PDA

View Full Version : Pomoc?

Em
01-12-2006, 23:17
Oglądałem w TV (nie pamiętam w której) rozmowę dziennikarza z hierarchą Caritas. Dziennikarz powiedział, że po tragedii w Halembie, Caritas rozpoczęła pomoc dla poszkodowanych. Hierarcha natychmiast sprostował: podał konto Caritas na które można wpłacać pieniądze - nie pomoc, tylko zbiórka pieniędzy. I taka jest smutna prawda - hieny żerują na ludzkim nieszczęściu - jeśli się mylę, proszę o rozliczenie Caritas z zebranych pieniędzy.

Scandalieros
01-12-2006, 23:58
nie pomoc, tylko zbiórka pieniędzy. I taka jest smutna prawda - hieny żerują na ludzkim nieszczęściu
Powaznie? Kurwa, ameryka w konserwach juz dawno odkryta.
proszę o rozliczenie Caritas z zebranych pieniędzy
Prosi to sie swinia dwa razy do roku.
Rownie dobrze mozesz prosic ruskich zeby polecieli na ksiezyc i go przemalowali na czerwono. Amerykanie i tak na nuim napisza Coca-Cola :mrgreen:

id34lny
02-12-2006, 01:14
no to rozliczamy na podstawie:
http://wiadomosci.onet.pl/1438535,11,item.html
"Po 5 tysięcy zł zapomogi wypłaci rodzinom, które straciły w katastrofie bliskich, Caritas Polska."
Wykosztuje sie wiec na 115 tysiecy... ale zarobi "nieco" wiecej:
"Telewizja Polska S.A. postanowiła przekazać rodzinom poszkodowanych w katastrofie kwotę 1 mln zł z przychodów z działalności komercyjnej spółki. Suma ta zostanie przekazana na konto Caritas Polska."
Dodatkowo caritas uruchomil konto, na ktorym jeszcze dozbiera pewnie kilkaset tysiecy.
Przebitka ponad 10 krotna.

Jak bylo tsunami to powstal hymn "pokonamy fale".
Teraz nie trzeba nic ukladac jest gotowy: "Money for nothin and chicks for free!" Dire Straits

null
02-12-2006, 01:20
Oglądałem w TV ................ Caritas rozpoczęła pomoc dla poszkodowanych. Hierarcha natychmiast sprostował: podał konto Caritas na które można wpłacać pieniądze - nie pomoc, tylko zbiórka pieniędzy. ..................

.....nawet jak poinformowano Polsat za pośrednictwem Caritasu przekazałl 1 000 000 zł na ten cel . :lol: :lol: :lol:
Czy Polsat nie zna numeru konta tygodnika NIE ??? albo innego szmatławca ?? Gdzie należy przelewać swoje pieniązki ?

Koniec świata....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jakub Szela
02-12-2006, 11:13
....nawet jak poinformowano Polsat za pośrednictwem Caritasu przekazałl 1 000 000 zł na ten cel . Laughing Laughing Laughing
Czy Polsat nie zna numeru konta tygodnika NIE ??? albo innego szmatławca ?? Gdzie należy przelewać swoje pieniązki ?

Mogą nawet na konto "Waszego nocnika" lub innego szmatławca wpłacić, pod warunkiem że pośrednik rozliczy się z tego co otrzymał i rozdysponuje pieniądze zgodnie z przeznaczeniem. Zwisa mi to.

null
02-12-2006, 14:58
.............
Mogą nawet na konto "Waszego nocnika" lub innego szmatławca wpłacić, pod warunkiem że pośrednik rozliczy się z tego co otrzymał i rozdysponuje pieniądze zgodnie z przeznaczeniem. Zwisa mi to.

Wyrażaj się jaśniej i bardziej konkretniej .
Albo ta instytucja ma dokładnie rozliczacz się względem urzędów państwowych ,społeczeństwa i twojej osoby.
albo ci to wisi bo ani jedno ani drugie nie twoje .... :P :P :P
....w końcu charakteryzujesz postawę gorszą od .....psa ogrodnika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jakub Szela
02-12-2006, 15:37
Próbowałeś sugerować że niektórzy są rozżaleni z tego powodu iż to nie na konto "Nie" będą wpływać pieniądze na pomoc rodzinom ofiar. Napisałem ci więc (zdawało mi się iż czarno na białym), że jeśli o mnie chodzi, to tą kasę może nawet bliska twemu sercu gazecina rozdzielać, pod pewnym jednakże warunkiem.
pod warunkiem że pośrednik rozliczy się z tego co otrzymał i rozdysponuje pieniądze zgodnie z przeznaczeniem
Co chyba nie powinno nikogo dziwić gdy przypomnimy sobie "ratowanie kolebki Solidarności" przez pewnych osobników.
Czego jeszcze nie rozumiesz? Wiesz jest takie powiedzenie:"Mądrej głowie....itd. Wiem że to nie o tobie, ale myślałem że terapia dr Szakala dała już jakieś efekty.

st1111
02-12-2006, 15:49
E tam gadanie wiadomo że jak caritas tę forsę na giełdzie
pomnoży to i rodziny ofiar dostaną więcej np po 5001zł.

null
02-12-2006, 16:15
........ pod pewnym jednakże warunkiem.
pod warunkiem że pośrednik rozliczy się z tego co otrzymał i rozdysponuje pieniądze zgodnie z przeznaczeniem
..............

No i wszystko jasne :,zależy ci ,stawiasz warunki, chciałbyś ,należy to tak lub owak uczynić itd itd .............
a ja myślałem że ci to wisi. :mrgreen:

Jakub Szela
02-12-2006, 16:27
Czyżby to twoja mamusia dzwoniła? Bo jeśli tak, to już wiemy po kim odziedziczyłeś swoją hm, inteligencję.
http://idiotka.dzwoni.do.elektrowni.patrz.pl/

Forged
02-12-2006, 17:02
Toć to tylko Null... Nie godzi się Panie Szela Waszej inteligencji uwłaczać i posiłkować się spacerkami do najbliższej rodziny...

P.S. To taka tu nie pisana umowa. Choć żal, że czasami łamana... nawet wobec... no wobec kogokolwiek. Wstydź się Panie Kubusiu. :oops: :oops:

krisbaum
02-12-2006, 23:02
Dokładnie, on ma flagi w procesorku tak ustawione, że jak słyszy, że kto na kościółek daje to dobrze, choćby i ofiarom nic z tego nie kapnie to też dobrze, bo kościółek dostał. A jak kto szczeka, choćby i miał dobro ofiar na myśli, to i tak źle, bo on na kościółek szczeka. Pewnie sam by dla siebie chciał zabrać komuszek brzydki a kościółek to już najlepiej sam wie na co pieniążki wydać. Chocby i na nowe kościółki, co nawet lepiej bo się ofiary będą miały gdzie modlić do bozi. A od tego im będzie napewno lepiej niż od pieniążkuf, bo one jak wiadomo do diabła należą :D

null
02-12-2006, 23:48
.......j/w..........D

W sumie to podobają mi sie twoje dywagacje na ten temat .Serio .
Ja jako chrześcijanin mam nie tylko obowiązek ale czuję potrzebę i wewnętrzny przymus aby dzielić się tym co mam . Za dużo oszustw ,marnotrawienia ,czy też złego przeznaczenia moich środków które użyczałem bezpośrednio niby potrzebującym . Dlatego ja przekazuje to instytucjom kościelnym . Może ty znasz instytucje bardziej wiarygodne ...bo ja nie. :x

Tomek tt
03-12-2006, 00:33
Może ty znasz instytucje bardziej wiarygodne ...bo ja nie.

Kilkaset osób przybyło na przyjęcie z okazji 70. urodzin ks. prałata Henryka Jankowskiego.Na biesiadnych stołach były pieczone prosiaki, przekąski, słodycze i alkohol.

