PDA

View Full Version : Lustracja funkcjuszy kościoła

Strony : [1] 2

Mietek
21-05-2006, 23:13
Przypuszczam, że temat ten bedzie coraz częściej występował. Może by tak w jednym temacie było?

Ano teraz sprawa owego rzekomego (?) współpracownika SB Czajkowskiego.
Sprawa robi się trochę dziwaczna, jak w sprawie owego Hejmy - "Hejnała" (co ciekawe sprawa Hejmy jakoś "przyschła").

Otóż sprawę "nagłośnił" ów Niewiadomski z IPN-a. Czemu? Po co? Dlaczego? Jakaś dziwna w tym IPN-nie panuje "dążność" do publikacji takich rewelacji. Nie, nie dlatego to piszę, by owych "tajnych współpracowników" Służby Bezpieczeństwa w obronę brać. Przypuszczam, że ta "dążność" to nie fachowość, nie gorliwość, a bardziej chęć "sławy".

Dziwna też reakcja zaistniała na "rewelację" o Czajkowskim.
A to Rada Etyki Mediów się oburzyła na "Życie...", a to jakiś Friszke chce "lepszego "fachowca", bo ów Niewiadomski za słaby.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,48114,wid,8315566,wiad omosc.html
http://wiadomosci.wp.pl/kat,48114,wid,8317292,wiad omosc.html

Tu zaś przedziwny brak inicjatywy w tropieniu onych agentów w łonie kościoła przez "wewnętrzny" organ.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,48114,wid,8317300,wiad omosc.html

Widać z tego, że o ile "laikat" ujawnia, broni, szaty rozdziera, to "sukienkowi" najchętniej by oba końce w wodę wsadzili - co mnie i za bardzo nie dziwi.

szakal
21-05-2006, 23:38
do tematu:
Ksiądz Michał Czajkowski upoważnił redakcję pisma do przekazania wyrazów ubolewania z powodu "braku roztropności w przeszłości".
http://wiadomosci.onet.pl/1326251,11,item.html

posypał głowę popiołem :?:

rzep
22-05-2006, 13:20
do tematu:
Ksiądz Michał Czajkowski upoważnił redakcję pisma do przekazania wyrazów ubolewania z powodu "braku roztropności w przeszłości".
http://wiadomosci.onet.pl/1326251,11,item.html

posypał głowę popiołem :?:

A inny ksiądz,molestujący wielokrotnie 10-letnią dziewczynkę( nie chłopca,chyba jakiś w miarę normalny :?: :) )poddał się dobrowolnej karze na 5 lat nawracania niewiernych w więzieniu :D .Jak będzie miał "wyniki" to ani chybi wyjdzie po roku,dwóch i zostanie przeniesiony na inną odpowiedzialą parafię :)
Co do Czajkowskiego to Boże przebacz mu,albowiem nie wiedział co czyni,amen.

LarryTM
22-05-2006, 15:36
slyszalem barwne opowiesci o tym co robia z pedofilami w wiezieniach. klecha bedzie w 7dmym niebie...

szakal
22-05-2006, 17:14
slyszalem barwne opowiesci o tym co robia z pedofilami w wiezieniach. klecha bedzie w 7dmym niebie...

pewnie mydło to zawsze będzie leżało na podłodze :P:P:P

Gabi_43
22-05-2006, 22:56
A może tak bez mydła - lepsza zabawa dla chłopaków spod celi, cięższa pokuta dla skazanego :roll: :roll: :arrow:

rzep
22-05-2006, 23:11
A może tak bez mydła - lepsza zabawa dla chłopaków spod celi, cięższa pokuta dla skazanego :roll: :roll: :arrow:

E tam.Będzie miał osobną celę z ołtarzykiem, i dostępem do tv sat i jakoś przeTrwa.
A pod prysznic będzie chodził w asyście zaproszonych okolicznych ministrantów i to oni będą się schylać po mydło. :) :) Gorzej gdyby się trafił klawisz "komuch",ale ci to pewnie już dawno na przyśpieszonej emeryturze. :D

24-05-2006, 21:57
No i co z księżulkiem??? Pan Edelman broni go jak tylko może! :shock:
"Prowadzi się teraz kampanię nienawiści, tak jak w przypadku ks. Czajkowskiego. To jest akcja polityczna, która ma kompromitować przyzwoitych ludzi. Robi się to przeciwko postępowi" - konkluduje rozmówca "Trybuny". Więc ostawcie ks. Czajkowskiego w spokoju!
http://fzp.jewish.org.pl/news//fullnews.php?id=127

szakal
24-05-2006, 22:07
No i co z księżulkiem??? Pan Edelman broni go jak tylko może! :shock:
"Prowadzi się teraz kampanię nienawiści, tak jak w przypadku ks. Czajkowskiego. To jest akcja polityczna, która ma kompromitować przyzwoitych ludzi. Robi się to przeciwko postępowi" - konkluduje rozmówca "Trybuny". Więc ostawcie ks. Czajkowskiego w spokoju!
http://fzp.jewish.org.pl/news//fullnews.php?id=127

tak jak trafi na zwykłego szaraka, który ma jeszcze pecha że kiedyśjego dziadek należał do PPR to robi się z niego kanalię, konfidenta itp, itd. ale jak takie rzeczy robi ksiądz to o dziwo winny jest...

...no a jakże znowu biedny szary obywatel, którego dziadek nierostropnie należał do PPR. bo to on jest tą kanalia, która sprowadziła na manowce powszechnie szanowanego obywatela. bo to ona nakłaniała go do współpracy, wciskała szmal za nią i wykorzystywała informacje od sukienkowego. to jest właśnie mentalność katoli, którzy dla swoich interesów i uwiarygodnienia nawet najgłupszych tez są w stanie skumać się nawet z samym diabłem :(

24-05-2006, 23:22
Więc podważasz słowa autorytetu, który na dodatek pisuje do Trybuny???
:lol: :lol: :lol:

szakal
24-05-2006, 23:29
Więc podważasz słowa autorytetu, który na dodatek pisuje do Trybuny???

nie czytuje Trybuny więc dla mnie on nie jest żadnym autorytetem, no chyba że dla takiego zagorzałego czytelnika jak ty :)

Mietek
25-05-2006, 08:53
A co jest autorytetem Kukuła dla ciebie?
W rozumieniu prasy, czasopism.
Nasz Dziennik; Niedziela,Nie, czy czasoposmo wydawane raz na dwa tysiące lat?

ŁORCYK
26-05-2006, 22:30
se gadajta co kceta a Cajkoski kablowol i tyla , 20 lat ni zawierol ryja ino kablowol , do kolejnych oficyróff SB , jak leciolo ...
ehe...hehe...ehe
http://ww6.tvp.pl/2216,20060518343517.strona

szakal
26-05-2006, 22:46
se gadajta co kceta a Cajkoski kablowol i tyla , 20 lat ni zawierol ryja ino kablowol , do kolejnych oficyróff SB , jak leciolo ...
ehe...hehe...ehe
http://ww6.tvp.pl/2216,20060518343517.strona

ale co nie mam racji ŁORCYKU :?: jak czarny coś przeskrobie to zaraz ma armię obrońców ale jak zrobi to zwykły Kowalski, którego dziadek był w PPR to ma przejebane na całej linii bo nawet pies z kulawą nogą nie wstawi się w jego obronie tylko co rusz to znajdzie się kolejny oskarżyciel...

ŁORCYK
26-05-2006, 22:53
mas racjem sakal , jak mas racjem , to jom mas ,
ino hipokryzjo tak wielgo jezd f KK , co syckim wytykajom zdzblo f oku , ino same f szfoim belki ni widzom , to tys jich gadka , co sami jij ni psestsegajom ,
syf, obluda, klamsztfo , mojo gnojóffko ji ujebane lonuce som cysciejse lod szumienia jakigokolwik ksiondza

Oreł
26-05-2006, 23:24
co za wątek moi drodzy żeśta tu rozpoczęli
po pierwsze po huj bronić kler im więcej im się dostanie tym więcej ludzi zrozumi że ten kraj byłby lepszy bez kościoła w w roli głównej
po drugie żecz nie w tym żeby osądzać osoby za coś co kiedys przeżyły bo zapewne większość z nas w tamtych czasach nie żyła i nie czuła wszechobecnej analizy każdego wypowiedzianego słowa
po trzecie doszedł AWS do władzy mógł otworzyc archiwa
po czwarte w obecnym czasie służy to tylko temu by eliminować osoby niepożądane albo zagrażające tym którzy mają piecze nad tymi archiwami
po piate równie dobrze możemy w ten sposób bronić Jaruzelskiego ale co to da?
po szuste może zająć się ważniejszymi sprawami jak naprzykład opodatkowaniem kościoła rewizją ich finansówki itd. sądze że to o wiele więcej pożytku przyniesie niż to co kto kiedys powiedział o tym czy tamtym

ŁORCYK
26-05-2006, 23:33
po siudme , .... loddech casem biezes? :shock:

Oreł
26-05-2006, 23:40
po siudme , .... loddech casem biezes?

po łusme Łorcyk właśnie se dychom :D

28-05-2006, 01:37
A co jest autorytetem Kukuła dla ciebie?
W rozumieniu prasy, czasopism.
Nasz Dziennik; Niedziela,Nie, czy czasoposmo wydawane raz na dwa tysiące lat?
Ani jedna kreska nie przeminie...
A jak obcy dobrze gada :wink: (choćby nawet do Trybuny nie pisywał), to i go nawet lubię, a Ty??? :lol: :lol: :lol:

Mietek
28-05-2006, 19:00
Kukuła!
Ja nie wiem, czy ty swój, czy obcy właśnie.
Bo piszesz jak jaki "obcy" Polak.

A ja nie po to pisałem byś jakieś głupoty wypisywał i temat zmieniał.
Temat jest: współpraca kleru ze Służbą Bezpieczeństwa.
I nie jest ważne, czy ona (SB) była be czy cacy. Ważne kto współpracował i jakie są rzeczywiste przyczyny ujawniania niektórych. Niektórych powiadam! A dlaczego nie wszystkich?

28-05-2006, 19:53
Dobra Mietku! To była z mojej strony tylko taka prowokacja, której nie zrozumiałeś lub uniknąć chciałeś...
Otóż, jak zasłyszałem (co może być zwykłą plotką) ks. Czajkowski podobno był tzw. postępowym duchownym, czyli "miał skłonnosci liberalne", nie wspominając o mocnym sympatyzowaniu z kręgami żydowskimi... Stąd podobno jego wystąpienia przeciwko "seansom nienawisci" propagowane ponoć przez Rydzyka, stąd stanowcze "nie" dla lustracji...
Jak się teraz okazało, ponoć spiskował przeciwko ks. Popiełuszce!
Pikanterii w całej sprawie, w moim mniemaniu dodaje fakt, iż pan Marek Edelman, Żyd z pochodzenia, wysoce odznaczony przez Kwaśniewskiego, były żołnierz AK, Powstaniec Warszawski, uczestnik buntu w getcie, współzałożyciel KOR, działacz Solidarnosci, dawniej członek UD, UW, aktualnie PD, często nazywany autorytetem, broni wspomnianego księdza, czego nawet nie robią duchowni katoliccy!
A Ty sam najlepiej wiesz, jaki mętlik robi mi się w głowie, gdy wokół naszych, polskich spraw snują się teoryje spiskowe o grupach trzymających władzę... :D

Mietek
28-05-2006, 21:32
Ano więc do twego.

Piszesz "ponoć". Więc co? Plotki, pomówienia? Ja pisałem podobnie przy sprawie Hejmy, wcale go nie broniąc a "punktując" słabe lub naciagane sprawy i sytuacje.
Ja jestem przekonany o dużo większych mozliwościach polskich specsłużb. Nie mam na myśli osiągnięć w kraju ale wyraźnie mam na uwadze działania poza krajem, ukierunkowanie na Watykan. Uważam otóż, że polskie służby miały tamże swoje źródła dużo wyżej uplasowane aniżeli "stanowisko" jowialnego i naiwnego Hejmy. Jestem przekonany, że w Watykanie większość państw ma swoją wysoko uiplasowaną agenturę. Miała, ma i dążyć będzie do dalszego ich rozwoju! U nas pisze sie zas o takich działaniach jako nagannych.

Przy Edelmanie masz za złe Kwaśniewskiemu odznaczenie tegoż wysokimi orderami. A czy ten Edelman nie jest wielkim i bohaterskim człowiekiem?
Bez względu na to czy jest, czy nie jest Żydem. Czy bohaterem jest tylko "czysty rasowo" Polak, potomek powstańca styczniowego czy listopadowego i syn żołnierza w armii Andersa?

Stwierdzę takoż, że nie wiem jaki się tobie mętlik w głowie robi od tych teoryj spiskowych, na dodatek jeszcze wplątanych w grupy trzymające władzę.
Skończmy wreszcie uważać, że tu u nas rządzą ciągle jacyś "obcy"!
Skończmy wreszcie obwiniać za nasze winy innych. Musimy nazwać po imieniu gdzie leżą te nasze winy i kto jest winien. Nie zaś ciągle wskazywanie innych jako winnych - tu odsyłam do haseł PiS, które twój spisek "obcych" zamieniła na słynny "układ".

28-05-2006, 23:46
Ano więc do twego.
Piszesz "ponoć". Więc co? Plotki, pomówienia? Ja pisałem podobnie przy sprawie Hejmy, wcale go nie broniąc a "punktując" słabe lub naciagane sprawy i sytuacje.
Nie sądzę. Piszę "ponoć", ponieważ dopuszczam jedynie małą myśl, iż bespieka mogła sfabrykować dowody, ale raczej skłaniam się ku wiedzy ekspertom z IPN, którzy twierdzą, że to niemożliwe!
Twierdzisz, że to naciągiwane??? Też nie sądzę, szkoda że Kiszczak zaczął kasować dokumenty, moze wtedy nie byłoby takich wątpliwosći...?
Nie widzę, aby oskarżeni się bronili, więc sądzę, że tak księża, jak i Wolski i inni trudnili się tym procederem, z różnych pobudek zresztą...

Ja jestem przekonany o dużo większych mozliwościach polskich specsłużb. Nie mam na myśli osiągnięć w kraju ale wyraźnie mam na uwadze działania poza krajem, ukierunkowanie na Watykan.
Watpię. Naczytałem się o masonerii zagnieżdżonej w Watykanie, JPII miał również być tym, co miał odwieźć ludzi od katolicyzmu. No i Opus Dei miał być drakońską organizacją. Teraz Benedykt XVI "kalając się" w Oświęcimiu, za przykładem poprzednika stał się "prożydowski", ale mam te teorie głęboko gdzieś... Najważniejszy jest człowiek w kontekscie miłości Boga, stąd dialog, pojednanie, prawda, słowa przebaczenia...
A jak już, to na Watykan ukierunkowane były specłużby komunistyczne zwłaszcza..
Przy Edelmanie masz za złe Kwaśniewskiemu odznaczenie tegoż wysokimi orderami. A czy ten Edelman nie jest wielkim i bohaterskim człowiekiem?
Bez względu na to czy jest, czy nie jest Żydem. Czy bohaterem jest tylko "czysty rasowo" Polak, potomek powstańca styczniowego czy listopadowego i syn żołnierza w armii Andersa?
Nie byłbyś sobą ,gdybyś nieodwrócił kota do góry ogonem!
Nic z tych rzeczy! Jego życiorys godny jest naśladowania, aczkolwiek ludzi z UW nie bardzo cenię, ale jeśli co chwila pokazują go w TV jako autorytet, jak napieprza na sektę od Rydzyka, to mam mieszane uczucia...
Również, gdy ostro broni oskażonego księdza katolickiego...
Bo nie wiem, czy mówi szczerze, czy prowadzi jakąs wojnę ideologiczną...

Stwierdzę takoż, że nie wiem jaki się tobie mętlik w głowie robi od tych teoryj spiskowych, na dodatek jeszcze wplątanych w grupy trzymające władzę. Ja też nie wiem, co Cię napadło, by stweirdzić, ze jakieś specsłużby polskie działały w Watykanie, no chyba że dawne WSI...

Skończmy wreszcie uważać, że tu u nas rządzą ciągle jacyś "obcy"! No jednak mam wrażenie, że Polską ciągle rządzą ludzie, dla których interes Polski nie jest na pierwszym miejscu. A takiemu Urbanowi za nic w swiecie nie wierzę!!!

Skończmy wreszcie obwiniać za nasze winy innych. Musimy nazwać po imieniu gdzie leżą te nasze winy i kto jest winien. Nie zaś ciągle wskazywanie innych jako winnych - tu odsyłam do haseł PiS, które twój spisek "obcych" zamieniła na słynny "układ". Dokładnie! Gruba kreska zniweczyła to! Prawda jest najważniejsza, choćby bolesna, ale pozbawi nas niepotrzebnych insynuacji, zakończy krąg podejrzeń.

stahoo
28-05-2006, 23:52
No jednak mam wrażenie, że Polską ciągle rządzą ludzie, dla których interes Polski nie jest na pierwszym miejscu.
Nie bluznij, Kukluo!
Toc to narod wybral tych, co to Polska rzadza.
Demokratycznie wybral. :lol:

29-05-2006, 00:02
Nie bluznij, Kukluo!
:D A tak! To prawda!
Jeno tych ukrytych trzeba jeszcze wypłoszyć (np. pismaków, co karmią manipulacją !) :D

stahoo
29-05-2006, 00:07
Nie bluznij, Kukluo!
:D A tak! To prawda!
Jeno tych ukrytych trzeba jeszcze wypłoszyć (np. pismaków, co karmią manipulacją !) :D
Cus mi tu Mysiom pachnie.

null
29-05-2006, 00:09
[.........
Co do Czajkowskiego to Boże przebacz mu,albowiem nie wiedział co czyni,amen.

Słusznie i takie..... chrześcijańskie . Brawo .Brawo rzepku
Ale z drugiej strony jak pomyślę że być może on kontaktował się w przeszłości z tatusiem Johnna b ,albo nie daj Boże ze Skandalem , i nie czując smrodu wydzielającego się od nich dzielił się z nimi wiadomościami i jakimiś informacjami które trafiały w końcu na biurko tej *Uszatej Szmaty* ,w rządzie żydokomuchów , To mam wątpliwości czy ten jakże chrześcijański gest "rzepki " jest tu na miejscu.

Wyobraźcie sobie sami że mogła zdarzyć się sytuacja ,w której ks.Czajkowski przebywał nawet w jednym pomieszczeniu z tym zawszonym Uszatym zasrańcem , Czy jest możliwość większego upodlenia się i upadku .?
A tu <wybaczcie mu >,..rzepki... .Nie wiem czy stać byłoby mnie na takie..... miłosierdzie. :P Czuję się zawstydzony :oops:

ŁORCYK
29-05-2006, 00:10
a lo cy tu dalij deliberowoc , schodzic s temata ,
podpierdalol 20lat i tyla , tako jezd prawdo
ksiónc , skurwysynek

29-05-2006, 00:15
Jakżesz Nullu straszne posępstwo swymi usty wprowadzasz na to wesołe forum! Klimat psujesz, wesołosć zabijasz, nudę ględzenia o czarnych wprowadzasz... Ech kurna, bez Ciebie to forum byłoby o wiele lepsiejsze... :D :P :lol: :lol: :lol:

ŁORCYK
29-05-2006, 00:16
zero dodaje pikanterii temu klimatowi , ma un tu byc ji basta

null
29-05-2006, 00:26
zero dodaje pikanterii temu klimatowi , ma un tu byc ji basta
Staropolskie Bóg zapłać dobry człeku !. :P

stahoo
29-05-2006, 00:28
Staropolskie Bóg zapłać dobry człeku !. :P
Bog zaplac?
Nie ma takiego banknotu!

ŁORCYK
29-05-2006, 00:29
ni szpoukfalej siem ,
co ? wody sfinconej zes siem ochlal? :shock:

null
29-05-2006, 01:01
Jakżesz Nullu straszne posępstwo swymi usty wprowadzasz na to wesołe forum! Klimat psujesz, wesołosć zabijasz, nudę ględzenia o czarnych wprowadzasz... Ech kurna, bez Ciebie to forum byłoby o wiele lepsiejsze... :D :P :lol: :lol: :lol:
Otóż przy całym szacunku dla prof.Czajkowskiego nie mogłem znieść ze przez całe lata właśnie wypowiedzi profesora były używane i interpretowane dwuznacznie przez wszystkie szmatławce i brukowce z * Nie* włącznie .Dlatego też rewelacje z ostatniego okresu przyjąłem prawie z ulgą , spokojem i satysfakcją , Krótko mówiąc nie owijając w bawełnę nie lubiłem go...i już :)

stahoo
29-05-2006, 01:04
Otóż przy całym szacunku dla prof.Czajkowskiego nie mogłem znieść ze przez całe lata właśnie .Dlatego też rewelacje z ostatniego okresu przyjąłem prawie z ulgą , spokojem i satysfakcją , Krótko mówiąc nie owijając w bawełnę nie lubiłem go] ...i już :)
A widzisz!
Trzeba bylo po prostu uwierzyc w to co pisaly te tam szmatlawce i juz dawno byloby ci lzej. :lol: :lol: :lol:

29-05-2006, 01:12
Otóż przy całym szacunku dla prof.Czajkowskiego nie mogłem znieść ze przez całe lata właśnie wypowiedzi profesora były używane i interpretowane dwuznacznie przez wszystkie szmatławce i brukowce z * Nie* włącznie .Dlatego też rewelacje z ostatniego okresu przyjąłem prawie z ulgą , spokojem i satysfakcją , Krótko mówiąc nie owijając w bawełnę nie lubiłem go...i już :)
No to ja nawet nie wiedziałem, że taki poczytny był w tych szmatławcach...

null
29-05-2006, 01:34
A widzisz!
Trzeba bylo po prostu uwierzyc w to co pisaly te tam szmatlawce i juz dawno byloby ci lzej. :lol: :lol: :lol:
Chyba tego nie zrozumiałeś. Gdybym przyjmował informacje brukowców i szmatławców podawane poprzez interpretację słów niegodziwca byłbym dziś w tym samym punkcie co ty . Na dnie moralnej świadomości .
Bogu dzięki że od tego mnie On uchronil. :lol:

Mietek
29-05-2006, 10:42
@Kukuła

Otóż ja nie sądzę, że bezpieka sfabrykowała dokumenty ( na Czajkowskiego i innych). Nie było potrzeby. To co ma IPN to pestka. Kiszczak dokumentów nie niszczył (może i jakaś część poszła z dymem) ale je przekazał (sic!) Kukuła Episkopatowi!

