View Full Version : konsolidacja spolek zaopatrzeniowych
moze temat nudny ale interesuje mnie temat konsolidacji społek zaopatrzeniowych w koncernie energa sa,energohandel torun,słups,kalisz,płock-kto kogo ma przejmowac na jakich zasadach-podobno płock przejal kalisz i jarocin,reszta z tego co wiem do czerwca ma byc jakos połaczona
izolator
21-02-2010, 14:51
konkretnie do 31 maja konsolidacja ma być zakończona, bez względu na konsekwencje i wbrew założeniom Energii Operator jakie były przedstawione w grudniu 2009,gdzie zakładano restrukturyzacje firmy Energohandel z Torunia,następnie do 31 grudnia nowa spółka ma wydzielić poin techniczny tylko nie wiadomo komu i na czyj koszt.Papiery do konsolidacji są dopasowane do woli właściciela,a Pan Małek musi je zweryfikowac-zmniejszyc koszty-czyli zwolnic ludzi,ale najwiecej ludzi ma Torun,gdzie jest przerost zatrudnienia-zwłaszcza w biurze.Może nastapic propozycja dobrowolnych odejsc,ktorych koszt poniesie społka przejmujaca.wszystkie te watpliwościa zarzad ma gdzies,do polaczenia i tak dojdzie kosztem ludzi.trzeba stworzyc spolke w Gdansku ktora bedzie nad czterema spolkami a co za tym idzie dac nowe stanowiska i ogromne pieniadze-i tak juz dobrze zarabiajacym ludziom ze szklanej klatki-budynek Energii w Gdańsku.Temat według mnie pokazujacy co mozna zrobic ze spółkami jakos sobie radzacymi w kapitalizmie,łącząc je ,bez wzgledu na koszty-a przy okazji wyprostowac rentownosc-Energohandel-gdzie prezesem jest Małek,obecnie w-ce prezes w Płocku spólki handlowej.To tyle.
plockk = izolator
Jeden do gazu!
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.