I już wiadomo jak urzędnicy kk pożytkują twoje pieniądze :lol:
żeby jeszcze jaśnie wielmożny prałat rzucił biednym jakiś ochłap :lol:

null
03-12-2006, 00:47
.........
I już wiadomo jak urzędnicy kk pożytkują twoje pieniądze :lol:
żeby jeszcze jaśnie wielmożny prałat rzucił biednym jakiś ochłap :lol:

Wieprzowinę ,cukierki i alkohol uważasz za coś niesamowitego ,gdzie ty żyjesz ? co ty jadasz ?
Może swoją podobizne uzycz butelkom z winem .
Ty spróbuj włożyć tak wkład działalności w historię i pomocy potrzebującym jaki dał prałat . To znajdę tobie na 70-tkę całe stado wołów i kontener wódy. Obiecuję . :P :P :P

stahoo
03-12-2006, 00:52
Ty spróbuj włożyć tak wkład działalności w historię i pomocy potrzebującym jaki dał prałat .
:D :D :D :D :D :D

ŁORCYK
03-12-2006, 00:54
null.... tym razem mas racjem , pralaty , to ino lobzerajom siem jak wiepse jakie sfiniomi pieconymi , chlejom lod rana , pirf winko w pracy , a póznij chlejom wódem , póznij siem poniewierajom s jakimi siksami , to niezle , a jinne ze chopackami, to jus ni tak dobze , ali jaki pan taki kram ,
a tlusc jim siem leje na te spasione wory , co to u jinnych bzucham nazywajom.

null
03-12-2006, 01:08
...j/w................
Przynajmniej w tym temacie wykazujesz się wręcz artystycznym znawstwem . :P
Może zrób jakiś doktorat z tego tematu :lol:

ŁORCYK
03-12-2006, 01:11
null...alis ty gupi , ni lubiem zbyt latwych szpraw...
a co bedem robic po poludniu?! :shock:

null
03-12-2006, 01:15
.............
a co bedem robic po poludniu?! :shock:
cytac ,cytac ,cytać..... :P :P :P

ŁORCYK
03-12-2006, 01:25
null...alis ty gupi...
jus mnie siem znudzilo cytanie o oglupionym ji wykozysztanym ludzie sfata , pses cfanych kaplanóf , co zyjom za ni sfoje pieniondze ji ni sfojom pracem, gadajom lo skronosci , a we zloconych fatalaskach ganiajom, co jelopstfo zaciemnione jim pokupilo, co fpierdalajom
co tlusciejse kawalki , tys za friko , a majom celnosc lud do
psestseganio psed lobzarstfem nawolywoc , co modlom siem
niby za lud , a lud biedem mo dalij , oni we dostatkach oplywajom,
kradnac , zdychajonc s powodu cuksycy, szyjonc se coras lopserniejse
lornaty , bo we zeslorocne siem jus ni miescom ....
ehhh null... albos ty jeden z nich ...albos ty gupi... ni ma wyjscia. http://images2.fotosik.pl/8/04a0yideun3cit7v.gif

Scandalieros
03-12-2006, 03:46
Ty spróbuj włożyć tak wkład działalności w historię i pomocy potrzebującym jaki dał prałat
A mozesz przytoczyc ten wklad?

null
03-12-2006, 13:42
jus mnie siem znudzilo cytanie ...............]

Nie zrozumiałeś mnie ,ja prosiłem abyś czytał nie zaś pisal . :P
Bo po ewentualnym przebrnieniu przez twoje pisanie brakuje już sił na dywagacje wpływu ubioru czy cukru w cukrze zawarte w cukierkach i jego wpływu na cukrzycę i jej wpływu na umieralnośc .
Wybacz więc ale do tego typu dyskusji powinieneś znaleść kogoś innego .

Skan ... prosi :
A mozesz przytoczyc ten wklad?

Najlepszym dokumentem tego wkładu będzie opublikowanie całej teczki IPN -u Jankowskiego ,co miejmy nadzieję niedługo się dokona .
.
Bo w końcu komu miałbyś wierzyć jeśli chodzić będzie o te fakty ???
Jeśli nie tym zawszańcom ,zdrajcom i pachołkom Breżniewa ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
którzy zużywali tyle energi ,czasu i pieniędzy aby ją zapełniać ... :P

Tomek tt
03-12-2006, 14:35
Najlepszym dokumentem tego wkładu będzie opublikowanie całej teczki IPN -u Jankowskiego ,co miejmy nadzieję niedługo się dokona .
Może i masz rację.
Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie na jakiejś fotografii widziałem że prałat obnosi się z z pewnym odznaczeniem ja bym uwagi nie zwrócił ale mojego dziadka krew zalała więc powiedz za jakie zasługi prałat dostał
Order Virtuti Militari (łac. Cnocie wojskowej - dzielności żołnierskiej) to najwyższe polskie odznaczenie wojskowe, nadawane za wybitne zasługi bojowe.

P.S żeby nie było niedomówień dziadek miał http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Krzyz_MonteCa ssino_Polska.jpg tylko taki i walecznych.

null
03-12-2006, 15:15
.....prałat obnosi się z z pewnym odznaczeniem ja bym uwagi nie zwrócił ale mojego dziadka krew zalała więc powiedz za jakie zasługi prałat dostał
..............
...........

Nie mam *zielonego* pojęcia .
Załosne jest tylko to że mimo braku wiadomości na ten temat twojego dziadka ... zalała krew .
Mój dziadek jakoś to chyba inaczej to odbiera bo jak pokazałem mu medal twojego dziadka wzruszył tylko ramionami ,a i jemu nie brak odznaczeń wojskowych . :P :P :P
A byłoby mi wielką żałością ,gdyby tak po kolei naszych dziadków szlag trafiał na sam widok .......cudzych medali . :lol:

Tomek tt
03-12-2006, 16:26
Załosne jest tylko to że mimo braku wiadomości na ten temat twojego dziadka ... zalała krew .
Po ustaleniach dziadek stwierdził że jest to odznaczenie nadawane TYLKO ZA WALECZNOŚĆ NA POLU WALKI i dlatego Go szlag trafia jak widzi takiego pajaca z Vituti a baran wojnę to na zdjęciach widział.
tyle dziadek.
Wychodzi na to że prałatowi wszystko wolno i widzący ten "geszeft" dostają
kurzej ślepoty.

P.S jest jakiś paragraf karzący osoby bezprawnie posługujące się odznaczeniami wojskowymi.Weteranom z Virtuti przysługują jakiś wymierne korzyści bo to najwyższe odznaczenie w Polskim Wojsku.

ŁORCYK
03-12-2006, 16:58
Wybacz więc ale do tego typu dyskusji powinieneś znaleść kogoś innego
null...alis ty gupi...:
wim null... wypralo ciem s jargumentóff :D

null
03-12-2006, 17:09
..........
Po ustaleniach dziadek stwierdził że jest to odznaczenie nadawane TYLKO ZA WALECZNOŚĆ NA POLU WALKI............

Lepiej rozróżniam breloczki od moich *Merców * ,niż medale za waleczność ,(chociaż Złoty Krzyż Zasługi posiadam :P ) ,mimo to powątpiewam że jest to Virtuti .... ,bardziej pasowało by mi ..Orła Białego . Ale to tylko z mojej jak i strony twojego dziadka ... gdybanie . :roll:

stahoo
03-12-2006, 19:22
Złoty Krzyż Zasługi posiadam
Dla PRL. :D :D :D

null
03-12-2006, 22:27

A Broń Boże !!! przyznane przez prezydenta RP L. Wałęsę .

Za kogo mnie bierzesz ??? :o :shock:

stahoo
03-12-2006, 22:29

[/img][/list][/url][/quote]
Przyjrzyj sie uwazniej, co na tym krzyzu napisane.....
RP czy PRL? :P

null
03-12-2006, 23:06
.............[
Nie obrażaj mnie. :wink:

szakal
03-12-2006, 23:36
o rany to ty null jesteś taki stary i jeszcze taki głupi :?: :P

josefoe
04-12-2006, 00:17

Za zwykłego chuja oczywiście, pierdolcu jebany!

null
04-12-2006, 00:26
Za zwykłego chuja oczywiście, pierdolcu jebany!

..i za to świadectwo tobie .. Bóg zapłać !! :lol: Bo gdyby nie daj Boże ktoś znalazł moje podobieństwo do ciebie to byłby dopiero dla mnie obciach na cały ...klasztor . :lol: :lol: :lol:
że upodobniłem sie do...(piiii piiiii piiii.......... :D

Scandalieros
04-12-2006, 00:51

PRL, RPL, LPR... To wszystko jedno i to samo.

null
04-12-2006, 01:49
PRL, RPL, LPR... To wszystko jedno i to samo.