W ową masonerię w Watykanie wątpić możesz. W naszą polską, PRL-owską agenturę tamże po prostu uwierz. Co ma do tej sprawy pobyt Benka w Oświęcimiu, jak i sama postać obecnego papieża.
Kota ogonem nie ja odwracam. Piszę o Edelmanie, bo ty go żeś spostponował był. Na sektę zaś Rydzyka (jak sam piszesz) napieprza nie tylko Edelman także – o zgrozo – sam papież.
Tu też kota ogonem przekręcam?

I jeszcze ad napadu, co do tych naszych służb w Watykanie. A czemu akurat WSI? A innych równie dobrych w PRL-u nie było? Masz małą wyobraźnię.

Polską, jak rzekłeś, ciągle rządzą obcy, a Urbanowi nie wierzysz. A co ma do tego Urban? Czytasz go? Jest dla ciebie wyrocznią? Gnębi ciebie, że ma On swoje oryginalne i zawsze uzasadnione logicznie zdanie?
Nie czytaj!

Gruba kreska jest potrzebna wszystkim tutaj żyjącym.
Wyobraź sobie, że obecnie teraz szykanowani i postponowani (delikatnie) za brak „genetycznego patriotyzma” będą z czasem mieli swoich przy władzy. Czy możliwa jest zemsta na tych obecnie atakujących lub wyznających podobne postawy? Czy wyobrażasz sobie, że możesz ty znajdować się w pozycji „ zbierającego ciosy”?
Wierzysz w to, że taka sytuacja jak obecnie będzie trwała wiecznie?
A może ty i tobie podobni zamilkną wówczas na czas jakiś. Będzie to taki stan uśpienia, otoczysz się taką skorupką (cysta – u pewnych robaków)celem przetrwania?

PS
Ad tego "nie lubiłem" Czajkowskiego.
Glemp kiedyś - po 13 grudnia 1981 roku - nawoływał był do podporządkowania się władzy i...wyciszenia. Toż to wyraxnie wskazuje, że chyba.,.. współpracował.
Też go nie lubiłem. I dlatego wkrótce go zmienią.

szakal
29-05-2006, 11:21
Gruba kreska zniweczyła to! Prawda jest najważniejsza, choćby bolesna, ale pozbawi nas niepotrzebnych insynuacji, zakończy krąg podejrzeń.

a jak długo chcecie się jeszcze babrać w tym gównie 10, 20, 50, 100 lat. to babranie jest tylko wam potrzebne bo szukacie tych, którzy z wami ręka w rękę szli i jednocześnie was podpierdalali władzy. chyba nie chcecie lustrować Jaruzelskiego, Kiszczaka i wszystkich innych starego aparatu władzy bo byście się tylko ośmieszyli. wy po prostu szukacie swoich i haków na nich oto do czego wam potrzebne te teczki i cała ta babranina. jak chcecie się unurzać w tym gównie to prosze bardzo ale nie róbcie z tego najważniejszej sprawy w kraju. bo ona nią nie jest...

.................................................. ..............................

no to może kolej na następnego sprawiedliwego :?:
Znana nam jest od niedawna treść części dokumentów z archiwum komunistycznej Służby Bezpieczeństwa, znajdujących się dziś w gestii Instytutu Pamięci Narodowej, a dotyczących tajnego współpracownika SB o pseudonimach "Mechanik" i "Delta". Może z nich wynikać, że pod tymi pseudonimami Służba Bezpieczeństwa zarejestrowała ks. Mieczysława Malińskiego

jak tak dalej pójdzie to wam autorytetów zabraknie :P

Haszszu
29-05-2006, 23:47
....a jak długo chcecie się jeszcze babrać w tym gównie 10, 20, 50, 100 lat....... wy po prostu szukacie swoich i haków na nich oto do czego wam potrzebne te teczki i cała ta babranina. jak chcecie się unurzać w tym gównie to prosze bardzo ale nie róbcie z tego najważniejszej sprawy w kraju. bo ona nią nie jest...

W tym rzecz ! :roll:

no to może kolej na następnego sprawiedliwego :?:
Znana nam jest od niedawna treść części dokumentów z archiwum komunistycznej Służby Bezpieczeństwa, znajdujących się dziś w gestii Instytutu Pamięci Narodowej, a dotyczących tajnego współpracownika SB o pseudonimach "Mechanik" i "Delta". Może z nich wynikać, że pod tymi pseudonimami Służba Bezpieczeństwa zarejestrowała ks. Mieczysława Malińskiego
jak tak dalej pójdzie to wam autorytetów zabraknie :P

I staje się beznadziejnie nużące. :wink:
---------------------------------------------------
Jak się tak bliżej przglądnąć tym agenciakom to wszyscy maja sympatyczne paszszczory, w przeciwieństwie do tych różnych inkwizycyjnych mend. 8)

stahoo
30-05-2006, 00:37
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8329508&rfbawp=1148938712.869&_ticrsn=3&ticaid=61b17

Znak, ze Dziwisz ma tez inne kwity.
I nie tylko o JP2.

szakal
30-05-2006, 16:14
no to dziś Kościół dostał sraczki :P:P:P pozwólmy im działać sami się udupią :twisted:

Magnificencja
30-05-2006, 18:29
Sraczki powiadasz?
Kościół rzymski, strażnik moralności dostał wielkiej i świętobliwej sraczki. Kuria krakowska blokuje ujawnienie księży agentów UB i SB. Ewangeliczne „Poznacie prawdę a ona was wyzwoli” już nie obowiązuje. Za prawdę powiadam Wam, godne to i sprawiedliwe, słuszne i zbawienne aby obnażyć oblicza kościelnych oszustów i zbrodniarzy, którzy na twarzach noszą maskę pokory i pobożności, w ustach świętobliwie pieszczą słowa miłości i przebaczenia, ale serca zawsze mają kamienne i zimne, dusze pychą, fałszem, obłudą i hipokryzją wypełnione i łąpy wiecznie głodne mamony.

Mietek
30-05-2006, 18:30
Są nowości
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8330444&rfbawp=1149000553.840&ticaid=11b28
"Żaden duchowny nie może publikować materiałów SB"
"...Krakowska kuria poinformowała, że poza przedstawicielami komisji "Pamięć i Troska" żaden z duchownych nie ma zgody na publikacje materiałów SB dotyczących Kościoła. Kuria w specjalnym oświadczeniu twierdzi, że zapowiedź opublikowania listy agentów budzi zastrzeżenia natury moralnej...".

oraz z tym związany komunikat

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,wid,8330520,wiado mosc.html
Komunikat Kurii Metropolitalnej w Krakowie dotyczący sprawy współpracy duchownych z SB
"Z bólem serca, na drugi dzień po wielkim wydarzeniu, jakim była pielgrzymka Ojca Świętego Benedykta XVI do Polski, dowiadujemy się o nagłośnieniu sprawy współpracy niektórych duchownych ze środowiska krakowskiego ze Służbami Bezpieczeństwa PRL. Odczytujemy w tym fakcie działanie na szkodę Kościoła, zmierzające do zatarcia w sercach i świadomości Polaków wartości, które Ojciec Święty nam przekazał..."
A w nim :
.....Zapowiedź opublikowania listy nazwisk kapłanów podejrzanych o współpracę ze Służbami Bezpieczeństwa PRL budzi poważne zastrzeżenia natury moralnej z następujących powodów:

1. Taka lista może być sporządzona tylko na podstawie dokładnych badań całej sprawy, a nie w oparciu o jednostronne notatki pracowników Służb Bezpieczeństwa.

2. Publikacja imion i nazwisk odnotowanych jedynie w służbowych sprawozdaniach wrogów Kościoła i Boga jest zniesławieniem tych ludzi, których dane osobowe są w ten sposób ujawniane.

3. Sporządzenie i opublikowanie listy winno być poprzedzone rozmową z zainteresowanymi i wysłuchaniem ich zadania, uwzględniając przy tym ich postawę moralną.

4. Badania mające na celu poznanie prawdy o człowieku i jego postępowaniu, powinny uwzględniać zarówno sprawiedliwość, jak też miłosierdzie. Ono jej nigdy nie usuwa, ale ją zawsze doskonali.

5. Publikowanie tego rodzaju listy winno brać pod uwagę również szkody moralne w sercach odbiorców tych wiadomości, gdyż prowadzi ono do podważania ich miłości do Kościoła i Chrystusa.

Koniec cytata.

Bardzo ciekawe zestawienie.
Podobają mi się wszystkie punkty ale pkt.5 najbardziej!

Czemu jednak Dziwisz tak późno zaskoczył?
Dyć ten Isakiewicz działa już od paru miesięcy – przynajmniej w mediach jego pokazywanie. To zakaz na dzień przed ujawnieniem?
Nic nie rozumiem. Niekoniecznie i muszę, niekoniecznie mi to zrozumienie potrzebne, bo mi to loto. Temat śledzę jedynie dla analogii z lustrowaniem onego laikatu, czyli plebsu bezsukienkowego.
Przy okazji inne uwagi:
- jakoś częściej teraz o istotnych sprawach kościoła rz-k w Polszy wypowiada się Dziwisz;
- kościół rz-k ( za Glempa) tolerował "indywidualistów" chlapiących czym popadnie ( Jankowski, Rydzyk, teraz na mniejszą skalę ów "śledzący swoich" Isakiewicz), teraz widać nadszedł czas "robienia porządków".

szakal
30-05-2006, 19:45
Mieciu to jest właśnie to co tak lapidarnie określiłem. zaczęli się sami bać prawdy i teraz będą robić wszystko aby ją ukryć. kolejne kłamstwa kk...

Jerzy Cieślański
30-05-2006, 19:58
Całe to domniemane, potępienie ujawniania księżych teczek przez Ratz'iego,
to tylko PiS-dziano-kościelne głoszenie ideologii moralnie dwulicowej
i przypomina typową zakłamaną filozofię sienkiewiczowskiego Kalego.
"Jak Kali ukraść komuś krowę to jest dobrze, jak ktoś Kalemu ukraść krowę to jest źle".

W katolickim systemie totalitarynego wyzysku i ucisku, z jakiej by pozycji nie patrzeć nań,
można znaleźć setki, jeśli nie tysiące, zawierających taką samą zakłamaną retorykę,
(wygłaszanych przez "pobożnych mężów" współpracujących z wszelkimi totalitarnymi rządami i ich tajnymi służbami),
wymienionych poniżej i im podobnych -zdań.

"Jak można utożsamiać księży z wiarą katolicką na jednej płaszczyźnie."

"Czołowe religie świata nie nawołują do wojen jak i przemocy. Agresja wynikała z błędnych ich interpretacji, fanatyzmu lub powodów czysto materialnych."

"Kościół to "-cóśtam cóśtam-" lecz ludzie z tego kościoła bywają grzeszni i przenoszenie ich zbrodni na domniemaną inspirację sprawczą totalitarnej ideoligii kościoła jakoby było nie słuszne i o pomstę do nieba i woła".

"Hitler był wierzący, Stalin kończył seminarium duchowne, faszyści posługiwali się pogiętym krzyżem, wermacht podbijający Europę nosił na klamrach pasów niemiecki napis "Bóg z nami" ale, za prawdę jakoby "pogięło" każdego, kto śmiałby podejrzewać, że wszyscy oni nie mieli z chrześcijaństwem cokolwiek wspólnego."

"Ówczesny papież po podboju ziem polskich przez hitlerowców zaakceptował powstanie na ich terenie nowych diecezji niemieckich, ale faszystów jakoby nie popierał."

"Biskupi katoliccy, głoszący triumf wiary nad rozumem, brali udział w faszystowskich imprezach, ale wznosząć typowe dla tych środowisk pozdrowienie ręką, zapewne zamawiali tylko piwo, czyli nie solidaryzowali się i nie sympatyzowali z otaczającym ich fanatycznym tłumem."

Dla pełnego zobrazowania, relatywizmu moralnego zawartego w chrześcijańskiej idei wybiórczego przebaczania, warto jeszcze rozważyć przytoczony poniżej jawny nonsens ten,
lansowany przez inspirowanych jakoby naukami JuPiTwu, histerycznych i żar(yn)liwych nawiedzeńców z jIPeeN.

"Polscy księża, współpracowali ze Służbą Bezpieczeństwa i donosili, ale jakoby tylko dla tego, że chcieli być dla każdego mili, tym samym wcielając w życie takie specyficzne zatroskanie o dogmat "miłość bliźniego", (o ile tylko dobre uczynki agitacyjne w kampanii wyborczej na rzecz PiS'u czynili).

Natomiast wszyscy inni, którzy nie sympatyzują z czwato-pospolitym totalitaryzmem kaczystowskim, a współpracowali i donosili, są już "be", bo jakoby na wybaczenie i swoiste kaczo-katolickie wyrozumienie nie zasługiwali."

Nie można też wykluczyć po śmierci JuPiTwu, między-pokoleniowej rywalizacji o przywództwo i finansowo-kościelne konfitury pomiędzy klikami rodzinnymi polskich księży konfidentów z UB-, SB- i z wojskowej agentury.

Po wierno-poddańczym łaszeniu się do Benka obecnych przywódców naszego wyznaniowego państwa,
na obraz i podobieństwo uzależnionych, a żebrzących obok z piwem kiosku, o ochłapy mamony,
dochodzę do wniosku, że każdy może mieć swoją wizję historii szpiegowskiego chrześcijaństwa.

Kiedy widzę co na widok B16, z byłymi bojownikami o wolność, a dzisiejszymi przywódcami jakoby wyzwolonego i niepodległego państwa nad Wisłą,
liżącymi papieskie pierścienie, (być może, nie daj boże, agenta Stassi) -się dzieje,
który to obraz poczucie dobrego smaku razi,
muszę przyznać, że jednak bóg nie istnieje.

Moim zdaniem, JuPiTwu był tylko trybikiem i otoczoną księżmi-agentami (z różnych krajów) marionetką w machinie kapitalistycznego wyzysku amerykańskich imperialistów
i w sumie nie wiele zdziałał dla polepszenia losu rodaków, wbrem kłamliwym ochom i achom jego wyznawców i księżycowym wywodom nawiedzonych apollo-gistów.

USA od dawna wykorzystuje zbrojenie i wspieranie finansowe skrajnych ruchów fundamentalistycznych i religijnych w krajach, które chce zbrojnie podbić i zwasalizować gospodarczo, pod pozorem wprowadzania tam niby-demokracji amerykańskiej.

Mocarstwo owo z jednej strony niszczyło embargiem gospodarczym Polską Rzeczpospolitą Ludową, która w dużym stopniu spłatę długów zaciągniętych na rozwój gospodarczy, opierała na wcześniejszych kontraktach -o eksporcie krajowej producji do USA.
Z drugiej strony, CIA dostarczało przez watykańskie struktury pieniądze i środki na rozwój opozycji antyustrojowej i rozbudowę powiązań i zobowiązań szpiegowskich w polskich elitach władzy i opozycji.

Dużą rolę w zaprzedaniu losów ojczyzny w łapy CIAuamigos, odegrali zdrajcy ze służb, pokroju Kuklińskiego i Spasowskiego, głównie wojskowych, werbowani przeważnie na misjach pokojowych i stabilizacyjnych ONZ.

Ścisła współpraca służb amerykańskich z kościołem katolickim odbywała się między innymi dzięki jezuickiemu Georgetown University w Waszyngtonie.
http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=swiat&name=224

..Na liście absolwentów słynnej szkoły służby zagranicznej znajdują się m.in.
- Kardynał John O'Connor (1970), b. arcybiskup Nowego Jorku (1983--2000), najbliższy współpracownik Jana Pawła II w USA
- gen. Alexander Haig (1961), b. sekretarz stanu USA, b. głównodowodzący NATO
- Gen. James L. Jones (1966), głównodowodzący NATO w Europie, b. dowódca Piechoty Morskiej (US Marine Corps)
- Gen. George Casey (1970), dowódca sił międzynarodowych w Iraku
- George Tenet (1976), b. dyrektor CIA (1997-2004)
- Lane Kirkland (1948), b. prezydent centrali związkowej AFL-CIO (1979-1995), promotor i wielki zwolennik "Solidarności"
- Kateryna Czumaczenko-Juszczenko (1982), first lady Ukrainy, b. wysoka urzędniczka Białego Domu i Departamentu Stanu

...Tamtejszy jezuita O. Walsh stał się w metaforycznym sensie także ojcem polskiego bohatera II wojny światowej, emisariusza Jana Karskiego. .....
...Grywał z nim w szachy i wyznaczył do roli tłumacza w przesłuchaniach... ubeckiego renegata Józefa Światły, które wstrząsnęły fundamentami polskiego stalinizmu...."

Być może JuPiTwu wierzył, że robi to dla polepszenia doli biednych rodaków.
Ale biednym w Polsce się tylko pogorszyło po 1989 roku.
Zyskali sprytni, bogaci i skorumpowani.

Wielu księży agentów, polskie służby PRL, werbowały pod przykrywką, na lep antysocjalistycznego patridiotyzmu.
Możliwe, że był szczęśliwy, kiedy przekazywał poufne dane, (zbierane od wiernych przez księży spowiedników w Polsce), równoczweśnie szefowi CIA, który zwykł w czasie jego pontyfikatu potajemnie przylatywać służbowym samolotem w odwiedziny do Vatykanu, jak i mocodawcom krajowym.

Jeśli przypadkowo, załóżmy teoretycznie, z czasów II wojny światowej, był w dodatku jednym z agentów polskich służb wojskowych, w dużej części przejętych przez powojenny aparat bezpieczeństwa -krajowy,
to pomysł o zmianie ustroju w 1989r. dzięki biznesowemu sojuszowi niektórych przedstawicieli polskich służb, hierarchii kościelnej i CIA-ej, wydaje się bajecznie atrakcyjnym scenariuszem na film sensacyjny, że chej.

Przedwojenne polskie służby wojskowe miały z okresu kontrrewolucji hiszpańskiej dyktatora Franco, szerokie kontakty z wpływową faszystowsko-biznesową organizacją Łobuzdei.

Teoretycznie mogłoby to osadzeniu polskiego człowieka na vatykańskim tronie, przez powojennych wojskowych kontynuatorów przedwojennej siatki, sprzyjać nad zwyczaj ślicznie i w sposób ekumenicznie gładki.

Następstwem takich teoretycznych rozważań, między innymi, mogłoby być podejrzenie o istnieniu dalszej, współczesnej ciągłej ścisłej współpracy biznesowo-wywiadowczej pomiędzy łobuzdei, CIA'uamigos, polskimi księżmi i niektórymi zniewieściasłymi agentami wojskowymi.
Zwłaszcza, że manipulowanie i szantaż groźbami ujawnienia homoseksualnych skłonności, w świetle obowiązujących tam ideologii, (dla figurantów posądzonych o homoseksualizm , -nadzwyczaj nie zdrowej), należy do stałego repertuaru wszystkich wymienionych totalitarnych systemów sprawowania władzy siłowej.

Tu warto wtrącić jedno zdanie, że w świetle podejrzeń o współpracę polskich księży z CIA'ej i polskim wywiadem,
już nie tak bardzo dziwnym by się wydawało,
dla czego Rosjanie kochają naszych klechów, na swoim terytorium tak oszczędnie i nieśmiało.

Filuternie pisząc, (według mnie), w kwestii "przyczynienia-JuPiTwu", to było by na tyle,
choć wiem, że sam pomysł, teo-ryjom sPiSkową zalatuje na milę.

