PDA

View Full Version : Nie taki Diabeł straszny.....

Arkadi9
23-11-2009, 10:15
Witam.NIE to odważna gazeta. Chciałbym przeczytać wywiad z Peterem H.Gilmorem (Główna persona Church of Satan -Kościoła Szatana)Kiedyś na łamach tygodnika NIE był wywiad z Romanem Kostrzewskim który wyjaśniał że Satanizm to nie wandalizm i krwawe ofiary.Myśle że wywiad z Peterem H.Gilmorem przybliży czytelnikom NIE czym jest prawdziwy Satanizm.Pozdrawiam.

SKIPI
23-11-2009, 10:18
Nie wiem czy zauważyłeś,ale my tutaj niewierzący jesteśmy.
Zarówno nie wierzymy w bobra(bobrów),jak i w szatana.
Chcesz wiarę propagować to na Frondę się udaj.

Sympatyk lewicy
23-11-2009, 10:59
Nie wyganiaj go. Przyda się żeby Nul nie czuł się samotny.

Dee Dee
23-11-2009, 11:03
Ja chętnie poczytam

Sympatyk lewicy
23-11-2009, 11:05
Ty byś nawet samego Lucyferka do piersi przytuliła.:lol:

Dee Dee
23-11-2009, 11:09
No wiesz(wali focha) :lol:

Ja naprawde tylko(tym razem)
poczytać chętnie bym chciała

:mrgreen::mrgreen:

(a moze to on młua Sympatyk
-puszcza małe perskie oczko)

;)

henryk1802
23-11-2009, 13:39
:miotacz:To jest jak religia chrześcijańska tylko bardziej śmieszna

rubyjorg
23-11-2009, 17:15
Skipi, o bogu chrześcijan i innych pierdołach mamy nawał informacji ze wszystkich stron i to nawet gdy nie chcesz wciskają ci na chama do dupy. Tu ktoś chce sie dowiedzieć czegoś o stronie przeciwnej. Przecież my nie walczymy z wiarą tylko z klerykalizmem. Niech każdy wierzy sobie w co chce nawet w gówno. Kogo to obchodzi w co on wierzy, byle nie za moją kasę.
Istotą tego fo nie jest antywyznaniowość tylko anyklerykalizm.chce wierzyć Jak ktoś w diabła penisa czy ekskrementy to jego prywatna broszka i dla czego nie mamy mu przybliżyć jego mzimu.
Plagą tego kraju sa katolicy więc dla czego nie mielibyśmy wspomóc ich przeciwników.
Wróg mojego wroga.....

Arkadi9
24-11-2009, 08:42
No i właśnie rozczarowałem się tymi komentarzami.Od kiedy Sataniści wierza w Szatana ? I właśnie dlatego przydałoby się poczytać o tym w NIE a nie pisać nieprawdę.Forum niby "wyzwolone" a podejście rodem ala Rydzyk.W końcu w Polsce jestem.

Arkadi9
24-11-2009, 08:46
:miotacz:To jest jak religia chrześcijańska tylko bardziej śmieszna
Od kiedy Satanizm to religia? Śmieszne jest bycie sobą i nie wieżyć z urojonych bogów? Satanizm to ateizm tylko z mroczną oprawą z pełną świadomością że rytuały to psychodrama dla jaj a w chrześcijaństwie ludzie wierzą w moc swojej motologi.Oj Panie niewiedza przemawia.Dlatego fajnie by było poczytać w NIE konkretnie na temat.Pozdrawiam.

Arkadi9
24-11-2009, 08:57
Skipi, o bogu chrześcijan i innych pierdołach mamy nawał informacji ze wszystkich stron i to nawet gdy nie chcesz wciskają ci na chama do dupy. Tu ktoś chce sie dowiedzieć czegoś o stronie przeciwnej. Przecież my nie walczymy z wiarą tylko z klerykalizmem. Niech każdy wierzy sobie w co chce nawet w gówno. Kogo to obchodzi w co on wierzy, byle nie za moją kasę.
Istotą tego fo nie jest antywyznaniowość tylko anyklerykalizm.chce wierzyć Jak ktoś w diabła penisa czy ekskrementy to jego prywatna broszka i dla czego nie mamy mu przybliżyć jego mzimu.
Plagą tego kraju sa katolicy więc dla czego nie mielibyśmy wspomóc ich przeciwników.
Wróg mojego wroga.....Dzięki za wsparcie.Bo już się poczułem że to jakieś Tabu.Może antyklerykałowie zmienią zdanie gdy dowiedzą się że Church of Satan jest za opodatkowaniem wszelkich Kościołów i wyznań.Nikogo nie nawracam tylko tygodnik NIE jest pismem wolnego słowa a tu widze że Inkwizycyjne zapędy ale to wynika z niewiedzy.Pozdrawiam.

