View Full Version : kult B16 Made In Germany.
Dzisiaj B16 nawiedzil Bawarie (do nulla: to w Niemczech jest). Slyszalem, ze w niemieckich mediach nie poswiecono temu donioslemu wydarzeniu wiecej czasu niz innym wydarzeniom.
Np. na yahoo.de ledwo wspomniane o wizycie.
Brak wielogodzinnych "smutnych jak pizda rosomaka" teletransmisji, prezenterek szczekajacych "ojcze ojcze", milionow nawiedzonych beretow ze swiecami. Na lotnisku podobno pucha byla jak Benek ladowal.
To dlaczego u nas zrobili z tego kilkudniowy festiwal ciemniakow?
Dzisiaj B16 nawiedzil Bawarie (do nulla: to w Niemczech jest). Slyszalem, ze w niemieckich mediach nie poswiecono temu donioslemu wydarzeniu wiecej czasu niz innym wydarzeniom.
Np. na yahoo.de ledwo wspomniane o wizycie.
Brak wielogodzinnych "smutnych jak pizda rosomaka" teletransmisji, prezenterek szczekajacych "ojcze ojcze", milionow nawiedzonych beretow ze swiecami. Na lotnisku podobno pucha byla jak Benek ladowal.
To dlaczego u nas zrobili z tego kilkudniowy festiwal ciemniakow?
Bo my tu na Bawari normalni w wiekszosci jestesmy , na szczescie, chociaz i pojebow w Niemczech nie brak.Tyle ze w innych tematach, jak Grass sie ujawnil to zrobili z tego afere reki mu nie beda podawac i och i ach jak to w SS, waffen na dodatek i teraz sie przyznal ,fuj ,dlaczego tak pozno, a on facet leb mial nie od parady juz 60 lat temu wiedzial ze to mu sie kiedys oplaci , mylal, wstapie do SS nikomu nie powiem, jak brunet wieczorowa pora mial nikomu nie mowic, tak i Grass nie powiedzial odczekal 60 lat i wspomnienia z zycia napisal ,nobista przy obieraniu cebuli , no mysli przyszedl czas sie przyznac , bedzie reklama za darmoche , zamiast 100tys sprzedam 500 tys Kasa jak malowanie.
Ale jak Niemieccy rodacy mu policzyli ile zarobi to sie podniosly glosy ze ma ta kase sprezentowac , bo to nie ladnie na broni zarabiac i na dodatek
takiej z SS
Magnificencja
16-09-2006, 21:06
Papież Benedykt XVI wyraził ubolewanie, że muzułmanie uznali jego wypowiedź o islamie za obraźliwą. Papież podkreślił, że szanuje ich wiarę i wyraził nadzieję, że zrozumieją "prawdziwy sens" jego słów.
==================
Tekst był czytany - a zatem miał czas na konsultacje z doradcami, ma ich całą Kurię. Kiedy pozbywal się rzecznika twierdzono na Watykanie że jest na tyle "inteligentny" że potrafi "dać zrozumiałe słowo" i nie potrzebuje suflera. No i dał.
Niech teraz nie rżnie głupa. Palnął bo chcial zaimponować - mocnym słowem - wśród swoich wiernych. Uzurpator, pseudo-moralista! Kościół n ie ma - bo nigdy nie mial - moralnego prawa wytykania błędów czy grzechów innych. Tak postawiona osoba, rzekomo nieomylny i dogmatycznie bezbłędny przywódca - tym bardziej jeżeli wspierany Duchem Świętym - winien ważyć słowa, szczególnie wobec, nie bez powodów "wrogo nastawionych" wyznawców tego samego boga. Kiedyś wieszcz ostrzegał: "Polsko w Rzymie Twoja zguba" - obym był zlym prorokiem: Europo strzeż się kundlenia z Watykanem - tam Twoja zguba! Powinien arogant pełen pychy teraz przeprosić i błagać o wybaczenie. Tak stanowi ewangelia, którą ponoć sam głosi.
(...) zostaw tam dar swój przez ołtarzem, a najpierw idź i pojednaj się z bratem swoim. Potem przyjdź i dar swój ofiaruj! (Ew. Mateusza 5:24, Biblia Tysiąclecia)
Josef Dupzinger
16-09-2006, 23:01
Papież Benedykt XVI wyraził ubolewanie, że muzułmanie uznali jego wypowiedź o islamie za obraźliwą. Papież podkreślił, że szanuje ich wiarę i wyraził nadzieję, że zrozumieją "prawdziwy sens" jego słów.
==================
Tekst był czytany - a zatem miał czas na konsultacje z doradcami, ma ich całą Kurię. Kiedy pozbywal się rzecznika twierdzono na Watykanie że jest na tyle "inteligentny" że potrafi "dać zrozumiałe słowo" i nie potrzebuje suflera. No i dał.
Niech teraz nie rżnie głupa. Palnął bo chcial zaimponować - mocnym słowem - wśród swoich wiernych. Uzurpator, pseudo-moralista! Kościół n ie ma - bo nigdy nie mial - moralnego prawa wytykania błędów czy grzechów innych. Tak postawiona osoba, rzekomo nieomylny i dogmatycznie bezbłędny przywódca - tym bardziej jeżeli wspierany Duchem Świętym - winien ważyć słowa, szczególnie wobec, nie bez powodów "wrogo nastawionych" wyznawców tego samego boga. Kiedyś wieszcz ostrzegał: "Polsko w Rzymie Twoja zguba" - obym był zlym prorokiem: Europo strzeż się kundlenia z Watykanem - tam Twoja zguba! Powinien arogant pełen pychy teraz przeprosić i błagać o wybaczenie. Tak stanowi ewangelia, którą ponoć sam głosi.
(...) zostaw tam dar swój przez ołtarzem, a najpierw idź i pojednaj się z bratem swoim. Potem przyjdź i dar swój ofiaruj! (Ew. Mateusza 5:24, Biblia Tysiąclecia)
O sakralna obłudo! O świętobliwa paranojo!
Spadkobierca (bez)prawny i nie-moralny watykańskich krucjat podejmowanych w imię "szerzenia prawdziwej wiary i walki o odzyskanie urojonego Św. Grobu" wytyka ofiarom owych zbrodniczych wypraw to, co jego wsparci o Ewangelię poprzednicy wcielali w życie ogniem i nomen omen wspomnianym w cytacie mieczem! Benedetto wygląda mi na demencjusza starczego, albo zgoła Alzheimera!
Z jego wypowiedzi, jak szydło z wora, wygląda, że "drze wieprz worek - i krzyczy", że "złodziej" na oczach całego świata wrzeszczy - "łapać złodzieja"!!
Na dodatek mufti polskich muzułmaniaków (świeć Panie nad jego duszą po śmierci, a miej w opiece jego zdefektowany rozum przed śmiercią) wielebny Miśkiewicz, powiedział, że to tak, jakby winę za krucjaty przypisywać... papieżom!!! Jasna-ż cholera, czy ci ludzie wiedzą, co mówią, czy celowo siebie ośmieszają, wypaczając historię?
Toż właśnie papieże (jeśli jest na Watykanie ciągłość urzędu, podobna do ciągłości państwa, odpowiedzialność za te zbrodnie spada i na obecnego papę ) wraz ze spadkobiercą moralnym, B-16, byli głównymi wywrotowcami-podżegaczami ówczesnego świata, czym zabagnili stosunki "chrześcijan" z muzułmanami na miliony lat, a Benedetto XVI niczego w kierunku przeproszenia za dawne zbrodnie nie zrobił, wręcz przeciwnie - dolał oliwy do tlącego się od wieków ognia, i te wciąż świeże strupy ponownie porozdzierał!
.........- winien ważyć słowa, szczególnie wobec, nie bez powodów "wrogo nastawionych" wyznawców tego samego boga. )
Wiedz o tym że :
Dla islamu wystarczającym powodem do obrazy jest fakt, że na Ziemi znajdują się jeszcze jacyś niemuzułmanie. Żywi. :P
..........
Toż właśnie papieże (jeśli jest na Watykanie ciągłość urzędu, podobna do ciągłości państwa, odpowiedzialność za te zbrodnie spada i na obecnego papę ) wraz ze spadkobiercą moralnym, B-16, byli głównymi wywrotowcami-podżegaczami ówczesnego świata, czym zabagnili stosunki "chrześcijan" z muzułmanami na miliony lat, a Benedetto XVI niczego w kierunku przeproszenia za dawne zbrodnie nie zrobił, !
No jeśli i prezydent PR weźmie to też do serca to zacznie przepraszać turków za łupnia jakie Sobieski dał im pod Wiedniem . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No jeśli i prezydent PR weźmie to też do serca to zacznie przepraszać turków za łupnia jakie Sobieski dał im pod Wiedniem .
Prezydent RP wzial sobie do serca, zeby to nas wszyscy za wszystko przepraszali. :P :P :P
Z artykułu prasowego dzisiaj
"Ochrona Benedykta XVI podczas dzisiejszej modlitwy Anioł Pański będzie wzmocniona. Pielgrzymi zostaną poddani szczegółowej kontroli.
Środki bezpieczeństwa wzmocniono w związku z wypowiedzią papieża na temat islamu i i dżihadu."
No a ja się pytam av,nulów i kukułkę,po co.
Toć przecie w razie czego Bóg ześle zastępy niebieskie do obrony swego namiestnika. :)
a po co mu ochrona :?: jakby co to wczesniej przeniesie się do domu pana, przecież to jest jego życiowym celem :P:P
a po co mu ochrona :?:..........
Odpowiedż może być jedna powtarzając za św Pawłem :
Flp 1:23-24
23. Z dwóch stron doznaję nalegania: pragnę odejść, a być z Chrystusem, bo to o wiele lepsze
24. pozostawać zaś w ciele - to bardziej dla was konieczne.
(BT)
Magnificencja
17-09-2006, 17:11
Czcigodni i Wielebni!
Pycha i arogancja - a może doradcy - pcha tego świętobliwego faryzeusza na te manowce. On się nie martwi. Jemu ze swiętobliwej łepety siwy włos nie spadnie - gawiedź stanie murem, oczywiscie podpuszczona że ich wspiera Duch Święty.
Oświadczyl był bowiem - a jednak coś go gnębi - "że to byl tylko cytat, z ktorym sie osobiscie nie zgadza" . To po jaką świętobliwą cholerę cytuje nie opatrując tego stosownym komentarzem. Przecież mógł - jeżeli już diabeł go podkusił do tego cytatu - oświadczyć od razu wszem i wobec "bracia muzulmanie w wierze tego samego Boga, daleki jestem od tego aby się z tym identyfikować a nawet w imię chrystusowego milosierdzia potępiam takie opinie".
Poza tym.
Już samo gloszenie że Jezus zwany Chrystusemn jest bogiem obraża uczucia religijne wyznawcow Mahometa. Już samo gloszenie kultu Niepokalanej i Trojcy Przenaświętszej doprowadza ich do religijnego szału.
"Religia to opium dla ludu" Karol Marks - aczkolwiek ponoć po raz pierwszy określenia tego użył prawdopodobnie baron Paul Holbach francuski filozof, jeden z czołowych teoretyków ateizmu.
===========
W przeciwieństwie do Jego Świętobliwości nie tylko zacytowałem - ja się z tym stwierdzeniem - na pohybel rzymskiemu katolictwu - w pelni utożsamiam. Amen!
.................. Amen!
