PDA

View Full Version : Pożar w kościele :) to się opłaca!!!

kalafii
30-05-2006, 19:21
150000 złotych przekazał komendant główny straży pożarnej jako nagrody specjalne dla strażaków ( 0k.150 ) biorących udział w akcji gaszenia pożaru w gdańskim kościele. Niesamowite, bo narażali się dużo mniej niż w normalnej akcji ratunkowej. Nie ratowali ludzi, nie zagrażało im niebezpieczeństwo. Wszystko gasili na odległość. Nic tylko gasić pożary w kościołach. A może je podpalać i gasić ? A może to fajna sprawa zostać teraz strażakiem. Przewiduję nagły wzrost podpaleń kościołów ( co za ulga...).
Ciekawe co się stanie jak płonąć będzie jednocześnie szpital i kościół. Gdzie pojadą strażacy?? Gdzie dają nagrody???

Morthyr
30-05-2006, 20:50
Faktycznie spore nagrody. Szkoda zabytku i bylyby uzasadnione gdyby w jakichs sposób go uratowali

szakal
30-05-2006, 21:23
Szkoda zabytku i bylyby uzasadnione gdyby w jakichs sposób go uratowali

sorry a jaki to zabytek skoro ma betonowy strop i de facto praktycznie to beton obmurowany cegłami i obłożony dechami. czyżby w średniowieczu budowano żelbetowe budynki :?: zabytkowe to właściwie było to co dało się z niego wynieść...

stahoo
30-05-2006, 21:34
zabytkowe to właściwie było to co dało się z niego wynieść...No tos wdepnal.
Jak jeszcze powiesz o monstrancjach...
Potem nie mow, ze cie........

null
30-05-2006, 22:58
W kwestji formalnej :
Jaki jest nr konta na który powinienem wpłacić pieniądze na odbudowę tej pięknej budowli?????

stahoo
30-05-2006, 23:21
W kwestji formalnej :
Jaki jest nr konta na który powinienem wpłacić pieniądze na odbudowę tej pięknej budowli?????
Dam ci swoje konto.

johnnyb
30-05-2006, 23:23
W kwestji formalnej :

My, Polacy w Anglii, utworzyliśmy specjalne konto, na które możesz dokonać wpłaty, chcesz numer??

null
30-05-2006, 23:32
My, Polacy w Anglii, utworzyliśmy specjalne konto, na które możesz dokonać wpłaty, chcesz numer??
Wiesz mam tylko złotówki i eura , a wymiana na funty i z powrotem umniejszy kwotę wpłąty na tak chwalebny cel .A tego chciałbym uniknąć.
Dlatego nie skorzystam z ...waszego konta . :P

....
Dam ci swoje konto.
To macie tam banki i pieniądze ???
Kurcze jak człowiek uczy się ....całe życie .
A jak nazywa się to coś co nazywacie ....pieniądzem..? :P :P :P

stahoo
30-05-2006, 23:56
Rzygasz humorem. :lol:

szakal
31-05-2006, 00:12

Krezus jak słowo daję, Krezus :P

zmieniłem bo źle wstawiłem cytat (był niezakończony nawias i brak cudzysłowa :)

kalafii
31-05-2006, 19:39
No i TYLE w jeśli chodzi o temat :wink: Reaktywowałem sie z ciepłych pieleszy bo coś mnie wkurzyło... a wy o kontach :P Po co konta może pojedziemy i odbudujemy?? Już raz odbudowywałem kościół ( na polecenie naczelnego) mam doświadczenie.

Pozdrówki

Scandalieros
31-05-2006, 21:56
może pojedziemy i odbudujemy??
Najpierw moze spalmy, a pozniej odbudujemy. W ten sposob kazdy zarobi a i moze problem bezrobocia zniknie :P :P :P