View Full Version : święte oburzenie oszołomów
Kardynał Biggles
04-02-2006, 12:51
zapewne słyszeliście o karykaturach mahometa, które pojawiły się w duńskiej gazecie. oczywiście wywołało to gorące protesty świata islamskiego z paleniem duńskich flag łącznie. europejskie media solidaryzując się z duńczykami także drukują owe karykatury (nawet nasi - rzepa w wydaniu weekendowym) co jeszcze bardziej rozwściecza oszołomów religijnych.
ministerstwo propagandy (czyli tv rydz) wyraziło swoje szczere oburzenie tym faktem tak więc jak widać oszołomy religijne solidaryzują się w tej sprawie.
jednak myślę, że nasze oszołomstwo to mały pikuś. katole nie palą flag, nie mordują w imię boga (już z tego wyrośli, teraz w imię ropy), jednym słowem - ucywilizowali się. tak więc wszystkim narzekającym na nasz kościółek proponuję zapoznać się z tym co dzieje się na wschodzie. od razu będzie się żyło przyjemniej ;). wiem, że to niewiele, ale do czasu wyjazdu na zachód wystarczy :D
don balon
04-02-2006, 13:34
Nie bedzie nikomu do smiechu, gdy te glupkowate muzułmany ześlą na Danie i Francje jakieś małe podarki wybuchowe. :x
Kardynał Biggles
04-02-2006, 13:53
jeśli tego dokonają to rozłam między światem chrześcijańskim a islamskim będzie już nie do załatania. na razie poprzestali tylko na paleniu flag i bojkotowaniu duńskich produktów
z innej beczki - jest sobie pewna tenisistka. gra w tenisa i czuje się z tym dobrze. jednak aby mogła bez przeszkód uprawiać tenże sport musi byc non-stop pod opieką ochroniarzy. powód? jakiś duchowny wydał na nią fatwę (czy jak się to zwało) tak więc każdy gorliwy wyznawca może (a nawet powinien) ją zabić. za co? za strój tenisowy.
naprawdę doceniam to, że mieszkam w europie. choć będę doceniał bardziej jak zamieszkam w uk :)
don balon
04-02-2006, 14:09
będę doceniał bardziej jak zamieszkam w uk
Wyjdziesz nareszcie zamąż czy co? 8)
Kardynał Biggles
04-02-2006, 15:23
Wyjdziesz nareszcie zamąż czy co?
nie, mój wybranek okazał się być zakamuflowanym heteroseksualistą. zboczeniec jeden :D
a tak na serio to chodzi o podejście ludzi do innych ludzi, poczucie wolności słowa, sumienia itp i brak powszechnej ingerencji kościoła. nie wierzę więc nie jest mi to potrzebne do szczęścia a w takiej dawce jaka jest w polsce to nawet przeszkadza.
pisałem już na ten tamat w dziale 'dowcipy'.
niezły cyrk się zrobił. w Anglii na 1szych stronach gazet zdjęcia z demonstracji muzułmańskich psów, dziecko w czapce "I love Al-Quaida", napisy: "obciąć głowy obrażającym Mahometa" itp... te same gazety nie miały jaj, żeby przedrukować te śmieszne obrazki (mnie się najbardziej ten o dziewicach podobał). Ciekawe, kiedy Europa wreszcie zmądrzeje i wyrzuci tych skurwieli na zbity pysk...
Kardynał Biggles
04-02-2006, 17:50
zawsze byłem przeciwny wyrzucaniu muzułmanów, w końcu tolerancja uber alles. ale to co się ostatnio działo w anglii i francji trochę naruszyło moje przekonanie. a to pewnie tylko przedsmak tego co się może wydarzyć jeśli europa szybko nie zareaguje. wywalić wszystkich ekstremistów, niech nigdy ich stopy nie staną na europejskiej ziemi. ekstremistów czyli wszystkich podżegaczy, głosicieli konieczności zabijania niewiernych. bez nich może uda się ucywilizować resztę, choć coraz bardziej w to wątpię :/
don balon
04-02-2006, 22:05
Ciekawe, kiedy Europa wreszcie zmądrzeje i wyrzuci tych skurwieli na zbity pysk
Pewnie nigdy.
gazety nie miały jaj, żeby przedrukować te śmieszne(...)