Magni.... skoro czujesz < wielki sranie> w strachu przed islamem zacznij pić źiółka miętowe ponoć pomagają . Nie licz na Marksa ,bo dla nich jesteś taką samą obrazą i obelgą jak każdy niewierny .Będący żywym . A pretekst do wysadzenia cię w powietrze z przed monitora jest im nie potrzebny . Więc nie sraj ze strachu przed czasem ,jeno ciesz się choćby z tego że bąki ulatują na zewnątrz . :P :P :P
[
powtarzając za św Pawłem :
Flp 1:23-24
23. Z dwóch stron doznaję nalegania: pragnę odejść, a być z Chrystusem, bo to o wiele lepsze
24. pozostawać zaś w ciele - to bardziej dla was konieczne.
(BT)
mnie on jest tak samo potrzebny jak dziura w moście :P :P :P
null, casem mnie siem wydaje zes ty ni jezd gupi... bonki byly f pozontku :D
I jedni i drudzy- debile siebie warci. Akurat tutaj sie zgadzam z hitlrejugendem. Piperzyc debilnych, brudnych fanatykow! Pomyslec, ze kiedys bylem "panarabista"...na szczescie to minelo:D
Nie wiem o co ten cały szum spowodowany skrótem myślowym w czasie pomroczności jasnej wielkiego szamana B16
Magnificencja
19-09-2006, 13:36
Czcigodni i Wielebni!
Słuchajcie (czyli czytajcie o. Magnificencje) "proroka naszych czasów" - kiedy jeszcze kilka dni temu pisalem:
"(...) "że to byl tylko cytat, z ktorym sie osobiscie nie zgadza" . To po jaką świętobliwą cholerę cytuje nie opatrując tego stosownym komentarzem. Przecież mógł - jeżeli już diabeł go podkusił do tego cytatu - oświadczyć od razu wszem i wobec "bracia muzulmanie w wierze tego samego Boga, daleki jestem od tego aby się z tym identyfikować a nawet w imię chrystusowego milosierdzia potępiam takie opinie". Było to wizjonerstwo na miarę biblijną albo innego świetego pisma.
Okazuje się że specjalny "śledczy" z Watykanu przeglądając forum NIE natknął się na tę moją proroczą i jedynie słuszną wizję załagodzenia konfliktu i już podsunał Panu na Piotrowym Stolcu te treści.
Niebawem ma wydać z siebie - w oparciu o nie - o świętobliwa zgrozo! - "sprostowanie" czego z kolei historia dyplomacji watykańskiej nie notowała od wiekow. No ale takie są konsekwencje "walnięcia" kulą w płot. Na wieki, wieków - Amen!
Wielebni!
Czekam teraz na propozycję Kurii watykańskiej. Jeszcze raz chcialbym pobyć we Włoszech. Włoszki są urzekające!
==============
null - Czcigodny! Czyżby ten Twój Namiestnik Chrystusowy dostał świętobliwej straczki, że szykuje "sprostowanie"?
Jakub Szela
19-09-2006, 20:12
Już samo gloszenie że Jezus zwany Chrystusemn jest bogiem obraża uczucia religijne wyznawcow Mahometa. Już samo gloszenie kultu Niepokalanej i Trojcy Przenaświętszej doprowadza ich do religijnego szału.
To trzeba im założyć takie kaftaniki z długimi rękawkami wiązanymi na plecach! Nie bronię papieża i katolików, jestem niewierzący i wszystkie religie traktuję jak baśnie z 1001 nocy. Nie mam nic przeciwko temu że ktoś karmi się mitami, wolno mu- to jego prawo. Moim prawem jest niewierzyć w ich banialuki, napić się płynów "wysokooktanowych" gdy przyjdzie mi na to ochota, moja żona ma prawo ubierać się tak jak jej się to podoba, córka ma pewność że za zbyt późny powrót z dyskoteki może dostać opeer, ale nie poderżnę jej gardła itd. itd. Niestety w wielu krajach gdzie obowiązuje islam i prawo szariatu wolno ci porzucić każdą religię pod warunkiem że nie jest to islam, za spożycie alkoholu możesz narazić się na chłostę, kobiety mają nosić to, co każe im jakiś ichni Rydzyk, a dziewczyna której tatuś lub brat uznają że przynosi hańbę rodzinie kończy z poderżniętym gardłem. To ma być normalne? Jeżeli jest to tylko sprawką fanatyków, a normalni wyznawcy tej religii tak nie postępują, to czemu ci tak ochoczo potępiający papieża nie potępiają wspólnym głosem tych fanatyków? Pies ich jebał (właściwie to nawet psa szkoda), u siebie mogą robić co im się podoba, ale jeżeli będą chcieli urządzać Europę na swoją modłę to powinno się ich w najlepszym razie deportować do islamskiego raju (choćby i dosłownie, niech idą na łono Mahometa).
Josef Dupzinger
20-09-2006, 23:54
To trzeba im założyć takie kaftaniki z długimi rękawkami wiązanymi na plecach! Nie bronię papieża i katolików, jestem niewierzący i wszystkie religie traktuję jak baśnie z 1001 nocy. Nie mam nic przeciwko temu że ktoś karmi się mitami, wolno mu- to jego prawo. Moim prawem jest niewierzyć w ich banialuki, napić się płynów "wysokooktanowych" gdy przyjdzie mi na to ochota, moja żona ma prawo ubierać się tak jak jej się to podoba, córka ma pewność że za zbyt późny powrót z dyskoteki może dostać opeer, ale nie poderżnę jej gardła itd. itd. Niestety w wielu krajach gdzie obowiązuje islam i prawo szariatu wolno ci porzucić każdą religię pod warunkiem że nie jest to islam, za spożycie alkoholu możesz narazić się na chłostę, kobiety mają nosić to, co każe im jakiś ichni Rydzyk, a dziewczyna której tatuś lub brat uznają że przynosi hańbę rodzinie kończy z poderżniętym gardłem. To ma być normalne? Jeżeli jest to tylko sprawką fanatyków, a normalni wyznawcy tej religii tak nie postępują, to czemu ci tak ochoczo potępiający papieża nie potępiają wspólnym głosem tych fanatyków? Pies ich jebał (właściwie to nawet psa szkoda), u siebie mogą robić co im się podoba, ale jeżeli będą chcieli urządzać Europę na swoją modłę to powinno się ich w najlepszym razie deportować do islamskiego raju (choćby i dosłownie, niech idą na łono Mahometa).
Wszystko jest do dupy, tylko pasta do zębów...
I jedni i drudzy- debile siebie warci. Akurat tutaj sie zgadzam z hitlrejugendem. Piperzyc debilnych, brudnych fanatykow! Pomyslec, ze kiedys bylem "panarabista"...na szczescie to minelo:D
Slusznie!
Doskonale widac do czego prowadza te obie wspaniale religie. Ich wyznawcy z ustami wypchanymi koraniczno biblijnym gownem na temat milosci najchetniej pozabijaliby sie wzajemnie. AMEN.
Ciekawe czy w obecnej sytuacji, kiedy na benka wkurwila sie polowa globusa dalej aktualne jest ponowne zaproszenie excelencji w nasze unizone w przykleku polskie progi.
Przeciez to byloby jak import niebezpiecznych substancji.
Zajebiste koszty - na pierwsza pielgrzymke kupili pancerne BMW, teraz to pewnie bez hummerow i maybachow nie da rady. z 20 mln zrobi sie 200 no i przyzwolenie spoleczne bedzie bo to przeciez chodzi o zycie najasniejszego.
Ryzyko - jak dzicy zechca wypelnic wole mahometa i benka odeslac ekspresem do przelozonego - zrobia to podczas pielgrzymki (gdzies na Jasnej Gorze) - to w efekcie moga zostac duza dziura w ziemi wypelniona setkami tysiecy nadpalonych antenek beretowych - i jak tu identyfikowac ofiary?
Dobra okazja. Gdzie latwiej odstrzelic innowierce niz w Polsce, gdzie bez problemu mozna popierdolic miejsce ladowania i wyladowac samolotem pasazerskim na wojskowym lotnisku.
..................
Rozumiem że od pewnego czasu lewacy i inni idealni obywatele promują modę noszenia *ogona pod siebie* , wyczekując pewnie jakiegoś zawirowania politycznego aby znów móc podnieś go ponad grzbiet .
Jednak co widzę z twoich postów to chyba jednak należało by wam je poobcinać na stałe .Te twoje skamlanie i kwiczenie ze strachu przed każdym kto nosi turban czy inną chustę wróży że moda na *podniesione ogony* dla takich jak ty chyba nie wróci . :P :P :P
ps ten gość co ciągle naśladuje twoje ruchy to twój cień i spróbuj przynajmniej jego się nie bać . :mrgreen: :mrgreen: :mrgree
Te twoje skamlanie i kwiczenie ze strachu przed każdym kto nosi turban czy inną chustę wróży że moda na *podniesione ogony* dla takich jak ty chyba nie wróci . :P :P :P
Ty Null od tego kopulowania z proboszczem calkiem juz rozum straciles. Wskaz mi prosze gdzie napisalem, ze boje sie kogos w turbanie albo chuscie?
Ja nie jezdze pajacowac na pielgrzymki - wiec nie musze sie obawiac, ze mnie jakis palant w turbanie ustrzeli. I doprawdy chuj mnie obchodzi czy trafi benka, jego swite i reszte tego klekajacego motlochu. Fajny show bylby w TV - o wiele ciekawszy niz jak fiknal lolek.
ps ten gość co ciągle naśladuje twoje ruchy to twój cień i spróbuj przynajmniej jego się nie bać . :mrgreen: :mrgreen: :mrgree
To nie cien - to czarny w kapturze - KuKluxKler ;)
A to w twoich ustach to nie cygaro - to penis twojego proboszcza. Nie gryz!
W odroznieniu do ciebie jestem WOLNYM czlowiekiem - nie obawiam sie klatwy, czarow, grzechow, potepienia ze strony jakichs fikcyjnych mitycznych postaci. Nie klekam i nie zginam karku, nie caluje facetow po rekach i nie modle sie do starego niemca nad gruba ksiazka.
Wstan z kolan - moze zrozumiesz ;)
Wstan z kolan - moze zrozumiesz ;)
zbyt długi tekst mu walnąłeś. on zabłądził już przy drugim wierszu :) :) :)
........Wskaz mi prosze gdzie napisalem, ze boje sie kogos w turbanie albo chuscie?
...........)
Faktycznie poniższe teksty dowodzą że jesteś bojowniczy i bochaterski ...w oddawaniu bąków :P :P
.........Ja nie jezdze pajacowac na pielgrzymki - wiec nie musze sie obawiac, ze mnie jakis palant w turbanie ustrzeli...........
Ciekawe czy w obecnej sytuacji, kiedy na benka wkurwila sie polowa globusa dalej aktualne jest ponowne zaproszenie excelencji w nasze unizone w przykleku polskie progi.
Przeciez to byloby jak import niebezpiecznych substancji.
Omijaj dla bezpieczeństwa najlepiej wszystkich ,a nie próbuj wymalowywać sobie na dupie *sierpa i młota * bo on też cię nie uchroni od ewentualnego odstrzelenia . :lol: :lol: :lol:
W odroznieniu do ciebie jestem WOLNYM czlowiekiem - nie obawiam sie klatwy, czarow, grzechow, potepienia ze strony jakichs fikcyjnych mitycznych postaci. ...........)
