View Full Version : Dodatki mieszkaniowe
W moim przypadku oraz sąsiadki urzędasy odmówiły wypłacania należnej kwoty, chociaż spełnialiśmy wymogi. Zastosowali jakąś ciekawą metodę polegającą na zaniżeniu realnej kwoty opłacanego czynszu powołując się na różne ciekawe ustawy i doprowadziło to do zawyżenia kasy jaka zostaje z ojcowskiej emerytury.
Mozesz to jakos rozwinąć?
Ze niby nie dostaliście dodatku,czy jak?
No nie dostaliśmy, bo w odmowie podano zaniżony czynsz w porównaniu z tym, który jest płacony. Wygląda na to, że urzędasy kombinują ile się da, aby nie dawać forsy ludziom.
No nie dostaliśmy, bo w odmowie podano zaniżony czynsz w porównaniu z tym, który jest płacony. Wygląda na to, że urzędasy kombinują ile się da, aby nie dawać forsy ludziom.
A może ktoś z twego budymku cię podpierdolił za to, że agitujesz za rewolucją i wypieprzeniem urzędasów-darmozjadów w niebyt?;)
No ale sąsiadkę tak samo podpierdolili, a nie wydaje mi się, żeby była marksistką.
No ale sąsiadkę tak samo podpierdolili, a nie wydaje mi się, żeby była marksistką.
No, to jest terrorystką albo ma trzy cycki...
Liszby czełowiek, paragraf najdiotsa.:lol:
Mąż pewnie handluje pirackim softem.
dodatki mieszkaniowe
Że we w Pcimiu nie ma roboty, to uwierzę, ale że we w stolicy?
Pierdzicie tow.Berbeć na forum miast staremu pomóc.
Spaliłbym się ze wstydu, jakby mię ktoś bestialsko zasugerował dopłatę do mieszkania.
rubyjorg
05-04-2009, 14:50
Josif. Czy ty całkowitą opłatę za mieszkanie traktujesz jako czynsz? bo wiem ,że w mojej opłacie zawiera się jeszcze płatność za wodę, wywóz śmieci itp dlatego kwota którą płacisz za najem lokalu a oplata czynszowa mogą być różne.
No to wychodzi, że nie jestem takim dziadem... no bo tak se mogą to wszystko podliczać, że nikt nie dostanie.
No ale kurwa- urzędasy to mogłyby bardziej precyzować, a tak dopiero na koniec człowiek się dowiaduje.
wontrupka
05-04-2009, 15:10
Josif...przeciez masz internet! Dali Ci dokladne wytyczne co do ktorego artykulu ustawy sie odnosza.Wpisujesz szukana ustawe w przegladarke i juz wiesz, czy cie w bolo robia, czy niedoinformowana sierota jestes.
Pipa jestes i tyle.Zanim sie podnosi krzyk to sie sprawdza.
Przepraszam.
No, demagogu, chcieliście pluć na praworządność.
Adam Barycki
Tak mi sie przypomnialo... Polska to chyba jedyny kraj na swiecie, w ktorym placi sie czynsz za totalnie wlasnosciowe mieszkanie...
W krajach ucywilizowanych placi sie owszem ale za wywoz smieci, roczny podatek gruntowy, wode...
widzisz ile się muszą jeszcze od nas nauczyć;)
tygrysy666
05-04-2009, 16:16
urzędasy kombinują ile się da, aby nie dawać forsy ludziom.
Na tym polega urzędowanie.:lol:
:drink:
Violetta
05-04-2009, 17:07
Tak mi sie przypomnialo... Polska to chyba jedyny kraj na swiecie, w ktorym placi sie czynsz za totalnie wlasnosciowe mieszkanie...
W krajach ucywilizowanych placi sie owszem ale za wywoz smieci, roczny podatek gruntowy, wode...
Boziu, w Polsce tak samo To tylko tak ludzie nazywają te opłaty a naprawdę to właśnie woda, ogrzewanie, śmieci, ścieki, ochrona, administracja, podatek od nieruchomosci i co tak jeszcze kto ma ale to nie jest czynsz za mieszkanie.
Teresa Stachurska
06-04-2009, 15:41
Mogę zapytać? Ile % ucięli?
Boziu, w Polsce tak samo To tylko tak ludzie nazywają te opłaty a naprawdę to właśnie woda, ogrzewanie, śmieci, ścieki, ochrona, administracja, podatek od nieruchomosci i co tak jeszcze kto ma ale to nie jest czynsz za mieszkanie.
Dziekuje Viola, moze rozwine odrobine wlasna mysl przewodnia...
Kojarzy mi sie z czynszem poniewaz sa to oplaty miesieczne. W Raju, bule kwartalnie lub rocznie. Wypada mi mniej wiecej 15 - 30% ceny wynajmu, jesli nie mam kredytu.
W Polsce jak nie licze, zawsze wiecej...
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.