Bo to litery,tylko litery .A co dziwne na przykład na układy liter PZPR,ZOMO,UB ...bierze mnie na wymioty i to bez używania ziółek . :shock: :shock: :shock:
Ot dziwne ...doprawdy dziwota ... :shock: :shock: :shock:

..a na MO.SB,SLD ...mam wielkie i rzadkie ....opróżnianie kiszek .
.....myślę o opatentowanie tego odkrycia ...co ty na to ????
ale jeszcze trwają badania ,bo na układ liter NIE i URBAN prawdopodobnie wstrzymuje sie miesiączkę ,a niektórzy twierdzą że bezboleśnie uchodzą .........*wiatry*. :mrgreen:

szakal
04-12-2006, 10:41
ale jeszcze trwają badania ,bo na układ liter NIE i URBAN prawdopodobnie wstrzymuje sie miesiączkę

ty ewentualnie mozesz mieć wstrzymane krwawienie z hemoroidów :):):)

ŁORCYK
04-12-2006, 18:41
null...alis ty gupi... zotego ni dosztaje siem tak lodraza, psyznaj siem ,
wiela tych PRLoskich medalikóff zes se nazbirol za komuny nicym
siem pseksciles? http://www.mfoto.pl/uploads/1013/58c579166f.gif

rzep
04-12-2006, 19:45
[quote=null]Złoty Krzyż Zasługi posiadam

A Broń Boże !!! przyznane przez prezydenta RP L. Wałęsę .quote]

To tego co to "o take Polske walczył"
i dzięki któremu dzis w moim osiedlowym markecie stoi wielki kosz z kartką: Pomóżmy biednym dzieciom?

Czy może o take Polske, w której stać go na urządzanie przyjęć na 300 osób? :oops: :shock:

null
05-12-2006, 00:31
.........

To tego co to "o take Polske walczył"
i dzięki któremu dzis w moim osiedlowym markecie stoi wielki kosz z kartką: Pomóżmy biednym dzieciom?

Czy może o take Polske, w której stać go na urządzanie przyjęć na 300 osób? :oops: :shock:

Dokładnie ,dokładniutko właśnie tak jak to opisałeś ,co do joty .SUPER. :P :D :P :D
A gdyby miałby kiedyś , pojawić się zawszaniec choćby spod *sierpa i młota* który nada sobie prawo do zabierania ,dzielenia ,rozdawania ,ukręcania ,przydzielania tego co nie jego, zabraniania myślenia i indywidualnej inicjatywy pod groźbą strzelania ,więzienia i gnojenia .
To ja pierwszy wyrwę kostkę brukową z chodnika i pójdę z nią rozwalać takie tępe łby ,.....a może wtedy zasłużę sobie na jeszcze jeden ...... Krzyż Zasługi..... :mrgreen:
Fajne co ?? :P :P

Scandalieros
05-12-2006, 01:34
To ja pierwszy wyrwę kostkę brukową z chodnika i pójdę z nią rozwalać takie tępe łby ,.....a może wtedy zasłużę sobie na jeszcze jeden ...... Krzyż
Zapewne. Na cmentarzu.

ŁORCYK
05-12-2006, 09:47
null...alis ty gupi , jakom kosztkem? :shock:
pseca ty ni jezdes we stanie wyrwac wlanej
zatorbionej dupy, cyli sfego ksyza, s fotelika
psy kompiuteze http://images3.fotosik.pl/10/8bijz94lannfjlj1.gif

krisbaum
05-12-2006, 10:25
Null a słyszał ty może o PCK np? Instytucja świecka, rozliczająca się co do grosza, płacąca podatki. Do wyboru masz takoż Polską Akcję Humanitarną. Instytucji, którym można zaufać masz multum.
Wieprzowinę, cukierki i alkohol uważasz za coś niesamowitego, gdzie ty żyjesz? co ty jadasz?
:D
Mój kumpel ma malucha, Rydzyk ma Maybacha, obydwoje mają podobny status majątkowy, bo posiadają samochody - tak wynika z twojej logiki.
:)
Wieprzowina to może być zarówno najzwyklejszy mielony jak i polędwica w truflach. Alkocholem nazwiesz zarówno flaszkę burbona Jack Daniel's jak i pośledniego bełta.
Z tym wkładem w historię to przestań se jaja robić...

ŁORCYK
05-12-2006, 10:44
kris , un ni moze jus psestac...
mo sloniowaciznem

szakal
05-12-2006, 16:52
A gdyby miałby kiedyś , pojawić się zawszaniec który nada sobie prawo do zabierania ,dzielenia ,rozdawania ,przydzielania tego co nie jego

wypisz, wymaluj CARITAS i KK :):):)

null
05-12-2006, 19:54
Null a słyszał ty może o PCK .....................- tak wynika z twojej logiki.
:)
..............

Swietnie, dostrzegłeś u mnie jakąś logikę ,zła lub dobra to do oceny .
Niestety ja w twoim rozumowaniu nie dostrzegłem żadnej .
Bo to że uchlać można się różnym *powalaczem* ,albo że wołowinę można zrobić na 100 sposobów ,lub zamieniając się samochodami jeden będzie miał nadal malucha a drugi majbacha to co z tego wynika ?? Niewiem . :roll:
A wybór instytucji humanitarnej jest przeogromny i jest dokonywany indywidualnie przez samych darczyńców to rzecz oczywista ,więc o co chodzi ???

Kiedyś były kartki i każdemu przydzielano równe ilości wołowiny ,alkoholu,papierosy ,cukier buty .....itd .ale i tak byli wśród równych równiejsi bo dostawali ciepłe majtki jeżeli pracował *na drabinie*.
Czy "twoja logika " do tego zmierza ???? :P :shock: :shock: :shock:

Jeśli tak to masz moje .......* NIE*. :o

ŁORCYK
05-12-2006, 20:07
null...alis ty gupi ...
jeden ma maybaha bo zajebnol se piniondze stocni ji dalij zajebuje jinne
a drugi ma malucha ji zajebnol se mlotkiem f palucha psy jimadle,
ji boji siem zajebnoc jesce ras , bo to boli ji na dodatek chuj s tego jezd.

null
05-12-2006, 20:18
To ja pierwszy wyrwę kostkę brukową z chodnika i pójdę z nią rozwalać takie tępe łby ,.....a może wtedy zasłużę sobie na jeszcze jeden ...... Krzyż
Zapewne. Na cmentarzu.

Jak trzeba to trzeba ,siła wyższa . Na niego też trzeba sobie zasłużyć ,a co pod *sierpem i młotem* mam leżeć ??? :D

ŁORCYK
05-12-2006, 20:22
null...alis ty gupi , jak ni wis , to pocytoj we biblii ,
tam lo tym pisom jus lot 4 tys.lat http://images2.fotosik.pl/8/04a0yideun3cit7v.gif

stahoo
06-12-2006, 13:07
null...alis ty gupi , jak ni wis , to pocytoj we biblii ,
tam lo tym pisom jus lot 4 tys.lat http://images2.fotosik.pl/8/04a0yideun3cit7v.gif
Znalazlem, ze 8 tys. lat...... :P
http://img296.imageshack.us/img296/8670/herr1fo0.j pg

ŁORCYK
06-12-2006, 14:17
Stacho ...pod ryszunkiem jezd nadal ze 6000 lat , winc tero wim skont
null...(alis ty gupi), wziol te 6000 lat biblii, bieze jom na wesolo... :D
lot Chysztusa jus ni licy , jak to null...(alis ty gupi), zahamowalo go.

Scandalieros
10-12-2006, 19:45
a co pod *sierpem i młotem* mam leżeć ???
Nie, pod trawnikiem bedziesz lezal.
A tabliczce napiszemy: Zginal smiercia Bohatera Zwiazku Radzieckiego :P

ŁORCYK
10-12-2006, 19:50
http://images1.fotosik.pl/294/9616487c3b7e291f.gif

id34lny
16-12-2006, 02:17
Null a słyszał ty może o PCK np?
Krisbaum nie oczekuj zbyt wiele. Null slyszal tylko o PCZK (Polskim CZarnym Krzyzu). Wszystko co czerwone to mu sie zle kojarzy.

Mietek
16-12-2006, 10:19
No i czego się dziwujecie i nad bidakiem znęcacie. Go po prostu czerwony kolor skręca. Nie tylko - co widać od kilku dni- bo niektórych nawet kolor wdzianka czerwonego. Ciekawi mnie wielce czy podobnież reaguje na kolor purpury? Bardzo bym chciał usłyszeć " tylko nie od tej purpurowej małpy"!
Te mikrofona to jednak dobra rzecz.
Do podsłuchu.

A przy okazji to mamy nową definicję. Okazuje się, że aby "podsłuchiwać" nie trzeba mikrofona tajnie pod tynki wsadzać. Wystarczy gdzieś na jakieś konferencyji być i z głosnika usłyszeć. Trzeba wówczas wiedzieć kidy słuchać. Bo może coś być "odsłuchane", ale może być i "podsłuchane".
Rozumiecie coś z tego? Bo ja nie.

