View Full Version : Film: "Nocna zmiana"
Napisałem w innym temacie:
Kilkanascie lat temu, gdy chciał zrobic to Olszewski (wprowadzić lustrację), to wówczas Wałęsa, Mazowiecki, Kuroń, Tusk, Kwasniewski, Rokita i inni (np. Michnik) obalili jego rząd, ratując tyłki i posady agentom i komuchom! Gruba kreska pozwoliła na nietykalnośc ludzi o wątpliwej renomie, mało tego, Wałęsa wspierając tzw, lewą nogę, pozwolił na niezłe ustawienie się podejrzanym!
Otrzymałem odpowiedź od Josefoe:
No Kukuła!
Teraz kurwa, przegiąłeś i pokazujesz, jakim dyletantem jesteś z zakresu historii najnowszej tego kraju. Kacza propaganda nakazała Ci wyrzucić na śmietnik historii takich tuzów jak np. Michnik czy Mazowiecki, którzy pewnie przesiedzieli więcej lat w pierdlu za komuny niż Ty masz w dowodzie. Więcej szacunku dla postaci, bez których działalności mógłbyś sobie dzisiaj palcem w bucie pokiwać! Natomiast kacza zaraza ślizgała się do momentu, aż zauważyli interes w 1989r i nagle zaczęli obstawiać Wałęsę. Nie pamiętasz? To przypomnij sobie przy którym stoliku siedziały te kurduple a kto był rzeczywistym partnerem do rozmów dla ówczesnej władzy. I kto kręcił lody z lotniskiem w Modlinie, kto łykał szmal od tajnych służb, na które wylewają teraz wiadra pomyj aby zatuszować własne draństwa z nieodżałowanym Glapińskim i Zalewskim /chyba jako jedyny w pierdlu/? A Kuroniem to sobie dupy nie wycieraj bo, jakom komuch z krwi i kości uważam, że był Wielkim Człowiekiem, któremu Twój JPII mógłby teczkę nosić trzy kroki z tyłu!
Proponuję obejrzeć film, całość można znależć na internecie:
http://www.nocnazmiana.pl/zwiastun.htm
http://www.polonica.net/imag/magd02.jpg
Teraz kurwa, przegiąłeś i pokazujesz, jakim dyletantem jesteś z zakresu historii najnowszej tego kraju. Kacza propaganda nakazała Ci wyrzucić na śmietnik historii takich tuzów jak np. Michnik czy Mazowiecki, którzy pewnie przesiedzieli więcej lat w pierdlu za komuny niż Ty masz w dowodzie.
Bolszewik Josefoe daje tutaj przykład komuchowatej propagandy. W rzeczywistości Mazowiecki nigdy w więzieniu nie siedział. Spędził natomiast sporo lat jako członek komunistycznej organizacji działającej pod nazwą "Sejm PRL" i przez wiele lat pełnił funkcję agitatora komunistycznego m.in. publicznie pochwalając prześladowanie Kościoła.
Michnik - zdaje się - spędził parę miesięcy w więzieniu w komfortowych warunkach. Przykładowo, podczas gdy innym więźniom politycznym nie pozwolono trzymać w celi kartki i długopisu, Szechterowi pozwolono w celi pisać książkę.
RedBuntownik
23-02-2006, 16:37
A ty Av czego bedziesz potrzebowal u mnie w wiezieniu? Po starej znajomosci pozwole ci laskawie miec notatnik :lol: :lol: :lol:
Rewolucja zjada swoje (własne) dzieci.
To jest motto mojej Kukule odpowiedzi.
Ty się Kukuła dopatrujesz jakiegoś podwójnego dna a sprawa jest duzo bardziej prosta. Zdejmowanie z Wałęsy lakieru i glorii rozpoczął Krzaklewski, który owego nimbu walki z komuną nie miał. No i jak tylko mógł Wałęsę sekował i nie dopuszczał do Związku (NSZZ). Krzaklewski i ekipa. I za niego rozpoczął się proces "wyrzucania" starych kombatantów przez młodych ale bez przeszłości.
