mordowali Montezumę, Tupaca Amaru i Atahualpę.
Jako prosty, bolszewicki półgłupek nie wiecie tow.Krisbaum, że Montezuma do końca zachowywał się lojalnie wobec wojsk hiszpańskich i zginął uderzony kamieniem przez dzikusa. Zabójca był zwolennikiem podtrzymywania tradycji mordów i kanibalizmu. Taki proto-leninek XX wieku. Najprawdopodobniej również ze skośnooką gębą. :lol: :lol:
Nie dziwi mnie zresztą wasza sympatia wobec Azteków. Wy, żydokomuchy też nadzwyczaj lubiliście masowe mordy.
Tomek tt
29-12-2006, 00:39
Zabójca był zwolennikiem podtrzymywania tradycji mordów i kanibalizmu.
I po katolicku pewnie został nawrócony?
P.S a kto powiedział "zabijajcie wszystkich Bóg rozpozna swoich"
Pytanie tylko pacanie czy Majowie to jedyni indianie Ameryki Pld. i Środkowej? Majów............... Olmeków ......... o Aztekach, ................Hernan Cortez ......... Francisco Pizarro. J.......... Montezumę, Tupaca Amaru i Atahualpę. A............................
Oj nie nerwój się tak na wspólplemieńca ,trzeba mówić i gadać i debatować o tych wszystkich indiancach z Ameryki Płd i Srodkowej bo jak przerwie się na chwilę taką gadkę to zaraz na przykład znajdzie się jakiś dupek co to zapyta :dlaczego dziś ponad 95% ludności stanowią tam jednak tybylcy ,a na pólnocy skąd idą takie oskarzenia zachowało się niecałe 0,6 % tubylczej lindiańskiej ludności .??? :(
Chyba za mocno ich ściskano ,wyrażając im swoją miłość . :P :P :P
Albo dlaczego dziś ta ameryka jest wręcz ostoją katolicyzmu ,a potomkowie Azteków,Majów ,,Olmeków zgotowali takie wielomilionowe gorące przyjęcie JP2 ,jakie nigdzie na świecie nie miał .??? :P :P :P
Ot dziwy nad dziwami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
krisbaum
29-12-2006, 00:48
O! av pozytywnie mnie zaskoczył :D Myślałem, że tego nie wie :D
A w sprawie zabójcy Montezumy, może zwyczajnie w świecie był zwolennikiem niepodległości swego kraju i oporu wobec najeźdzcy? :D Rzecz przecież tak ci chyba bliska. No, chyba że w 39 twoi przodkowie witali gestem rzymskim konkwistadorów "cywilizacji aryjskiej" :D
A z postu nulla wynika:
To nic że wymordowano kilkaset tysięcy istnień, bo się po 500 latach populacja i tak odnowiła a poza tym teraz to wielbiciele papcia (i to tego właściwego :D).
Pedałów dawno temu ukamienowaliśmy, a gdzie brakło kamieni - poszli na stos.
rozumniem zatem tfojom radosc , wykoncyli ci syckom
konkurencjem ,
winc skup siem na beszkonkurencyjnym ciongnienciu druta
sfemu jidolowi :D
.............
To nic że wymordowano kilkaset tysięcy istnień, bo się po 500 latach populacja i tak odnowiła.........................
A ta z północy nie mogła się odnowić ??? a może to geje ??? :P :P :P
krisbaum
29-12-2006, 02:04
Ech ciężko by tu tłumaczyć tępakowi niuanse i różnice między indianami północy i tubylcami południa :roll:
Nadmienić tylko wypada, że podbijając państwa Inków i Azteków, oblegając wielotysięczne miasta- samo Tenochtitlan liczyło w czasach Corteza około 200 tyś ludzi - jedno z największych jeżeli nie największe miasto ówczesnego świata, łatwo natrzaskać licznik ofiar w ciągu paru lat podboju i zarazem opanować wielki obszar terytorium nie wybijawszy ludności całkowicie. Natomiast podbój Ameryki Płn. polegał na stopniowym wypieraniu indian z ich terenów, wiązał się ze znacznie większym napływem imigrantów z Europy (łatwiej zagarnąć prerię niż trzebić dżunglę).
Reasumując, Amerykę Płd. podbito zajmując ośrodki władzy - czołowe miasta, Amerykę Płn.- stopniowo wypierając rdzenne plemiona z ich terenów. W pierwszym przypadku proces przebiegał szybko, w drugim - całymi latami.
KAPEWU?
wojtek, 12 lat
29-12-2006, 02:37
Kłamca jesteś i frajer... Chuj ci w dupę parówo.
2. Każdy może zostać wyproszony za zachowanie niezgodne z ogólnie przyjętymi normami. Decyduje o tym Administrator lub Moderatorzy.
wkładanie chuja w dupe jest o.k.
krisbaum
29-12-2006, 03:05
Wojtusiu, dziecko, już dawno po dobranocce, idź spać i nie wtrącaj się gdy dorośli wymieniają...... opinie :D
Wojtusiu, Krisbaum kcial byc ino dobry dla avóla , bo pomimo is avól jezd klamcom , to wkladanie chuja w dupem pocytuje se za wielgom psyjemnosc.