Powiedzmy sobie szczerze - muzulmanie to oszołomy, lepiej dmuchac na zimne, dlatego mi osobiscie spodobalo sie to, ze nasi wlodarze ich przeprosili, bo brudu to araby potrafia narobic jak malo kto... :?
Jyllands-Posten publikuje karykatury Mahometa.
Komentarze przydatnych idiotów?
- To sianie nienawiści religijnej!
- To rasizm!
- To obraza uczuć religijnych!
Ktoś podnosi temat prawdziwych prześladowań religijnych w państwach islamskich.
- [cisza]
- [cisza]
- [cisza]
Muzułmanie grożą zamachami terrorystycznymi, ścinaniem głów, wojną religijną.
- [cisza]
- [cisza]
- [cisza]
Okazuje się, że muzułmanie do karykatur z Jyllands-Posten dodali trzy sfałszowane.
- [cisza]
- ...byleby się nikt nie dowiedział...
- [cisza]
7 mitów na temat islamu
Mit pierwszy. Nie jest prawdą, że islam jest religią której przybywa najwięcej wyznawców na świecie (mormonizm i scjentolodzy twierdzą to samo, jednak mało kto w to wierzy poza Salt Lake City i Hollywood). Jak udowadnia Philip Jenkins z Penn State University, w swojej pracy p.t. „Christianity” na świecie aktualnie żyje ~2 mld chrześcijan oraz 1,3mld muzułman i w XXI wieku chrześcijaństwo będzie prowadzić, dzięki przyrostowi wyznawców w sub-saharyjskiej Afryce oraz w Chinach.
Mit drugi. Islam nie jest "religią pokoju". W Koranie faktycznie istnieją wersety tolerancji takie jak 2:256 „Nie ma przymusu w religii!”, także sura al-Furqan (68) wspomina o tym, że Allah jest litościwy dla tych którzy żałują i czynią dobre uczynki, a sura al-Nisa (19) wspomina o dobrym traktowaniu kobiet, o równym traktowaniu żon i byłych żona...
Jednak wersety te mają mniejsze znaczenie na tle np. 8:12 „Ja wrzucę strach w serca niewiernych. Bijcie ich więc po karkach! Bijcie ich po wszystkich palcach!" w którym mowa o obinaniu głów i biciu niewiernych. Albo 47:4 „Kiedy więc spotkacie tych, którzy nie wierzą, to uderzcie ich mieczem po szyi; a kiedy ich całkiem rozbijecie, to mocno zaciśnijcie na nich pęta”. Zaś 4:34 nakazuje bicie nieposłusznych żon... W tej samej surze (4:74) przeczytamy także o wielkiej nagrodzie za śmierć na drodze Allaha „A kto walczy na drodze Boga i zostanie zabity albo zwycięży, otrzyma od Nas nagrodę ogromną”. Ba! Allah bardzo wyraźnie zachęca do gorliwej walki (4:95) „Wywyższył Bóg gorliwie walczących swoimi dobrami i swoim życiem nad tych, którzy siedzą spokojnie, o jeden stopień”. W 5:51 czytamy „O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za przyjaciół żydów i chrześcijan” (hint: na Zachodzie muzułmanie „interpretują” ten werset dla swojego dobra per „nie miejcie opiekunów w...” - inne interpretacje znajdziemy w krajach islamskich – co oczywiste... - dop. Alkud) . Tak więc ten kto twierdzi, że islam jest religią pokoju zapewne nigdy nie czytał Koranu. Oczywiście w dzisiejszych czasach większość muzułman nie bierze fragmentów o obcinaniu głów dosłownie, jednak zdarzają się tacy którzy odczytują to dosłownie.
Trzecim mitem jest twierdzenie, że jihad nie oznacza świętej wojny. To fałszywe twierdzenie spotykamy najczęściej w książkach i mediach, gdzie politycznie-poprawnie powtarza się, że „jihad jest walką o to aby być dobrym muzułmaninem”. To półprawda. We wczesnej historii islamu jihad był znany jako walka z niewiernymi, celem zdobycia nowych terytorium dla panowania muzułmańskiego. Al-Bukhari, żyjący w IX wieku islamski historyk, jeden z najbardziej cenionych uczonych który zebrał hadisy, przypisywał wielokrotnie prorokowi Muhammadowi słowa „święta wojna” odnośnie jihadu. Jihad jako „muzułmańska pobożność” jest tworem sufi, islamskich mistyków, którzy zawsze stanowili mniejszość. Poza tym historia islamu jest pełna wezwań do jihadu przeciwko wrogom: wystarczy przypomnieć imperium Ottomańskie i deklarację świętej wojny przeciwko Francji, Anglii i Rosji w czasie pierwszej wojny światowej.
Czwartym mitem jest twierdzenie, że islam pokojowo rozszerzył się z półwyspu Arabskie a zwolennicy Muhammada całkowicie pokojowo pukali do drzwi, razem ze swoimi broszurami, zapraszając do islamu. Od połowy VII wieku naszej ery, muzułmanie militarnie podbijali nowe ziemie i naciskali podbite ludy do przejścia na islam (chrześcijańskie państwa robiły to samo – ale temu przynajmniej nikt nie zaprzecza!). Wojska arabskich muzułman zniszczyły całkowicie imperium Perskie, „wymieniając” oficjalną religię: zoroastrianizm; mniej więcej w tym samym czasie zaatakowały chrześcijańskie Bizancjum, i w ciągu kilku dekad zajęły połowę jego terytoriów. W 732 roku armia muzułmańska z Maroko znajdowała się w dzisiejszej Francji (W ciągu ostatnich zamieszek we Francji mieliśmy dosłownie to samo! - dop. Alkud). W 750 muzułmanie rządzili światem od półwyspu Iberyjskiego (Hiszpania) do Indii. W kolejnym millenium armie muzułmańskie pozostawały w ofensywie, poza „Rekonkwistą” oraz „Krucjatami”.
Piątym mitem jest to, że to europejscy katolicy krucjatami rozpoczęli wojnę z islamem i, że przez 8 wieków muzułmanie doznawali strasznych niesprawiedliwości. Prawdę mówiąc krucjaty które miały miejsce w między 1095 a 1291 rokiem były pierwszym przypadkiem kiedy europejscy chrześcijanie walczyli na obcym terytorium. Krucjaty były samoobroną przed agresją świata islamskiego.
Szóstym mitem jest to, że bieda produkuje terrorystów. Większość zamachowców z 9/11 oraz Londynu była dobrze wykształconymi ludźmi z klasy średniej. To samo odnosi się do palestyńskich czy irackich samobójców. Jak tłumaczy jeden z brytyjskich specjalistów d/s terroryzmu „tło socjoekonomiczne nie odgrywa roli”. Faktycznie bieda może wspierać islamski terroryzm, ale to za mało, żeby go całkowicie wytłumaczyć.
Siódmym mitem jest to co powiedział Tony Blair: że islam został „porwany” przez terrorystów. To by znaczyło, że Bin Laden, ajatollahowie w Iranie, Talibowie, Saudyjczycy ze swoim wahabizmem – że oni wszyscy wykorzystują umiarkowaną religię do swoich niecnych celów. Niestety to wersety z Koranu, słowa Muhammada, w wielu wypadkach wspierają Bin Ladena i jemu podobnych. Poza tym także historia islamu pełna jest muzułmańskich uczonych na których opierają się islamscy fundamentaliści. Już 700 lat temu sławny Ibn Taymiyah powiedział „jesteście z nami albo przeciwko nam”, dzieląc świat na teren islamu oraz teren wojny. Twierdził także iż jedynym dobrym władcą jest muzułmański władca. Większość muzułman się z tym nie zgadza, ale niektórzy tak. Tak więc nikt nie porwał islamu, tylko taki a nie inny punkt widzenia (nietolerancyjny i pełen przemocy) ma swoje oparcie w islamskiej teologii oraz historii.
krisbaum
04-02-2006, 23:29
last minute:
Araby podpalili Duńską i Norweską Ambasadę w Syrii:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8177128&rfbawp=1139088562.566&ticaid=11067
don balon
05-02-2006, 09:24
Araby podpalili Duńską i Norweską Ambasadę w Syrii:
Mowilem, ze z debilami nie ma co zaczynac...
krisbaum
05-02-2006, 10:39
padre rydzyk wczoraj w Radyju (zatelefonił po północy):
Atak Rzepy nie jest wymierzony tylko w muzułmanów, to przedewszystkim atak w bezpieczeństwo narodowe Polski, majacy uwikłać nowy, piekny rząd w konflikt z braćmi muzułamanami, to jeden z serii ataków, wśród nich także rozpisywanie się na temat wanny Wassermana.