Arkadi9
24-11-2009, 09:03
A od kiedy Sataniści wierzą w szatana? Satanista nie wierzy w żadnego boga.Chyba pomyliło się z chrześcijańskim diabełkiem z rogami i widełkami i z piekłem a to propaganda kościoła by ludzie dzieci chrzcili.OJ temat totalnie obcy katolickie media dobrze namieszali ludziom.Blokada w głowach przed nowym jest.Jest...

Arkadi9
24-11-2009, 09:10
Nie wiem czy zauważyłeś,ale my tutaj niewierzący jesteśmy.
Zarówno nie wierzymy w bobra(bobrów),jak i w szatana.
Chcesz wiarę propagować to na Frondę się udaj.A od kiedy Sataniści wierzą w szatana? Sam się udaj na Fronde bo widze że obawa przed czymś nowym jest w Twojej głowie taka sama jak u katolików.Co cenzura w NIE powinna być? Po drugie Mieszasz pojęcia- CZcicieli diabła co wierzą w katolickiego diabełka z rogami mylisz z Satanizmem który ma w czterech literach wszelkich bogów.Pozdrawiam.

Sympatyk lewicy
24-11-2009, 09:10
Dzięki za wsparcie.Bo już się poczułem że to jakieś Tabu.Może antyklerykałowie zmienią zdanie gdy dowiedzą się że Church of Satan jest za opodatkowaniem wszelkich Kościołów i wyznań.Nikogo nie nawracam tylko tygodnik NIE jest pismem wolnego słowa a tu widze że Inkwizycyjne zapędy ale to wynika z niewiedzy.Pozdrawiam.

Dyskusje na temat wyższości jednej religii nad inną traktuję jak kłótnie dzieci na temat wyższości Czerwonego Kapturka nad Kubusiem Puchatkiem.
Ale nie obawiaj się forum jest tolerancyjne. Możesz pisać głupoty i zarobić zjebkę w każdej chwili, ale jak masz jaja to możesz odpłacać tym samym. Świętych krów u nas nie ma.

beton
24-11-2009, 10:22
eeee tam naczytal cie gosciu Crowleya i mysli ze jest filozofem mistycznym

tak mnie naszlo z tym satanizmem i wydumalam ze jakby tak dobrze pomyslec to cale lewactwo na tym forum to kurna normalnie satanisci

naskoczyliscie na goscia a to moze byc ciekawy temat -- sama bym chetnie poczytala co ma do powiedzenia --- a co skoro jestem satanista to trzeba sie uswiadomic ,nie

Serbitar
24-11-2009, 11:17
to cale lewactwo na tym forum to kurna normalnie satanisci

No co Ty Betonka? Koorwa z kim ja się zadaję? :mrgreen:

SKIPI
24-11-2009, 12:18
Arkadi mój drogi.
Owszem możesz sobie pisać na tym forum co Ci się podoba.Cenzury tu nie ma.
Nie zmienia to jednak faktu że każda wiara jest złem i każda wiara prowadzi do wynaturzeń,przemocy,prześladowań czy do szeroko pojętego ciemnogrodu.
Było to już na tym forum wielokrotnie wałkowane(poczytaj wątki założone przez Mariolkę) i Ameryki nie będę drugi raz odkrywał.

Rubiś zadam Ci durne pytanie.
Czy inna wiara,mając taką pozycję w Polsce jak KK,zachowywałaby się inaczej?

Gdy sobie odpowiesz,powinieneś dojść do wniosku,że w gruncie rzeczy to jednak kwestia wiary.

Ya-Bo-L
24-11-2009, 13:22
A ja bym też chciał przeczytać wywiad z Peterem H.Gilmorem.
Choćby po to, by poznać jego poglądy.
A może ma coś ciekawego do powiedzenia?
A może i nie?
Ale jak go jebać nie wiedząc za co?