Tak winc s punkta widzenia avóla , wkladanie chuja w dupem jezd jak
najbardzij ok.
Zabójca był zwolennikiem podtrzymywania tradycji mordów i kanibalizmu.
I po katolicku pewnie został nawrócony?
Nawrócony został Montezuma. Zabójcę katolickiego władcy - mam nadzieję - spalono na stosie. Łagodne postępowanie z dzikusami przynosi zawsze smutne rezultaty. Gdyby Car Rosji spalił na stosie paru żydowskich agitatorów ocaliłby tym życie dziesiątków milionów niewinnych ludzi. Dobre komuchy to martwe komuchy.
P.S a kto powiedział "zabijajcie wszystkich Bóg rozpozna swoich"
Wygląda to na kolejną baśń żydokomunistyczną. Może jednak pokombinujcie tow.TT z neandertalczykiem? :lol: :lol: :lol:
No, chyba że w 39 twoi przodkowie witali gestem rzymskim konkwistadorów "cywilizacji aryjskiej" :D
W 1939 roku jeden z moich przodków osobiście zdekomunizował krewnego tow.Scandalierosa, który wystawił ruskiej armii bramę tryumfalną na rogatkach miasta. Kontynuując tradycje przodków szykuję się do całkowitej dekomunizacji tow.Scandalierosa przy pomocy szabli otrzymanej po przodkach. :lol: :lol: :lol:
krisbaum
29-12-2006, 13:41
I wszystko jasne, w XVI wieku hiszpanie nie byli agresorami tylko podjeli działania wyprzedzające przeciwko azjatyckim dzikusom, wielce prawdopodobne, że dodatkowo spowinowaconymi z żydokomuną.
Heil Hitler i Najświętsza Maryja Zawsze Dziewica!
a mnie zastanawia po jakie licho karmicie TROLLA :?:
I wszystko jasne, w XVI wieku hiszpanie nie byli agresorami tylko podjeli działania wyprzedzające przeciwko azjatyckim dzikusom, wielce prawdopodobne, że dodatkowo spowinowaconymi z żydokomuną.
Dopóki cywilizacja chrześcijańska prowadziła ekspansję na tereny zajęte przez różnoraką dzicz dopóty na swoim terenie nie była zagrożona przez napływowych Azjatów. Judajczykowie np. siedzieli cicho i nie podskakiwali w słusznej obawie przed stosem. Wrócą te piękne czasy jak tylko zrealizujemy mój genialny program polityczny "1000+1000". :lol: :lol: :lol:
Heil Hitler i Najświętsza Maryja Zawsze Dziewica!
Akurat koncepcje Adolfa to ewidentny produkt dzikiego, talmudycznego socjalizmu, czemu się trudno dziwić. Wszak wywodził się po mieczu z jewrejskiej rodziny Frankenbergów.
Tomek tt
29-12-2006, 16:45
a mnie zastanawia po jakie licho karmicie TROLLA
Jak to po co toż to przednia rozrywka takiego trolla wypociny poczytać :lol:
Ciekawe kiedy zauważy że Mars jest czerwony i też napisze że to komuchów wina.
Jakub Szela
29-12-2006, 17:56
trzeba mówić i gadać i debatować o tych wszystkich indiancach z Ameryki Płd i Srodkowej bo jak przerwie się na chwilę taką gadkę to zaraz na przykład znajdzie się jakiś dupek co to zapyta :dlaczego dziś ponad 95% ludności stanowią tam jednak tybylcy ,a na pólnocy skąd idą takie oskarzenia zachowało się niecałe 0,6 % tubylczej lindiańskiej ludności .??
I kto tu ściemnia panie Null? W iluż to państwach ( które podbijali katolicy), indianie stanowią 95%? Powiedz jaki procent mieszkańców Kuby jest rdzennymi amerykanami? Tylko nie zwalaj winy na Fidela, wykończyli ich Hiszpanie. Podasz dane z Brazylii, Argentyny, Urugwaju? Nie, ty wolisz świecić w oczy przykładem Meksyku! Ale przecież to nie jedyne państwo podbite przez katolicką ludność. Porównałeś szacunkową liczbę mieszkańców obu Ameryk przed Kolumbem? Zdaje się że północna była dużo słabiej zaludniona? Może porównaj liczbę ludności indiańskiej przed Kolumbem i dziś? Manipulujesz, cyferkami, procentami itp. W sumie nie powinienem się dziwić, łżesz jak rasowy klecha.
sakal , un siem sam karmi,
popats jak lyka szablem rodzinnom :D
u nich w rodzinie to tradycja,
jak zrestom un sam wszpomina
dziadek tys komus tam lykal szablem
.................. Natomiast podbój Ameryki Płn. polegał na stopniowym wypieraniu indian z ich terenów,........
a Szela dodał :
....Zdaje się że północna była dużo słabiej zaludniona?....
Krótko mówiąc wybicie indian północy to przez ..... zagęszczenie czy przeludnienie Stanów .???
W końcu prawie do końca XIX wieku rząd USA płacił całego dolara za każdy skalp indiański ,nieważne czy mężczyzny kobiety czy dziecka .
Doprawdy hojność godna podziwu . :shock:
Na pewno wiesz skąd pierwotnie wywodzi się przerobione powiedzonko ....* Dobry komuch to martwy komuch * . ??
Manipulujesz, cyferkami, procentami itp. W sumie nie powinienem się dziwić, łżesz jak rasowy klecha.
Masz google ,encyklopedie i książki ?? znajdź sobie sam swoje cyferki i procenty ..... :lol:
rząd USA płacił całego dolara za każdy skalp indiański ,nieważne czy mężczyzny kobiety czy dziecka .
Doprawdy hojność godna podziwu . Shocked
To tak po świętach Null takie głębokie myśli z katolicko-miłosiernego łba ci wyłażą?
Kurwa, ale z ciebie popapraniec. Ale co się dziwię? Toż to przykład właśnie "głeboko" wierzącego w odbyt swojego proboszcza katolika...
..........
To tak po świętach Null takie głębokie myśli z katolicko-miłosiernego łba ci wyłażą?
.....................
Nic innego nie przychodzi mi na myśl co ci powiedzieć jeno to że:" W dupie byłeś i gówno widziałeś ".
Jak masz zamiar zająć głos to przeczytaj o czym jest mowa ,a nie wyskakujesz jak *Filip z konopii*. :D
Jakub Szela
29-12-2006, 20:22
Skoro napisałem żebyś porównał szacunkową liczbę mieszkańców obu Ameryk przed Kolumbem, bo zdaje się że północna była dużo słabiej zaludniona.
To chyba jasne że chodziło mi o liczbę Indian PRZED PRZYBYCIEM europejczyków.
znajdź sobie sam swoje cyferki i procenty .....
Właśnie znalazłem i skoro nie chcesz gadać, to odpowiem za ciebie.
Kuba -0%, Brazylia-1%, Argentyna <0,5%, Urugwaj-0% (pozostało 3% metysów).
W końcu prawie do końca XIX wieku rząd USA płacił całego dolara za każdy skalp indiański ,nieważne czy mężczyzny kobiety czy dziecka .
Nie wiem czy wiesz ale podobne nagrody wypłacali również Meksykanie ( katolicy ma się rozumieć). W 1837 zabito 400 Apaczów Mimbrena żeby zainkasować nagrodę w Chihuahua.
tera by dozucili jesce cocacolem
.........
Kuba -0%, Brazylia-1%, Argentyna <0,5%, Urugwaj-0% (pozostało 3% metysów).
.....
Świetne cyferki ,................ale gdybyś napisał co one przedstawiają byłbym wdzięczny??? :P :P
null...alis ty gupi , pseca ze procenty !? :D
widac wyraznie :shock:
Jakub Szela
29-12-2006, 21:20
Bardzo domyślny jesteś.:mrgreen: Zadałem pytanie na które jakoś nie chciałeś udzielić odpowiedzi.
Powiedz jaki procent mieszkańców Kuby jest rdzennymi amerykanami? Tylko nie zwalaj winy na Fidela, wykończyli ich Hiszpanie. Podasz dane z Brazylii, Argentyny, Urugwaju?
Zrobiłem to za ciebie, tyle procent Indian mieszka w tych katolickich krajach.
Może przeoczyłeś to podam ci jeszcze raz tytuł do przeczytania.
Bartolomé de Las Casas
"Krótka relacja o wyniszczeniu Indian".
idzis null...alis ty gupi, zapominos jus co gadas
a wy jakich odpowiedzi spodziewacie się po farbowanym katoliku i faszyście :?:
a zadnych konkretnych , ali zfse mogem mu powiedziec ze jezd gupi , a co?
Zrobiłem to za ciebie, tyle procent Indian mieszka w tych katolickich krajach.
Może przeoczyłeś to podam ci jeszcze raz tytuł do przeczytania.
Bartolomé de Las Casas
"Krótka relacja o wyniszczeniu Indian".
Kochaniutki ,czy ciebie do końca pogieło ,to ty oparłeś swoje procenty rdzennych mieszkańców dzisiejszej populacji na opisach ..........XV wiecznego klechy . :shock: :shock: :shock:
wojtek, 12 lat
30-12-2006, 04:01
sakal , un siem sam karmi,
popats jak lyka szablem rodzinnom :D
(...)
u nich w rodzinie to tradycja,
jak zrestom un sam wszpomina
dziadek tys komus tam lykal szablem
http://forum.nie.com.pl/images/avatars/15155194304 56c914d61a91.jpghttp://gfx.filmweb.pl/p/64362/po.1 11439.jpghttp://images4.fotosik.pl/247/3300859b679 73a95.gif
possspiesz sie królowo, przecie jest kolejka...
wojtusiu , a cy bys mók laskawie uargumentowoc jakos kolejkem
jakom zaproponowales , cy po prosztu bawis siem jak we ruletkem?
rubasnie ji calkiem niwinnie jak to dzieciacek... no
krisbaum
30-12-2006, 14:56
A tak sobie myślę, że szakal ma rację :D
Jakub Szela
30-12-2006, 15:00
Kochaniutki ,czy ciebie do końca pogieło ,to ty oparłeś swoje procenty rdzennych mieszkańców dzisiejszej populacji na opisach ..........XV wiecznego klechy
Nie kochaniutki, te procenty to dane z wikipedii, a tego klechę i jego książkę zadałem ci do przeczytania nie bez przyczyny. Zrobiłem to po to żebyś ty i Av nie pierdolili mi o komunistycznej propagandzie. W końcu trudno XVI wiecznego klechę posądzać o to że był komuchem. Widzę że jednak nie potrafisz przyznać się do łgarstwa.
dlaczego dziś ponad 95% ludności stanowią tam jednak tybylcy ,a na pólnocy skąd idą takie oskarzenia zachowało się niecałe 0,6 % tubylczej lindiańskiej ludności .?
Najczęściej cytowałem w takich chwilach Łorcyka i pisałem "widzis Null aliś ty ....", ale w takiej sytuacji bardziej pasuje cytat z postu Krisbauma.
Ch** ci w **** parówo.
............... Widzę że jednak nie potrafisz przyznać się do łgarstwa.
dlaczego dziś ponad 95% ludności stanowią tam jednak tybylcy ,a na pólnocy skąd idą takie oskarzenia zachowało się niecałe 0,6 % tubylczej lindiańskiej ludności .?
..............]
Widzę że jakoś nie umiemy się pporozumieć . a więc krotko :bo temat jest zbyt obszerny i szkoda gadać .
Różnica między kolonizacją hiszpańską a anglosaską była zasadnicza i i diametralnie różna .
Skutkiem tego na pólnocy pozostało coś nieco ok. 1,5 mln *członków plemion indiańskich * mimo że do ich grona zalicza się również kogoś kto jest tylko w 1 / 4 krwi indiańskiej .
Na południu w strefie meksykańskiej i andyjskiej oraz na wielu terytoriach brazylijskich niemal 95% ludności stanowią albo bezpośredni potomkowie dawnych mieszkańców albo potomkowie tubylców i nowych mieszkańców .
Gdy na północy kultura USA nie zaczerpneła niczego oprócz kilku słow z kultury indiańskiej bez żadnej wymiany z ludnością tubylczą ( bo tybylcy to nie byli ludzie ) to w Ameryce hiszpańsko –portugalskiej wymiana taka dała początek nie tylko demografii ale nowym kulturom i społeczeństwom .
Chyba choćby po dzisiejszych zauważalnych róznicach choćby w kolorze i odcieniu skóry tych nacji umiesz to sam dostrzec i nie muszę ci tych "procentów" udowadniać .i nie chodziło mi o jakiejś "czystej krwi" członków indiańskich Azteków czy innych ,skoro nawet w Polsce nie umiemy takich czystych członków ówczesnych grup społeczeństwa trudno znaleźć sprzed ....500 laty . :? :?
Ps....... sam mam w rodowodzie z końca XVII wieku * tatara* w rodzinie . :oops:
a mając tak znikomą wiedzę nie powienieneś tak szybko walić epitetami ,one nie windują ciebie wcale na wyższy poziom yntelektualny . :o
nie powienieneś tak szybko walić epitetami ,one nie windują ciebie wcale na wyższy poziom yntelektualny . :o
przypomiał mi się film o znamiennym tytule :P :P :P
Jakub Szela
01-01-2007, 12:57
a mając tak znikomą wiedzę nie powienieneś tak szybko walić epitetami
Czyżby ten przywilej był zarezerwowany tylko dla ciebie i avała?
a mając tak znikomą wiedzę nie powienieneś tak szybko walić epitetami
Czyżby ten przywilej był zarezerwowany tylko dla ciebie i avała?
Ależ chodziło mnie tylko to żeby po zakończeniu dyskusji ( wyjaśnień ) tą przysłowiową parówą z ch...em w d.... nie okazałeś się ...ty . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jakub Szela
01-01-2007, 16:21
Jakie wyjaśnienia? Najpierw bredzisz o tym jak to kolonizacja przez katolików przynosiła tubylcom same plusy, a później gdy ci się podaje czarno na białym choćby przykład Kuby, gdzie nie ostał się nikt z rdzennej ludności-udajesz ślepego.