.......i nawet tej Uszatej Świni co zieje taką nienawiścia do KrK ??? .
to wspaniale ,cudownie .Tak trzymaj ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Omijaj dla bezpieczeństwa najlepiej wszystkich ,a nie próbuj wymalowywać sobie na dupie *sierpa i młota * bo on też cię nie uchroni od ewentualnego odstrzelenia . :lol: :lol: :lol:
Sierp widzialem kiedys w muzeum a mlotowi odpisuje wlasnie na post.
Nie kazdy kto sra na KRK musi byc sympatykiem sierpa i mlota.
Wyobraz sobie, ze mozliwe jest zycie bez autorytetow moralnych typu lolek, benek, lenin, bog, adolf hitler, matka teresa, czy jakies SF typu swiety trojkat, jezus albo dziewica z dzieckiem...
.......i nawet tej Uszatej Świni co zieje taką nienawiścia do KrK ??? .to wspaniale ,cudownie .Tak trzymaj ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To ze sramy wspolnie na KRK nie oznacza, ze jestem tak jak ty niewolnikiem. Ja nie mam w pokoju oltarzyka z Urbanem, nie daje mu na tace ani nie nie robie tego co ty z proboszczem.
Daremny zreszta ten post - ktos kto cale zycie byl ruchany na kleczkach przez ksiedza nie zrozumie, ze mozna zyc na prostych nogach.
................
Wyobraz sobie, ze mozliwe jest zycie bez autorytetow moralnych ............
Kochaniutki zrozum chociaż jedno .Ktoś kto prawie w każdym poście umoralnia ,wyśmiewa ,wykazuje niegodziwość innych , niedorzeczność prawa czy też niemoralne prowadzenie się w życiu ,NIE może mówić o BRAKU w swoim życiu jakichkolwiek AUTORYTETÓW .
Jedyną kwestją jest tylko zdanie sobie sprawy KTO ? lub CO ? jest tym autorytetem .
Czy to jest Kodeks Karny ,Konstytucja, Kapitał Marksa, Uszata Świnia, Tatuś ,Mamusia czy Żoneczka .czy też całkiem kto inny .
Podnieś więc swoją świadomość trochę wyżej i przestań pierdolić niedorzeczności o swoim życiu bez autorytetów czy też zasad moralnych .
Krótko mówiąc Nie pierdol kotka za pomocą młotka .
Na przykład :
Ja nie mam w pokoju oltarzyka z Urbanem, nie daje mu na tace ani nie nie robie tego co ty z proboszczem.
..i to jest bardzo dobra zasada moralna ....i pewnie wiesz że została ona po raz pierwszy zapisana i określona przez niejakiego żyda Mojżesza na górze Synaj kilka tysięcy lat temu . Cieszę się że te przykazanie jest dla ciebie autorytetem . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
alis ty gupi null, psykazanie ni moze byc autorytetem ino wskazóffkom wg.któryj siem kierujes lub ni,
jautorytetem natomniast null jaknajbardzij moze byc dla ciem tyn wlasnie Mojzes ...
wes no siem popraf, bo zaro kazes nam tu brac jako jautorytet górem Synaj...
ehe...hehehe...he...ehe
Kochaniutki zrozum chociaż jedno .Ktoś kto prawie w każdym poście umoralnia ,wyśmiewa ,wykazuje niegodziwość innych , niedorzeczność prawa czy też niemoralne prowadzenie się w życiu ,NIE może mówić o BRAKU w swoim życiu jakichkolwiek AUTORYTETÓW .
Jedyną kwestją jest tylko zdanie sobie sprawy KTO ? lub CO ? jest tym autorytetem .
Null moj prosty przyjacielu!
Widze, ze juz po niedzielnej mszy ;) Na nowo natchniety (lub popchniety) przez proboszcza wyglaszasz quasi naukowe stwierdzenia nt. AUTORYTETU i ZASAD
Spogladnij prosze przez chwile poza swoja gruba ksiazke fantasy np. do encyklopedii i zobacz, ze jest tam pojecie BRAKU AUTORYTETU. Nazywa sie to anarchia. Jednak brak autorytetu nie musi oznaczac braku braku ZASAD.
Napisalem o "braku autorytetu" a ty jak zwykle popierdoliles wszystko - autorytet z zasadami.
Pewnie nie zrozumiales, wiec troche prosciej: jesli z ZASADY srasz w kiblu to kibel moze ale nie musi byc twoim autorytetem PRAWDA?
Faktycznie forumowicze maja racje, ze przy dlugich tekstach belkoczesz jak lolek w marcu.
i pewnie wiesz że została ona po raz pierwszy zapisana i określona przez niejakiego żyda Mojżesza na górze Synaj kilka tysięcy lat temu
Daj mi prosze tekst zrodlowy tej zasady o oltarzykach z Urbanem, sciaganiu haraczy i seksie analnym kaplanow z wiernymi.
Pewnie nie zrozumiales, wiec troche prosciej: jesli z ZASADY srasz w kiblu to kibel moze ale nie musi byc twoim autorytetem PRAWDA?
............
To nad wyraz jest widoczne ,przecież wg zalecenia Naczelnego jest *,,,,,,żeby na przeciw ( na złość) władzy należy zostać homoseksualistą * ..
To zaś co ty wypisujesz na nich jest wyrażistym obrazem jak ty strasz Uszatemu w jego puste miejsce między uszami .
Ta twoja wykazywana wzgarda dla ukochanego autorytetu wielu forumtowiczów i to na jego Forum doprawdy godna jest najwyższej krytyki .
..... i jeszcze jedno :
Daremny zreszta ten post - ktos kto cale zycie byl ruchany na kleczkach przez ksiedza nie zrozumie, ze mozna zyc na prostych nogach.
Otóż nawet nie próbuj nikogo przekonywać że ty czynność srania Uszatemu między uszy wykonujesz na prostych nogach ,bo to niestety jest również czynnością niemożliwą do wykonania . :P :P :P
Jak więc widzisz można powiedzieć że przy Uszatym również zginasz kolana . :mrgreen: :mrgreen:
Cóz przygarnął kocioł ............ . :lol: :lol: :lol:
Daj mi prosze tekst zrodlowy...........
Szukaj ,...a znajdziesz :wink:
Null - za bardzo wziales sobie ostatnie wypowiedziane slowa lolka do serca - bo belkoczesz jak jasna cholera ;)
Swoja droga niezle sie w kosciele dzisiaj naladowales. Ten czarodziej w sukience to te platki (kawalki Jezusa czy cos) chyba wam w LSD maczal co?
........
Swoja droga niezle sie w kosciele dzisiaj naladowales. Ten czarodziej w sukience to te platki (kawalki Jezusa czy cos) chyba wam w LSD maczal co?
Tylko tyle...czy aż tyle..... :P :P :P
Zawiodłeś mnie . :cry: :cry: :cry:
Cóz przygarnął kocioł
null, alis ty gupi .... miolo byc PRZYGANIAL ... no...ali ty pseca z ludu ni jezdes ji psyslowia we zaden szposób ni mogom byc tfojom mondrosciom ...
(a tak nawiasem , jak jus jawicie siem jexpertami lot srania w paze ze id34lny..., to jakby te wase psemyslenia zlote mioly siem na plascyznie sracki? :shock: )
Zabolalo? Wybacz mi.... Podaj adres - wysle ci kwiaty i bombonierke.
Zartowalem z tym LSD a lolek to plynnie mowil wierszem nawet po smierci - serio.
Zgoda?
Zabolalo? .............?
Oooo TAK tak po trzykroć TAK ,bo byłeś *ostatnią deską* na tym Forum z której miałem nadzieję wykrzesać trochę merytorycznej dyskusji . :(
No cóż
jak to w życiu bywa
czasem pęka serce ,
czasem prezerwatywa. :P :P :P
powodzenia :wink:
Oooo TAK tak po trzykroć TAK ,bo byłeś *ostatnią deską* na tym Forum z której miałem nadzieję wykrzesać trochę merytorycznej dyskusji . :(
Beda o mnie mowili jako "o jedynym, ktorego rozumial null"... No to kurwa komplement. Teraz to mi dojebales...
Blagam null - napisz, ze ci sie pojebalo czy cos proooooszeeeee!!!!
Jak ja sie na tym forum pokaze?
Tyyyy a moze ty mnie chciales nawrocic cooo? Tak czulem ostatnimi dniami jak mnie rogi swedza i w lewym kopycie strzyka.
ty id34lny, jezdes dobrym kumplem null-a, spytej siem go , dlacego un taki gupi jezd , bo mnie ni kce lotpowiedziec :D
Beda o mnie mowili jako "o jedynym, ktorego rozumial null"...............
* Nadzieja wskrzeszenia * u ciebie komórek móżgowych jak widać powyżej spełzła na niczym i nie wiem dlaczego ,wszak traktowałem cię jak dojrzałego Ynteligentnego 16- latka .
Przecież nawet twoje podśmiechujkowe odniesienia do tego lolek był przed śmiercią słaby ,stary i niedomagający uparcie nie zauważałem bo nie chciałem przyjąć do wiadomości że twoje opóźnienie emocjonalnie nie przerosło 6-7 latka .
...a jednak nie udało się mi nic z ciebie wydusić .
No cóż zostawiam cie więc fachowcom od takich anormalności ,ja się poddaję . :cry:
Wybacz . :(
ty id34lny, jezdes dobrym kumplem null-a, spytej siem go , dlacego un taki gupi jezd , bo mnie ni kce lotpowiedziec
Łorcyk to ja wszystkim wyjaśniam że osiągnąłeś już szczyt mądrości i dlatego powtarzasz ciągle te same posty których nikt nie rozumie ,a ty teraz zdradzasz ze zatrzymałeś swoją świadomość na szukaniu imbecylowych odpowiedzi .
Aleś przypierdolił ,WSTYD na całe Forum . :P :P :P
a widzis null... alis ty gupi , ji znowu siem pomyliles ...
ehe...hehe...he...ehe
UWAGA KONKURS DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZOW!!!!
Co chcial wyrazic w tym zdaniu null:
* Nadzieja wskrzeszenia * u ciebie komórek móżgowych jak widać powyżej spełzła na niczym i nie wiem dlaczego ,wszak traktowałem cię jak dojrzałego Ynteligentnego 16- latka .
a co w tym:
Przecież nawet twoje podśmiechujkowe odniesienia do tego lolek był przed śmiercią słaby ,stary i niedomagający uparcie nie zauważałem bo nie chciałem przyjąć do wiadomości że twoje opóźnienie emocjonalnie nie przerosło 6-7 latka .
Do wygrania kolorowa ksiazka fantasy "Cuda JP2" + gratis "Harry Potter i czarny w sukience"
UWAGA KONKURS............
Nagrody są Super, więc spróbuję ci przetłumaczyć te zdania na twój poziom .
Pierwsze zdanie stwierdza że twój poziom intelektualny nie sięga poziomu typowego 16-latka .
A drugie , że tylko ktoś kompletnie zwichrowany psychicznie i emocjonalnie ( o ile nie jest 6-7-latkiem) może znajdować przyjemność i radość w drwinach z osób starych i schorowanych .
ps .adres gdzie należy przesłać nagrodę podam później. :P :P :P
jak byś miał jeszcze jakieś problemy to *wal jak w dym*. :mrgreen:
Co chcial wyrazic w tym zdaniu null:
Do dupy z takim konkursem.
I tak wiadomo, kto wygra.
Bo tylko on siebie moze zrozumiec.
