View Full Version : Prognozy i przepowiednie.
Pan Bog sobie siedzi, przyglada sie.
Czasami sie smieje a czasami z przerazeniem patrzy na to co widzi. Szkoda mi Jugoslawi, Kosowa a Serbow w szczegolnosci.
Sa oni prekursorem tego co czeka cala Europe w najblizszym stuleciu.
Ich ziemie i dobytek sa zagarniane przez 'obcych', ktorych kiedys tam im dokoptowano lub tez ich przygarneli dobrowolnie.
Jako kraje cywilizowane Europa przyjela mnostwo odrebnych nacji, ktore nie zawsze sie asymiluja ze spoleczenstwem, dosc czesto ichnie obyczaje roznia sie diametralnie od ogolnie rozumianych i przyjetych.
Na domiar zlego, z regoly rozmanazaja sie bez ladu i skladu co przyczynia dodatkowych komplikacji.
Nie powinno tak byc ze obdarowany Ci skacze nagle na glowe i zaczyna deptac.
Yoga Yoga
09-03-2008, 15:50
Pan Bog sobie -------
no - nie powinno, a jest. najlepiej to umieja czarne sokoly - juz od 2 tys. lat :miotacz:
wontrupka
09-03-2008, 16:30
Pan Bog sobie siedzi, przyglada sie.
Nie powinno.:(
Sympatyk lewicy
10-03-2008, 10:36
Może już czas żeby meksykanie ogłosili niepodległość np. Texasu.
Hannibal Lepper
10-03-2008, 14:19
Ich ziemie i dobytek sa zagarniane przez 'obcych', ktorych kiedys tam im dokoptowano lub tez ich przygarneli dobrowolnie.
ERROR !
Nie dokoptowano lub tez ich nie przygarneli dobrowolnie. Niektóre obszary w przeszłości zostały podbite przez pierdolonych, muzułmańskich-turków !
Skąd sie wzieła Albania ??
a gdyby tak nalozyc embargo na wszelakie kraje islamskie, zakaz wstepu do krajow wysoko rozwinietych, zakaz socjalu dla islamistow zyjacych juz w w europie czy tam w stanach. pozbawic ich jakichkolwiek przywilejow - czy wtedy zblizylibysmy sie do hitlera czy tez do islamu? osobiscie nie wierze w istnienie "zlotego srodka", fukuyama pisal juz ze jesli bedzie kolejny globalny konflikt to jego fundamentem bedzie wlasnie religia. czytalem o tym jakies 3 lata temu. mam nadzieje tylko ze moja corka bedzie mogla w spokoju przezyc swoje zycie. chyba zboczylem z tematu...
Sympatyk lewicy
14-03-2008, 11:18
a gdyby tak nalozyc embargo na wszelakie kraje islamskie, ...
Wystarczy wymyślić coś co zastąpi ropę. Bez kasy z ropy siedzieliby na pustyni i podniecali się dupą wielbłąda.
Hm, na rope zastepstwo dawno mamy, ale nie uzywamy :-)
Nie chodzi mi o embargo, chodzi o to jak swiat zareaguje, jesli zareaguje.
Stare przyslowie, Gdy w Rzymie, zachowuj sie jak Rzymianin.
Thorunczyk
16-03-2008, 15:47
Pan Bog ma rację - mamy wielkie pokłady węgla. Można z niego oprócz gazu i wielu innych ciakwych rzeczy (np. tabletki na sraczkę dla prezydĘta) wyprodukować też paliwo.
Tylko niestety nic sie w temacie nie dzieje.
Nie opłaca się?
A może ktoś to blokuje?
Violetta
16-03-2008, 18:01
Pan Bog ma rację - mamy wielkie pokłady węgla. Można z niego wyprodukować też paliwo.
Tylko niestety nic sie w temacie nie dzieje.
Ostro nad tym właśnie pracują Chińczycy. Tylko tu pułapka- w celu wyprodukowania paliwa na tonę węgla potrzeba 10 ton wody a z nią robi się już krucho
A wydobycie węgla od lat blokują odkrywcze pomysły kolejnych ekip rządzących
Thorunczyk
16-03-2008, 18:46
Ostro nad tym właśnie pracują Chińczycy. Tylko tu pułapka- w celu wyprodukowania paliwa na tonę węgla potrzeba 10 ton wody a z nią robi się już krucho
A wydobycie węgla od lat blokują odkrywcze pomysły kolejnych ekip rządzących
Violuś nie wierzę, że nie można wykorzystać w tym procesie wody wykorzystanej już przemysłowo...