Wilk
24-11-2009, 13:39
Wróg mojego wroga.....
Rubiś, piszesz, że istotą tego forum jest antyklerykalizm, tymczasem Twoja wypowiedź nie jest antyklerykalna tylko antykatolicka. Jeżeli jest Ci obojętne w co kto wierzy, to katolicyzm nie może być wyjątkiem. Antyklerykalizm polega na braku zgody na wpływ kleru na życie polityczne, czy szerzej, życie społeczne w danym kraju lub regionie.
Co ma wspólnego np. babcia - katoliczka, mieszkająca w starym domku na skraju lasu, żyjąca z tego, co zbierze w lesie i przydomowym warzywniku, z opasłym klechą jeżdżącym mercedesem i opływającym w inne luksusy?! Nic! Mało tego... Najczęściej jest tak, że ta babcia naprawdę wierzy w boga, a klecha niekoniecznie. Dla niego jest to sposób na biznes. A zatem, albo jest nam obojętne w co kto wierzy i napiętnujemy tylko nadużycia klechów i fanatyków religijnych forsujących narzucanie innym na siłę wiary w cokolwiek (niezależnie od religii), albo należy przyznać się do antykatolickości, ale wtedy ja z tego pociągu wysiadam, bo nie widzę różnicy pomiędzy pazernym księdzem, popem, pastorem, mułłą czy innym "pasterzem" oraz pomiędzy fanatycznym katolikiem i islamistą, albo uznać, że wszelki fanatyzm nadużycia pod płaszczykiem religii są złe.
Od kiedy Satanizm to religia? Śmieszne jest bycie sobą i nie wieżyć z urojonych bogów? Satanizm to ateizm tylko z mroczną oprawą z pełną świadomością że rytuały to psychodrama dla jaj a w chrześcijaństwie ludzie wierzą w moc swojej motologi.Oj Panie niewiedza przemawia.Dlatego fajnie by było poczytać w NIE konkretnie na temat.Pozdrawiam.
Czy satanizm to religia? Nie wiem i mam to gdzieś. Spory definicyjne, co jest religią, a co sektą, lub zaledwie grupą znajomych o podobnych poglądach z otoczką religijną są mi obce.
Piszesz o mrocznej oprawie i rytuałach... Czy ktoś normalny, kto nie wierzy w jakiegokolwiek boga, musi swój brak wiary przekazywać rytualnie i w mrocznej oprawie? A jeżeli już musi mieć oprawę (zupełnie nie wiem po kiego?!), to czy ona musi być mroczna? Dla mnie taki rytualny ateizm jest wiarą w brak istnienia boga. Czyli wiarą a rebours.
Sumując, wierz sobie w co chcesz, lub nie wierz w co chcesz, ale po kiego próbujesz to krzewić i rozpowszechniać?
Według mnie oznaką prawdziwej tolerancji jest to, że nie chodzę od wsi do wsi, lub po internecie i nie informuję wszystkich, iż nie wierzę w boga. Tak samo, jak nie informuję wszystkich, że wolę kobiety i dlatego wqrwiają mnie geje obnoszący się z tym wszędzie, choć homoseksualizm sam w sobie toleruję, bo nie interesuje mnie to, kto z kim śpi.

Na koniec "miłe warknięcie" dla Skipiego. Oczywiście, że jakby w Polsce dominowała inna religia, to jej "pasterze" próbowaliby ssać forsę równie mocno jak katolicki kler. Analogicznie do tego, jak czynią to partie polityczne. Najwięcej ssie ta, która w danym momencie jest u władzy. Tak było, jest i będzie. Może właśnie dlatego nie cierpię żadnych zinstytucjonalizowanych struktur społecznych i do żadnej z nich (ani religijnej, ani partyjnej) nie należę i należeć nigdy nie będę. Hawk!

beton
24-11-2009, 14:04
Mam troche inne zdanie w tej materi anizeli wilk.
Okurzyles sie,ze gosciu chce cos glosic,moze nawet propagowac - hm masz do tego prawo niezbywalne.
Czy jednak nie zareagowales troche histerycznie na nowego nosiciela ideologi.
Wychodze z zalozenia ze zeby cos odrzucic trzeba to poznac, bo jak cos negowac jesli nie wiesz co to jest.
Kidys mama mowi do mnie chcesz corka szpinaku -ja jej na to -nie chce -a dlaczego dziecko nie chcesz szpinaku- bo nie lubie--- mama-- a jadlas juz kiedys -- nigdy nie jadlam - mama- to skad wiesz ze nie lubisz -- wiec ja odpowiadam - bo wyglada jak krowia kupa.

reszte dopisz sam - oczywiscie jak chcesz

I nie imputowac mi ze opowiadam sie za satanizmem.
Ja tylko mam ochote przeczytac co maja do powiedzenia na ten temat userzy, wowczas albo sie zdystansuje albo zaaprobuje.Wszystko zalezy od przekonywujacego.