Zaraz potem jedna ze słuchaczek domaga się kagańca dla mediów, jeśli już nie przed publikacją, to państwo powinno mieć mechanizmy odbierania koncesji nieposłusznym mediom
Jak się szuka to się znajdzie ciekawe wypowiedzi na katolickim onetowskim forum cudem przemycowe.
Pamiętam lata pięćdziesiąte i sześćdziesiąte kiedy to grzeczną dziewczynką będąc bywałam w kościele i tam nauczyłam się nienawiści, pamiętam kazania i tzw. religie na których dowiedziałam się , że to brudni żydzi ukrzyżowali Chrystusa, że za przystąpienie do "kociej wiary" czyli jehowców dostaje się tysiąc dolarów ale trzeba podeptać wizerunek matki boskiej, pamiętam podniecenie księdza mówiącego 10-cio-letnim dzieciom o tzw. mieszaniu krwi i zbieraniu koralików za każdy stosunek po ciemku, pamiętam receptę na macę gdzie podstawowym składnikiem była hostia i krew dziecięcia katolickiego. A jak przeż dziurkę od klucza zajrzałam do kościoła ewaggielickiego to spodziewałam się zobaczyć diabła i byka na ołtarzu i długo jeszcza tkwiło poczucie grzechu w moim małym serduszku.Każda religia jest złem i ludzie dojdą do tego sami o ile zaczną MYŚLEĆ.
~matka aji, 05.02.2006 09:43
Brawo.
Te cytowane słowa-wspomnienia dziewczynki są prawdziwe, znaczy autentyczne. Albowiem moje są podobne.
Tak było. Czy jest tak teraz? Nie wiem. Zapewne kk zmadrzał i głupot nie wygaduje.
Chociaż?
Chociaż tendencje rozbudowy przyczółków na Wschodzie (prawosławnym) świadczy o próbie ekspansji. Po co? Wszkaże prawosławie to też chrześcijaństwo. I żadne tam starsi bracia (żydzi) w wierze ale bracia bliźniacy.
Dziś świete słowa oburzenia za te obrazki. Nie dziwię się i instytucji kk (watykanu). Przeca i z naszego (!) boga się kpi.
Nie kpię i ja i opowiadam się przeciwko wszelkim kpinom wszelkich bogów. Konsekwentnie: wszelkim kpinom wszelkich bogów.
Tylko, że kpina i innego,obcego boga wyrasta zawsze z jakiegoś fundamentu innego wyznania. Wychodzi mi, ze wyznawca swojego boga kpi z boga (bogów) innych wyznań. Bo? Bo kiedyś go tak to jego wyznanie wychowało. Vide wspomnienia tejże dziewczynki - cytuje hafes.
krisbaum
05-02-2006, 12:47
a mnie w tej całej sprawie wkurwia obłuda Rzepy, bo ciekaw jestem czy w imię obrony wolności słowa zamieścili by jakieś karykaturki papcia santo subito wojtyły
Ktoś odpowiedział matce aji.