A pamiętając, że Wałęsa zwykł sobie przypisywać w "obaleniu komunizmu" drugą po papieżu rolę,
wesołym zakończeniem bajki byłoby przypuszczenie, jakoby głównymi sprawcami przemian byli animowani bohaterowie kreskówek dla polskich dzieci, czyli "Bolek i Lolek".
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bolek_i_Lolek

Albo innymi słowy, chóć nie bez metafor,
to obaj oni, jako wyreżyserowane lalki, mieliby podnieść swoisty "SE-ma-for" dla polskiego pociągu do kato-kapitalizmu,
pędzącego w ciemny tunelu iluzji szczęścia religijnego, -owo połączenie sacrum via vaticanum, z błogosławionym przyzwolenie wyzysku totalitarnego -profanum.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Se-ma-for

PZDR.J.C. :lol: :lol: :lol:

null
30-05-2006, 23:03
........ „Poznacie prawdę a ona was wyzwoli” już nie obowiązuje. Za prawdę powiadam Wam, godne to i sprawiedliwe, słuszne i zbawienne ..........
Kochany z którego.... seminarium cie wyjebali ..? :P

stahoo
31-05-2006, 13:01
Kochany z którego.... seminarium cie wyjebali ..? :P
A ten znowu o seksie..
Erotoman jeden. :oops:

Tomek tt
31-05-2006, 16:21
http://wiadomosci.onet.pl/1331989,11,item.html

Ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski nie ujawni kto kapował w Krakowie i skąd taki null czy inny av ma sie dowiedziec czy ich grzeszków niema w teczkach UB :lol: :lol:

AleLuja
31-05-2006, 16:32
Zawsze współpracowali ale teraz to już nawet mają mundury i w patrolach biorą udział jak policja w kościelnych procesjach .

http://wiadomosci.onet.pl/1332127,11,1,0,120,686,i tem.html

szakal
31-05-2006, 18:23
Kościół rozpoczął nowy etap zakłamywania historii. nie dziwi mnie ta hipokryzja hierarchów. przez całe lata lizali dupu władzy niezależnie od tego jaka ona była. zdarzało sie w ich szeregach paru oportunistów ale ci na tym wychodzili najgorzej. cała reszta robiła co mogła aby się władzy przypodobać i teraz jak się okazało ze władza sobie to odnotowała i wyjdzie to na jaw obleciał ich blady strach. trzeba zamieść wszystko pod dywan a najlepiej jak się teczki spali. Kościół to organizacja która oparła swoją siłę na notorycznym kłamstwie i fałszowaniu prawdy więc jak teraz nagle mogłaby to zmienić :?:
z drugiej strony dlaczegóż to:
... dobrze się stało, iż zapowiadane przez księdza Tadeusza Isakowicza-Zaleskiego ujawnienie listy domniemanych agentów SB w Kościele nie doszło do skutku - ocenił prezydent Lech Kaczyński w środowej pisemnej wypowiedzi dla PAP
http://wiadomosci.onet.pl/1332144,11,item.html
czyżby to był jakiś specjalny rodzaj społeczeństwa :?: dlaczego tak otwarcie pierwszy nie wypowiada się w sprawie agentów, którzy nie nosili czarnych sukienek :?: co czyżby szary obywatel był gorszej kategorii niż księżulo :?:

01-06-2006, 01:20
Osobiscie jestem za ujawnieniem zwerbowanych duchownych, kilku z nich nawet podejrzewam o sabotaż Koscioła... Czy kuria ma rację, że dokumenty nie są podstawą do ujawnienia nazwisk? Trudno mi powiedzieć... A może chodzi o to, by nie robił tego duchowny? Może faktycznie boją się ujawnić prawdę. Z drugiej strony okazuje się, ze wielu donosicielu zrezygnowało tuż po zamordowaniu ks. Polpiełuszki... Ale z tego wynika, że komunizm, inwiligacja, bespieka itp miała potężne macki i wpływ na społeczeństwo. Więc dziwie się, ze tak bronicie tego smierdzącego komunizmu, i tak bardzo litujecie się nad oprawcami, którym próbuje się odebrać prowizje... Natomiast bardzo martwi mnie fakt, ze na razie ujawnia się jedynie "zwerbowanych" a etatowi UB-cy w miarę spokojnie w ukryciu siedzą na swych sporych emeryturkach...

null
01-06-2006, 01:29
......... i skąd taki null czy inny av ma sie dowiedziec czy ich grzeszków niema w teczkach UB :lol: :lol:
Jeżeli UB-owcy umieścili tam coś co uważali za godne umieszczenia jako zagrażające z mojej strony systemowi jakiemu służyli te psy ,to mogę być tylko dumny z tego . :P

Tomek tt
01-06-2006, 01:36
to mogę być tylko dumny z tego

Oj niezrozumiałeś umieścili bo twój proboszcz mógł nadawac do UB a teraz jest autorytetem moralnym :lol: :lol: :lol:

rzep
01-06-2006, 09:56
Arcy Gocłowski ogłosił wszem i wobec,że lustracji jednak nie powinni robić "kurie", a IPN aby nie rzucać podejrzenia że kościół ma coś do ukrycia czy też chce być sędzią we własnej sprawie.
Taki jest ogólny sens jego wypowiedzi.
Ciekawe co na to kardynał i czy się nie zDziwi okrutnie. :D

Hansio
01-06-2006, 12:03
Ta cała akcja lustracji księży to farsa. Zalewski chciał coś zrobić, ale zamknęli mu usta jednym papierkiem. I finito.
Akcja była do przewidzenia. Pomysł religii w szkołach szybko by upadł, gdyby wyszło na jaw, że co dziesiąty katecheta był tajnym współpracownikiem. To NIE MOGŁO się udać !

A najsmutniejszy jest znowu Kaczor, który stwierdził, że jeśli pisze coś niezbyt miłego w jego teczce, to musi być to manipulacja. Rozumiem. Dlaczego tylko taki ktoś decyduje i narzuca społeczeństwu swoje zdanie, która teczka jest prawdziwa (ta wrogów politycznych), a która została sfałszowana (jego, rzecz jasna)?

Madagaskar czeka...
Hansio.

Mietek
01-06-2006, 13:35
Stwierdzenie ad tych "co dziesiąty", czyli owe 10% klechów współpracujacych to pestka i bzdura. Wiadomo,ze współpracowali, no to "rzucono" te 10 procenciaków, na odpierdol.
A może by tak tych procencików więcej dodać. Jakieś może ze 30%! Co?

Mnie w grucie rzeczy loto, czy ujawniono, czy wstrzymano.
Mnie interesuje wielkie zadęcie przy tej okazji. Dziwiszowi się i nie dziwię. Nie dziwię się działaniom kościoła. Dziwię się zainteresowaniu ze strony Prezia. Bo co? Bo On zapytał odpowiednich ludzi, z odpowiednich służb, co się dzieje? Stwierdził, że to nie przypadek. Ano ruszyło się (i rusza) one "gniazdko" to i osy zaczynają wariować.
Lustracja wśród ludzi kościoła be. Lustracja "normalnych", zwłaszcza tych "wrogich", dobra.
No, kurwa, rzeczywiście ocena godna "prezia wszystkich Polaków"!
Dbałość wykazał. Troskę. Zmarwił się, bo...zaraz po odlocie Benka. A jak by było na miesiąc po, albo na dwa przed?
Co ma termin z samą sytuacją.

A na marginesie: czemu "onych czarnych" nie lustruje instytucyja do tego powołana? Czyli ten IPN. Nie ma mocy przerobowych?
A brać się i za Dziwisza i za Leppera, za Cimoszewicza.
A teczka Jarka K.to pryszcz?
Cos mu tam nie tak wpsiali?
Pewno jest wniosek w onej teczce, że " z uwagi na przecietną posturę i bardzo niskie ulokowanie w środowisku zakończyć prowadzenie teczki"!!!
No to podać bezpiekę do sądu!

szakal
01-06-2006, 16:13
A najsmutniejszy jest znowu Kaczor, który stwierdził, że jeśli pisze coś niezbyt miłego w jego teczce, to musi być to manipulacja. Rozumiem. Dlaczego tylko taki ktoś decyduje i narzuca społeczeństwu swoje zdanie, która teczka jest prawdziwa (ta wrogów politycznych), a która została sfałszowana (jego, rzecz jasna)?

przez ponad pół roku trzymał teczke w szufladzie i jak sam twierdzi prawie do niej nie zaglądał :) teraz ni z gruchy ni z pietruchy wali ze teczka sfałszowana i praktycznie nic w niej nie ma. śmiech na sali. przez ten czas jaki ta teczka u niego była skrupulatnie i metodycznie usunięto zapewne wiele dokumentów a teraz się krzyczy że te co zostały to fałszywki. błazny.

Ta cała akcja lustracji księży to farsa. Zalewski chciał coś zrobić, ale zamknęli mu usta jednym papierkiem. I finito.
Akcja była do przewidzenia. Pomysł religii w szkołach szybko by upadł, gdyby wyszło na jaw, że co dziesiąty katecheta był tajnym współpracownikiem. To NIE MOGŁO się udać !

i bardzo dobrze że ukrywaja się za prawem kanoniczznym i innymi pierdam . sami kopią sobie grób :P:P:P

Hansio
01-06-2006, 17:19
Szakal, czytając Twój podpis myślę sobie na tle naszych smutnych rozważań:

Gdyby mi się tak chciało, jak mi się chce wyć ! :mrgreen:

szakal
01-06-2006, 18:22
Dlaczego kuria z kard. Dziwiszem na czele zakneblowała usta Zalewskiemu :?:
Załóżmy taką hipotetyczną sytuację ( jest to tylko luźna dywagacja nie żadne oskarżenia kogokolwiek)

W dokumentach znajdują się nazwiska osób, które współpracowały z SB lub tak się SB przynajmniej wydawało. Znajduje się tam nazwisko m.in. kard. D. jak pamiętamy z filmu „ Karol. Człowiek, który został Papieżem” jest tam taka scena gdy jeden z jego przyjaciół przychodzi do Wojtyły i mówi że donosił na niego bezpiece. Przyszły Papież wybacza mu i gość zostaje opozycjonistą. Przenieśmy teraz tę sytuację w inny czas i inne miejsce. Zaufany człowiek przyszłego Papieża jest usilnie werbowany do współpracy ze służbami. Produkuje się na niego kompromitujące kwity, szuka haków z młodości itp. itd. Jako lojalny współpracownik kardynała informuje go o tym fakcie. Co robi kardynał :?: Wpada na pomysł, genialny w swej prostocie, a mianowicie mówi tak. „…Dobra godzisz się na współpracę, którą to my będziemy kontrolować. Będziemy tę całą tzw. Służbę Bezpieczeństwa wodzić za nos za ich kasę. Kasę musisz brać aby się nie połapali że to prowokacja. Będziesz mówił im różne rzeczy tak aby się nie domyślili że to blef. Fakty przeplatane różnymi bzdurami. Zrobimy tak aby mieć święty spokój i aby bezpieka nie próbowała zainstalować nam jeszcze kogoś, kto nie będzie tak lojalny ja ty i będzie to robił dla nich z pełnym przekonaniem…” No i trwało to latami. Widomo przecież że SB miało ogromną chrapkę na to aby skompromitować Wojtyłę. Czas mijał bezpieka płaciła za nic nie warte informacje, fabrykowane przez zaufany krąg ludzi w porozumieniu z kardynałem a potem papieżem. Nikt niczego się nie domyślił przez wiele lat, no może mieli jakieś wątpliwości w pewnym okresie i aby się ich pozbyć przyłożyli łapę do zorganizowania zamachu 13 maja 1981. Nie wyszło więc współpraca trwała nadal ale…
…Nastąpił zwrot w historii Polski. Komuna padła i razem z nią cały aparat zniewolenia musiał pójść w odstawkę. Do głosu doszły siły demokratyczne, które nie potrzebowały już takich działań bezpieki, a przynajmniej tak się niektórym zdawało. Z tym że teczki z aktami zostały i ta Bomba zegarowa tykała. Pewnie twórcy planu zapomnieli o niej w euforii odzyskanej niepodległości, no bo żaden szpicel SB już się z nimi nie kontaktował. Myśleli ze wszystko się rozeszło po kościach. Z tym że zapomnieli chyba o tym że człowiek śmiertelnym jest i dotyczy to również papieży. Papież zmienił adres zamieszkania bo przeniósł się do Domu Ojca na wieki a ktoś tu nagle wyciąga z szuflady teczkę, w której to mamy takie rodzynki jak nazwiska współpracowników SB w szeregach Kościoła i to najwyższych jego władz. Niestety nikt z bohaterów opisanych wydarzeń nie pomyślał o tym aby w jakiś sposób zorganizować sobie dowody na niewinność. Jedyna osoba, która mogła potwierdzić przebieg wydarzeń już nie stąpa po tym ziemskim padole. Teraz okazuje się że bezpieka uznała te wszystkie informacje, które im serwowano za wiarygodne i prawdziwe, nie zdając sobie sprawy z tego że sama padła ofiarą sprytnego oszustwa. Ale co z tego tak jak wspomniałem człowiek, który mógłby to potwierdzić nie żyje więc podstęp, mimo że w sumie udany, uderzył teraz rykoszetem jednego z twórców. Człowiek będący tyle lat zaufanym najpierw kardynała potem papieża wg. tych papierów jest współpracownikiem SB i ni jak nie da się tego odkręcić no bo kto teraz da wiarę że to był lipa :?: Bywał w Świecie widywał się i rozmawiał z różnymi ludźmi, miliony mu zaufały a tu taki klops. Winduje się go na najwyższe stanowiska Kościelne nie wiedząc o całej sprawie. To przecież jawna kompromitacja całego Kościoła nie tylko polskiego. Co tu teraz zrobić :?: Nic tylko zamknąć usta tym, którzy chcieliby to nagłośnić i trzeba szybko szukać dowodów na to że to co jest w teczkach to zręczna manipulacja ale nie bezpieki tylko samego Kościoła a to niestety teraz będzie bardzo trudne może nawet wręcz niemożliwe. Przypominam główny świadek zdarzeń odpoczywa pod marmurową płytą w kryptach Watykanu a niestety mimo najlepszej woli i wiary werbalne kontakty z tamtą stroną są na razie niemożliwe. W objawienia z za grobu żaden sąd nie uwierzy no i trudno będzie przekonać do tego również ludzi.

Zastrzegam to tylko taka luźna teoria spiskowa. Osoby w niej uczestniczące mogą być zgoła inne ale nie zmienia to faktu ze jednak smrodek jest i to duży.

Mietek
01-06-2006, 19:17
Najpierwej do Kukuły.
Skąd ty Kukuła wiesz, na jakiej podstawie stwierdzasz, że niektórych ludzi kościoła od dawna podejrzewałeś o współpracę ze Służbą Bezpieczeństwa?
Wiesz, czy słyszałeś, bądź czytałeś? Czy po prostu wszystkich podejrzewałeś i podejrzewasz, a gdy ktoś coś ujawni to ty zaraz : "ja go tez podejrzewałem"?
Ano więc jak?

Teraz na dłużej do Szkala.
Szakal!
Wymyśliłeś to, wyczytałeś, czy wiesz?
Jeden gwint, nie moja sprawa.
Ta hipotetyczna sytuacja jest nie tylko hipotetyczna ale bardzo prawdopodobne lub i prawdziwa!
Wszystkie służby – a Watykan takie ma – stosują dezinformację i grę.
Czemu więc kościół nie miał tego stosować. I pewno stosował.
Ino luka w tym twoim rozumowaniu jest.
Ano nigdy o takich działaniach wie ino jeden człek. Więc wierzę, że działania takie kościół stosował, nie wierzę, że mocodawcy zbrakło!
Ale o tym się NIE MÓWI! I to jest ta różnica miedzy państwem (naszym, polskim) a kościołem (czy innym państwem, normalnym).
Rację zaś co do tej demokracji, która nadeszła, masz. Ano dorwali się do materiałów jakiś i zaraz mądre. Wiadomo, że materiały najważniejsze (teczki) Kiszczak był oddał Episkopatowi. Więc co tam jest w IPN-nie to jakieś tam bzdury ( w tej kwesti). Jak na podstawie onych bzdur można jakieś wnioski wyciągać.
To samo dotyczy „stanu posiadania” IPN-a w sprawie źródeł „cywilnych” osób, w znaczeniu źródeł wartościowych. Nikt przy zdrowych zmysłach, a wywiad w szczególności, nie czekał na ową demokrację i kwity – w stosownych okolicznościach – zniszczył.
A w IPN-ach ostał się ino zwykły plebs, np. teczka Jarka K.
Pzdr i trzymaj się!

szakal
01-06-2006, 20:12
Wymyśliłeś to, wyczytałeś, czy wiesz?

patrze, obserwuję, czytam, wyciągam wnioski (nie koniecznie słuszne ale moje) z tego właśnie zrodził się ten tekst. w 100% wymyślony przezemnie. tak że jakby co to prawa autorskie zastrzeżone :)

Mietek
01-06-2006, 20:25
Nie Szakal!
To już dawno życie (ludzie) wymyślili.
Ale uwaga do dyskusji - ad lustracja kościelnych - wspaniała.

Magnificencja
01-06-2006, 23:05
Analiza teczek roboczych habitowych agentów wskazuje, że jedną z najbardziej perfidnych form donosicielstwa, z jakiej wyśmienicie żył, żyje i żył będzie (może już niedługo) Kościół katolicki - jest tzw. spowiedź święta „na ucho”, najohydniejszy sposób na zrobienie z człowieka wolnego tzw. "wiernego"- kwintesencji groteski i parodii obywatela świeckiego państwa prawa, w którym to Konstytucja wyznacza granice zbywalności jego praw obywatelskich oraz wyraźnie stanowi, czego zbywać mu nie wolno, nawet choćby tego bardzo chciał...
To usakralniona forma zniewolenia człowieka przez CZŁOWIEKA. Ciekawym co zawierały teczki wielebnych agentów (ile tajemnic spowiedzi) w habitach i sutannach przekazane kiedyś przez skundlony z Kościołem resort spraw wewnętrznych? Na Miodowej wiedzą – jest tam jedna piwnica, bardziej strzeżona, niż sypialna naczelnego gubernatora w nocy.
Pod koniec lat 70. SB miała na kontakcie ok. 2680 księży i zakonników - nie licząc tak zwanych KO - czyli "luźnych", bezteczkowych kontaktów obywatelskich. Niewątpliwie biskup ma prawo wiedzieć, kto w jego diecezji był tajnym współpracownikiem. Miałby wówczas możliwość rozmowy z tą osobą, która mogłaby mu szczerze wyznać fakt współpracy - czy to w formie spowiedzi, czy rozmowy prywatnej. Problem w tym, że i wśród obecnych biskupów mogą być dawni współpracownicy UB i SB. Hierarchia kościelna doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
Ciekawym która z tych habitowych czy sutannowych kanalii w myśl głoszonych ewangeliczno-chrześcijańskich idei publicznie wyrazi żal za grzechy i skruchę, poprosi o wybaczenie i zadeklaruje mocne postanowienie poprawy (naprawy) krzywd i rehabilitacji pohańbienia. Na razie żaden nie odczuwa takiej ewangelicznej potrzeby. Czekają chyba na natchnienie Ducha Świętego.
Z kandydatów, tych tuzów na dzisiaj mamy:
- ojcem zwany Konrad Hejmo - ps. Hejnał i Dominik nr ew. 47865
- ks. Michał Czajkowski - ps. Jankowski nr. ew. 21465
- ks. Mirosław Drozdek - ps. Ewa nr ew. 34657
- ks. Mieczysław Maliński ps. Mechanik i Delta nr ew. 32654
Wyrwana ze świętobliwej drzemki i sakralnego letargu wzięła się do pracy Archidiecezjalna Komisja "Pamięć i troska" - ale jak widać zaczyna troszczyć się aby ta pamięć - poszła w niepamięć.
==============
PS. A co z wielebnymi agentkami w habitach? Przecież i takie były na kontakcie służb specjalnych pod nadzorem Dep. IV MSW. Na razie cisza?

Mietek
01-06-2006, 23:16
A skąd żeś te numera ewidencyje wziął?
A może byś tak linka dał!
Nie bądź żyła.

null
02-06-2006, 00:04
PS. A co z wielebnymi agentkami w habitach? Przecież i takie były na kontakcie służb specjalnych pod nadzorem Dep. IV MSW. Na razie cisza?
Nie wiadomo też czy ujawnieni zostaną UB-owcy będący informatorami hierarchii kościelnej . Ciekawe czy te *teczki* UB-TW zostaną przez Kurię i Watykan ujawnione . :P
Bo że takie istnieją nie ma chyba wątpliwości .

Magnificencja
02-06-2006, 00:08
Mietek
A skąd żeś te numera ewidencyje wziął?
A może byś tak linka dał!
Nie bądź żyła.
Musze być. To są źródła poufne. Niebawem i tak opinia publiczna pozna wszelkie szczegóły. Nawet Kościół rzymski nie jest w stanie zatrzymać tej lustracyjnej Inkwizycji. Padł niestety ofiarą wlasnych metod.

AleLuja
02-06-2006, 10:39
Należy się spodziewać oblężenia biskupów spowiedników, przez facetów w czerni, donosicieli SB, którzy żyli tyle lat w grzechu i nigdy nie spowiadali się ze swych haniebnych czynów .
Tak przy okazji spowodowani szczerością może jeszcze wyspowiadają się ze swoich zboczeń seksualnych , pazerności , pychy itp.
Bo skoro są katolikami i do tego przewodnikami owieczek , muszą się oczyścić przed kościołem, wiernymi i bogiem .
Przynajmniej ja jako ateista tak bym to widział , być może jestem nie poprawny marzyciel i idealista.
Nie wypada wszak aby pasterz owieczek był przebranym wilkiem.
Dobra ostatecznie niech powie każdy z nich publicznie że przeprasza i więcej nie będzie ( bo i tak przecież niema już SB he he ).
Ale bez tych głupich tłumaczeń że byli szantażowani , wrobieni ble ble .
Tak to mogą gadać do polakóf ograniczonej zdolności posługiwania się mózgownicą np. w RM lub i coraz bardziej TVP.

Mietek
06-06-2006, 18:02
napisał był null
"Nie wiadomo też czy ujawnieni zostaną UB-owcy będący informatorami hierarchii kościelnej . Ciekawe czy te *teczki* UB-TW zostaną przez Kurię i Watykan ujawnione ".

Alez ciebie i null-u zdrowo jebło.
Jak żeś sukienkowy, to po garbie dostaniesz od swoich a kto wie może i zkaz "publikowania" na ForumNIE.

A jebło cię za oczekiwanie ujawnienia owych - jak piszesz- funkcjuszy UB - informatorów kościoła. Może ciekawiej i szerzej by było ujawnić nazwiska fukcjuszy wraz z ksywami i nazwiskami swoich informatorów w kosciele.
Np taki mjr Iksiński miał na kontakcie: Wojtyła, Glemp, Dziwisz i inni.
Zdajesz sobie sprawę jaka to reklama. Dla owego Iksińskiego. Tylko i wyłącznie. Wywiady, telewizje, gratyfikacje za wyłączność.
Pomiarkuj się więc.
Kto mieczem wojuje od pochwy ginie!