Scandalieros
16-12-2006, 20:26
Rozumiecie coś z tego? Bo ja nie.
Tylko tyle z eniebawem mikrofony beda zabronione.

Mietek
16-12-2006, 20:48
I całkowicie zresztą słusznie!
Bo czy na miejscu jest słuchanie ( czy nadsłuchiwanie) w nieodpowiednim miejcu? Przecież dobre wychowanie nakazuje nam nie reagować gdy królowa piardnie. No! Przynajmniej udawać, że smrodu nie czujem.

null
16-12-2006, 21:09
No i czego się dziwujecie i nad bidakiem znęcacie. Go po prostu czerwony kolor skręca. ...................

Jest powiedzonko przygarnął kocioł ..garnkowi :P :P
Odezwał się ten co nie ma uczulenia na ....*czarny kolor *. :lol:

ŁORCYK
16-12-2006, 22:23
http://images1.fotosik.pl/294/9616487c3b7e291f.gif

null
16-12-2006, 23:12
Null a słyszał ty może o PCK np? Instytucja świecka, rozliczająca się co do grosza, płacąca podatki. Do wyboru masz takoż Polską Akcję Humanitarną. Instytucji, którym można zaufać masz multum.
.............................

A cóż ma to do rzeczy . to tylko ofiarodawcy i darczyńcy decydują o tym komu przekazują swoje datki i nikt nie ma prawa w to ingerować .
Jeżeli znasz jakieś konkretne różnice w relacji prawa między różnymi instytucjami charytatywnymi to podaj ,bo jak na razie to słyszę tylko jakieś podpierdzanie które nawet pierdnięciem nie można nazwać .
A że najbardziej godnym zaufania uważa się Caritas , to tylko współczuć twojemu bólowi głowy z tej przyczyny..... :lol: :lol: :lol:

ŁORCYK
16-12-2006, 23:20
null...alis ty gupi, ... pseca wis , co jakbym ci tego ni napisol,
to bym ni mók szpokojnie zasznonc?

null
16-12-2006, 23:40
null...alis ty gupi, ... pseca wis , co jakbym ci tego ni napisol,
to bym ni mók szpokojnie zasznonc?

Ty ,to jesteś moim *eliksirem* na wszelki problemy i kłopoty .
Cóż ja bym bez ciebie tu robił pośród tych bezdennych tępaków co zdaje mi sie że nawet czytać i pisać niezbyt umieją . A cóż mówić o ......myśleniu . :P :P
Dzięki Łorcyk . Niech ci Bozia za to .....w dzieciach wynagrodzi . :D

stahoo
16-12-2006, 23:47
Niech ci Bozia za to .....w dzieciach wynagrodzi . :D
To tak sie w waszym srodowisku pozdrawiaja amatorzy dzieci? :P :P :P

null
16-12-2006, 23:53
......... amatorzy dzieci? :P :P :P
A któz to jest ???? :shock:

Scandalieros
16-12-2006, 23:54
To tak sie w waszym srodowisku pozdrawiaja amatorzy dzieci?
No mowa... Przeciez musza jakos odreagowac sparciale odbyty proboszczow :lol: :lol: :lol:

null
17-12-2006, 13:38
To tak sie w waszym srodowisku pozdrawiaja amatorzy dzieci?
No mowa... Przeciez musza jakos odreagowac sparciale odbyty proboszczow :lol: :lol: :lol:

Czy to oznacza że do *słów kluczowych* jakie trzeba unikąć na tym forum należy dopisać również słowo ..* dziecko*??!! :(
Bo ono również kojarzyć będzie dyskusję ......o odbytach ,chujach , pochwach................ ????
Litości .....dyskusje mają na celu poszerzanie obszarów słownictwa a nie .......niwelowanie . :cry:

szakal
17-12-2006, 14:14
Litości .....dyskusje mają na celu poszerzanie obszarów słownictwa a nie .......niwelowanie

to ty odpadasz jako dyskutant. nie spełniasz tego pierwszego :P

ŁORCYK
17-12-2006, 16:58
null...alis ty gupi , pseca bozia wziol ji jus mnie POKARAL , dziecmi ,
abo skoro une takie som , a ni jinne , to bozi ni ma... :shock:

null
17-12-2006, 17:59
..........
abo skoro une takie som , a ni jinne , to bozi ni ma... :shock:

A no moze une takie som ,bo une myślom co Bozi ni ma . :P

Scandalieros
17-12-2006, 19:05
Bo ono również kojarzyć będzie dyskusję ......o odbytach ,chujach , pochwach................
Katabas + dziecko = stosunek analny.

Niestety klechy to pedofile, zboczency, homoseksualisci.

ŁORCYK
17-12-2006, 20:08
null...alis ty gupi....
klechy tys wiedzom co ni ma bozi , bo jesli by byla ,
to bali by siem byc pedofilami ji homoszeksualistami,
a nie bojom siem

null
17-12-2006, 20:52
null...alis ty gupi....
a nie bojom siem

Niwim co klechy o tym wiedzom ,niwim co oni bojom siem cy ni .
A i gowno mnie to siem ima
Ja jeno sam wim co jo wim , :P :P

stahoo
17-12-2006, 21:10
null...alis ty gupi....
a nie bojom siem

Niwim co klechy o tym wiedzom ,niwim co oni bojom siem cy ni .
A i gowno mnie to siem ima
Ja jeno sam wim co jo wim , :P :P
I tys siem nie bois? :P

ŁORCYK
17-12-2006, 21:25
null...alis ty gupi , jo bym smiol tfierdzic, co ty ni wis co wis ,
ino psypuscas , ze cós wis...

null
17-12-2006, 21:25
I tys siem nie bois? :P

Wierzyć musi się nie ze względu na tradycję ,nie z obawy przed śmiercia ,nie na wszelki wypadek,nie dlatego ,że ktoś tak nakazał ,albo że się czegoś boimy .
Również nie ze względu na humanistyczne zasady ,nie po to ,aby być zbawionym i nie z oryginalności .
Wierzyć musi się z tego prostego powodu że Bóg istnieje. :P

ŁORCYK
17-12-2006, 21:35
null...alis ty gupi , to zaden jargument,
cowik kazden jeden (normalny) cós robi z jakiegos
konkretnego powoda , na dodatek we jakims konkretnym celu,
a ty null tfirdzis iz wiezys w cós na co ni mas konkretnego dowodu,
ji jesce wiezys , jak powiadas bes celu , po prostu tyn lostatni
jargument psekonuje mnie ze jestes gupi

null
18-12-2006, 16:35
........
a ty null tfirdzis iz wiezys w cós na co ni mas konkretnego dowodu,
.............i

Mdr 13:1-5
1. Głupi już z natury są wszyscy ludzie, którzy nie poznali Boga: z dóbr widzialnych nie zdołali poznać Tego, który jest, patrząc na dzieła nie poznali Twórcy,
2. lecz ogień, wiatr, powietrze chyże, gwiazdy dokoła, wodę burzliwą lub światła niebieskie uznali za bóstwa, które rządzą światem.
3. Jeśli urzeczeni ich pięknem wzięli je za bóstwa - winni byli poznać, o ile wspanialszy jest ich Władca, stworzył je bowiem Twórca piękności;
4. a jeśli ich moc i działanie wprawiły ich w podziw - winni byli z nich poznać, o ile jest potężniejszy Ten, kto je uczynił.
5. Bo z wielkości i piękna stworzeń poznaje się przez podobieństwo ich Stwórcę.
(BT)
Rz 1:19-20
19. To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to ujawnił.
20. Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty - wiekuista Jego potęga oraz bóstwo - stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że nie mogą się wymówić od winy.
(BT)

szakal
18-12-2006, 18:42
Mdr 13:1-5
1. Głupi już z natury są wszyscy ludzie, którzy nie poznali Boga: z dóbr widzialnych nie zdołali poznać Tego, który jest, patrząc na dzieła nie poznali Twórcy,
2. lecz ogień, wiatr, powietrze chyże, gwiazdy dokoła, wodę burzliwą lub światła niebieskie uznali za bóstwa, które rządzą światem.
3. Jeśli urzeczeni ich pięknem wzięli je za bóstwa - winni byli poznać, o ile wspanialszy jest ich Władca, stworzył je bowiem Twórca piękności;
4. a jeśli ich moc i działanie wprawiły ich w podziw - winni byli z nich poznać, o ile jest potężniejszy Ten, kto je uczynił.
5. Bo z wielkości i piękna stworzeń poznaje się przez podobieństwo ich Stwórcę.
(BT)
Rz 1:19-20
19. To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to ujawnił.
20. Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty - wiekuista Jego potęga oraz bóstwo - stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że nie mogą się wymówić od winy.
(BT)

ale fajny bełkot :P:P i ty w to uwierzyłeś :?: ludzie jednak potrafią być naiwni :P:P

stahoo
18-12-2006, 18:44
My tu se z nulla tego...
A on moze jak raz ten, co go trafili.
Szkoda by go jednak bylo.
Przyzwyczailem sie. :D
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3800286.html ?skad=rss