Teraz takoż. W obozie rządzącym mało jest tych z "przeszłością" a jeżeli są to ich "przeszłość" była marginalna ( nazwiska nie były znane).
Dzieje się to przy okazji walki z komuną. Czyli bedą dwie pieczenie przy jednym ogniu.
Kukuła!
Jak wyjdzie. Jak ten ogień wyjdzie.
Kaczyńskie popełniaja ten sam błąd, który popełnił Hitler. Ano walczą na wszystkie fronty.
Wnioski sam wyciągaj.
Albo se film obejrzyj jaki. Filmy bardzo oświecają. Książki takoż. Jeżeli nie znasz historii poczytaj "Ogniem i mieczem", "Potop" i wszystko bedzie jasne. A że historia mówi inaczej to tym gorzej dla historii.
A ja nadal wnioskuję, ze czerwona pajeczynka nasz kraj oplata! I to ona jest odpowiedzialna za zły stan Polski!
RedBuntownik
23-02-2006, 20:24
najlepiej zwalic wszystko na lewice(bo ty mowisz o postkomuchach) spojrz na swoj kosciol co ssie wszstko jak pijawka...
Dodam jeszcze, że na Węgrzech czy w Czechach, nie bali się "zrobić rewolucji"! Wypieprzyli komuchowatych, tych zakamuflowanych także! Znacząco poradzili sobie z wpływami agentury, korupcją czy oszustwami! Dzisiaj gospodarczo jesteśmy za nimi daleko w tyle! :cry:
RedBuntownik
23-02-2006, 20:41
jeszcze raz powtorze:
patrz na KK gdyby ich wypieprzyc Polska bylaby potega
Gdyby nie KK, Polski najprawdopodobniej już dawno by nie było!
BÓG HONOR OJCZYZNA!
RedBuntownik
23-02-2006, 20:48
Gdyby nie kosciol wielu polakow by zylo wide. powstania narodowe, i to jest naduzycie twierdzenie--nie ma kk nie ma polski---jezyk i kultura nasza przetraly dzieki tysiaca anonimowych patriotow nie zawsze katolikow, no ale oczywiscie cala chwale zwalic na kk....
Może tak, a moze nie... Ale na pewno patriotów przesladowali komuchy i fałszowali historię! KK im się przeciwstawił! :twisted:
RedBuntownik
23-02-2006, 20:55
A komuchy nie moga byc patriotami?? Ale takie prawdziwe ideowe komuchy, nie takie jak po wojnie. Czy patriotyzm zarezerwowany jest tylko i wylacznie dla czarnych i ich milosnikow??
A komuchy nie moga byc patriotami??
W Boga komuch nie wierzy, ale innych chce namówić do wiary w cuda. :lol: :lol: :lol:
RedBuntownik
23-02-2006, 22:54
Kazdy? Nieprawda!!jak moj pradziadek z rodzina mieszkal we Francji(przed IIws) tez za chlebem, to nalezal do komunistow francuskich, oni np. szli rano na msze a potem na pochod albo spotkanie partyjne, wiec chyba niewszyscy
Kukuła. Staystyka mówi, że w krajach protestanckich gospodarka stoi lepiej niźli w katolickich.
Polski by nie było gdyby nie kk prawisz.
To żeś Kukuła jesteś kukuła!
Jesteś jakis zakonny, księdzowaty albo jakis inszy kościelny.
By tak pierdolic trzeba zaiste być kosciołowym.
Ty wiec nie jesteś prawicowiec Kukuła.
Ty jestes wszetecznik, kotwica postępu.
Księża na księżyc!
Tomek tt
23-02-2006, 23:11
W Boga komuch nie wierzy, ale innych chce namówić do wiary w cuda
No nieprzesadzaj na cud w postaci normalnej wypowiedzi z Twoich ust nikt już pewnie nie liczy 8)
RedBuntownik
23-02-2006, 23:17
Ja podejrzewam, ze jak Av tyle tu juz jest i mu sie to nei nudzi to na pewno nas kocha i przyjal nasze poglady. Tylko sie zgrywa :lol: :lol:
RedBuntownik
23-02-2006, 23:24
Do Kukuly:
Gdzie moja stopa lewa bieg planet popędza
Tam nie ma Boga tylko jego impotencja
Gdzie moja stopa prawa bieg planet wstrzymuje
Też nie ma Boga tylko nieskończony smutek
Gdzie patrzę lewym okiem tam widzę: jest Polska
Biskup na świni tyłem wjeżdża do kościoła
Rafał Wojaczek "Ballada Bezbożna" 1969-- fragmenty
Kukuła. Staystyka mówi, że w krajach protestanckich gospodarka stoi lepiej niźli w katolickich.