ŁORCYK
07-06-2006, 02:59
Nie wiadomo też czy ujawnieni zostaną UB-owcy będący informatorami hierarchii kościelnej .bleblebleble.........

i znowu : a u was muzynóff bijom

najpirf wypowiec siem na temat obkurwiencóff z numerkami , póznij Watykanem stras ...

07-06-2006, 08:04
Ja stawiam na Jaruzelskiego! Jeździł on ci ponoć kilkakrotnie do Watykanu, przekazać papieżowi, jak się sprawuje władza komunistyczna wobec zniewolonych...

P.S. Jak już pisałem wcześniej, denerwuje mnie fakt, iż ujawniani są "zwerbowani", a jakoś nadal nie możemy poznać tych, co wymyślili i kierowali tym haniebnym procederem.

Mietek
07-06-2006, 11:59
Haniebnym" Kukuła?
Dyć cie juz pogło.
A kto by w takim razie był tu, w tym kraju, świetym jakimś?
Kościół i kler ( ty też) nie mógłby się "mękami" chwalić i je ukazywać?
A zastanów sie ty nad wydzwiękiem tego, co null-owi jam pisał.
Pogło cię. Rzuć ten pomysł swojemu "nadrzędnemu" to ci go ze łba wybije!

null
07-06-2006, 22:09
Np taki mjr Iksiński miał na kontakcie: Wojtyła, Glemp, Dziwisz i inni.
Zdajesz sobie sprawę jaka to reklama. Dla owego Iksińskiego. Tylko i wyłącznie. Wywiady, telewizje, gratyfikacje za wyłączność.
Pomiarkuj się więc.
..........!
Masz chyba rację ,och żeby móc zobaczyć raport mjr. iksińskiego z kontaktu TW. Wojtyły donoszącego na przykład na gen .Jaruzelskiego ... :mrgreen:
Q**a ..ale to byłby ... przebój ..tysiąclecia . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Powaliło chyba by mnie na..... ziemię . :P :P :P :P :P :P :P

stahoo
07-06-2006, 22:19
Masz chyba rację ,och żeby móc zobaczyć raport mjr. iksińskiego z kontaktu TW. Wojtyły donoszącego na przykład na gen .Jaruzelskiego ...
Q**a ..ale to byłby ... przebój ..tysiąclecia .
Powaliło chyba by mnie na..... ziemię .
Rece opadaja....
Znowu cpasz. :P

szakal
08-06-2006, 12:14
Masz chyba rację ,och żeby móc zobaczyć raport mjr. iksińskiego z kontaktu TW. Wojtyły donoszącego na przykład na gen .Jaruzelskiego ... :mrgreen:
Q**a ..ale to byłby ... przebój ..tysiąclecia . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Powaliło chyba by mnie na..... ziemię .

oj za dużo "mirry" i "kadzidła". odpuść sobie trochę bo cię te prochy wykończą :P

ŁORCYK
08-06-2006, 16:23
http://images1.fotosik.pl/81/b194f37ea768a947.jpg
dam nullowi roslinkem... na zle casy

AleLuja
08-06-2006, 16:24
Kumisja kuriewna ogłosiła że w kraju gdzie jest 95% katolików ,jakże znakomite 95% duchownych tejże znakomitej wiary miało kontakty z SB .
To chyba tylko nie mieli kontaktów tylko ci zamknięci w klasztorach, ułomni i inwalidzi stanowiący te 5%.

stahoo
16-06-2006, 19:15
A w ogole to po cholere ta lustracja?
Ona niepotrzebna jest i juz.

czy nie warto zacząć najpierw od urzędników, od dziennikarzy, tych, którzy służyli wtedy jako urzędnicy? Na ile oni byli włączeni w śledzenie i donoszenie?

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8353811&rfbawp=1150474834.160

Mietek
16-06-2006, 19:32
Czytałem Stasiu! Czytałem.
Jak takiego cósia nazwać?
Ano skarżypyta.
Jak takie cóś wygląda?
Ano małe takie, niepozorne, i uczy ma odstające.
No i wiadomo! Podpierdala innych!
Mnie loto ale tych urzędników i innych wymienionych chyba z letka wkurwił.
Co mnie by zresztą i ucieszyło bardzo.
Tfu!
Cieszy juz teraz.
Ot co!

null
16-06-2006, 22:54
dam nullowi roslinkem... na zle casy
Bóg zapłać dobry człowieku . Nie wiedziałem że takie też rosną w ....Chrzanowie :P

ŁORCYK
17-06-2006, 19:46
w Zgnilakowicach ,... w Zgnilakowicach ...
ehhh znowu chlales wodem sfinconom

null
18-06-2006, 18:01
w Zgnilakowicach ,... w Zgnilakowicach ...
....

Wiem ,wiem i nikomu nie powiem ,tak jakoś mi się wyrwało z tym *Chrzanowem *....ale to się więcej nie powtórzy .Obiecuję .
Cichchooo sza . :P

ŁORCYK
22-06-2006, 02:32
gado Ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski (http://www.radiozet.com.pl/play.php?id=3931)

Mietek
24-06-2006, 15:47
Gest prezia (zaproszenie "kościelnego lustratora") świadczy o głębokiej trosce o morale kościoła.
Temat ten jest zresztą posłannictwem braci obu.

Ale ksiądz w wywiadzie powiedział chyba za dużo. Znaczy to, że prezio coś wie więcej lub udaje, że wie.

To jest ino zwiastun "fali tsunami" w znaczeniu lustracji.
Będzie to (chyba) antidotum na zło wszelakie.
Zyta poszła na ogień pierwsza w rządzie.
Kto teraz? Marcinkiewicz czy Lepper? A może Wannerman?

stahoo
25-06-2006, 13:42
To jest ino zwiastun "fali tsunami" w znaczeniu lustracji.

Mieciu!
Nic z tego.
Sprawa jest juz wyjasniona.
Same klamstwa.
A za wszystkim stoi bog. :P
Prymas: nie ma teczki, która nie zawierałaby kłamstw
Nie ma teczki, która nie zawierałaby kłamstw, nienawiści, podłości i zdrad - powiedział prymas Polski kardynał Józef Glemp podczas mszy św. odprawionej w katedrze gnieźnieńskiej na zakończenie obrad 336. zebrania plenarnego Konferencji Episkopatu Polski.

Czy Bóg jest obecny w kilometrach teczek napisanych przed kilkunastu, czy kilkudziesięciu laty, czekających na tzw. lustrację. Tak, Pan Bóg jest także tam obok - podkreślił prymas.

Zdaniem Prymasa, "to wszystko gdzieś się mieści, jakby uśpione w ogromnym potencjale zła, z którego ma się wyłonić dobro". Tam jest Bóg, szukający prawdy, czasem także prawdy bolesnej, ale On tam jest - dodał prymas Glemp.

Jerzy Cieślański
26-06-2006, 10:33
Cytat z:
Trybuna-26.06.2006 (http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006062 602)
"....Komuna na pożarcie
Rozliczenia * Oferta biskupów dla prawicy

Biskupi katoliccy wystąpili z pomysłem dekomunizacji w Polsce, która – ich zdaniem – powinna poprzedzić trwające obecnie ujawnianie teczek służb specjalnych PRL. Hierarchowie dali sygnał rządzącej prawicy, że gotowi są poprzeć ostre rozliczenia historyczne. W zamian chcieliby wyciszenia problemów lustracyjnych Kościoła....."

Mietek
26-06-2006, 10:59
Ruchy kościoła wcale mnie i nie zadziwiają.
Ano zawsze był " z prądem".
W końcu broni swojego interesu.
W kwesti zasadniczej - lustracji - bedzie to jedynnie oddalenie na krótką metę.
Z ostatnich sugestii hierarchów wynika, że widzieliby chetniej ujawnianie fukcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa "obsługujących" owych kapusiów cywilnych i sukienkowych, jak i metod pracy SB.
No i chwała. No i co to da?
Pisałem już, że wielu funkcjonariuszy będzie zaszczyconych faktem "obsługi" hierarchów ( może wymienić przy nazwisku funkcjonariusza nazwiska i obecne funkcje sukienkowych lub cywilnych notablów). Pozwoli to im na szybkie znalezienie intratnych fuch w firmach prywatnych zainteresowanych zatrudnieniem specjalistów. Media bedą próbowały przeprowadzać z nimi wywiady.

Koniec końców przyjdzie - wróci- jednak sprawa owych "obsługiwanych", czyli kapusiów. Chyba, że wymrą.

A dekomunizajcę niech robią. Dotychczasowe próby ukazały, że kij ma dwa końce i kto mieczem wojuje od pochwy ginie.

null
26-06-2006, 19:15
No i chwała.
.......... że wielu funkcjonariuszy będzie zaszczyconych faktem "obsługi" hierarchów (............... Pozwoli to im na szybkie znalezienie intratnych fuch w firmach prywatnych zainteresowanych zatrudnieniem specjalistów. Media bedą próbowały przeprowadzać z nimi wywiady.

Ty naprawdę sądzisz że kaci czekają z utęsknieniem na wyjawienie swych tożsamości..... .
Czy też ci jaja urwało i próbujesz je sobie tworzyć między wierszami posta..... :P :P :P

Mietek
26-06-2006, 20:21
A ktoś ty, że rolę sędziego pełnisz? I kogoś od "katów" obwiniasz?
Zaprawdę powiadam tobie, że pierwej swoje postępki przerachuj azali za ocenę inszych współplemieńców zabierać się raczysz.

Pierwej zastanów się nad reakcją owych katowanych, bo ich interes zawżdy ciebie interesować powinien a nie interes onych "katów".

Co zaś do jaj, to je miałem, mam i mieć będę. Używać też ich mogę kiedy chcę i jakiekolwiek celibacje mnie nie dotyczą.
Patrz se na interes własnych jaj.

null
26-06-2006, 21:24
..........
Pierwej zastanów się nad reakcją owych katowanych, bo ich interes zawżdy ciebie interesować powinien a nie interes onych "katów".

..........
Wszawdy jam jest z onych ofiar i pomsta do mnie należy .
Tegoż ja pragnę znać to zawszaństwo co zaprzedali się bezprawiu i kurestwu za *misę soczewity* .
Bowiem zanim moje oczęta Pan zamknąć każe ,wprzódy ich *oczka * psom na pożarcie dać pragnę . 8)

Mietek
26-06-2006, 22:45
OLAĆ zawszaństwo!

null
26-06-2006, 23:22
OLAĆ zawszaństwo!
A co ??? dopierdoliłem?? :P :P :P

stahoo
25-07-2006, 15:51
I znowu, kurwa, klechy sa czyste jak lza.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8412337,wiado mosc.html?_ticrsn=5&ticaid=62066

null
25-07-2006, 18:12
I znowu, kurwa, klechy sa czyste jak lza.
...............
Skąd masz takie mniemanie ? czyżbyś sugerował że te ujawnione zawszance brali pieniądze za nic ,że nie potrafili zgnoić przez tyle lat wystarczającej liczby klechów .
A może jesteś za tym aby dziś również powołać jakiś departament ,gdzie funkcjonariuszom płacono by za......... *chodzenie do Kościoła *. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

stahoo
25-07-2006, 18:18
A może jesteś za tym aby dziś również powołać jakiś departament ,gdzie funkcjonariuszom płacono by za......... *chodzenie do Kościoła *.
A jestes przekomamy, ze nie ma takiego departamentu?
Stara zasada mowi, ze trzeba dmuchac na zimne. :P :P :P

null
25-07-2006, 18:35
.... płacono by za......... *chodzenie do Kościoła *.
A jestes przekomamy, ze nie ma takiego departamentu?
Stara zasada mowi, ze trzeba dmuchac na zimne. :P :P :P[/quote]

Dmuchaj ,dmuchaj ... tyle możesz zrobić , przy tych upałach każdy podmuch się przyda .... :P :P

szakal
25-07-2006, 20:50
przy tych upałach każdy podmuch się przyda .... :P :P

to nakarm twojego klechę grochówką i podstaw mu swoją twarz wiesz gdzie. będzie ci dmuchało aż miło :P :P

null
25-07-2006, 22:20
to nakarm twojego klechę grochówką i podstaw mu swoją twarz wiesz gdzie. będzie ci dmuchało aż miło :P :P
Są wakacje ,okres urlopowy ,spróbuj więc choć na na kilka dni oddalić się od wszelakiego tematu odbytów ,pochw ,cip i innych otworów i ich penetrowaniu .
Zapewniam cię ze wyjdzie to tobie jak i poziomowi jaki reprezentujesz nie mówiąc nic o tym forum na zdrowie . :wink:
Weź pod uwagę że nawet najwięksi w dziejach ludzkości zboczeńcy mieli chwile w których sprawy otworów odbytowych schodziły na drugi plan .
spróbuj więc i ty :) :P

szakal
26-07-2006, 00:24
Są wakacje ,okres urlopowy ,spróbuj więc choć na na kilka dni oddalić się od wszelakiego tematu odbytów ,pochw ,cip i innych otworów i ich penetrowaniu .
Zapewniam cię ze wyjdzie to tobie jak i poziomowi jaki reprezentujesz nie mówiąc nic o tym forum na zdrowie . :wink:
Weź pod uwagę że nawet najwięksi w dziejach ludzkości zboczeńcy mieli chwile w których sprawy otworów odbytowych schodziły na drugi plan .
spróbuj więc i ty

ciągnie wilka do lasu no nie :?: :P
mnie się po grochówce odbija tzn. mocno bekam :P:P
no ale ty może masz inne skojarzenia trudno your choise :P

ŁORCYK
26-07-2006, 00:25
bzdura null.... som wakacje , winc zosztawiam widly , gnojóffkem , ji buraki , zacynam cymac siem ino tematóff lo odbytach , slicnych panienek mniastowych, cyckach , penetracjach ... lecem lodciski masujonc slicne cycki wcasowicek , to mnie wychodzi na zdrowie ...
we wkacje , w lato , winc null ni pierdziel :D

szakal
26-07-2006, 00:32
jeszcze trochę i null zaapeluje żeby krowom majtki na lato zakładać :):)

null
26-07-2006, 00:58
Czyżbyś uważał że taki wniosek miałby większe szanse realizacji niz moja propozycja dotycząca twojej osoby.
No to załamałeś mnie . :cry:

rzep
26-07-2006, 18:17

No, no, tylko patrzeć, jak lpr Twój pomysł podchwyci,
boć przecie "nie będzie krowa gorszyć nam maluczkich i cycków im wystawiać" :)

Magnificencja
05-08-2006, 21:17
Kościelnych znów dopadła świętobliwa sraczka - nie wiedzą kto był "Delegatem" w delegacji na audiencji.
Typuję na podstawie "węchu" - ze składu delegacji:1. Celiński Andrzej
2. ks. Dułak Stanisław – proboszcz parafii św. Michała w Sopocie - kapelan sanatorium MSW – obecnie Dziekan Dekanatu Sopot. www.diecezja.gda.pl
3. Gwiazda Andrzej
4. ks. Jankowski Henryk
5. Kalinowski Ryszard
6. ks. Bp Kluz Kazimierz – zginął tragicznie w wypadku samochodowym dnia 5 grudnia 1982 roku
7. Kukołowicz Romuald
8. Mazowiecki Tadeusz
9. Mędrzak Jan
10. Modzelewski Karol
11. Musiał Piotr
12. Rybicka Bożena
13. Świtoń Kazimierz
14. Tyszkiewicz Stanisław
15. Walentynowicz Anna
16. Wałęsa Lech
17. Wałęsa Mirosława
18. Wądołowski Stanisław
=============
Już wiecie kto?

No to żeby Wam ułatwić typowanie dodam jeszcze takie ustalenia:
Peter Raina w książce „Kardynał Wyszyński i Solidarność”, Wyd. von Borowiecky, Warszawa 2005, ss. 278 podaje:
Delegacja "Solidarności" udała się do Rzymu 13 stycznia. Na czele delegacji stał Lech Wałęsa, a w jej skład wchodzili:
- Ryszard Kalinowski (Komisja Krajowa),
- Stanisław Wesołowski (Szczecin),
- Kazimierz Świtoń (Katowice),
- Ryszard Kuś (Jastrzębie),
- Anna Walentynowicz,
- Bożena Rybicka,
- Andrzej Celiński,
- Tadeusz Mazowiecki,
- Bohdan Cywiński,
- Romuald Kukołowicz,
- Stanisław Tyszkiewicz - oraz proboszcz parafii św. Brygidy,
- ks. Henryk Jankowski.
Jan Paweł II przyjął delegację na audiencji 15 stycznia w Sali Konsystorskiej Pałacu Apostolskiego.
Jak widać nie ma w tej wersji w składzie:
- ks. Stanisława Dułaka
- ks. Bpa Kazimierza Kluza
- Stanisława Wądołowskiego
- Mirosławy Wałęsa
------------------------------------------------------
Ksiądz Prymas prosił Kukołowicza, by napisał szczegółową relację z tej pielgrzymki.
Kukołowicz Romuald
Socjolog, prof. dr ur. 18.12.1921 w Wilnie. Pracownik Instytutu Ekonomiki Przemysłu Chemicznego w Warszawie. Od sierpnia 1980 delegowany przez prymasa Wyszyńskiego jako ekspert Episkopatu do kontaktów z „S”. Członek Zarządu Regionu Mazowsze. Delegat na I KZD.
a zatem kto był agentem PS. Delegat?

ŁORCYK
06-08-2006, 17:26
Jak widać nie ma w tej wersji w składzie:
no i zes zapomniol lo :Gwiazda Andrzej ,
to tyn sam co wi kim byl "bolek"

Mietek
06-08-2006, 18:27
Więc skoro sam Prymus prosił Kukułowicza o napisanie relacji wychodzi na to, że ów "Delegant" to Prymus Ziutek jest.

stahoo
07-08-2006, 13:15
Kto by to nie byl, to zadanie zostalo wypelnione.
Beda jaja... :P :P :P :P :P
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8448991,wiado mosc.html?_ticrsn=3&ticaid=6219c
A tu taka duperela, swiadczaca o tym, jak klamstewkiem urabia sie opinie publiczna.
Ja dokladnie pamietam, ze w tamtych latach, bedac zwyklym robolem, zarabialem od 5 do 7 tys. zl.
I nie wydawalo mi sie, ze sa to "ogromne" pieniadze.
http://www.rmf.fm/fakty/?from=rss&id=103741

null
08-08-2006, 00:07
A tu taka duperela, swiadczaca o tym, jak klamstewkiem urabia sie opinie publiczna.
Ja dokladnie pamietam, ..............zarabialem od 5 do 7 tys. zl.
...1
Nie służy ci samogon .Sprawdziłem
' marzec 81 razem z * rodzinnym * wypłata 1637 zł . Stawka godzinowa jedna z najwyższych w zakładzie . :P

ŁORCYK
08-08-2006, 00:40
no to gnojófka siem lepij loplacala , we f 81 roku we PGR zarabiali ze 16000 zeta , rozlicenia pólrocne dodatkowo , wengiel , mliko ....
dupki zesta , ni umnielista siem usztawic...
a we f PGR jakto f PGR , chlali ino , a cós tam samo se wyroslo ...
piepsyc to
ps. ciulowo zes sprawdzol , Stah miol na mysli zold jaki pobirol ....
null alis ty gupi :shock:

stahoo
08-08-2006, 06:19
Ja dokladnie pamietam, ..............zarabialem od 5 do 7 tys. zl.
...1
' marzec 81 razem z * rodzinnym * wypłata 1637 zł . Stawka godzinowa jedna z najwyższych w zakładzie . :P
Sprawdz lepiej...
!979 r. - FSM Tychy
!982 r. - "Unitra - Cemi" - Warszawa
Tak malo co ty gadasz, to nawet zwykly ciec nie zarabial.

Mietek
08-08-2006, 14:46
Staś!
Pogło Ciebie?

Tematem głównym jest tu lustracja, konkretnie "Delegat", a nie ilość kasy na miesiąc.

Spoko.

stahoo
08-08-2006, 15:06
Staś!
Pogło Ciebie?

Tematem głównym jest tu lustracja, konkretnie "Delegat", a nie ilość kasy na miesiąc.

Spoko.
Sorki, Mieciu!
Ale to jest zwiazane.
W linku, ktory podalem jakis balwan pieprzy o niebotycznych zarobkach TW.

Jakub Szela
10-08-2006, 21:48
' marzec 81 razem z * rodzinnym * wypłata 1637 zł . Stawka godzinowa jedna z najwyższych w zakładzie .
Samogon pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach. Gorzej z kadzidłami, zbyt częste przebywanie w ich sąsiedztwie może powodować zanik mózgu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/1981
cytacik "Główny Urząd Statystyczny poinformował, że przeciętna płaca w Polsce w 1980 roku wyniosła 5755 zł, zaś najniższe zarobki odnotowano w służbie zdrowia i w handlu."
Chyba że pracodawcą był ksiądz, wtedy uwierzę. Oni mają wprawę w strzyżeniu owieczek.

null
10-08-2006, 23:29
W linku, ktory podalem jakis balwan pieprzy o niebotycznych zarobkach TW.
A prościej byłoby po prostu podać ile... dostawałeś ......:dostawali ,*...

