PDA

View Full Version : Wiara czyni cuda

Strony : 1 [2]

Kuropatkin
25-04-2010, 18:09
Może jestem w błędzie,ale w tamtych czasach pojebusów i popierdoleńców mniej było.
Byli, ale znali swoje miejsce w szeregu.

Skorpion 13
25-04-2010, 18:12
Może jestem w błędzie,ale w tamtych czasach pojebusów i popierdoleńców mniej było.

Eeeee taaaam! Pełne kościoły były. Wszystkim się wydawało - jak się nasłuchali radia Erewań spod Monachium jak to komuna ich gnębi...
Chętnie bym dzisiaj zapytał tych obalaczy komuny jak im się podoba rzeczywistość, którą pomogli wykreować...:o
Oczywiście tych, którzy do podziału tortu pod nazwą PRL się nie załapali...

canislupus
25-04-2010, 19:32
Eeeee taaaam! Pełne kościoły były. Wszystkim się wydawało - jak się nasłuchali radia Erewań spod Monachium jak to komuna ich gnębi...
Chętnie bym dzisiaj zapytał tych obalaczy komuny jak im się podoba rzeczywistość, którą pomogli wykreować...:o
Oczywiście tych, którzy do podziału tortu pod nazwą PRL się nie załapali...
Właśnie takiego jednego grzecznie zapytałem -"huju ,jak się czujesz po obaleniu komuny w szczęśliwej kapitalistycznej demokracji "-
Nie uwierzysz ,słowem się nie odezwał tylko jego baba się popłakała.
Pewnie nad tym dobrobytem.

adas2
25-04-2010, 21:54
WIARA CZYNI CZUBA
tytuł filmu na HBO :lol:
http://www.hbo.pl/TitleDetail.aspx?TitleId=516814

moouha
26-04-2010, 08:03
Czyli w miare doslownie przetlumaczone! ;)
Jak ktos nie ogladal, to polecam. Obsmiac sie mozna niezle.

georginia
29-04-2010, 10:55
WIARA CZYNI CZUBA
tytuł filmu na HBO :lol:
http://www.hbo.pl/TitleDetail.aspx?TitleId=516814

Wszystko zgadza się,że dogmaty, doktryny zwyczaje pogańskiej etc.... czynią czuba. Biblia źródłem wiedzy, wiary i świadomości, zbieżna z wiedzą świecką.

Mindcrasher
29-04-2010, 18:54
Wszystko zgadza się,że dogmaty, doktryny zwyczaje pogańskiej etc.... czynią czuba. Biblia źródłem wiedzy, wiary i świadomości, zbieżna z wiedzą świecką.

To dlatego Biblia była zakazana prostemu ludowi przez setki lat?

Skorpion 13
29-04-2010, 21:52
Biblia źródłem wiedzy, wiary i świadomości, zbieżna z wiedzą świecką.

A w którym miejscu?
Stworzenia świata?:lol::lol:

alaire1
30-04-2010, 07:55
Dodać należy Biblia jedynym źródłem wiedzy, wiary i świadomości, zbieżna z wiedzą świecką. I pozamiatane.

georginia
30-04-2010, 10:52
A w którym miejscu?
Stworzenia świata?:lol::lol:

Od początku stworzenia, aż do skończenia świata.

malgośkamówiąmi
30-04-2010, 10:56

No i macie CZUBA, co to go wiara w gusła stworzyła.
Niepokalany na umysle, wychowany na Strażnicy, albo innej lekturze dla opóźnionych w rozwoju.

georginia
30-04-2010, 11:38
No i macie CZUBA, co to go wiara w gusła stworzyła.
Niepokalany na umysle, wychowany na Strażnicy, albo innej lekturze dla opóźnionych w rozwoju.

Piszesz o sobie wskazując mnie, ty śmieszna katoliczko ze strażnicą w zębach jak pies z kością.

zrita
30-04-2010, 13:15
ty śmieszna katoliczko ze strażnicą w zębach jak pies z kością.

Oż,kuźwa..
rzadko tu się wcinam we w te twoje pożałowania godne posty ,wszystkie są jak z szablona..

Pisze A..odpowiedź Georginii..szablon nr 3

Pisze B..odp.G.szablon nr 15

Pisze Z.. odp.G..szablon nr 33...

I tu się sypłeś Georgusiu , do Małgośki Mówię Ci ..zastosowałeś nieodpowiedni szablon..

A dlaczego nieodpowiedni...
Przeleć się po szablonach z odpowiedziami,może znajdziesz odpowiedź..

alaire1
30-04-2010, 13:20
Oż,kuźwa..
rzadko tu się wcinam we w te twoje pożałowania godne posty ,wszystkie są jak z szablona..

Pisze A..odpowiedź Georginii..szablon nr 3

Pisze B..odp.G.szablon nr 15

Pisze Z.. odp.G..szablon nr 33...

I tu się sypłeś Georgusiu , do Małgośki Mówię Ci ..zastosowałeś nieodpowiedni szablon..

A dlaczego nieodpowiedni...
Przeleć się po szablonach z odpowiedziami,może znajdziesz odpowiedź..

