PDA

View Full Version : Dokąd zmierza kaczyzm

Edmund Bared
13-01-2006, 01:15
kaczyzm to bynajmniej nie epitet a próba określenia nowego zjawiska politycznego.
Kierunek ( zjawisko ) jest reprezentowane przez partię zwącą się PIS.
Od pewnego czasu coraz silniejsze sygnały wskazują na własne interpretowanie prawa przez tą partię i wykorzystanie luk oraz formalizmu prawnego do panowania mniejszości nad większością.
Szczytem ostatnich dni są wydarzenia w Sejmie w czasie któreych marszałek sejmu próbował formalizm prawny wykorzystać przeciwko większości ( znów coś na wzór Wron i generała jaruzelskiego - chyba się PIS nie wypłaci gdy ten poda partię kaczyńskich do sądu na naruszenie praw autorskich )

W przedstawianej przez opozycję i media ocenie sytuacji przeważa pogląd, że PIS chce doprowadzić do ponownych wyborów. moim zdaniem NIE.
Tu idzie gra o co innego.
Bracia prawnicy to wytarci w bojach zawodowcy którzy wykorzystywali wszelkie luki w systemie prawnym PRL do walki z tym systemem. teraz chcą swe niewątpliwe umiejętności wykorzystać do osłabnienia sejmu sprowadzenia go do roli maszynki do głosowania zbierającej si\ę 2-3 rozy do roku. w tewj sytuacji rząd przy własnym prezydencie będzie mógł działać a nie administrować. Ponowne wybory są takim samym ryzykiem dla PIS jak i dla innych. już dziś zbieram wyrazy szacunku za to co mówiłem o PIS przed wyborami.
moim zdaniem PIS zmierza do dyktatury. oczywiście nie będę powtarzał spostrzeżeń zawartych w kilku tematach i róznych postach tym bardzej ,że reakcje forumowiczów są częśto bardzo płytkie , zamiast traktować różne zdarzenia jako kazusy polityczne mające istotny podtekst patrzą na poruszane sprawy tylko w ich bieżącym wymiarze.
Normalna partia nie stroniłaby od sojuszy nawet kosztem ustępstw zawarłaby stabilny sojusz z samoobroną LPR czy PO zaleznie od tego czy jej działacze rzeczywiście zmienili poglądy przed wyborami czy łgali.
Sądzę, że posłowie już to czują co je grane albo nawet wiedzą . Ta niebywała solidarność ods LPR, Samoobrony po PO nie wynika moim zdan iem z obawy przed ponownymi wyborami a z poczucia zagrożenia spacyfikowaniem Sejmu RP
podobną sytuację przygotowywał Olszewski i został w jedną noc spuszczony do kanału. Dziś nie wiem czy to możliwe w sytuacji gdy sejm chce na okres kilku dni ( do 23 stycznia ) przerwać obrady w Sobotę.
Nie byłbym zaskoczony gdyby już się nie zebrał lub zebrał nieco zdyscyplinowany.

johnnyb
13-01-2006, 01:41
Nie byłbym zaskoczony gdyby już się nie zebrał lub zebrał nieco zdyscyplinowany.

aż tak, to może nie, ale w co te kacze chuje grają to się od dawna zastanawiam... tylko kurwa czemuś złotówka coraz mocniejsza?!?! (to ostatnie może nie na temat, ale wkurwia...)...

no i strasznie mnie ciekawi, czy w UE w XXI wieku, gdy żyją jeszcze ludzie pamiętająy II wojnę światową i wstęp do niej możliwe jest aby kacze kurduple wprowadziły dyktaturę?

mohawk
13-01-2006, 03:13
moim zdaniem PIS zmierza do dyktatury.
Ładnie to tak mówić o przyszłym koalicjancie? :lol:

Edmund Bared
14-01-2006, 01:17
Wpierw chciałbym zapytać admina; A CO TO BYŁO?
Dziś do południa zabanował mi dostęp na kilka godzin
na pewno poleciał do szefa. Co go tak wystraszyło w mojej wypowiedzi?

Mahavku co do koalicjanta to jeszcze nim nie jest .Po prostu piszę to co na dziś sądzę o Pisie.
Powiedz w którym miejscu jest nieprawda.
Andrzej lepper też jednaznacznie mówi w TV, że nic nie powie bo może 23 stycznia okazać się , że PIS robi z niego balona.
Prezentowany przez Samoobronę i PIS program jest podobny więc w czym byłby problem z rządzeniem. To PIS od początku stworzył problem chociaż Prezydent kaczyński zawdzięcza Samoobronie poparcie polskiej wsi.
PIS ma małe miasteczka, Samoobrona ma wieś.
Uznanie tego może stworzyć stabilną wladzę z duzym poparciem społecznym
Tymczasem kaczyński uśmiecha się do Tuska z powodów pochodzeniowych i jak na dzisiaj nie mogę cofnąc stwierdzenia, że bracia mają w psychice jakieś zahamowania związane z sierpniem 80 i stanem wojennym pomimo iż doszło im więcej niż 1/3 zycia.

Problem jest w tym, ze cztery miesiące po wyborach tak naprawdę w niczym sie nie okreslili, wycofali z 3 milionów mieszkań za które chcą zbudować dwa stadiony piłkarskie,nie zapełniają pustych lodówek, uchwalają jakieś pierdoły jak ta o becikowym nie podejmując żadnych systemowych rozwiązań,
pozwalają na wspomieniowo - pochodzeniowe nagonki.
Podejmowali szereg działań w tym ostatnie w wykonaniu marszałka Jurka mających dogiąć prawo do swoich potrzeb oraz narzucić większości swą miejszościową wolę.

Samoobrona patrząc na program PIS jest skłonna do współpracy bo Polska pilnie potrzebuje szereg rozwiązań.

Wymaga to od PISu określenia się zarówno jej władzy jak i posłów tej partii oraz przejścia do silnych ale parlamentarych i demokratycznych rozwiązań.

Jak się okaże, ze nie są takie zlamasy na jakich wyglądają to zacznę mieć o nich dobre zdanie , wykopywać z przeszłości to co moglo świadczyć o ich Wallenrodyzmie to zacznę się na tym forum bić o ich dobre imię.

Jak narazie nie mam podstaw do takiej postawy a opór wobec PO uważam tylko za chęc uniknięcia pożarcia przez liberałów jak to stalo się z AWS i nie weykluczam tej koalicji po uznaniu że PO już nie zagraża.