Jak mam wojowac z czyms czego nie znam.

tygrysy666
24-11-2009, 14:33
Aleister Crowley
http://www.nndb.com/people/100/000030010/crowley-face.jpg

Wilk
24-11-2009, 15:12
Mam troche inne zdanie w tej materi anizeli wilk.
Okurzyles sie,ze gosciu chce cos glosic,moze nawet propagowac - hm masz do tego prawo niezbywalne.
Czy jednak nie zareagowales troche histerycznie na nowego nosiciela ideologi.
Wychodze z zalozenia ze zeby cos odrzucic trzeba to poznac, bo jak cos negowac jesli nie wiesz co to jest.
Kidys mama mowi do mnie chcesz corka szpinaku -ja jej na to -nie chce -a dlaczego dziecko nie chcesz szpinaku- bo nie lubie--- mama-- a jadlas juz kiedys -- nigdy nie jadlam - mama- to skad wiesz ze nie lubisz -- wiec ja odpowiadam - bo wyglada jak krowia kupa.

reszte dopisz sam - oczywiscie jak chcesz

I nie imputowac mi ze opowiadam sie za satanizmem.
Ja tylko mam ochote przeczytac co maja do powiedzenia na ten temat userzy, wowczas albo sie zdystansuje albo zaaprobuje.Wszystko zalezy od przekonywujacego.
PS
I kto ci każe z czymś wojować? Ja na pewno nie.

Jak mam wojowac z czyms czego nie znam.
Be(a?)tonka, tak jak Cię lubię, tak nie zgadzam się z przesłaniem Twojego postu. Postaram się wypunktować z jakich powodów.
1. Na nic się nie wkurzyłem. Raczej dziwię się, że potraktowałaś mnie (a przy okazji pewnie co najmniej kilku użytkowników forum), jako "tabula rasy" w kwestii satanizmu. Sugerujesz, że Arkadi9 napisał w tej kwestii coś nowatorskiego? Rzecz w tym, że niemal nic nie napisał, poza stwierdzeniem, że satanizm jest formą ateizmu "w mrocznej oprawie". Nie urodziłem się wczoraj i satanizm nie jest dla mnie jakimś novum z wczorajszego newspapera. Klikając w "google", otwiera się w samym języku polskim 53 100 linków. Wyjaśnienia idei satanizmu różnią się tam od siebie niemal skrajnie. Nie wiem dlaczego bardzo lakoniczne wyjaśnienie Arkadi9, miałoby być dla mnie miarodajne.
Jedni twierdzą, że to religia, inni przeczą. Nie ma to dla mnie znaczenia. Wspólne są stwierdzenia, że jest jakiś obrządek, jakieś rytuały, itp. Dla mnie jest to dyskwalifikujące.
2. Myślę, że wyjaśniłem przy okazji Twoje wątpliwości co do tego, że żeby coś odrzucić, to trzeba to poznać. Oczywiście, że tak. Tylko nie wiem dlaczego miałbym to poznawać od Arkadi9, skoro idea satanizmu nie jest znana od wczoraj.
3. Przykład ze szpinakiem... Sam w ten sposób przekonywałem własne dzieci do zjedzenia tego czy owego, co nie znaczy, że każde jedzenie musimy poznać smakiem, aby je zaakceptować lub odrzucić. Czasami sam widok (zmysł wzroku) tak nas odrzuca, że nikt nas nie przekona, żeby spróbować. Próbowałaś np. dżdżownice kalifornijskie? Ja nie i wiem, że nie spróbuję. Bywa tak, że i zmysły nie są potrzebne do akceptacji lub odrzucenia czegoś. Dokonujemy tego a priori - rozumowo. Przykład? Jeżeli nie smakował nam makaron w zupie rosole, to mamy prawo domniemywać, że nie będzie nam smakował w pomidorowej, mimo że jej nie próbowaliśmy.
4. Ja Ci niczego nie imputuję, ani tym bardziej nie amputuję, ani nawet do niczego nie mam zamiaru przekonać lub przekonywać. Tym bardziej nie mam zamiaru być "przekonywujący", bo to błędna językowa hybryda, która powstała z pomieszania czasowników różnych trybów.
Ja po prostu nie lubię, jak się mnie bombarduje postami w stylu (przykład wzięty z lokalnego forum): Fajnie dyskutujecie o tym rondzie, macie rację, ale zajrzyjcie też tu: www. wyborymisstegoiowego.pl (link ćwiczebny) i głosujcie na tę dziewczynę, zobaczcie jaka ładna).
Tylko tyle i aż tyle. :pijany:

beton
24-11-2009, 15:15
No widzisz tygrys szatan nawet z oblicza mu wylazi (tak tylko mowie,bo ja wlasciwie nie wiem jak wyglada szatan)

Byc moze to bedzie nowy bog,jak wiadomo chrzescijanstwo rowniez rodzilo sie w bolach.
Ludzkosc byla zmeczona ogromna iloscia bogow co nic nie robili tylko sie gzili i zapladniali im kobitki. Totez gdy pojawil sie niejaki Jezus i zaczol glosic swoja ideologie wymyslac bajki to ludkowie sie nawet ucieszyli,bo jeden bog nie zada danin nie deprawuje corek i zon i zadawala sie klepaniem paciorkow. To ze ideologia zostala na przestrzeni wiekow wypaczona, przez kaplanow samozwancow,to juz inna para kaloszy.

Ten caly satanizm usiluje sie wkomponowac w terazniejsza rzeczywistos, glosi ideologie odpowiadajaca wielu ludziom.
Kto wie czy za iles tam lat nie zechce bec religia uznawana i wyznawana.
Kto wie czy nie zostanie wapaczony i zdegenerowany jak chrzescijanstwo.
Moze znowu historia zatoczy kolo i po 2000 lat wroci wiara w zeusa i reszte zgrai.

@ wilk- ja wcale nie twierdze,ze oczekuje od nowego goscia nawracania - napislam,ze ciekawie byloby poznac zapatrywania userow w tym temacie.Dlatego ze walkujemy caly czas to chcrzescijanstwo,katolicyzm,krzyz, rydzyka az do usrania i znudzenia.

Wiesz wsrod tych setek userow zawsze znajdzie sie ktos, kto przeczytal jakas ksiazke o satanizmie i podzieli sie wlasnym odczuciem,ba powie nawet co o tym sadzi.

Jesli chodzi o moja gramatyke no coz tylko sie mlotem w piersi walic - jesli jestes polonista to wspolczuje ci serdecznie.
Moze ty jestes polonista- masochista jesli tak daj znac bede cie katowac bez wyrzutow sumienia:p:drink:

egon
24-11-2009, 15:25
...
Sumując, wierz sobie w co chcesz, lub nie wierz w co chcesz, ale po kiego próbujesz to krzewić i rozpowszechniać?
...

Jeden chwali się wackiem inny stanem posiadania, jeszcze inny stopniem wtajemniczenia.
Gdyby nie możliwość ekspresji, męka tłamszenia w sobie walorów byłaby nie do zniesienia.;)
Przypominam też, że zdrowy lewicowiec (czy inna harcerka) natychmiast powinien wejść w interakcję ze spuchniętym, choćby tylko z samej chęci niesienia pomocy.
Dobra i szpilka.

Wilk
24-11-2009, 15:50
@ wilk- ja wcale nie twierdze,ze oczekuje od nowego goscia nawracania - napislam,ze ciekawie byloby poznac zapatrywania userow w tym temacie.Dlatego ze walkujemy caly czas to chcrzescijanstwo,katolicyzm,krzyz, rydzyka az do usrania i znudzenia.

Wiesz wsrod tych setek userow zawsze znajdzie sie ktos, kto przeczytal jakas ksiazke o satanizmie i podzieli sie wlasnym odczuciem,ba powie nawet co o tym sadzi.