A to te kraje kiedy obaliły pasożytniczych komunistów, że im się lepiej powodzi???
Do Kukuly:
Gdzie moja stopa lewa bieg planet popędza
Tam nie ma Boga tylko jego impotencja...
Miłoszbył lepszy, nobelka nawet dostał :twisted:
RedBuntownik
24-02-2006, 00:51
Miłosz to grzeczny byl chlopiec w porownaniu do Wojaczka
RedBuntownik
24-02-2006, 00:53
Piszesz tak bo nie znasz jego tworczosci! A szkoda poczytalbys, zmadrzal bys :lol:
w krajach protestanckich gospodarka stoi lepiej niźli w katolickich.
Kraje protestanckie są po prostu dalej od Rosji sowieckiej, której wy tow.Mietek służycie.
Rosji sowieckiej, której wy tow.Mietek służycie.
Gdzie jest ten kraj?
http://animac.narod.ru/gif/gif1/gif069.gif
http://animac.narod.ru/gif/gif1/gif009.gif
Najbardziej to ja współczuję mamusi av-ła. Kobita straszny niefart miała,żeby takiego piramidalnego idiotę urodzić.
Rosji sowieckiej, której wy tow.Mietek służycie.
Gdzie jest ten kraj?
Tow.Kozłowski w ten subtelny sposób chce zasugerować, że - skoro o Rosji sowieckiej nie słyszał - to tym bardziej nic nie wie o FSB. A jak nie wie, to tym bardziej nie służy. :lol: :lol: :lol:
Najbardziej to ja współczuję mamusi av-ła. Kobita straszny niefart miała,żeby takiego piramidalnego idiotę urodzić.
Czyżby tow.Grafit postanowił wrócić na odcinek agitacji komunistycznej? A jak tam spożycie Viagry? Planowo wzrasta? :lol: :lol: :lol:
RedBuntownik
24-02-2006, 12:09
Av-iagra?? o jaka ci viagre chodzi? cos kombinujesz i to jeszcze w taajemnicy...wsydz sie!
No i czemu palantowi odpowiadacie?
Dyc to oszołom.
do grafit1
Musze sie wstawic za avalkiem. Obrazasz go ! on jest po prostu inteligientny inaczej ;-)
Co do lepszego rozwiniecia dgospodarczegi krajow protestanckich to wynika to z tego ze bardzo wczesnie zerwaly z katolicyzmem i jego obludna ideologia i poszly wlasna droga.I podstawa byla praca ,praca i jeszcze raz praca.Czlowiek pracowity w pracy znajdowal odkupienie a nie w modlitwach.
Gdyby ci pozal sie Boze eksperciki od protestantyzmu zechcieli poznac nieco histori to odkryliby juz dawno ze istnial ktos taki jak Luter ,czy Kalwin i obaj cos mieli innego do powiedzenia niz papieze w Vatykanie.
Zreszta wielkim nieporozumieniem jest sprowadzanie dobrobytu tych krajow do panujacych w tych krajach religii ,czy dystansu od Moskwy.
Jak Marks powiedzial :liczy sie baza i nadbudowa.Czytajcie Marksa!!! on jeden nie byl obludnikiem i walil prawde w oczy a ze prawda kole w aureole to rozne kukuly ,awalki i gustawy brzydza sie nim ,a potem piepsza jakies bzdety o wplywie religii na gospodarke i odleglosc slonca od ziemi.
praca ,praca i jeszcze raz praca.
Tow.Fala - jak każdy komuch - marzy o zamknięciu milionów ludzi w gułagach i pogonieniu wszystkich do roboty od świtu do zmierzchu.