Zadałaś mu zbyt trudne zadanie. Nie wzięłaś pod uwagę jego ilorazu inteligencji, tzn. jego braku :lol:

stary praktyk
30-04-2010, 14:44
Zatytułowała "Violetta" - iże wiara cuda czyni.........!
Chyba coś w tym jest. Podczas ostatniej pielgrzymki motocyklistów na Jasną Górę, ktoś odnalazł swój motocykl który skradziono mu parę lat wstecz. Co oczywiście zostało uznane natychmiast za cut!
Jeśli to naprawdę się wydarzyło, jest to pierwszy udokumentowany przypadek cutu na Jasnej Górze od czasu jej powstania.
Co bardziej sceptyczni twierdzą jednak, że to zwykły przypadek który
miał miejsce tylko dzięki głupocie złodzieja który zaryzykował jazdę w miejsce, gdzie przychodzą wszyscy miłośnicy dwóch kółek.
Jednak czy poszkodowany miał wiarę w odnalezienie swojego sprzętu?! - już taki pewny bym nie był. Ponoć już olał poszukiwania.:lol:

Neon
30-04-2010, 14:50
Czytałem, że motor się znalazł, ale ten kto na nim przyjechał wyparował, a więc to musiał być cud niewierni

malgośkamówiąmi
30-04-2010, 14:53
Piszesz o sobie wskazując mnie, ty śmieszna katoliczko ze strażnicą w zębach jak pies z kością.

Spłyń głąbie i mnie nie obrażaj katoliczką!

Dzięki Zritka :)

Skorpion 13
30-04-2010, 20:23

Achaaa.
To to, że bóbr nie potrafił jako się zdecydować - zaczynamy od Adama i Ewy czy od razu walimy gromadkę z gliny...
To jest prawda...
A w którym miejscu? To od Adama czy od razu nieokreślona liczba mężczyzn i kobiet?
Drugie - boberek stwarza roślinki a dopiero później słonko...
A fotosynteza kuda???
I tak dalej...
Sen pijanego idioty...:cegla:

słodkapanna
30-04-2010, 20:40
To świat już się skończył?Obawiam się,że musiałam przeoczyć...

georginia
01-05-2010, 10:57
Achaaa.
To to, że bóbr nie potrafił jako się zdecydować - zaczynamy od Adama i Ewy czy od razu walimy gromadkę z gliny...
To jest prawda...
A w którym miejscu? To od Adama czy od razu nieokreślona liczba mężczyzn i kobiet?
Drugie - boberek stwarza roślinki a dopiero później słonko...
A fotosynteza kuda???
I tak dalej...
Sen pijanego idioty...:cegla:

Ty pijany idioto z nienawiść do ludzi tylko nie znam przyczyny tej nienawiści. Podatny na psychomanipulację fotosyntezy , zamiast do wzajemnych oddziaływań informacyjnych.

alaire1
01-05-2010, 11:00
Ty pijany idioto z nienawiść do ludzi tylko nie znam przyczyny tej nienawiści. Podatny na psychomanipulację fotosyntezy , zamiast do wzajemnych oddziaływań informacyjnych.
Giorgio, czas na tabletki ! Nie zapominaj ! Jak tam potomkowie jesuska twego, wzoru doskonałego ? Masz już tą listę dla mnie ? Dawaj, bo nie mogę się doczekać ! Od razu mówię, że się z tego nie wykręcisz, nie odpuszczę ci, nawet jakbym miał osobiście do ciebie przyjechać !:cegla:

conto
01-05-2010, 11:00
Podatny na psychomanipulację fotosyntezy , zamiast do wzajemnych oddziaływań informacyjnych.

:lol:
O cholera, georgia, robisz szalone postępy.
Nikt by czegoś podobnego nie wymyślił. Brawo!

georginia
01-05-2010, 11:09
Giorgio, czas na tabletki ! Nie zapominaj ! Jak tam potomkowie jesuska twego, wzoru doskonałego ? Masz już tą listę dla mnie ? Dawaj, bo nie mogę się doczekać ! Od razu mówię, że się z tego nie wykręcisz, nie odpuszczę ci, nawet jakbym miał osobiście do ciebie przyjechać !:cegla:

Zabraniam starym, głupim, wrednym etc... pisania do mnie. Bo uznane będzie za spam .

conto
01-05-2010, 11:16
Zabraniam starym, głupim, wrednym etc... pisania do mnie. Bo uznane będzie za spam .

:lol: A ty będziesz wyrokować w sprawie?

Nie zabronisz! To jedno z silniejszych uzależnień.

alaire1
01-05-2010, 11:16
Wal się bucu i dawaj tą listę rozmnożonych przez twego jesuska, ino chybko ! :lol:

słodkapanna
01-05-2010, 13:50
Hm, psychomanipulacja fotosyntezy- czy to mógłby być temat pracy naukowej?:lol:
A promotor ?Może dr habil.Georginia Super?:lol::lol::lol:

older52
01-05-2010, 13:56
Hm, psychomani
Albo Migalski niejaki..