ŁORCYK
18-12-2006, 18:58
idzis null...alis ty gupi , a psecytaj se , psecytaj , ty uwiezys,

no to jus klamiom bescelnie , gosciu ze 3 promilami to jewenement,
na dodatek jesce trafil ksiondza we beret !!
ni dziwil bym siem jakby ksiondza trafil we belk , bo majom
ogromniaste , ale we beret , no ni , tego pokroja ludzie
dawnij szpisywali bibliem , a póznij kazali jinnym jelopom
f to wiezyc
...no chiba , co ta wiatrófka byla na "trylinki", ali pseca pisali ze na srut.. :shock:

null
18-12-2006, 21:03
........................
ale fajny bełkot :P:P i ty w to uwierzyłeś :?: P
:shock: :shock: :shock:
...a podaj przykład 1-dnego zdania z tego tekstu które jest .... nie do uwierzenia. :shock:

szakal
18-12-2006, 23:03
........................
ale fajny bełkot :P:P i ty w to uwierzyłeś :?: P
:shock: :shock: :shock:
...a podaj przykład 1-dnego zdania z tego tekstu które jest .... nie do uwierzenia.

wierzyć możesz we wszystko nawet w zielone ufoludki o dwóch głowach i czterech kończynach albo nawet w to że na Księżycu istnieje inteligentne życie biologiczne. tyle że tą naiwnością przewyższasz mojego kota :P:P:P

null
18-12-2006, 23:36
wierzyć możesz we wszystko ...........

Mów że tekstów pisanych... nie rozumiesz , :(

ŁORCYK
18-12-2006, 23:38
null...alis ty gupi , ty siem tak ni cies , ze ty je rozumnies , bo minie wigilia ji psestanies ludzkom mowem rozumniec , a my ciem mnij

AleLuja
19-12-2006, 12:49
My tu se z nulla tego...
Szkoda by go jednak bylo.
Przyzwyczailem sie. :D
Jaki ekspert i jak stwierdził że dziura jest od śrutu z wiatrówki i jak znajdą tą wiatrówkę a wiadomo że MUSZĄ znaleźć, to jak udowodnią że to z niej strzelono do tego beretu.
Aż dziw bierze że nie postawiono mu zarzutu próby zabójstwa albo ataku terrorystycznego, no to że to atak na KK to wiadomo.
A i tak ma gostek przerąbane.

krisbaum
19-12-2006, 16:06
...a podaj przykład 1-dnego zdania z tego tekstu które jest .... nie do uwierzenia.
A co tu wiara ma do rzeczy? Podaj lepiej przykład, które z tych zdań jest prawdziwe, w przeciwnym wypadku wszelka dyskusja jest bezcelowa. Wysnuwasz argumenta, że głupi są ludzie nie znający Boga a dyć widzą co un stworzył. No rzeczywiście, co za durne ciołki. Ja wiem że może gwiazdy i inne takie tam duperele piękne są i wogóle tylko coby jeszcze ten twój s(tfu)rca umiał się jakoś podpisać na swoim dziele byłoby fajnie. Jak byś przechodził koło wypasionego Ferrari a obok znalazł gliniany dzbanuszek ze starym papiórkiem na którym by Józek, prorok spod budki z piwem był nabazgrał, że krisbaum stworzył ci on to wiekopomne dzieło to wziąłbyś to tak poprostu na wiarę? Zwłaszcza gdy spece od autek będą twierdzić, że to nie on ino zespół fachowców ze słynnym Enzo na czele?

szakal
19-12-2006, 16:13
A co tu wiara ma do rzeczy? Podaj lepiej przykład, które z tych zdań jest prawdziwe

tu wpadłeś chyba na minę kris bo zdanie nr 2 niestety jest prawdą :P

krisbaum
19-12-2006, 16:21
A guzik bo drugi to jest wers a nie zdanie, o ile null dobrze przepisał.
To jest drugie zdanie i jest "zwyczajną manipulacją" :D:

Nie ma bowiem dowodów na istnienie stwórcy gwiazd, są za to na Big Bang i takie tam...

szakal
19-12-2006, 16:40
A guzik bo drugi to jest wers a nie zdanie, o ile null dobrze przepisał.
To jest drugie zdanie i jest "zwyczajną manipulacją"

teraz czepiłes się szczegółu. specjanie napisałem nr 2 jako zdanie a nie wers bo łatwo to zidentyfikować. zrobiłem to dla null żeby się nie męczył :):):)

null
19-12-2006, 18:46
A co tu wiara ma do rzeczy? Podaj lepiej przykład,..........?

Jeżeli uważasz że te twoje wypasione Ferrari ,w całej swojej okazałości jest podobne w swojej misternośći ,delikatności ,doskonałości i genialności wykonania do *skrzydełka komara * to alboś ćwok alboś nigdy nie widział komara . :P

krisbaum
19-12-2006, 20:27
No i co to ma do rzeczy?
Tak ciężko ci zrozumieć ćwoku, że z faktu, iż coś jest misterne nie wynika, że to coś miało stwórcę.

Mietek
19-12-2006, 22:47
Zaprawdę powiadam wam, że miał ów pan intelet przedni skoro:
- skazał nas niziołków na czynienie nazwzajem zła wszelkiego, by potem za te zło cierpieć w czeluściach piekielnych;
- dał nam moc i mozliwość wątpienie, by...też cierpieć;
....
wszystko dał po to, bo z naszej woli trafimy tam gdzie trafimy.

Zaiste wielki był.

No, nasza wola przeca.
Logiczne?

szakal
19-12-2006, 23:21
mieciu jak pijesz to nie pisz :P:P:P

null
20-12-2006, 00:04
A co tu wiara ma do rzeczy? ..............?

Jesteś kompletnie niekonsekwentny
.Jeżeli widząc prymitywną konstrukcję wypasionego Ferrari to wiesz i domyślasz się że musiał nad nim pracować umysł ,inteligencja ,fachowośc i artyzm i to pewnie całego zespołu ludzi ze słynnym Enzo na czele
Ale gdy dostrzegasz konstrukcję 1000 razy przewyższającą w swojej złożoności i misterności te szajsowate Ferrari to nie wynika że to coś miało stwórcę .

Bo tylko dla prymitywnych i szajsowatych konstrukcji potrzebna jest inteligencja i umysł ,a dla genialnych misternych i złożonych wystarczy głupia martwa Natura .
Zatkał mnie ten twój brak konsekwencji i logiki . :( :?: :( :idea:

ŁORCYK
20-12-2006, 00:29
null...alis ty gupi,
popats, ciekawe co bók(cy tam klon, kastan jaki) ali ten , co w niego
wiezysz, co un zrobi s tymi rzeszami, które tysiónce lat ni mioly pojencia
lo ksescijanstfie, bo go ni bylo... :shock:
powis , co JHS lotkupil wsiech, dobze, to dzie logika ?
wiezyli we co kcieli, Izydy, Zeusa, Swiatowida, a tera se we niebie popierdalajom ji psalmy spiwajom... ehe...hehe...
a my dopiro mamy tem wolnom wolem psymusonom, bo jak se
bedziem we Zeusa cy Swiatowida wiezyc , to nas diabli s milosierdzia
bozego wezmnom.
i jesce lo prymitywnej konsztrukcji:
tak se myslem , co tfojo jednak jezd jakas wadliwa , stfórca siem nie
wysilil , cowik idzis zacol lot nazendzi prymitywnych , popses ferrari
co niby je zjebal jak tfierdzis, doset do klonowania, na pocóntek
zwiezacki, te niby bes dusy, ali tys ssaki, a jezdem pewny null
co za parem lat bedzie mozna ciebie sklonowac (ino po co?),
jezli byl jaki sztfórca , to calkiem mozliwe , ze ni miol az takiego
wymiaru w jaki ty wiezys, moze nawet ji winksy , ino jakby wiedziol
co na planecie Zemia paletajom siem samozwanco jakies pomioty
podsywajonce siem co niby som duchowymi mostami mniendzy
nim a restom baranóf, na dodatek dla dodania se waznosci wdziewajom
smiesne szatki, budujom sfointynie (bogate lec tak samo prymitywne jak
Ferrari)... tak prymitywnom konsztrukcjom jezd ta tfojo wiara, bo una
ni bes boga jakowegos zbudowana , ino bes cowika , ze krwi ji kosci,
zwyklego smiertelnika.

null
20-12-2006, 11:29
popats, ciekawe co.........................