Jesli chodzi o moja gramatyke no coz tylko sie mlotem w piersi walic - jesli jestes polonista to wspolczuje ci serdecznie.
Moze ty jestes polonista- masochista jesli tak daj znac bede cie katowac bez wyrzutow sumienia
Roboty od cholery, a mi się o satanizmie zachciało dyskutować :mlotek:. Żeby nie było wątpliwości, to siebie młotkiem leję (i to nie w pierś, a bez łeb :lol:).
Polonistą nie jestem, bom "techniczny" i bliższe mi całki od oboczności semantycznych i fleksyjnych, choć język staram się szanować, bo to przydatny organ i to w wielu zastosowaniach. :mrgreen:
Do masochizmu jest mi tak blisko, jak do satanizmu oraz religii wszelakich, ale jak masz zapędy sadystyczne, to bij i na odzienie (własne i moje) nie patrz. Poświęcę się dla zaspokojenia kobiecych pragnień. :drink:

beton
24-11-2009, 16:02
:p ale z ciebie brutal (udaje,ze zapedzil ja do koziego rogu):lol::pijany: stawiam ci co chcesz

Wilk
24-11-2009, 16:23
ale z ciebie brutal (udaje,ze zapedzil ja do koziego rogu):pijany: stawiam ci co chcesz
Brutal? Wilczy język nie jest aż tak szorstki, jak go malują. :mrgreen:
A co do stawiania... Hmm... No też, ze mi coś takiego przez myśl przebiegło?! Kysz. Apage satanas! (aby w temacie się utrzymać). To niech już lepiej będzie whisky, bo ta potrafi pobudzić do roboty. Do pracy też, więc się za nią biorę i żegnam wylewnie (z butelki). :pijany:

zrita
24-11-2009, 16:39
A ja myślę,że wszyscy,jak tu jesteśmy,wiemy coś na temat satanizmu i to wiele..
Wilk ma rację,gdy mówi o obrzędach satanistycznych,że to już ten satanizm dyskwalifikuje.
Po kiego nam nowe obrzędy? Nowe zabobony?

rubyjorg
24-11-2009, 16:56
Rubiś, piszesz, że istotą tego forum jest antyklerykalizm, tymczasem Twoja wypowiedź nie jest antyklerykalna tylko antykatolicka. Jeżeli jest Ci obojętne w co kto wierzy, to katolicyzm nie może być wyjątkiem

Wilku jaki może być antyklerykalizm w tym idiotycznym kraju? według mnie tylko antykatolicki, Jakoś nikt na co dzień nie karmi mnie pierdołami pociskanymi przez jakiegoś rabina, lamę, popa czy innego immama.Za to czy wezmę do ręki gazetę, załączę radio czy telewizor widzę księży kk lub słyszę peany na temat tej sekty.
Jakoś nie słyszałem żeby za pieniądze z moich podatków był sponsorowany jakiś inny kościół. W szkołach i instytucjach państwowych też tylko jedną opcję widać. To do ciężkiej cholery kto mnie może wkurwiać i kogo mam mieć pełną dupę, muzułmanów czy katolików?

sed
24-11-2009, 19:06
Jestem za ... Zeusem. Bóg piękny , męski w typie , dobrze przekazujący geny , a i radzący sobie nieźle w wydaniem potomstwa na świat.

I co najważniejsze, umie zapłodnić nawet pianę morską. Kto z nas to potrafi?;)

wontrupka
24-11-2009, 19:30
Mark Twain-"Listy z Ziemi", czyta Roman Kostrzewski (http://uploading.com/files/get/TS36WUW2/)

Plik trzeba pobrac. Polecam, bo mocne i genialnie zinterpretowane przez Kostrzewskiego.
Milego :)

nick
24-11-2009, 19:34
Uwielbiam.
Są jeszcze "Listy na Ziemię".
Zawsze mam pod ręką. :)

sed
24-11-2009, 19:36
Uranos morską pianą Gaję zapłodnił chyba ...i Afrodyta z tego związku powstała.

Zeus to zapładniał złotym deszczem ;)

Tak lubię Zeuska, że widzę GO we wszystkich bożkach:confused:
Ale plaaaamaaaa:drink:
Poza tym ON mógł się przeistaczać w każdego;)

Thorunczyk
24-11-2009, 20:47
Od kiedy Satanizm to religia? Śmieszne jest bycie sobą i nie wieżyć z urojonych bogów? Satanizm to ateizm tylko z mroczną oprawą z pełną świadomością że rytuały to psychodrama dla jaj a w chrześcijaństwie ludzie wierzą w moc swojej motologi.

widzę, że znów przyszedł czas na rekolekcje.
że Wy macie siłę, ciągle i ciągle i znów od nowa tak z każdym prawić w kółko o tym samym...

nick
24-11-2009, 22:05
że Wy macie siłę, ciągle i ciągle i znów od nowa tak z każdym prawić w kółko o tym samym...

