PDA

View Full Version : JAK SIE NIE NUDZIC

ŁORCYK
29-01-2006, 15:36
• Wielkanoc 1995 r. Na Grobie Chrystusowym ks. Jankowski umieścił obok siebie symbole Unii Wolności, PSL, SLD, SS, NKWD i KGB. - Gwiazdy Dawida nie włączyłem tylko dlatego, że jest ona wpisana w symbole swastyki i sierpa i młota - powiedział.

• Czerwiec 1995 r. W trakcie kampanii przed wyborami prezydenckimi, pytał: - A któż z tych polskich reprezentantów, waszych delegatów, którychście wybierali do Sejmu, do władzy, do rządu, powiedział, skąd przybył: czy z Izraela, czy z Moskwy?

• Listopad 1997 r. - Nie można tolerować mniejszości żydowskiej w rządzie - przekonywał ksiądz.

• W 1998 r. prałat ustawił stolik z antysemickimi książkami wewnątrz świątyni.

• Grób Pański z 2001 r., „roku Jedwabnego”, przedstawiał nadpaloną stodołę, z której wystawał szkielet. Obok figura Chrystusa w otoczeniu czaszek. I napis: „Żydzi zabili Pana Jezusa i proroków, i nas także prześladowali”.

• Wielkanoc 2004 r. Wystrojem grobu był kościotrup trzymający w dłoniach flagę Unii Europejskiej.

• W ubiegłym miesiącu ksiądz nawoływał zza ołtarza: „Wyjdźmy z bagna Żydów i judeokomuny”.

ŁORCYK
29-01-2006, 15:43
http://bi.gazeta.pl/im/5/2248/z2248005G.jpghttp:// bi.gazeta.pl/im/3/2316/z2316273G.jpg

null
29-01-2006, 17:30
Ale gdzie tu problem z .....nudą ??!

hafes
29-01-2006, 17:48
Ten gostek u góry nijaki Jan Kowski synek oficera wermachtu to żywy dowód katolickiej skromności, chrześcijańskiej zdolności do wybaczeń i znamienitych skutków wychowania w "porządnej, gdańskiej rodzinie".

ŁORCYK
29-01-2006, 17:57
null , czy naprawdem jestes uposledzony , un pokazuje jaksiem ni nudzic , a nie jak siem nudzic
ehe...heheh...ehe

null
29-01-2006, 17:59
Wyjaśnij mnie nieuczonemu ,co masz do ;
-jego wychowania ,.....czyżby pluł na chodnik ?
-komu i co nie wybaczył ? jeśli o to go proszono.
-co ma do tego skromnośc ??
-dlaczego ty masz być mniej wartościowy ,tylko dlatego że jesteś np .potomkiem kurwy z alfonsem . :shock:

hafes
29-01-2006, 18:17
Trudno null poziom twoich wypocin zakwalifikował ciebie do grupy "ignoruj". Jeżeli tego nie pojmujesz Ten gostek u góry nijaki Jan Kowski synek oficera wermachtu to żywy dowód katolickiej skromności, chrześcijańskiej zdolności do wybaczeń i znamienitych skutków wychowania w "porządnej, gdańskiej rodzinie".to po pełnej analizie twojej zboczonej pod wpływem szamańskiej wiary osobowości zatwierdziłem swoją wcześniejszą decyzję.

TAK CI DOPOMÓŻ BÓG

ŁORCYK
29-01-2006, 18:27
hafes , bzytko ignorowac , teros nawet siem gada s jaltysztami , cego ni das nullowi sansy , on jej pocebuje moze , nie bondz betón

hafes
29-01-2006, 19:05
Dam mu szansę. Łorcyk za tydzeń napisz czy się troszkę poprawił to przemyślę sprawę.

29-01-2006, 19:14
Obserwując, jak "Wybiórcza" co dzień atakowała ks.Jankowskiego, doszedłem do wniosku, ze prałat najprawdopodobnie jest w porządku, za dużo wie i mówi, stąd próby jego dyskwalifikacji. Zwłaszcza, iż parafinie są za nim! Chociaż nie mam 100% pewności, że nie jest tym, jak się go negatywnie przedstawia, to jestem szczególnie sceptycznie nastawiony na propagandę uprawianą przez Michnika (obcego)!

ODEZWA
do Narodu Polskiego
Ks. Prałata Henryka Jankowskiego
(fragment)
http://www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/JANKOWSKI-ks-pr_Odezwa-do-Narodu-Maj-2005.htm
o
Ateiści, libertyni, liberałowie, masoni i postkomuniści zdominowali Europę i Polskę. Systematycznie niszczą niepotrzebny im Kościół Rzymsko - Katolicki. Każdy prawdziwy, rzetelny katolik świadomy swego miejsca wobec Boga, wobec drugiego człowieka, wobec swojej Ojczyzny i wobec swego środowiska - to ich wróg. Planowo niszczą więzy rodzinne i poczucie patriotyzmu. Dużą część naszego społeczeństwa zepchnęli na margines życia, pozbawiając pracy, domów, mieszkań, możliwości kształcenia i korzystania z dóbr kultury. Trwa planowa produkcja bezrobotnych i bezdomnych niewolników ekonomicznych bez środków do życia. Miliony dzieci, kobiet i mężczyzn, emerytów, rencistów - żyje w skrajnej nędzy, poniżej minimum biologicznego. Pozostali - w obawie przed losem tych nieszczęśników -w rytm niewolniczej pracy, od rana do nocy - gonią za pieniądzem.