* niepotrzebne skreślić :P

ŁORCYK
11-08-2006, 01:03
null---a mnie siem wydaje , co ty zbyt jintereszowny jezdes we f tej tfojij milosci :D

stahoo
11-08-2006, 11:27
Wyglada na to, ze "Delegatowi" szykuja miekkie ladowanie. :D
http://wiadomosci.wp.pl/kat,8171,wid,8459242,wiado mosc.html?ticaid=621fa

AleLuja
11-08-2006, 16:34
Jeszcze się nie wydało kto to "Delegat" a juz coraz lepiej o nim mówią
Jak juz się wyda który to, to będzie bohater narodowy albo nawet wszechświatowy.
Że świętym męczennikiem to wiadomo.
A modły za niego we wszystkich kostiołach odprawiać będą przez miesiąc albo rok nawet.
A w TVParafialnej tylko o nim i innych meczennikach sukienkowych będą gadały

null
12-08-2006, 01:40
[..........
Samogon pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach. ..................
Moje gratulacje za wielkie ambicje . Takim błazeńskim cytatem sięgasz już przy 4-tym poście do elity NIErozwiniętych Nieonidów .
Tak trzymaj !
:P :P :P

stahoo
12-08-2006, 11:46
[..........
Samogon pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach. ..................
Moje gratulacje za wielkie ambicje . Takim błazeńskim cytatem sięgasz już przy 4-tym poście do elity NIErozwiniętych Nieonidów .
Tak trzymaj !
No to wszystko jasne, Jakubie...
Jeeli null Ci wystawil taka cenzurke, znaczy swoj chlop jestes.
Witaj w klubie!

Jakub Szela
12-08-2006, 12:12
Takim błazeńskim cytatem sięgasz już przy 4-tym poście do elity NIErozwiniętych Nieonidów .

Gdzie mi tam do elity, ja tylko się staram nie upaść tak nisko jak amatorzy kadzideł i mszalnego wina.
Tak trzymaj !
Taki mam zamiar. A post dopiero 4, bo wolę czytać wypowiedzi innych. Z tą wysokością zarobków w 1981 jebnąłeś taką frachę, że nie zdzierżyłem i musiałem się odezwać. Rozumiem że nie każdy musi być obdarzony dobrą pamięcią, ale ty zarzucając komuś otumanienie samogonem, nie napisałeś że opierasz się na swojej pamięci. Wolałeś zasugerować że gdzieś tam sprawdziłeś i masz dowód na piśmie że prawda jest po twojej stronie. Ładnie to tak, kłamczuszku?
Sprawdziłem
' marzec 81 razem z * rodzinnym * wypłata 1637 zł . Stawka godzinowa jedna z najwyższych w zakładzie .

stahoo
12-08-2006, 12:17
Sprawdziłem
Zaklad pracy chronionej? :D

Magnificencja
12-08-2006, 15:52
Stanislaw Kozlowski
Wyglada na to, ze "Delegatowi" szykuja miekkie ladowanie.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,8171,wid,8459242,wiado mosc.html?ticaid=621fa
No tak. Na razie wypuścili ducha innego agenta, dzialacza katolickiego Andrzeja Micewskiego (1926-2004) - doradcę prymasa Glempa podczas stanu wojennego – od 1975 roku agenta SB w randze TW ps. Historyk (Michalski) – autora książki - o świętobliwa zgrozo, nomem omen -
"Współrządzić czy nie kłamać? PAX i Znak w Polsce 1945 - 1976".
Wyszło mu, że można i kłamać i współrządzić. Kolejny dowód na to jak się Kościół w komuną kundlił.

Mietek
13-08-2006, 07:33
Koścół się z komuną kundlił?
Tylko kundlił?
Współdziałał, współpracował i popierał.
Silnego, jak zawsze.

Teraz nie pasuje to do wizerunku "zawsze walczącego o wolność i demokrację".

Wspominasz o Micewskim. Pamiętam człeka.
Mnie dziwi i wkurwia, wkurwia i dziwi, że już i zmarłych weryfikują.
Wkurwia mnie ta obecna rzekoma wiedzia blisko Micewskiego stojących i siedzących, że....się domyślali, że wiedzieli.
Lech W. też...czytał sporo akt. Abo na pewno doczytał, bo ponoć ani jednej książki do końca nie doczytał.
To taki rodzaj pchania na sitko lub na szkło, co w żargonie ludzi mediów znaczy pchanie się przed szereg.

stahoo
13-08-2006, 07:44
Mnie dziwi i wkurwia, wkurwia i dziwi, że już i zmarłych weryfikują.
Za to wesolo jest.
I niech tak bedzie.
Sami sie zapedza w kozi rog.
Tylko czekac, jak Wyszynskiego i Wojtyle wezma na warsztat.
Bo moga.
Oni wszystko moga.
I tak im dopomoz... :P

null
13-08-2006, 10:50
Koścół się z komuną kundlił?
...
Współdziałał, współpracował i popierał.
.............

Teraz nie pasuje to do wizerunku "zawsze walczącego o wolność i demokrację".

......................

Więc trzeba o tym powiedzieć Naczelnemu , :lol: może przestanie mu już w końcu lecieć piana z ryja na sam dźwięk o KrK. :P :P
A jakby jeszcze przekonać go że w zasadzie sam był agentem KrK w szeregach Partii i jego poglądy są bardzo zbieżne z chrześcijaństwem ,to może nawet wespoł z generałem zaczną służyć do mszy . :D :D

ps.Mieciu ale jak już odkryjesz że prymas był komunistą ,to zanim przyjadą sanitariusze spróbuj sam unieruchomić się jakimś przydługim kaftanem . Wspomóż działania Służby Zdrowia. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mietek
13-08-2006, 14:31
Otóż prymas komunistą nie tylko był ale jest. Wszakoż twórca onego koscioła był pierwszym komuchem na ziemi.

Mnie zaś wieść o czymkolwiek o pomieszanie zmysłów nie przyprawi.
Przetrwam.
I doczekam.
A doczekam wieści starsznistych bardzo dla wierchuszki hierarchów kk w Polszy.
O współpracy z ustrojem komuszym.
Co tam Micewski, jakiś "Historyk" czy tam inny "Delagat".
Przyjdzie czas na biskupów a może i kardynałów. Wszakże zawsze kardynałami nie byli i gdzies na poczatku kariery grzech "donoszenia" mogli popełnić.

Więc szybciej miłośników i wyznawców wiary w hierarchów szlag trafi aniżeli mnie.

I cóż ma do tego nasz Kochany i Wielki Naczelny Jerzyk URBAN?
Dyć on jak jaki niemowlak bezgrzeszny przy takich tuzach jakimi byli one "Historyki", "Delegaty" i inne gady ( gady bez to, że będąc rzekomo w podziemiu rwali się do donoszenia jedynie słusznej władzy.socjalistycznej).

ŁORCYK
13-08-2006, 17:07
im winksa woda , tym wincyj gówien na niom wyplywo, posród tych co wszpominocie som ji jinne , inszego koloru, jak na psyklad taki "Ogien",
tak winc tero jazd taka pora , co niektóre gówna siem ino lobglondo tsymajonac palcami za nos , a jinne dekoruje , sztawio na piedesztal pomnikóff, zaleznie tys lod wody jakom lejom , dawnij , cy tys teros na jinnym terenie byli by terrorysztami, u nos na nowej wodzie som bohaterami, hisztoria zmiennom jezd... zalezna lod lania wody,
syckich ino sont lostatecny pogodzi ... a zacol jus we Gdansku lot dworca
gównego
http://ww6.tvp.pl/1772,20060811380898.strona

null
13-08-2006, 17:11
Otóż prymas komunistą nie tylko był ale jest. Wszakoż twórca onego koscioła był pierwszym komuchem na ziemi.

............
Skoro tak jest i tak było było ,więc potępiaj tych co nie współpracowali z ub-kami .Szczególnie zaś ideologów "zamordyzmu" którzy to zawrócili się z *jedynej słusznej drogi * jakim był komunizm i do czego prowadzi i prowadził przez wieki KK . :P :P :P

ps...a kaftan którym powinieneś się związać powinien być wykonany ze szczególnie mocnego materiału... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

stahoo
13-08-2006, 17:15
do czego prowadzi i prowadził przez wieki KK . :P :P :P

I doprowadzil.
Do Ciemnogrodu, co IV RP sie zwie..... :(

null
13-08-2006, 17:23
.......
I doprowadzil.
Do Ciemnogrodu, co IV RP sie zwie..... :(
Cóż nie każdy mógł trafić do Jasnogrodzianej dziczy azjatyckiej . :P :P :P .

stahoo
13-08-2006, 17:29
Jasnogrodzianej
Nawet w chinskich wyszukiwarkach ni ma takiego slowa. :P

szakal
13-08-2006, 19:49
Jasnogrodzianej
Nawet w chinskich wyszukiwarkach ni ma takiego slowa. :P

no to teraz juz pewnie będzie :P:P

null
13-08-2006, 20:15
Cóż nie każdy mógł trafić do Jasnogrodzianej dziczy azjatyckiej . :P :P :P .
Stasiu na to;
Nawet w chinskich wyszukiwarkach ni ma takiego slowa.

Wiem Stasiu ,wiem .Chciałem tylko sprawić ci przyjemność Cóż .pozostaje więc tylko *dzicz azjatycka*.
Ale to nie twoja wina ,że tam ...mieszkasz . :P

Mieciu
Abyś całkiem nie załamał się psychicznie powiem ci *na ucho* że faktycznie uważa się że w biblii przedstawieni są pierwsi komuniści ,ale chodzi ( o dziwo) o trzech Królów . Bo jak wiesz przyszli oni ze Wschodu, przyprowadziła ich Gwiazda i pchali się do żłoba ... :P :P :P :P

stahoo
13-08-2006, 22:27
[quote=null]Wiem Stasiu ,wiem .Chciałem tylko sprawić ci przyjemność Cóż .pozostaje więc tylko *dzicz azjatycka*.
Ale to nie twoja wina ,że tam ...mieszkasz.
Smialo mozesz mi zazdroscic.
Zebys mial calkowita pewnosc, chetnie bym zaprosil cie do siebie,
Ale sie boje.
Ze nie bedziesz chcial z powrotem jechac.
A dwoch Polakow w tym miescie to juz zbyt tloczno by bylo. :P

null
13-08-2006, 23:43
Smialo mozesz mi zazdroscic.
...........
Dzięki Stasiu za samą mysl o zaproszeniu ,ale choć płynie we mnie jedna kropla krwi tatarskiej ,nie skorzystałbym z zaproszenia .Wiesz ,historia mnie nauczyła że wolę jednak dzikość . pogaństwo i ciemnogród europejski niż oświecenie i cywilizację azjatycką . Jakoś nie leży mi Azja . :P

stahoo
13-08-2006, 23:49
Wiesz ,historia mnie nauczyła że wolę jednak dzikość . pogaństwo i ciemnogród europejski niż oświecenie i cywilizację azjatycką . Jakoś nie leży mi Azja . :P
Null!
No jaka, k...a, Azja.
Nie osmieszaj sie.
Spojrz na mape.
Chociaz nie dziwie sie, ze nie znasz geografii.
Tam, gdzie sie uczyles, to byl pewnie przedmiot nieobowiazkowy. :P

null
14-08-2006, 00:17
No jaka, k...a, Azja.
...
Spojrz na mape.
............ :P
Nie wnikam w geografię . Jest za Bugiem ???,(nie myl z
Bogiem) to dla mnie już dzicz azjatycka . To *KONIEC* cywilizacji . Wystarczy. :P :P :P

szakal
14-08-2006, 11:00
Bogiem) to dla mnie już dzicz azjatycka . To *KONIEC* cywilizacji . Wystarczy.

kolejny ględzący o dziczy azjatyckiej. :(
zapomniałeś że ten twój kulturysta rozpięty na dwóch dechach też był dzikusem z Azji :?: :P

stahoo
14-08-2006, 11:11
Polskie Wilno i polski Lwow tez za Bugiem.
Co z ciebie za patriota? :P :P :P

null
14-08-2006, 15:00
Wspaniałe,świetne i piękne ,a zobacz że teraz jest zamieszkałe przez dzicz azjatycką , Co za czasy ! Prawda że szkoda :cry:

stahoo
14-08-2006, 15:05
Wspaniałe,świetne i piękne ,a zobacz że teraz jest zamieszkałe przez dzicz azjatycką , Co za czasy ! Prawda że szkoda :cry:
To juz Polakow ci tam nie ma?
I polskich kosciolow?
A jak nie ma, to niech nam oddaja!
Ale juz!
Bo to nasze miasta sa!

null
14-08-2006, 15:47
..........!
Nie mówimy o rodzynkach lecz o *cieście* .
..i zowu słyszę oddajcie..,oddać... tylko CO ? i KOMU ? tego nie wiadomo .
Kościoły?,katedry?... bo stajni czy magazynów nie umiecie sami zbudować ?
Rzeczy ? przedmioty ? ...bo zew "zbójecki " w was nie wygasł ?
Ludzi ? czy całe grupy etnicze ? ..bo *niewolników * wam w gułagach brak?

stahoo
14-08-2006, 15:53
Null!
Rece opadaja...
Czy ty w ogole SAM rozumiesz swoje bazgroly?

null
14-08-2006, 16:29
Skoro nie rozumiem tego tekstu to go przetłumacz na język cywilizacyjny .

To juz Polakow ci tam nie ma?
I polskich kosciolow?
A jak nie ma, to niech nam oddaja!
Ale juz!
Bo to nasze miasta sa!

szakal
14-08-2006, 16:34
Stasiu ten typ nie rozumie czytanych tekstów dla niego potrzebna jest instrukcja obsługi. najlepiej piktogramy bo inaczej musiałby też czytac a to juz ustaliliśmy ze mu nie idzie w parze ze zrozumieniem tak ze byłby kolejny problem :P:P:P

stahoo
14-08-2006, 16:44
Szakal!
To nic nie da.
Jedyny sposob, zeby cos zrozumial, to powiedziec mu to z ambony i jeszcze monstrancja przylozyc po krzyzu ( :D ).
Monstrancje mam, a ambone na Allegro poszukam.
Moze zdaze, zanim nulla ktos zlustruje na wieki wiekow. :P :P :P

ŁORCYK
14-08-2006, 20:29
przetłumacz na język cywilizacyjny

null , alis ty gupi , pseca ni ma takiego jenzyka ...pojebnelo ci siem niboraku , jezd cós takiego jak jenzyk cywilizowany (trybis róznicem? :shock: )...
no , ali lod bidy mozno ciem wyrozumic ....
a na poezji to ty siem ni znas nic a nic, mojo krasula ni kciola by nawet s tobom wiersem gadac ..http://images3.fotosik.pl/10/8bijz94lannfjlj1.gi f
wes no ty siem ji podciongnij , cy cós tam jakos null...

Mietek
14-08-2006, 20:57
Łorcyk!
A nie wiesz ty, że język cywiliwizowywany to łacina?
To co ty k... wiesz?

ŁORCYK
14-08-2006, 21:04
Mnietek , ja.... k... nic ni wim ...
a ty Mnietek k... o tym ni wis?

Scandalieros
15-08-2006, 20:58
Łorcyk!
A nie wiesz ty, że język cywiliwizowywany to łacina?
Lorcyk wie. Tyle tylko, ze Lorcyk zasowa po azerbejdzansku co brzmi jak po mezopotamsku. Nawet teksty sa ludzaca podobne...

ŁORCYK
17-08-2006, 00:29
biorem ciem na tumaca... nadajes siem

Magnificencja
18-08-2006, 22:48
Zamykamy temat "Delegata" - mam nadzieję!
Chyba że ktoś ma inne zdanie.
Redakcja „Rzeczypospolitej”, formalnie nie podając nazwiska „Delegata”, zrobiła wiele, żeby wskazać czytelnikowi, kogo podejrzewa, jak napisano: “na 90%”.
Podała, że chodzi o księdza z Gdańska (prowadził go Wydział IV gdańskiej SB); szczegółowo omówiła sprawę bursztynowego krzyża (a wszyscy wiedzą, który z gdańskich księży bardzo ceni bursztyn) oraz sprawę zachowania Bożeny Rybickiej (gdańszczanie, wiedzą o znanym konflikcie pomiędzy nią, a ks. Henrykiem Jankowskim); na pierwszej stronie umieściła zdjęcie z ks. Jankowskim, jako pierwszym z lewej; z wypowiedzi Tadeusza Mazowieckiego wyłuskała precyzyjne wskazanie, że chodzi o „proboszcza” i z wielkim wyczuciem zauważyła, że ks. Jankowski potępił „macki bezpieki” dopiero „po chwili”.
Wszyscy wiedzą, że w najbliższym otoczeniu Lecha Wałęsy był tylko jeden proboszcz, który miał dostęp do prymasów, uczestniczył w spotkaniu z papieżem w styczniu 1981 roku i był aktywny na zjeździe „Solidarności”. Należy więc uznać, że „Rzeczpospolita” w pełni świadomie i z premedytacją opisała ks. Henryka Jankowskiego, jako groźnego konfidenta Służby Bezpieczeństwa, a tylko obłudnie udawała, że go nie wskazuje palcem.
Amen! Święć ich Panie nad jego duszą, niech mu ziemia lekką będzie!

Mietek
19-08-2006, 09:46
Wielce Szanowny Magnificencjo!
Z większością twoich uwag i wniosków zgadzam się całkowicie.
Ze stwierdzeniem, że koniec z „Delegatem” już nie.
Tak może wielu chce, szczególnie w łonie kościoła. Wskazano czarną owcę, która już dawno była wrzodem na dupie czyściutkiego kościoła.
No i koniec tematu?
Nie!
Na marginesie pytanie: skąd te hieny medialne biorą te wszystkie informację, tą wiedzę na temat „Delegata”, gdy dokumentu jest kupa, bo aż dwie strony?
Sam „dobór” bohatera, ów „Delegat”, też wskazuje na przednią robotę. To wyraźne „odciągnięcie” – i widzę tu robotę samej góry hierarchii kościelnej – od tematyki źródeł osobowych w otoczeniu papieża. Czyli dużo ważniejszych od jakiegoś tam „kontakta operacyjnego”, jakim był „Delegat”.
Osobiście nie wierzę w to, aby tylko (!) „Delegat” robił przy Wałęsie. Jakiś tam „ko”.

Sprawa „Delegata” w pewnym stopniu przypomina mi sprawę współpracy Herberta. Delegat to na razie anonim , Herbertowi się zaś zmarło.
Ale nie w tym rzecz.
Teraz, po rewelacjach „Wprost”, robi się zawieruchę, że ujawnienie rzekomej współpracy Heberta z bezpieką to….polityka antylustracyjna i….. wpisuje się w linię publikacji, mających udowodnić, że kontakty z bezpieką mieli praktycznie wszyscy.
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8468246&rfbawp=1155920281.079&ticaid=122aa

Co ciekawe owa lustracja wszystkich jest rzeczywiście takim daniem małpie brzytwy. Co widać. Ano środowisko dziennikarskie z obłudną satysfakcją ukazuje kapusiów a to w łonie kościoła a to w łonie ludzi pióra. Ludzie kościoła z lubością stwierdzają, że „delegat” był z laikatu, na co ludzie z wierchuszki „solidarności” ze szczerością wielką mówią, że była to osoba duchowna. Owca w postaci Jankowskiego pogodziła – na czas jakiś - obie strony. Aż się oryginał znajdzie.

I niech się dalej lustrują.
Z satysfakcją wielką stwierdzam, że Służba Bezpieczeństwa wielką była!

stahoo
21-08-2006, 12:37
I niech się dalej lustrują.
I niech ze lza w oku wspominaja, ze za naszych czasow zyli jak u pana boga za pazucha. :P :P :P
http://wiadomosci.wp.pl/kat,8172,wid,8469865,wiado mosc.html?_ticrsn=3&ticaid=622eb

Mietek
21-08-2006, 19:35
Ino mi coś za bardzo prokościelnie ten głos "Trybuny" brzmi, zwłaszcza gdy mowa o tej utracie zaufania u wiernych ( do hierarchów).

stahoo
21-12-2006, 16:36
Mozna zamknac temata.
wypowiedź Watykanu to koniec lustracji w Kościele
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8652973,wiado mosc.html?ticaid=12e60&_ticrsn=3
Pieknie sie wykrecili. :D
I rozgrzeszyli...
podejmując decyzję o mianowaniu nowego arcybiskupa warszawskiego wzięto pod uwagę wszystkie okoliczności jego życia, wśród nich te dotyczące jego przeszłości

null
22-12-2006, 00:19
Zamykamy temat "Delegata" - mam nadzieję!
....................ks. Henryka Jankowskiego, jako groźnego konfidenta Służby Bezpieczeństwa, a...............![/b]

Magni... pisałeś to w sierpniu ,dziś wiadomo na 100 procent że gdybyś nie zabruździł tej strony ale przeznaczył byś ją czystą na listek papieru toaletowego ,to byłby to zysk. i korzyść dla ludzkości

Innych też uprasza się o uzyskanie takiego ...zysku :mrgreen:

Mietek
22-12-2006, 09:23
Faktycznie. Pisanie na temat księży, współpracowników Słuzby Bezpieczeństwa, to karygodne.
No, po co na ten temat pisać? Po co zabrużdżać ForumNIE. Gdyby nic na ten temat nie było pisane, byłby z tego...zysk.
Jaki i dlaczego? Dlatego, że wara od ludzi kościoła, którzy z bezpieką współpracowali?A niby czemu? Dyć to tacy sami ludzie jak i my. Też mieli prawo błądzić. No a o tej "machinie" przebrzydłej, czyli SB, która była realizatorem znienawidzonego systemu, zapomnieć należy?
U nas kościół był przeciw ( czasami nawet za ) władzy, czyli był wrogi, no to go inwigilowano. W Hiszpanii kościół był profrankistowski, no to władza wraz z kościołem inwigilowała naród.
Gdzie....zysk większy.