.:lol::lol::lol:

słodkapanna
01-05-2010, 13:59
Migalski na recenzenta!:lol::lol::lol:

Kuropatkin
03-05-2010, 21:49
Migalski na recenzenta!:lol::lol::lol:
Pomigalski na pal!:mrgreen:

malgośkamówiąmi
03-05-2010, 21:58

Chyba się upił, bo bredzi jak dawno nie! Albo dorwał słownik wyrazów obcych i czyta chaotycznie.
Psychomanipulacja fotosyntezy...hmm...

hushek
03-05-2010, 22:02
Chyba się upił, bo bredzi jak dawno nie! Albo dorwał słownik wyrazów obcych i czyta chaotycznie.

Giorgio tak ma jak kogoś nie lubi, a jak kogoś lubi (na przykład mnie) to tylko delikatnie szepnie _ wredny jesteś:lol:

Skorpion 13
03-05-2010, 22:04

No gierguś! wyrabiasz się nasz forumowy oszołomku... Nie ma dwóch zdań...
Co to jest psychomanipulacja fotosyntezy??? Jak żyję już prawie 50 lat takiego dziwotworu językowego jeszcze nie spotkałem.

A co to są wzajemne oddziaływania informacyjne??? znowu termin-potworek...
Gierguś, ja doskonale wiem jakie wzajemne oddziaływania informacyjne masz na myśli... Jak każdy oszalały z poczucia misji kaznodzieja - my mamy słuchać Twoich wynurzeń.. Czyż nie tak?
W związku z tym jakie WZAJEMNE? termin wzajemne oznacza z grubsza wymianę informacji Jak i jej przyswojenie. Aby uznać informacje za godna utrwalenia - powinna ona spełniać szereg kryteriów. Twoje wynurzenia nie spełniają podstawowego kryterium. Nie są napisane w języku polskim. Jest to jakiś polako-pidżdżin albo inna gwara kruchtowa...
Ze swojej strony informacje płynące od użytkowników forum do Ciebie - olewasz, bo nie są zgodne z twoją wiarą... Tak wiarą, owym najzagorzalszym przeciwnikiem racjonalizmu i wiedzy.

słodkapanna
03-05-2010, 22:04
hushek, co tak skromnie?Było,że nie tylko wredny, ale i głupi-co tak się kaplimętów od giorgia wstydzisz?;)

Kuropatkin
03-05-2010, 22:10
Albo on, albo ja jestem pijany w dym.

hushek
03-05-2010, 22:11
hushek, co tak skromnie?Było,że nie tylko wredny, ale i głupi-co tak się kaplimętów od giorgia wstydzisz?;)

nie wstydzam siem, ale, że gupi jestem to sam wiem - to stwierdzenie jeno i nie traktuje tego jako komplement;)

słodkapanna
03-05-2010, 22:12
Gdybyś był tak pijany, to bredzenie georgia wydałoby Ci się słuszne i logiczne.Na trzeźwo jest nie do przetłumaczenia.

malgośkamówiąmi
03-05-2010, 22:13
Albo on, albo ja jestem pijany w dym.

E tam. No to w górę serca za tę fotosyntezę :drink:

conto
03-05-2010, 22:14
Gdybyś był tak pijany, to bredzenie georgia wydałoby Ci się słuszne i logiczne.Na trzeźwo jest nie do przetłumaczenia.

:lol: A ile to trzeba by wypić, żeby doszukać się w tym logiki?

Skorpion 13
03-05-2010, 22:15
E tam. No to w górę serca za tę fotosyntezę :drink:

I do tego psycho-zmanipulowaną....:drink::pijany:

słodkapanna
03-05-2010, 22:17
nie wstydzam siem, ale, że gupi jestem to sam wiem - to stwierdzenie jeno i nie traktuje tego jako komplement;)
Tylko georgio może tak mówić i tylko w jej wydaniu to komplement.
J a bym tego o Tobie na pewno nie powiedziala, ale ja nie georgio...;)

Kuropatkin
03-05-2010, 22:17
:drink::pijany::flaga:

malgośkamówiąmi
03-05-2010, 22:18
Concia, napiszę Ci, jak zacznę to coś rozumieć ;)

rubyjorg
03-05-2010, 22:20

Tego żadna wątroba by nie wytrzymała.:lol:

conto
Concia, napiszę Ci, jak zacznę to coś rozumieć ;)

Boję się, że nie będziesz w stanie :drink:

MagnificencjaS
Ożesz-Qurwasz-Mać!
Zerwałem kartkę z kalendarza a tam podają - na 4 maja święto naszej królowej NMP.
No to dlaczego ta data nie jest na czerwono?
-----------
A na dodatek słucham relacji z obchodów... a tu Jego Wielebna Powłóczystość biskup warszawski Nyczem zwany podaje "że rana smoleńska będzie się goić długo." To niech sobie posmaruje rivanolem.

słodkapanna
03-05-2010, 22:21
Obawiam się,że wkroczyć by należy w sferę wielkości niemierzalnych;)

malgośkamówiąmi
03-05-2010, 22:22
Boję się, że nie będziesz w stanie :drink:

Obawiam się,że wkroczyć by należy w sferę wielkości niemierzalnych;)