Oczywiście nic ciężka praca nie pomoże dopóki nie zostanie zrealizowany mój program politycznych "1000+1000". Najpierw musimy pozbyć się pasożytów komunistycznych przyssanych do naszych podatków, a dopiero potem praca nabierze pełnego sensu.
Dobre komuchy to martwe komuchy! :lol: :lol: :lol:
praca ,praca i jeszcze raz praca.
Tow.Fala - jak każdy komuch - marzy o zamknięciu milionów ludzi w gułagach i pogonieniu wszystkich do roboty od świtu do zmierzchu.
Oczywiście nic ciężka praca nie pomoże dopóki nie zostanie zrealizowany mój program politycznych "1000+1000". Najpierw musimy pozbyć się pasożytów komunistycznych przyssanych do naszych podatków, a dopiero potem praca nabierze pełnego sensu.
Dobre komuchy to martwe komuchy! :lol: :lol: :lol:
Pierdolicie Hipolicie!!! Jesteś monotematyczny, pierdolisz ciągle te same bzdety. Napisz kiedyś coś co znowu będzie mnie bawić. Nie wiem zmień program polityczny, albo jebnij się cegłą w łeb, a jak to nie pomoże to pozostaje ci autoeutanazja :twisted: :twisted: :twisted:
Co do lepszego rozwiniecia dgospodarczegi krajow protestanckich to wynika to z tego ze bardzo wczesnie zerwaly z katolicyzmem i jego obludna ideologia i poszly wlasna droga.
Czytajcie Marksa!!! on jeden nie byl obludnikiem i walil prawde w oczy a ze prawda kole w aureole to rozne kukuly ,awalki i gustawy brzydza sie nim ,a potem piepsza jakies bzdety o wplywie religii na gospodarke i odleglosc slonca od ziemi.
:lol: :lol: :lol: :lol:
RedBuntownik
24-02-2006, 20:39
av napisal
"1000+1000"
5000+1 :lol: :lol:
zapamietaj to AV-szczegolnie 1 <------<<dotyczy Ciebie :D
<--AV------<< awał przeszyty strzala :D :D
Tow.Kozłowski w ten subtelny sposób chce zasugerować, że - skoro o Rosji sowieckiej nie słyszał - to tym bardziej nic nie wie o FSB. A jak nie wie, to tym bardziej nie służy.
Av! Znow cinko przedziesz. Bez jaj. Wiem, ze chorujesz. Bo o piachu nic ni ma. A mi piach jest potrzebny, zeby sciezke do chalupy posypac. Slisko jest. Zaraz maja do mnie przyjsc chlopcy z FSB Rosji niesowieckiej i nie chcialbym, zeby mi tu orla...tfu!, kaczki na lodzie wywalily.
faramuszka
24-02-2006, 22:14
Pany szlachta. Nie wyważajcie otwartych drzwi. Faktem jest, że kraje po których przeszła reformacja i które wykazują znaczący odsetek protestatów Te kraje są między innymi dostatniejsze, bo dominował w nich przez stulecia protestancki ethos pracy. Takim przykładem (rodzajem mini biotopu) jest Szwajcaria. Oczywiście kraj jest w ogólności zamożny i w porównaniu do naszej gospodarki to nawet nie ma co wspominać. Interesujące są wewnątrzszwajcarskie różnice. Protestanckie kantony, głównie niemieckojęzyczne, są do przesady schludne i czyste. Dni świąteczne, wolne od pracy są rzadkie (a nawet tak jak w kanonie berneńskim tylko praktycznie 2 Boże Narodzenie i Wielkanoc). Praca od świtu do nocy a przerwy rzadkie a nawet niechętnie wykorzystywane. Kanton czysto katolicki to np. Ticino. Brudne, nienajlepszej jakości ulice pełno śmieci (oczywiście w relacji do katonów niemiecki a np. Bułgarii), pracuję się powoli, więcej przerw jak pracy, prawie wszyscy kombinują jak dorwać jakąś rente albo wcześniejszą emeryturę (w katonie niemiecki jest często problem jak grzyba spławić na emeryturę). Małe płace, duże podatki, wysokie bezrobocie i kradzieże ale za to kościoły pełne w każdą niedziele. Od groma dni wolnych od pracy bo to jakiejś tam Matki Boskiej Motorowej czy Bankowej.