Ostatni news tycząsy arcy Wielgusa jest też w kontekstach wydarzeń niezwykle ciekawy.
Ano Watykan (!) stwierdził, że nie ma zastrzeżeń(!) do nominata i zna jego przeszłość.
A gazeta prawicy(!) raban podnosi. Na ksiedza!
Ot i ciekawostka jest.

stahoo
22-12-2006, 09:29
Ostatni news tycząsy arcy Wielgusa jest też w kontekstach wydarzeń niezwykle ciekawy.
Ano Watykan (!) stwierdził, że nie ma zastrzeżeń(!) do nominata i zna jego przeszłość.
A gazeta prawicy(!) raban podnosi. Na ksiedza!
Ot i ciekawostka jest.
To, moim skromnym zdaniem, wynik nieuwzglednienia "sugestii" Jarka o randze i obsadzie tego stolca, podczas jego ostatniej wizyty w Watykanie.

Mietek
22-12-2006, 09:59
Mosz prawde Staś.
Ano byłże on rzeczywiście w tej sprawie we Watykanie. Ciekawe czy końkordat dopuszcza ingerencje władz polskich w nominowanie przedstawicieli Watykanu w Polsce. Bo o ile nie, to cos te wyjazdy pomysłami komuchów pachną.

stahoo
22-12-2006, 10:37
Ciekawe czy końkordat dopuszcza ingerencje władz polskich w nominowanie przedstawicieli Watykanu w Polsce.
Moim zdaniem konkordat dziala w obie strony.
Na zasadzie: Nic o WAS bez NAS.
A w tym przypadku PiS, bojac sie o utrate poparcia kk i Watykanu(co widac prawie golym okiem), chcialby (oj, jak chcialby) miec TAM swojego czlowieka.

null
22-12-2006, 18:51
Ja już jestem chyba stary ,bo wyobraźcie sobie że w odróżnieniu od was nie dostaję wzwodu na jakieś insynuacje, jakiś dziennikarzy pewnej gazety . Potrzebuję chyba w odróżnieniu od was jakieś konkrety ,

Chyba wam ........zazdroszczę takich ...siusiaków .! :P :P :P :lol:

szakal
22-12-2006, 19:22
Potrzebuję chyba w odróżnieniu od was jakieś konkrety

:shock: :shock: :shock: czyżby twoja wiara już nie wystarczyła :?: :P :P :P
brawo null, tak trzymaj. juz niedługo będziesz mógł powiedzieć ze jestes jednym z nas :P:P:P

Magnificencja
03-01-2007, 23:19
To kanalia! O świętobliwa obłudo! O sakralna hipokryzjo!
Agent z 20-letnim doświadczeniem - szkolony ps. Grey
Czy on miał swoich spowiedników? Przecież współpraca była grzechem. Czy spowiednicy wiedzieli o tym grzechu, a jeśli TW ps. Adam czy Grey zatajał fakt wspólpracy przed nimi (spowiednikami), to czy mógł "odprawiać msze" - po świętokradczych spowiedziach, nie grzesząc? Czy mu to cialo i krew chrystusa wychodzily z tego świętokradczego szamaństwa?
A jeżeli wiedzieli to jaka była siła sprawcza tychże spowiedników, że nie odwiedli tego "judasza" od życia w grzechu?
Ciekawym, która z tych habitowych czy sutannowych kanalii w myśl głoszonych ewangeliczno-chrześcijańskich idei publicznie wyrazi żal za grzechy i skruchę, poprosi o wybaczenie i zadeklaruje mocne postanowienie poprawy (naprawy) krzywd i rehabilitacji pohańbienia. Na razie jedynie Wielebny Czajkowski łaskawie przyznał się, że kłamał, ze przez 25 lat przystępował do spowiedzi świętokradczo i świętokradczo zjadał w Eucharystii Pana Boga. Inni jakoś nie odczuwają takiej ewangelicznej potrzeby. Czekają chyba na natchnienie Ducha Świętego.
---------
Watykan dostał świętobliwej sraczki.

null
04-01-2007, 01:58
[...........a jeśli TW ps. Adam czy Grey z.............i.

Po ostatnim agencie Delegacie :P :P :P widzę żeś się zabezpieczył *na dwoje* ,bo nawet nie wiesz jakie pseudo mu przypisać :lol: :lol:

Tomek tt
04-01-2007, 06:01
Nosił rozmaite pseudonimy - Adam, Adam Wysocki, Grey. Odbył specjalne przeszkolenie wywiadowcze, usiłował przeniknąć do środowiska Radia Wolna Europa w Monachium, przez wiele lat utrzymywał kontakty z IV Wydziałem Komendy Wojewódzkiej MO w Lublinie: pisał dla esbeków analizy o pracownikach Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego

http://wiadomosci.onet.pl/1458830,11,item.html

A teraz null możesz iść na ingres i ucałować kapusia w pierścionek :lol:

Magnificencja
04-01-2007, 10:26
Okazuje się że na PRL-owskiej Służbie Bezpieczeństwa można było „polegać jak na Zawiszy”. Obiecała księdzu Stanisławowi Wielgusowi opiekę i pomoc w osiągnięciu kariery naukowej i słowa dotrzymała.
Wielebny dzięki owocnej współpracy – jako agent ps. Adam, Adam Wysocki i Grey nr ew. J7207 - ukończył teologię i filozofię na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim oraz filozofię na Uniwersytecie Monachijskim. W 1972 r. został doktorem filozofii na KUL. 6 grudnia 2006 r. Nieomylny papież Benedykt XVI mianował go na nowego arcybiskupa metropolitę warszawskiego, którego zawołaniem jest "Odwiecznej Mądrości i Miłości" a herbem - księga i wiązka zboża.

Mietek
04-01-2007, 11:07
Byłbym dupkiem gdybym stwierdził, że temat mnie smuci. Otóż nie, bo wręcz cieszy. Był czas, że hierarchia o lustracji wypowiadała się ....popierająco. Należy oczyścić nasze życie publiczne i inne podobne stwierdzenia.

Szanowny Magnificencjo! Wcale te słuzby i nie musiały ( akurat) pomagać. Może po prostu facet zdolny.
Rzecz jednak z Wielgusem podobna do sprawy Hejmy i innych kościołowych.
Dla porządku wspomnę, że całość dokumentacji (chyba całość, bo pewności nigdy nie ma) przekazano kościołowi na początku lat 90-tych. Teraz zaś w dziwnych okolicznościach "ukazują" się - błąd! " objawiają"- rewelacyjne kwitki.
Śmierdzi mi tu chęcią wływu kogoś (?) na kościół w sferze wyborów odpowiednich ludzi na odpowiednie stołki. To jest chyba ważny wniosek i w tym przypadku zapewne trafny.
Co zas z meritum sprawy, to czy współpracował, czy nie, to juz całkowicie inna sprawa.
IPN, co sie okazuje, to takie cóś, co może w każdej chwili coś wykopać. Taki instytut archeologii współczenej. Kopiący na potrzeby chwili i potrzeby czasów.

stahoo
04-01-2007, 11:38
Ja już jestem chyba stary ,bo wyobraźcie sobie że w odróżnieniu od was nie dostaję wzwodu na jakieś insynuacje, jakiś dziennikarzy pewnej gazety . Potrzebuję chyba w odróżnieniu od was jakieś konkrety , :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

krisbaum
04-01-2007, 15:42
No i co teraz null? Było się spowiadać? Teraz już wiesz że esbeki wszystko wiedzą, i to że żeś konia walił, i to żeś przy tym myslał o facetach. Ksiądz wszystko wyśpiewał :D
Raz jeszcze się sprawdziło, że klechy specjalnie nie trza było przyciskać, by kablował, wystarczy "worek,korek i rozporek" :D

null
04-01-2007, 17:48
Co za ruch jakie zaangażowanie cóż za aktywność zrobiła się na forum . :D :D :D Chwała Panu !!!!! :P :P :P
A ja o niektórych myślałem jak o *nieboszczykach * ,a tu takie...... zmartwychwstanie . Prawie takie same jak jak przy " Delegacie " albo lepiej niż przy "pedofilu Jankowskim " gdy wtórowano wszystkim mediom i niezaprzeczalnym dowodom jego zboczenia .
No to jeszcze chwila i jak znajdą się jasne konkrety i niezaprzeczalne fakty kontaktów z ...*tatusiem * Jonnego b będzie można go obok niego...... powiesić .
Czy jest ktoś przeciw ??? Nie widzę !!!! :P

krisbaum
04-01-2007, 21:30
Nikt tu pacanie nie gada o wieszaniu, mowa tu tylko o prawdziwym ryju moralistów w kieckach. No i przy okazji można się pośmiać ze święcie wierzącego w nich kretyna :D
A Jankowskiego nikt nie ma za zbokola, dyć on tylko całuje chłopców w usta i daje im za to pieniążki, dziennikarzy też chciał całować ale ci głupi nie skorzystali :D
A jak nie wierzysz normalnym gazetom, to tu masz organ PiS, Gazeta Polska, opublikowała całą teczkę Wielgusa:
http://www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=129

"Czy nie był pan miesiąc temu na wycieczce w Rzymie?"
"Nie, wybieram się do wiecznego miasta dopiero w przyszłym roku"
Znak rozpoznawczy /spinka/ nie obowiązuje.

Kurwa to nie był kapuś! To był Hans Kloss!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szakal
04-01-2007, 23:04
bo cały Kościół to zwykła kurwa, która pójdzie z każda władza do łóżka tylko dla profitów. dlatego tak ostro próbuja tuszować wszystkie sprawy. tych, którzy jeszcze w jakies ideały wierzą (a takich zapewne jest jakaś garstka) traktuje się jak odszczepieńców. no bo przecież trzeba chapać co się da a nie wybrzydzać. im jest obojetne kto rządzi. faszyści, komuniści, liberałowie czy krwiożercze mutanty z Atriana XXIII. ważne żeby kasa była pełna i brzuchy.

stahoo
04-01-2007, 23:14
Co za ruch jakie zaangażowanie cóż za aktywność zrobiła się na forum . :D :D :D Chwała Panu !!!!! :P :P :P
A ja o niektórych myślałem jak o *nieboszczykach * ,a tu takie...... zmartwychwstanie . Prawie takie same jak jak przy " Delegacie " albo lepiej niż przy "pedofilu Jankowskim " gdy wtórowano wszystkim mediom i niezaprzeczalnym dowodom jego zboczenia .
No to jeszcze chwila i jak znajdą się jasne konkrety i niezaprzeczalne fakty kontaktów z ...*tatusiem * Jonnego b będzie można go obok niego...... powiesić .
Czy jest ktoś przeciw ??? Nie widzę !!!! :P
Zrzutę powinniśmy zrobić.
Wycieraczki nullowi kupimy na jego monitor.
Zachlapał go pianą, co mu z pyska ze wścieklości kapie.

Scandalieros
04-01-2007, 23:48
Ale zescie rwetes zrobili... Jak w Knesecie...
Toc juz dawno wiadomo bylo ze SB ma kapusiow w kosciele. Wielkie mi rzeczy... Bo niby gdzie ich mieli werbowac? W PZPR?

null
05-01-2007, 00:49
Nikt tu pacanie nie gada o wieszaniu,.........:

Tu o wieszaniu mówię JA i nie nazywaj mnie nikim skoro wiekszość zwraca się do mnie - nullu . :P

...a jak na razie to po pobieżnym przeglądnięciu tych dokumentów nie rezygnuję z wyjazdu w niedzielę na ingres . :P :P :P

ps.z całego towarzystwa to widzę ze tylko *skan...* zachowuje się.... trzeżwo. :D

ŁORCYK
05-01-2007, 02:18
null...alis ty gupi, jak ni wis co mas racjem , jo nigdy do kaca nie
dopuscom

krisbaum
05-01-2007, 02:41
Ale zescie rwetes zrobili... Jak w Knesecie...
Toc juz dawno wiadomo bylo ze SB ma kapusiow w kosciele. Wielkie mi rzeczy... Bo niby gdzie ich mieli werbowac? W PZPR?
Nie o to tu chodzi, bo to wszyscy wiemy. Dyskusja toczy się wokół tego że kapuś jest obrzydliwcem gdy jest dziennikarzem, pracownikiem naukowym itp. Natomiast gdy kapuś nosi kieckę urasta do miana męczennika i wogóle "trzeba księży zostawić w spokoju". W tym zaś konkretnym przypadku chodzi dodatkowo o fakt, że kapuś który urasta do rangi autorytetu moralnego okazał się kłamcą i gorliwym pieskiem zeszłego ustroju (nawet szmalu nie chciał za współpracę, czyżby zatem pobudki ideologiczne?) :D
Kapuś kłamca nie może wykonywać zawodu polityka może natomiast stać się czołowym hierarchą kościoła. Kapuś dziennikarz staje się niewiarygodną kanalią - psem na usługach komuny, kapuś w sutannie to skrzywdzony człowiek o kryształowym serduszku.
To o to chodzi, o relatywizm w ocenianiu kapusiów.
Poza tym, powszechnie wiadomo, że księża byli kapusiami. Dlaczego więc gdy jakieś gówno wypływa na wierzch pierwsza reakcja: łgarstwo, potwarz!
Do tego psy nullopodobne: atak na kościół! kto ma w tym interes?
To się prawiczki określcie w końcu lustracja: tak czy nie?
Bo zapewne jeszcze nie jedno gówno wypłynie...

szakal
05-01-2007, 18:46
już nawet komisja episkopatu stwierdziła że to ubecki kapuś a nullowi to nie przeszkadza. i dobrze im więcej takich Wielgusów tym prędzej ta czarna mafia padnie. null będziesz tonął razem z nimi czy jak szczur z tonącego okrętu dasz drapaka np. do jehowitów :?: :P :P :P

Mietek
05-01-2007, 19:34
Podobno po ingresie Abp Wielgus ma przyjąć nowy tytuł kościelny Arcybisk-UB Wielgus….

To...taka zbitka słowna.
Z największej plotkarni, bo z netu.

Tomek tt
05-01-2007, 19:56
Najnowszy dowcip.

Jaki będzie kościelny szczyt hipokryzji ???

Msza nad grobem Popiełuszki prowadzona przez Wielgusa.

P.S
Warszawa ma już swojego Metropolitę kapusie wszystkich opcji macie swego patrona :lol:

Haszszu
05-01-2007, 19:57
...Śmierdzi mi tu chęcią wływu kogoś (?) na kościół w sferze wyborów odpowiednich ludzi na odpowiednie stołki. To jest chyba ważny wniosek i w tym przypadku zapewne trafny...
To jest natura rzeczy i sedno sprawy szanowny "Mietku". :roll:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,383 1063.html
Abp Stanisław Wielgus przejął metropolię warszawską
Nowy metropolita warszawski abp Stanisław Wielgus przejął kanonicznie urząd nad powierzoną mu archidiecezją - poinformował kanclerz Kurii Metropolitalnej Warszawskiej ks. prałat Grzegorz Kalwarczyk.
Roma locuta, causa finita. Rzym orzekł, sprawa skończona. Wydaje się, że lustracyjne kundelki oraz dziennikarstwo różnorakie dostał prztyczek w nos. Gdyby sądzić po jazgocie medialnym, to w Kościele powinni być sami agenci. Pytanie czy B16 złamie lustracyjny kręgosłup, im i tym, którzy za nimi stoją.... :roll: Nie wierzę w przypadkowość sprawy. :roll:

null
05-01-2007, 20:22
Nie o to tu chodzi, bo to wszyscy wiemy. Dyskusja toczy się wokół tego że kapuś jest obrzydliwcem gdy jest dziennikarzem, pracownikiem naukowym itp.................

Gdyby nie głupie wstawki w twoim poście ,to byłoby to nawet rzeczowo i konkretne uwagi .
Ogólnie nie rozumiesz pewnej istotnej sprawy .O ile jest to prawda w odniesieniu do osób świeckich podlegającym prawom ustanowionym przez demokrację a więc pośrednio lub też bezpośrednio przez nas wszystkich ,tak w sprawach KrK takich zasad nie ma i nigdy nie było .
Kościół jest instytucją hierarchiczną a jako w takiej strukturze nie ma miejca na taki wpływ na decyzje ,prawa ,czy też obowiązki wiernych jaki jest w *demokracji *.
Swoje wywody względem KrK odniosłeś według pojęć które są mu obce .
Inaczej mówiąc : ja jako wolny obywatel RP ,mogę żądać podania mi " jego głowy na tacy ", :P ale jako wiernemu KrK jestem mu zobowiązany posłuszeństwo i wierność oczywiście względem spraw religijnych .
Mam nadzieję że coś skapowałeś . :wink:

Tomek tt
05-01-2007, 20:28
ale jako wiernemu KrK jestem mu zobowiązany posłuszeństwo i wierność oczywiście względem spraw religijnych .

Czyli to że metropolita nie posłuchał zalecenia episkopatu o nierozmawianiu i niepodpisywaniu niczego ubekom Ci nie przeszkadza,i jeśli zostaniesz dopuszczony w pobliże tego Dostojnika to jako posłuszny wierny w pokorze ucałujesz kapusiowaty pierścień ?
Dobrze zrozumiałem?

ŁORCYK
05-01-2007, 20:39
a mnie siem podobo taki lewicujoncy ksiónc, ni jak resta tyj lewitujacej
choloty,
potpierdalal carnych ji to jezd jego plus,

null
05-01-2007, 20:48
Czyli to że metropolita nie posłuchał zalecenia episkopatu o nierozmawianiu i niepodpisywaniu niczego ubekom Ci nie przeszkadza

Mnie NIE ! . jeszcze raz powtórzę bo chyba nie zrozumiałeś ,Wielgus został nominowany wdług zasad teokratycznej monarchii elekcyjnej i nic mi ani tobie do oceniania .
Jest tu pewne podobieństwo do zasad *wojska * , to że dowódca może być debilem ,skurwielem lub aniołem nie ma nic do rzeczy w sprawie wykonywania rozkazu przez ciebie . :)

Tomek tt
05-01-2007, 20:56
Jest tu pewne podobieństwo do zasad *wojska * , to że dowódca może być debilem ,skurwielem lub aniołem nie ma nic do rzeczy w sprawie wykonywania rozkazu przez ciebie

Zrozumiałem. Dzięki za wyjaśnienie.

P.S to mam jeszcze 1 pytanie po kiego ględzą o moralności i innych
wartościach jak prawdomówność ,uczciwość itp skoro sami ich nie przestrzegają?

ŁORCYK
05-01-2007, 21:01
no... null...moze ji ni jezdes taki gupi, ali jak ciem znam to zara
znowu zgupiejes ,
ksónc jezd wpozo, juzem to powiedziol, potpierdalal szfoich,
wykoncyl konkurencjem ji tero se bedzie we jarchidiecezji,
no ji chuj komu do tego , jak szprawa ni jego,
kacki tys po trupach do wladzy dosly, ji jinne lepry,
a sam papis byl nazistom lod mlodzika,
jezd coras lepij :D
jamen :shock:

Magnificencja
05-01-2007, 21:24
"Wszelkie formy tajnej współpracy duchownych z komunistycznymi służbami bezpieczeństwa były grzechem - wynika z przyjętego 25 sierpnia na Jasnej Górze przez biskupów diecezjalnych "Memoriału Episkopatu Polski w sprawie współpracy niektórych duchownych z organami bezpieczeństwa w Polsce w latach 1944-1989".
Biskupi wzywają duchownych, którzy ulegli takiej współpracy do publicznego przyznania się do winy, pokuty oraz do zadośćuczynienia. Dokument określa ponadto szczegółowe zasady dotyczące postępowania wobec duchownych, którzy byli tajnymi współpracownikami SB.

z Memoriału Episkopatu Polski w sprawie współpracy niektórych duchownych z organami bezpieczeństwa w Polsce w latach 1944-1989
=========
Memorial podpisali biskupi na jasnej Górze a wśród nich podpis zlożył Wielebny Arcyłgarz - chociaż moze się teraz i do tego nie przyznać.
null
(...) Wielgus został nominowany wdług zasad teokratycznej monarchii elekcyjnej i nic mi ani tobie do oceniania .
- Czy w nominacjach tej teokratycznej monarchii elekcyjnej nominata ma cechować nieskazitelny kręgosłup moralny i etyczny?
- Czy on jako tak zwany duszpasterz ma być w archidiecezji wzorem do naśladowania?
- Czy on ma rozgrzeszać tych ktorzy skundlili się z "komuną" i popadli w grzech wspólpracy o której mowa w Memoriale?

null
05-01-2007, 21:37
[quote]...... o grzech.........???

Zasada i prawo KrK mówi że wolno, a nawet należy grzesznika ukamienować :D
Ale tylko i wyłącznie wtedy , gdy *pierwszy * rzucający kamieniem będzie .... bez grzechu . :P :P :P .

ŁORCYK
05-01-2007, 22:07
http://images4.fotosik.pl/280/76258aefd7e5439d.jpg

id34lny
05-01-2007, 23:07
jeszcze raz powtórzę bo chyba nie zrozumiałeś ,Wielgus został nominowany wdług zasad teokratycznej monarchii elekcyjnej i nic mi ani tobie do oceniania

w tlumaczeniu na polski:

jak facet rucha owieczke to jest to zoofilia ale jak robi to czarny pasterz to jest ewangelia.

Haszszu
05-01-2007, 23:17
...Ogólnie nie rozumiesz pewnej istotnej sprawy .O ile jest to prawda w odniesieniu do osób świeckich podlegającym prawom ustanowionym przez demokrację a więc pośrednio lub też bezpośrednio przez nas wszystkich ,tak w sprawach KrK takich zasad nie ma i nigdy nie było .
Kościół jest instytucją hierarchiczną a jako w takiej strukturze nie ma miejca na taki wpływ na decyzje ,prawa ,czy też obowiązki wiernych jaki jest w *demokracji *.
Inaczej mówiąc : ja jako wolny obywatel RP ,mogę żądać podania mi " jego głowy na tacy ", :P ale jako wiernemu KrK jestem mu zobowiązany posłuszeństwo i wierność oczywiście względem spraw religijnych.......