Jutro mam jeszcze wolne, mogę próbować :drink:

słodkapanna
03-05-2010, 22:25
Jak zdołasz cos pojąć- to pamiętaj,że na objaśnienia my, maluczcy gorliwie oczekujemy...;)

conto
03-05-2010, 22:26
Jutro mam jeszcze wolne, mogę próbować :drink:

Myślisz, że warto?

słodkapanna
03-05-2010, 22:27
Na wykładnię psychomanipulacji fotosyntezy n a p e w n o ...;)

Fanka
03-05-2010, 22:29

Obawiam się, że dużo. Baaardzo dużo... :mrgreen: :mrgreen:

Kuropatkin
03-05-2010, 22:29
Ożesz-Qurwasz-Mać!
Zerwałem kartkę z kalendarza a tam podają - na 4 maja święto naszej królowej NMP.
No to dlaczego ta data nie jest na czerwono?

Święto kościelne? Kościelne. No to tylko na czarno!

merkel56
04-05-2010, 22:33
Będzie na czerwono, cierpliwości. 10-04 też będzie na czerwono.

Mindcrasher
05-05-2010, 09:19
Będzie na czerwono, cierpliwości. 10-04 też będzie na czerwono.

Wystarczy powiedzieć, że już 2.04 przebiło Wielki Piątek;)

georginia
05-05-2010, 13:45
Tego żadna wątroba by nie wytrzymała.:lol:

Z idiotyzmami wielkiego destrukcyjnego wybuchu i niedorobionej ewolucji, to wasze wątroby wytrzymują. A rzeczywistych i rzetelnych faktów nie ....?

hushek
05-05-2010, 13:48
Z idiotyzmami wielkiego destrukcyjnego wybuchu i niedorobionej ewolucji, to wasze wątroby wytrzymują. A rzeczywistych i rzetelnych faktów nie ....?

Cześć Giorgio, długo Cię nie było - tęskniłem - tutaj nic nowego nadal same bezbożniki siedzą - a co u Ciebie ? Te różowe piguły poprawiły się ostatnio ?

malgośkamówiąmi
05-05-2010, 14:04

Jeśli to coś, te chore bzdety w swoich tzw. "blogach" uważasz za rzeczywiste i rzetelne fakty, to kubraczek wiązany na pleckach jest niezbędny!

reskacz1
05-05-2010, 14:11
a że msze są codziennie to i cały kalendarz jest na czarno a raczej jego daty!!! mówi to wam cuś!

Agafia
05-05-2010, 17:44
A w czem Wam święta owe(kościelne) przeszkadzają ?Nie chcesz nie obchodzisz ,to jak z imieninami-nikt do chlania nie zmusza..ja np. z bożego ciała zawsze mam radochę,biorę w piątek wolne i mam 4 dni na upodlenie w imię ichniej idei.Nie powiem by mnie to nie cieszyło.

georginia
05-05-2010, 20:09
Jeśli to coś, te chore bzdety w swoich tzw. "blogach" uważasz za rzeczywiste i rzetelne fakty, to kubraczek wiązany na pleckach jest niezbędny!

Według ciebie to nie wielki destrukcyjny wybuch i niedorobiona ewolucja są chorymi bzdetami tylko rzeczywiste i rzetelne fakty, to kubraczek... jest tobie natychmiast potrzebny.

słodkapanna
05-05-2010, 20:14
Wielki Wybuch to jest georgiowi potrzebny, nic innego nim(nią) nie wstrząśnie wystarczająco mocno, coby oprzytomniał(a).
A kubraczek- i tak, swoją drogą...

hushek
05-05-2010, 20:17
Wielki Wybuch to jest georgiowi potrzebny, nic innego nim(nią) nie wstrząśnie wystarczająco mocno, coby oprzytomniał(a).
A kubraczek- i tak, swoją drogą...

A ze mnom nie gada - obraził się niewdzięcznik czy co ?

słodkapanna
05-05-2010, 20:27
Być może powinieneś swe uczucia demonstrować nieco dyskretniej-najwidoczniej byłeś jak dla georgia zbyt bezpośredni...;)