Violetta
16-03-2008, 19:52
Violuś nie wierzę, że nie można wykorzystać w tym procesie wody wykorzystanej już przemysłowo...
Zapewne można ale koszt jej oczyszczenia zagrozi opłacalności przedsięwzięcia. Poza tym w większości nowoczesnych zakładów są obiegi zamknięte i woda przemysłowa w zasadzie używana jest w nich w nieskończoność.
Tu problem w tym że tą wodę się fizycznie zużywa i nie ma co odzyskiwać
W Shenhua gdzie syntetycznego paliwa produkują po 20 tys baryłek dziennie, wystąpił już deficyt wody do picia. A to dopiero pierwszy zakład
Sympatyk lewicy
17-03-2008, 12:55
Myślę ze to kwestia ekonomii jednak. Taniej jest wydobywać przy pomocy Hindusów, Pakistańczyków i Filipińczyków ropę w Arabii, niż wydobywać i przerabiać węgiel w Europie.
Violetta
17-03-2008, 22:15
Myślę ze to kwestia ekonomii jednak. Taniej jest wydobywać przy pomocy Hindusów, Pakistańczyków i Filipińczyków ropę w Arabii, niż wydobywać i przerabiać węgiel w Europie.
jeszcze trochę.
Juz baryłka po 110$ i dalej podnoszą
A może byśmy tak podróżowali z buta? albo z kopyta :confused: i taniej i zdrowiej. Gdzie i po co tak wszyscy gonią? Głupieje nam ludzkość coraz bardziej
dziki2001
17-03-2008, 22:34
bushowi to powiedz! :lol: inne kraje dbają o ograniczenie emisji tych wszystkich świństw...
a gdzieś czytałem, że usa procentowo najwięcej emitują tego całego szkodliwego syfu. a odpowiedniej rezolucji zdaje się do dziś nie podpisały(czy się wycofały, nie pamiętam już).
chcesz nas zawrócić do epoki pary? ja to pierdolę, będę korzystał z dobrodziejstw cywilizacji i już! :lol: , a ty jak chcesz, to pierz na desce albo tarce.(czy jak to się tam nazywa) :mrgreen:
bushowi to powiedz! :lol: inne kraje dbają o ograniczenie emisji tych wszystkich świństw...
a gdzieś czytałem, że usa procentowo najwięcej emitują tego całego szkodliwego syfu. a odpowiedniej rezolucji zdaje się do dziś nie podpisały(czy się wycofały, nie pamiętam już).
chcesz nas zawrócić do epoki pary? ja to pierdolę, będę korzystał z dobrodziejstw cywilizacji i już! :lol: , a ty jak chcesz, to pierz na desce albo tarce.(czy jak to się tam nazywa) :mrgreen:
Rob co chcesz Dziki od tego mamy 'demokracje', pozwol, ze jednak skoryguje Twoje poglady. Najwieksze zanieczyszczenia obecnie wprowadzaja Chiny, nawet Scan sie zdziwil daaaawno temu. Nie musisz prac na 'tarce' aby pomoc swiatu, ogranicz wlasne zanieczyszczenia i uzytkowanie.
Jak to sie mowi?, "dobroczynnosc zaczyna sie od wlasnego domu"
Wylacz komputer!!! zawsze cos...
Violetta
18-03-2008, 21:00
bushowi to powiedz! ......a gdzieś czytałem, że usa procentowo najwięcej emitują tego całego szkodliwego syfu.
a ty jak chcesz, to pierz na desce albo tarce
mówie mu, ale olewa mnie gnojec równo :lol:
w usa każdy zuzywa 32 x więcej surowców i energii niż przeciętny obywatel tz III świata
a ja nic nie piorę, nie potrzebuję, mam spódniczki z trawy :lol: potem koza je zżera
To sie nazywa ekonomiczne i ekologiczne podejcie do sprawy Violetta :-)
Nie mam sily sie powtarzac, gdzies tam jest statystyka w temacie 'Fakty na temat biedy' i nic dodac nic ujac.
Pomyłki Wizjonerów
"640 kb powinno wystarczyć każdemu.", Bill Gates, prezes firmy Microsoft, 1981
"Komputery przyszłości będą miały zapewne tylko 1000 lamp próżniowych i być może będą ważyły zaledwie półtorej tony."
-- 'Popular Mechanic' - artykuł przewidujący burzliwy rozwój komputerów, marzec 1949 r.
"Oceniam potrzeby światowego rynku na około pięć komputerów."
-- podobno Thomas Watson, prezes IBM, 1943 r.