...Mnie NIE ! . jeszcze raz powtórzę bo chyba nie zrozumiałeś ,Wielgus został nominowany wdług zasad teokratycznej monarchii elekcyjnej i nic mi ani tobie do oceniania .
Jest tu pewne podobieństwo do zasad *wojska * , to że dowódca może być debilem ,skurwielem lub aniołem nie ma nic do rzeczy w sprawie wykonywania rozkazu przez ciebie...

Szanowny "nullu", Twoje wyjaśnienia co do akceptacji lub nie, dla decyzji nominacyjnej są cokolwiek bałamutne. Pomijając aspekt polityczny, o którym wspomniałem w poprzednim poście to nominacja Wielgusa jest znakomitym przykładem odwołania się do zasad ewangielicznych. Ewangelia wg św. Marka, (Mk 14,66-72).
72 I w tej chwili kogut powtórnie zapiał. Wspomniał Piotr na słowa, które mu powiedział Jezus: &laquo;Pierwej, nim kogut dwa razy zapieje, trzy razy Mnie się wyprzesz&raquo;. I wybuchnął płaczem.
Mimo tego, że Piotr trzykrotnie wyparł się Jezusa, ten powołal go do zbudowania kościoła. W tym świetle nominacja Wielgusa jest kanonicznym przykładem zastosowania nauki Jezusa i uzasadnia znakomicie decyzję B16 o powołaniu na tak znaczące stanowisko człowieka, który okazał słabość ducha i charakteru. Dlatego stąd wypływa obowiązek posłuszeństwa dla tej nominacji a nie z jakichś 'zasad monarchii teokratycznej". "Haszszu" , bezbożnik z wyboru, jest zdumiony i nie śmiał nawet przypuszczać, że będzie pouczał tak gorliwego obrońcę kościoła katolickiego jak Ty. :shock:
Jednocześnie "Haszszu" jest dokładnie obojętne, powiewa mu i zwisa, kto był agentem, gdzie i co donosił, kto kogo dymał i jak. Wielgus przez fakt ujawnienia jego przeszłości nawet stał się sympatyczniejszy, jednak jego wygibasy, którymi usiłował się wytłumaczyć, są żenujące i odzierają go z całego czaru, uroku i ponętności tajnego wspołpracownika SB. :wink:

null
06-01-2007, 01:33
Szanowny "nullu", Twoje wyjaśnienia co do akceptacji lub nie, dla decyzji nominacyjnej są cokolwiek bałamutne.:

Szczerze mówiąc nie rozumiem cię ,przecież ja tylko potwierdzałem i wyjaśniałem zasadę którą sam raczyłeś ująć Roma locuta, causa finita i ani jednego slowa więcej .Gdzie widzisz bałamucenie ???? :shock: chyba coś nieuważnie przeczytałeś .
Tak jak słowo Króla jest prawem ,tak to samo odnosi się do słowa Papieża .

Mimo tego, że Piotr trzykrotnie wyparł się Jezusa, ten powołal go do zbudowania kościoła...........

Pomijam fakt że było odwrotnie ,a mianowicie Jezus powołał Piotra a on potem wyparł się GO bo to w końcu nieistotne bo też kogo w końcu sam powołał : Owdowiałego nieuczonego rybaka , uzbrojonych zelotów których dzisiaj określilibyśmy *terrorystami*,Iskariotę pazernego na mamonę ,Tomasza któremu było obojętne , powiewało mu i zwisało kim jest Jezus ,czy też później tego sprzedajnego prokuratora który to tyle cierpień i bólu zadał kościołowi przez siebie założonemu . 8)

Czy to należy interpretować jako zasadę wyboru ludzi słabego ducha i charakteru , chyba nie ,ale w końcu odkryłeś też pewną istotną wskazówkę w ekonomii Bożej .
2 Kor 12:9
9. .................. Moc bowiem w słabości się doskonali. Najchętniej więc będę się chlubił z moich słabości, aby zamieszkała we mnie moc Chrystusa.
(BT)

ale chyba tylko przypadkiem i niechcący bo przecież ona powinna ci zwisać . :P :P :lol:

ŁORCYK
06-01-2007, 01:42
takie tam nulowe pierdulenie...
null ... alis ty gupi, nic ci takiego powera ni do jak bimber ...
nawet Jezus ci ni da ...
takie tam pierdulenie...nullowe

szakal
06-01-2007, 01:45
ciekawe:
arcybiskup, kapuś ubecki to zabłąkana owieczka w bładzeniu szukająca drogi do doskonałości.

szary obywatel, kapus ubecki to skurwysyn, drań, przestepca godny jedynie potępienia i zepchniecia na margines społeczeństwa. aniech taak jeszcze przypadkiem będzie miał lewicowe poglady to już nawet brak słów...

ot istota moralności chrześcijańskiej

ŁORCYK
06-01-2007, 01:55
fajny ksónc , sfojich potpierdalol, tak tsymac

Scandalieros
06-01-2007, 05:23
Jezus powołał Piotra a on potem wyparł się GO bo to w końcu nieistotne bo też kogo w końcu sam powołał : Owdowiałego nieuczonego rybaka , uzbrojonych zelotów których dzisiaj określilibyśmy *terrorystami*,Iskariotę pazernego na mamonę ,Tomasza któremu było obojętne , powiewało mu i zwisało kim jest Jezus ,czy też później tego sprzedajnego prokuratora który to tyle cierpień i bólu zadał kościołowi przez siebie założonemu
I tak null zostalo do dzis. Klechy to banda zloczyncow, zlodziei, pedofilow, zboczencow, pijakow, kretaczy, oszustow, malwersantow, hochsztaplerow. I jakim kurwa prawem te mety spoleczne, ktore powinny byc utylizowane, wyciete niczym nowotwor ze zdrowego ciala spoleczenstwa, maja czelnosc umoralniac i pouczac innych ludzi?
To po pierwsze.

po durgie:
Jezeli kosciol istnieje w panstwie demokratycznym (lub nie - whatever) to powinien sie dostosowac do prawa obowiazujacego w tym panstwie. Jezeli za jazde po pijaku, pedofilie lub nieplacenie podatkow zwykly obywatel idzie do wiezienia to kleche powinno obowiazywac to samo prawo. Jezeli klechy chca stanowic swoje wlasne prawa i zasady to prosze bardzo, niech wypierdalaja do tybetu i tam zaloza wlasne panstwo!

ŁORCYK
06-01-2007, 12:44
Tybet zajenty , a ji chincycy se tys prawa roscom ,
klechy musom wydupiac na biegun pólnocny ,
ino to ni zosztalo jesce podzielone ji jakoby
wg prawa jezd nicyje, tyla co jus ruskie
s jamerykancami zaceli radzic jak go podzielic
..no..ji chiba kanada cós tam tys mordem lotfiro.
Tak ze dla klechóf jeno Watykan , spendzic
jich tam syckich , tam jich panstfo, niech se
tam zondzom

krisbaum
06-01-2007, 14:33
null to czy w kościele obowiązuje hierarchia czy nie, gówno mnie obchodzi, podobnie jak to czy kapuś sie na stołku utrzyma czy nie. Zresztą to nie ma znaczenia dla dalszej dyskusji, mnie chodzi tylko o to, że jeżeli jakis kutafon rości sobie prawo kogoś oceniać i prawić co jest moralne a co nie, to niech pamięta, że takiej ocenie będzie podlegać też on sam. I nie ważne czy będzie arcybiskupem czy uberfuhrerem...

szakal
06-01-2007, 15:05
Jezeli klechy chca stanowic swoje wlasne prawa i zasady to prosze bardzo, niech wypierdalaja do tybetu i tam zaloza wlasne panstwo!

Scandal co ci zrobili biedni tybetańczycy. oni juz mają jednego ciemiężyciela. Chiny. po co im jeszcze chcesz na głowę sprowadzić te czarna bandę dewiantów :?: :P

Mietek
06-01-2007, 15:19
Krisbaum prawdę wyłożył.
A po biblijnemu idzie to jakoś tak: "ktoś w cudzym oku źdżbło trawy dostrzega a w swoim belki nie czuje".

krisbaum
06-01-2007, 15:32
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8671796&rfbawp=1168091078.271&ticaid=12fdf&_ticrsn=5
Sawicki uważa natomiast, że w tej sprawie "media brylują w biciu się w cudze piersi i szukaniu win u innych, a niedługo może się okazać, że niektórzy dziennikarze mają podobne problemy jak abp Wielgus". Poseł PSL uznał, że należy wyjaśnić, czy księdzu Wielgusowi układającemu się z tajnymi służbami PRL chodziło o "małostkową chęć robienia kariery", czy też robił to za wiedzą i zgodą swych duchownych zwierzchników.
Najpierw zaprzeczał, potem że nie szkodził a dziś niektórzy politycy sugerują doskonałe rozwiązanie - może on to na polecenie przełożonych kościoła czynił, czyli podwójny agent. Miałem zatem rację z tym Klossem, to był ich człowiek w Abwehrze :D
"Księże arcybiskupie, melduję iż J-7207 znowu nadaje"
"Doskonale, to nasz najlepszy agent"

szakal
06-01-2007, 15:58
kurwa co za hipokryzja. ta czarna mafia wogóle nie ma poczucia godności.

Romek
06-01-2007, 17:06
gdzie sie podzial AV ze swojim programem?

"Dobry komuch, to martwy komuch..."

Ciekawe czy prezio kaczka bedzie klekal przed UBekiem ?

krisbaum
06-01-2007, 18:08
Juz wczoraj było na Wirtualnej Polsce, że pójdzie bo musi, bo jest katolikiem i głową państwa.
Pierwsze, ni mam zastrzeżeń, każdy wierzy w co chce...
Drugie mnie wkurwiło, bo od kiedy to w obowiązkach prezia jest fikanie koziołków przed kapusiem w sutannie?
Z drugiej strony to nawet bedzie śmieszne zdarzenie :D Kaczuch klęczy przed wtyką Ubekistanu :D Nawet będzie mu jadł z ręki :D
"Ciało Chrystusa"
"Amen ubeku pieprzony"
Mam nadzieję, że będzie relacja w TV, pooglądam dla samej przyjemności nabijania się z kaczora.

null
06-01-2007, 19:00
Jezeli kosciol istnieje w panstwie demokratycznym (lub nie - whatever) to powinien...............!

Mówisz demokracja a rozumujesz logiką totalitaryzmu .
Zajrzyj do słownika i poducz się co to za zwierz ta demokracja bo pierdolisz jak nawiedzony .

krisbaum zas napisał o co mu chodzi:

..........mnie chodzi tylko o to, że jeżeli jakis kutafon rości sobie prawo kogoś oceniać i prawić co jest moralne a co nie, to niech pamięta, że takiej ocenie będzie podlegać też on sam. I nie ważne czy będzie arcybiskupem czy uberfuhrerem...

Czy i ty nie wyrażasz swojej opinii i rościsz sobie prawo do oceny wszystkiego na co masz ochotę ????
I to jest bardzo dobre że korzystasz z tego wywalczonego przez *Solidarność * prawa do swobodnej wypowiedzi .A to że nie masz słuchaczy to inna piosenka
.Na początek kup sobie mikrofon i wzmacniacz ........ :P :P :P

ŁORCYK
06-01-2007, 19:05
null...alis ty gupi, ...do jakij szfobodnej wypowiedzi , zapomnij ...
ehe...hehe...no gupis jezd ji tyla..

krisbaum
06-01-2007, 19:52
Null kolejny raz gdy nie ma argumentów szczeka i obraża :D :D :D
A co to ma do rzeczy, że się wypowiadam? To po co jest to forum i wszystkie inne?
Ja oceniam moralizatorów, wszelkiej maści polityków i innych dupków którzy mówią mi jak mam żyć. Tylko oczywiście tępy katolicki kmiotek tego nie zrozumie bo uznaje tylko posłuszeństwo :lol:

Haszszu
06-01-2007, 22:22
....Szczerze mówiąc nie rozumiem cię ,przecież ja tylko potwierdzałem i wyjaśniałem zasadę którą sam raczyłeś ująć Roma locuta, causa finita i ani jednego slowa więcej .Gdzie widzisz bałamucenie ???? :shock: chyba coś nieuważnie przeczytałeś .
Tak jak słowo Króla jest prawem ,tak to samo odnosi się do słowa Papieża...
Szanowny "null'u" mówimy o dwóch sprawach, które Ty rozpatrujesz oddzielnie, gdy faktycznie trzeba je rozpatrywać łącznie. Imperium papieża i instytucjonalnego kościoła wynika z akceptacji wiernych dla zasad wiary. "Haszszu" przytaczając paremię św. Augustyna, Roma locuta causa finita, odnosił się do prakseologii reżimu Stolicy Apostolskiej. Zaznaczam, że słowo reżim używam w znaczeniu politologicznym a nie powszechnym. "Haszszu" przytaczając słowa ewangielii mówił o fundamencie ideologicznym decyzji B16. W tym znaczeniu nominacja Wielgusa jest prawem dla wiernych pod warunkiem, że akceptują zasady ewangielii. Tak ujęty problem jest przesłanką dla wniosków. Wszelka kontestacja decyzji papieża świadczyć będzie, albo o głębkim rozkładzie sytemu religijnego, albo o braku elementarnej edukacji wiernych. :roll:
...Czy to należy interpretować jako zasadę wyboru ludzi słabego ducha i charakteru , chyba nie ,ale w końcu odkryłeś też pewną istotną wskazówkę w ekonomii Bożej .
2 Kor 12:9
9. .................. Moc bowiem w słabości się doskonali. Najchętniej więc będę się chlubił z moich słabości, aby zamieszkała we mnie moc Chrystusa.
(BT)
ale chyba tylko przypadkiem i niechcący bo przecież ona powinna ci zwisać...
Drogi "null'u", zwis i powiew nie ma nic do wiedzy o rzeczach i zjawiskach. "Haszszu" zapewnia, że problem metanoi i konsekwencji, jest mu znany i nie musiał nic odkrywać. Człowiek jest gorliwszy w wierze po nawróceniu, niż przed "zwątpieniem" i grzeszeniem. Dlatego co do przyszłości abp. Wielgusa, "Haszszu" jest spokojny niezależnie od tego, że mu to zwisa i powiewa. Dla "Haszszu" interesujące są skutki polityczne całej sprawy. :wink:
----------------------------------
Przy okazji dwie "żenady":
- wygibasy abp. Wielgusa w dwóch listach,
http://ekai.pl/serwis/?MID=12083
http://ekai.pl/serwis/?MID=12090
- Memoriał Episkopatu Polski.
http://ekai.pl/serwis/?MID=11544
Dlaczego ?...wystarczy przeczytać. :?

null
07-01-2007, 00:10
W sumie to przepełnia mnie wielka radość że jednak tak bardzo sprawy Kościoła leżą wszystkim na sercu .

Doprawdy nie myślałem że pojęcie religijne takie jak grzech jest tak doskonale znane i to tak szczegółowych w detalach , ,

Zadziwia mnie również wasza troska o prawość i postawę etyczną pasterzy KrK .
Widząc z jakim zatroskaniem myślicie o tych co ulegli w jakiś sposób rezimowym kacykom drzę na myśl co to będzie gdy wezmą się za dupy samym zawszańcom ,co sprzedali się bez reszty temu totalitarnemu zawszaństwu z naszym * Uszatym* na czele . :P

............ Wszelka kontestacja decyzji papieża świadczyć będzie, albo o głębkim rozkładzie sytemu religijnego, albo o braku elementarnej edukacji wiernych. :roll:
...........?

Na rozkład systemu to ja na twoim miejscu bym nie liczył bo to zbyt daleko idące wnioski ,a z ewentualnym odejściem ludzi z brakami elementarnej edukacji można tylko wiązać sprawę „ wzmocnienia „ kościoła i nie rwał bym z tego powodu włosów .
W końcu ludzie o taaaakiej wierze w ewangelię w zasadzie sa jak pozoranci samych siebie oszukującymi .

Obj. 3:15-16
15. Znam uczynki twoje, żeś ani zimny, ani gorący. Obyś był zimny albo gorący!
16. A tak, żeś letni, a nie gorący ani zimny, wypluję cię z ust moich.
(BW)

Tak mówi Pan..... :D

Kris..... znów marudzi o tym samym bez końca
.......Ja oceniam moralizatorów, wszelkiej maści polityków i innych dupków którzy mówią mi jak mam żyć. ..........

Aleś ty upierdliwy i nudny .
Ty gadasz i wyrażasz swoje zdanie i swoje opinie i inni gadają i wyrażają swoją opinię . WSZYSCY mają te same prawa i z nich korzystają .
A komu wyrażisz aprobatę to twój wybór i tylko twoja decyzja .
Amen

szakal
07-01-2007, 00:39
null tyś naprawdę głupi jest jako rzecze ŁORCYK.
mnie osobiście jebie w cycki kto będzie rzadził w tym twoim Kościele. może to być nawet tajny współpracownik NKWD z długa listą ofiar. to ty go bedziesz całował po łapach nie ja :)
mnie wkurwia tylko to że takiemu czarnemu kutasowi uchodzi płazem szpiclowanie, kapowanie dla UB a szarego obywatela za podobny czyn odstawia się na margines społeczeństwa. takiemu grubemu czarnemu kutasowi wybacza się, bo zbładził ale wyznał swoje grzechy i może dalej piastować najwyżesz urzędy i tłumy debili podobnych tobie beda mu sie kłaniały w pas. a szary człowiek za podobne przewinienie i grzech młodości do końca rzycia bedzie wyszydzany przez takich samy kutasów jak Wielgus i cała ta czarna zaraza. wyznajecie null i tobie podobni dziwne zasady moralne. obłuda i fałsz to dla was chleb powszedni. taka mentalność Kalego.

null
07-01-2007, 00:55
......... a szary człowiek za podobne przewinienie i grzech młodości do końca rzycia bedzie wyszydzany ...............

Czy masz na myśli naszego dobrodzieja Uszatego ,czy też inną świnię . Bo gadosz tak oględnie że ni chuja cię nie mogę wykapować o kogo dla przykładu ci chodzi ???
Może zaczniesz używać nazwisk nie tylko ... klech...tak dla przykładu . :P :P :P

ps. Śmiało ,w końcu było prawie 100 tys sprzedajnych etatowych zawszańców ...a ja proszę choć kilku ,dla przykładu. :lol:

szakal
07-01-2007, 01:04
na tapecie teraz jest np. Niezabitowska znasz to nazwisko :?:
a hrabia Dzieduszycki, któremu odebrano honorowe obywatelstwo Wrocławia jak się przyznał prawie na łozu smierci że był agentem :?:
mówią ci coś te nazwiska.

mam nadzieję ze Wielgus równiez u ciebie zasługuje na miano zawszańca :?: :) :)

ŁORCYK
07-01-2007, 01:05
Czy masz na myśli naszego dobrodzieja Uszatego ,czy też inną świnię . Bo gadosz tak oględnie że ni chuja cię nie mogę wykapować o kogo dla przykładu ci chodzi ???

a pseca szakal fcesnij pisal

kutasów jak Wielgus i cała ta czarna zaraza. wyznajecie null i tobie podobni dziwne zasady moralne. obłuda i fałsz to dla was chleb powszedni. taka mentalność Kalego.

null...alis ty gupi , zes jus tai gupi , co gupota na ocy ci siem zuco :D

null
07-01-2007, 01:38
Niezabitowska ......... Dzieduszycki, ...........

mam nadzieję ze Wielgus równiez u ciebie zasługuje na miano zawszańca :?: :) :)

Oooo i łatwiej .

Tak i prywatnie ..........*chcę jego glowy* ...... .
Dwie strony temu już tłumaczyłem te niuansy chyba ....*Krisowej* :P

.......... Kościół jest instytucją hierarchiczną a jako w takiej strukturze nie ma miejca na taki wpływ na decyzje ,prawa ,czy też obowiązki wiernych jaki jest w *demokracji *.
Inaczej mówiąc : ja jako wolny obywatel RP ,mogę żądać podania mi " jego głowy na tacy ", ale jako wiernemu KrK jestem mu zobowiązany posłuszeństwo i wierność oczywiście względem spraw religijnych .
Mam nadzieję że coś skapowałeś .

Jak więc widzisz pomijając sam ciężar gatunkowy *grzechu *co jest niezaprzeczalnym faktem są jeszcze różnice w/g jakich praw jest sprawa roztrzygana .Grzech jest pojęciem religijnym i wg tych kryteriów jest rozpatrywany przez Kościół .
A jako przestępstwo jest rostrzygany przez kodeks karny i konsekwencje ponosi się cywilne .
Krótko mówiąc Wielgus nie móglby zostać ministerem ,posłem,sołtysem czy burmistrzem ,ale w strukturze kościelnej bez problemu może zostać dobrze i......... papieżem . i nie tylko cacy nimi w przeszłości ...zostawali . :lol: :lol: :lol: .........co oczywiście wiesz . :lol: [/b]

ŁORCYK
07-01-2007, 01:52
null...alis ty gupi , no ji jak ci powiedziolem , gupota zuco ci siem na ocy,
(lotpowiados : a w Ameryce murzynów bija)
ji ni kces widziec tego co ci pokazolem jak na tacy (wis co to taca)
a znas takie cós zeprasy?

„Ja Gray, Wielgus Stanisław zgadzam się dobrowolnie do współdziałania ze służbą PRL. W czasie mojego pobytu za granicą moje współdziałanie polegać będzie na wykonywaniu zadań wywiadowczych na terenie RFN i krajach przeciwnika określonych w instrukcjach Centralnej Służby Wywiadowczej”.

cy znowy gupota ciem lopslepi ? http://www.mfoto.pl/uploads/1013/58c579166f.gif

„Ja Gray, Wielgus Stanisław zgadzam się dobrowolnie do współdziałania ze służbą PRL. W czasie mojego pobytu za granicą moje współdziałanie polegać będzie na wykonywaniu zadań wywiadowczych na terenie RFN i krajach przeciwnika określonych w instrukcjach Centralnej Służby Wywiadowczej”.

lubiem tego ksiondza... :D

Scandalieros
07-01-2007, 02:13
napisał:

Jezeli kosciol istnieje w panstwie demokratycznym (lub nie - whatever) to powinien...............!