Jedynym Bożkiem staje się Mamona. W przewrotny sposób ludzie, partyjne kliki spod znaku SLD, czy Platformy Obywatelskiej działają jak masoni. Wykorzystując media sterowane przez Adama Michnika i Jerzego Urbana oraz media uzależnione w 100% od kapitału zagranicznego, a nawet wykorzystując prostactwo i prymitywizm ludzi władzy - atakują Kościół Katolicki, ludzi i instytucje z nim związane, atakują religię, księży i chrześcijańskie wartości moralne.

Jednocześnie świadomie i celowo propagują narkomanię, alkoholizm, rozpustę, aborcję, pogardę dla wartości narodowych i chrześcijańskich, dla europejskich norm kultury opartej na klasycznych wzorcach greckich, rzymskich, chrześcijańskich, wreszcie - zbrodniczo propagują masową eutanazję.

Quo vadis? Dokąd idziesz świecie współczesny, świecie bez Boga, bez Kościoła, bez religii, bez Ojczyzny, bez honoru, bez norm moralnych. Świecie ateistów i masonów! Dokąd idziesz świecie z kultem siły, przemocy i pieniądza?

Odpowiedź jest tylko jedna. Taki świat zmierza ku zagładzie!!! Jako Polak, Kapelan Honorowy Jana Pawła II i Kapelan "Solidarności" pytam: czy tak być musi? Czy o to walczyliśmy w 1980r. i 1989r.? Czy o to walczyliśmy również w latach 1956, 1970, 1976? Czy po to ginęły od kul tysiące patriotów polskich na rozkazy moskiewskich zbrodniarzy komunistycznych wykonywane rękami ich polskich służalców spod znaku PZPR, UB, SB?
Czy od 1989 r. samozwańcza elita polityczna sprawuje władzę naprawdę w imieniu i na rzecz Polaków?

krisbaum
29-01-2006, 20:46
Jedynym Bożkiem staje się Mamonaciekawe kogo miał na myśli, jak sobie przypomne fotki z jego imienin :D

null
29-01-2006, 22:02
Trudno null poziom twoich wypocin zakwalifikował ciebie do grupy "ignoruj". Jeżeli tego nie pojmujesz .........]
Skoro taka jest twoja odpowiedź na parę moich prostych pytań to liczę na to że przy moim nicku naciśniesz *ignoruj*.
W każdym bądż razie ja to jednak też uczynię .
Tak mi dopomóż Bóg. :?

ŁORCYK
29-01-2006, 22:47
Wyjaśnij mnie nieuczonemu ,co masz do ;

kierowal to do hafesa , ale ja odpowiem , bo to mój post , wiec mam prawo

-jego wychowania ,.....czyżby pluł na chodnik ?

Źródło: Kazanie z sierpnia 2005
Pozbieram się i jeszcze dokopię tym wszystkim, którzy na to zasługują

zeby tylko plul ,( jak ty tu bes zadnych jargumentóff ), to mozna by bylo i psejsc szpokojnie , ali un grozi zemstom , ks.pralat, jkakolwik
by una ni byla , a powinien wybacac i nadsztawiac drugi policek - nigdy lo tym ni slysales? , (retorycne)

-komu i co nie wybaczył ? jeśli o to go proszono

(nikomu , pac wyzej jak mas pamienc rybki akwariowej)

Źródło: fragment kazania, wg relacji Gazety Wyborczej z dn. 24.10.2004
Błagam was, zmobilizujcie się do walki z Judeo!

--co ma do tego skromnośc ??

.o kogo szkromnosc pytos? lo Jankowskiego? jesli tak , cy wies ile kostuje jeden z jego ornatóff? kuria mu na to dala?
cy wierni? jak myslis?

-dlaczego ty masz być mniej wartościowy ,tylko dlatego że jesteś np .potomkiem kurwy z alfonsem

i to ciem wlasnie klasyfikuje do twojego niewybrednego nicka jaki sam sobie przybrales , jestes nim (zerem) ,
pomówienia i wyzwiska sa twoim jedynym argumentem , nikt ci nie bedzie IGNORA wstawial , mam gdzies wielkosc Larrego
w tym momencie , ale ze jestes null ignorantem , to widac

null
29-01-2006, 23:35
[quote]Pozbieram się i jeszcze dokopię tym wszystkim, którzy na to zasługują

,......... ali un grozi zemstom ,........, a powinien wybacac i nadsztawiac drugi policek - nigdy lo tym ni slysales? , ....