Przeczytałem ,ale czy dobrze zrozumiałem, tego nie jestem pewien . :(

Dobrze że zauważyłeś że od zarania dziejów nie istniały społeczności ani cywilizacje "ateistyczne" (nie osobniki ), Zawsze człowiek zdawał sobie sprawę ze swojej małości i rozumiał że musi być jakaś..... Siła Wyższa . :)

Przeszczepy ,krzyżowania czy klonowanie można i dziś wykonywać ale to są tylko i wyłacznie dzałania na już istniejącym ŻYCIU.
Bo jak dotąd to cała wiedza i umiejętności ludzkości nie pozwalają stworzyć nawet jednej małej głupiej komórki żywej . :)

To nie klechy *ubierają się * w śmieszne łaszki ,to oni pozostali w tradycyjnych ówczesnych ciuchach .To reszta ludzkości poszła za modą ,to oni przyjeli zdanie i wolę kreatorów mody i jej trendów .Mieć pretensję że klechy pozostali tradycjonalistami i nie gonią za modą jest nie na miejscu i głupie . :)

ŁORCYK
20-12-2006, 14:54
null...alis ty gupi, toc wiedziolem co lotpowis , dej se spokój s tym co
cowik potrafi ji co potrafic bedzie , tacy jak ty tys siem wysmniewali
niegdys z lotóf we koszmos...
pogadejmy moze lo tyj modzie... widzioles kiedy saty starowiecne
pozal siem boze ks.Jankowskiego?
ji powidz, cy dawni, pradawni pasterze ubirali siem we saty zlotem
pseplatane?
null...gupis ty...alis ty gupi :D

stahoo
20-12-2006, 15:08
To nie klechy *ubierają się * w śmieszne łaszki ,to oni pozostali w tradycyjnych ówczesnych ciuchach .To reszta ludzkości poszła za modą ,to oni przyjeli zdanie i wolę kreatorów mody i jej trendów .Mieć pretensję że klechy pozostali tradycjonalistami i nie gonią za modą jest nie na miejscu i głupie . :)
Oj, null...
Rece opadaja.
Strój duchownych Kościoła katolickiego w pierwszych czterech wiekach nie różnił się od codziennego stroju mieszkańców.
http://www.sutanna.pl/
http://www.kapucynki.pl/szaty.html

null
20-12-2006, 18:57
..........
Oj, null...
Rece opadaja.

......................l

Złociutki dziękuj Bogu że ci tylko ręce opadaja , bo mnie i inne członki drętwieją na myśl jak mało zawijasów mózgowych u ciebie w głowie .

Strój duchownych Kościoła katolickiego w pierwszych czterech wiekach nie różnił się od codziennego stroju mieszkańców.
A to że był to typowy ówczesny strój to chyba oczywiste .Spodnie wymyślono gdzieś ok 8-wieku .

Oczywiście i taki sam czy też podobny pozostał po dzień dzisiejszy ,o tym przecież była mowa . :shock: :shock: :shock:

Dobrze że nie śmiejesz się z tradycyjnych ubiorów ludowych których rodowód jest z kilkuset lat ,bo jak jeszcze śmiałbyś się z kujawiaka albo pomorzanina to pół biedy ,ale góral za drwiny przyrżnął by ci ciapagą przez ten twój mało rozwinięty łeb to byłby kłopot .Nie wierzysz to spytaj się Łorcyka . A ich stroje nie mają 2000-tys rodowodu .

stahoo
20-12-2006, 19:08
Null!
Co ciem tak wkurwilo?
Dawno takim cie nie widzialem.
Policz do 10..... :D

null
20-12-2006, 20:22
...................
pogadejmy moze lo tyj modzie... widzioles kiedy saty starowiecne
pozal siem boze ks.Jankowskiego?
ji powidz, cy dawni, pradawni pasterze ubirali siem we saty zlotem
pseplatane?
............

A dlaczego miałyby one być gorsze ,brzydsze,uboźsze ,nędzniejsze ,tańsze ..................?????
Wyjaśnij to......
A cóż to jest to *złoto * dlaczego nie wolno używać ........??? :shock: :shock: :shock:

ŁORCYK
20-12-2006, 20:30
oni pozostali w tradycyjnych ówczesnych ciuchach .To reszta ludzkości poszła za modą ,to oni przyjeli zdanie i wolę kreatorów mody i jej trendów

idzis null...alis ty gupi, jo ci nic ni musem wyjasnioc , bo zes se
sam na samem pocóntku nasej gadki wyjasnil , lot tego zrestom
una siem zacela.
Robis fikoly null... kiedy ty zmondzejes? :shock:

krisbaum
22-12-2006, 07:48
Bo tylko dla prymitywnych i szajsowatych konstrukcji potrzebna jest inteligencja i umysł ,a dla genialnych misternych i złożonych wystarczy głupia martwa Natura .
Zatkał mnie ten twój brak konsekwencji i logiki .
Dyskusja stara jak świat :D
Zrozum stary, że tak właśnie jest :D Głupia martwa Natura sama się stworzyła i rządzi się swoimi prawami. Wszelkie poszukiwania stwórcy wiążą się z faktem iż przedmioty które człowiek wokół siebie posiada przeważnie wykonał sam. Nie mieści mu się zatem w głowie, że kamień, któremu się zaległo na polu jest tam tylko i wyłącznie dlatego że tak chciała chemia, fizyka i co tam jeszcze chcesz... Tylko dla ciebie jest to nie do przełknięcia bo w tej koncepcji odrzucamy istnienie Boga, więc cała ta dyskusja mija się z celem, ani ja ciebie, ani ty mnie, nie przekonasz do swych racji...

A całe te Ferrari to miał być argument do czego innego, chodziło mi o to że zakładając nawet, że jakiś tam stwórca nawet by i istniał, to na fakt jego mocy sprawczej mamy tylko jego słowa, jak dla mnie trochę to za mało bym miał lizać mu zadek i bawić się w ślepe posłuszeństwo...

szakal
22-12-2006, 12:50
... że jakiś tam stwórca nawet by i istniał, to na fakt jego mocy sprawczej mamy tylko jego słowa

a słyszałeś te jego słowa :?: :P:P:P

krisbaum
22-12-2006, 16:32
no właśnie, nawet tego kurwa nie mamy

null
22-12-2006, 19:04
...........:D Głupia martwa Natura sama się stworzyła i rządzi się swoimi prawami. ..................

Jeżeli to prawda ,to wszystko jest możliwe .
Szkoda tylko że najwspanialsza ,najmądrzejsza ludzkość ,wyposażona we wszystkie możliwe zdobycze nauki nie potrafi stworzyć choćby jednej malutkiej ......... wszy. :cry: :cry: :cry:

ps. nie licząc oczywiście ciebie . :P :P :P

ŁORCYK
22-12-2006, 20:04
null...alis ty gupi , a dzie dowody na to , co tfój bók (cy tam klon)
sztfozyl cós z nicego , ino gadka , winc gadka psecif gadce ,
ino cowik moze siem pokfalic dzielami ji je sam sobie psypisoc,
cowik tys potrafi niktóre dziela psypiso stfozycielowi , ino tyn
s kolei ni umi siem jus tym pochfalic... bo go ni ma...
skoro niby sztfzyl nas na sfoje podobnienstfo?
a my ,..ludzie lubimy siem kfalic.
dupek jezdes ...gupi...o

krisbaum
23-12-2006, 21:03
Szkoda tylko że najwspanialsza ,najmądrzejsza ludzkość ,wyposażona we wszystkie możliwe zdobycze nauki nie potrafi stworzyć choćby jednej malutkiej ......... wszy
Spokojnie mości nullu. Przypominam ci że w czasach jezusa jak biblia prawi leczenie trądu było cudem, dziś nazywamy to medycyną :D Człowiek się uczy trza mu tylko czasu. Mówisz że życia my jeszcze nie zrobili? No nie tak dawno wysyntezowano wirusa, co prawda to do dzisiaj do końca nie wiadomo czy ten zlepek białka zakwalifikować jako życie ale zawsze to mały krok na przód...
A z tą wszą to też zabawne bo ostatnio modne jest konstruowanie robotów o inteligencji owadka właśnie, ponoć za 10 lat bedziem w stanie produkować takie sztuczne tworki.
PS Nie wiedziałem, że jestem tworem ludzkości, to się mój tatuś zdziwił jak mu powiedziałem, że to nie on mnie ukuloł...

null
23-12-2006, 22:22
[quote].........:D Człowiek się uczy trza mu tylko czasu.............. No nie tak dawno wysyntezowano wirusa,.........zlepek białka .............. sztuczne tworki.
........................