Mówisz demokracja a rozumujesz logiką totalitaryzmu .
Zajrzyj do słownika i poducz się co to za zwierz ta demokracja bo pierdolisz jak nawiedzony
Najpierw null przeczytaj calosc jeszcze raz, pozniej pomysl, zastanow sie i dopiero napisz odpowiedz. Bo teraz to zes pierdolnal jak lysy grzywka o kant kuli...

A propos mojego pierdolenia: A i owszem lubie poruchac, czasem nawet jak nawiedzony... Tobie tez by sie przydalo :wink:

ŁORCYK
07-01-2007, 02:17
Monika Olejnik: A z drugiej strony, czy myśli ksiądz, że mogłaby być taka sytuacja, że Stolica Apostolska posiadała wiedzę, papież posiadał wiedzę na temat przeszłości i mimo wszystko uznał, że arcybiskup może być metropolitą warszawskim?

Ksiądz Kazimierz Sowa: Jest mi to sobie trudno wyobrazić.
Monika Olejnik: Dlaczego?

Ksiądz Kazimierz Sowa: Uważam, że w takich sytuacjach raczej informacje, które są w posiadaniu środowiska, czy też instytucji, która nominuje na tak ważną funkcję w Kościele w Polsce, a takim z pewnością jest każdy biskup warszawski, niezależnie od tego czy nosi tytuł prymasa, czy tylko tytuł metropolity warszawskiego, to jednak jest to z najważniejszych osób w Kościele i nie doprowadzono by tutaj do pewnego kryzysu autorytetu, który ta cała sytuacja niestety, niewątpliwie już dzisiaj spowodowała.

ali null...alis ty gupi , mas lopsernom wylobrazniem ji se to wylobrazas,
prawda? ja wim co ty se to umis wylobrazic , ni tak jak
tyn jakistam ksiónc Kazek Sowa (na tropie) publicysta katolicki,
pseca ni moze siem równac ze wylobrazniom nulla :D

Scandalieros
07-01-2007, 02:24
Zadziwia mnie również wasza troska o prawość i postawę etyczną pasterzy KrK
Przyczyna jest prosta: kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamien. Jakim prawem klechy maja czelnosc pouczac ludzi, nakazywac im wstrzemiezliowsc i zyc w biedzie skoro sami nie przestrzegaja nauk i przykazan swego pana?
Czy masz na myśli naszego dobrodzieja Uszatego
Tak ma na mysli tego uszatego pierdolonego zatuczonego wieprza glempa.

Jak więc widzisz pomijając sam ciężar gatunkowy *grzechu *co jest niezaprzeczalnym faktem są jeszcze różnice w/g jakich praw jest sprawa roztrzygana
Kurwa, null debilu! Czytaj ze zrozumieniem. Kazdy inny ubecki kapus siedzi dzisiaj cicho. To wlasnie klechy, ktorzy jak sie okazuje byli na wikcie UB najglosniej dra morde i pouczaja innych jak nalezy zyc.
Chodzi o ich falsz, oblude i zaklamanie. Skoro klecha sam grzeszy to w imie slow: Kto jest bez winy iech pierwszyrzuci kamien, zamknie morde i przestanie wpierdalac sie w aspekty zycia zwyklych ludzi.
Postawa Wielgusa swiadczy o tym ze klecha aby miec pelne koryto podpisalby pakt z samym diablem, ksieza to ludzie bez kszty honoru, zaklamani, zawistni.

I o to wszystkim chodzi...

ŁORCYK
07-01-2007, 02:30
a to sycko bes te szputniki no ji zmianem klimatu...
lopciela siem ... chiba :shock:

null
07-01-2007, 02:42
[ Jakim prawem klechy maja czelnosc pouczac ludzi, .................

Tym samym z którego i ty korzystasz . :P

null napisał:
Czy masz na myśli naszego dobrodzieja Uszatego

Tak ma na mysli tego uszatego pierdolonego zatuczonego wieprza glempa.

A od kiedy prymasa Glempa nażywasz swoim dobrodziejem....??? :P :P no ,no

........Kazdy inny ubecki kapus siedzi dzisiaj cicho....

Po tobie tego nie widać !!!! :P

ŁORCYK
07-01-2007, 02:49
null..alis ty gupi, fakty ciem psyplaszcyly do gleby,
wolis gzebac grabkami we piaszkownicy...
dlategos jezd gupi :D

rzep
07-01-2007, 10:56
[ Jakim prawem klechy maja czelnosc pouczac ludzi, .................

Tym samym z którego i ty korzystasz . :P
quote]

Ho ho, null w takim razie uważa Ciebie Scandal za byłego TW, bez dowodów,w przeciwieństwie do całej masy kapusiów w sukienkach.
A to już zakrawa na skandal. :oops: :)

Jakub Szela
07-01-2007, 11:01
O co się kłócicie? In'Greysu nie będzie, a nawet gdyby był, to zdaje mi się że im więcej Jankowskich, Rydzyków, Wielgusów, tym więcej ludzi dostrzeże jaki cel naprawdę przyświeca czarnym.

rzep
07-01-2007, 11:10
O co się kłócicie? In'Greysu nie będzie, a nawet gdyby był, to zdaje mi się że im więcej Jankowskich, Rydzyków, Wielgusów, tym więcej ludzi dostrzeże jaki cel naprawdę przyświeca czarnym.

Nie będzie? :D To kogo najwyżsi przedstawiciele rządu, nauki, kultury itp., ucałują w ...no dobra, w pierścień? Przed kim się ukorzą, komu oddadzą hołd, komu obiecają nowe dotacje kosztem emerytów...
Taki zawód, ajaj :D :D

stahoo
07-01-2007, 12:52
Ja już jestem chyba stary ,bo wyobraźcie sobie że w odróżnieniu od was nie dostaję wzwodu na jakieś insynuacje, jakiś dziennikarzy pewnej gazety . Potrzebuję chyba w odróżnieniu od was jakieś konkrety , :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Magnificencja
07-01-2007, 13:09
O świętobliwa obłudo! O sakralna hipokryzjo!
Prymas dał głos. Jak to u nas łatwo manipulować "moherem". Tak się ogłupia katolicką gawiedź! Motłoch żądny zemsty wrzeszczy w świątyni przed Najświętszym Sakramentem o ukrzyżowanie tych co ujawnili PRAWDĘ!
Winowajca łgarz-obłudnik wcielil się natomiast w rolę kozła, ofiary, cierpiętnika - męczennika za wiarę.
Roma locuta - causa finita!
Tylko jakże to JŚ Benedykt XVI podejmuje decyzję na podstawie "świstków papieru" tak lichych i mało wiarygodnych dowodów winy?
Zarzuca JE Glemp że orzeczono wine bez sądu. Dlaczego Kościol polski, Episkopat nie zapewnił swojemu biskupowi sądu - chociażby kościelnego, odpowiednio wczesniej. Mieli czas. Komisję wyslali na za pięć dwunasta? Wielebny łgarz też mial czas przemysleć i zgodnie z sumieniem chrześcijańskim (jeżeli je w ogóle ma) wyznać szczerze prawdę.
Jak widać oklamał nawet papieża - nie ujawnił całej prawdy bo liczyl że nie wyjdzie. Szedl w zaparte bo tak go wyszkolili w SB.

ŁORCYK
07-01-2007, 13:46
null...alis ty gupi , mas wrescie konkret, ino gupi pozosztanies,
sluchale lup lobglondales wiadomosci?

Tomek tt
07-01-2007, 14:26
Kurna pomimo poparcia o.dyrektora zmusili kapusia do rezygnacji ciekawe jak się b-16 wytłumaczy naszym berecikom z tej decyzji.

P.S prezio pięknie klaskał w katedrze,ciekawe który jeszcze biskup jest kapusiem.

szakal
07-01-2007, 16:15
Kurna pomimo poparcia o.dyrektora zmusili kapusia do rezygnacji ciekawe jak się b-16 wytłumaczy naszym berecikom z tej decyzji.

P.S prezio pięknie klaskał w katedrze,ciekawe który jeszcze biskup jest kapusiem.

pewnie wszyscy, a Glemp napewno bo go bronił jak Ordon reduty :P:P:P

rzep
07-01-2007, 17:09
pewnie wszyscy, a Glemp napewno bo go bronił jak Ordon reduty :P:P:P

No i jeszcze chyba przedwczoraj,a może i wczoraj naczelny wojskowy kapelan miał czelność pouczać berety i nulopodobnych aby nie wyciągali pochopnych wniosków o rzekomej :shock: współpracy z sb wielebnego.

ŁORCYK
07-01-2007, 17:55
skoda, mnie tam losobiscie by ni pseskadzalo jakby syckie nacelne
wladze KK we Polsce byly agentami UB, to dopiro by bylo cós ! :D

Jakub Szela
07-01-2007, 18:48
Syćkie cy ni, ale na kogóś siem kwitów posuka.
http://wiadomosci.onet.pl/1460651,12,item.html
W Rzymie krąży pogłoska, że jedno z polskich mediów (nie wiadomo które) powiadomiło Watykan, że w najbliższym czasie ujawni dokumenty wskazujące, że inny z wysokich polskich hierarchów współpracował z tajnymi służbami PRL - powiedział korespondent TVN24 Jacek Pałasiński.

ŁORCYK
07-01-2007, 20:32
tymcasem....
401 Kodeksu Prawa Kanonicznego.

Brzmi on następująco: "Usilnie prosi się biskupa diecezjalnego, który z powodu choroby lub innej poważnej przyczyny nie może w sposób właściwy wypełniać swojego urzędu, by przedłożył rezygnację z urzędu".

Oznacza to, że rezygnacja arcybiskupa Wielgusa nie była jego własną decyzją, lecz, że podporządkował się on decyzji Watykanu, który poprosił go o ustąpienie.

a ni gdolem ...
podobo mnie siem tyn ksónc ...walcyl do konca , tak tsymac !!

krisbaum
07-01-2007, 21:16
No i mamy przykłady na rozbieżność ocen...
Zawszeni konfidenci, dziennikarze:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070106&id=po02.txt
Solorz to nawet lojalke podisał, skandal!
Wszystkie grupy zawodowe, w tym dziennikarze, powinny zostać dokumentnie oczyszczone z esbeckiej agentury
Wszystkie? :D
Ostre słowa obowiązują oczywiście tylko pewne grupy zawodowe, w sprawie klech obowiązuje:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070106&id=po26.txt
Zbyt łatwo kamieniujemy dziś ludzi... :D
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070106&id=po67.txt
Znów kościółek niszczą :(

szakal
07-01-2007, 23:18
No i mamy przykłady na rozbieżność ocen...
Zawszeni konfidenci, dziennikarze:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070106&id=po02.txt
Solorz to nawet lojalke podisał, skandal!
Wszystkie grupy zawodowe, w tym dziennikarze, powinny zostać dokumentnie oczyszczone z esbeckiej agentury
Wszystkie? :D
Ostre słowa obowiązują oczywiście tylko pewne grupy zawodowe, w sprawie klech obowiązuje:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070106&id=po26.txt
Zbyt łatwo kamieniujemy dziś ludzi... :D
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070106&id=po67.txt
Znów kościółek niszczą :(

własnie o tym parokrotnie pisałem.

null
08-01-2007, 00:42

Mój złociutki ,jeszcze raz to mogę powtórzyć i bedę dumnny z tego ,przecież wiesz ile i jakie rzeczy powodowały wzwody u wielu jeśli nie u wszystkich .
Czy doprawdy chcesz abym upodobnił się do ciebie i nie tylko wzwód ale i przeżywał ekstazę ze stosunku z kimś o której nawet nie byłem pewien jakiej jest .....płci . :P :P :P co sam czyniłeś . :lol: :lol: :lol:

Więc jak widzisz rozsądek i spokój to zaleta a nie wada . :lol:

krisbaum
08-01-2007, 01:16
Null już żem ci pisał że nie masz wzwoda ino erekcję mózgu

null
08-01-2007, 01:20
Zadziwiające jest to że jako * gorący * temat pozwolił mi na selekcję prawie wszystkich forumtowiczów na przynajmniej dwie grupy .
Haszczu ,Skandalieros .Stasiu czy też Magni.... jawią się jednak jako rzeczowi doświadczeni dojrzali z ukształtowanymi pogladami ,w odróżnieniu od pozostałej "gownożerii" których posty jasno wykazują że małolaty nie mają pojecia czym był zamordyzm w PRL –lu działająca w nim bezpieka ,ani metody przez nich stosowane .
Nie wiem ilu z pozostałej hałastry ukończyło już 13 lat ale wiem dlaczego muszę używać tak wielu jezyków dla dotarcia do poszczególnych osobników .
Czy moja praca nie przekracza jednak moich możliwości ??? a może pogrupować wszystkich na grupy względem wieku ,dojrzałości i ogólnej wiedzy ??? Co wy na to ?? :P :P :P

Forged
08-01-2007, 07:48
czym był zamordyzm w PRL –lu działająca w nim bezpieka ,ani metody przez nich stosowane .
Zbyt miłosierny ten zamordyzm był, a metody za miękkie, bo zamiast was sukienkowych powywieszać, mieliście w PRL'u całkiem niezłą rajską enklawę, a wielu z was jeszcze z nami współpracowało. A teraz wszystkim to bokiem wychodzi.
Aleś ty głupi, Null.

Mietek
08-01-2007, 09:39
Cóż tu dodawać?
Kibice - na myśli mam takoż tu piszących, niektórych - problem widzą jedynie wówczas, gdy sprawa dotyczy sukienkowych. Wówczas winni dziennikarze, możliwość wglądu w dokumenty ( te 10 lub 15 minut lektury), winni także grupy (?) na ForumNIE. Może także winni kosmici?
Pewnym jest - co wszędzie widać - owi wredni oficerowie Przenajświętszej Bezpieki. Zamordyzm, krzyki, wrzaski.
Bo co?
Bo Bezpiece nie było wolno? Bo ksiądz? Właśnie m.in. dzięki tej Bezpiece kościół był tak a nie inaczej ustosunkowany do ówczesnej sytuacji, do ówczesnego ustroju. Ustosunkowany, nastawiony może nie jako jej przyjaciel ale przynajmniej nie aż tak wrogo.
I dziś to jest problem kościoła.
Kościół stara się jawić jako ostoja patriotyzmu, dążeń niepodległościowych, obrońca uciśnionych. Może w pewnym sensie kościół takie wartości i niósł. Nie należy jednak zapominać o tym, że kościół zawsze był z władzą. Kościól również aktywnie uczestniczył w przygotowaniach Okrągłego Stołu. Kościół po 89' był takoż bardzo aktywny w polityce.
Dziś krzyk i płacz. Winna SB, bo biednego Wielgusa złamała. Są ponoć jednak i kwity, które wskazują, że jednak niektórych nie złamała!
Ujawnienia dokonali także byli ludzie z SB? Bo to wielu wprost mówi, także i Glemp.
Otóż ujawnienia dokonali swojaki!
W sprawie Wielgusa Prezydent rozmawiał z Benedyktem! Tu przynajmniej można dać wiarę, bo Benek polski zna i akurat z tym cudzoziemcem nasz prezio mógł się dogadać. Ważne jednak, że ponoć w tej sprawie rozmawiali.
Co potem to juz bełkot i przypadkowość.
Ano Benek coś tam wszystkiego ponoć nie wiedział, ano Benek coś tam przekazał naszym episkopom. Ble ble ble.
A mnie to loto.
Mnie interesuje toto jako obrazek na nieprawidłowości wynikające z lustracji.
Bo to, że ona jakaś dzika i dziwnie czasowa ( bo materiały na Wielgusa na czas znaleziono) chyba widać.

Wiele nowych wątków wnosi do sprawy Wielgusa tekst publikowany w „Przeglądzie” autorstwa duetu: Robert Walenciak, Maria Zaleska
http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2892

Sprawa ujęta znakomicie.
Autorzy mylili się jednak co do decyzji Watykanu, ale uwzględniają taką sytuację.
Ciekawe. Bardzo ciekawe.
Polecam!

Magnificencja
08-01-2007, 12:40
Zbierają się nad polskim Kościołem rzymsko-katolickim czarne chmury. Zresztą na Jego własne życzenie. Skundleni z komuną myśleli (hierarchowie) że ogłupiona gawiedź nigdy nie dowie się bo Kiszczak kazał spalić akta Departamentu IV. SB-kom nie należało wierzyć bezgranicznie bo przed spaleniem nakazal zrobić mikrofilmy - ale o tym już im nawet nie wspomniał na ostatniej spowiedzi.
Zaraz składam wniosek do Episkopatu i na Stolicę Apostolską co by utworzyli spośród uwiklanych we współpracę ZAKON OJCÓW KONFIDENCJARIUSZY. Powinni spędzić to towarzystwo do jakiegoś wydzielonego na pustkowiu klasztoru, ustalić zaostrzoną regułę gdzie o chlebie i wodzie dozgonnie niechaj pokutują za swoje grzechy. Tyle szkody co oni przynieśli narodowi to nie wniosła żadna zawodowa "grupa konfidencka" dawnego PRL-u.

null
08-01-2007, 16:52
Cóż tu dodawać?...........!

A ja myślę ze problem jest jednak gdzie indziej . Otóż masz rację że wlasnie kościoł był tą ostoją patriotyzmu, dążeń niepodległościowych, obrońcą uciśnionych , a to że zawsze był zmuszony układać się z władzami to chyba jest normalną i zrozumiałą rzeczą ,
Wyobrażasz sobie sytuację gdzie w jakims kraju pozostawia się wiernych na pastwę losu i zwyrodnialców tylko dlatego bo rządy w tym kraju akurat objął jakiś *śmierdziel* przywieziony na czołgu i ogłosił się on * Pierwszym "bogiem" *.
Chyba nie . :)
Zrozumiała jest więc nienawiść i wściekłośc tych wszystkich prostytutek którzy za umożliwienie dostępu do koryta oddawali mu swoje "człowieczeństwo".
A że zostali wyrzuceni na "śmietnik historii" jako padlina bo tam ich miejsce nie można się dziwić że i smród po nich nie całkiem jeszcze wywietrzał . Jak więc widzisz problem jest tylko w sprawnej utylizacji odpadów ,a to musi jakiś czas potrwać ,wszak mój kraj pozostawiono z górą śmieci . :(

stahoo
08-01-2007, 17:04
Otóż masz rację że wlasnie kościoł był tą ostoją patriotyzmu, dążeń niepodległościowych, obrońcą uciśnionych , a to że zawsze był zmuszony układać się z władzami to chyba jest normalną i zrozumiałą rzeczą ,
Wyobrażasz sobie sytuację gdzie w jakims kraju pozostawia się wiernych na pastwę losu i zwyrodnialców tylko dlatego bo rządy w tym kraju akurat objął jakiś *śmierdziel* przywieziony na czołgu i ogłosił się on * Pierwszym "bogiem" *.

Echhhhhh......null.......
Miotasz się na wszystkie strony.
Godzinami sterczysz na forum i nie wiesz co odpowiedzieć.
Wyciagasz jakieś nieszczęsne czterdzieści parę lat z tysiącletniej historii kundlenia się krk na polskiej ziemi.
Sie narobilo...
Co nie? :D
Szkoda mi ciebie. :(

null
08-01-2007, 17:14
:(

A gdzież mnie do ciebie :lol: :lol: :lol:
Ja na pewno nie dostanę Orderu z Wielkimi Uszami od Naczelnego za aktywność .
Wystarczy spojrzeć na ilość postów .
Bez obawy ,nie zagrażam ci . :P :P :P

stahoo
08-01-2007, 17:19
:(

A gdzież mnie do ciebie :lol: :lol: :lol:
Ja na pewno nie dostanę Orderu z Wielkimi Uszami od Naczelnego za aktywność .
Wystarczy spojrzeć na ilość postów .
Bez obawy ,nie zagrażam ci . :P :P :P
To nie dotyczy tematu lustracji. :P
A tu już bliżej tematu:
http://www.rzeczpospolita.pl/News/1,20,52481.html? rss=1
Blady strach padł na klechów...

Mietek
08-01-2007, 18:26
Nie bądź, Waści nullu, taki pewien. Nie wyciagaj zbyt pochopnie wniosków. Mocno wierzę w to, że owe służby potrafiły zadbać o bezpieczeństwo swoich wartościowych źródeł. O ile coś się ostało, to paprochy. Piszę tu o kwitach.
Mnie akurat ta sprawa nie ponosi, ani w tę, ani we wtę.
Nie powiem, że nie cieszy, bo nawet bardzo.
Problem jest, ale nie mój.
Piszesz tu o jakiejś padlinie i o smrodzie.
Zaprawdę powiadam tobie, że nie brak nam padliny nowszej. O smrodzie nie wspomnę.

null
08-01-2007, 22:17
Nie bądź, Waści nullu, taki pewien.......... Mocno wierzę w to, że owe służby potrafiły zadbać o bezpieczeństwo swoich wartościowych źródeł. ...........

Oj co to to nie , przypisywanie zawszańcom cech braterstwa lojalności i zaufania to jak dla mnie zbyt daleko idąca ..*wiara * , :P

krisbaum
08-01-2007, 22:47
Zgadzam się z nullem, większośc tych czarnych zawszańców nie wie co to lojalnosć i zaufanie :D

__________________________________________________ _____________
Wykrakałem... :lol:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=8676545&rfbawp=1168324687.568&ticaid=13020&_ticrsn=3
Parszywa dwunastka :D