...... jesli tak , cy wies ile kostuje jeden z jego ornatóff? kuria mu na to dala?
cy wierni? jak myslis?
Nie znam kazań prałata ,a Wybiórcza nie należy do moich *autorytetów * w cytowaniu tej dziedziny .
Ale ty mając dobrą pamięć na pewno pamiętasz co działo się przez wiele miesięcy na pierwszych stronach wszystkich brukowców typu Wybiórczej i nie chcę do tego wracać ,ale przypomnij mi kto i kiedy przeprosił go za to co się o nim wypisywało .
Aby zaś uzyskać zwykłe *przepraszam * potrzeba w Polsce założyć sprawę sądową to nie jest wina prałata .A "drugi policzek " nie ma nic do rzeczy przy zbeszczeszeniu swojego imienia .Nawet nasz wielebny *Uszaty* sądził się o nazwanie go <gebelsem> przez 13 lat z dr .Bergnerem

Niewiem ile kosztuje ornat ,może nawet milion ,(więc nasz *Uszaty * może sobie kupić takich prawie 1000 szt.) ale co to ma do rzeczy też nie wiem ,chyba że je ukradł wtedy poszkodowany powinien założyć mu sprawę .
Wiesz jakoś nie widzę tego aby prałat miał pytać się ciebie jak ma się ubierać ,jeśli tobie chodzi o to .
Lubię i kocham jak odnosisz się do mojego "nicku" ,bo wiem wtedy że mam rację a dyskutant nie mając argumentów właśnie wtedy odnosi się do niego mogąc wyżyć się ujadając na nim do woli. :P :P :P
W czym sukcesów życzę ci z całego serca . :P :P :P

ŁORCYK
29-01-2006, 23:49
... ...
znowu nic ni napisalas cego bym siem ni mók spodziewoc po tobie , co ma do tego "Uszat"?
tfoje jargumenty som rodzaju :
"...a w ameryce murzynów bija..."
chlubis siem szfoim nickiem , bes poceby , nawet ni wis jak do ciebie psylgnol , nikt ni jezd w sztanie ci go lodebrac
ehe...hehehe...ehe

null
30-01-2006, 00:01
... ...
znowu nic ni napisalas cego bym siem ni mók spodziewoc po tobie , co ma do tego "Uszat"?
e
On jest moim *wzorcem postępowania ,a co nie podoba ci się to ??? :lol:
chlubis siem szfoim nickiem , bes poceby , nawet ni wis jak do ciebie psylgnol , nikt ni jezd w sztanie ci go lodebrac
Mów o nim jeszcze ,jeszcze więcej .Ach..... katuj mnie moim *nickiem*. .........Klepaj ,stukaj ,rzucaj,pluj,straj ,z ohydzaj ,szarpaj ..........i kochaj dalej ten mój malutki ,maciupeńki jedyny w swoim rodzaju NICK . :lol: :lol: :lol: :lol:

ŁORCYK
30-01-2006, 00:04
sam se go kochoj ....
ni na temat, znowu plywos

null
31-01-2006, 18:01
sam se go kochoj ....
..........
Więc proszę nie zajmuj połowy swoich postów moim i tylko moim *nickiem*. Jak nie umiesz odpowiedzieć rzeczowo i konkretnie to" milcz " a ja to zrozumię . :lol:

ŁORCYK
01-02-2006, 01:49
ni jezdes w sztanie zrozumniec , poniewas jak do tyj pory nie sztac ciem bylo na zaden jargument i ty kces zecowej lodpowiedzi , dyc jezdes wyjalowiony !!
ehe...hehehehe...ehe

Josif
01-02-2006, 13:42
Co ci ludzie w tym spasionym, czarnym burżuju widzą?

01-02-2006, 21:48
Co ci ludzie w tym spasionym, czarnym burżuju widzą?
Ten ksiądz wygląda mi na bardziej szczupłego od Urbana!

Jego ornaty, w kolorach narodowych, z białym orłem, bardzo mi się podobają. Mają swoją wymowę! I nie słyszałem jescze, aby ktokolwiek wytknął Jankowskiemu, że beszczeci patriotyzm czy symbole narodowe. Nikt chyba nie może mu zarzucić, że kiedykolwiek kpił z polskości, czego np nie można powiedzieć o Naczelnym i innych "sławnych polakach"...
http://bi.gazeta.pl/im/5/2248/z2248005G.jpghttp:// bi.gazeta.pl/im/3/2316/z2316273G.jpg :cry:

stahoo
01-02-2006, 22:11
Jego ornaty, w kolorach narodowych, z białym orłem, bardzo mi się podobają. Mają swoją wymowę! No, kurwa, rece opadaja! Brakuje jeszcze na tych szatach wesolych reklamy papierosow i tampaksow.

null
01-02-2006, 22:18
...........! Brakuje jeszcze na tych szatach wesolych reklamy papierosow i tampaksow.
....i też papieru toaletowego który w końcu jest zarezerwowany na podobiznę * Naczelnego *. W końcu każdemu według ....zasług :lol:

Mietek
01-02-2006, 22:23
Kukuła!
Się podobuje Tobie ten Jankowski w tych szatkach?
Gusta zatem obaj podobniaste macie.
Osobą duchowną żeś Kukuła? Ze świecęniami?
Lata mi to. Twoja rzecz.

Nic mi Kukuła do zsatek, do ornata, ale do kolorystyki i symboliki i owszem mam.
Gdy klecha przywdzieje sie jak ten wyżej wsio ok, gdy ja bym sie w takie rzeczy ubrał już be.
Samoobrony nie kocham ale pamiętam ile jobów Lepper i ska dostali za....krawat w kolorach narodowych. A politykowi i partii takie cósie chyba bardziej przystoją.
A szatki Jankowskiego kojarzą mi się z tanią oryginalnością właśnie. Nie tanią w sensie kasy a tanią w sensie moralności. No ale hrabia & admirał HJ nigdy skromnym ci nie był.

ŁORCYK
02-02-2006, 02:50
No, kurwa, rece opadaja! Brakuje jeszcze na tych szatach wesolych reklamy papierosow

NA SZPECYJALNE ZYCENIE SZTAHA

http://images1.fotosik.pl/18/p8i5owlkdyth3e20.jpg

a na tampakszy psyjdzie cas jak szpotko siem s Alzheimerem

Izdzio
02-02-2006, 16:22
Jego ornaty, w kolorach narodowych, z białym orłem, bardzo mi się podobają. Mają swoją wymowę! I nie słyszałem jescze, aby ktokolwiek wytknął Jankowskiemu, że beszczeci patriotyzm czy symbole narodowe.

Jako obrońca polskości pewnie wiesz, że jedną z tradycji wręcz mądrością narodu są przysłowia. Otóż jedno z nich mówi, że "nie szata zdobi człowieka".
Dziwi mnie jak można oceniać człowieka po szatach, szmatach słowach. Wykorzystywanie szat czy słów do osiągania korzyści i to kosztem biedniejszej części swoich rodaków jest zwykłym oszustwem. Chyba, że dokonywanie oszustw np. za pomocą ornatu z godłem narodowym nazywasz patriotyzmem.

Josif
02-02-2006, 16:33
"Nie szata zdobi człowieka" to wymyślił Sokrates, jak spierdzielił od Ksantypy i go zobaczyli jego kumple!

Izdzio
02-02-2006, 16:39
Ale zgodnie z definicją u nas te słowa robią za przysłowie.

02-02-2006, 18:24
Jako obrońca polskości pewnie wiesz, że jedną z tradycji wręcz mądrością narodu są przysłowia. Otóż jedno z nich mówi, że "nie szata zdobi człowieka".
Dziwi mnie jak można oceniać człowieka po szatach, szmatach słowach. Wykorzystywanie szat czy słów do osiągania korzyści i to kosztem biedniejszej części swoich rodaków jest zwykłym oszustwem.
No właśnie! Co do szat, zgadzam się, co do słów - to bardzo wazna przesłanka do oceniania człowieka!
Chyba, że dokonywanie oszustw np. za pomocą ornatu z godłem narodowym nazywasz patriotyzmem.
Miłosz wspominał: „Na okładce był orzeł bez korony. Mój list — ze są dwa orły, jeden z koroną, drugi bez, i że żadnego sobie nie życzę — wprawił wydawcę w najwyższe zdumienie (...) Przyznaję, że na "polskość"; jestem alergiczny"
Za to stwierdzenie "wieszcz" odznaczony został Orderem Orła Białego (tym razem orłem nie wzgardził) :!: :evil: :evil: :evil:

Mietek
02-02-2006, 19:07
To go Kukuła nie czytaj, nie kupuj.
Miłosza.

Ja nie czytam, nie kupuję,nie krytykuję.
czemu?
Ano on mi loto.

A nobla dostał. I to mnie cieszy, boć Polak jest.

Izdzio
03-02-2006, 13:15
Co do szat, zgadzam się, co do słów - to bardzo wazna przesłanka do oceniania człowieka!

A ja się nie zgadzam. Spójrz na takiego Leppera, Kaczyńskiego czy Giertycha. Wszyscy zawsze mają piękne słówka na podjęzyczu i co z tego. Albo Życiński, który krytykuje Rydzyka za mieszanie się do polityki i popieranie PiS-u, a sam podczas ostatnich wyborów poparł PiS-owskiego Pruszkowskiego na prezydenta Lublina i pewnie znowu go poprze teraz.
Słowa są oczywiście ważne, ale jak za nimi idą adekwatne czyny.

Josif
03-02-2006, 23:29
Order Orła Białego jak pamiętam wprowadził August II aus Sachsen.

ŁORCYK
04-02-2006, 02:23
http://ic1.deviantart.com/fs9/i/2006/024/f/8/Epope ja_Narodowa_by_Atael.jpg

Josif
04-02-2006, 11:14
Co to ma być qrwa!?

ŁORCYK
04-02-2006, 21:32
PAN TADEUSZ cwoku

don balon
04-02-2006, 22:08
Co to ma być qrwa!?