No ale, zobaczym, uwidzim

Haszszu
14-01-2006, 01:29
..................Nie byłbym zaskoczony gdyby już się nie zebrał lub zebrał nieco zdyscyplinowany.
Zdyscyplinowany to może zostać Lepper i spółka z.o.o. Twój, szanowny "Baredzie", guru i szafarz wszelakiej pomyślności, Andrzej Wielki Lepper, wsadził nogę między drzwi do salonów władzy, i teraz ma dylemat i rozterki duchowe. Pchać się dalej i zrobić sobie dobrze lecz dać się skonsumować i wydymać przez Jarosława PierwszyBrat Kaczyńskiego, czy też cofnąć nogę i też dać się wydymać aczkolwiek bez przyjemności. Takie są niestety losy tych co wchodzą w spółki z Kaczorami. 8)

Edmund Bared
14-01-2006, 01:39
Nie haszczu, to nie dylemat Andrzeja leppera a władzy. Jako Samoobrona wejdziemy prędzej czy pózniej na te salony , w walonkach z których sterczy słoma i z błotem z gnojówki za oborą. Czy elity chcą czy nie. Własciwie niewiele mają już do gadania.
Chcemy by krowy miały materace a rolnicy łóżka, pralki ,samochody i sprzęt rolniczy, elita w obecnym składzie nam tego nie zapewni a to czy zostanie z nami czy wyleci na pysk to będzie zależało od jej obecnej postawy

RedBuntownik
14-01-2006, 03:18
moim zdaniem kaczyzm zmierza do smiesznosci a stamtad juz prosta droga na smietnik tam gdzie jego miejsce...

Mietek
14-01-2006, 08:22
Powalacie mnie Baredzie tą swoją wielkością!
Zaprawdę powiadam Wam, że wielcy umniejszeni będą.

A i skromnosci Tobie brak. Nie po raz pierwszy zresztą.

Rzeczywiście Ty widzisz "głeboko", inni zas "płytko" myślą.
Oświecasz nas tą swoja przenikliwoscią, tymi wizjami, a my jacys tacy ...mało lotni.
Trudno przekonać takich głąbów. A jeszcze gorzej rządzić nimi.
Współczuję.

st1111
14-01-2006, 09:58
Tyle tylko że z tą lotnością to oni nisko wylądują PIS właśnie
neutralizuje partie chłopskie pokazując rolnikom że to
wszystko jedno na kogo zagłosują bo PIS i tak ma taki sam
program jak SO i PSL,a wszystko to jest przygotowaniem
wo nowego rozdania i władzy absolutnej.

Haszszu
14-01-2006, 21:26
........Jako Samoobrona wejdziemy prędzej czy pózniej na te salony , w walonkach z których sterczy słoma i z błotem z gnojówki za oborą. Czy elity chcą czy nie. Własciwie niewiele mają już do gadania. Chcemy by krowy miały materace a rolnicy łóżka, pralki ,samochody i sprzęt rolniczy, elita w obecnym składzie nam tego nie zapewni a to czy zostanie z nami czy wyleci na pysk to będzie zależało od jej obecnej postawy
"Edmundzie Baredzie", nic nie mam do Waszej rządzy władzy, przeciwnie życzę jak najlepiej. Andrzej Lepper może też zabrać ze sobą cały inwentarz żywy i martwy. Sądzę nawet, że wejście do obecnego rządu, nie powinno być dla Andrzeja Leppera jakimś szczególnym szokiem, gdyż nie jestem pewny, czy różni się ono w czymś, od wejścia do obory. Może jednak tym, że w oborze można spotkać sympatyczniejsze stworzenia. Pragnę Cię jednocześnie zapewnić, że jestem za - jak swoim krówkom będziecie kupować materace, możecie nawet sprawić im łóżka wodne z maszynkami do masażu, a na rogach i ogonach możecie wiązać im wdzięczne wstążeczki i kokardki. Przyjmę to z satysfakcją i zadowoleniem, gdyż uważam, że do wszystkiego co żyje należy odnosić się z sercem, zrozumieniem i szacunkiem, każda istota żywa, czy to krówka, czy karaluch, koza czy dżdżownica mają takie samo prawo do życia i szczęścia na tej planecie, jak człowiek. Problem w tym jednak szanowny "Baredzie", że ja nie pisałem o tym, w jak czystch butach Andrzej Lepper ma paradować po salonach władzy, lecz o życiu uczuciowym i towarzyskim 'elyt' politycznych. A było to tak ! Andrzej Lepper, którego czasami lubię, bywa że podziwiam, który czasami mnie zniesmacza, aczkolwiek niekoniecznie się z nim zgadzam, oraz Roman Giertych, którego uważam, za wyjątkowej klasy łajdaka i kanalię, czego dawał liczne dowody w poprzednim sejmie a w obecnym też już zdążył, umyślili sobie, wespół zespół, że 'wydymają kaczuszkę'. Okazało, się jednak, że to nie kaczuszka lecz wredny kaczor i to jeszcze modliszka, która po dymaniu zjada kochanka. O ile Giertych jest już trawiony, to Andrzej Lepper może się jeszcze wywinąć i wyjść z życiem, lecz tylko z życiem. 8)
Dlatego też rację ma "st1111", cyt.
Tyle tylko że z tą lotnością to oni nisko wylądują PIS właśnie
neutralizuje partie chłopskie pokazując rolnikom że to
wszystko jedno na kogo zagłosują bo PIS i tak ma taki sam
program jak SO i PSL,a wszystko to jest przygotowaniem
wo nowego rozdania i władzy absolutnej.

Edmund Bared
15-01-2006, 00:02
Pisałem że Kaczyzm chce dyktatury i tego nie cofam. pisałem , że kaczystom nie chodzi w wczesniejsze wybory a o spacyfikowanie sejmu i tego nie cofam. przyjmuję tezę St 111, że kaczystom chodzi o spacyfikowanie partii chłopskich. Ale nie tylko chłopskich a także PO. na dzisiaj nie ma innych dowodów że jest inaczej.

Dzialaniem z autopoprawką podjęto zamach na sejm , nie wyszło a teraz kaczyści miotają się by nie doszlo do jakiegoś zbiorowego oporu sejmu przeciwko nim.

Grają w pokera niby o rozwiązanie sejmu mając w garści tylko jedną parkę waletów którą wszyscy znamy.