Chociaz cholera go wie.... :P :P :P
Co jak co, ale null-owi jednak troszeczkę udało się ruszyć beton do tego nawet stopnia, że ten (id34lny) wciąż na nowo go (nulla) prowokuje..., wywołuje..., zaczepia..., a nawet nie wiem czy nie podejmuje prób flirtowania??? :oops: Ten młody forumowicz ma jakiś ogromny problem psychiczny, fizyczny czy duchowy :D , dotąd skrzętnie ukrywany pod powłoką zimnego charakteru, ale coś w nim w końcu pękło i chce o tym porozmawiać, wykrzyczeć... :P :P
Wal śmiało id34lny, co Tobie dolega! :D Nie krępuj się! :P A Wy forumowicze POMOŻECIE??? :lol: :lol: :lol:
Nagrody są Super, więc spróbuję ci przetłumaczyć te zdania na twój poziom .
Ty null jestes wylaczony z konkursu. Dziekuje jednak za dobra wole - proponuje zebys bral udzial poza konkursem.
Pierwsze zdanie stwierdza że twój poziom intelektualny nie sięga poziomu typowego 16-latka.
Rozumiem, ze 16 latkowie to dla ciebie niedorozwinieta intelektualnie masa - to by tlumaczylo ich liczny udzial w przeroznej masci katolickich spotkaniach mlodziezy ;)
A drugie , że tylko ktoś kompletnie zwichrowany psychicznie i emocjonalnie ( o ile nie jest 6-7-latkiem) może znajdować przyjemność i radość w drwinach z osób starych i schorowanych.
Przyjemnosc i radosc znajduje w obnazaniu KRK, ktory dla lepszej ogladalnosci w prime time wystawia w agonii swojego czlowieka i dobija na oczach milionow w celu wyludzenia litosci i wykreowania kolejnego meczennika. Chory czlowiek powinien dokonac swojego zywota w spokoju a nie przed kamerami w atmosferze najwiekszego reality show.
Ponadto pamietaj, ze ja jestem (wedlug ciebie drogi psychiatro) tez schorowany - ale umyslowo. Dlaczego wiec jezdzisz tak po mnie? Gdzie kurwa szacunek?
ps .adres gdzie należy przesłać nagrodę podam później. :P :P :P
przeciez te cuda znasz na pamiec - na co ci ta ksiazka - kolo w samochodzie wymieniasz?
jak byś miał jeszcze jakieś problemy to *wal jak w dym*. :mrgreen:
Spoko.
Na ciebie zawsze mozna liczyc. Ty wierny rycerz inkwizycji herbu zakuty leb zawsze stoisz na strazy Jedynej Prawdy i Chwały Chrystusowej. Ty niesiesz nam ciemnym ludom madrosci plynace z grubej ksiegi.
Tlumaczysz to jasnym, czasem nawet naszym jezykiem. Chwala ci a to!
Co jak co, ale null-owi jednak troszeczkę udało się ruszyć beton do tego nawet stopnia, że ten (id34lny) wciąż na nowo go (nulla) prowokuje..., wywołuje..., zaczepia...,
Droga forumowiczko! Popatrz w historie moich postow - to null zaczal pyskowac i prowokowac pierwszy.
a nawet nie wiem czy nie podejmuje prób flirtowania??? :oops:
Null zajety - ma swojego proboszcza. Ale ty kukula wal smialo. Wy katolicy musicie sie milowac - doslownie.
Ten młody forumowicz ma jakiś ogromny problem psychiczny, fizyczny czy duchowy :D , dotąd skrzętnie ukrywany pod powłoką zimnego charakteru, ale coś w nim w końcu pękło i chce o tym porozmawiać, wykrzyczeć... :P :P
Nastepna psychoanalityk. "mlody, zimny charakter, peka" - trafilas jak benek z definicja islamu.
No dobra klade sie na kozetke.
Ok mam problem psychiczny: wkurwiam sie jak jakis czarny chuj chce za mnie decydowac co jest dobre a co zle.
Mam problem fizyczny. Chce mi sie rzygac jak widze nawiedzonych tumanow, ktorzy importuja do kraju swojego idola i wyprawiaja mu kilkudniowa wystawna impreze za pieniadze z moich podatkow. Ja za swoje hobby musze placic sam.
Mam problem duchowy. W dobie mikroprocesorow, internetu, kosmicznych technologii i innych takich slucham jak dorosli ludzie opowiadaja o duchach (trojcach swietych, matkach dziewicach, cudownych ozdrowieniach, dzihadzie etc.)
I co pani doktor? 3 zdrowaski i jedna cołaska pomoga?
id34lny ty na nich nie krzycz. ty ich edukuj. krzykiem nic nie wskórasz ich trzeba głaskać i przytulać :):)
ich trzeba głaskać i przytulać :):)
I...... :oops:
id34lny ty na nich nie krzycz. ty ich edukuj. krzykiem nic nie wskórasz ich trzeba głaskać i przytulać :):)
Racja szakal. Wiec zaczynamy edukacje.
Poniżej plan lekcji dla kukuly i nulla:
8:00-8:45 WF (cwiczenia wstawania z kolan)
8:45-8:55 przerwa (kukula i null hop siup na kolana, bede was glaskal)
8:55-9:40 j. polski (kukula ma okienko, null uczy sie czytania ze zrozumieniem)
9:40-9:55 przerwa (kukula i null hop siup na kolana, Szakal bedzie was glaskal)
9:55-10:40 fizyka. (Badanie w laboratorium: czy mozna chodzic po wodzie)
10:40-10:55 przerwa (kukula i null glaskaja sie sami)
10:55-11:40 biologia (Rozmnazanie ludzi. Czy dziewica moze byc matka)
11:40-11:55 przerwa (kukula i null glaskaja sie sami lub osobno)
11:55-12:40 chemia (czym rozni sie alkohol w ciele ksiedza od alkoholu w ciele ateisty i dlaczego ten drugi zawsze jest pijany)
UWAGA: Po zajeciach jeszcze bedzie spotkanie z Panem Policjantem, ktory opowie nam o nowoczesnych urzadzeniach i technikach ktore pozwalaja utrzymywac porzadek na drogach: videoradary, fotoradary, ksieza z swietymi obrazkami.
calkiem zapomnialem.
Null - kniecznie wez kilkaset dodatkowych godzin korepetycji z polskiego (szczegolnie nauki czytania ze zrozumieniem) bo jak tak dalej pojdzie to za nic w swiecie nie dostaniesz sie do nastepnej klasy i nawet ci amnestia nie pomoze.
Mam problem duchowy. W dobie mikroprocesorow, internetu, kosmicznych technologii i innych takich ..............?
Przypomniałem sobie coś .Kiedyś gdy po raz pierwszy pewna sekta prorokowała koniec świata ( ksiądz Michał to może potwierdzić i powiedzieć co to za sekta działająca do dziś ) :P na dowód tego przedstawiała jako tego znaki wynalazki dokonane w owym czasie m,innymi była tam wymieniona maszyna do robienia trzewików ,drut kolczasty i wytwarzanie aluminiowych garnkow .
Oczywiście czytałem to z humorem i politowaniem i uśmiecham się gdy przypomnę to sobie do dziś . Ale już chyba się nie będę z tego śmiał .
Dlaczego ? Bo widzę tu jeszcze takiego samego ,który to z kolei w domyśle stawia moją wysłużoną pralkę wyposażoną w trzy mikroprocesory służącą do prania skarpetek i zasranych gaci jako argument na brak Boga . :shock: :shock: :shock:
O ludzko tępoto !!! gdzie masz granice ????? .!!!!
Rozumiem ,gdyby człowiek potrafił stworzyć komara , albo dobra chociaż jedno ziarno pszeniczne ,a huj z nim, no umówmy się że pojedyńczy pyłek kwiatowy ,to rozumiem byłby to jakiś argument ale .....aparat do prania gaci ,pisania pierdół na ekranie czy uniesienia złomu do góry w kosmos . ....
Litośćiiiiiiiiiiiiiii .
:roll: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :oops:
:roll: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :oops:
Artysto ty nasz forumowy....
a huj z nim,
null opowiedz nam cos więcej na ten temat :P
Rozumiem ,gdyby człowiek potrafił stworzyć komara , albo dobra chociaż jedno ziarno pszeniczne ,a huj z nim, no umówmy się że pojedyńczy pyłek kwiatowy ,to rozumiem byłby to jakiś argument ale .....aparat do prania gaci ,pisania pierdół na ekranie czy uniesienia złomu do góry w kosmos . ....
Litośćiiiiiiiiiiiiiii .
Rozumiem gdyby bug potrafil chociaz wyprac twoje zasrane gacie i smierdzace skarpety... Litosci.
Przeciez ty sam jestes dowodem na to ,ze bug nie istnieje a jesli istnieje bo albo spapral robote albo jest okrutny jesli powoluje do zycia takie byty jak ty.
Tak czy siak na tym stanowisku moznaby oczekiwac kogos bardziej kompetentnego.
wy siem tu kucicie jak przasne baby na targu , a Niemce wydupili calkim nowom loperem na smnietnik , Mozart siem we grobie psewraco , a jo ze smiecha ....
jewropa tak sra ze sztrachu pset arabami , co teros nawet chopy sfiontkóf bedom mniec zakazane struganie...
ehe...hehehe...ehe
T.................
Chyba wiesz że w pyskówkach potrafię dobrze zgnoić każdego ,dlatego chyba za cel swoich nie mnie wybrałeś . Mnie się nie chce toba zajmować ,niech to zrobi TEN któremu pyskujesz .
.Bo ja liczyłem na jakąś .....metorykę :?
Pa
alis ty gupi null , wes ty motykem ... stahetem , a nie motorykem
ehhh... ni naucy siem cep jeden
Chyba wiesz że w pyskówkach potrafię dobrze zgnoić każdego
Przechwalki. Wszyscy jada cie tutaj jak psa a ty jakies zarty czestochowskie opowiadasz.
niech to zrobi TEN któremu pyskujesz
ugl. Lekam sie.
Bo ja liczyłem na jakąś .....metorykę
METORYKĘ ??? To jakies nowe slowo?
Australijskie.
Ty jeszcze nie wiesz, ze jesienia nulla do Australii wysylaja na misje. :P
Tomek tt
27-09-2006, 15:20
Ty jeszcze nie wiesz, ze jesienia nulla do Australii wysylaja na misje.
Jejku bedzie miał chłopina problem jak spalic twórczość aborygenów toć oni malują na skałach :lol:
Bo ja liczyłem na jakąś .....metorykę
nie nabijaj się. pamiętasz co się stało ze Szczuką jak krytykowała Buczek :?:
moze on liczyl na MOTORYKE czyli jakis ruch - jebac mu sie zachcialo?
moze on liczyl na MOTORYKE czyli jakis ruch - jebac mu sie zachcialo?
oj czepiasz się. null jest dysgrafem i tyle :)
Chce mi sie rzygac jak widze nawiedzonych tumanow, ktorzy importuja do kraju swojego idola i wyprawiaja mu kilkudniowa wystawna impreze za pieniadze z moich podatkow. Ja za swoje hobby musze placic sam.