Góóóóóóóóówno!

Mietek
04-02-2006, 22:57
O!!!!!
Null nam się wrezscie cosik po ludzkiemu rozpisał.
Nie ma jakichś tam departmentów, jakichś agentów, etc.
Ano niektórych do tego ignored dodałem. Nulla nie.
Czemu? Ano temu, że pisze głupoty, pwtarza się jak stara płyta ale przebłyski ma i czasami coś napisze.
Z sensem. Po swojemu ale jakos języka innego też używając. Czyli jednak szansa jest, że jednak do kultury dyskusji dojdzie.
Może.

krisbaum
05-02-2006, 00:16
Albo ja jestem upośledzony jakiś abo co ale ja ani łorcykowego obrazka nie widze a null od kilku postów się nie odzywa :|

don balon
05-02-2006, 09:23
Tego obrazka nie ma :) Nie jesteś pod tym wzgledem uposledzony :D

stahoo
05-02-2006, 10:00
Tego obrazka nie ma :) Nie jesteś pod tym wzgledem uposledzony :DTen obrazek byl i wczesniej. Zeby go mozna bylo obejrzec, trzeba bylo kliknac prawym przyciskiem myszki. Ja tak go ogladalem. Moze jestem uposledzony?

krisbaum
05-02-2006, 10:40
no klikłem prawym, otworzyło mi się kolejne okno a w nim mały prostokącik z napisem Image :D

stahoo
05-02-2006, 10:49
no klikłem prawym, otworzyło mi się kolejne okno a w nim mały prostokącik z napisem Image :DTeraz to juz nie trzeba, bo obrazek jest. A kiedy go nie bylo widac, trzeba bylo na ten krzyzyk(?!) kliknac z prawej i tam bylo Image. Znow kliknac, ale juz z lewej i on otwieral sie w nowym oknie.

Mietek
05-02-2006, 12:16
Staś?
Co Ty pleciesz?
Ty na krzyżyk klikasz?
Napisz po ludzku, np plus.

stahoo
05-02-2006, 12:20
Staś?
Co Ty pleciesz?
Ty na krzyżyk klikasz?
Napisz po ludzku, np plus.No nie tak napisalem! Nie tak! Litosci, Mietku! Powinno byc: WALE w krzyzyk.

Mietek
05-02-2006, 12:31
Ok.
Tak może być.
Ino aby nie odczytano tego jako kpiny z uczuć.

Kiedyś jednej cos powiedziałem a ona mi na to, że jej uczucia obraziłem.
A obraziła się na całego i do niczego juz nie doszło ( od tej pory).
Wychodzi na to, że obraza czyichś uczuć jest bardzo groźnym przestępstwem.
Więc " wal w krzyżyk"! Alternatywa " klikaj w plusa".

stahoo
05-02-2006, 13:05
Ok.
Tak może być.
Ino aby nie odczytano tego jako kpiny z uczuć.
Więc " wal w krzyżyk"! Alternatywa " klikaj w plusa".A co zrobic jak ja lubie haftowac krzyzykami (nie sztandary koscielne a makatki)?
I gra jest taka "kolko i krzyzyk". A skrzyzowanie jak teraz nazywac? Szelki se tez zakladam na krzyz. No sam nie wiem....

Josif
05-02-2006, 14:27
Haftować można fraktalami.

A to krzyżyk jest upośledzony!

ŁORCYK
07-02-2006, 02:35
haft ksyzykami ... tytul KACUSKA

http://i2.ebayimg.com/01/i/04/01/57/73_1.JPG http://www.pszczolkoweskarby.com.pl/images/4125.JP G

SLICNE
http://www.ml-photojokes.art.pl/pictures/pic_3095.jpg

Josif
07-02-2006, 15:47
A co to za zboczeniec?

don balon
07-02-2006, 16:19
A co to za zboczeniec?

Już własnego starego nie poznajesz?

ŁORCYK
08-02-2006, 00:46
"...22 lutego br. Podkomisarz Robert Grupa z Komendy Miejskiej Policji w
Tychach zarekwirowal ksiazki prof. Jerzego Roberta Nowaka, w jednej z tyskich
ksiegarni - nad ktora znajduje sie siedziba lokalnych wladz SLD. Rekwizycje
uzasadnil doniesieniem o popelnieniu przestepstwa, sprawe zarejestrowano pod
nr. D-628/02. Wobec prof. Nowaka wszczeto postepowanie z paragrafu 257 kodeksu
karnego. Jest to zarzut szerzenia antysemityzmu. ... "

http://www.wiedza.servis.pl/images/thumb/9/92/Jrno wak.jpg/180px-Jrnowak.jpg

Autor ponad 40 książek i 1,4 tys, publikacji prasowych.