MagnificencjaS
05-05-2010, 21:15
Według ciebie to nie wielki destrukcyjny wybuch i niedorobiona ewolucja są chorymi bzdetami tylko rzeczywiste i rzetelne fakty, to kubraczek... jest tobie natychmiast potrzebny.
A znasz Ruch Trzech Ołtarzy?
Okazuje się że seks-obsesja to choroba jaka trawi Kościół rzymski od wieków. Wchodzenie pod kołdrę opanował niemalże do perfekcji. Ostatnio odkrył, że małżonkowie nie idą do Boga pojedynczo, ale razem, we wspólnocie małżeńskiej - twierdzi nowa sekta w łonie czyli kościelny Ruch Trzech Ołtarzy.
Trzy zdrowiaśki - na trzy ołtarze. Nowoczesne małżeństwo katolickie powinno więc realizować swoje powołanie poprzez „trzy ołtarze" - domową kapliczkę, stół jadalny i łoże małżeńskie. Pary małżeńskie chcące uczestniczyć w „Trzech ołtarzach" deklarują wprowadzenie codziennego rytuału wspólnej modlitwy małżeńskiej przy domowym ołtarzu, odbywania raz w tygodniu poważnego dialogu na temat radości, smutków i wychowywania dzieci, a także „zobowiązują się do pełni obdarowywania się sobą poprzez współżycie seksualne" i „decydują się współżyć zgodnie z naturalnym rytmem płodności pary małżeńskiej, tym samym rezygnują z antykoncepcji i instrumentalnego używania seksualności". Ciekawym czy przed i po upojnym świntuszeniu należy odmówić "Zdrowaś Maryjo..." - i czy można doprowadzać do orgazmu w ciągu nocy dwa razy? Czy rozpustne kopulowanie jest nadal grzechem? Aby przyłączyć się do ruchu, wystarczy razem przystąpić do spowiedzi, przyjąć komunię świętą w intencji małżeństwa i odmówić modlitwę oddania go Bogu. No i przy okazji – a jakże by inaczej - złożyć stosowny dar serca czyli brzęczącą ofiarę.
O świętobliwa obłudo! O usakralniona hipokryzjo!

Skorpion 13
05-05-2010, 21:53
No i przy okazji – a jakże by inaczej - złożyć stosowny dar serca czyli brzęczącą ofiarę.

I o to przecież chodzi!

canislupus
06-05-2010, 16:22
Z tą brzęczącą ofiarą to pomyłka ,tu chodzi raczej o "szeleszczącom mile kopertem ".Wszak miesiąc "May" czas koszenia .

szakal
07-05-2010, 15:57
jednak tytuł wątku stwierdza nieprawdę.
spójrzcie na georgia niby takie wierzące a cudu nie ma. nadal głupiutki jak szafka na buty :) :)

hushek
07-05-2010, 16:00
jednak tytuł wątku stwierdza nieprawdę.
spójrzcie na georgia niby takie wierzące a cudu nie ma. nadal głupiutki jak szafka na buty :) :)

Ty bandyto co nienawidzisz ludzi...:lol:

szakal
07-05-2010, 16:03
Ty bandyto co nienawidzisz ludzi...:lol:

kogoś przecież trzeba :)

mc2
08-05-2010, 19:46
Pary małżeńskie chcące uczestniczyć w „Trzech ołtarzach" deklarują wprowadzenie codziennego rytuału ....
nie mam ślubu kościelnego, ale wytłumaczę mojemu facetowi, że mnie się to bardzo podoba. Ta metoda na 3 ołtarze, a szczególnie - codziennie rytuał.
Jak będzie miał problemy to mu nawet wiagrę fundnę, ale ten rytuał ma być :p

Dziadek33
08-05-2010, 21:29
Dawniej przystępowanie do trzeciego ołtarza wyglądało tak:
Mąż wchodził do sypialni żony i zagajał w ten sposób:
Nie gwoli swawoli, ale gwoli rozmnożenia ludzkiego plemienia, daj mi Wać Pani swego przyrodzenia.
Żoną zezwalała na stosunek w ten sposób:
W imię ojca i syna, niech Wać Pan zaczyna.

Kuropatkin
08-05-2010, 22:23
Dawniej przystępowanie do trzeciego ołtarza wyglądało tak:
Mąż wchodził do sypialni żony i zagajał w ten sposób:
Nie gwoli swawoli, ale gwoli rozmnożenia ludzkiego plemienia, daj mi Wać Pani swego przyrodzenia.
Żoną zezwalała na stosunek w ten sposób:
W imię ojca i syna, niech Wać Pan zaczyna.
A w finale:
Kończ Waść, wstydu oszczędź!

merkel56
08-05-2010, 22:45

O co chodzi z tymi ołtarzami, trzema w dodatku? Czy wszystko trzeba dzielić na trzy? Boga podzielili na trzy, dupczenie na trzy - coraz mnie z tego rozumiem.

PARNIKOLOG
09-05-2010, 00:49
http://www.se.pl/wydarzenia/opinie/koscio-powinien-zabierac-gos-w-sprawach-polityczny_138267.html

hushek
09-05-2010, 00:58
http://www.se.pl/wydarzenia/opinie/koscio-powinien-zabierac-gos-w-sprawach-polityczny_138267.html

Tekieli to jest niestety smutny przykład jak może człowiekowi inteligentnemu odpierdolić.....:(

polecam wszystkim (stare !!!!! roczniki brulionu....)

brulion – czasopismo literackie i kulturalne, ukazujące się w latach 1986-1999. Jego redaktorem naczelnym przez cały czas ukazywania się był Robert Tekieli.
Początkowo poświęcony zagadnieniom literackim i promowaniu nowego pokolenia pisarzy i poetów (zwanego potem często "formacją brulionu"). Z czasem zaczął się zwracać w stronę zjawisk społecznych, kulturowych i politycznych początku lat 90., zwłaszcza tzw. kultury alternatywnej (feminizm, multimedia, techno, cyberpunk itp.)
Po zmianie światopoglądu Roberta Tekielego (redaktor naczelny) anarchistyczny ton pisma zmienił się na bardziej konserwatywny, związany z katolicyzmem. Doprowadziło to do stopniowego spadku zainteresowania u pozostałych członków redakcji i końca ukazywania się brulionu.