Krótko mówiąc ..czekaj tatko latka .
Więc mówisz że potrzeba jeszcze czasu,czasu,czasu i większych technologii,większej wiedzy ,więcej badań i dociekań ,więcej naukowców mózgów ,pomysłów i laboratoria ,aby choć w malusieńkiej ,tyci tyci rzeczy dorównać ... martwej naturze . :lol: :lol: :lol:

A gdy w końcu gdyby może jakby nawet doszło do czegoś takiego co można byłoby nazwać życiem ,to i tak nie dojdzie ci do mózgu refleksja ,myśl że do aktu *stworzenia* potrzebna jest WIELKA inteligencja a nie coś co się zwie * NIC* i do tego jest *martwe* . :( :D

Na prózno więc bedziesz na to czekał ,żaden pożytek z tego mieć nie będziesz miał . Przynajmniej ten na Ynteligencji . :x

krisbaum
24-12-2006, 00:30
Wielki Kanion też jest arcydziełem natury a jakoś nie miał stwórcy, wystarczyła erozja... takich przykładów można mnożyć. Kiedyś twoi szamani utrzymywali, że twój pan bucek stworzył górki i inne duperele, dziś wiadomo że to np. ruchy tektoniczne a nie żaden Jahwe. Całe szczęście świat idzie naprzód i nie ogląda się na mitologię, w przeciwnym wypadku np. trędowaci dalej musieliby czekać na nadejście dżeszuy a wyładowania atmosferyczne przypisywano by bogom :D
Życie na ziemi pojawiło się setki milionów lat temu więc miało wiele czasu na osiągnięcie swych złożonych form. Jeśliby przyjąć koncepcję pana stwórcy to coś on jakiś taki nie rychliwy był a śmiejesz się z człowieka, że w 12000 lat istnienia jako cywilizowane bydlę nie wytworzył nawet weszy. To co powiedzieć o tym pierdzielu jahwe, który dupcył się miliony lat by jego ukochane dziecię miało cool warunki rozwoju. Po drodze eliminując jakieś nieudane projekty. Po co on te np. dinozarły tworzył, jak potem był je wytrzebił i tak jeszcze pare razy robił, czyżby pan nieomylny się jednak mylił? a taki inteligentny przecie jest :D Wielokrotnie pojawiały się na naszej planecie gromady stworzeń, które potem szlag trafiał. No ho ho ho, jakie to rozmyślne działanie istoty inteligentnej :D
Tak na marginesie wyobraźcie sobie na jakim etapie zaawansowania będzie ludzka wiedza i technologia za np głupi milion lat, Jahwe ze swymi sztuczkami będzie wyglądał najwyżej na niedorozwiniętego debila :D
Rozumiem, że w dzieciństwie o rozwój twego Yntelektu dbały organizacje typu Dzieci Maryji itp. zatem ciężko ci pojąć tak proste rzeczy.

null
24-12-2006, 01:01
........................

Wiesz co skoro nie możemy posunąć się nic a nic naprzód ,bo WSZYSTKO powstało samo z siebie ,a góry z wypiętrzeń ,kaniony z erozji (kluski z mąki i jajek ) ... i życie z *martwoty* a dinozaury wygineły , to powalające argumenty ....a za milion lat człowiek będzie mądry jak Bóg ,to proponuję zaczekać tę krótką chwilę .

Pożyjom to uwidim ....jak mawiają ruskie . :?
Powodzenia

krisbaum
24-12-2006, 01:15
Człowiek nie będzie mądry jak bóg bo taki twór jak bóg nie istnieje...
a dinozaury wygineły, to powalające argumenty
W ciągu całego istnienia ziemi wielokrotnie nam się zmieniała fauna i flora. Jeżeli działanie polegające na tym, że coś się tworzy by zniszczyć uważasz za rozmyślne, za przejaw wielkiej inteligencji, to znaczy że z tymi Dziećmi Maryji trafiłem w dziesiątkę. Natomiast jeżeli spojżeć na to jak na przystosowywanie się gatunków do zmieniających się warunków, wtedy wygląda to logicznie. Tylko że oczywiście jak się opiera swe wywody na "logice teologicznej" to się do takich wniosków nie dojdzie. Mówiąc krótko, możesz wracać do paciorków, daruj sobie "naukowe" dysputy...

szakal
24-12-2006, 01:24
kris nie dołuj go przed jego wielkim świętem. nich sobie bidula wierzy w zabobony. jak ciemny chłop małoroln. :P

null
24-12-2006, 02:05
W ciągu całego istnienia ziemi wielokrotnie nam się zmieniała fauna i flora. Jeżeli działanie polegające na tym, że coś się tworzy by zniszczyć uważasz za rozmyślne, za przejaw wielkiej inteligencji, to znaczy że z tymi Dziećmi Maryji trafiłem w dziesiątkę...

Jeżeli wierzysz przynajmniej ekologom ,to wiesz że w przeciągu twego życia (zakładam że masz już 13lat) wygineły bezpowrotnie jakieś kilkadziesiąt gatunków zwierząt w wyniku działań samego .....człowieka ....i to bez Dzieci Maryi .
......dodam fakt że zniszczenie całkowite życia jest uzależnioe od kilu osób w dyspozycji których są....... przyciski nuklearne . :shock:
Ale z tego faktu w odróżnieniu do ciebie nie wysnuwam wniosków że człowiek mocniejszy od...... Boga . :o :shock:

krisbaum
24-12-2006, 02:55
Kolejny przykład na to co z kimś robi przedkładanie logiki teologicznej nad rzeczywiste postrzeganie świata. Dla gościa realniejszy jest Potop i Armageddon niźli rzeczywiste zagrożenie w postaci broni nuklearnej :D :D :D
A moze Pan Jezus jak już zostanie naszym :D królem to może dozbroji wojsko IV RP, co by sobie obciachu nie robić. Co nas będą straszyć jakimś atomem, jeżeli będziemy w posiadaniu rakiet balistycznych "Gniew Boży" i systemu obrony aktywnej klasy "Ambona" :D

Scandalieros
24-12-2006, 03:32
Jeżeli wierzysz przynajmniej ekologom ,to wiesz że w przeciągu twego życia (zakładam że masz już 13lat) wygineły bezpowrotnie jakieś kilkadziesiąt gatunków zwierząt
Tia... wszyscy krzycza o bezpowrotnym wyginieciu tylko jakios nikt nie mowi ile wtym samymczasie powstalo nowych gatunkow...

zniszczenie całkowite życia jest uzależnioe od kilu osób w dyspozycji których są....... przyciski nuklearne
Od broni nuklearnej?
Null, jestes zywym dowodem tego, ze chodzac do kosciola czlowiek tyje i glupieje. Popatrz sobie na Hiroszime lub nagasaki, a takze Czarnobyl...
Tam jakos zycie nie zginelo.

a za milion lat człowiek będzie mądry jak Bóg ,to proponuję zaczekać tę krótką chwilę

No coz, masz strasznego pecha. Zycie na ziemi istnieje od wielu milionow lat, czlowiek zaledwie od kilku tysiecy a twoja popierdolona religia...

rzep
24-12-2006, 10:26
No coz, masz strasznego pecha. Zycie na ziemi istnieje od wielu milionow lat, czlowiek zaledwie od kilku tysiecy a twoja popierdolona religia...

No i null będzie musiał chyba udać się po argumenty do jakiegoś księdza profesora... :)

null
24-12-2006, 13:11
[
Tia... wszyscy krzycza o bezpowrotnym wyginieciu tylko jakios nikt nie mowi ile wtym samymczasie powstalo nowych gatunkow...
.

Wymień jeden ??? :shock: ( gatunek ,nie krzyżówki !!)

Popatrz sobie na Hiroszime lub nagasaki, a takze Czarnobyl...
Tam jakos zycie nie zginelo.

Tylko trzy , ???? ..a pomnóż to 8-10 tysięcy razy ......i potem się mądrz . :D

Jeżeli masz zastrzeżenia do daty pełni *Objawienia * ,to jest to twój problem , nie mój . :)

................ Dla gościa realniejszy jest Potop i Armageddon niźli rzeczywiste zagrożenie w postaci broni nuklearnej :D :D :D...............