Jerzy Robert Nowak, główny ideolog rozgłośni ojca Rydzyka, jeździ po Polsce i nawołuje do tworzenia "czarnych leksykonów". Będą zawierać negatywne charakterystyki niechętnych Radiu Maryja kandydatów do samorządów. Broszury mają trafić do każdego "polskiego i katolickiego" domu
- W leksykonach musi znaleźć się prawda o kandydatach do samorządu, o podejściu do Polskich spraw, o przeszłości - przekonywał Nowak. Jego zdaniem - jeśli ktoś był w PZPR, trzeba to przypomnieć. Ujawniona powinna być też przynależność do młodzieżówek komunistycznych i informacje, czy kandydat chodzi do kościoła i jest katolikiem.

Tytuły mówiom sycko : "Kogo muszą przeprosić Żydzi", "Sto kłamstw Jana Tomasza Grossa o żydowskich sąsiadach i Jedwabnem" "Przemilczane zbrodnie".

gosciu napewno siem nie nudzi , ino w szfojij lopsernej biografii zapomniol dodoc jednego , co niewygodnego faktu ze swojego życiorysu - pod koniec lat 80. był we władzach krajowych Stronnictwa Demokratycznego, satelickiej partii PZPR.

ehe...hehehe....ehe

Josif
08-02-2006, 21:03
Kolejny jebany konformista.

don balon
09-02-2006, 11:21
Kolejny jebany konformista.

Brawo za wysiłek umysłowy włożony w napisanie tej odpowiedzi! :lol: :lol: :lol:

ŁORCYK
12-02-2006, 23:04
http://images3.fotosik.pl/22/5c9wcnrf136nwo1s.jpg

Josif
14-02-2006, 00:01
Wbije mu nóż w plecy, co wkurzy moherów, którzy rozszarpią krasnala.

Ogien
14-02-2006, 15:08
Ci dwaj ze zdjecia to dobrana para - jeden mowi za duzo a drugi wogole nie umie mowic. Jeden lize dupe wladzom swieckim,drugi lize dupe wladzom koscielnym. Jeden robi nagonke na bylych komunistow,drugi daje pieniadze ze skarbu panstwa dla purpurowych. A obu juz dawno wszy powinny jesc dupe na Kamczatce.

Ogien

stahoo
14-02-2006, 15:28
A obu juz dawno wszy powinny jesc dupe na Kamczatce.

prosilem juz przeciez. Nie trzeba mi tu zasmiecac dziewiczej przyrody ptactwem obraczkowanym i grzybami trujakami.

RedBuntownik
14-02-2006, 23:57
Ja mysle ze najlepiej od razu potopic w cholere...

stahoo
15-02-2006, 00:03
Ja mysle ze najlepiej od razu potopic w cholere...Te z lewej to maja uczulenie na wode. Szczegolnie wislana.

Josif
15-02-2006, 17:20
Towarzyszu! A co chcecie od Kamczatki? Przecież potrzeba wam rąk do pracy. Tam dużo wolnej przestrzeni. Byśmy kogoś podesłali. A natura? Może jakiś niedżwiedż wpierdzieli taką kaczkę ze smakiem. Więc przyroda też zyska.

stahoo
15-02-2006, 18:17
Może jakiś niedżwiedż wpierdzieli taką kaczkę ze smakiem. Więc przyroda też zyska.
W zadnem takiem wypadku! Przeciez ptasia zaraza juz do granic kraju najjasniejszego podebrala sie. Niedzwiedzie chcesz mi wytruc? A kim ja potem narod oswiecony straszyl bede? Samym Putinem? Nie wystarczy.

Josif
15-02-2006, 20:18
A może niedżwiedzie są odporne, bo nie mówili w TV aby jakiś padł.

A u wos to i tak nic niezbadanego nie przejdzie przez granice.

A można jeszcze straszyć tymi limonowcami.

stahoo
15-02-2006, 20:24
A u wos to i tak nic niezbadanego nie przejdzie przez granice.Zalezy w ktora strone. A jak nie przejdzie, to przeleci.

Josif
15-02-2006, 20:27
A podobno Ruscy wystrzelili z armaty Dymitra Samozwańca. I on poleciał do Polski.

RedBuntownik
16-02-2006, 01:02
a ja slyszalem ze piorun kulisty mozna zrobic w mikrofalowce

RedBuntownik
16-02-2006, 01:06
...i ze zaby potrafia latac....

Latające żaby

W 1996 roku naukowcom z Uniwersytetu w Nijmegen w Holandii udało się sprawić, że żaba zaczęła lewitować. Pod wpływem silnego pola magnetycznego uporządkowano orbity elektronów wszystkich atomów żaby w wyniku czego wytworzyło się pole o biegunie przeciwnym do otaczającego je pola magnetycznego. Powstała w ten sposób siła odpychania utrzymywała żabę w powietrzu. Naukowcy zakładają, że przy użyciu silniejszego generatora będzie można sprawić, że również człowiek oprze się grawitacji.

to moze przy uzyciu silniejszego generatora av`ala bysmy wystrzelili spoza forum?
:lol:

stahoo
16-02-2006, 12:13
...i ze zaby potrafia latac....(...)to moze przy uzyciu silniejszego generatora av`ala bysmy wystrzelili spoza forum?
Nie warto tyle techniki wykorzystywac.
W mlodosci mojej z zabami to my slomka i nadymac.
Z Av tez tak mozna. Tyle, ze zamiast slomki, to ta rure z gazem, co ja ruskie chca w morzu utopic.
Potem na pole buraczane i stahetom go. Stahetom.
Poleci!

