PDA

View Full Version : Kosciół z "Rydzyjkiem" w Nowy Rok...

30-12-2005, 22:24
Zwierzchnicy Koscioła Katolickiego w Polsce przy entuzjastycznym poparciu czarnych szeregowców, postanowili zmienić diametralnie sposób "wyciągania kasy" od swoich wiernych wraz z nadchodzącym rokiem 2006. Pomimo, iż Kosciół przez setki lat prosperował nienajgorzej, a przecież zaczynał od stajenki, to jednak teraz postanowił "dorobic się na dobre" i postawił na spryt podejrzany u innych biznesmenów. Zresztą wzrosły również wcześniej nieprzewidziane wydatki jak np. stawianie pomnika JPII, czy budowa bazyliki w Licheniu. Bo czy na becikowym "urobią" to jeszcze nie wiadomo...
A niewierzący przecież nie dość, ze nie chcą współfinansować tego interesownego planu, to jeszcze na dodatek torpedują te inicjatywy, co chwila wykpiewając "owieczki", "księżulków", czy wręcz nawet zaglądając im do portfelów. Zaglądają oczywiście również moherowym babciom do portmometek, no bo żal im, by staruszka dawała emeryturkę czarnym, a mogłaby przecież chociażby raz kupić sobie nowe buty a najlepiej egzemplarz "NIE" lub przynajmniej "bezinteresownie"zaprosić na kolację jego wiernego czytelnika na dłuższą pogawędkę...
Stąd purpuraci i kilku wybitniejszych "czarnych" pragną wdrożyć pomysł najpierw nagłośnienia, a później wydania książki o sławnym J. Urbanie - człowieka uwikłanego w prawdziwą przyjaźń między Polską a ZSRR, zaplątanego w stan wojenny wraz z "Wolskim", zaprzyjaźnionego również ze stolarzem o nieznanym nazwisku, a który wykonywał najtrwalsze okrągłe stoły...
Będzie to epopeja o człowieku, który całym sercem oddał się komunizmowi i jego dobrom doczesnym, Który kochał Polaków i bronił ich przed imperializmem zachodnim swym niedoścignionym słowem propagandzisty, który do dziś aktywnie broni ludu pracującego i tego nie, przed fałszywymi prorokami. Będzie to księga o człowieku o nieskazitelnej osobowości i szlachetnej postawie, wyzwolonym, bez uprzedzeń, mówiącago zawsze prawdę, któremu Duch Lenina wskazał nowe, odmienne drogi: biznes, marketing, demokracja, prawda, wolność słowa, a który posiadał kiedyś i ma teraz mnóstwo fanów...
To będzie bezceler! Kosciół jeszcze bardziej się wzbogaci! Książka wydana powinna być jak najszybciej!!!

Dlatego ojciec dyrektor Rydzyk, posiadający niezależne "imperium", zbudowane tylko i wyłącznie z datków Polaków, uczulonych na na losy ojczyzny i kondycję polskiego koscioła, bardzo prosi o telefony od wiernych słuchaczek i słuchaczy, by przypomnieć na żywo, na antenie Radia jak najwięcej zdarzeń z czasów PRL: sytuacji, wypowiedzeń, proroczych słow, dyrektyw itp. które padły, związane były lub dotyczyły albo pochodziły od J.Urbana.
Wśród osób, które podadzą najcenniejsze informacje, będzie rozlosowany wspaniały samochód marki Maybach, który bardzo dokładnie opisała Gazeta Wybiórcza...
Podaję nr-y telefonów do Radia Maryja:
Dla Polski Pn: 666546, 6663547 kier. 0-56
Dla Polski Pd: 666576, 6663577 kier. 0-56
Dla słuchaczy z zagranicy: 0048 - 56 -6663790

mohawk
05-01-2006, 01:47
Podaję nr-y telefonów do Radia Maryja:
Dla Polski Pn: 666546, 6663547 kier. 0-56
Dla Polski Pd: 666576, 6663577 kier. 0-56
Dla słuchaczy z zagranicy: 0048 - 56 -6663790
Nie powinieneś tak ironizować, Kukuła. Ktoś z Waszej moherowej strony gotów nie doczytać całości i pomyśleć, że ktoś Ci konto podprowadził... A telefony do radia to nie takie są - chyba że zmienili. :D O ile pamiętam to było 6552355 i 6552356 oraz dla zagranicy 6552333 i 6552366.

krisbaum
05-01-2006, 03:17
Uszaty ma juz książki o sobie, Rydzykowi lepiej biografię wysmaruj...

rzep
05-01-2006, 10:20
Wczoraj wieczorem porządkując kanały na satelicie trafiłem na wywiad z Lepperem i Giertychiem w tv Trwam.
Wywiad jak wywiad. Giertych o becikowym, Lepier o konieczności współrządzenia.
Następnie telefony od berecików zawsze dziewic teraz i zawsze. :D Ale to nic. W pewnym momencie dzwoni sam ojciec derechtor.Muszę powiedzieć,że takiego bełkotu dawno nie słyszałem.Zdązyłem w międzyczasie przenieść kilkadziesiąt kanałów na ulubione listy, a ten ...zapętlił się czy co, bo słyszę to samo od czego zaczął..
Wydawało się, że nawet Giertych uśmiechał się kącikiem ust, a Lepper zgrzytał zębami :) , nie mogąc się doczekać końca tyrady.
Jednym słowem ani be, ani me, ani kukuryku i pomyśleć,że taki człowiek rządzi milionami dusz w Polsce. :)

07-01-2006, 00:40
Uszaty ma juz książki o sobie, Rydzykowi lepiej biografię wysmaruj...
Jakie??? Możesz podać tytuły, bo nigdy o nich nie słyszałem :twisted: ? Z ciekawości bym do nich zaglądnął, pod warunkiem, ze je pożyczę, lub otrzymam za darmo :twisted: ...

krisbaum
07-01-2006, 01:22
Np. "Alfabet Urbana od A do Z" ( o ile tak szedł tytuł )

07-01-2006, 21:39
Np. "Alfabet Urbana od A do Z" ( o ile tak szedł tytuł )
Pierwsze słyszę... :twisted: A tak w ogóle, to o jakim alfabecie on ci pisze???

Milena
09-01-2006, 09:46
Np. "Alfabet Urbana od A do Z" ( o ile tak szedł tytuł )Ta ksiazka nie jest o Urbanie, ale o znanych mu blizej lub dalej ludziach. Swoja droga bardzo udana lekturka, mozna sie dowiedziec roznych ciekawostek. Kukula, idz do biblioteki, tam na pewno maja. Kiedys wpadl mi w rece zbior urbanowych felietonow z dawnych lat (rok wydania chyba byl 1982). Zreszta w bibliotece znajdziesz w katalogu.

11-01-2006, 00:45
Np. "Alfabet Urbana od A do Z" ( o ile tak szedł tytuł )Ta ksiazka nie jest o Urbanie, ale o znanych mu blizej lub dalej ludziach. Swoja droga bardzo udana lekturka, mozna sie dowiedziec roznych ciekawostek. Kukula, idz do biblioteki, tam na pewno maja. Kiedys wpadl mi w rece zbior urbanowych felietonow z dawnych lat (rok wydania chyba byl 1982). Zreszta w bibliotece znajdziesz w katalogu.
Właśnie problem w tym, że w dzisiejszym świecie jest spore zapotrzebowanie na autobiografie (lub biografie innych autorów ) sławnych, znanych, podziwianych, chętnie naśladowanychj ludzi...
Pan Urban byłby przecież doskonałym typem do takiej kasownej książki...
Bo przyznam się szczerze, ze bardzo rzadko i nim słysze czy widuję w TV, chyba ze wywoła jakiś skandal, ucieknie przed tsunami lub wystąpi w telewizji, by żalić się na "zakaz stosowania prezerwatyw"...
A najbardziej ciekawą, tak myślę, jest jego przeszłość partyjna, ale jakaś taka niezbyt wychodząca na światło dzienne...
Na prawdę ta książka byłaby rozchwytywana... :twisted:

P.S. Z ciekawości kiedyś zaglądnę do "Alfabetu", jak bedę miał okazję.

