PDA

View Full Version : prohibicja

Oreł
26-05-2006, 20:39
Jak można wyczytać na interii:

cyt. "w związku z wizytą papieża w Polsce czeka nas prohibicja. Są jednak osoby, których abstynencja nie obowiązuje.
Rząd wprowadził całkowity zakaz sprzedaży alkoholu w miastach, które odwiedzi papież, przypomina "Metropol". W restauracji kelner nie poda nam lampki wina, a w sklepie nie kupimy piwa. W czwartek i w piątek prohibicja obowiązuje w stolicy, w piątek w Częstochowie, a w sobotę i niedzielę w Krakowie."
co się kurwa wyrabia w tym kraju przecież to jest nie do pojęcia najpierw rydzyk potem zjebane wybory a teraz przez jakiegoś wała którego mam w dupie (jeżeli kogoś obraziłem to też mam go w dupie) człowiek zapierdalający przez pięć jebanych dni w tygodniu nie może w piątkowy wieczór dać upustu swoim potrzebom? cos mi się wydaje że najwyższy czas składać aparature bo przyjdzie mi jeszcze troche pożyć w tym kraju a o suchym pysku się w Polsce żyć nie da :evil:

Morthyr
26-05-2006, 21:45
Nie tylko w warszawie, ale nawet w oddalonym o 100 km radomiu. To jest dopiero przegięcie.

szakal
26-05-2006, 21:50
Nie tylko w warszawie, ale nawet w oddalonym o 100 km radomiu. To jest dopiero przegięcie.
no to witaj bracie u nos na Śloncku tyż żodnyj halby ni kupisz :P a do Krakau i do Medalikowa to po 80kilosów momy :P

Morthyr
27-05-2006, 00:33
U nas na szczescie sa nielegalne meliny :)

krisbaum
27-05-2006, 07:48
A my z tatkiem pierwszy garnek bimbru ściągli, a piwo można kupić tylko jakieś szczyny poniżej 4,5%, ja przezornie zaopatrzyłem się dzień wcześniej, ine że okazało się, że zysk zwyciężył chore zakazy. Nie powiem gdzie i co ale kupiłem :P

Morthyr
27-05-2006, 09:13
Jasne, bardzo często zdarza się złamanie zakazu, a najlepszym przykładem jest restauracja w sejmie, gdzie dziennikarze wczoraj dokonali prowokacji

27-05-2006, 09:40
A czy za komuny nie było wprowadzonego zakazu sprzdaży alkoholu w godzinach dopołudniowych???

stahoo
27-05-2006, 10:11
A czy za komuny nie było wprowadzonego zakazu sprzdaży alkoholu w godzinach dopołudniowych???
Eeee tam, Kukulo....
Widac, zbyt mloda jestes, zeby tamte czasy pamietac.
Ja pamietam.
NIC nam nie przeszkadzalo miec gorzale do 13.00.
Polak potrafi!

Josif
27-05-2006, 17:13
Jak widać tylko Kukuła nie łamie przepisów i pijał dopiero po 13. I nie wyszło mu to na zdrowie! :lol:

szakal
27-05-2006, 21:02

oczywiście że był. ale nawet wtedy gdy Dżipit Secund bywał w Jaśnie Oświeconej, nie mówiąc już o Breżniewie, nikt nie zamykał monopolowych na caly dzień no chyba że z braku towaru :P:P:P

ŁORCYK
27-05-2006, 21:04
iii tam , pani KUKULOWA nawyt ni wi , co ssala bimber do tsynasztej kazdego dnia pses pempowinem , f tamtych casach ...
dlatego tsa jej wybacyc , ze casem pierdzieli....cós ...tam ...se

szakal
27-05-2006, 21:08
U nas na szczescie sa nielegalne meliny :)

nie żebym się czepiał ale legalne też u was są :?: :P:P

Josif
28-05-2006, 14:10
U mnie to tam w rejonach bazaru Różyckiego jest podobno ich trochę.

mohawk
28-05-2006, 18:34
Gdzieś czytałem, że w jakimś lokalu polewano za darmo. Taki sposób na ominięcie kretyńskiego zakazu sprzedaży. W sumie niezły pomysł, zwłaszcza jeśliby "domyślni" klienci dawali sute 'napiwki'.

ŁORCYK
28-05-2006, 22:56
to skoda , co ni bylo zakaza prosztytucji...
moze by dawaly za darmo :D

szakal
28-05-2006, 23:00
to skoda , co ni bylo zakaza prosztytucji...
moze by dawaly za darmo :D

no popatrz ŁORCZYK oni to przeoczyli :P wszystkiego zakazali a zapomnieli o dziwkach :P czyzby to przypadek a może to w jakiś sposób oddanie chołdu jednej takiej niewieście :?::P

ŁORCYK
28-05-2006, 23:05
tsa by PAP-e szpytoc

28-05-2006, 23:16
Skończcie już te lamenty! :D Bo jak widzę, niczego złego w pielgrzymce papieża żescie nie znaleźli (a dobrego tymbardziej) jeno brak alkoholu!!! I na nic doswiadczenie nabrane za komuny we wczesniejsze zaopatrywanie się w trunki, i na nic przechwałki o pędzeniu bimbra... Biadolenia o suchym pysku skomlenie się wciąż niesie!
A od jutra znów możecie chlać! :lol: :lol: :lol:

ŁORCYK
28-05-2006, 23:24
ciesem siem nipomniernie pani KUKULOWO , bo pani , pani KUKULOWO to gado, ni kto inny

stahoo
28-05-2006, 23:25
Skończcie już te lamenty! :D Bo jak widzę, niczego złego w pielgrzymce papieża żescie nie znaleźli (a dobrego tymbardziej) jeno brak alkoholu!!! I na nic doswiadczenie nabrane za komuny we wczesniejsze zaopatrywanie się w trunki, i na nic przechwałki o pędzeniu bimbra... Biadolenia o suchym pysku skomlenie się wciąż niesie!
Dzieki ci ogromniaste, Kukulo!
Chociaz jutro to ja osobiscie koncze trzydniowe.
Mimo zakazow i potepienia.
Chlali my bimberek przepuszczony dla osiagniecia krysztalowej czystosci, przez podpaski.
Ni mo lepsejsiego filtra.
Podpaski sluza tez do niezauwazalnego przenoszenia trunkow na zaklady pracy i fabryki.
Urzedy tez.
Slyszalem, ze i na Blonia mlodziez tak szmuglowala.
Bo ziab byl nieslychany.
P.S.Chcialbym zobaczyc te balangi, ktore zaczely elyty zaraz po starcie aeroplana z b16.

Violetta
28-05-2006, 23:43
a u nas były degustacje i wolne datki na rozwój :-)

stahoo
28-05-2006, 23:46
a u nas były degustacje i wolne datki na rozwój :-)
Adres dawaj!
Na wszelki. :lol:

AleLuja
29-05-2006, 10:50
Pewnie, to nie jest złe że ludzie masowo zaprzestaną płacić abonament na debilną TVP .

Violetta
29-05-2006, 23:24
Pewnie, to nie jest złe że ludzie masowo zaprzestaną płacić abonament na debilną TVP .[/quote]

Abonament będzie za trochę doliczony do albo prądu albo do PIT-u. Teraz juz nie odpuszczą bo reklamy zabiorą prywatni nadawcy i Rydzyk