Też pamiętam te czasy, też biegałam do kościoła często a nawet b. często bo wychowywałam sie w rodzinie b. katolickiej. Pamiętam w jaki sposób przedstawiano na lekcjach religi ludzi innych wyznań. Ale moi rodzice potrafili wiele spraw mi wytłumaczyć. Aż przyszedł b. trudny dla mnie okres kiedy zmarł mój ojciec, człowiek który wiele dobrego zrobił dla parafii i wtedy okazało się że nie ma dla Niego miejsca na cmentarzu, chociaż otworzono i poświęcono nowy cmentarz i był pusty. Było mi barzo przykro że musiałam przypomnieć proboszczowi o nazwijmy to zasługach mojego ojca (zaznaczam że mój ojciec tego tak by nie nazwał) zdecydowałam że pochowam ojca na cmentarzu komunalnym wtedy usłyszałam że tam ksiądż nie pójdzie, ale inny sie zgodził. I wtedy coś we mnie pękło. Zaczęłam inaczej patrzeć na tych "panów". W Boga wierzę, ale tych "panów" uważam za niegodnych głoszenia nauki religii - oczywiście nie wszystkich. Do kościoła chodzę bo P. Bóg nie jest winien temu że ma takich pośredników. Nie wierzę w ich miłosiedzie i ich rzekome dobro które głoszą, dla nich liczy sie tylko kasa, a P. Bogu wcale nie o to chodzi. Współczuję tym "panom" bo się pogubili i widzą tylko pieniadze.
~mmm, 05.02.2006 11:23
padre rydzyk wczoraj w Radyju (zatelefonił po północy):
Zaraz potem jedna ze słuchaczek domaga się kagańca dla mediów,
...teraz i zawsze i na wieki wieków.amen
krisbaum
05-02-2006, 14:21
last minute:
W Libanie też szaleją - palą i rabują
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8177487&rfbawp=1139141922.887&ticaid=11076
a mnie w tej całej sprawie wkurwia obłuda Rzepy, bo ciekaw jestem czy w imię obrony wolności słowa zamieścili by jakieś karykaturki papcia santo subito wojtyły
Nic dodać,nic ująć.
krisbaum
05-02-2006, 15:31
Dokładnie, jakoś murem za Jurkiem U. nie stali, gdy była szopka z "Obwoźnym sado maso", wręcz wszystkie media mówiły o przekroczeniu granic wolności słowa.
książe Michał
05-02-2006, 16:59
Karykatury Jezusa robią katolicy i wieszają te karykatury na drzewie. Dleczego nikt się na to nie oburza?
http://www.actuabd.com/IMG/jpg/France-Soir-int.jpg
Kardynał Biggles
05-02-2006, 18:11
dlaczego? dlatego, że chrześcijanie są od muzułmanów mądrzejsi, mają więcej dystansu, poczucia humoru itp. może za 500 lat muzułmanów też to dosięgnie, na razie wiele nie ewoluowali :/
krisbaum
06-02-2006, 12:13
no i co kurwa różnimy sie tak bardzo :twisted:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8177908&rfbawp=1139220694.593
moze Rzepa teraz zacznie trąbić o wolności słowa w Myślenicach
To tylko potwierdza najstarszą z prawd że wszystkie religie tylko ogłupiają i są powodem wielu wojen i niekończących się konfliktów światowych. Jak zwykle w imię boga i pod przewodnictwem swych guru zaczną się zarzynać . Precz z wszystkimi religiami, precz z ciemnotą i zabobonami.
Wniosek prosty. Winni do galeryj nie chadzać a częściej do kościoła.
I pytanie zadaję.
Uwaga>
Retoryczne: czy sami widzieli, czy tylko słyszeli?
Josef Dupzinger
09-03-2006, 19:07
Proponuje powołanie Specjalnej Komisji Sejmowej Dla Zbadania, czy bracia Kaczyńscy podczas częstych wizyt w Toruniu u ornitopterAsty Rydzyka chodzili na nadwiślański bulwar, a jeśli tak - czy dokarmili tam z gołej ręki łabędzie i inne ptactwo.
Josef Dupzinger
09-03-2006, 19:10
Q....wa! W TV podali, że warunkiem niezarażenia się ptasim gryprem jest m.in. niedotykanie ptaków - a ja dziś wy....em orła na chodniku!
ksionze mnichol ni doceko japokalipszy , teros bedzie miol jom szfojom , araby mu zafundujom granata bes zawlecki w dupem
a karykatury mnie lobuzajom , bo szom mizerne
Q....wa! W TV podali, że warunkiem niezarażenia się ptasim gryprem jest m.in. niedotykanie ptaków - a ja dziś wy....em orła na chodniku!
Tak więc Józek, koniec z waleniem konia, tfuj, ptaka. :D :D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.