Jak wygląda to krajach muzłmańskich albo afrykańskich to znajdą się na pewno tacy pośród was, którzy to wiedzą lepiej jak ja.
Inaczej mówiąc religia kształci mentalność narodową ta w sposób znaczący określa i dynamikę i strategię rozwoju dynamicznego.
Co do poetów. Miłosz dostał Nobla ze względów politycznych. To co pisał Miłosz to może i literatura ale z pewnością jego pisarstwo to nie literatura polska. Miłosz sam wielokrotnie powtarzał, że jest litwinem, który ówi po polsku
Co do Wojaczka to popieram. To polszczyzna. Cytuje z pamięci:
Rozkoszna czynność wypróżniania się
W cichym wychodku, gdzie nie straszy nic.
Zapomniawszy jak mam na imię
Czas z nas wycieka ciepłą strużką moczu.
Oczy zamknięte i już nie ma Ziemi
Deska sedesu jak latający dywan
RedBuntownik
24-02-2006, 22:26
Az mi dech zaparlo!!Tyle lat Wojaczka czytam i nikt, nikt nie podzielal mojej fascynacji jego kunsztem az tu nagle na forum "NIE" znalazla sie jedna osoba!!
Jeszcze przez nasze oczy idą ciekłe drogi
ciepłych rzek światła, co jest tkliwym widmem stosu
tamtego serca przez łaskawy piorun
podpalonego. Wtedy z nagła wschodzić
poczęły, z niemej dotąd gleby naszych gardeł,
kłosy radosnych krzyków; z zachwytu aż zbladły
wpatrzone w pożar lampy naszej krwi.
Lecz potem, wreszcie wiernych, chcących iść
do swoich żon, ujęła za gardła policja
lęku. I śliną żółci zaczęliśmy rzygać.
Wreszcie wyszczuci z tchu, pięściami wiatru
po twarzach bici niczym ślepą pałką,
padliśmy na dymiącą mgłą, stygnącą ziemię
- śmierć nam zaczęła mówić po imieniu.
Wojaczek "Finis Poloniae"
Czytam co pisze AV i po analizie jego pisania doszedlem do wniosku ze to chyba jest klecha albo jakis proboszcz , a juz na pewno nie jakis przecietny katol. On ma we krwi inkwizycje. No i patrzac na pseudonim jego tutaj na forum - AV to jest skrot od AVENGER czy nie tak drogi AV, imie jednego z aniolow jesli sie nie myle. My komuchy tutaj na tym forum zdajemy sie ciebie nie doceniac. Ale ty AV nas komuchow bardzo potrzebujesz, bo inaczej z kim bys walczyl? Z innymi katolami lub moze aniolami? Przyjdzie czas ze sie wezmiemy za was wszystkich, i moze w koncu ta nasza Polska troche odetchnie.
Ogien
faramuszka
25-02-2006, 00:06
Na brednię naszą i na naszą nędzę
Na zatwardziałość w naszym szaleństwie
I na naszego głodu głośny krzyk
Na dom nasz który opuściły sny
Na naszą mowę wielce bełkotliwą
Na rozpaczliwie niedorzeczną miłość
I na znikomość wszelkich naszych prac
Na koszmar nocy i na bezsens dnia
Na naszych mistrzów bezradnych i smutnych
Oraz na sędziów ponuro okrutnych
RedBuntownik napewno rozpoznał i liczy jak Wojaczek liczył kamienie na wrocławskim rynku.
dla reszty: R. Wojaczek "Modlitwa bohaterów"
RedBuntownik
25-02-2006, 00:39
Sól w nasze rany cały wagon soli
by nikt nie powiedział, ze nie boli
Piach w nasze oczy cały Synaj piasku
by nikt nie powiedział, że widzi jasno
Kopniaki w nasze krocza
kopniakow choć tysiac by nie rzekł kto, że spłodził co
Sto zapałek w nasze głowy
by niepowiedział ze myśli
A wiec salwa w płuca i pentla na szyje
by nikt nie powiedział, że żyje...
troche niespojnie ale z pamieci--wiersz bez tytulu
i jeszcze to:
Nam tylko wierzyć nie przestać. Bo musi zabrzmiec
ten glos
albo choć echo - w niebie obudzić tę gwiazde
co by się mogła mienić
kolyską naszej śmierci.