Nie wiem skąd wyciągnąłeś takie wnioski ??? :shock: :shock: :shock:

krisbaum
24-12-2006, 16:14
Nie wiem skąd wyciągnąłeś takie wnioski ???
No może mi powiesz, że nie wierzysz w spełnienie groźby Apokalipsy, że człowiek bedzie "sprytniejszy" i wykończy się sam :D

PS Ja za to nie twierdziłem, że człowiek jest mocniejszy od boga. Takie porównywanie zwyczajnie nie miałoby sensu, gdyż coś takiego jak bóg nie istnieje :D

null
24-12-2006, 16:59
[
No może mi powiesz, że nie wierzysz w spełnienie groźby Apokalipsy, że człowiek bedzie "sprytniejszy" i wykończy się sam :D

Ależ działanie całej Apokalipsy to będzie działaniem poprzez człowieka na człowieku ,to człowiek będzie narzędziem który doprowadzi do tej przepowiedni ,rola Boga oprócz samego finału będzie tylko dopustem do tego . :o
Widzę że twoje pojęcie i wiedza o tym jest mniej niż nijakie . :(

Jak powiedział kiedyś Lem - nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie zajrzałem do Internetu

Jesteś pewny że Lem nie czytał w internecie twoich ...tekstów ??? :P

szakal
24-12-2006, 17:13
jedno null to ci trzeba przyznać. nikt tak jak ty, i trzeba by się od ciebie tego uczyć, nie potrafi w każdym poście obrażać. to masz opanowene do perfekcji. uczyli tego na kursach dla I Sekretarzy czy w przyparafialnej szkółce niedzielnej :?: :P

zasada null'a

brak argumentów to obelgą w interlokutora. :P

krisbaum
24-12-2006, 18:09
Pytanko mam herr null, to człowiek czy jakieś tam anioły będą wylewać czasze, a te wojny,śmierć, głód itp to zdaje się baranek otwierając pieczęcie będzie na nas nasyłał czy też może się mylę?
I jak już jesteśmy przy literaturze faktu, rozwiąż zadanie:
"Miarka pszenicy za denara i trzy miarki jęczmienia za denara; a oliwy i wina nie tykaj" jako mawia pismo, przy założeniu, że woda i chmiel będzie za darmo wyznacz cenę butelki piwa w czasach Wielkiej Apokalipsy.

null
25-12-2006, 01:04
.......... a oliwy i wina nie tykaj" jako mawia pismo, przy założeniu, że woda i chmiel będzie za darmo wyznacz cenę butelki piwa w czasach Wielkiej Apokalipsy.

Myślę że jednak powinieneś być już na poziomie w którym dochodzi się do wiedzy że nie ma skutków bez przyczyny .W końcu 2-letni bachor choć nie umie tego nazwać wie że pupa go boli bo stuknął ją o podłogę , U ciebie nadal tkwią jakieś relikty wiedzy w których powstaje coś z NICZEGO ,albo jest to za darmo.
Chociaż to że jedyną rzeczą * za darmo * jaką można dostać to w żęby lub w łeb w ciemnej uliczce wie nawet ten głupi Gienio Kaziuków spod lasa .
Dlatego wybacz ale nie będę tobie interpretował tą jakże symboliczną księgę jaką jest Apokalipsa . Za cienki jesteś . :o

krisbaum
25-12-2006, 01:12
null ty na forum a u mnie na zegarku 00:20, czyżby się olało pasterkę :D a może nadajesz z innej strefy czasowej?
Dlatego wybacz ale nie będę tobie interpretował tą jakże symboliczną księgę jaką jest Apokalipsa
Obnażyłbyś swą głupotę do reszty... Poza tym jak udowodnisz że to właśnie ty masz właściwy klucz do zrozumienia symboli :D Równie dobrze może swe "racje" tłumaczyć Książe Michał :D Zresztą interpretację wizji narkotycznych, czyjegoś haju, zostawiłbym raczej psychologom. Kierujmy się raczej literaturą faktu :D
U ciebie nadal tkwią jakieś relikty wiedzy w których powstaje coś z NICZEGO ,albo jest to za darmo
To ty wierzysz że świat stworzył z NICZEGO pon bucek :D A drugi człon zdania to zarys typowej filozofii przeciętnego księdza, to im tak poprostu manna na tacę kapie :D

null
25-12-2006, 01:19
A do tego pozwólcie że

Z okazji świąt Bożego Narodzenia złoże tą drogą wszystkim internautom tego forum najserdeczniejsze życzenia aby Chrystus który przyszedł na świat aby nas zbawić obdarzył nas miłością i pokojem .
:P
Wiesz że Chrystus narodził się w Betlejemskim żłobie ,
lecz biada ci, jeśli nie narodzi sie w tobie ... :?

krisbaum
25-12-2006, 02:58
znaczy się za macicę mam robić?

Scandalieros
25-12-2006, 07:06
Wiesz że Chrystus narodził się w Betlejemskim żłobie
No wlasnie, urodzil sie ponoc w stajni, zyl w biedzie, skromnie.
A wiec jak to jest ze klechy tluszczem obrastaja? Spasione mordy waza tluste dupy mercami - dzizus ponoc na piechote chodzil, od swieta dosiadal osla.
Stoly w klasztorach uginaja sie od wszelkiego dobra, klechy jebia najdrozsze kurwy, chlaja najdrozsza wode, a zeby zycie mialo smaczek raz dziewczynka raz dzieciaczek - to i czasem kutasa zamocza w kiszce stolcowej malca.

Z okazji świąt Bożego Narodzenia złoże
Ty lepiej nic nie skaldaj, idz po rozum do glowy.

Wigilia, a ty null ani przez chwile ludzkim glosem nie gadasz...

rzep
25-12-2006, 10:02
[quote=null]Z okazji świąt Bożego Narodzenia złoże

Wigilia, a ty null ani przez chwile ludzkim glosem nie gadasz...

Wczoraj czytałem na interii artykuł,że koty gadają na wigilię ludzkim głosem.
O osłach nic nie było. :)

null
25-12-2006, 12:13
......w stajni, zyl w biedzie, skromnie.
...... klechy tluszczem obrastaja? Spasione mordy waza tluste dupy mercami -......
Stoly ....... klechy jebia najdrozsze kurwy, chlaja najdrozsza wode, a ........e stolcowej malca.

..

Na nic twoje usilne starania ,aby wszyscy myśleli że jesteś upośledzony i nie rozumiesz pisanych tekstów . :D
Ja nie proponuję ci jedzenia i picia , ani pasienia brzucha .Nie proponuję ci *mercedesa* ani nawet roweru ,nie mówiąc już o jego pedałach . :)
Nie proponuję ci sex-party z dziewicami ani małolatami .
Ja proponuję ci abyś przyjął ... Jezusa Chrystusa do swego serca .
...i tylko to i nic więcej . :P :P :P

....i to niezależnie od tego czy w ....ameryce biją murzynów czy też nie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tomek tt
25-12-2006, 13:03
Ja proponuję ci abyś przyjął ... Jezusa Chrystusa do swego serca .
...i tylko to i nic więcej .

Wiesz oferta reklamowa Mahometa jest jakby lepsza tam chociaż dają dziewice :lol:

null
25-12-2006, 13:33
Wiesz oferta reklamowa Mahometa jest jakby lepsza tam chociaż dają dziewice :lol:

Nulla salus extra Ecclesiam.... :P

krisbaum
25-12-2006, 18:00
Nulla salus extra Ecclesiam
No na razie to tylko teza, niestety potrzebny jest jeszcze dowód, masz tu kilka innych hasełek bez pokrycia:
"La ilaha illa Allah, Muhammad rasul Allah"
"Walenie konia wzmacnia krew"
"Kto pije gożoła nie mo glizd"

null
25-12-2006, 22:35
[
......... niestety potrzebny jest jeszcze dowód,
"..........
.........
"Kto pije gożoła nie mo glizd"

Czyżbyś naprawdę potrzebował na to dowodu ???
Nie wystarczy ci ........... *moje słowo *
Oj jesteś małej wiary ,małej wiary . :P :P :P
...a gożoła usuneła by ci one .....glizdy ,oj usuneła :mrgreen:

ŁORCYK
26-12-2006, 22:34
null...alis ty moze ni calkim taki gupi, jak mnie powis , co tobie
una usunela wlasnie , to zmieniem lo tobie zdanie :shock:

Scandalieros
27-12-2006, 05:33
Na nic twoje usilne starania
No wlasnie null, jak zwykle nie zrozumiales... i nigdy nie zrozumiesz.