Gdy na północy kultura USA
A cóż to za dziwoląg? Czy "kultura USA" to nie jest czasem konglomerat kultur tych którzy zasiedlili ten kraj? Wśród nich byli również przybysze z katolickich krajów (w tym i nasi rodacy). Luizjana francuska, kolonia o powierzchni ok.1/4 dzisiejszych Stanów Zjednoczonych liczyła sobie w przybliżeniu 30 000 białych mieszkańców. Większość z nich zamieszkiwała wybrzeże. Czy to takie dziwne że Indianie nie byli tam niepokojeni? Chciałbym widzieć to humanitarne traktowanie przez Francuzów gdyby potrafili masowo skolonizować te ziemie. Teksas był kolonią hiszpańską (później aż do 1836 terytorium meksykańskim). Do końca XVIII w. był słabo zaludniony, nieliczne osady i misje powstawały przy szlakach handlowych. Walki z Indianami nie zaczęły się tam od 1836, czy 10 lat później, walczono z nimi także wcześniej, ale chyba nic dziwnego że nasiliły się przy wzmożonej kolonizacji? W jednym się muszę z tobą zgodzić.
szkoda gadać .
Proboszcz cię skutecznie zaimpregnował na argumenty.
.......... a później gdy ci się podaje czarno na białym choćby przykład Kuby, gdzie nie ostał się nikt z rdzennej ludności-udajesz ślepego.
.
...a kimże są dzisiejsi mieszkańcy ?????
Nie potomkami ludności imigracyjnej i rdzennej ??
Czy może kosmici ?
Na północy tego nie było ,bo właśnie tam wpierwej wyrzynano tubylczą (indian) i było nie do pomyślenia łączenie się i asymilacja z ludnością rdzenna i bo nie byli uważani za *ludzi*.
Zauważasz dzisiejszą różnicę nacji zamieszkałych północ ,a np swoimi kubańczykani czy nie widzisz ? . Pólnoc i południe zasiedlali głównie tacy sami europejczycy. Myśl .
Dobrze że grzebiesz przy okazji w mądrych książkach ,ale staram ci też wykazać to na oczywistych faktach bo nikt nie zwolnił cię od myślenia .
Fakty widoczne nawet dziś gołym okiem na ulicy Hawany czy Mexyku jest zbyt oczywiste aby trzeba było to komuś tłumaczyć .
Jeżeli istnienie kilku rezerwatów w SA odczytujesz jako właśnie *ludzkie * i dobroczynne działania 500 letniej kolonizacji na rdzennej ludności ,to nie mamy o czym gadać . :?
Jakub Szela
02-01-2007, 20:51
..a kimże są dzisiejsi mieszkańcy ?????
Nie potomkami ludności imigracyjnej i rdzennej ??
Na Kubie? Czyżby według ciebie rdzenną jej ludnością byli murzyni?
Na Kubie? Czyżby według ciebie rdzenną jej ludnością byli murzyni?
Jeżeli dla ciebie Mexiko i Hawanę zamieszkują .... murzyni ...to pewnie posługujesz się alfabetem ... Braila . :P :P :P
...innego wytłumaczenia nie mam . :lol:
Jakub Szela
02-01-2007, 23:45
A jeżeli według ciebie mieszkańcy Kuby są potomkami Indian którzy kiedyś zamieszkiwali tę wyspę...to bardzo chciałbyś się nauczyć posługiwania tym alfabetem, jednakże wrodzony kretynizm ci na to nie pozwala.
A jeżeli według ciebie mieszkańcy Kuby są potomkami Indian..........
Dla kogoś kto widzi w nich .... murzynów :shock: ...nie powinno być istotne co kto inny widzi . Trzymaj się swojego i nie truj mi białej .... dupy . :P :P :P
No dobra może jesteś tylko otępiały i nie masz problemów z wrodzonym zatwardzeniem
http://www.kiribaticlub.pl/g.php?o=58&s=./img/galeria/meksyk
Przypatrz się nacji tych dzieci ,zastanów się czemu takiej nie ma na pólnocnym kontynencie ?
Kolonizacja w obu Amerykach odbywała się w tym samym okresie przez taki sam czas i tacy sami ludzie ją robili (europejczycy,murzyni trochę żółtków i oczywiście ludność rdzenna (indianie )
.
Otóż powtórzę : o ile na pólnocy realizowano wyrzynanie ludności tubylczej (bo nie nadawali się na niewolników ) i sprowadzano murzynów przy jednoczesnym rasiżmie i aparthajdzie aż do połowy XX wieku ,tak na południu od początku procesu kolonizacyjnego następowała pełna asymilacjia wszelkiej ludności ze sobą .
Bo polityka KrK traktowała w odróżnieniu od protestanckiego wszystkie nacje jako LUDZI .
A wynik tego masz namacalny i widoczny jak na załączonym foto tych dzieci .
Jaśniej nie potrafię wyjaśnić . :wink:
Scandalieros
03-01-2007, 08:43
na południu od początku procesu kolonizacyjnego następowała pełna asymilacjia wszelkiej ludności ze sobą .
Null, to jezeste durniem i tak wszyscy wiemy od dawna. Nie wiem po co jeszcze chcesz uodawadniac ze jestes kretynem?
A teraz wez mape i zobacz czym sie rozni ameryka PLN od PLD
W obecnych USa latwiej bylo zdobywac prerie i otwarte tereny anizeli amazanska dzungle. Zapewne nie wiesz (bo w katechizmie tego nie ma) ze na terenie dzungli w brazylii nadal zyja pierwotne szczepy indian, ktore nie znaja cywilizacji a zwykle zapalenie spojowek (to taka infekcja oczu - uleczalna) jest dla nich zabojcze.
Na terenie PLN trwala otwarta wojna pomiedzy osadnikami a indianami. Osadnicy byli lepiej wyposazeni i uzbrojeni dlatego zdziesiatkowalii indian. W ameryce PLD konkwistadorzy nie byli w stanie dotrzec w glab nieprzebytej dzunglii, dlatego wielu indian przezylo. A nie tak jak blednie wbija ci w ten pusty lep kler ze nastapila asymilacja dzieki kosciolowi.
Bo polityka KrK traktowała w odróżnieniu od protestanckiego wszystkie nacje jako LUDZI
Tylko jakos tak sie dziwnie skalda ze nikt w ameryce PLN nie palil innowiercow na stosach...
Jeżeli dla ciebie Mexiko i Hawanę zamieszkują .... murzyni
Nie wiem czy wiesz, ale murzyni zamieszkuja takze Amsterdam, Sztokholm, a nawet Warszawe...
Jakub Szela
03-01-2007, 19:58
To zdjęcie zrobiono na Kubie???? Chyba nie! Czemu więc tym Meksykiem ciągle świecisz w oczy? Co z państwami które ja podałem?
Przecież przyznałem że twoja teoryjka o ludzkim i humanitarnym traktowaniu Indian przez katoli sprawdza się między innymi w przypadku Meksyku (możesz jeszcze podawać przykłady Boliwii, Ekwadoru Paragwaju-wtedy będziesz mówił prawdę), zupełnie zaś nie pasuje do sytuacji na Kubie, w Urugwaju lub Argentynie- więc o co ci chodzi? Nigdy i nigdzie nie twierdziłem że protestanci zawsze zachowywali się super, a katolicy to krwiożercze bestie, to TY twierdziłeś że kolonizacja przez kraje katolickie ZAWSZE niosła dla tubylców lepszy los, niż kolonizacja protestantów. Dlatego właśnie podałem ci przykłady tych państw, żebyś się tłuku przekonał że jednak NIE ZAWSZE ci twoi bracia w wierze byli tacy świętojebliwi jak to próbowałeś nam wmawiać. Według ciebie w państwach które ci podałem tubylcy wyginęli z nadmiaru miłości? Ja mam dla ciebie inny link.
http://www.netencyclo.com/pl/Kuba#Demografia
Szczególnej uwadze polecam ten fragment:"Grupy rasowe i etniczne: mulaci 51%, biali 37%, murzyni 11%, azjaci 1%
Kuba liczy ok. 11 milionów mieszkańców. Nie ma wśród dzisiejszej ludności Kuby potomków jej rdzennego ludu Arawak."
Dla kogoś kto widzi w nich .... murzynów
A gdzie ja napisałem że wszyscy mieszkańcy Kuby są murzynami? Ty napisałeś że na Kubie mieszkańcy są:
...potomkami ludności imigracyjnej i rdzennej ?
Mulat to efekt zmieszania rasy białej i czarnej, co więc ci przychlaście nie pasuje w pytaniu poniżej??
Czyżby według ciebie rdzenną jej ludnością byli murzyni?
o ile na pólnocy realizowano wyrzynanie ludności tubylczej (bo nie nadawali się na niewolników ) i sprowadzano murzynów przy jednoczesnym rasiżmie i aparthajdzie aż do połowy XX wieku ,tak na południu od początku procesu kolonizacyjnego następowała pełna asymilacjia wszelkiej ludności ze sobą .
Bo polityka KrK traktowała w odróżnieniu od protestanckiego wszystkie nacje jako LUDZI .
Według ciebie czarnoskórzy mieszkańcy Brazylii są potomkami kolonizatorów lub emigrantów zarobkowych? To TEŻ są potomkowie niewolników, nawiasem mówiąc, ci źli purytanie z USA znieśli niewolnictwo wcześniej od twoich miłujących katolików w Brazylii. Pewnie na złość papistom?
A teraz wez mape i zobacz czym sie rozni ameryka PLN od PLD
W obecnych USa latwiej bylo zdobywac prerie i otwarte tereny anizeli amazanska dzungle. Zapewne nie wiesz (bo w katechizmie tego nie ma) ze na terenie dzungli w brazylii nadal zyja pierwotne szczepy indian,
No i bardzo dobrze że żyją ,..ale co to ma do rzeczy ???? :shock:
....a gdzie nie żyją ??? ...w Ameryce Płn ich nie ma ??? :shock:
wyskoczyłeś jak...* filip z konopii*. :shock:
A to że polowania na indiańskie skalpy kobiet ,męższczyzn i dzieci za które płacił rzad USA prawie do końca XIX wieku to specjalność tylko protestanckiej północy to chyba nie jest dla ciebie tajemnicą . :wink:
Nie wiem czy wiesz, ale murzyni zamieszkuja takze Amsterdam, Sztokholm, a nawet Warszawe...
....a jeden mieszka na .....Grenlandii. tego to pewnie nie wiedziałeś . :P :P :P
Ale muszę cię zmartwić ...Ameryki nie odkryłeś . :mrgreen:
tak czytam tę dyskusję i widze że nul się zapędził w kozi róg :P:P:P bardziej kretyńskich tekstów to jeszcze niegdzie nie napisał.
Jakub Szela
03-01-2007, 21:14
A to że polowania na indiańskie skalpy kobiet ,męższczyzn i dzieci za które płacił rzad USA prawie do końca XIX wieku to specjalność tylko protestanckiej północy to chyba nie jest dla ciebie tajemnicą .
Widzisz, nawet czytać nie potrafisz.
Nie wiem czy wiesz ale podobne nagrody wypłacali również Meksykanie ( katolicy ma się rozumieć).
Poproś kogoś żeby ci przeczytał bo to długie trochę.
http://www.toya.net.pl/~levis/www_cochise/zdrada_k irkera1.html
..........................
Nie wiem i nie znam demografii poszczególnych krajów , nie znam też ich zaczątków państwowości ,nie znam też ich późniejszej polityki względem mniejszości ani dzisiejszych procentowych odcieni skóry ,skośności oczu ani liczebności emigracji zarobkowych w poszczególnych krajach .
A powiem ci szcerze ...gówno mnie one obchodzą . :? :o
Ale znam historię kolonizacji tego kontynentu ,znam politykę jaką stosowały na tym kontynencie poństwa kolonizujące względem ludów podbitych i czym różniła się ona w odróznieniu od podbijanych ziem północnych przez anglosasów . A o tym zdaje mi się ze mieliśmy mówić . :)
To że zdarzały się w tym okresie również niegodziwości ,walki ,mordy i inne bezeceństwa dokonywane na wszystkich czy też poszczególnych obywatelach ,nacjach i mniejszościach to sprawy też mi znane ( wszak człowiek to najokrutniejsze bydle ze zwierząt ) . Nie można jednak w żaden sposób tego generalizować ani przypisywać temu ogólny trend właśnie katolickim kolonizatorom czy też papieżowi ,a tym bardziej przypisywać jako obowiązującą czy też zalecaną politykę względem ludów rdzennych jak to miało miejsce na ziemiach zajmowanych przez anglosasów .
A bandytów nigdy i nigdzie nie brakowało . :cry:
"]Nie wiem czy wiesz ale podobne nagrody wypłacali również Meksykanie ( katolicy ma się rozumieć).
Poproś kogoś żeby ci przeczytał bo to długie trochę.
http://www.toya.net.pl/~levis/www_cochise/zdrada_k irkera1.html
Pozwól że wyraże swoją radość i zadowolenie że w temacie o katolickich konwistatorach musiąłeś uciec do XIX wieku ,aby wykazać jakie to katole też bywają beeeee . Super . :D :P :D :P :lol: :P
Nie wiem i nie znam demografii poszczególnych krajów , nie znam też ich zaczątków państwowości ,nie znam też ich późniejszej polityki względem mniejszości ani dzisiejszych procentowych odcieni skóry ,skośności oczu ani liczebności emigracji zarobkowych w poszczególnych krajach
nie bądź taki skromny. o innych sprawach tez nie masz pojęcia a chcesz uchodzić za znawcę. co ci teraz nagle powstrzymuje :?: bo wykazano żeś głupi :?: :P
Jakub Szela
03-01-2007, 23:21
Nie można jednak w żaden sposób tego generalizować ani przypisywać temu ogólny trend właśnie katolickim kolonizatorom czy też papieżowi
Ale generalizować i przypisywać to samo protestantom jest o.k?
Ale generalizować i przypisywać to samo protestantom jest o.k?
Tłumaczyłem ,wykazywałem ,wskazywałem ,informowałem i nawet wklejałem zdjęcia abyś mógł przyjrzeć się licom dzisiejszych mieszkańców ameryki łacińskiej . To wszystko abyś wychwycił diametralną różnicę w polityce kolonizacyjnej ameryk między katolickiemu południu a protestanckiej północy .
Chciałem abyś wychwycił różnicę czym się różni sporadyczne zabójstwo rzezimieszka w celach grabieży ,od przyzwolenia czy wręcz nakazu mordu na tubylcu ,wydanego przez rząd jako prawo i obowiązek dla obywatela .
Ale chyba tegoś nie wychwycił ,widocznie masz jednak te zatwardzenie wrodzone *. :lol: :lol: :lol:
Jakub Szela
04-01-2007, 19:35
Ty chyba potrzebujesz tłumacza żeby zrozumieć co się do ciebie pisze, niestety nie znam nikogo kto umie tłumaczyć z polskiego na katolo-oszołomski.
Kuba nie odkryłeś Ameryki że null nie rozumie czytanych tekstów. zobacz w historię forum. już to przerabialiśmy nie musisz się denerwować :)
Scandalieros
04-01-2007, 23:41
null, sa tacy - to nie zart. Dla ktorych jestes wart: MNIEJ NIZ ZERO!!!!
Ale chyba tegoś nie wychwycił ,widocznie masz jednak te zatwardzenie wrodzone
null...alis ty gupi , pseca powinienes szprecyzowoc , lo jakie ci
zatfardzenie chodzi :shock:
null, sa tacy - to nie zart. Dla ktorych jestes wart: MNIEJ NIZ ZERO!!!!
Pozwól że wyrażę tym samym swoją radość i podziw dla ciebie że nie ma takich dla których ty JESTEŚ TYLE SAMO WART. :P :P :P
null...alis ty gupi , polamie ci siem kora mózgowo lot takich
zbyt dla ciem szkomplikowanych kompozycyji myslowo
slownych , zajscys siem we lósko , zobacys :shock:
P.S a kto powiedział "zabijajcie wszystkich Bóg rozpozna swoich"Wygląda to na kolejną baśń żydokomunistyczną. Może jednak pokombinujcie tow.TT z neandertalczykiem? :lol: :lol: :lol: Jaka tam baśń. Coś takiego powiedział legat papieski, opat Arnold de Citeaux do krzyżowców Szymona de Montfort przed atakiem na miasteczko Béziers. Było to chyba 20 lipca 1209 roku. Sam czczigodny opat Arnold zdając papieżowi Innocentemu III - patronowi tej imprezy - relację z karnej ekspedycji, wymienia liczbę dwudziestu tysięcy zabitych. Jednak współczesny Arnoldowi kronikarz, Aubry de Trois-Fantaines, szacuje liczbę ofiar na sześćdziesiąt tysięcy mężczyzn, kobiet i dzieci, w tym co najmniej siedem tysięcy zamordowanych w miejscowym kościele św. Magdaleny, do którego się schronili, mniemając, że uchroni ich to przed masakrą. Warto dodać, że zachowały się właściwie tylko źródła katolickie, bo pisma heretyckie spłonęły razem z heretykami.
Po bajce o straszliwej Inkwizycji wkrótce upadnie następny żydokomunistyczny mit o okrutnych konkwistadorach. Spokojnie możesz też napisać, że upadł również mit - oczywiście żydokomunistyczny - o ewolucji, obalony przez czołowy autorytet naukowy polskiej prawicy - Macieja Giertycha. Ten sam mędrzec podobno podejmuje również próbę obalenia żydokomunistycznego mitu o holokauście. Tylko patrzeć jak i mity greckie zostaną obalone przez tej miary tytanów intelektu.
A mit o inkwizycji to kto niby obalił? Pytam przez ciekawość.
Macko Giertych obalil siem po wiadomosci zaskarzenia tresci
brosurki , jakom se wziol wymyslil ji wydrukowol.
Cós go niwidac lostatnio , chyba pomyka sukajonc kredytóf.
ehe...hehehe...ehe
No to nie ma o co się martwić. Na pewno pomoże mu pani Ewa z Providenta.
Jakub Szela
31-03-2007, 18:55
Macko Giertych obalil siem po wiadomosci zaskarzenia tresci
Ponoć katolik ma głosować na katolika, mason na masona, komuch na komucha etc. Jednak żeby głosować na tego typa to trzeba być chyba idiotą?
Maciej Giertych, posel RP z ramienia Ligi Polskich Rodzin
"Opoka" lipiec 2001
Czas na kontrliberalizm
Czas na opamietanie. Czas na kontr-liberalizm.
Czas na walke o katolickie panstwo wyznaniowe.
Marzy mi sie Polska i Europa, w której panstwu nie bedzie wolno rozwiązywac
waznie zawartych związków malzenskich, nie bedzie sie traktowac związków
cudzoloznych na równi z normalnymi,
Czy kiedykolwiek uda nam sie taką wole panstwa wykrzesac? Ufam, ze tak.
Ufam, ze nadchodzi czas kontr-liberalizmu, spozniony, bardzo spózniony, ale
nadchodzi. Ufam, ze powróci czas katolickiego panstwa wyznaniowego, jak w
sredniowieczu. Ufam tez, ze wlasnie Polska moze byc tym krajem, ktory
rozpocznie proces odnowy - jak kiedys kontr-reformacje, jak niedawno Iran w
islamie.
Teraz już nie wiem co myśleć, czy wkurzać się że "mamy durnia za prezydenta", czy może cieszyć się że wiadome radio nie poparło Maćka z Kurnika, bo wtedy być może mielibyśmy idiotę.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.