"Piosenka bohaterow" --z pamieci
:D
Jakbyscie się odpowiednio naszprycowali i nabzdryngolili, to nie jeden o niebo lepsze liryki by wymłodził.
krisbaum
26-02-2006, 00:25
za to niektóre twoje kukła posty to dramat, tragedia usciślając...
Po co Kukuła pisać " nie jeden"? Dyć jeden pisał i co poniektórne uważają, że były najpiękniejsze.
Noba jednak ani za liryki ( czy inną tam poezyję) ani za inne dokonania nie dostał. Nad czym ubolewasz wielce.
Trza Kukuła prawdziwie wierzyć!
Pan Urban jakby przerzucił sie na mocniejsze katalizatory niż cygara, może by coś napłodził dodatkowo, ku uciesze czytelników, potrzebujących mocnych łaskotek na swoje mózgi! A i z racji pochodzenia, ku mojej boleści, jakieś wyróżnienie może akurat jemu by dali??? :twisted:
A ki ma do tego Urban właśnie?
Ty już Kukuła zaiste wszędzie rękę Urbana widzisz, Żydów i obcych.
Obsesyje jakieś masz? Ci cóś?
Napisz kiedyś coś co znowu będzie mnie bawić.
Mój genialny program polityczny nie ma na celu rozbawienie komuchów tylko eliminację najgroźniejszych mętów społecznych. :lol:
RedBuntownik
26-02-2006, 14:15
No naczelny to jest swietne pioro, nie tylko dziennikarskie, byc moze jakby napisal jakies liryki bylyby one bardzo dobrze oceniane(oczywiscie pod pseudo bo jakby te wszystkie prawicowe medrki jak kukla zobaczyli nazwisko Urban z miejsca by wysmiali)
Jakbyscie się odpowiednio naszprycowali i nabzdryngolili, to nie jeden o niebo lepsze liryki by wymłodził.
Z tego co wyczytałem ów Wojaczek, na skutek wychowania w rodzinie komuchowatej, całkowicie zwariował i ostatecznie popełnił samobójstwo. Nie dziwi mnie, że dzieci funkcjonariuszy Departamentu IV odnajdują w jego twórczości gnębiące ich paranoje. :lol: :lol: :lol:
RedBuntownik
26-02-2006, 14:28
Znowu pierdolisz av(5000+1 pamietaj!!) przeczytales jedna z kilku stron o Wojaczku i na kazdej jest co innego, wz sie zastanow co piszesz <--av----<<
(av przeszyty strzala :D )
aval to na pewno urzedas pana boga! swiadczy o tym ze nagina lub falszuje fakty historyczne .KK ma niezla w tym praktyke i komuna mogla tylko pozazdroscic sukcesow na tym polu.
sam fakt extramentalizmu jego wypowiedzi tez wiele mowi.Odwazny za plotem anonimowosci rozladowuje tu swoje celibatowe psychozy.
ale niech mu tam. Uwazam ze jak go bedziemy ignorowac i olewac to sam sie rozpusci we wlasnym moczu.
jak sie czlowiek przyjrzy jego postom to mzna zauwazyc ze gdy brak mu argumentow posluguje sie inwektywami ,jak dziecko. To tez cos mowi o nim! No i ta mentalnosc Kalego! rodem z Afryki.czyzby wazwraszajuszczij misjonar? pewnikiem ! czym skorupka za mlodu .....