Kto ma ten ma.
Ja nie mam.
Zaczęłam kiedyś czytać Biblię laVeya, ale to bełkot straszny.
A "Listy z Ziemi" poczytaj, warto.
Stary Twain jest nie do zdarcia.

krisbaum
25-11-2009, 01:00
Zaczęłam kiedyś czytać Biblię laVeya, ale to bełkot straszny.
E tam. Niczego sobie książeczka. Owszem, z czasem człowiek dorasta i mu już do szczęścia ten rogaty koleś, nawet jako alegoria, nie jest szczególnie potrzebny. Nie mniej jednak do dziś miło wspominam okres jak chodziłem ubrany na czarno a na szyi dyndał mi pentagram. Reakcja mocherowych babuć bezcenna :D
No i oczywiście LaVey dużo rzeczy uprościł w swej filozofii, co stwarza szerokie pole do polemiki. Przykład pierwszy z brzegu. Człowiek jest tylko jeszcze jednym ze zwierząt, zatem prawo dżungli, egoizm i tego typu rzeczy mają rację bytu. Owszem, trudno zaprzeczyć, są i takie rodzaje relacji między zwierzakami. Tylko kurde koleś zapomniał, że zwierzęta między sobą wytwarzają różne rodzaje związków. Np. są samotnicy i są zwierzęta społeczne. O tej drugiej grupie Antoni zapomniał, podając ją tylko jako alternatywę. A człowiek najwięcej osiągnął jako zwierzę społeczne. Stosując filozofię satanistyczną, w której każdy patrzy przede wszystkim swego dupska, ludzkość raczej nie osiągnęła by swego statusu.

tygrysy666
25-11-2009, 09:50
Nie rozumiem dlaczego LaVey ma być symbolem satanizmu.
Toż to prymityw.
Crowley - to je ono!

Szczuply_Mojzesz
25-11-2009, 10:06
Mroczna oprawa? Hmmmm, po co? Chyba, że służy to dobrej zabawie :)
Kościół Szatana? A dalej piszesz, że Satanizm, to... itd?
Nie uważam się za ułomnego umysłowo, ani również Ciebie za takiego nie uważam, ale jakąś niespójność widzę.

Szczupły

beton
25-11-2009, 22:32
E tam. Niczego sobie książeczka. Owszem, z czasem człowiek dorasta i mu już do szczęścia ten rogaty koleś, nawet jako alegoria, nie jest szczególnie potrzebny. Nie mniej jednak do dziś miło wspominam okres jak chodziłem ubrany na czarno a na szyi dyndał mi pentagram. Reakcja mocherowych babuć bezcenna :D
No i oczywiście LaVey dużo rzeczy uprościł w swej filozofii, co stwarza szerokie pole do polemiki. Przykład pierwszy z brzegu. Człowiek jest tylko jeszcze jednym ze zwierząt, zatem prawo dżungli, egoizm i tego typu rzeczy mają rację bytu. Owszem, trudno zaprzeczyć, są i takie rodzaje relacji między zwierzakami. Tylko kurde koleś zapomniał, że zwierzęta między sobą wytwarzają różne rodzaje związków. Np. są samotnicy i są zwierzęta społeczne. O tej drugiej grupie Antoni zapomniał, podając ją tylko jako alternatywę. A człowiek najwięcej osiągnął jako zwierzę społeczne. Stosując filozofię satanistyczną, w której każdy patrzy przede wszystkim swego dupska, ludzkość raczej nie osiągnęła by swego statusu.

kiedys ktos chcial mnie przekonac,ze jesli chcesz zaznac szczescia to tylko z egoista,bo egoista to czlowiek zadowolony i szczesliwy a ze szczesliwym szczesliwie sie zyje
altruista zas zawsze zatroskany o los innych odbiera sobie zeby dac drugiemu tak wiec zycie z zatroskanym bedziesz miala zatroskane

nie pytaj czy mnie przekonal - fakt jest taki ze kolejnym wybrankiem jest egoista

balbina166
25-11-2009, 22:39
Mark Twain-"Listy z Ziemi", czyta Roman Kostrzewski (http://uploading.com/files/get/TS36WUW2/)

Plik trzeba pobrac. Polecam, bo mocne i genialnie zinterpretowane przez Kostrzewskiego.
Milego :)