ŁORCYK
18-02-2006, 23:39
Av na forumnie musi zosztac , dodaje szpecyficnej pikanterii

stahoo
18-02-2006, 23:44
Av na forumnie musi zosztac , dodaje szpecyficnej pikanterii
No to nadymamy go, a potem spilkom. Cus tam zostanie.

Josif
19-02-2006, 00:17
Avał będzie nam służył w statystyce do rysowania krzywej Gaussa. Zawsze ktoś musi charakteryzować się skrajnościami.

Mietek
19-02-2006, 11:42
Staho!
Ta nadymana żaba bez słomke nie przeżywała.
A ta lewitująca po lewitacji żyła?
Bo o tym nie ma wieści.
To do Czerwonego Buntownika pytanie.

Josif
19-02-2006, 13:49
No oczywiście, że przeżywała, tylko jej atomy były naładowywane.

Nie można zabijać żab ani słomakami ani generatorami, bo są pod ochroną. Wszystkie zwierzęta, które należą do rodzaju Rana.

RedBuntownik
20-02-2006, 15:14
Chyba przezyla...bo w koncu chca wyprobowac na czlowieku to samo...mozemy na gustawie wyprobowac :lol:

stahoo
20-02-2006, 15:42
Chyba przezyla...bo w koncu chca wyprobowac na czlowieku to samo...mozemy na gustawie wyprobowac :lol:

http://www.animac.vov.ru/smiles/smail/pump.gif

stahoo
20-02-2006, 15:47
No oczywiście, że przeżywała, tylko jej atomy były naładowywane.

http://www.animac.vov.ru/smiles/smail/elektro.gif

Josif
20-02-2006, 20:38
Teleportowali ją w czasie, żeby zabiła Hitlera!

ŁORCYK
23-02-2006, 18:11
http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/zakonnica_smoke. jpg

RedBuntownik
23-02-2006, 18:38
Jak widac na zdjeciu powyzej, siostry uzywaja wielu srodkow by uzyskac trans religijny...a wy mi nie wierzycie ze Bethanki w Kazimierzu zryly sobie glowy bieluniem dziedziezawa znaleziona na ogrodku klasztornym a pomylona z salata....

ŁORCYK
23-02-2006, 19:57
http://archivehentai.com/games/cumgame.html

RedBuntownik
23-02-2006, 23:58
A wlasciwie czemu dales link do tej przezabawnej gierki? :lol: :lol:

ŁORCYK
24-02-2006, 00:44
gadajom , co zakonnice bawiom siem w jinternecie , to co mi tam , niech siem tys pobawiom
(jak majom sim nudzic?)

Josif
27-02-2006, 20:24
http://www.hentaikitty.com/ A to jeszcze znalazłem!

ŁORCYK
03-03-2006, 00:57
Tadeusz Rydzyk w Toruniu mieszka
czarna sukienke ma ten koleżka.
Uczy, tłumaczy w Radiu Maryja
kto godny chwały a kto wręcz kija.
Leje na serce miód swoim gościom
do adwersarzy zionie miłością.
Żyda, Masona czuje z daleka
wszystko w nim widzi oprócz czlowieka.
Glemp traci nerwy: "Rydzyk - lobuzie",
Tadzio z uśmiechem nadyma buzie.
Pieronek błaga: "Daj na wstrzymanie",
to on rozkręca nową kampanie.
Życinski prosi: "weź - odpuść sobie",
a Rydzyk: "spadaj, co zechce - zrobie".
Rząd go popiera, prezydent chwali
Lepper z Giertychem pokłony wali.
Czuje sie bosko jak w siódmym niebie
do Sejmu wchodzi tak jak do siebie.
A gdy podskoczyć ktoś mu próbuje
armie BERETÓW mobilizuje.
Ich nie obchodzi, co sadzi prasa -
że dla Rydzyka Bogiem jest KASA.
Mohery wielbią swego pasterza
dla nich ważniejszy jest od PAPIEŻA!
Ojciec dyrektor wyprał mą "dynię",
Ale mu wierzę, że z nim nie zginę.
Czekam na pensję jak na zbawienie
Żeby zapełnić jego kieszenie.

krzyno
03-03-2006, 01:22
Łorcyku,a dajze pszepis na to z tej niebieskiej flaszki.Może i mnie najdom takie zacne rymy.

ŁORCYK
03-03-2006, 03:38
1410 <---- psepis

krzyno
03-03-2006, 09:50
I niebieskie wychodzi? :shock:

Mietek
03-03-2006, 09:57
Tylko trzeba atramenta trochę dolać. Nie za duzo, bo moc napój straci.

krzyno
03-03-2006, 10:11
Tylko trzeba atramenta trochę dolać. Nie za duzo, bo moc napój straci.