Wychodzi na to, że gruba kreska pozwoliła nieźle się urządzić co niektórym urzędasom, politykom i gangsterom:
"Układ" w Ministerstwie Finansów rozbity - zatrzymania urzędników
Pod zarzutem korupcji zatrzymano grupę wysokich urzędników Ministerstwa Finansów - powiedział na specjalnie zwołanej konferencji prasowej minister Ziobro. Do sądu trafiły już wnioski o ich aresztowanie.
http://wiadomosci.onet.pl/1323416,11,item.html
Wychodzi na to, że gruba kreska pozwoliła nieźle się urządzić co niektórym urzędasom, politykom i gangsterom:
"Układ" w Ministerstwie Finansów rozbity .
http://wiadomosci.onet.pl/1323416,11,item.html
E tam! Zwykla pokazowa.
Przed chwila ogladalem na Polsat2 relacje z konferencji prasowej Ziobry i dyzurnego prokuratora kraju.
Wypowiedzi im sie po prostu nie kleily.
Zajakniecia, opuszczone oczy i zadnych istotnych informacji i, tym bardziej, rewelacji.
No coz.
Czas nie kutas, nie staje i trzeba pokazac wyborcom, ze cus tam, panie dzieju, robimy.
Układ, "zastane" komuchy w ministerstwie i inne bzdury.
Za chwilke okaże się, że były to "nabytki" bardzo współczesne i , co ciekawe, bardzo zaradne.
Ot i co!
Łapowników trzeba łapać wszędzie. Bez łapu capu. A i bez specjalnego urzędu.
Poszukuję nagrania audio-video poniżej przedstawionego spotkania korupcyjnego, bo nie wierzę, by uczestnicy nie gadali o stanowiskch czy o "ustawach oczyszczających"...
http://www.polonica.net/imag/magd02.jpg
Poniższą taśmą również się zainteresuję, ponieważ nie sądzę aby tacy przyjaciele rozmawiali jedynie o prawdopodobnie pisiaku :wink: , którego właśnie konsumują...
http://www.niniwa2.cba.pl/michnik_urban.jpg
Widzisz Kukuł, nawet gdybyś dostał te nagrania to i tak nic, poza tym co już o tych spotkaniach wiesz, byś z tego nie zrozumiał. Ty już wiesz że Michnik to zdrajca, żydokomuch itp. W swojej katolicko-miłosiernej nienawiści nie jesteś w stanie pojąć że ludzie na pewnym poziomie intelektualnym są w stanie rozmawiać ze sobą i wódki się napić pomimo różnic w światopoglądzie.
I dziękuj swojemu bogu że właśnie mogło zaistnieć spotkanie pokazane na pierwszym górnym zdjęciu, bo inaczej być może już byś gryzł piach albo siedział gdzieś w kamieniołomach na Zakaukaziu biedny, nienawistny katoliku.
I dziękuj swojemu bogu że właśnie mogło zaistnieć spotkanie pokazane na pierwszym górnym zdjęciu, bo inaczej być może już byś gryzł piach albo siedział gdzieś w kamieniołomach na Zakaukaziu biedny, nienawistny katoliku.
Zawsze to jakieś dla mnie (urojone :D ) pocieszenie...
Kukuła!
Nim cos napiszesz, nim cos nienawistnego zamyślisz, pierdolnij się najsampierw w łeb!
Ty chcesz taśy, ty - kwestionujesz - zasady, postanowienia, w ogóle wszystko. W szczególności to "dogadanie się" przy Okrągłym Stole a potenm przy wódce.
Teraz Kukuła! Teraz! Teraz wielu ....kwestionuje.
Z perspektywy dzisiejszej po chuj się było dogadywać. Popatrz jakie to proste!
Ino, że wówczas myśmy mieliśmy Kukuła władzę.
Zauważ: MY!
A druga strona iwedziała, że ta władza ma SIŁĘ!
Kukuła! Zauważ!
Wielu - ty takoż - ckni się rewolucja. Wzięcie władzy w walce. No, niestety walki nie było. Szkoda? Nie Kukuła. Nie szkoda. Wielu dzisiejszych krzykaczy by po prostu nie było. Byłoby więcej grobów, mogił, które dzieliłyby tych z obu stron barykady.
Nie wiem Kukuła czy ty wówczas byłeś po jakiejś stronie, czy dziś wdzięczysz się i krzyczysz. Dziś łatwo krzyczeć. Wczoraj ta prawda nie była taka oczywista.
Jeżeli nie wiesz zapytaj tych, którzy BYLI.
Więc nie pyskuj i w obronie (jakoby) działań PiS-u nie wołaj o te taśmy.
Na których mi osobiście wisi!
Wiesz Mieciu jaka ta wasza władza wówczas była??? A no taka, że chętnie na śmierć by posłała pzreciwnika ideologiczno-politycznego! Wasza upadła władza dla przykładu mojego brata, który był w wówczas w wojsku wysłała przeciwko protestującym robotnikom w Mielcu! Młodzi żołnierze uzbrojeni po zęby przeciwko robotnikom za barykadami! Czekali tylko na rozkaz strzelania. Trzy nie do wytrzymania mordercze godziny strachu po obu stronach! Pikanterii całemu zdarzeniu dodał fakt, iż jeden z ojców rozpoznał po drugiej stronie swojego syna! Taka pierdolnięta wasza władza była z Jaruzelem i propagandzistą na czele!
Wiesz mieciu jaka ta wasza władza wówczas była??? A no taka, że chętnie na śmierć by posłała pzreciwnika ideologiczno-politycznego!
Czyzbys chciala powiedziec, ze TWOJA wladza nie jest do tego zdolna?
A no taka, że chętnie na śmierć by posłała pzreciwnika ideologiczno-politycznego!
Kukuł, pierdolisz jak potłuczony... ech, co ja będę pisał, czasu szkoda; przecież to i tak jak grochem o ścianę...
Idź do kościółka Kukuł modlić się o zdrowie, bo wiesz, o rozum...
krisbaum
04-10-2006, 01:12
Wiesz Mieciu jaka ta wasza władza wówczas była??? A no taka, że chętnie na śmierć by posłała pzreciwnika ideologiczno-politycznego! Wasza upadła władza dla przykładu mojego brata, który był w wówczas w wojsku wysłała przeciwko protestującym robotnikom w Mielcu! Młodzi żołnierze uzbrojeni po zęby przeciwko robotnikom za barykadami! Czekali tylko na rozkaz strzelania. Trzy nie do wytrzymania mordercze godziny strachu po obu stronach! Pikanterii całemu zdarzeniu dodał fakt, iż jeden z ojców rozpoznał po drugiej stronie swojego syna! Taka pierdolnięta wasza władza była z Jaruzelem i propagandzistą na czele!
A kto tych robotników do protestów podpuszczał i jakie miał cele? Chciał władzy i stołka tak samo, ty widzisz tylko dramat żołnierza i robotnika a wejrzyj na łapki mocodawców. Ten opluwany Jaruzel chciał stabilności ekonomicznej a nie powiesz mi że osiągnie się ją w kraju, w którym codziennie strajkowało kilka zakładów. A twoje kryształowe solidaruchy miały to głęboko w dupie liczyło się tylko obalenie władzy i chapanie z koryta. Gdzie mają robotników pokazali później, załatwiając nam 3 mln bezrobocia.
Kukuł- co widać- nie był. Nie był wówczas. Brat mu opowiadał.
To idź Kukuł do brata niech powie dziś jakie ma zdanie.
Stali Kukuł. Stali z bronią. Zapytaj brata czy kulki aby miał.
I nie ważne czy stali, czy kulki mieli.
Nie strzelali Kukuł.
Nie strzelali!
A zresztą idź się pomodlić.
Nie zapomnij za nas też.
krisbaum
04-10-2006, 19:16
Dodam jeszcze, że na Węgrzech czy w Czechach, nie bali się "zrobić rewolucji"! Wypieprzyli komuchowatych, tych zakamuflowanych także! Znacząco poradzili sobie z wpływami agentury, korupcją czy oszustwami! Dzisiaj gospodarczo jesteśmy za nimi daleko w tyle!
No coś mało skuteczni byli ci likwidatorzy komuchów :D Zwłaszcza madziarzy się nie postarali. Ale spoks u nas będzie lepiej. Antek już dupska czerwonym przetrzepał. W tym wszystkim aż dziw bierze gdy się dowiedziałem, że wnuk Kapitana Żbika przeszedł pozytywnie weryfikację i niedługo w stopniu komisarza pojawi się w komiksie :D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.