Ewentualne wejście do rządu Samoobrony jest konieczne ,chociaż nie zgadzam się z Andrzejem lepperem, ze bez uzgodnień kadrowych, to byłaby pacyfikacja. Trzeba wejść w to środowisko nagle nawróconych na program samoobrony i uważających go za własny i zobaczyć czym toto pachnie od środka.

JUesli Samoobrona wejdzie skutecznie do rządu ( podkreslam bez ustępstw na tematy kadrowe - nie wyobrażam sobie takiej głupoty ze strony Andrzeja Leppera, bo dotychczas zawsze przewidywał kilka ruchów politycznych do przodu ) nie będzie mowy o żadnej dyktaturze ( lepepr nie jest trojaczkiem ). Na pewno zaś będzie lustracja majątkowa ale czy wszyscy musdzą się tego bać / To już tak w Polsce źle?
Chyba , że się okaże kim jest PIS i nie da rady tej lustracji przeprowadzić do nastepnych wyborów

Edmund Bared
15-01-2006, 00:09
przy okazji. przepraszam za stwierdzenia które zostały żle odebrane . Miałem na mysli takie sytuacje jak w przypadku sprawy posła Wójcika gdzie na jej tle próbowałem wywołać dyskusję co do zakresu immunitetów poselskich i czy ataki na nie są rzeczywiście w interesie demokracji a komentarze były jedne ; napieradalć w Wójcika bo jest z samoobrony.

st1111
15-01-2006, 00:14
Pytanie:Jaki klub w sejmie jest najbogatszy i wskutek tego
może się obawiać lustracji majątkowej?

Odpowiedź:
Żadna słaba partia wchodząc do koalicji z mocną nie zrobiła
kariery i ma szczęście jak jest obecna w sejmie.

Wniosek SO dąży do samozagłady.

Edmund Bared
15-01-2006, 01:34
W tej chwili skłonność Samoobrony do koalicji z Pisem ma największe znaczenie sondazowe. Kim są Pisowcy?

Milena
15-01-2006, 07:11
W tej chwili skłonność Samoobrony do koalicji z Pisem ma największe znaczenie sondazowe. Kim są Pisowcy?Jesli PiSowi udaloby sie przekonac ludzi, ze partie chlopskie i polityka Kaczorow to jedno i to samo, latwiej byloby uzyskac zwyciestwo w wyborach za jakis rok, poltora lub dwa. Elektorat lewicowy jest przekabacony lub zniechecony, prawicy skutecznie udalo sie zablokowac jakakielwiek ozywienie umyslowe i dyskusje poza tematami "ile ma wynosic becikowe, a ile damy na swiatynie opatrznosci". Prawica przyciska butem, ale buntu nie widac, wrecz przeciwne, tematy zaczynaja sie kurczyc i ograniczac do polemiki na temat kilku sloganow. Nawet nie sciga sie postkomunistow ani aferzystow, co tak szumnie zapowiadali Kaczynscy. O reprywatyzacji ani mru mru, nic tylko obwarowywanie sie w twierdzy. Jaroslaw Kaczynski korzysta z ochrony BOR i wszystklo jest cacy. Tlumaczenie, ze to na prosbe brata, ale wystawia Lechowi swiadectwo, bo lamie on prawo, wykorzystujac panstwowa badz co badz ochrone w celach ochrony kogos, komu ta ochrona nie przysluguje. Bracia Kaczynscy kochjaja sie tak bardzo, ze gdyby jednemu cos sie stao, drugi popadlby w psychoze, albo zaczalby sie mscic na calym narodzie.
rozumiem Leppera, kiedy twierdzi, ze zamierza popierac te dzialania rzadu, ktore nie kloca sie z polityka SO. Nie wzbudza jednak w nim zadnego odruchu lamanie zasad demokratycznych, tlumienie wolnosci (marsze), brutalne dzialania policji, PiSowsaka retoryka "chyba wszyscy zapominaja, kto wygral wybory" czy kupczenie mediami. Lepper nie musi ganic Kaczynskich, ale jakis wyraz sceptycyzmu czy dystansu wobec narastajacej swawoli PiSu bylby mile widziany.

fala
15-01-2006, 07:50
przy okazji. przepraszam za stwierdzenia które zostały żle odebrane . Miałem na mysli takie sytuacje jak w przypadku sprawy posła Wójcika gdzie na jej tle próbowałem wywołać dyskusję co do zakresu immunitetów poselskich i czy ataki na nie są rzeczywiście w interesie demokracji a komentarze były jedne ; napieradalć w Wójcika bo jest z samoobrony.

Jestes Edmundzie przewrazliwiony
Co poslowie SO robia to wszyscy widza .Niestety smutno konstatuje ,ze partia ta ma wielu poslow ,ktorzy uwazaja sie za PANISKA ponad prawo.Po prostu wybor na posla uderzyl im do glowy i zapomnieli o podstawowej sprawie jaka jest to ,ze są wybierani aby reprezentowac interesy wyborcow.To dzieki tej krwozerczej prasie co raz SO staje sie obiektem skandali.Gdyby nie ona, pewnie wiele spraw by po prostu zatuszowano.
Nie czarujmy sie: SO to nie partia ideologiczna.Jedyna ideologia jaka tu panuje to komformizm.Najlepiej to demonstruje fakt ,ze macie sporo poslow ,ktorzy zmienili barwy tuz przed wyborami vide Wojcik ,czy Lewandowska.Jedynym kryterium bylo to ze mieli znane wyborcom twarze.
Mysle ,ze to poslowie SO najbardziej przyczyniaja sie do co raz powstajacego pytania czy immunitet nie daje okazji do zwyklego naduzywania prawa do celow osobistych.
Zalozeniem bylo aby posel mogl pracowac wydajnie ,bez szansy wplywania na niego poprzez wplatywanie go w korowody prawne.Okazalo sie ,ze szybko mali ludzie to zaczeli nauduzywac do zwyklegogo huliganstwa vide Misztal
Ja jestem za ograniczeniem immunitetu ,ale w taki sposob ,aby nie bylo 5 letnich przedawnien przestepstw dla posla,nawet za to ze nasikal na trawnik.To moze nieco ukroci ich bute i sobiepanstwo i przypomni ,ze sa jednymi z nas.

fala
15-01-2006, 08:01
http://wiadomosci.o2.pl/?s=261&t=172157

Przeczytalem jakie sa priorytety pani Gilowskiej odnosnie budzetu.I co? ano skonstatowalem ,ze jako opozycjonistka "darla sie jak wsciekla" na budzet i jego konstrukcje ,ale jako czlonek rzadu nagle zaczela mowic polgebkiem.Gdy poznala niuanse finansow rzadowych ,nagle oprzytomniala.
Jaka z tego refleksja? ano ze nie jest zbyt odpowiedzialna za to co mowi.