:shock: :shock: :shock:
juz myślałem,że to podrasowane "niebieskie żyto"

ŁORCYK
03-03-2006, 22:37
soka z borówek tsa dolac , i wyglondo jak prawdziwo dykta
ehe...hehehe...ehe

ŁORCYK
15-03-2006, 03:11
http://prawdapunk.pr.funpic.de/fa_galeria/albums/u serpics/10001/pol15.jpg

ŁORCYK
20-03-2006, 00:03
http://images3.fotosik.pl/38/c1nir83gkpf34rak.jpg

Mietek
20-03-2006, 00:44
Mózgu szuka?
Palcem?
W nosie?

szakal
20-03-2006, 00:50

to jest mini zakład recyclingu. odzyskiwanie spirytusu z dykty. siostrzyczki mają łby do interesów :twisted: :twisted:

stahoo
23-03-2006, 13:22
Jak sie nie nudzic?
A seksem sie zajmowac trzeba.
Bo sakramentalne to dzielo.......
http://149.156.124.13/~mdx/porady_seksualne_z_radi a_maryja.mp3

Agafia
22-03-2010, 13:39
No rzeczony seks jest rozwiązaniem,a i jego owoce w przypadku zajścia na 18 lat na pewno zajęć dostarczą .Nuda jest zjawiskiem częstym ,dotyka ludzi niezależnie od ich statutu ,płci etc.Bardzo nudzą się kobiety-te porządne,bogobojne a co za tym idzie:

Iksy”, „sutanny”, „koloratkowi”, „panowie w czerni”, „czarni” – tak określają swoich ukochanych kobiety księży. W trudnej miłości do kapłana wspierają się w internecie, gdzie stworzyły specjalne forum, które spełnia funkcje kozetki u terapeuty. Tylko tutaj, w atmosferze anonimowości, mogą mówić szczerze o swoich rozterkach, codziennych zmaganiach i życiu w ukryciu.

Historia zakazanej miłości kobiety do księdza rzadko ma szczęśliwy finał. Takie uczucie od zarania jest naznaczone piętnem grzechu, zdaje się nieczyste, brudne. Dla wielu kobiet związek z kapłanem staje się źródłem frustracji, udręczenia. Żyją pod ogromną presją, w nieustannym duchowym i emocjonalnym napięciu. Codziennie, godzina za godziną - aż do obłędu. Wiele zmaga się z depresją, załamaniem, brakuje im sił do życia. Kiedy zostają porzucone, długo nie mogą się pozbierać. - Kochałam nad życie, byłam manipulowana, wykorzystywana i oszukiwana. Moja udręka podczas trwania związku i trauma po jego odejściu trwała trzy lata. Trzy lata szarpaniny, tęsknoty, utraty osobowości, zgody na to, na co nikt przy zdrowych zmysłach, by nie przystał. Takie związki okaleczają psychikę na całe życie! – wyznania takie jak to, dają obraz cierpienia z jakim zmagają się kobiety księży. ciąg dalszy wyznań nieszczęsnych pod linkiem

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wyznania-kochanki-ksiedza,wid,10828770,wiadomosc.html

Mindcrasher
23-03-2010, 00:00
Ale wątek-trupa wykopałaś, to niemal iście IPNowska ekshumacja;) Co do tematu, mam kolegę-ruchacza, który prawictwo stracił w wieku kilkunastu lat pod Lednicą (tam gdzie te pielgrzymki), był ministrantem i pomocnikiem na pogrzebach a teraz jest w seminarium i celibat wydaje mu się nie przeszkadzać. Znam go od małego, niemożliwe żeby wytrzymał;)

Agafia
23-03-2010, 11:08
lubię czasem to i owo wygrzebać ;) Twoją wypowiedz zdaje się potwierdzać wiele przypadków o jakich głośno ostatnimi czasy.W celibat a raczej w trwanie w nim ja również nie wierzę.Dlaczego?Biologia,chemia ,hormony i inne takie.Nie wiem po co komu to pitolenie o czystości cielesnej.Byłoby milej,mieć w sąsiedztwie pastora z rodzinką niż faceta w czerni,który podobno nie bzyka.

Obuz
29-03-2010, 16:16
Uło Matkum Boskum ja mślałem, że to zestaw do lewatywy. :lol:

rusek
29-03-2010, 16:32
Uło Matkum Boskum ja mślałem, że to zestaw do lewatywy. :lol:

ale nie użyłeś tego wynalazku przed tą panią?

null
01-04-2010, 02:01
MARIONETKI

Jak się nie nudzić? gdy oto nad globem
Milion gwiazd cichych się świeci,
A każda innym jaśnieje sposobem,
A wszystko stoi - i leci...

I ziemia stoi - i wieków otchłanie,
I wszyscy żywi w tej chwili,
Z których i jednej kostki nie zostanie,
Choć będą ludzie, jak byli...

Jak się nie nudzić na scenie tak małej,