Milena
11-01-2006, 09:24
Właśnie problem w tym, że w dzisiejszym świecie jest spore zapotrzebowanie na autobiografie (lub biografie innych autorów ) sławnych, znanych, podziwianych, chętnie naśladowanychj ludzi...
Pan Urban byłby przecież doskonałym typem do takiej kasownej książki...
Bo przyznam się szczerze, ze bardzo rzadko i nim słysze czy widuję w TV, chyba ze wywoła jakiś skandal, ucieknie przed tsunami lub wystąpi w telewizji, by żalić się na "zakaz stosowania prezerwatyw"...
A najbardziej ciekawą, tak myślę, jest jego przeszłość partyjna, ale jakaś taka niezbyt wychodząca na światło dzienne...
Na prawdę ta książka byłaby rozchwytywana... :twisted:

P.S. Z ciekawości kiedyś zaglądnę do "Alfabetu", jak bedę miał okazję."Alfabet Urbana" zawiera sporo watkow autobiograficznych, bo wszystkie opisywane postacie zetknely sie z autorem na jakims jego etapie zycia (a to wczasy w Bulgarii, a to praca w redakcji), co sam opisuje.

akkebono
18-01-2006, 16:45
Jakie??? Możesz podać tytuły, bo nigdy o nich nie słyszałem

Polecam gorąco książkę Anny Bojarskiej pt. Urban, Warszawa 1998 :)

don balon
21-01-2006, 10:30
Gdybym miał wybór, to raczej wziąłbym papier toaletowy. Jest bardziej szorstki, lepiej trzyma kupe, a i ogólny koszt jednego listka jest niższy!

stahoo
21-01-2006, 11:28
Gdybym miał wybór, to raczej wziąłbym papier toaletowy. Jest bardziej szorstki, lepiej trzyma kupe, a i ogólny koszt jednego listka jest niższy!Ty laborantem jestes i kal na analizy bierzesz? I papier dupy czytac tez lubisz. Bo mozgownicy nie trzeba nadwyrezac.

Mietek
21-01-2006, 12:32
A czemu Kukuła takie bardzo ryzykowne pomysła podrzucach dla kk na robienie intratnych interesów.
Dyć tego Urbana - w wydaniu kk- może konsument nie kupić.
A nie lepiej wydac kontunuację "Kodu Leonarda da Vinci"?
Kościól tą książkę i autora potępia a swoich wyznawców zachęca by pozycji nie czytali.
Ale wydac można, pod innych, fikcyjnym wydawcą, i kasę brać. A może książkę napisano właśnie na zamówienie kk a teraz robi sie reklamę zakazując czytania.
Pokretne to rozumowanie ale logiczne.
A interes kościół i tak robi.
Vide dotacje Totalizatora dla Rydzyka na organizowanie dokształtu na opracowywanie wniosków o kasę z UE i szkolenia KUL (psychiatria i psychologia) dla ....policjantów.
A ile jest takich "interesów" o których mało wiadomo?

don balon
21-01-2006, 15:48
Ty laborantem jestes i kal na analizy bierzesz?

Pewnie, koproskopowo można odnaleźć żyjątka mądrzejsze od Ciebie!

21-01-2006, 19:37
Z tego co wiem "rewelacyjny" kod jest bajeczką mocno rozreklamowaną jako "sensacyjny dokument", stąd sprzeciw Koscioła.
Natomia co do KUL-u i szkolenia policjantów... Nie słyszałem, ale na pewno lepszy taki policjant niż... ORMOwiec czy niekumaty milicjant z pałą w ręku!

stahoo
21-01-2006, 19:50
Natomia co do KUL-u i szkolenia policjantów... Nie słyszałem, ale na pewno lepszy taki policjant niż... ORMOwiec czy niekumaty milicjant z pałą w ręku!To sluchaj wszystkimi uszamy! I nie tylko to co z ambony.
Taaaak. Najkumatniejsze to policyjanty som! Bo pale to maja tylko ta, co w spodniach.

Mietek
21-01-2006, 21:41
Rozreklamowany "Kod.." bajeczką jest...stąd sprzeciw kościoła piszesz Kukuła.
A czy ktoś twierdzi, wierzy, sądzi, że nie jest?
Toż autor pisze na wstępie co, jak, gdzie itd.
A w ogóle to czytałeś, czy słyszałeś coś o tej książce?

Analogicznie postępując należałoby całości twórczości Lema ( och i sporo innych) zakazać.
Och, przepraszam, ...wyrazić sprzeciw. Przeca on pisze o stworzeniu świata przez ....konkurencję.

Teraz wiem, że ten sprzeciw legł u podstaw zamieszczenia"posłowia" w jednym z wydań omawianego tutułu ( autor dr Mikołejko z UW). Tam wyjaśnia się, że autor "Kodu..." całkowicie naginał i przeinaczał fakty historyczne, nie było czegoś tam, błędne rozumowanie itd.

Na marginesie meritum przypadek Lema przytoczę.
Otóż Lem udzielił bardzo ciekawego wywiadu ( chyba jest w Przeglądzie
http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=wywiad&name=133
) ale i tu
http://publicenemy.blox.pl/html/1310721,262146,13. html?737974
http://wiadomosci.onet.pl/1302741,2677,1,kioskart. html

I chyba dostał po łapkach. Ano po jakimś czasie czytam wypowiedź Bartoszewskiego ( Władysława- a jakże), któren ni z gruszki ni z pietruszki robi wtręt... na temat pochodzenia Lema. Wtręt bardzo delikatny i dyplomatyczny - jak na dyplomatę Bartoszewskiego przystało - dotyczący uratowania krewnego Lema (wuja) przez Polaków podczas okupacji (przed wsadzeniem do getta i zesłaniem do obozu zagłady).

Bartoszewski zrobił to zapewne z miłości chrześcijańskiej do ...Lema.

21-01-2006, 22:04
Do Mietka...
Czytałem ten wywiad na Onecie. Właśnie tacy ludzie jak Lem potwierdzają moje wątpliwości: Czy to prawda, ze żydzi rządzą w Polsce, obsypują się noblami i wsciekle atakują wiare katolicką???
Dziwi mnie natomiast wypowiedź Bartoszewskiego, przecież jest tego samego pochodzenia co Lem, albo mam niepewne dane... Masz może jakies namiary na tę wypowiedź?

Mietek
21-01-2006, 22:25
Dobra, ale Bartoszewski nie szokuje, bo...nie podskakuje. I głosi jedynie słuszne poglądy pasujace do aktualnej mody.

No, no.
Rzeczywiście jesteś ....... przewrażliwiony.
To teraz tez pewno Żydzi rządzą?

A gdzież Ty widzisz te wściekłe ataki na kościół?
Ad Nobla i wzajemnego nim obsypywania to już nic nie pojmuję. To znaczy, że co? że JPII go nie dostał?
A czy komitet noblowski ma prawo przyznać nagrody wg swoich własnych kryteriów? Bo wyczuwam, że chyba nie. To znaczy, że gdy JPII nie otzrymał nobla to nagroda jest Żydom przez Żydów przyznawana?
A co my, Polacy, czy kościół, ktokolwiek, mamy do komitetu noblowskiego, komitetu nagród leninowskiech (były) czy wyniku wyborów miss świata?

stahoo
21-01-2006, 22:28
(...)Czy to prawda, ze żydzi (...) obsypują się noblami
No patrzcie ludzie i Kukula tez! Co te zydy wyprawiaja! I komu te noble DALI?!
Kukula! Do Klatki frun!