Generalnie to uwazam , powinien istniec pewien cenzus wiekowy: nie wolno poslowac w wieki powyzej 50 lat .Na senatora i owszem o ile w ogole senat nam jest potrzebny
Bowiem andropauza i menopauza ogranicza poczytnosc intelektualna nawet profesorow ekonomii.

st1111
15-01-2006, 10:35
Oto tekst wystąpienia w sejmie posła Mojzesowicza z PIS
ciekawy jestem gdzie można się w nim wpływu na politykę
wobec rolników SO i PSL doszukać.

Poseł Wojciech Mojzesowicz:
Panie Marszałku! Panie i Panowie! Przychodzi taki
czas… Trzy miesiące temu były wybory, przyjęliśmy
program PiS, w tym program rolny, rozłożony na 3–4
lata. Chcę powiedzieć, że już w tym budżecie mamy
realizację podstawowych założeń, o których mówiliśmy,
w tym wprowadzenie paliwa rolniczego. Chcę
przypomnieć niektórym, że przewodniczącym komisji
jestem piąty rok. Pisaliśmy o tym wiele razy. Komisja
rolnictwa zwróciła się do rządu i bardzo dziękuję pani
premier, że uzyskaliśmy jeszcze dodatkowe 200 mln zł.
To są sukcesy, nie tylko pisanie. (Oklaski). Chcę też
powiedzieć, że mówiliśmy, iż utrzymamy ubezpieczenie
społeczne rolników. Utrzymaliśmy. Mówiliśmy…
Koledzy mówią, że domagali się obniżenia, urealnienia
dochodowości z hektara. To prawda, ale nasz rząd i nasz
klub, i przewodniczący naszej komisji finansów znaleźli
na to pieniądze. I to jest sukces. (Oklaski)
Panie i Panowie! Chcę powiedzieć, że to jest dobry
początek dla polskiej wsi. Są oczekiwania, rząd PiS
znalazł środki. To są podstawowe rzeczy. Poprzednio
pisaliśmy o to wiele razy.
Chcę powiedzieć, że rolnicy polscy oczekują tego,
by dotrzymywać słowa. Do tej pory było tak, że oszukiwało
się, mówiło się o wielu rzeczach i nie były one
realizowane. Nasza formacja… nasz program jest realny,
jest do zrealizowania. Jestem przekonany, że najbliższe
lata i najbliższy budżet… W budżecie pana
premiera Belki, chociaż niektórzy posłowie mówią, że
był dobry, nie było środków na paliwo rolnicze, było
ograniczenie środków na ubezpieczenia społeczne rolników,
nie było dopłat do stypendiów dla dzieci wiejskich.
Dzisiaj to mamy. To jest nasz wspólny sukces,
wspólny sukces polskiej wsi. (Oklaski)
Dlatego bardzo dziękuję rządowi, dziękuję kolegom
posłom z Klubu Parlamentarnego PiS, którzy zrozumieli
te sprawy, wiedzą, o co chodzi. To jest nasz
wspólny sukces. Dziękuję klubom ludowym, że mamy
dzisiaj szansę – biorąc pod uwagę, że to PiS przewodzi
temu rządowi – zrealizować to, co nam się marzyło przez
wiele lat w stosunku do polskiej wsi. To jest nasz wspólny
sukces. Dziękuję, panie marszałku. (Oklaski)

stahoo
15-01-2006, 12:00
[quote="st1111"](...)przyjęliśmy
program(...)rolny, rozłożony na 3–4
lata. (...)już w tym budżecie mamy
realizację podstawowych założeń,(...)Chcę
przypomnieć niektórym, że przewodniczącym komisji
jestem piąty rok.(...)bardzo dziękuję pani
premier,(...)To są sukcesy, nie tylko pisanie. (Oklaski). Chcę też
powiedzieć, że mówiliśmy, iż utrzymamy ubezpieczenie
społeczne rolników. Utrzymaliśmy. Mówiliśmy…
Koledzy mówią, że domagali się obniżenia, urealnienia
dochodowości z hektara. To prawda, ale nasz rząd i nasz
klub, i przewodniczący naszej komisji finansów znaleźli
na to pieniądze. I to jest sukces. (Oklaski)
Panie i Panowie! Chcę powiedzieć, że to jest dobry
początek dla polskiej wsi. (...)
Chcę powiedzieć, że rolnicy polscy oczekują tego,
by dotrzymywać słowa. Do tej pory było tak, że oszukiwało
się, mówiło się o wielu rzeczach i nie były one
realizowane. (...)Dzisiaj to mamy. To jest nasz wspólny sukces,
wspólny sukces polskiej wsi. (Oklaski)
Dlatego bardzo dziękuję rządowi, dziękuję kolegom
posłom z Klubu Parlamentarnego PiS, którzy zrozumieli
te sprawy, wiedzą, o co chodzi. To jest nasz
wspólny sukces. Dziękuję klubom ludowym, że mamy
dzisiaj szansę – biorąc pod uwagę, że to PiS przewodzi
temu rządowi – zrealizować to, co nam się marzyło przez
wiele lat w stosunku do polskiej wsi. To jest nasz wspólny
sukces. Dziękuję, panie marszałku. (Oklaski)[/quote
]Oj! Lza sie w oku kreci...Wypisz wymaluj narada aktywu partyjnego w KC.

Mietek
15-01-2006, 12:13
Stasiu!
Powinno jeszcze być:
- rzęsiste oklaski;
- wszyscy zgromadzeni stojąc klaszczą;
- zgromadzeni stojąc wznosili patriotyczne okrzyki - np " niech żyje, niech nam rośnie w siłę ( a lud żyje w dostatku... nie to nie to), wiwat pierwszy... bogobojny!!

Itd, itp!

stahoo
15-01-2006, 12:59
rzęsiste oklaski...Przechodzace w pocalunki. jak Brezniew z Honeckerem.

Haszszu
15-01-2006, 19:00
....Ewentualne wejście do rządu Samoobrony jest konieczne ,chociaż nie zgadzam się z Andrzejem lepperem, ze bez uzgodnień kadrowych, to byłaby pacyfikacja. Trzeba wejść w to środowisko nagle nawróconych na program samoobrony i uważających go za własny i zobaczyć czym toto pachnie od środka......
To, to szanowny "Baredzie" cuchnie liberalizmem ekonomicznym przytłumionym zapachami dezodorantu chadecko - nrodowo - konserwatywnego. Andrzej Lepper doskonale o tym wie i na to się godzi, co nam uprzejmie zapowiedział, w znanym wywiadzie i późniejszych wystapieniach. Programy PiS-u, PSL i Samoobrony różnią się tylko nieistotnymi "drobiazgami" natury marketingu politycznego. Elektoraty wymienionych stronnictw też są zbliżone mentalnie oraz usytuwaniem społecznym. Nie ma więc istotnych przeszkód, poza ambicjami przywódców, aby w jakimś tam, średnio odległym czasie, stały się podstawą przyszłego bloku, którego ideologię będzie określał "kaczyzm" a bazę "moher". Jedno jest pewne, że z takim przywództwem politycznym, napewno nie polecimy na Marsa, aczkolwiek być może proch po raz drugi wymyślimy, nie mówiąc już o odkryciu Ameryki. :roll:

Edmund Bared
16-01-2006, 01:36
PIS cuchnie liberalizmem ekonomicznym przytłumionym zapachami dezodorantu chadecko - nrodowo - konserwatywnego. Andrzej Lepper doskonale o tym wie i na to się godzi, co nam uprzejmie zapowiedział, w znanym wywiadzie i późniejszych wystapieniach.

Zgadzam się co do tego z haszczu nawet co do przecinka.

Dlatego nie ma mowy o jakieś koalicji programowej czy koalicji bez kadr Samoobrony.

Dlatego podtrzymuję teze, że to Samoobrona jest sondażem dla sprawdzenia kim w rzeczywistości jest PIS nawet jesli PIS ostatecznie zejdzie się z PO otrzymamy pełną realację z negocjacji i spostrzeżeń oraz opis zachowań.
Haszczu - cierpliwości

Mietek
16-01-2006, 09:10
No to jak? Jakieś fiku-miku SO i Lepper zrobi?

Ale w koncu jakaś koalicja Ed będzie? Co?

Widać, że Endrju bardzo chce!
Do kolekcji tytułów brakuje mu zatem zwrotu "Panie Premierze".
Dyć już Tusk zrozumiał, Giertych od niedawna zrozumiał, że ŻADNYCH KOALICYJ NIE BĘDZIE.

Chyba, że chodzi to o ową
KOALICJĄ Z KADRAMI SAMOOBRONY.

mohawk
21-01-2006, 03:34
Dziś do południa zabanował mi dostęp na kilka godzin na pewno poleciał do szefa. Co go tak wystraszyło w mojej wypowiedzi?
Chryste Panie. Zarzucasz forumowiczom płytkie reakcje, a sam brniesz w swoją spiskową histerię. Czy mógłbyś wreszcie zrozumieć, że nikogo dosłownie nie interesuje, co wypisujemy na tym forum i nikt tu nikogo nie knebluje. Twoje zaś wypowiedzi poza stale obecnym ładunkiem podejrzeń o spisek nie zawierały jeszcze nigdy [na tyle, na ile pamiętam] żadnych rewelacji, które mogłyby być dla kogokolwiek w minimalnym choćby stopniu niewygodne. :twisted: Ja straciłem tu onegdaj ponad 270 postów i nie bredzę, że mnie larry prześladuje, choć zapewne mógłbym.

Mahavku co do koalicjanta to jeszcze nim nie jest .Po prostu piszę to co na dziś sądzę o Pisie. Powiedz w którym miejscu jest nieprawda.
Ależ ja Ci nie muszę zarzucać nieprawdy. Po prostu, być może niedługo będziecie razem w koalicji i chyba głupio byłoby potem odszczekiwać, nie?

Prezentowany przez Samoobronę i PIS program jest podobny więc w czym byłby problem z rządzeniem.
Warto wiedzieć. Dziś wyznacznikiem lewicowości w naszym kraju jest rząd z Zytą Gilowską w składzie. :lol:

To PIS od początku stworzył problem chociaż Prezydent kaczyński zawdzięcza Samoobronie poparcie polskiej wsi.
Kalkulacje PiSu są wielce niejasne, acz ciekawe. Wydaje mi się, że ważną kwestią, która do tej pory zdaje się nam (i nie tylko) umykać jest, paradoksalnie, brak wyrazistości ideowej PiSu. Wiemy wprawdzie, że Kaczyński chce budowy silnej partii prawicowej, jednak znaczenie słowa 'prawica' jest w podobnym stopniu rozmyte, co i znaczenie słowa 'lewica'. Pozory radykalizmu i wyrazistości nadaje PiSowi rozliczeniowa retoryka i nieortodoksyjne przywiązanie do demokracji, socjalne zaś postulaty zostały niejako 'wmuszone' PiSowi - ze względu na konkurencję głównie ze strony PO, a zwłaszcza po utrąceniu Cimoszewicza, co uniemożliwiło rozgrywanie karty pt. Polska powstania warszawskiego vs. PRL. Skoro jednak jednocześnie mogą się toczyć rozmowy koalicyjne z tak różnymi ugrupowaniami, jak PO, LPR, Samoobrona i PSL, to widać, że nie ma tu jakiejś idei przewodniej. Innymi słowy, PiS ma do wyboru dwie drogi budowania prawicy: konserwatywno-liberalną (czyli mariaż z PO) oraz konserwatywno-nacjonalistyczno-chadecką. Jedyne zatem, czego możemy być pewni - niezależnie od obranej przez ugrupowanie rządzące drogi - to reakcjonizm obyczajowy, ideologizacja szkolnictwa i próby monopolizacji debaty publicznej. W Polsce po prostu nie może być prawicy nieklerykalnej. Moje przypuszczenie idzie w takim kierunku, że PiSowi nie robi większej różnicy wybór konkretnej drogi - liczy się przejęcie i możliwie długie utrzymanie władzy. Dlatego właśnie nie chcą się z nikim dzielić władzą, zwłaszcza w aparacie przymusu i policjach politycznych.

----------------------------------------------------------------

"Edmundzie Baredzie", nic nie mam do Waszej rządzy
Bój się Boga, Haszszu!

władzy, przeciwnie życzę jak najlepiej. [...]A było to tak ! Andrzej Lepper, którego czasami lubię, bywa że podziwiam, który czasami mnie zniesmacza, aczkolwiek niekoniecznie się z nim zgadzam, oraz Roman Giertych, którego uważam, za wyjątkowej klasy łajdaka i kanalię, czego dawał liczne dowody w poprzednim sejmie a w obecnym też już zdążył, umyślili sobie, wespół zespół, że 'wydymają kaczuszkę'. Okazało, się jednak, że to nie kaczuszka lecz wredny kaczor i to jeszcze modliszka, która po dymaniu zjada kochanka. O ile Giertych jest już trawiony, to Andrzej Lepper może się jeszcze wywinąć i wyjść z życiem, lecz tylko z życiem.
To by wpisywało się w plan Jarosława Kaczyńskiego budowy wielkiej partii prawicowej, mającej w zamyśle przejąć władzę w Polsce na lata. Ligusy cienko przędą odkąd rolę pierwszej maskotki "ojca" dyrektora przejął PiSuar. Cienizna zaś kadrowa Samoobrony w połączeniu z jej stopniową alienacją od swej bazy wyborczej (vide chociażby cudaczne wypowiedzi marszałka przewodniczącego dla Pulsu Biznesu) i rozmyciem wyrazistości na tle populistycznych posunięć PiSu ["Garściami biorą..." :lol:], zagraża również jej wynikowi wyborczemu. Dlatego wszyscy przystają na dyktat Kaczyńskiego, który i tak będzie niezobowiązujący, gdyż uprawnienie do rozwiązania parlamentu pod pretekstem budżetowym będzie miał prezydent tylko przez krótki czas. Oczywiście, późniejsze złamanie podpisanej umowy będzie znowu grać na korzyść PiSu, a wcześniejsze wybory mogą zostać 'zainicjowane' dymisją rządu Marcinkiewicza i fiaskiem trzech kolejnych podejść do powołania nowego. Może więc PiS potrzebuje czasu tylko do tego, aby całkowicie opanować aparat państwa, media oraz spółki z udziałem skarbu państwa i przeprowadzić w perspektywie roku powtórkę wyborów, które miałyby dać mu bezwzględną większość w parlamencie...? Поживем - увидим. :)

mohawk
21-01-2006, 03:40
Jedno jest pewne, że z takim przywództwem politycznym, napewno nie polecimy na Marsa
Nie byłbym tego taki pewien, Haszszu. Akurat MY możemy "polecieć". :lol: :mrgreen:

Haszszu
22-01-2006, 00:44
To by wpisywało się w plan Jarosława Kaczyńskiego budowy wielkiej partii prawicowej, mającej w zamyśle przejąć władzę w Polsce na lata.............Поживем - увидим. :)
I właśnie widzimy. Można obecnie już mówć "PiSuary i wasale" zgodnie zresztą z zasadą ekonomiki językowej. Etap konsumpcji. Kaczory "wyssają" elektorat SO, PSL-u i LPR-u, niezależnie czy obiekty trawione będą fikać czy nie. Układy z PiS-em na kolanach muszą się tak skończyć. PO broni się jak może. Nawet Rokita to dostrzega i chodzi nabzdyczony i wkurwiony jak "bombowiec". Dzisiejsze wypowiedzi o tym świadczą:
...Mam dość uczestniczenia w chocholim tańcu, który trwa od czterech miesięcy. Zamiast składać codziennie jakieś propozycje, które na drugi dzień są wycofywane, niech się w końcu PiS zatroszczy o to, żeby Polska miała sprawny rząd, większość parlamentarną i niech się zajmie nie tym, z kim i jak rządzić, tylko rozwiązywaniem problemów bezrobocia, szkół, gospodarki, podatków, tym, co jest przedmiotem zainteresowania normalnego człowieka
Trzeba przyznać, że "kaczory" rozrabiać to potrafią, jak mało kto. 8)
...Akurat MY możemy "polecieć".
Na Marsa - jestem gotów, gdziekolwiek ! :wink:

Edmund Bared
22-01-2006, 00:59
Mietek pisał:

Innymi słowy, PiS ma do wyboru dwie drogi budowania prawicy: konserwatywno-liberalną (czyli mariaż z PO) oraz konserwatywno-nacjonalistyczno-chadecką. Jedyne zatem, czego możemy być pewni - niezależnie od obranej przez ugrupowanie rządzące drogi - to reakcjonizm obyczajowy, ideologizacja szkolnictwa i próby monopolizacji debaty publicznej. W Polsce po prostu nie może być prawicy nieklerykalnej. Moje przypuszczenie idzie w takim kierunku, że PiSowi nie robi większej różnicy wybór konkretnej drogi - liczy się przejęcie i możliwie długie utrzymanie władzy. Dlatego właśnie nie chcą się z nikim dzielić władzą, zwłaszcza w aparacie przymusu i policjach politycznych.

PiS potrzebuje czasu tylko do tego, aby całkowicie opanować aparat państwa, media oraz spółki z udziałem skarbu państwa i przeprowadzić w perspektywie roku powtórkę wyborów, które miałyby dać mu bezwzględną większość w parlamencie...?

Ja cały czas też o tym piszę ,zgadzm się z tobą nawet co do przecinków w Blok Naprawy Państwa (BNP) to BBWR

stahoo
22-01-2006, 01:04
Blok Naprawy Państwa (BNP) to BBWRTo sie nazywa dyktatura pisariatu.

Mietek
22-01-2006, 01:41
Wicie co Bared?
Jo tego nie pisoł.

Ale sie zgadzom.
I śwagier mój tyż!

Edmund Bared
23-01-2006, 20:04
No i widzi Mietek, My tu dwaj piszemy delikatnie czyli ty niewiele a ja tylko że BNP to BBWR i nad nami admin wisi ze swoim postem a Urban dziś napisoł w "NIE" w artykule "Reistag się jeszcze nie pali " że tak NSDAP szła do rządów.
W czem róznica.
Ja delikatny inteligentny burak i nie robię tak naturalistycznych porównań
a urban to z tymi niekumatymi z SLD trzyma a kto z kim przystaje...
A przeca ja też wiela mógłbym napisać chociaż o tym że Marszałek Jurek do Pinocheta jeżdził a tego nie robię.
Dziś Andrzej powiedział, że dla niego pakiet to równoczesne zobowiązanie się PISU do zrealizowania propozycji Samoobrony. W pakcie albo Samoobrona albo PO. Ludzie się zesrają na rzadko gdyby były kolejne wybory więc nia ma co im tego fundować ale jak PIS się uprze to Samoobrona idzie do wyborów. Ponadto pakt owszem ale coś za coś bo za zrywanie takich paktów jeszcze niekogo pod trybunałem nie postawili.

Jest oczywiste ,że monopol jednej partii i to na dodatek mniejszościowej kończy się prędzej czy póżniej jakimś świństwem. Do rządu i struktur władzy muszą wejść też ludzie inaczej myślący. To warunek dla powstrzymanie mozliwości powstania dyktatury. czy kaczyńscy mieli to na mysli jako gracze czy przewidują tylko jeden ruch do przodu jednopartyjność miejszościowa może się tak skończyć

Andrzej lepper ma inne zdanie. Twierdzi ,że skończy się to burdelem bo PIS ma nie aż 155 posłów a tylko 155

Burdel czy dyktatura .Oba warianty to rzecz nienoramalna i PISowi trzeba przyciąć skrzydełka albo przestanie się taś tać i zawrze porządną koalicję.

Edmund Bared
23-01-2006, 22:18
Przy okazji: najnowsza ludowa opinia " Oni chyba długo nie porządzą"

fala
24-01-2006, 08:22
oj porządzą! a SO przylozy do tego reke!

Przy tym co zaprezentowali Kaczynscy and Co przez te ostanie 3 mies tio wudac ze TKW wrocilo i ma sie dobrze.W ostanim numerze NIE na pierwszej stronie jest art na temat jak Kaczory robia sobie dobrze wyrywajac co smakowitrze kaski ze skarbu panstwa.
Wyglada na to ze machina ruszyla.Oni mieli juz gotowy plan na kase panstwowa i co z niej wyrwac ,a nie mieli pomyslu jak te Polsze naprawic.Teraz na lapu capu cos tam probują dopracowac.goraczkowa szukaja specjalistow.

Cos mi sie widzi ,ze Andrew the Great gotowy jest za ciepla posadke przylozyc sie do przetrwania Kaczynskich.

I tu rodzi sie pytanie: jaka wizje Polski ma A Lepper.Cosik mi wychodzi ,ze Polski gdzie obywatel ma tylko placic podatki ...i huj do gadania.
Reszta to kosmetyka dla mydlenia oczy wyborcom,oglupianym od prawa ,az do lewa.
Na razie zbiera doswiadczenia z Brukseli ,gdzie rozdety biurokratyzm ma sie wspaniale ,nie mowiaxc o przeogromnej kasie,z ktorej kazdy cos tam urywa.

Nie ma sie wiec co dziwic ,ze i AL i KK chciwym okiem lypie w strone Brukseli. I marzy o deszczu dukatow,nie wazne na co! wazne ze deszcu z ktorego kazdy cosik uszczknie.

stahoo
24-01-2006, 15:02
Przy okazji: najnowsza ludowa opinia " Oni chyba długo nie porządzą"
Chiba tak.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1329&wid=8163612h

ttp://wydarzenia.wp.pl/wiadomosc.html?kat=33326&wid=8163384

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8163537&kat=1342

Josif
24-01-2006, 16:19
A co towarzysz Bared się zakochał w Samoobronie tak?

Edmund Bared
24-01-2006, 23:56
A co towarzysz Bared się zakochał w Samoobronie tak?

Ja nie kocham Samoobrony, jestem po prostu jej cząstką od kilku lat.
Ci co mogli pamiętać moje poprzednie zainteresowanie czyli PPS już chyba dawno nie żyją bo ich tu nie widzę.

Josif
25-01-2006, 00:01
Jesteś kryptoburżujem!!!

Edmund Bared
25-01-2006, 00:06
Jesteś kryptoburżujem!!!

A przed kim miałbym się chować. Od 1989 roku to komuna zeszła do podziemia.

Josif
25-01-2006, 00:09
Ty imperialistyczny wyzyskiwaczu!

Mietek
25-01-2006, 00:11
Niech Ci będzie Ed, że zeszła do tego podziemia.
Ino Samoobrona zniknie tak, że śladu po niej nie będzie.

A na tym antySLD-owskim koniku to daleko już nie zajedziesz.
Mocno on wyjeżdżon i słabiuchny.

Edmund Bared
25-01-2006, 00:21
Ty imperialistyczny wyzyskiwaczu!

ty, ty...warszawiaku :lol:

ŁORCYK
25-01-2006, 02:42
a tero na temat , bo zesta chyba se zapomnieli lo co tu biego,,,,
Dokunt zmnieza kacyzm?

kacyzm zmnieza do zemsty :
dawnij jak to niegdys bywalo , naród lopskubywol se kacki i podawol piecone na stól...
tak winc glównom ideom kacyzmu jezd lopskubanie naroda ino , bo na stól kacyzm jus se go podol ,
wiadomo , kacki wsycko robiom na lodwrót , ale za to majom sybkie sranie

stahoo
25-01-2006, 10:02
[quote="ŁORCYK"]
Dokunt zmnieza kacyzm?
kacyzm zmnieza do zemsty

I innym pomoze! Bo potrafi! Bo Polak kacyzm jest!

http://media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8164404

Mozna nie lubic Czechow. Ale zeby az tak?

rzep
25-01-2006, 10:41
[quote=ŁORCYK]
Dokunt zmnieza kacyzm?
kacyzm zmnieza do zemsty

I innym pomoze! Bo potrafi! Bo Polak kacyzm jest!

http://media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8164404

Mozna nie lubic Czechow. Ale zeby az tak?

Kaczki będą doradzać, bo za mało u nich owieczek i baranów. Musi być tam tyle co u nas czyli
95 procent. :)
No i gdzieś trza upchnąć rezerwy wyrobów moheropodobnych, bo u nas rynek już nasycony.

Mietek
25-01-2006, 11:30
Przypuszczam, że to samozadowolenie ( z wyników PiS u nas) jest tylko(!) istotne w naszych warunkach (polskich).
Ta pewność może jednak nie pasować do sytuacji w Czechach, Węgrzech, czy na Ukrainie.