Papieża akurat to ja gosciłem za swoje podatki, a za Twoje podatki Kwas odjebał sobie pałacyk! :lol: :lol: :lol:
Papieża akurat to ja gosciłem za swoje podatki, a za Twoje podatki Kwas odjebał sobie pałacyk!
to ty bogacz jesteś. więc oddaj ten mój szmal, który wpompowaliście w wizyte tego starego dziada. a w pałacyku to przypomnij mi kto teraz fika po salonach :?:
[quote=Kukuła]
to ty bogacz jesteś. więc oddaj ten mój szmal, który wpompowaliście w wizyte tego starego dziada. a w pałacyku to przypomnij mi kto teraz fika po salonach :?:
Amnezja i "niedoinformowanie" są atrybutami towarzyszy! Dla przypomnienia, przeczytaj jeszcze raz :evil: :
Ostatni skok Kwaśniewskiego (http://wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8182647,wiad omosc.html?)
Prezydent Aleksander Kwaśniewski przygotował sobie w ostatnich dniach urzędowania miękkie lądowanie za pieniądze podatników. Sam sobie i swoim fundacjom wynajął państwowy budynek. Za grosze i na pięć lat, czyli całą kadencję Lecha Kaczyńskiego. Luksusów prywatnemu obywatelowi Kwaśniewskiego nie zabraknie, bo w 2005 r. jego kancelaria przeznaczyła na remont budynku prawie milion złotych.
Gdy nowy prezydent Lech Kaczyński wprowadził się do Pałacu Prezydenckiego, okazało się, że to nie jego pracownicy mają zamieszkać pośród tych luksusów. Bo tuż przed zakończeniem kadencji Kwaśniewskiego jego urzędnicy zawarli po cichu i w wielkim pośpiechu trzy umowy, przekazujące willę w prywatne ręce.
Papieża akurat to ja gosciłem za swoje podatki, a za Twoje podatki Kwas odjebał sobie pałacyk! :lol: :lol: :lol:
To, ze jakis czarny chuj wydaje moje pieniadze pod pretekstem jakiejs pierdolnietej i tepej wiary nie moze byc usprawiedliwione przez to ze inny czerwony czy jakikolwiek inny np. rudy kutas wydaje moje pieniadze "dla powagi panstwa" czy czegokolwiek innego.
Checie sobie sprowadzic faszyste - wolna droga. Ale zlozcie sie wszyscy we wlasnym zakresie.
Ty kukula zdajesz sobie sprawe, ze gdyby "wierni" mieli sami zaplacic z wlasnej kieszeni za wizyte Najzajebistszego to byscie na wywazenie opon w papamobile nie uzbierali?
Ze zacytuje R.A.T.M: "bullet in your MF head."
Papieża akurat ..........:
Kukuła proszę nie zmieniaj tematu ,nie po to rzuciłem im kość w postaci literówki aby już po 6-ciu obszernych postach mieli przestać ją.... gryźć .
Powinna wystarczyć im przynajmniej na tydzień .Trochę aktywności im nie zaszkodzi . Niech się trochę wybiegają i nie bój się że się spocą ,to gatunek niepotliwy . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wyjedź id34lny na Kubę! Tam WSZYSCY podatnicy pakują kasiarkę jedynie w Castro a nie na jakiś Kosciół. :lol: :lol: :lol: Lub znajdż sobie jakąś inna enklawę, gdzie nie przyjmą papieża za nic w świecie. Bo akurat Europa jest nazbyt gościnna, dla wszystkich bez wyjątku cywilizowanych głów państw! :lol: :lol: :lol:
Kukuła proszę nie zmieniaj tematu ,nie po to rzuciłem im kość w postaci literówki...
Z przyjemnoscią popatrzę z boku, jak urbanowcy niczym w pralce z chipem (oba niedoskonałe dzieła człowieka) są odwirowywani... :D
Pozdrawiam.
Magnificencja
28-09-2006, 12:47
null do ide34lnego
..i to jest bardzo dobra zasada moralna ....i pewnie wiesz że została ona po raz pierwszy zapisana i określona przez niejakiego żyda Mojżesza na górze Synaj kilka tysięcy lat temu . Cieszę się że te przykazanie jest dla ciebie autorytetem .
Czcigodny nullu!
Czyś Ty z choinki jakiej wielkanocniej spadl czy co? Jeżeliś w swoim poznawaniu świata zatrzymal się na Biblii to przyjmij do wiadomosci, że są starsze też święte, ale inną świętością księgi z ktorych wynika, ze bóstwa i ołtarze to nie wymysł Mojżesza i jego boga Jahwe. Zresztą gdybyś czytał Biblię z właściwym jej zrozumieniem to i tam byś się doczytał, że przed stworzeniem tego świata - inni bogowie stwarzali inny i dla innych. Może nawet z myslą o Tobie!
Jak wiesz do Indian z Ameryki Twoj bóg Jahwe jakoś z dekalogiem nie dotarł. Dotarl dopiero Chrystus i to na lufach i mieczach konkwisty.
Josef Dupzinger
28-09-2006, 12:47
A...
Bo akurat Europa jest nazbyt gościnna, dla wszystkich bez wyjątku cywilizowanych głów państw!
Kukuł - co racja to racja cywilizowanych.
Ale tacy Czesi, przywódcy Watykanu za cywilizowanego nie mają (chyba że Czechy nie w Europie?) bo powiedzieli (ustami bodajże prezydenta), że jak Papa chce odwiedzać wiernych w ich kraju, to niech przyjeżdża za kasę kościółkową, bo państwo z budżetu ani korony na takie klocki nie dorzuci.
P.S. Linkę z info postaram się znaleźć, choć to oczywista informacja.
Bo akurat Europa jest nazbyt gościnna, dla wszystkich bez wyjątku cywilizowanych głów państw!
Kukuł - co racja to racja cywilizowanych.
Ale tacy Czesi przywódcy Watykanu za cywilizowanego nie mają (chyba że Czechy nie w Europie?) bo powiedzieli (ustami bodajże prezydenta), że jak Papa chce odwiedzać wiernych w ich kraju, to niech przyjeżdża za kasę kościółkową, bo państwo z budżetu ani korony na takie klocki nie dorzuci.
P.S. Linkę z info postaram się znaleźć, choć to oczywista informacja.
IroB do Kukuly
to ty kukula jakis pojeb mosisz byc , kto dzis daje takie propozycje ? Kuba to piekny kraj . jak chcesz id34lnyego ukarac to go wyslij do Watykanu
o cytnalem sobie forgeda ale nic to, Czesi to madry narod dlatego wierze ci Forged na slowo
Wybacz null, ale nie mogłem się powstrzymac... :P
Ale tacy Czesi, przywódcy Watykanu za cywilizowanego nie mają (chyba że Czechy nie w Europie?) bo powiedzieli (ustami bodajże prezydenta), że jak Papa chce odwiedzać wiernych w ich kraju, to niech przyjeżdża za kasę kościółkową, bo państwo z budżetu ani korony na takie klocki nie dorzuci.
Jak zapewne zauważyłeś biedaku, akurat nasz prezydent jest odporny na telepatyczne przekazy od urbanoidów... :lol: :lol: :lol:
akurat nasz prezydent jest odporny na...
....wszystko, co postepowe.
No wreszcie!
Wreszcie Kukuła wyznał, że to jego prezydent jest.
To się nim ciesz.
Ja jednak nie o tym.
Czytam io wiodze Kukuła, że gdy argumentów brak to - jako argument- przytaczasz albo Kwacha albo radzisz "na Kubę".
A kim ty jesteś byś innych współplemieńców gdzieś mógł wysyłać, czy radzić im wyjazd?
To ty spierdalaj tam gdzie tobie wygodnie.
Taka twoja demopkracja jest, że jest ona wówczas gdy decyzje po twojej myśli.
Toś gówno pojął, albo złych nauczycieli miałeś.
Czytam io wiodze Kukuła, że gdy argumentów brak to - jako argument- przytaczasz albo Kwacha albo radzisz "na Kubę"
Tylko imbecyl i ignorant pokroju Mietka i pozostałych, nie jest w stanie zrozumieć, że podatkami dzieli powołany demokratycznie rząd (czy też jego organa)! Więc komunistyczne śmieci, póki całkowicie nie znikną, nie mogą liczyć na zawłaszczenie budżetu! Co najwyżej mogą próbować z niego co nieco dodatkowo ukraść, Kwas jak widać sobie poradził!
........... Jeżeliś w swoim poznawaniu świata zatrzymal się na Biblii to przyjmij do wiadomosci, że są starsze też święte, ale inną świętością księgi z ktorych wynika, ze bóstwa i ołtarze to nie wymysł Mojżesza i jego boga Jahwe. Zresztą gdybyś czytał Biblię z właściwym jej zrozumieniem to i tam byś się doczytał, że przed stworzeniem tego świata - inni bogowie stwarzali inny i dla innych. Może nawet z myslą o Tobie!
Jak wiesz do Indian z Ameryki Twoj bóg Jahwe jakoś z dekalogiem nie dotarł. Dotarl dopiero Chrystus i to na lufach i mieczach konkwisty.
Po pierwsze :
Podaj jakie są księgi starsze ? skoro takie znasz . Nie wystarczy twój wrzask i podniecenie bo tak potrafi byle kundel ,chcę usłyszeć coś rzeczowego .
Po drugie :
Mojżesz nie wymyślił bóstwa ani ołtarze ,ale zakazał wymyślać .bóstwa i stawianie im ołtarze
Po trzecie :
Przed stworzeniem świata była WIELKA DZIURA jeśli wierzyć astronomom i geologom ,a nie *inne światy*
Po czwarte
Skoro tak czytasz ze zrozumieniem z tego wynika że NIC nie wiesz również o konwistatorach.
ps. ....a tak na marginesie ,widziałeś kiedyś chociaż okładkę Biblii ... :P
nie po to rzuciłem im kość w postaci literówki...
Null prosty przyjacielu - Jakiej literowki? - ty popierdoliles caly wyraz. Nie sciemniaj, ze tak mialo byc...
gdzie nie przyjmą papieża za nic w świecie. Bo akurat Europa jest nazbyt gościnna
Jest roznica pomiedzy przyjeciem a tygodniowa ekskluzywna balanga. Przyjecie powinno odpowiadac randze kontaktow z danym panstwem, ktorego glowa przyjezdza. Jakie Watykan ma dla Polski znaczenie?
Kuba to piekny kraj . jak chcesz id34lnyego ukarac to go wyslij do Watykanu
Watykan tez niezly, tylko tubylcy pojebani.
Tylko imbecyl i ignorant pokroju Mietka i pozostałych, nie jest w stanie zrozumieć, że podatkami dzieli powołany demokratycznie rząd
...a obywatele to ograniczone jak kukula i null tepaki, ktore na kleczkach z opuszczona glowa robia wszystko co rozkaze "demokratyczna wladza".
z tego wynika że NIC nie wiesz również o konwistatorach.
starczy null tych kosci bo my sie podlawimy tutaj ;)
null , alis ty gupi , pseca syckie lod razu wiedzielismy , co mas na mysli
konswistakdorów
Tomek tt
28-09-2006, 23:36
Podaj jakie są księgi starsze ? skoro takie znasz .
Hymmm a takie mogą być?
Za moment powstania Wed przyjmuje się umowną datę przybycia Ariów do Indii - czyli ok. 1800 r. p.n.e. (choć prawdopodobnie część tekstów powstała wcześniej).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wedy
O religii tej można na pewno powiedzieć tyle, że jest bardzo stara. Korzenie hinduizmu sięgają co najmniej 4000 lat wstecz. Odkrycia archeologów w pozostałościach po cywilizacji Doliny Indusu (2500-1500 roku p.n.e.) wykazały, że już wówczas czczono wiele bóstw i bogiń, w tym również bóstwo, które jak się sądzi, było wczesną postacią boga hinduizmu – Śiwy.
http://www.sciaga.pl/tekst/37389-38-religie_wspolczesnych_indii_czy_religie_te_maja_wp lyw_na_zycie_polityczne
Null polecam goggle :lol:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wedy
No Tomek tt, teraz to nullowi przybiles cwieka. Zaloze sie, ze zaraz albo wysle Cie do psychiatry albo napisze, ze wikipedie to komunisci napisali (albo Urban) lub pierdolnie cos w stylu "Kopernik tez byla kobieta!"