beton
09-05-2010, 01:04
kurde popacz huszek
ja zawsze myslalam,ze brulion to taka kostka rosolowa do zupy

hushek
09-05-2010, 01:08
kurde popacz huszek
ja zawsze myslalam,ze brulion to taka kostka rosolowa do zupy

kcesz siembić?:D

Wilk Stepowy
09-05-2010, 01:10
kcesz siembić?:D

Już wiem, co to brulion (dzięki, becia :mrgreen:), ale siembienie...:confused:

maerose
09-05-2010, 01:52
Gówno prawda !
Brulion to taki wywar z truchła kurzęcego alibo wołowinowego i warzyw.
Dopiero potem to się suszy, robi kostki i owija w pazłutko.
I na tym pazłutku coś się pisze.

drdestrakszyn
09-05-2010, 01:57
Gówno prawda !
sie pisze''tylko dla koneserow'':mad:

rubyjorg
09-05-2010, 12:16
Gówno prawda !
Czyli brulion to wywar z bojlera:lol:

Dee Dee
09-05-2010, 13:16
Gówno prawda !

Uznaliśmy pani posta za najśmieszniejszego w miesiącu maju.W nagrode
wygrała pani wycieczke dla dwóch osób do Parzymiechów Dolnych

:mrgreen:

czytam i płacze ze śmiechu mae-doskonałe

Polska podziemna
09-05-2010, 14:15
Uznaliśmy pani posta za najśmieszniejszego w miesiącu maju.W nagrode
wygrała pani wycieczke dla dwóch osób do Parzymiechów Dolnych

czytam i płacze ze śmiechu mae-doskonałe
Wycieczka i dodatkowo niespodzianka w postaci przenośnej radzieckiej toalety turystycznej pomysłu Szury Fekaliowa.
Konstrukcja banalnie prosta.Obsługa też.
Dwa kijki.
Na jednym wiesza się kufajkę,a drugim odgania wilki.

rubyjorg
09-05-2010, 14:19
DD czy chodzi ci o pobyt w ośrodku wypoczynkowym w Parzymiechach?????

beton
09-05-2010, 14:52
Gówno prawda !

Czyli brulion to wywar z bojlera:lol:

a gowno prawda rozia
brulion jest z brojlera -ruby ma recht
bulion jest z byka (red-bull)

Polska podziemna
09-05-2010, 14:59
A atrament z pelikana.

Dee Dee
09-05-2010, 15:00
Zwiedzanie osrodka jest w planach wycieczki :mrgreen:

Pazłutko żondzi http://telepolis.pl/forum/images/smiles/laughing6. gif

Szczwacz
09-05-2010, 15:46
a świstak zawija w pozłotka?

Polska podziemna
09-05-2010, 20:17
A łyżka na to:
-Niemożliwe.
Morał prosty jak reklama piwa bezalkoholowego:
Pieluszki PAMPERS najlepsze dla mężczyzny.
NIE!
Domestos fresh.I już po pryszczach.
Cholera nie pamiętam.

malgośkamówiąmi
09-05-2010, 21:02
A łyżka na to:
-Niemożliwe.
NIE!
Cholera nie pamiętam.

Kurczę, to nie pij tyle!
Co będzie za parę latek????

Skorpion 13
09-05-2010, 21:13
A łyżka na to:
-Niemożliwe.
NIE!
Cholera nie pamiętam.

Mniej mięcha!
NA szczaw się przerzuć czy jakoś tak...:lol::lol::lol:

maerose
09-05-2010, 23:35

Znalazłam w guglach, a jakże.

Dłuższy pobyt na tym forum faktycznie będzie wymagał zainstalowania się tamże.

alaire1
09-05-2010, 23:57
Znalazłam w guglach, a jakże.

Dłuższy pobyt na tym forum faktycznie będzie wymagał zainstalowania się tamże.

Albo dalekiej emigracji !!!

maerose
10-05-2010, 00:35
Ach, kiedyś to się piło. Jedziemy do Czech, autokar rusza, butelki dzwonią...Jedziemy do Świnoujścia na prom, autokar przejeżdża przez most (koło mnie), kolega krzyczy: Rysiu, pierwsza woda minięta ! I już dzwonią butelki i szklanki, krystaliczny płyn leje się wartko...

to były wspomnienia globtrotuarki pijącej, a teraz....wstyd i mizeria i głód

Kuropatkin
10-05-2010, 00:37
Ach, kiedyś to się piło. Jedziemy do Czech, autokar rusza, butelki dzwonią...Jedziemy do Świnoujścia na prom, autokar przejeżdża przez most (koło mnie), kolega krzyczy: Rysiu, pierwsza woda minięta ! I już dzwonią butelki i szklanki, krystaliczny płyn leje się wartko...

Pięknie to opisał Pepeg Zgumy w swym dziele "Jak widzisz bracie po denaturacie?".

maerose
10-05-2010, 00:45
Pięknie to opisał Pepeg Zgumy w swym dziele "Jak widzisz bracie po denaturacie?".

Nie wiem dokładnie, ale wydaje mi się, że autorem był Skóra Ze Starego Szałasu.;)

drdestrakszyn
10-05-2010, 02:01
Nie wiem dokładnie, ale wydaje mi się, że autorem był Skóra Ze Starego Szałasu.;)
ten znany globtrotuar...? Amigos Podaj Mie Ten Bigos...?on ci to!;):mrgreen:

Kuropatkin
10-05-2010, 09:38
Ten sam, który zapodał podręcznik dla moderów - "Jak w Sudanie dali mi po bananie, a ja im nie".:mrgreen:

Polska podziemna
19-05-2010, 14:28
Wolę poemat Stanisławy Obścisłej
WOLNA ŚMIERĆ ZAKONNICY NA PUSTEJ ULICY.

Dee Dee
19-05-2010, 16:24
ten znany globtrotuar...? Amigos Podaj Mie Ten Bigos...?on ci to!;):mrgreen:
Łon ci to
Pepeg Zgumy
Nieślubny syn wodza
Azteków :lol:

IroB
19-05-2010, 17:49

musisz czesciej jezdzic do Swinoujscia :drink:

maerose
19-05-2010, 17:53
musisz czesciej jezdzic do Swinoujscia :drink:

Wiara czynim cuda, a wiarę straciłam, więc nie tak szybko z temy wyjazdamy. Obwiesić się jeno i tyle.

zrita
21-05-2010, 18:17
O cud wiary i nawrócenia buddystów modli się na Frondzie czterech ichnich userów:

Za nawrócenie buddystów
Deus , qui errantibus, ut in viam possint redire iustitiae, veritatis tuae lumen ostendis: da cunctis qui christiana professione censentur, et illa respuere, quae huic inimica sunt nomini; et ea quae sunt apta, sectari. Per Dominum.

A to wstrętna sekta...ten buddyzm...

A katolicy ją modlitwą pokonają...a jeszcze w dodatku...łaciną,
...buddyści niegramotni,nawet nie będą wiedzieli,kiedy staną się katolikami...

maerose
21-05-2010, 19:39
O cud wiary i nawrócenia buddystów modli się na Frondzie czterech ichnich userów:

A to wstrętna sekta...ten buddyzm...

A katolicy ją modlitwą pokonają...a jeszcze w dodatku...łaciną,
...buddyści niegramotni,nawet nie będą wiedzieli,kiedy staną się katolikami...

Wiesz, katolicy mogliby cisnąć w nich jakimiś relikwiami.. W końcu szczypta św, Stanisława uchroniła Kraków przed powodzią.

AQQ
23-05-2010, 19:33
Tak się zastanawiam, dlaczego "dobry Bóg" przyjebał się do naszego w 95%-ach chrześcijańskiego kraiku i zsyła nam tragedię za tragedią a im bardziej wierzące regiony tym skutki tragedii większe???
Dziś słyszę, że modlitwy tradycyjnie gówno dały, więc zaczął się gorączkowy czas żniw dla Caritasu ochoczo podającego w mediach numery swych kont, gdzie można (trzeba) wpłacać kasiorę na rzekomą pomoc dla powodzian. Ile z zebranych pieniędzy trafi do poszkodowanych wie chyba tylko ten psychopata, który tę powódź sprawił

MagnificencjaS
23-05-2010, 19:38
Nawet Episkookupant nie wie za co Bozia zsyla na ten narod takie kary. Potopem doświadcza akurat te bardziej religijne tereny, podtapia nawet kościólki i plebanie nie bacząc czy tam jest ukryty w wafelku zwanym eucharystią czy nie, pastwi się nawet nad nekrofilnymi szczątkami doczesnymi swoich owieczek...
Na dodatek pierdyknął na bezbożników po dwakroć gradobiciem - bo chce chyba przy okazji rozwalić tę szopkę bałwochwalstwa zwaną Bazyliką Opatrzności.
Okazuje się że nie powiedział ostatniego slowa. Według IMiGW ma jeszcze w planie kilka niebiańskich upustów do otwarcia.

Diogenes X
23-05-2010, 19:43
Bozia się złości, bo dalej nie wyniesiono Karolka na ołtarze

conto
23-05-2010, 19:45
Tak się zastanawiam, dlaczego "dobry Bóg" przyjebał się do naszego w 95%-ach chrześcijańskiego kraiku i zsyła nam tragedię za tragedią a im bardziej wierzące regiony tym skutki tragedii większe???Słyszłam kiedyś, że on w swej dobroci doświadcza tak tylko wybranych, i że należy się cieszyć, bo dostąpiliśmy łaski, i znaleźliśmy się w grupie wybrańców - a stąd najprostsza droga do nieba.

aniamania1956
23-05-2010, 19:45
Bozia dobrze wie, ze Karolek jednak nie zasluzyl...:king:

Diogenes X
23-05-2010, 19:52
Bozia dobrze wie, ze Karolek jednak nie zasluzyl...:king:Bozia wie, ale "my" nie powinniśmy. Nie po to nas stworzyła gorszymi od siebie, żebyśmy wiedzieli tak samo jak ona.
Należy wznieść Karolka na ołtarze, żeby bozia za taki błąd mogła nas ukarać.