"Do czego, u diabla, miałoby się to przydać?"
-- Robert Lloyd, inżynier w Wydziale Zaawansowanych Systemów Obliczeniowych IBM, o mikroprocesorze - ok. 1968 r.
"Nie ma powodu, aby indywidualna osoba miała komputer w domu"
-- Ken Olson, prezes i założyciel Digital Equipment Corp., 1977 r.
"Ten cały 'telefon' ma zbyt wiele niedociągnięć, aby był poważnie brany pod uwagę jako środek komunikacji. To urządzenie jest dla nas pozbawione jakiejkolwiek wartości"
-- notatka wewnętrzna Western Union, 1876 r.
"Dobrze poinformowane osoby wiedza, ze jest niemożliwym przesyłanie głosu przez przewody elektryczne; nawet, jeśli by to było możliwe, nie miałoby to jakiegokolwiek praktycznego zastosowania"
-- artykuł redakcyjny "Boston Post", 1865 r.
"Koncepcja jest interesująca i dobrze sformułowana, ale żeby była opłacalna, pomyśl musiałby być wykonalny."
-- profesor zarządzania Uniwersytetu Yale w odpowiedzi na koncepcje Freda Smitha dot. usług szybkiego doręczania przesyłek. Fred Smith założył później Federal Express Corp.
"Kto, do cholery, chciałby słyszeć jak aktorzy mówią?"
-- Harry M. Warner, prezes Warner Brothers Pictures, ok. 1927 r.
"'Przeminęło z wiatrem' będzie największa klapa w historii Hollywood. Cieszę się, ze to Clark Gable się na tym wyłoży, a nie Gary Cooper."
-- Gary Cooper, komentując przyjęcie roli Rhetta Butlera po jej odrzuceniu przez G. Coopera.
"Nie podoba nam się ich brzmienie. Zespoły gitarowe już się kończą."
-- członek zarządu Decca Recording Company, o The Beatles, 1962 r.
dziesieńć wiadomo co
ks
szczypior
16-04-2008, 20:29
a gdyby tak nalozyc embargo na wszelakie kraje islamskie, zakaz wstepu do krajow wysoko rozwinietych, zakaz socjalu dla islamistow zyjacych juz w w europie czy tam w stanach. pozbawic ich jakichkolwiek przywilejow
Zeby tak zmienic konstytucje to by byc musiala sytuacja wybitnie podbramkowa. Wojna cywilizacji o wiele bardziej ostra niz u Huntingtona. Poza tym Islam ma taki boom demograficzny i jeszcze 20 lat bedzie mial, ze beda mocno parli o swoje.
"'Przeminęło z wiatrem' będzie największa klapa w historii Hollywood. Cieszę się, ze to Clark Gable się na tym wyłoży, a nie Gary Cooper."
-- Gary Cooper, komentując przyjęcie roli Rhetta Butlera po jej odrzuceniu przez G. Coopera.
Więc czemu ten koszmarny kicz stał się legendą kina....???!!!!!!
10 znaków zbędne
http://www.ateista.org/img/posts/05.2006/szczescie .jpg
Rok 2030
Zachodnia cywilizacja jest wielkim przyjeciem dla kolorowych miniejszosci, bialej kobiety i kasty rzadzacej.
Oczywiscie Bialy mezczyzna nie dostal zaproszenia, chyba ze jest pedem lub uszminowanym tranzwestem.
Migocza brokaty, poluskuja cekiny, szampan plynie, kobiety omdlale w ekstazie. Pedy oczywiscie tez.
Francis Fukuyama umarl rok temu. Swiat sie nie skonczyl. Ten bal jest na zawsze.
Money, njusy, lody z obciagiem nie znaja granic. Wszysto odpanstwowione, odetniczone, odrasowane.
Czas plynie…..…
Ktos wrzeszczy ze zloscia, ze nie ma juz bialych kobiet do tanca.
Nie ma bialych mezczyzn by produkowali rzeczy na bal.
Tanczcie ludzie, tanczcie przyjaciele. Zacheca Zydek.
Glos zaglusza warkot rotoru helicoptera lodujacego na dachu co odleci z nim
Raptem ze zgrzytem zatrzymanej plyty ucichla muzyka. Zgaslo swiato.
No i w koncu black is beautiful.
malgośkamówiąmi
28-04-2009, 19:17
Więc czemu ten koszmarny kicz stał się legendą kina....???!!!!!!
10 znaków zbędne
Śliczny paseczek :)
Śliczny paseczek :)
Wymowny rzekłabym
:)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.