;)
cos ty zrobil Tomek... pseca tero null tu psyndzie w goglach 8) ji na nartach s kijkomi w lapach :D
.........
Null polecam goggle :lol:
Dziękuję za radę .Kwestja sporna nie polega na tym co ? kto ? gdzie ? jest starszy ,tylko co z tego wynika ?
To że były inne cywilizacje ,miały pisma ,kulturę ,wiedzę ,wierzenia to oczywiste fakty i nie podlega dyskusji to rzecz ogólnie znana . Lecz co to oznacza w odniesieniu do przekazu * młodszej* Biblii ?
Można i dziś napisać jeszcze bardziej młodszą grubszą czy większą Swiętą Księgę .albo odkryc starszą od znanej najstarszej , i co z tego ?
TU jest pies pogrzebany. :roll:
Tomek tt
29-09-2006, 00:39
Można i dziś napisać jeszcze bardziej młodszą grubszą czy większą Swiętą Księgę .albo odkryc starszą od znanej najstarszej , i co z tego ?
W sumie to jalowy spór bo wiara powinna być osobistą sprawą człowieka a nie religią państwową i państwo niepowinno sie ani interesować żadnym wyznaniem ani nie wspierać żadnego wyznania.Jak to powiedział Korwin Mikke(hymm chyba dobrze jego nazwisko napisałem) w sejmie powinny wisieć albo symbole wszystkich religi legalnie zarejstrowanych w pomrocznej albo zadnego :lol:
W sumie to jalowy spór bo wiara powinna być osobistą sprawą człowieka a nie religią państwową i państwo niepowinno sie ani interesować żadnym wyznaniem ani nie wspierać żadnego wyznania.Jak to powiedział Korwin Mikke(hymm chyba dobrze jego nazwisko napisałem) w sejmie powinny wisieć albo symbole wszystkich religi legalnie zarejstrowanych w pomrocznej albo zadnego :lol:
Nie myślałem że kiedyś się z tobą zgodzę ,ale mówisz do rzeczy . :o Super
Zaś co do symboli ,to przyjęto zasadę *demokracji * więc nie wchodząc w szczegóły .......... większość decyduje ot i wszystko . :P
ps .woli wyjaśnienia, ja nie jestem entuzjastą ....demokracji :D
Zaś co do symboli ,to przyjęto zasadę *demokracji * więc nie wchodząc w szczegóły .......... większość decyduje ot i wszystko . Razz
Null, a co ty wiesz o DEMOKRACJI?
Mnie pewien mądry człowiek uczył mnie kiedyś, że prawdziwa demokracja jest wtedy, gdy decyduje większość szanując i mając na uwadze zdanie i potrzeby mniejszości!
Bo inaczej to zwykłe "dziel i rządź" po zwycięskiej bitwie i nie ma to nic wspólnego z demokracją.
Null, a co ty wiesz o DEMOKRACJI?
Mnie pewien mądry człowiek uczył mnie.
Nie przeczę że był mądry ten co cię uczył ,ale prawda jest taka że to tylko pieprzenie ,a mówił tak bo pewnie zdawał sobie sprawę że demokracja jest najlepszym systemem aby w świetle PRAWA wyrżnąć wszystkie mniejszośc do korzeni .
Wymyśl więc lepszy system ,znajdż popleczników i entuzjastów i wprowadż go .
Życzę ci tego z cąłego serca . :P
Wymyśl więc lepszy system ,znajdż popleczników i entuzjastów i wprowadż go
Nie trzeba wymyślać - Chińczycy mają obecnie taki system
:twisted: :twisted: :twisted:
Wystarczy zaadaptować i wprowadzić w życie...
Nie trzeba wymyślać - Chińczycy mają obecnie taki system
Wystarczy zaadaptować i wprowadzić w życie...
Tak masz rację ,tam rzadzi mniejszość .Pławi się w bogactwie ,luksusach i władzy . A produkty wykonane przez małe żółte rączki chińskich dzieci zalewają świat ,przynosząc dochody nowobogackim .
Ale skąd u ciebie te przekonanie że gdyby co to będziesz należeć do tej ....elity . Nie wiem :roll:
nie po to rzuciłem im kość
null. jaka kość, jaka kość. toż to ty całym swoim truchłem się tu rzuciłeś i odczuwasz masochistyczne podniecenie tym że prawie wszyscy na ciebie siedli :P
a co do Bibli, null. jakbyś sam ją dobrze poczytał oraz różne opracowania, dotyczące okresu tworzenia się podstaw twojej religii, to byś może się dowiedział że ta twoja gruba książka jest niczym innym jak tylko zbiorem opowiadań i legend różnych ludów świata starożytnego, historie te zaadoptowano tylko do potrzeb tej twojej wiary. wiele przypowieści Starego Testamentu jest zaczerpnięte z wierzeń i mitów ówczesnych ludów aczkolwiek są tez takie, które są endemicznymi dla tej księgi z tym że te akurat są totalnie zmyślone i nie zgadzają się z faktami historycznymi a napisano je tylko, jak to się mówi, ku pokrzepieniu serc. więc nie wymądrzaj się tutaj tak bardzo.
a jeśli chciałbyś mi zadać pytanie co do okładki tej grubej księgi to cię zmartwię. cały czas leży na moim biurku, bo ja sobie lubie poczytać czasem bajki. no cóż człowiek na starość dziecinnieje :P:P:P
...........cały czas leży na moim biurku, bo ja sobie lubie poczytać czasem bajki. no cóż człowiek na starość dziecinnieje :P:P:P
Czytaj ,czytaj i jeszcze raz czytaj .Słuszne to i pożyteczne . :P
Szukaj a znajdziesz .
Ps ........... i śmiało możesz skupić się tylko na Nowym Testamencie . :D
Szukaj a znajdziesz .
no pare bzdur tam już znalazłem :P
śmiało możesz skupić się tylko na Nowym Testamencie
nie lubię czytać książek od drugiego odcinka :P Tolkiena też czytałem od początku :P
null, alis ty gupi... ino co s chincykami , to mas racjem... szpodobalo mnie siem to porównanie
Tak masz rację ,tam rzadzi mniejszość .Pławi się w bogactwie ,luksusach i władzy .
Tak masz rację. Tu też rządzi mniejszość, pławi się w bogactwie ,luksusach i władzy a w naszym kraju żyje prawie 4 mln wykluczonych ludzi. No ale mamy tzw. demokrację, w odróżnieniu od ludowej, ultra-kapitalistyczną i na dodatek na katolickich fundamentach.
Poszukaj sobie co to jest w socjologii wykluczenie
A zresztą, masz: Wykluczenie (http://pl.wikipedia.org/wiki/Wykluczenie)
i Wykład wykluczenie (http://www.ips.uw.edu.pl/rszarf/wykluczenie/)
Tak masz rację. Tu też rządzi mniejszość, ....................
Skoro mówisz że jest tak samo ,nie mam powodu się z tym nie zgadzać ,tylko w takim razie po cholerę nam ...system chiński ? :P
Tylko po to że tam *wykluczeni * nie stanowią 10% a chyba przynajmniej 80 %. Nonsens .
A że cała EUROPA wyrosła na fundamencie chrześcijaństwa ...... a tego już nie zmienisz i nie bądź pan głąb .. :lol:
A że cała EUROPA wyrosła na fundamencie chrześcijaństwa
Nie panie Null, EUROPA wyrosła na fundamencie helleńskim i rzymskim! A Chrześcijaństwo przez 1000 lat hamowało rozwój i ukrywało dorobek starożytnych europejskich kultur.
..........A Chrześcijaństwo przez 1000 lat hamowało rozwój i ukrywało dorobek starożytnych europejskich kultur.
Jeżeli ukrywała i hamowało to znaczy że są kultury cywilizacje w świecie które nas prześcigneły w rozwoju i formie .
Jestem ciekaw o których to tak myślisz i które mialyby być dla ciebie wzorcowe do których trzeba byłoby nam dziś dorównywać . :shock: :P
to wytłumacz mi biedny czlowieku jak to się stało że po kilku stuleciach rozwoju pieknych greckich i rzymskich miast, budowanych z kamienia i marmuru, rozwoju matematyki, nauki i techniki nagle wrócilismy do kurnych chat, krytych słomą. powróciliśmy do ciemnogrodu i zacofania z przed epoki brązu. kto nam to zafundował że całe lata rozwoju szlag trafił :?:
to wytłumacz mi biedny czlowieku jak to się stało ........... :wrócilismy do kurnych chat, krytych słomą.?:
Na pewno winni są cykliści ,a niektórzy mówią że też żydzi ,ale aby tobie się przypochlebić to powiem że mocherowe berety. :mrgreen: :mrgreen:
ps .Nie mów żeś taki *bogaty* i stać cię na dom kryty......... słomą czy trzciną .:P :P :P bo nie uwierzę . :P
biedny odnosi się do twojego stanu umysłowego. no ale nie od dziś wiadomo że nie czytasz ze zrozumieniem.
a pro po, korki sobie już załatwiłeś :?: a jak tak to kiedy zaczynasz :?: bo jak na razie to zero, a jak to mówia na zachodzie null, efektów :P:P:P
sakal , tu deko musem lobronic nulla , bo on gupi jesd , a ty siem znencas i go kopies ,
wis , s tymi kurnymi chatami to cus zes dojebnol , bo pset wlucniom Wojciecha nic murowanego na nasych ziemniach ni bylo opruc ponoc wiezy Popiela , ali to ino we bajkach ,
Polska jezd jak najbardzij terytorialnie jewropejskim krajem , a kultura hellenska cy rzymska letko nas ominela na tyle , co jak slicne jimperia siem walily po kolei , to f tym casie u nas nadal dymily kurne chaty , a sfiontki ji sfiatowidy sikirkom zesmy nadal strugali , dopiro Kazek siem fqrwil ...ale to jus calkim jinna hisztoryja
tylko w takim razie po cholerę nam ...system chiński
A choćby po to żeby w końcu stawiać na rozwój GOSPODARKI a nie na ciągłe znęcanie się nad kobiecymi macicami (aborcja), rozliczanie lustracyjne, "wartości" i tym podobne igrzyska, które serwuje się tej biednej Polsce od 15 czy 16 lat.
A choćby po to żeby w końcu stawiać na rozwój GOSPODARKI ...........
Widzisz, mój kolega od 2-ch lat pracuje w Chinach (uczy angielskiego dzieci dyplomatów w Pekinie ) i doprawdy wierz mi że twoje mniemanie na temat gospodarki Chin jest żadne .
Twoje przekonanie że w odróżnieniu do krajowych w warunkach chińskich tobie będzie kapać ....mlekiem i miodem jest żałosne ,naiwne i niczym podparte . :wink:
Zamiast biadolić nad naszą gospodarką ,weź pod uwagę że 15lat temu poziom jej stał 30 lat za najmniej uprzemysłowionymi krajami unijnymi tj Grecją i Portugalią . Więc jedyną szansą aby im dorównać jest wprowadzenie tam komuny bolszewickiej na kilka lat .
Dlatego ja z kolei wnioskuję wydelegowanie tam w tym celu co niektórych forumtowiczów oczywiście pod przewodnictwem Naczelnego . :lol: skoro jak piszesz nie udało się postawić ich *pod mur* przez 15lat .
Niech się do czegoś w końcu przydadzą . :P
eź pod uwagę że 15lat temu poziom jej stał 30 lat za najmniej uprzemysłowionymi krajami unijnymi tj Grecją i Portugalią .
A zadłużenie było na poziomie 20mld dolarów, a teraz?
Poza tym gdzie ty widzisz obecnie wysoki poziom gospodarczy w Polsce? Obliczasz go na podstawie ilości supermarketów?
Dlatego ja z kolei wnioskuję wydelegowanie tam w tym celu co niektórych forumtowiczów oczywiście pod przewodnictwem Naczelnego .
Null!
Nie wlaz w pasnik Av. :P :P :P
Chcesz powiedzieć, ze Balcerowicz musi odejść??? :lol: :lol: :lol:
Chcesz powiedzieć, ze Balcerowicz musi odejść??? Laughing
Kukuł, Balcerowicz to jest odrębny, kurwa, temat. Ten facet zamiast odejść powinien wisieć! Zafundował Polsce tzw. "program dostosowawczy" opracowany na wiele lat przed upadkiem tzw. komuny w Polsce przez MFW i BŚ. Ten "program" był stosowany na szeroką skalę w Afryce i większości krajów Ameryki Południowej i doprowadził je na skraj bankructwa.
A zadaniem tego programu było przede wszystkim zniszczenie lokalnej gospodarki na rzecz importu produktów gotowych w zamian za export surowców i wprowadzanie tzw technologii, które te kraje widziały jak świnia niebo, ja też mam taką kosmiczną technologię w domu (komputer) ale jeden chuj wie w Polsce jak coś takiego wyprodukować. Idź Kukuł kukać na katolik.pl!
Jeszcze raz udowadniasz że żeś laik ekonomiczny .
Wiedz więc że 20 mld długu przy eksporcie rzędu 200 mln to jest o ponad jeden rząd więcej niż 200 mld przy eksporcie rzedu 30mld .
Inaczej :
Łatwiej oddać mi 1000 $ przy zarobku 200 $ , niż 100 $ przy 5$ zarobku ,a właśnie mniej więcej tyle za komuny zarabiałem . :P
Co do wzrostu gospodarczego to jest podobny jak za komuny .
Bo w okresie komuny składałem sobie samochód z trzech zezłomowanych samochodów a i dzisiaj mam kłopot co zrobić z trzema samochodami na chodzie które trzeba zezłomować . :P
Więc mogę powiedzieć że w ciągu 20 lat nic się nie ......zmieniło . :mrgreen: :mrgreen:
Łatwiej oddać mi 1000 $ przy zarobku 200 $ , niż 100 $ przy 5$ zarobku ,a właśnie mniej więcej tyle za komuny zarabiałem . (...)
Bo w okresie komuny składałem sobie samochód z trzech zezłomowanych samochodów a i dzisiaj mam kłopot co zrobić z trzema samochodami na chodzie które trzeba zezłomować .
Niech mi nikt nie probuje przekonywac nulla, ze biale jest jest biale...
On swoje wie i basta! :P :P :P
Null, ja wiem na swoim malutkim przykładzie, że lepiej nie mieć długów wcale, a jeśli już to takie które nie przekraczają moich dochodów, bo inaczej to żyję w stresie, który nie pozwala mi racjonalnie działać. Bo im większy dług (niezależnie od dochodów) dopóki jest większy niż dochody prowokuje mnie do kombinatorstwa, powoduje poczucie niższości, porażki i skłania do zaciągania kolejnych długów. A w skali państwa, zwłaszcza, że ci którzy owe długi zaciągają nie są za nic odpowiedzialni, takie pożyczki bierze się jeszcze łatwiej.
I wcale bym nie darł ryja o to zadłużenie Polski, tylko te tzw skurwiałe prawicowe elity od kilkunastu lat krzyczą mi telewizorem radiem i gazetami jakie to straszne długi pozaciągał Gierek i jak je trudno spłacić, i że wszystkie ekonomiczne problemy obecnie są przez Gierka. Tylko co byście kurwa prywatyzowali gdyby nie Gierek? Bo on przynajmniej z tych 40mld$ które pożyczył trochę pobudował, nie?
A przy okazji, uważam, że prywatyzacja to większe o całe lata świetlne kurestwo niż nacjonalizacja! I jestem zbyt wychlany żeby dziś tłumaczyć prawicowcom dlaczego. A nawet gdyby mi się chciało to i tak byście Nulle i inne Kukuły nie zrozumieli. Bo do was mówić to jak grochem o ścianę... :(
skoro jak piszesz nie udało się postawić ich *pod mur* przez 15lat .
cóś mnię się dziś obiło o uszy że jakowyś 62 tydzień miłosierdzia chsześcijany mają. czy łono sie u nich w taki sposób przejawia. null prosze o wykładnię
:twisted: :twisted: :twisted:
cóś mnię się dziś obiło o uszy że jakowyś 62 tydzień miłosierdzia chsześcijany mają. czy łono sie u nich w taki sposób przejawia. null prosze o wykładnię
Ja ci powiem.
Lono siem u nich przejawia tylko w czasie klepania zdrowasiek.
Pierdolita bez przerwy o miłości ,miłosierdziu i wybaczeniu jakby to nauka o karze,pokucie,zadośćuczynieniu czy potępieniu były pojęciami z *Harry Potera * albo *Kapitału* Marksa.
Jesteście kompletnymi ignorantami nauki KK ,a wasze próby operowania tymi pojęciami jest wręcz żałosne i wywołuje tylko uczucie politowania dla tępoty waszych umysłów . :(
Pierdolita bez przerwy o miłości ,miłosierdziu i wybaczeniu jakby to nauka o karze,pokucie,zadośćuczynieniu czy potępieniu były pojęciami z *Harry Potera * albo *Kapitału* Marksa.
Jesteście kompletnymi ignorantami nauki KK ,a wasze próby operowania tymi pojęciami jest wręcz żałosne i wywołuje tylko uczucie politowania dla tępoty waszych umysłów . :(
No to se daj spokoj z nami. :P :P :P
Tomek tt
01-10-2006, 23:34
Jesteście kompletnymi ignorantami nauki KK
Ja napewno jestem ignorantem :lol: za cholere niemoge zrozumieć ociekających dostatkiem plebani w kontekście ślubów ubustwa kleru :lol:
za cholere niemoge zrozumieć ociekających dostatkiem plebani
tomek , tos to pokuta !! :shock:
ni wiedzioles?
posfincenie...
zadoscucynienie...
no
jament
Pierdolita bez przerwy o miłości ,miłosierdziu i wybaczeniu
null przeciez to nie my wymyślilismy te slogany. w każdej telewizorni jak się pokaże sukienkowy sukinsyn to pierdoli o miłosierdziu bożym, umiłowaniu bliźniego i taki tam inne hasła. ja się tylko pytam dlaczego tak szafując tymi hasłami ci twoi przywódcy duchowi jak również ty sam nie stosujecie sie do tych haseł. co innego pieprzycie a co innego czynicie. obłuda z was wyłazi każda możliwą dziurą.
a o ignorancji to ty się lepiej nie wypowiadaj. zacytowanie paru durnych akapitów z grubej księgi nie czyni ciebie znawcą. ale w zalewaniu tego forum jadem nienawiści jesteś ekspertem, to fakt :P:P:P
null przeciez to nie my wymyślilismy te slogany........... o miłosierdziu bożym, umiłowaniu bliźniego i taki tam inne hasła. ..........
Więc tak jak napisałem sprawdź co mówią ...tam inne hasła..... i już będziesz wiedział jakie warunki trzeba koniecznie wypełnić aby można było mówić np *o miłosierdziu .* czy wybaczeniu .
Zostaniesz wtedy sam <ekspertem> :P od "grubej książki " i sam zobaczysz ile cierpliwości samozaparcia i i wysiłku będziesz musial zużyć dla upośledzonych tępaków z tego urbanoidalnego forum . :P :P :P
....i następny kandydat na świętego.....
http://wiadomosci.onet.pl/1411641,12,item.html
jakie warunki trzeba koniecznie wypełnić aby można było mówić np *o miłosierdziu .* czy wybaczeniu .
ty się nie łapiesz w tej kategorii. na podstawie tego co piszesz i jak piszesz można śmiało wyrokowac że będziesz się smażył w ogniu piekielnym po wsze czasy :P
jakie warunki trzeba koniecznie wypełnić aby można było mówić np *o miłosierdziu .* czy wybaczeniu .
ty się nie łapiesz w tej kategorii. na podstawie tego co piszesz i jak piszesz można śmiało wyrokowac że będziesz się smażył w ogniu piekielnym po wsze czasy :P
Plus jedem dzien. :P
Tomek tt
02-10-2006, 15:23
jakie warunki trzeba koniecznie wypełnić aby można było mówić np *o miłosierdziu .* czy wybaczeniu
Jeśli brać dosłownie zasady bibli to Rudolf Hess został powieszony zaraz po spowiedzi i w stanie łaski więc powinien trafić do bozi :lol: ale ja jestem słabo zoriętowany bo pewnie jest jakaś inna wersja prawdy :lol:
P.S Null mam pytanie czemu biblia wydanie z 1936 rózni sie we fragmętach od wydania z 2000? toż to słowo boże i niepowinno być modyfikowane?
[
Jeśli brać dosłownie zasady bibli to Rudolf Hess został powieszony zaraz po spowiedzi i w stanie łaski więc powinien trafić do bozi :lol: ale ja jestem słabo zoriętowany bo pewnie jest jakaś inna wersja prawdy :lol:
P.S Null mam pytanie czemu biblia wydanie z 1936 .........?
1 .Prawdą jest tylko jedna rzecz ,a mianowicie że jesteś .... słabo zorientowany. :P
Bo Heesa nie powieszono tylko umarł w łóżeczku 17 VII 1987 roku . :mrgreen: :mrgreen:
2.Od 1936 roku było kilkadziesiąt wydań biblii ,więc jeśli potrafisz to uściślij pytanie . :P
[
P.S Null mam pytanie czemu biblia wydanie z 1936 .........?
2.Od 1936 roku było kilkadziesiąt wydań biblii ,więc jeśli potrafisz to uściślij pytanie . :P
Null!
Nie udawaj znowu zabitego niedzwiedzia!
Zadano ci pytanie, DLACZEGO w kolejnych tlumaczeniach sa zmiany. :x
A ja tylko prośbę do ciebie. :P
Podaj przykłady tych fragmentów . :P :P :P
Jakub Szela
02-10-2006, 18:30
1 .Prawdą jest tylko jedna rzecz ,a mianowicie że jesteś .... słabo zorientowany.
Bo Heesa nie powieszono tylko umarł w łóżeczku 17 VII 1987 roku .
Chyba każdy zajarzył że nie chodziło mu o
http://www.eksplorator.com/17.htm
ale miał na myśli
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rudolf_H%C3%B6ss
więc albo złośliwie udajesz Greka, albo sam jesteś słabo zorientowany.
Szczególnie polecam te cytaty
"inne pisownie nazwiska – niemiecka Höß i bez niemieckich znaków diakrytycznych Hoess."
"Przebywając w więzieniu w Wadowicach, tuż przed śmiercią, nawrócił się i wyspowiadał."
A ja tylko prośbę do ciebie. :P
Podaj przykłady tych fragmentów . :P :P :P
Nie wykrecaj sie.
Nie ja cie pytalem, tylko tomektt.
Gadaj!
Ale juz! :x
czemu biblia wydanie z 1936 rózni sie we fragmętach od wydania z 2000? toż to słowo boże i niepowinno być modyfikowane?
Zapewne chodzi Ci o słowo "tryumfalnie", zastąpione wyrazem "triumfalnie":?: :roll:
Tomek tt
02-10-2006, 20:46
Zapewne chodzi Ci o słowo "tryumfalnie", zastąpione wyrazem "triumfalnie"
Biada wam, nauczeni w Piśmie i Faryzeuszowie obłudni! iż pożeracie domy wdów, a to pod pokrywką długich modlitw, dlatego cięższy sąd odniesiecie.
Biada wam uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, że pożeracie domy wdów i to pod pokrywką długich modlitw; dlatego otrzymacie surowszy wyrok.
A nikt nie wstąpił do nieba, tylko ten, który zstąpił z nieba, Syn człowieczy, który jest w niebie.
A nikt nie wstąpił do nieba, tylko Ten, który zstąpił z nieba, Syn Człowieczy. I nikt nie wstąpił do nieba, oprócz Tego, który z nieba zstąpił - Syna Człowieczego.
Przetoż teraz żadnego potępienia nie masz tym, który będąc w Chrystusie Jezusie nie według ciała chodzą, ale według Ducha.
cytaty z bibli warszawskiej i bibli tysiąclecia
...........
Chyba każdy zajarzył że nie chodziło mu o
http://www.eksplorator.com/17.htm
ale miał na myśli
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rudolf_H%C3%B6ss
..................."
Obiecuję że nie będzie takich *wpadek *jak tylko zacznę odczytywać myśli :P :P :P
Ale na razie opieram się na zdaniach pisanych . :P :lol:
Ale na razie opieram się na zdaniach pisanych . :P :lol:
najpierw trzeba je rozumieć :P:P:P
cytaty z bibli warszawskiej i bibli tysiąclecia
Celowo czy przypadkiem wyciąłeś jedno zdanie???
Tutaj (http://biblijna.strona.pl/teksty/przeklad.htm) poczytaj, jeśli naprawdę Cię to interesuje...
Przekłady Ewangelicznego Instytutu Biblijnego (2002)
J 3,16 (trzy wersje przekładu):
- przekład dosłowny: Tak bowiem Bóg umiłował świat, że dał jednorodzonego Syna, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne.
- przekład literacki: Bóg bowiem tak bardzo ukochał świat, że dał swego jedynego Syna, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne.
- przekład egzegetyczny: Bóg bowiem tak bardzo ukochał świat, że dał swego jedynego Syna, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale żył na wieki.
Rz 3,23-24: Gdyż wszyscy zgrzeszyli i pozbawieni są chwały Bożej, a dostępują usprawiedliwienia jako daru, z Jego łaski, przez odkupienie w Chrystusie Jezusie.
Tomek tt
02-10-2006, 22:55
Ale na razie opieram się na zdaniach pisanych
Fakt mój błąd a co z odpowiedzią na pytanie?
Kukuła już sie biore za lekture:)
[
Jeśli brać dosłownie zasady bibli to Rudolf Hos został powieszony zaraz po spowiedzi i w stanie łaski więc powinien trafić do bozi :lol: ale ja jestem słabo zoriętowany bo pewnie jest jakaś inna wersja prawdy :lol:
Jest i w to wierzą katolicy tak jak piszesz . Innej wersji prawdy nie ma .
..i to jest jednym z warunków jakie powinien spełnić grzesznik aby mógł dostąpić Miłosierdzia Bożego .
...a czego nie potrafią przyjąć do wiadomości pewne osobniki na tym forum szafując do woli tym pojęciem .
:(
Tomek tt
03-10-2006, 00:53
i to jest jednym z warunków jakie powinien spełnić grzesznik aby mógł dostąpić Miłosierdzia Bożego
Hummm skoro ma być tam takie toważystwo to ciesze sie że mam lęk wysokości :lol:
Scandalieros
03-10-2006, 05:27
Prowadzicie jalowa dyskusje.
1. Wiadomo ze biblie napisal czlowiek, a nie bog.
2. Podzial na wierzacy/niewierzacy jest bez sensu. Po smierci nie ma ludzi wierzacych/niewierzacych. Sa tylko: WIEDZACY.
3. Jak umrzecie to sie dowiecie...
w dwóch lostatnich punktach siem ni zagadzam ...
:arrow: ni ma wiedzoncych , bo nic ni ma, winc jesli mozna byc nicosciom , to wlasnie niom som.
:arrow: punkt 3 --> pats punkt 2
Hummm skoro ma być tam takie toważystwo to ciesze sie że mam lęk wysokości :lol:
Twoje *szczęście *ze jest również opcja towarzystwa dla lękających się wysokości. :mrgreen:
Katolicy również wierzą w to ,że Bóg nie jest "hipokrytą " i jako że dał nam "wolną wolę" ,to decyzję jaką podjąłeś co do wyboru towarzystwa ,uszanuje . :P
Ps .bez prawa reklamacji . :lol:
[
Jeśli brać dosłownie zasady bibli to Rudolf Hos został powieszony zaraz po spowiedzi i w stanie łaski więc powinien trafić do bozi :lol: ale ja jestem słabo zoriętowany bo pewnie jest jakaś inna wersja prawdy :lol:
Jest i w to wierzą katolicy tak jak piszesz . Innej wersji prawdy nie ma .
..i to jest jednym z warunków jakie powinien spełnić grzesznik aby mógł dostąpić Miłosierdzia Bożego .
...a czego nie potrafią przyjąć do wiadomości pewne osobniki na tym forum szafując do woli tym pojęciem .
:(
null twoje upośledzenie jest programowe czy wrodzone. zastanawiam się, która półkula u ciebie szwankuje lewa czy prawa a może obie. jesteś tak odporny na przyswajanie prostego przekazu w postaci tekstu iz mozna pomysleć że jakiś sukienkowy katabas założył ci blokade. twój upór jest godny lepszej sprawy. bedzie tobie chyba trzeba każdy tekst specjalnie tłumaczyć. jak nie rozumiesz co czytasz to się chłopie nie kryguj i wal smiało wszystko ci będziemy objasniać.
Lekcja nr 1.
to ty nie twój cudaczny bóg rzuca na tym forum obelgami i epitetami pod adresem interlokutorów, więc go do tego nie mieszaj. no chyba że bóg i ty to jedno więc wtedy sorry :P względem powyższego to ty masz być miłosierny i dobrotliwy wg. słów "miłujcie bliźniego swego jako siebie samego" mnie twój bóg dynda i powiewa i na żadna łaskę ani miłosierdzie istory rodem z filmów SF nie licze, więc przestań pieprzyc te dyrdymały i zacznij postepowac wg. przykażań twojej religii. daj przykład jak powinien postępować prawdziwy katolik, no chyba że religijny to ty jesteś tylko od święta i to w kosciele. jeśli chcesz nawaracać na wiarę w twojego bożka za pomocą takiego języka jakiego używasz tu na tym forum to ja ci nie wróżę powodzenia no chyba że w Bangladeszu bo oni ciebie tam wogóle by niezrozumieli :P :P :P
... interlokutorów.......P
Nie wiem o czym gadasz ,ale widzę że zacząłeś zaglądasz do.......... słownika nieuku.
Tak trzymaj :P
null, alis ty gupi, szkoro un zaglondo do solwnikóf , to ni jezd nieuk, ino uk, we lodróznieniu lot ciebie , bo tobie ji stahetom by ni nafkladol we caskem , ino po
Nie wiem o czym gadasz
i o to chodziło człowieku. powiedz czego nie kumasz a zostanie ci to objaśnione :P:P
nieuku.
poraz kolejny wybaczam ci twoją impertynencję ponieważ rozumiem że słowinictwo katolickie jest ubogie i raczej nie zawiera pozytywnych określeń w stosunku do innego człowieka. no cóż ja poradzę że szkoły katolickie i kółka różańcowe nie kształcą na najwyższym poziomie :P:P
[quote=null]
i o to chodziło człowieku. powiedz czego nie kumasz a zostanie ci to objaśnione :P:P
P
Jak to się stało, że ktoś komu sprawy religii dyndaja z takim entuzjazmem i gorliwością poucza CO? i JAK ? powinno być o niej mówione .
Mało tego ale nawet które cytaty PŚ powinny być jego mottem działania .
Jakim językiem powinienem mówić i odpowiadać tym co blużnią ,drwią i ironizują religię .
A to że staram się niekiedy prostować kompletne dyrdymały forumtowiczów ,to tylko w trosce o jakiś poziom tego szamba . :P :P
Ciebie chyba pojebało do końca ,jeśli myślisz że ja tu chcę kogoś ewangelizować .:P ...chyba że *Stasia * zakwalifikujesz jako mojego "przeora" bo to on właśnie pilnuje i mnie pogania do odpowiedzi z punku patrzenia KK . A czy ktoś to przyjmnie "wisi mi ".
Daj więc sobie ze mną luz o olej mnie jako *ignorowanego*
Proszę .:lol: :lol: :lol:
null.... ni szpodziewolem siem ,co ciebie do roga zagoniom, braklo ci loddecha :D
no...normalnie sakal zagnal ciem do roga :shock: :D !!
null.... ...........]
Ano plawdó godos , ni szpodziewolem siem co tyn interlokutor weyszy ras do slofnika . :P :P :P
Jak to się stało, że ktoś komu sprawy religii dyndaja z takim entuzjazmem i gorliwością poucza CO? i JAK ? powinno być o niej mówione .
Mało tego ale nawet które cytaty PŚ powinny być jego mottem działania .
Jakim językiem powinienem mówić i odpowiadać tym co blużnią ,drwią i ironizują religię .
dwa krótkie zdania.
język wroga trzeba znać
musisz byc jak żona Cesarza.
zrozumiałeś :?: :P
(raczej nie załapiesz to pewne ale nie mów że nie próbowałem dać ci szansy) :P:P
Daj więc sobie ze mną luz o olej mnie jako *ignorowanego*
Proszę
null juz ci raz napisałem że prosisz po próżnicy :P
.....język wroga trzeba znać
Więc nie oburzaj się ,że mówię czasem ....twoim dupku żołędny :P :P :P
Więc nie oburzaj się ,że mówię czasem ....twoim
jak zwykle nic nie dotarło :( :( trudno nadal trzeba będzie edukować. skoro szkółka parafialna niczego nie potrafi nauczyc trzeba będzie ci wiedze łopatologicznie aplikowac na forum :P:P:P
krisbaum
06-10-2006, 00:53
null przyjacielu, jakże się za tobą stęskniłem dej no kusika :* (partyjniaka oczywiście :D) dla ciebie jednego warto tu zaglądać, teraz co prawda nie pogadamy, bo wlewam w siebie eliksir dobrego humoru ale w przeciągu roku postaram się "wywietrzeć" na tyle by być komunikatywny (o ile się wcześniej nie zważę na pasku :D). Pogadamy sobie o wierze jak katol z prawowiernym wyznawcą Tego który niesie Światło. Może z czasem ci się przejaśni. Na razie zaś pozdrawiam cię słowami pieśni Behemotha: Slaves shall serve. Zatem dobrej nocy niewolniku!
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.