AQQ
23-05-2010, 20:14
Caritas potrzebującym.

http://img9.imageshack.us/img9/2291/caritaspowodzi anom.jpg

Diogenes X
23-05-2010, 20:17
Caritas potrzebującym.
oj czepiasz się... odmówią modlitwę i rozmnożą tak, że starczy nawet dla niewiernych :D

MagnificencjaS
23-05-2010, 21:07
Coś mi się wydaje ze on go nie chce w Domu Ojca bo dowiedział się ostatnio że okrywał pedofilów i innych łotrów a naczelnego rozpustnika Maciela zrobił Generałem Chrystusowcow i sam Zbawiciel sie wkurwil do białości. Tylko dlaczego nie podlewa Watykanu?

eoo
23-05-2010, 21:10
Bardziej od wiary wierzę w logikę. Ale huj wie? Jak przeczytam POLA -LASKA z empiku to wam powiem czy wierzę w cuda czy w przeznaczenie czy regulowane przeznaczenie.

georginia
23-05-2010, 21:54

jp2 to aktor, polityk i fałszywy prorok, który nienawidził ludzi. Bo promował pogańskie zwyczaje obrzydliwości dla Wszechmogącego Boga.

rusek
23-05-2010, 22:06
jp2 to aktor, polityk i fałszywy prorok, który nienawidził ludzi. Bo promował pogańskie zwyczaje obrzydliwości dla Wszechmogącego Boga.

ja też mu dziś to tłumaczył ,ale nie chciał mnie słuchać :mrgreen:

http://s57.radikal.ru/i155/1005/da/f563d9a1073c.jp g

wróciłem :mrgreen:

szakal
23-05-2010, 22:59

my go tez nie lubimy :)
ale z tym wszechmogącym bobrem to pojechałoś. Kubuś Puchatek ma takie same moce :) :)

hushek
23-05-2010, 23:01
my go tez nie lubimy :)
ale z tym wszechmogącym bobrem to pojechałoś. Kubuś Puchatek ma takie same moce :) :)

samymi swoimi siłami natura Giorgio by nie stworzyła - cóś musi być z tą wszechmocą...:mrgreen:

MagnificencjaS
26-05-2010, 10:09
W Wadowicach stal się cót. Mimo iż nie było planowanego koncertu w hołdzie z okazji 90 rocznicy urodzin Wielkiego Herosa Cnót Wszelakich - podczas potopu nikt nie utonął.

maerose
26-05-2010, 15:04
W Wadowicach stal się cót. Mimo iż nie było planowanego koncertu w hołdzie z okazji 90 rocznicy urodzin Wielkiego Herosa Cnót Wszelakich - podczas potopu nikt nie utonął.

Tak, to CUT prawdziwy! Czyżby wszyscy mieszkańcy wskrabali się na dom urodzenia Wielkiego Polaka?
Stamtąd podziwiali nurt, pogryzając kremówki i gwarząc cichymi głosami.

aniamania1956
26-05-2010, 15:08
Zapomnialas dodac: i modlac sie zawziecie.

MagnificencjaS
26-05-2010, 20:47
Tak, to CUT prawdziwy! Czyżby wszyscy mieszkańcy wskrabali się na dom urodzenia Wielkiego Polaka?
Stamtąd podziwiali nurt, pogryzając kremówki i gwarząc cichymi głosami.
Ponoć śpiewali "barkę" - i to ich uratowało.

IroB
26-05-2010, 20:57
(Bozia wie, ale "my" nie powinniśmy. Nie po to nas stworzyła gorszymi od siebie, żebyśmy wiedzieli tak samo jak ona.
Należy wznieść Karolka na ołtarze, żeby bozia za taki błąd mogła nas ukarać.)cytat

nie bozia stworzyla nas ale jakies chuje kiedys wymyslily bozie i teraz mamy cud wiary.

MagnificencjaS
28-05-2010, 21:44
Ludzie! Rodacy! Był cót!
Tak twierdzi anonimowy pracownik tamy w Goczałkowicach. Przed przelaniem się i totalnej katastrofie o niewyobrażalnych rozmiarach uratowała kraj Niepokalana Dziewica Jasnogórska. Ponoć zbiornik już osiągał swoje krytyczne możliwości retencyjne, deszcz niespodziewanie przestał padać. Nagle ustanie opadu to faktycznie zdarzenie wywołane cudem, a okazało się ze jeden z pracowników przyznał się, że miał przy sobie święty obrazek własnie Niekopulanej.
Koledzy namawiają go aby fakt ten zgłosił do kurii.
Kuria cót oczywiście potwierdzi i powstanie na tamie sanktuarium a potem pielgrzymki i kasa....

zło
28-05-2010, 22:24
beatyfikują pracownika tamy, który miał obrazek dziewicy

CK Killer
30-05-2010, 01:14
beatyfikują pracownika tamy, który miał obrazek dziewicy

ale zaocznie bo on juz dawno zostal porwany do nieba na ognistym rydwanie i siedzi po prawicy boga