21-01-2006, 22:46
Bardzo dobrze, ze JPII takowego wyróżnienia nie dostał, bo nie takiej nagrody oczekiwał... Zostałby noblistą a tak jest Wielkim Polakiem, nawet jesli sie to komuś nie podoba!
Szymborska i Miłosz, oboje pochodzenia żydowskiego, piewcy stalinizmu, otrzymali literackie nagrody :!: Nie wiem kim jest jury, ale takie są wyniki przyznawania nagród. Są natomiast prawdziwi polscy poeci, oni mają nawet trudności, aby ich zwłaszcza patriotyczne wiersze w ogóle się ukazały. Urban również lży z polskości, nie ukrywa swojego pochodzenia, Michnik już trochę bardziej się kryje...
Z wiary katolickiej można kpić ile wlezie, ale nie z judaizmu...
Niestety, z takich faktów wyciągam takie a nie inne wnioski! Ty mnie ciągniesz za język, a pewnie administrator za niedługo mnie zbanuje za "antysemityzm", bo tylko "antyklerykalizm" jest dozwolony...

Wisława Szymborska

WSTĘPUJĄCEMU DO PARTII

(...)
Pytania brzmią ostro,
ale tak właśnie trzeba,
bo wybrałeś życie komunisty
i przyszłość czeka
twoich zwycięstw.
Jeśli jak kamień w wodzie
będzie twe czuwanie,
gdy oczy zamiast widzieć
będą tylko patrzeć,
gdy wrząca miłość w chłodne
zmieni się sprzyjanie,
jeśli stopa przywyknie
do drogi najgładszej.

(...)

Partia. Należeć do niej,
z nią działać, z nią marzyć,
z nią w planach nieulękłych,
z nią w trosce bezsennej -
wierz mi, to najpiękniejsze,
co się może zdarzyć,
w czasie naszej młodości
- gwiazdy dwuramiennej.

NOC

Co takiego zrobił Izaak,
proszę księdza katechety?
Może piłkę wybił szybę u sąsiada?
Może rozdarł nowe spodnie,
gdy przechodził przez sztachety?
Kradł ołówki?
Płoszył kury?
Podpowiadał?

Ta noc milczy,
ale milczy przeciw mnie
i jest czarna
jak gorliwosć katechety.

stahoo
21-01-2006, 22:53
WSTĘPUJĄCEMU DO PARTII

PiS. Należeć do niego,
z nim działać, z nim marzyć,
z nim w planach ulękłych,
z nim w trosce bezplciowej -
wierz mi, to najpiękniejsze,
co się może zdarzyć,
w czasie naszej młodości
- gwiazdy betlejemskiej.

NOC

Ta noc milczy,
ale milczy przeciw mnie
i jest czarna
jak gorliwosć katechety.

21-01-2006, 23:00
Albo czerwona jak... gorliwość Urbana! Pędź po nagrodę!

stahoo
21-01-2006, 23:13
Pędź po nagrodę!Lece! Pedze! W Klatce-2 wreczac beda!

Mietek
22-01-2006, 00:20
No, Kukuła!

Teraz - po fakcie - piszesz, że dobrze, że JPII nobla nie dostał. Ja jednak – Ty pewno nie – słyszałem i czytałem te zawodzenia.
Jak sadzisz, kto je wyrażał?
Czytelnicy owego „NIE”, forumowicze NIE? Owi … jak napisałeś? ..ludowi cy cóś?
Toż ta cała krytyka złej decyzji komitetu noblowskiego (szło o pokojową nagrodę) szła z grona ludzi…
No, jak ich Kukuła nazwać? Lizusów? Źle. Obłudników chyba?
On, JPII, zapewne tej nagrody i nie oczekiwał. Inni zaś jak najbardziej. Bo przecież pokój siał. Napisz gdzie siał ten pokój. Owszem nawoływał. Ale ..pamiętasz sytuację w Kotle Bałkańskim? Były apele, by powstających państewek nie uznawać i .. nie popierać ostentacyjnie jednych i nie potępiać innych. A które z tych państewek i dlaczego Watykan poparł? Podpowiem, że państewko te, nacja ta inne potem wyrżnęła.

Czy ktoś wątpi, że JPII był wielkim Polakiem ( nie sądzę, by była potrzeba pisania wielkim z dużej litery)?
Ano, chyba, że się tego na siłę dopatrujesz. Nawet w tym, co ja tu piszę. To też jest kpiną z wyznania ( wyznania Kukuła, nie z wiary!)?

Widzę wielkie preferencje dla kościoła rz-k w Polsce a Ty i inni dostrzegacie tylko ataki, kpiny (ile wlezie).
Ostatnimi czasy w sądach są pozwy i oskarżenia ludzi za …obrazę uczuć religijnych katolików.
Kukuła!
Tylko katolików. Czemu Kukuła? Czemu katolicy się obrażają? To chyba słaba ta wiara, którą obraża jakiś obrazek, jakaś Nieznalska, jakiś szokujący Urban.

A kto to są ci prawdziwie polscy poeci Kukuła? Piszesz, że oni mają nawet trudności. Że co? Ze ich wiersze nie mogą się ukazywać? Że patriotyczne jakieś?
Nie wydają ich powiadasz?
Bo pewno słabi Kukuła. Ot, takie tam wierszoklety. Gdyby byli wieszczami znalazłby się wydawca. A z wieszczami jest tak, że dostrzega się ich genialność po śmierci.

Jam Kukuła nie admin tego forum ale sądzę, że bana nie dostaniesz.
A za co Ty masz bana dostać?
Ciebie Kukuła oświecić trzeba. Ukazać, że ludzie widzą ale co ważne mogą inaczej widzieć. Mają, Kukuła, do tego prawo!
Piszesz ( do mnie?), że ciągnie się Ciebie za język.
A Ty myślałeś, że dyskusja polega tylko na wzajemnym obrzucaniu się gównem? Dyskusja Kukuła to używanie argumentów. Dopuszczenie, że interlokutor może mieć inny pogląd.
Nie zaś na siłę przekonywanie do poglądów własnych, bo Ty rację masz.

Zmień więc front. Dalej swoje poglądy wyznawaj ale na siłę innym ich nie narzucaj.
Bo może Kukuła oni nie chcą tych Twoich za swoje przyjmować.

stahoo
22-01-2006, 00:47
(...) Dyskusja Kukuła to używanie argumentów. (...)nec Hercules...czyli: I Herkules dupa, gdy narodu kupa.
Mieciu!
Nie cytuje twojego postu, bo musialbym caly. Bo racje masz w kazdym slowie. Cholerna racje!
Ale co to da, ze bedziemy probowac, ciagle i ciagle tlumaczyc im, ze to nie tak. Nic nie da!
Przeciez to juz trwa wiekami. To nawiedzenie. I ta madrosc ich jedyna i niepowtarzalna i niepodwazalna.
Jakie, Mieciu, argumenty? Oni zawsze maja ich kilka. Albo ty antychryst. Albo zydy i komunisty winne. Albo Putin sie uwzial.
Ratunek widze jeden. Niech ich partia kieruje, a ich rzad rzadzi. Doczekaja sie tego, ze mlodzi tabunami beda spieprzac z tego kraju i raju kazaniem plynacym. Bo zrec trzeba. I oni, ci co spieprza, TAM juz nie beda tak fanatycznie religijni po polsku. Bo i TU nie sa w glebi duszy. A ich dzieci to juz napewno nie beda. Cierpliwosci nam trzeba, a nie argumento, na ktore oni sa nieprzemakalni.

Mietek
22-01-2006, 01:07
I niech tam Stasiu.

Wiem do czego zmierzasz.
Ano będzie tak, że poza granicami powstawać będzie NOWA EMIGRACJA.
Antyprawicowa. A potem co? Jak nazwać przeciwieństwo tworu, które sobie Lechu W. przypisuje?
I, kurwa, co? Następni będą stąd spierdalać i tworzyć następne emigracje polityczne.
I tak w kółko?

stahoo
22-01-2006, 01:13
I, kurwa, co? Następni będą stąd spierdalać i tworzyć następne emigracje polityczne.I tak w kółko?Bo to Polska WLASNIE!
Mieciu! Mnie tez boli. Kurewsko boli!

22-01-2006, 01:53
No, Kukuła!
...wyznania Kukuła... Kukuła!... Czemu Kukuła?
polscy poeci Kukuła? ... słabi Kukuła...
Jam Kukuła ...Ciebie Kukuła... Mają, Kukuła...
Dyskusja Kukuła... Bo może Kukuła...
Coś się wpieniłeś towarzyszu! Co mnie utwierdza w przekonaniu, że przynajmniej po części mam rację. A czy widział ktoś jakąś Nieznalską czy inną pseudoartystkę, co by np. waginę wkleiła w Gwiazdę Dawida? Raczej nie! Albo jakiegoś pisarza, który by mówił: daremnie się kiwacie pejsaci, Mesjasz nie nadejdzie (to adekwatnie do Lema)! Też nie. Bo albo grozi to posądzeniem o "antysemityzm", albo po prostu nie ma takich ludzi, którym zależy na publicznym ośmieszaniu judaizmu. Zauważ, że jak tylko na forum pojawiło się słowo "zyd", zrobiło się gorąco! I dlaczego tak łatwo wykpiewa się katolicyzm, a ci sami autorzy (zadeklarowani ateisci) nie są zainteresowani innymi religiami??? To tak wygląda, jakby katolicyzm był atakowany wg jakichs wytycznych. Niestety, ale Urban również przedstawiany jest jako wojujący antyklerykał i antypolak, przy czym podobno jego poglądy są odzwierciedleniem jego pochodzenia. Przekonajcie mnie, ze tak nie jest!
Pomimo to ja nie mam wbrew pozorom w nienawiści całego narodu żydowskiego, bo sam JPII wśród niego miał wielu przyjaciół!

Mietek
22-01-2006, 02:22
I powiesz mi Kukuła, że Jezus też był Żydem?

Mietek
23-01-2006, 14:53
@ Kukuła

No i widzicie Kukuła, że z Wami nie można po ludzku pogadać.

Jakoś ja nie widzę jakiejś nadzwyczajnej aktywności forumowiczów w przypadku pojawienia się słowa „Żyd”!
I tego widzicie Kukuła nie pojmuję.

Piszesz najpierw rzeczy raczej wrogie żydostwu a zaraz potem, że nie masz do Żydów nienawiści a i sam JPII miał wśród nich przyjaciół.
I co to wnosi?
I jak to jest z tym łatwym wykpiwaniu katolicyzmu. Dyć – dla precyzji – mówi się bardziej o wadach ludzi (ten katolicyzm stanowiący).

PS
A to per towarzyszu mnie nie wnerwia a wręcz przeciwnie.
Ty też byłeś członkiem PZPR?

23-01-2006, 21:08
Hmmm... Przyjmuje się, iż Jezus był zydem (z rodu Dawida) po Matce, lecz był boskiego pochodzenia, Poddany był rytuałom i wychowaniu zydowskiemu, ale zachowywał się jak nie-żyd.

stahoo
23-01-2006, 21:20
był boskiego pochodzenia,(...)zachowywał się jak nie-żyd.Polskiego byl. Bo Matka Boska Czestochowska jest.

Milena
24-01-2006, 09:31
Szymborska i Miłosz, oboje pochodzenia żydowskiego, piewcy stalinizmu, otrzymali literackie nagrody :!: Nie wiem kim jest jury, ale takie są wyniki przyznawania nagród. Są natomiast prawdziwi polscy poeci, oni mają nawet trudności, aby ich zwłaszcza patriotyczne wiersze w ogóle się ukazały. Urban również lży z polskości, nie ukrywa swojego pochodzenia, Michnik już trochę bardziej się kryje...
Z wiary katolickiej można kpić ile wlezie, ale nie z judaizmu...
Alez Lem i Urban to nie tylko zadni wyznawcy judaizmu, to ATEISCI. Jak PiS do Wehrmachtu, przeczepiles sie do ich dziadkow, zupelnie jakby naokolo trzesli pejsami i nawracali. Zajmuja sie w zyciu calkiem innymi rzeczami niz religijne dysputy, wiec twoje argumenty na ich zydowska agitacje nie trzymaja sie kupy. Polskie teorie spiskowe zakladaja udzial zydowskiego lobby wszedzie, gdzie tylko mozna dokopac nam, wspanialym Polakom-katolikom, a tymczasem to cieniutkie teoryjki wyrastajace na bazie kompleksow, bo sami niczego zbudowac nie potrafimy. Ilekroc wyzwalamy kraj (sami oczywiscie, dzieki mestwu, bohaterstwu i poswieceniu potwierdzonemu iloscia ofiar smiertelnych), zaczyna sie prawicowy taniec chocholi, tango z biskupami i kwieciste przemowy. Do dupy z takimi rzadami. Niech sobie sami zra ten chleb zakalcowaty, ktory chca serwowac ludziom. Zydzi maja z nasza nieudolnoscia narodowa gowno wspolnego. Sami sie zremy miedzy soba. Kto tylko ma troche wladzy, dokopuje malemu. Zasrana ambasada wysyla petenta na drzewo na drugim koncu kuli ziemskiej, tlumaczac sie brakiem czasu i tsunami. Ciekawe, ze tyle i Niemcow i Szwedow sie utopilo, a ich ambasady uprzejmie sluza informacja nawet polskim obywatelom. Polak Polakowi dokopie na maksa. Polka i jej marokanski kochanek zostali brutalnie zabici w Rzymie, a rasisci z onetu zaraz na nia, ze sie puscila z kolorowym (nic to, ze facet podzielil jej los). Polke porywaja w Iraku, a na onecie zas, ze zadna Polka, skoro przeszla na muzulmanizm. Kwasniewski sie upija w Charkowie, a u nas - ze Zyd. Urban dopieprza narodowym swietokrowowatym krwiopijcom, a kukula, ze dlatego, ze Zyd. Milosz i Szymborska dostaja nobla za wiersze PO POLSKU, a ten swoje - Zydzi. Sienkiewicz i Reymont tez dostali. Zydzi? Ludzie nie moga wytrzymac biedy, uciekaja za granice - zdrajcy narodowych wartosci. A ci co opluwaja, zarli za komuny czekolady przywiezione z Wegier przez robiacego tam w hucie wujka. Nosili czapeczki w kolorowe paski ze znaczkiem 'puma', ktorymi handlowal tatus, dorabiajacy na saksach. A co ma zrobic mlody wyksztalcony, jesli jego pensyjka jest tak wysoka, ze na zimowa kurtke musi brac pieniadze od matki? Zrec tynk, przykrywac sie dykta, a ogrzewac zabijaniem rak? W imie honoru i krwi przelanej!

hafes
24-01-2006, 10:16
A może się złożymy ?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=83007470

Mietek
24-01-2006, 10:22
Milenko Ty nasza (tajlandzka)!

Wyrzuciłaś z siebie to, o czym wszyscy mali wiedzą a elyty olewają.

Wszystkie wartości sa do dupy poza jedną. WC! I wcale nie znaczy to "kibel".

24-01-2006, 23:13
Powiem tak. Nie wiem, czy rządzą Żydzi czy komuniści (agenci), czy to tylko jakaś teoria. Chwalców stalinizmu i komunizmu wyróżniono, ktoś za tym jednak stał! I nie róbcie ze mnie od razu jakiegoś "antysemity", bo wasze ataki tylko potwierdzają inną teorię: w dzisiejszym świecie kazdy głos krytyki w kierunku ludzi żydowskiego pochodzenia, wywołuje natychmiastową reakcję obronną w postaci oskarżeń o szerzenie antysemityzmu! A jak ja się stałem antysemitą w ciągu kilku dni??? Najpierw napisałem, ze Urban nie jest Polakiem ale "obcym" (o tym założe następny temat, zapewne wraz z ankietą :lol: ). Następnie, kilka dni później napisałem w odpowiedzi na post (pewnie dałem się sprowokować) ze hitlerowcy nawet Żyda Eisteina okrzykiwali niemcem. Zrobiło się troszkę goręcej, padły pytania o zydowskie pochodzenie Chrystusa, a ja już stałem się faszystą (już ktoś mnie tak i to nawet wcześniej nazwał)...
Wracając do Lema i Urbana. Owszem deklarują się jako ateiści, ale dlaczego nigdy nie wyśmiewają religi żydowskiej??? Tabu??? A może tylko boją się o posądzenie o antysemityzm??? Urban by się bał???

Mietek
24-01-2006, 23:52
@Kukuła

To jak?
To Kaczyńskie, cały PiS to też Żydzi i komuchy?
A gdzie (może: kiedy?) tych chwalców stalinizmu wyróżniono?
Co zaś do robienia z Ciebie antysemity to sam przecież się do tego przyznajesz. Pisząc o tej Twojej teorii, że w dzisiejszym świecie każdy głos….itp.
Piszesz, że zrobiło się trochę gorąco. Kiedy?
A co, Chrystus Żydem nie był?

Czemu zaś Urban jak i Lem ( i inni) mają się z judaizmu wyśmiewać? Są pochodzenia wiadomego, są ateistami przeto krytykują, ukazują śmieszności i obłudę najsilniejszego tu kościoła (wyznania).
I co da, na co potrzebne nam w Polszcze wyśmiewanie się z judaizmu? Wszakże nam to wyznanie nie wadzi, nie wchodzi w nasze Zycie, nie narzuca nauki teorii wyznania w szkole.

Ale jeżeli Ty dostrzegasz, że wszystko co u nas złe od Żydów (i cyklistów) nam dane, no to żyj z tym dalej.
Chłopy klejnoty rodzinne mi to (po skanowaniu) wyświetlić, by Kukuła (end c..) mogły se jorgnąć, że my nie są obrzezane. Kobiałki tez mogom cosik pokazać. Zwłaszcza te młodsze.

Josif
24-01-2006, 23:58
Kukuła służył w SS. A jego syn jest wygolonym skinem.

stahoo
25-01-2006, 14:31
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8164855&rfbawp=1138191662.473&_ticrsn=3&ticaid=5f6e

No nie bedzie. Bo nie. A jabky tak bylo? To co? By bylo? Lepiej zeby niebylo? Сzy lepiej zeby bylo? Dla kogo lepiej? Lepiej to mi bedzie, bo se na piwo zaraz pojde!

25-01-2006, 22:09
Czemu zaś Urban jak i Lem ( i inni) mają się z judaizmu wyśmiewać? Są pochodzenia wiadomego, są ateistami przeto krytykują, ukazują śmieszności i obłudę najsilniejszego tu kościoła (wyznania).
Acha! Są ateistami, stąd ich wrodzona skłonność do krytyki... :lol: Rozumiem! Tylko najsilniejszy Kościół mają na oku, i to dość długo go osłabiają a ten jest coraz mocniejszy! :lol: :lol:
A gdzie (może: kiedy?) tych chwalców stalinizmu wyróżniono?
Pod koniec 1951 roku UB dokonało licznych aresztowań w Kurii Krakowskiej. Do więzień trafiło kilkunastu księży, którym władze komunistyczne postawiły fałszywe, na ogół kryminalno-polityczne zarzuty, ze szpiegostwem, dywersją i zdradą włącznie. Na początku 1953 roku zapadły wyroki: trzy kary śmierci i kary długoletniego więzienia. Księża byli torturowani, znęcano się nad nimi również psychicznie, co było zresztą wówczas regułą i wszyscy o tym wiedzieli.
Gdy skazani oczekiwali w celi śmierci na wykonanie wyroku, krakowscy literaci, którzy wierzyli w Stalina wiarą Szymborskiej, uchwalili "Rezolucję Związku Literatów Polskich w Krakowie w sprawie procesu krakowskiego".
W ostatnich dniach toczył się w Krakowie proces grupy szpiegów amerykańskich powiązanych z krakowską Kurią Metropolitarną. My zebrani w dniu 8 lutego 1953 r. członkowie krakowskiego Oddziału Związku Literatów Polskich wyrażamy bezwzględne potępienie dla zdrajców Ojczyzny, którzy wykorzystując swe duchowe stanowiska i wpływ na część młodzieży skupionej w KSM działali wrogo wobec narodu i państwa ludowego, uprawiali - za amerykańskie pieniądze - szpiegostwo i dywersję.
Potępiamy tych dostojników z wyższej hierarchii kościelnej, którzy sprzyjali knowaniom antypolskim i okazywali zdrajcom pomoc, oraz niszczyli cenne zabytki kulturalne.
Wobec tych faktów zobowiązujemy się w twórczości swojej jeszcze bardziej bojowo i wnikliwiej niż dotychczas podejmować aktualne problemy walki o socjalizm i ostrzej piętnować wrogów narodu - dla dobra Polski silnej i sprawiedliwej.

Pod petycją podpisała się mn oczywiście Szymborska, wraz z dwoma pseudotwórcami (kolejni jej mężowie), a po latach zgarnęła Nobelka! :!: :evil:

stahoo
25-01-2006, 22:24
Do więzień trafiło kilkunastu księży, którym władze komunistyczne postawiły fałszywe, na ogół kryminalno-polityczne zarzuty, ze szpiegostwem, dywersją i zdradą (...)włącznie.wyrażamy bezwzględne potępienie dla zdrajców Ojczyzny, którzy wykorzystując swe duchowe stanowiska i wpływ na część młodzieży skupionej w KSM działali wrogo wobec narodu i państwa ludowego, uprawiali - za amerykańskie pieniądze - szpiegostwo i dywersję.Zamieniamy slowa na : wladze demokratyczne, panstwa wartosciowego, ruble. I jesli dobrze poszukac, to cele beda pelne. Tylko kto sie odwazy?

Mietek
25-01-2006, 22:47
Kukkuła

Ok. Niech będzie. No dobra. To co piszesz to prawda. Tylko czemu robisz nadinterpretacje. Toż i w łonie kościoła zdarza się agent, czego przykładem chociazby Hejmo. I - teraz Ty mi uwierz - wielu w kościele takich było.
Te przykłady Twoje mówią o zdradzie laikatu. A ja mówię o zdradzie księży. Różnicę widzisz?
Czy ci z koscioła robili to dla wiary, dla pozoru? A ci z laikatu pewno też dla pozoru. Ino, że o nich Ty wspominasz a o Hejmie nie. I jakoś przycichło.

Piszesz, że pomimo krytyki kościół jest silniejszy. No to czego się boisz? Czego się tych krytyków kościoła czepiasz? Jeżeli to kościół wzmacnia to znaczy, że dobrze czynią. Bez owej zdrady Judasza nie byłoby spełnienia roli Chrystusa wszakoż!

Przytaczasz szczegóły sprawy z poczatku lat 50-tych (zaraz do tego wrócę) a zaraz potem kogoś oceniasz jako "pseudotwórcę" (kwalifikacje do oceny masz, czy słyszałeś?) i pretensje masz do Szymborskiej, że nobla dostała ( Ty przyznajesz?kościół przyznaje?).

A skąd Ty znasz takie szczegóła o tych spraweczkach Szymborskiej i reszty?
Jest kilka wariantów dot. pochodzenia tej wiedzy: (może być)
- robisz w IPN-ie;
- jesteś duchownym;
- pracujesz społecznie w stowarzyszeniu tropiącym Żydów.

nashaden
25-01-2006, 22:53
Uwielbiam współczesny kościół polski (no bo skoro nawet Watykan nie bardzo chce ingerować w poczynania naszych księży, to kościół nasz staje się odrębnym organizmem), za jego głeboki, wręcz fanatyczny konserwatyzm i uwstecznienie; za to samo pokochałem PiS - za uwstecznienie programowe; przecież ich program naprawy Państwa polskiego to powrót do historii, obrócenie się o 180stopni i podążanie w kierunku odwrotnym niż wszyscy inni. Dokładnie takie same stanowisko prezentuje kolega Kukuła - jeśli o czyms mówi to o przeszłości...

mohawk
26-01-2006, 02:48
Hmmm... Przyjmuje się, iż Jezus był zydem (z rodu Dawida) po Matce, lecz był boskiego pochodzenia, Poddany był rytuałom i wychowaniu zydowskiemu, ale zachowywał się jak nie-żyd.
Dobrze, że chociaż tyle. Bo jakby był czysty żyd, w całości mieszczący się w żydowskiej tradycji i żydowskiej religii to by dopiero był niesmak... :P

mohawk
26-01-2006, 03:31
I nie róbcie ze mnie od razu jakiegoś "antysemity", bo wasze ataki tylko potwierdzają inną teorię: w dzisiejszym świecie kazdy głos krytyki w kierunku ludzi żydowskiego pochodzenia, wywołuje natychmiastową reakcję obronną w postaci oskarżeń o szerzenie antysemityzmu!
Przyznałbyś się i nie bredził. Odmiana nacjonalizmu, którą reprezentujesz nie pozostawia żadnej wątpliwości co do tego. Nie przypominam sobie, żebyś choć raz 'lejbel' 'żydowskości' używał w innym niż pejoratywne (choćby tylko domyślnie) znaczeniu. Znałem kiedyś jednego antysemitę, który mówił otwartym tekstem, że nim jest i... było OK. Mogę się z tym nie zgadzać, ale cenię uczciwość. A jak słucham weszpolactwa (i "okolic") głoszącego, iż oni prącie panie boże nie są antysemitami, to rzygać mi się chce.

Wracając do Lema i Urbana. Owszem deklarują się jako ateiści, ale dlaczego nigdy nie wyśmiewają religi żydowskiej??? Tabu??? A może tylko boją się o posądzenie o antysemityzm??? Urban by się bał???
Może na przykład z takiego mniej więcej powodu, dla którego nie wyśmiewają zazwyczaj również haitańskiej religii voodoo czy szamańskich wierzeń afrykańskich plemion albo religii hare-kryszna, czyli z powodu a) nieznajomości fundamentalnych 'prawd wiary' tych religii, b) nikłego ich znaczenia w polskim życiu społeczno-politycznym. Domaganie się zaś krytykowania religii żydowskiej ujawnia tylko Twój podskórny (w każdym razie tak objawiający się na tym forum) antysemityzm. Nawiasem mówiąc, jeśli chodzi o dyskurs o Bogu, to (zwłaszcza w dobie ekumenizmu) nawet w mniemaniu samych chrześcijan, żydów i muzułmanów, mowa jest o jednym i tym samym Bogu, a więc krytyka ateistyczna dotyczy w równym stopniu wszystkich monoteizmów. Krytyka zaś występujących na gruncie polskim konkretnych zjawisk społecznych w jakiś sposób powiązanych z chrześcijaństwem, jest już krytyką na innym poziomie i doprawdy nie dziwota, że dotyczy tylko chrześcijaństwa, a w jego ramach przemożnie katolicyzmu, gdyż jest to główna religia praktykowana w Polsce.

stahoo
26-01-2006, 15:12
Kto da wiecej?!

http://media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9912&wid=8165737

26-01-2006, 21:33
Ok. Niech będzie. No dobra. To co piszesz to prawda. Tylko czemu robisz nadinterpretacje. Toż i w łonie kościoła zdarza się agent, czego przykładem chociazby Hejmo. I - teraz Ty mi uwierz - wielu w kościele takich było.
Te przykłady Twoje mówią o zdradzie laikatu. A ja mówię o zdradzie księży. Różnicę widzisz?
Tak, to były ofiary systemu. Hejmo się tłumaczy, ze nie wiedział z kim współpracuje, i jeśli przyjąć, ze jednak był wrogiem JPII, to jest/był również i moim wrogiem. Ale! Jego okrzyknięto zdrajcą, natomiast Szymborską wyniesiono na piedestały! Pytanie tylko, za czyją przyczyną???
Drugie pytanie: Czy Urban przypadkiem nie był współtwórcą tegoż systemu??
Przyznałbyś się i nie bredził. Odmiana nacjonalizmu, którą reprezentujesz nie pozostawia żadnej wątpliwości co do tego. Nie przypominam sobie, żebyś choć raz 'lejbel' 'żydowskości' używał w innym niż pejoratywne (choćby tylko domyślnie) znaczeniu. Znałem kiedyś jednego antysemitę, który mówił otwartym tekstem, że nim jest i... było OK. Mogę się z tym nie zgadzać, ale cenię uczciwość. A jak słucham weszpolactwa (i "okolic") głoszącego, iż oni prącie panie boże nie są antysemitami, to rzygać mi się chce.
Dostrzegasz w moich wypowiedziach to, co akurat chcesz dostrzec!!!
No chybaże to jakaś odmiana nacjonalizmu... Bo przeglądając fora nacjonalistów, natknąłem się ostrą krytykę JPII, za to, że zbytnio spoufalał się z Żydami! Cenię sobie o wiele bardziej postawę papieża, nie zgadzam sie więc z nacjonalizmem, o ile wogóle go rozumiem.
Nie mam zastrzeżeń do Wszechpolaków, dopóki kultywowują tradycję katolicko-narodową, podkreślają postawę patriotyczną, a nie naśladują Hitlera w gestach.

Domaganie się zaś krytykowania religii żydowskiej ujawnia tylko Twój podskórny (w każdym razie tak objawiający się na tym forum) antysemityzm
To Ty tak sądzisz. Nie widzę żadnego powodu, aby krytykowac tę religę!

Krytyka zaś występujących na gruncie polskim konkretnych zjawisk społecznych w jakiś sposób powiązanych z chrześcijaństwem, jest już krytyką na innym poziomie i doprawdy nie dziwota, że dotyczy tylko chrześcijaństwa, a w jego ramach przemożnie katolicyzmu, gdyż jest to główna religia praktykowana w Polsce.
Wciąż poszukuję odpowiedzi, dlaczego już za komuny Urbanowym oczkiem w głowie była religia katolicka...

Mietek
26-01-2006, 21:56
A kimże ten Urban był za czasów komuny. Ostał był rzecznikiem w latach 80-tych. Poprzednio zas bywszy on publicystą z ostrym piórem.
Czytałeś go (ówczesnego) Kukuła, czy słyszałeś?

Najchętniej byś tego nobla Szyborskiej odebrał zatem. Inaczej zlustrował. Kto by godny wówczas Kukuła ostał? Nie watpię, że ino kler.

Zarzucasz bliźnim "...Dostrzegasz w moich wypowiedziach to, co akurat chcesz dostrzec!!!" ale sam czynisz dokładnie to samo.

Na kwestyję zaś jakoby Urban " ...Wciąż poszukuję odpowiedzi, dlaczego już za komuny Urbanowym oczkiem w głowie była religia katolicka..." pisał coś o kk (lata60-te i 70-te) odpowiem, że nie pamiętam dobrze ale chyba nie. Otóż Kukuła Komuna nie pozwalała na takie tematy pisać.

26-01-2006, 22:07
Na kwestyję zaś jakoby Urban " ...Wciąż poszukuję odpowiedzi, dlaczego już za komuny Urbanowym oczkiem w głowie była religia katolicka..." pisał coś o kk (lata60-te i 70-te) odpowiem, że nie pamiętam dobrze ale chyba nie. Otóż Kukuła Komuna nie pozwalała na takie tematy pisać.
Ale był propagandowym współtwórcą reżimu, w którym przesladowano (i mordowano) księży i katolików.

Mietek
26-01-2006, 22:40
Dlaczego akurat księży i katolików a nie po prostu Polaków?
Różnicę dostrzegasz?
Dlaczego w kolejności akurat takiej? Przyzwyczajenie, że modlmy sie na hierarchów a potem za wiernych? Tą dygresję daruj.

Dla przypomnienia Kukuła powołano na poczatku lat tzw. komisję Rokity. celem jej było zbadanie (udowodnienie) czy księży zmarłych śmiercią nienaturalną nie zamordowała czasami Słuzba Bezpieczeństwa.
Słyszałeś o wynikach pracy tej komisji? Ja też nie.
Czemu? Sam sobie odpowiedz.
Nie przywołuj sprawy ks. Popiełuszki, bo to jest całkowicie inna kwestia ( i nie o niego tu szło a o wilka politykę).

Jeżli twierdzisz, że Urban był współtwórcą reżimu to chyba obarczasz go i posądzasz o zbyt wiele.
On był Kukuła TUBĄ!
Inteligentną, pokretną, cyniczną tubą.

Dlatego też jest tak znienawidzony, bo to on mówił nie Partia.

26-01-2006, 22:57
Dla przypomnienia Kukuła powołano na poczatku lat tzw. komisję Rokity. celem jej było zbadanie (udowodnienie) czy księży zmarłych śmiercią nienaturalną nie zamordowała czasami Słuzba Bezpieczeństwa.
Słyszałeś o wynikach pracy tej komisji? Ja też nie.
Czemu? Sam sobie odpowiedz.
Nie wiem czemu??? Zydzi? :wink: Wiem tylko tyle, ze Rokita był przeciwnikiem lustracji, teraz jest jej zwolennikiem! :twisted:

On był Kukuła TUBĄ!
Tubą, fałszującą rzeczywistość!

stahoo
26-01-2006, 23:01
On był Kukuła TUBĄ!
Tubą, fałszującą rzeczywistość!
Ptaszku nasz kukajacy! A iles ty mial roczkow wtedy, kiedy byla TAMTA rzeczywistosc?

Josif
26-01-2006, 23:37
Jeszcze w jaju siedział!

krisbaum
27-01-2006, 01:44
Polecam luknać do Nowego Testamentu (Mat. 1, 1-16) tam jest rodowód Jezusa od Dawida, przez wszystkie pokolenia, aż do Jozefa cieśli. Tylko, że ten jak wiadomo biologicznym starym Jezusa nie był. A Mesjasz z rodu Dawida miał się wywodzić. Tak oto Maryja puszczając Józka kantem, zepsuła Boski plan. Jahwe się wściekł, wywalił Gabriela z roboty na zbity ryj (nie jest już posłańcem, lecz czyści sracze w piekle) i na szybko obmyślił plan awaryjny. A skutek jak widzisz, od nowego testamentu nic się juz w biblii kupy i dupy nie trzyma, absurd goni absurd i w efekcie tego mamy setki klonów postjudaistycznych religii.

28-01-2006, 14:07
http://kukula.nie.w.interia.pl/a_czy_tw[1].jpg
:twisted: :twisted: :twisted:

Mietek
28-01-2006, 15:29
A te odbiorniki nastawione sa na jedną pewno częstotliwość?
Na częstotliwość RM i nie chodzi tu bynajmniej o RMF.

A tak po przyjaźni Kukuła powiem, że
pierdolicie już gupotki.

28-01-2006, 18:33
A tak po przyjaźni Kukuła powiem, że
pierdolicie już gupotki.
Miło słyszeć, ze wczesniej dobrzem gadał.

fala
28-01-2006, 18:48
A kimże ten Urban był za czasów komuny. Ostał był rzecznikiem w latach 80-tych. Poprzednio zas bywszy on publicystą z ostrym piórem.
Czytałeś go (ówczesnego) Kukuła, czy słyszałeś?
.......

Dodam ,ze J.Urban mial osobisty zakaz Gomułki wykonywania zawodu dziennikarza za opisanie malych przekretow jakiegos l doktora Marcinkiewicza (lekarza)z Krakowa.Felieton sam Urban ocenia na mialki i jalowy ,nie bedacy jakims fireworkiem w jego karierze.
Gomulka sie wsciekl ze artykul ten wbija noz w sojusz inteligencko -robotniczy i zakaz podpisal osobiscie. Urban az do czasow Gierka pisywal pod ps Kibic w roznych gazetach. Wszyscy udawali ze nie wiedza o kto to jest ale wlasnie jako Kibic stal sie popularny w narodzie.

fala
28-01-2006, 18:50
Dodalem kukule do "ignoruj " i jest dla mnie niemy.Nie ma go ! hokus -pokus .a kysz!

Larry jestes WIELKI!

don balon
28-01-2006, 18:56
Dodalem kukule do "ignoruj " i jest dla mnie niemy.Nie ma go ! hokus -pokus .a kysz!
Larry jestes WIELKI!
Ja strzeliłbym na Twoim miejscu okazjonalną kupę, smolistą najlepiej!

fala
28-01-2006, 19:50
A może się złożymy ?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=83007470

Obejrzalem sobie to dzielo i zastanawiam sie ,czy to panflet czy wiernopoddanczy piktoral.Znamienne sa te dwie kaczuszki mikroskopijnej wielkosci u stop i w cieniu wielkiego ojca rydzyka.
wsrod czlonkow KK zdania tez sa podzielone na temat Kaczynskich i ich roli .
Stad moje watpliwosci co do charakteru obrazu.
Troche powybrzydzam.
Wg mnie to raczej plakat polityczny ,albo zwyczajny kicz.
Plakat jesli to panflet ,a kicz jesli czolobitnosc wielka.
Co do ostatniego to rozni pseudo artysci produkuja sie na allegro szukajac latwych pieniedzy. Stad cechy kichu pospolitego w tym dziele.

Ja jednak mysle ze tworca uczynil produkt dla mas.Kazdy moze tu znalezs to co mu odpowiada.I taki produkt znajdzie nabywce.Jak to mowia artysci: kazda potwora znajdzie amatora. javascript:emoticon(':lol:')

Josif
05-02-2006, 23:32
Na tym polega kapitalizm, żeby coś wyprodukować, a potem dużą kasę włożyć w reklamę.

krisbaum
09-02-2006, 14:43
jakie piękne dzieło znalazłem w dzisiejszym Naszym Dzienniku
Boże wspomagaj
Boże wspomagaj dziś Polskę
I nie opuszczaj nas słabych.
Niech naród wreszcie postawi
Na ludzi uczciwych i prawych.
Uklęknij rodaku w modlitwie
Wraz z twoim Radiem Maryja.
Powiększaj naszą rodzinę
Przecież w jedności siła.
Zwarci w Bogu z Maryją
Życzmy i wrogom zbawienia.
I nie lękajmy się głosić
Ojczyzny nawrócenia.
Jan Paweł ciągle przewodzi
I zerka wciąż z domu Ojca.
A gdy wspieramy Polskę
Cieszy się z nami bez końca.
Płyń zawsze nasze radio
Codzienna katechezo.
Dla Polski i Polaków
Z prawdą, nadzieją i wiedzą.
Wspierajmy ojca Tadeusza
W jego wszechstronnym dziele.
I ofiarujmy modlitwę
Nie tylko w każdą niedzielę.

Janusz Tyrjan, Grudziądz
Aż się wzruszyłem :mrgreen:

rzep
09-02-2006, 20:36
jakie piękne dzieło znalazłem w dzisiejszym Naszym Dzienniku
[quote]

Jan Paweł ciągle przewodzi
I zerka wciąż z domu Ojca.

Czy jeszcze siostra Alfonsa
się na niego dąsa.:)

Mietek
09-02-2006, 20:40
Krisbaum!
Kurwa! Co Ty czytasz?
Nie boisz się, że oślepniesz?

Josif
09-02-2006, 20:45
Nie oślepnie tylko mu się zrobi niedobrze i puści pawia.

Mietek
10-02-2006, 11:21
Od pewnego czasu widze w publicznej, że nowe idzie.

Ogladam wczoraj regionalną w TVP3 i tam jakis dupek mówi "rycerze św. Floriana". Nie od razu zajarzyłem. Myślę - o ile myślę - o kiego grzyba chodzi? Jacy rycerze?
Wicie?
No przeca o strażakach.

A więc niektórzy dziennikarze już samodzielnie myślą i odpowiednią nomenklaturkę wprowadzają. Wcale bym się i nie ździwił gdyby wiadomości rozpoczynały i konczyły modlitwą.

Kombinuje się takoż o sposobie ściągania abonamenta za publiczną. Jeden z pomysłów to wprowadzenie go do PIT-a. Jest chyba problem ze ściąganiem tego abonamenta. Za jaki ch.... ja mam go płacic, gdy modlić się przed telewizornią nie chcę?

krisbaum
10-02-2006, 12:56
Krisbaum!
Kurwa! Co Ty czytasz?
Nie boisz się, że oślepniesz?
A co mi szkodzi uśmiać się od rana :)

Josif
10-02-2006, 12:58
Z rana seks dobry jak śmietana!

johnnyb
10-02-2006, 22:05
Z rana seks dobry jak śmietana!

żadna kurwa, żadna dziwka nie zastąpi kufla piwka :)

Josif
10-02-2006, 23:55
To jeszcze zależy jakiego piwa.

krisbaum
11-02-2006, 09:19
No patrz a kilka ostatnich dni żyć mi się nie chciało i wogóle jakaś taka deprecha a tu odnalazłem w końcu swoje życiowe motto:
żadna kurwa, żadna dziwka nie zastąpi kufla piwka

Josif
12-02-2006, 00:25
A ja myślałem, że tym mottem jest "bier do gemby".

12-02-2006, 11:43
Bo on się pomylił, miało być: Beer do gemby!

Milena
12-02-2006, 11:54
Bo on się pomylił, miało być: Beer do gemby!Kukula, ty lingwisto! Bier = beer, zalezy od jezyka.

Josif
12-02-2006, 13:03
Kukuła jak na razie wie chociaż co to jest Bier. Chyba.

hafes
18-02-2006, 09:36
Zbiórka na stocznię - tajemnice o. Rydzyka
"Gazeta Wyborcza": Gdańscy stoczniowcy po latach milczenia zdradzają tajemnice wielkiej kwesty, którą przeprowadził o. Tadeusz Rydzyk.
Dokładnej kwoty nie zna nikt spoza kierownictwa Radia Maryja. Jedyny człowiek, który był blisko jej poznania, zginął w wypadku.

Ani złotówka nie trafiła do stoczni.REKLAMA Czytaj dalej

"Ojciec Rydzyk powiedział, że nie da nam pieniędzy "na przeżarcie" - zdradza Jerzy Borowczak, lider stoczniowej "S" i współzałożyciel stowarzyszenia Solidarni ze Stocznią, które wiosną 1997 r. dostało pozwolenie na zbiórkę. Stowarzyszenie zebrało 5 mln i zgodnie z warunkami pozwolenia publicznie się rozliczyło.

O. Rydzyk kwestował równolegle i z większym rozmachem, choć nie miał pozwolenia i nie rozliczył się ze zbiórki.

Po 1998 r. toruńskie imperium ojca Rydzyka zaczęło się gwałtownie rozrastać. Obok Radia Maryja pojawiły się: "Nasz Dziennik", Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej oraz Telewizja Trwam.

Sam o. Rydzyk nigdy publicznie nie przyznał, by oddawał komukolwiek zebrane fundusze. Przeciwnie - kilka razy dał do zrozumienia, że nie zamierza się rozliczyć ze zbiórki.

Więcej w "Gazecie Wyborczej".

Dlaczego gdziekolwiek gdzie jako strona występuje kościół katolicki, firma związana z kościołem czy osoba fizyczna powiązana z tą organizacją na pewno spotkamy przekręty, kłamstwa, kalumnie i normalne złodziejstwo? Czyżby do takiego zachowania zobowiązywał katolików jakiś ściśle tajny normatyw zachowań katolickich ?
Podaję jako przykłady, bez omówień :
- Stella Maris
- "nieorginalny" podpis Sobeckiej
- lubińskie wyłudzenia kredytów......itd. itd.

18-02-2006, 10:15
Niech Michnik wpierw się przyzna, jak przywłaszczył sobie gazetę!

Mietek
18-02-2006, 10:19
Od kogo Kukuła?
Od kościoła, wałęsy, Solidarności, czy komuny?
I co ma to do rzeczy?

Bo przyznanie się owego Michnika do rzekomej kradziezy cos nam zmieni chyba!

hafes
18-02-2006, 10:30
Podajcie jeszcze inne przykłady, bardzo proszę.

- mafia księży w skupie zboża
- biskup załatwiający wizy amerykańskie za kasę
- wyłudzenia działek i domów

18-02-2006, 17:24
Mafia mordująca księży - opozycjonistów...

stahoo
18-02-2006, 17:36
Mafia mordująca księży - opozycjonistów...
Ilu ich bylo?
Nazwiska!
Szybko!

stahoo
18-02-2006, 18:46
jakie piękne dzieło znalazłem Boże wspomagaj
Boże wspomagaj dziś Polskę
Powiększaj naszą rodzinę

Dokladam.
http://www.galeriaptasia.yoyo.pl/Martusia/slides/m oherlamd.jpg

stahoo
19-02-2006, 19:10
Pokazemy swiatu prawdziwych Polakow.
I pokazujemy. A jakze.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8193688&rfbawp=1140368885.399&ticaid=611cb

Josif
19-02-2006, 19:33
Kiedy będą u nas takie pielęgniarki? I skąd?

Scandalieros
19-02-2006, 19:39
Josif, nie beda. juz wyjechaly... Teraz to pielegnirki beda takie jak na tym zdjeciu nizej... :lol: :lol: :lol:
Wiec lepiej nie chorowac, albo odrazu umrzec.

Josif
19-02-2006, 19:47
Jedynym przyrządem wykorzystywanym podczas operacji będzie krzyż, a na dezynfekcje woda święcona!

stahoo
06-03-2006, 14:29
Kazden spiewac moze.....
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8173&wid=8214763&rfbawp=1141648077.777