Kiedyś były w odcinkach w Faktach i mitach. Ale chętnie posłucham dla odmiany:)

Arkadi9
04-12-2009, 16:23
Witam.NIE to odważna gazeta. Chciałbym przeczytać wywiad z Peterem H.Gilmorem (Główna persona Church of Satan -Kościoła Szatana)Kiedyś na łamach tygodnika NIE był wywiad z Romanem Kostrzewskim który wyjaśniał że Satanizm to nie wandalizm i krwawe ofiary.Myśle że wywiad z Peterem H.Gilmorem przybliży czytelnikom NIE czym jest prawdziwy Satanizm.Pozdrawiam.--------------Nieżle się ubawiłem odpowiedziami na Mój wątek.Procentowo wypada tak :
-Trwoga i odrzucenie(Na forum niby "ateiści" a ciężko nie doinformowani.
-Pseudo ateizm aż razi.Bzdury typu "My tu walczymy z Klerykalizmem nie z bogiem (jak walczyć z czymś co nie istnieje ???)
Po drugie tygodnik NIE wcale nie uwazam za odważne pismo.
Na zakończenie.Pozostaje życzyć forumowym "ateistom" by nie udławili się opłatkiem w czasie wigilii którą na pewno i tak celebrują bo to takie Rodzinne swięto...Bla..bla(a toż to katolickie pierdoły i zabobony).Do zobaczenia na pasterce "ateiści".Cha Cha.

samokrytyka
04-12-2009, 16:26
To gdzie te procenty i ile? :mrgreen:

Arkadi9
04-12-2009, 16:30
Mroczna oprawa? Hmmmm, po co? Chyba, że służy to dobrej zabawie :)
Kościół Szatana? A dalej piszesz, że Satanizm, to... itd?
Nie uważam się za ułomnego umysłowo, ani również Ciebie za takiego nie uważam, ale jakąś niespójność widzę.

Szczupły
Mroczna oprawa po co ? No właśnie po co? Bo satanista nie boi się tego czym straszy katolicyzm i inne religie.A tu na forum trwoga bo ktoś pisze o Szatanie.Tak lepiej się wyrejestrujcie z tego forum bo grzeszycie okropnie:lol:

Thorunczyk
04-12-2009, 16:41
jesień w tym roku nie tyle obrodziła w grzyby, co bardzo obficie w baranów..

samokrytyka
04-12-2009, 16:43
Tak lepiej się wyrejestrujcie z tego forum bo grzeszycie okropnie:lol:

Może Ciebie wyrejestrować?
:mrgreen:

tygrysy666
04-12-2009, 17:05
BeZiątko. a co Ty taka czerwona?:mrgreen:
:drink:

Dee Dee
04-12-2009, 17:06
Okres dostała :lol::lol::lol:

samokrytyka
04-12-2009, 17:07
Ze złości Tajger, ze złości :mrgreen:

tygrysy666
04-12-2009, 17:15
Na dodatek figlara:mrgreen:
Ostatnio edytowane przez samokrytyka : Dzisiaj o 17:07. Powód: ;)

samokrytyka
04-12-2009, 17:21
MrGreen'a Tobie poprawiłam - ''mrgreen:

tygrysy666
04-12-2009, 17:23
Yes, I know the secret!

Andrzej Rozenek
09-12-2009, 00:32
Ciekawa dyskusja. Czyli jest temat. Spróbujemy z tym wywiadem, może się uda. Dzięki za pomysł.

wika
11-12-2009, 15:28
[quote=Andrzej Rozenek;262242]Czytałem art. w nowym NIE o samolotach.Ciekawe jaka wywoła reakcję ?Boję się że efekt będzie jakby ktoś wrzucił kapiszon do szamba.Podobna reakcja jak w wypadku stadionu w Bydgoszczy .Zaszumi i uspokoi się

tygrysy666
11-12-2009, 15:35
Andrzeju, nie zapomnijcie, że LaVey grał Diabła w "Rosemary's Baby" (Polansky - ten wielki reżyser, jak Jackson zaszczuty) :mrgreen:

Edit
W sumie na końcu jedna scena

Thorunczyk
11-12-2009, 21:52
a kim w ogóle jest czy był imć LaVey?
pospolity hochsztapler....

tygrysy666
12-12-2009, 09:58
Thor - opinię o nim wyraziłem kilka postów wcześniej.:mrgreen:
:drink: