PDA

View Full Version : Chrzest? - bez pośpiechu!

Magnificencja
06-10-2006, 20:36
Dogadali się z Panem Bogiem? Czy może Opatrzność zmienił zdanie?
Jezus z Nazaretu nigdy nie chrzcił osobiście i - jak się wydaje - wcale nie zlecił tego zadania swoim uczniom. Apostołowie, którzy nie mieli chrzcić, sami też - przynajmniej w większości - nie byli ochrzczeni i wszyscy siedzą w niebie w oczekiwaniu na wieczne zbawienie.
Chrzcić dzieci to kpić z Boga - pisze ksiądz Rick de Ville w swojej książce „Ostatnia dyktatura”. Zaznaczam ze po jej przeczytaniu trzeba iść do spowiedzi. Jezus nie wymyślił chrztu dzieci, tego czego uczył - do dzisiaj - i wpajał wiernym Kościoła rzymsko-katolickiego, Pan na Watykanie. Kościół stający w obronie prawdy i sprawiedliwości zdawał sobie sprawę, że dalsze utrzymywanie tej niedorzeczności jest niebezpieczne. Jeżeli to robi, to tylko z powodu niepohamowanej żądzy władzy, charakteryzującej tę instytucję od wieków. Im wcześniej dzieci są chrzczone, tym więcej katolików, a im więcej katolików tym silniejsza jest władza Kościoła.
Niestety! Okazuje się, że na poletku ogłupiania misyjnego (np. w krajach afrykańskich) Kościół tracił wiernych, bowiem konkurencyjny Islam naucza że dzieci - jako istoty bezgrzeszne - zawsze idą do nieba.
Zwołano zatem konferencję z Panem Bogiem i ten zmienił zdanie. Nie ma w dziecku (noworodku) grzechu pierworodnego a zatem zbędny jest pośpiech "wypędzania diabła" w ramach chrztu świętego - bowiem, na wypadek śmierci już idzie prosto do nieba i ma gwarantowane zbawienie wieczne.
Kto by twierdził że bez chrztu idą do otchłani piekielnej - niech będzie wyklęty.
Apologeci Kościoła, Ojcowie i Doktorowie Duchem Świętym natchnieni - w grobie się przewracają. Co się w tym Kościele dzieje? Herezja za herezją!
PS. Jak to jest zatem z tym grzechem pierworodnym?
Null! Poszukaj no w mądrych PiS-mach.

szakal
06-10-2006, 20:54
Nie ma w dziecku (noworodku) grzechu pierworodnego a zatem zbędny jest pośpiech "wypędzania diabła" w ramach chrztu świętego - bowiem, na wypadek śmierci już idzie prosto do nieba i ma gwarantowane zbawienie wieczne

to znaczy że grzech pierworodny jest nabywany z wiekiem :?: dobre :P :P :P

krisbaum
06-10-2006, 21:55
Ja słyszałem, że ten grzech jest nadal ino Pan Buk robi jakieś obejście, wykorzystując jakieś kruczki prawne, bo te dzieci bardzo kocha i do otchłani wysyłać już nie chce. A może poprostu okazało się, że otchłań ma skończoną pojemność i po tylu latach pęka w szwach i coś trza było z bachorkami zrobić. Zapewne wydał odpowiednie dyspozycje "szfientopliwemu pielkszimowi" z Rzymu.

null
06-10-2006, 23:24
..........
Mój drogi ,
Wsród autorów pism *nadchnionych * NT nie ma niestety św Polsata ani św Tevauena .dlatego skoro obrałeś sobie ich za autorytety nie mogę służyć ci pomocą ,bowiem ich nauki są mi obce .
A ze jestem z natury tolerancyjny ,nie przeszkadza mi upośledzony stan twojej wiedzy na ten temat .:P

ŁORCYK
06-10-2006, 23:24
null.... zebym ci ni musiol pisac .... alis ty gupi

Biblia (zarówno Stary i Nowy Testament) nie zawiera nakazu chrztu niemowląt czy dzieci. Obrzęd ten został określony w III w n.e. Według Nowego Testamentu, Jezus Chrystus podjął decyzję o chrzcie sam w wieku około 30 lat (wówczas mężczyźni stawali się pełnoletni mając lat 27). Część innych odłamów chrześcijaństwa dokonuje wyłącznie chrztu osób pełnoletnich.

AleLuja
07-10-2006, 11:17
Ciekawe że potrzebowali 2000 i sześć lat aby taka nową mądrość ogłosić no ale skoro potrzebowali blisko 1500 lat
aby zrozumieć i przyznać że ziemia jest okrągła
i ludzie jednak nie pospadają jak się obróci, to i to można zrozumieć. Wkrótce będą uznawać i może modlić się do prezerwatywy,
np. kiedyś drzewko świerkowe które teraz jest już atrybutem świąt w KK było przez ten sam KK zwalczany
jako pogańskie zwyczaje jak wiele innych zresztą.
Na szczęście (dla nich) człowiek żyje krótko bo gdyby
żył dwa tysiące albo choć z 500 lat to by KK już dawno nie było
a tak nowonarodzony już od niemowlęcia przechodzi pranie mózgu
I tak do zajebania.

szakal
07-10-2006, 13:41
null.... zebym ci ni musiol pisac .... alis ty gupi

Biblia (zarówno Stary i Nowy Testament) nie zawiera nakazu chrztu niemowląt czy dzieci. Obrzęd ten został określony w III w n.e. Według Nowego Testamentu, Jezus Chrystus podjął decyzję o chrzcie sam w wieku około 30 lat (wówczas mężczyźni stawali się pełnoletni mając lat 27). Część innych odłamów chrześcijaństwa dokonuje wyłącznie chrztu osób pełnoletnich.

ŁORCYK nie drwij się z biednego null'a. nie widzisz że on jest już wewnętrznie rozdarty :?: po paru lekcjach chłopina znalazł się na rozdrożu czy nadal tkiwć w tej głupiej wierze i być chrześcijaninem czy znormalnieć i stać się człowiekiem. proces jest powolny ale trwa więc null może teraz mieć różne schizy. daj mu czas aby okrzepł a zobaczysz ze za jakis czas zacznie pisać z sensem a najważniejsze ze będzie rozumiał to co pisze i czyta :P:P:P

07-10-2006, 13:51
Ciekawe że potrzebowali 2000 i sześć lat ...
Fakt, wasz umiłowany Wielki Cenzor i Propagandzista przepoczwarzył się dużo szybciej! :lol: :lol: :lol:

krisbaum
07-10-2006, 15:50
Na kolana chamie, gdy mówisz o Wielkim Uszatym!
Po za tym gdzie on się niby przepoczwarzył, przecie dalej propaguje rozsądek a głupota w dalszym ciągu jest u niego na cenzurowanym.

null
07-10-2006, 16:04
ŁORCYK nie drwij się.......

Ooo Tak ! aleś mi Łorczyk dojebał ,przeżyłem szok i załamanie :D to co wkleiłeś było dla mnie nie znane i obce . Dziwne tylko że w odróżnieniu od innych nie tylko nie miałem *wytrysku * ,ale nawet nie podnieciłem się :P :P :P
Czyżbym się starzał .? :shock: :shock:

Magni.....
Jak widzisz nasz * Wielki Uk * interlokutor Łorcyk poprzez wklejkę odpowiedział ci już na połowę twoich problemów .Więc podziękuj mu piknie ,a na pewno drugą wklejką uzupełni całość twoich wątpliwości . :lol:

krisbaum
07-10-2006, 16:47
null, przyjacielu, wytrysk jest wtedy jak się ma erekcję prącia, jest to stan porządany i lubiany. Twoja przypadłość zaś to niestety erekcja umysłu. Mówiąc krótko mózg ci stanął. Przyznaję, starość może czasem mieć na to wpływ.

ŁORCYK
07-10-2006, 17:13
null...alis tygupi , jo tys zem gupi , winc tak naprwdem , to ni jo ino Krisbaum ci dojebnol , naprawdem ci dojebnol ... skoda , wielgo skoda , co tego ni lobejmnies mózgiem f jerekcji... skoda

null
07-10-2006, 18:53
........., winc tak naprwdem , to ni jo ino Krisbaum ci dojebnol , .............
Wierzę że dzięki swojej wrodzonej energiczności i błyskotliwości zdecydujesz się ,( zanim skończy się wątek) kto ? w zasadzie mi *dojebnol*. :P :P :P

07-10-2006, 19:05
Po za tym gdzie on się niby przepoczwarzył, przecie dalej propaguje rozsądek a głupota w dalszym ciągu jest u niego na cenzurowanym.
No i sam widzisz! Gdyby Urban był jednak obiektywny, to może i ja kupiłbym czasem jego szmatławca??? :lol: :lol: :lol:

null
07-10-2006, 19:06
null, przyjacielu, wytrysk jest wtedy jak się ma erekcję prącia, jest to stan porządany i lubiany. Twoja przypadłość zaś to niestety erekcja umysłu. Mówiąc krótko mózg ci stanął. Przyznaję, starość może czasem mieć na to wpływ.

Twój zachwyt nad tym że komórki mózgowe umiejcowione masz w penisie wzbudził u mnie irytację . Byłem pewny że takie umiejcowienie mózgu jest stanem anormalnym .Ale skoro cię to ...cieszy. :mrgreen:

krisbaum
07-10-2006, 20:18
Twój zachwyt nad tym że komórki mózgowe umiejcowione masz w penisie wzbudził u mnie irytację . Byłem pewny że takie umiejcowienie mózgu jest stanem anormalnym .Ale skoro cię to ...cieszy.Ja tylko powiedziałem, że ci mózg stanął a ty już implikujesz jakieś daleko idące nieprawdziwe wnioski. Typowe dla osób z erekcją umysłu właśnie. Ja nie wiem gdzie ty tam widzisz zachwyt i radość? Mój przyjacielu ja naprawdę ubolewam, że cierpisz na tę przypadłość.

Gdyby Urban był jednak obiektywny, to może i ja kupiłbym czasem jego szmatławca???
NIE dla idiotów!

ŁORCYK
07-10-2006, 20:29
Wierzę że dzięki swojej... itd.tede...tede...

a gadolem , co ni lobejmnies , ehhhh....

Goguś
08-10-2006, 10:36
Gdyby Urban był jednak obiektywny, to może i ja kupiłbym czasem jego szmatławca???

Jesteś chyba odcięty od dobrodziejstwa czytania skoro chcesz czytać tylko obiektywne dzienniki LUB czasopisma. U nas nie ma takiego.

null
08-10-2006, 21:31
Niniejszym uprasza się poniektórych *tępogłowych nieonidów * typu szakal ,Łorczyk ,goguś i krisbaum o nieblokowanie wątków swoimi komentarzaami w stylu ni w pizdę ,ni w oko które powodują BLOKADĘ dalszej dywagacji na tematy gówno warte czasu i energii .
Za zastosowanie się do powyźszej prośby .
Bóg żapłać ! :P :P :P

ps. Boże chroń te FORUM od tych forumtowiczów . :D

ŁORCYK
08-10-2006, 22:30
alis ty gupi null... pominoles we liscie siebie :D

szakal
09-10-2006, 12:16
powodują BLOKADĘ

jak na razie null to jesli o mnie chodzi, spowodowałem blokadę twojego mózgu. i o to własnie chodziło, aby doprowadzić do stanu zero nomen omen null. teraz juz moze byc dla ciebie tylko lepiej. nie martw się juz niedługo będziesz prawie normalnym człowiekiem (pisze prawie a dlaczego to juz raz ci to wyłuszczylem) a nie marnym chrzescijaninem :):)

krisbaum
09-10-2006, 23:58
Jakiś tępy dżejpita zarzuca nam offtopy :D

szakal
10-10-2006, 12:35
Jakiś tępy dżejpita zarzuca nam offtopy :D

nie mów tak na biednego null'a. on jest na etapie leczenia więc moga mu się zdarzac różne dziwne rzeczy. to normalne w tej fazie leczenia. :P:P:P

krisbaum
10-10-2006, 22:47
Dobra, zatem porozmawiajmy o chrzcie, drogi null'u czy podjąłeś tę decyzje swiadomie, potwierdzając radosnym "a gugu" chęć przystąpienia do jednej z większych organizacji przestępczych, którą juz dawno powinni zdelegalizować ? Bo ja wiem z opowiadań rodziców, że ledwie moje czoło zostało skropione tą nie spełniającą warunków sanitarnych cieczą, zwaną potocznie "wodą święconą", zacząłem drzeć się w niebogłosy.

null
10-10-2006, 23:44
............ Bo ja wiem z opowiadań rodziców, że ledwie moje czoło zostało skropione tą nie spełniającą warunków sanitarnych cieczą, zwaną potocznie "wodą święconą", zacząłem drzeć się w niebogłosy.

Czy od tamtej chwili zmieniło się coś w tym temacie w twoim zachowaniu ?
Jak widać to nie . :) Cóż widocznie jednak *zatrucie umysłowe * nastąpiło jednak od tej wody święconej .

krisbaum
11-10-2006, 00:38
No i kto teraz offtopa robi? Mówimy o moim upośledzeniu czy o chrzcie? :D Zresztą jak zerkniesz dokładnie na mój awatarek to zauważysz pokaźną czerwoną plamę na czole, jest to pozostałość po tej właśnie plugawej substancji. Nie przeczę że truje ona umysły, wydaje mi się jednak, że jesteś godniejszy "zatrucia" jako osobnik jej nadużywający. Może to ona wywołała u ciebie erekcję?

null
11-10-2006, 16:51
............? Mówimy o moim upośledzeniu czy o chrzcie? :D .............?
Twoje zdanie na temat chrztu jest wszystkim znane ,więc bez sensu jest przekonywać kogokolwiek że woda chrzcielna nie przesiąkła i nie wypłukała niczego tobie pod spodem czoła :P
Powinieneś starać się o odszkodowanie za skutki jakim jest te upośledzenie . :P :P :P :P
Tak trzymaj !!!

...i nie żałuj sobie poplucia.... :lol:
Bo co do ciebie ,to należy ci to wybaczać !!! :lol:

krisbaum
11-10-2006, 17:48
Prowadzę bardzo zaawansowane badania na wykazanie zależności poziomu irytacji nulla i jego erekcji umysłowej w stosunku do ilości wklejanych emotków. Jak uda mi się wyprowadzić formułę to ją tu wrzucę.
Podpisano:
Wasz kochany szalony nałkowiec. I trzeźwy! Tak, właśnie, trzeźwy, kochany, szalony nałkowiec.

szakal
12-10-2006, 01:21
mam pewne przypuszczenia że woda, która chrzczony był onegdaj null musiała być bardzo ciężka pewnikiem T2O i do tego dość twarda a ilość jej wylana na głowe null'a zbyt duża. efekty tego nieszczęsnego zdarzenia sa widoczne po dziś dzień.

:twisted: :twisted: :twisted:

null
12-10-2006, 01:25
nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Dzięki za ....ostrzeżenie :D
Zastosuję się do tego ... :P

szakal
12-10-2006, 01:30
nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Dzięki za ....ostrzeżenie
Zastosuję się do tego

wybaczam ci null kolejny epitet pod mym adresem gdyz wiem że cierpisz katusze a to że wierzgasz jak młode źrebie i miotasz się jak lis w potrzasku tylko ugruntowuje moje przekonanie że kuracja jest na dobrej drodze :P:P:P
twoje wyleczenie jest juz bliskie i nawet nie trzba było żadnych środków farmakologicznych :P

ŁORCYK
12-10-2006, 02:07
null ?! :shock: ni wiezem ze ras starcy ci to zdanko napiszac ji jus siem sztosujes skoro to jezd ulubione zdanko forumowicóff ze co najmnij 150 (ji wincyj) forumóff polskojenzycnych...
null, ...alis ty gupi :D

Magnificencja
26-10-2006, 20:35
krisbaum
No i kto teraz offtopa robi? Mówimy o moim upośledzeniu czy o chrzcie? Zresztą jak zerkniesz dokładnie na mój awatarek to zauważysz pokaźną czerwoną plamę na czole, jest to pozostałość po tej właśnie plugawej substancji. Nie przeczę że truje ona umysły, wydaje mi się jednak, że jesteś godniejszy "zatrucia" jako osobnik jej nadużywający. Może to ona wywołała u ciebie erekcję?
Deklarowalem onegdaj, że wesprę Czcigodnego a moze i Wielebnego nulla boście zagieli na niego parol i tylko patrzeć jak nam się rozmaże. Stan sanitarno-epidemiologicznym tej wody zwanej świeconą - tak dosłownie i w przeności - to już dawno odkrył wieszcz nasz narodowy.
O wodzie w katolickiej chrzcielnicy napisał mianowicie Juliusz Słowacki, że są to te przeklęte pomyje, których pies nie chce, wąż nawet nie pije. To jest finezja poetycka wieszcza.
Null - mam nadzieję żeś nigdy (nawet jako ministrant) tego barachła się nie nachłeptał - bo co innego polewanie, co można zmyć a co innego picie. Sraczka na początek murowana.
Ale do tematu.
Dostała się - zresztą nie przypadkiem w moje heretycko-ateistyczne łapska książka pt.: Medycyna Pastoralna - Podręcznik dla kleru katolickiego z 1910 r gdzie można między innymi przeczytać:
...Odróżniamy chrzty wśródmaciczne i pozamaciczne. Wobec chrztów wśródmacicznych, które się udzielać winno, jeżeli jest obawa, że dziecko nieżywe na świat przyjść może, najlepszem zaspokojeniem dla duszpasterza jest sumienny lekarz chrześcianin. Chrzest, udzielony w takich warunkach przez akuszerkę, zawsze winien być uważany za wątpliwy, ponieważ z przyczyn nizkiego wykształcenia ogólnego i fachowego akuszerek nie ma się gwarancyi, czy akt chrztu św wykonany był tak jak się przypisuje. Kościół bowiem wymaga, skoro tylko część dziecka może być dosięgniętą, dokonania chrztu, jeżeli już nie >per ablutionem< to przynajmniej >per aspersionem<. Za pomocą strzykawki możemy zawsze przez mały otwór, sztucznie zrobiony w błonach płodowych, polać wodą część ciała dziecka. Przy tej sposobności zaleca się wprowadzenie strzykawki przy pomocy palca, ażeby się tym sposobem przekonać, czy doprowadzona woda rzeczywiście w bezpośrednią styczność przychodzi z odnośną częścią ciała dziecięcego. Chrzest wśródmaciczny albo też dla krótkości maciczny, dokonany z zamoczonym w wodzie palcem, jest w każdym razie natury bardzo problematycnej, gdyż na palcu się znajdują ca woda przy wprowadzeniu palca do części miękkich narządów porodowych zwykle z niego bywa startą, a przynajmniej znacznie zmięszaną śluzem lub innemi nieczystemi domieszkami...
I co Wy na to? Ciekawym ilu przeżylo taki chrzest maciczny?

krisbaum
26-10-2006, 23:55
Ja pierdole... Ale średniowiecze, w XX wieku...
Ale co se paluchem za dzieciakiem pomacał to jego :D

szakal
27-10-2006, 00:17
I co Wy na to? Ciekawym ilu przeżylo taki chrzest maciczny?

mnie się zdaje że na tym forum to paru nawet jest :P :P :P

AleLuja
27-10-2006, 11:49
No kurde faktycznie palcem to nie bardzo , to może lejek i wlać setke wody w ...... św. miejsce,
albo zamiast palca klecha swego wygłodzonego fiuta, oczywiście on nie musi nawet maczać wcześniej w wodzie św. bo ma przecież świętego, ba cały jest śnięty,
choć wcześniej maczał w dupach ministrantów czy innych poddanych(brrr).
Jak widać muszą zreformować KK i ułatwić dostęp klechy do babskiego dupska.
Zresztą może wystarczy zapis w konstytucji , wszak dawniej pierwsza noc z dziedzicem też była inspirowana przez tą instytucję.
LPR do boju . Przecież to wszystko dla dobra dziecka i boga a co za tym idzie dla kraju.