A jak nie wyjdą te plany tam, to co? Zwrot kasy?
Zreszto, to nie mój problem.
Raczej tych nacji.

stahoo
25-01-2006, 11:40
Raczej tych nacji.Tam juz Mongolia w kolejce. I Burkinafaso. Zyc to sie PiSowym chce. I nie tylko im. Niedawno na wp.pl byla informacja, ze Walesa nasz sliczny na Kube sie wybiera rewolucje kapitalistyczna im pomoc robic.

Edmund Bared
25-01-2006, 21:25
Raczej tych nacji.Tam juz Mongolia w kolejce. I Burkinafaso. Zyc to sie PiSowym chce. I nie tylko im. Niedawno na wp.pl byla informacja, ze Walesa nasz sliczny na Kube sie wybiera rewolucje kapitalistyczna im pomoc robic.

A propos Mongolii. Czy Mongołowie też chorują na mongolizm ? I jak wtedy wyglądają ?

Mietek
25-01-2006, 22:03
Jak chce ktoś coś dodać a nie ma nic konkretnego to pisze jakies tam bzdury.

Jak wygladaja Mongołowie gdy choruja na mongolizm?
Pewnie tak samo jak Polacy z tym samym schorzeniem.
Co widać obok twojej ksywy.

Edmund Bared
25-01-2006, 22:44
Jak chce ktoś coś dodać a nie ma nic konkretnego to pisze jakies tam bzdury.

Jak wygladaja Mongołowie gdy choruja na mongolizm?
Pewnie tak samo jak Polacy z tym samym schorzeniem.
Co widać obok twojej ksywy.

To Mieciu nie bzdury . Interesuje mnie co było pierwsze mongolia czy mongolizm i na ile temu winni są mongołowie. Na ile cechy narodu mogą zadecydować o wykorzystaniu jego nazwy do określenia jakiegoś zjawiska.

Za ileś lat może ktoś zastanawiać się co było pierwsze Polska czy "polacyzm" czyli choroba polegająca na mieszaniu się w sprawy innych narodów.

prtzyzwyczaiłeś się by mnie podejrzewać o sprawy niecne.
Zresztą niewazne ty tez mi kogoś zawsze przypominasz :lol:

stahoo
25-01-2006, 22:50
Za ileś lat może ktoś zastanawiać się co było pierwsze Polska czy "polacyzm" czyli choroba polegająca na mieszaniu się w sprawy innych narodów. Edmundzie! Zwracam honor! Masz u mnie wiadro kawioru.
I moze by tak temat nowy zrobic: "Dokad zmierza polaczyzm?"

Mietek
25-01-2006, 23:22
Stara twoja Ed śpiewka.
Norbba pewnie?
Napisz zatem do Larrego. Niech sprawdzi.
A jeżeli masz inne jakieś skojarzenia to ... kojarz dalej.

Edmund Bared
26-01-2006, 00:51
Stara twoja Ed śpiewka.
Norbba pewnie?
Napisz zatem do Larrego. Niech sprawdzi.
A jeżeli masz inne jakieś skojarzenia to ... kojarz dalej.

:lol: :lol: :lol: Najważniejsze że się lubimy :lol:

Edmund Bared
26-01-2006, 01:01
Za ileś lat może ktoś zastanawiać się co było pierwsze Polska czy "polacyzm" czyli choroba polegająca na mieszaniu się w sprawy innych narodów. Edmundzie! Zwracam honor! Masz u mnie wiadro kawioru.
I moze by tak temat nowy zrobic: "Dokad zmierza polaczyzm?"

Nie podniecaj się. Nie każdy Mongoł choruje na mongolizm , nie każdy Polak na polaczyzm. Mój szef był ostatnio w Chinach a po powrocie do kraju w czasie konferencji prasowej striwierdził, że Samoobrona do spraw chińskich się mieszać nie będzie, i że prawa człowieka naruszane są wszędzie bo to nie chińczycy wybili oko chłopu pod nowym dworem Gdańskim, nie chińczycy wybili oko dziennikarzowi pod Urmem a ponadto 2 miliony glodnych dzieci cidziennie w szkołach polskich to też naruszanie praw czlowieka.

Zoistańmy wieć przy temacie " dokąd zmierza kaczyzm". Sadzę , że Andrzej lepper ubierze w pampersy nietrzymające moczu pisiorki, czy jako koalicjant czy w nowych wyborach

ŁORCYK
26-01-2006, 01:03

Edo, Lepper ci tego ni wybacy !
ehe....hehehe...ehe

Edmund Bared
26-01-2006, 01:13

Edo, Lepper ci tego ni wybacy !
ehe....hehehe...ehe

Cego wyjmujes cytaty z kontekstu.
Czy ja napisałem, że to My się lubimy ? :lol:

ŁORCYK
26-01-2006, 01:31
Czy ja napisałem, że to My się lubimy?
Edo , no...ja tego ni napisalem , ale moze bys siem ni zagalopowywal tak co?
Co Lepper na to ci powi?!

Edmund Bared
26-01-2006, 01:44
Czy ja napisałem, że to My się lubimy?
Edo , no...ja tego ni napisalem , ale moze bys siem ni zagalopowywal tak co?
Co Lepper na to ci powi?!

Ja to napisałem do Mietka, a nie do ciebie i z tego kontekstu wyrwałeś

ŁORCYK
26-01-2006, 01:49
Ja to napisałem do Mietka, a nie do ciebie i z tego kontekstu wyrwałeś

obojentne do kogo zes napisol Ed , to ni jo bedem lo ciebie zazdrosny ,
ni pochlebjoj se Ed
ehe...hehehe...ehe

Mietek
26-01-2006, 08:36
@ Ed Bared
Więc ku pamięci:
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?t=2019&postdays=0&postorder=asc&start=0

I niech już z tym spokój będzie.

Haszszu
28-01-2006, 22:27
....Dlatego podtrzymuję teze, że to Samoobrona jest sondażem dla sprawdzenia kim w rzeczywistości jest PIS nawet jesli PIS ostatecznie zejdzie się z PO otrzymamy pełną realację z negocjacji i spostrzeżeń oraz opis zachowań. Haszczu - cierpliwości
"Edmundzie Baredzie" nie ma potrzeby abym był cierpliwy, czy też niecierpliwy. Wszystko potwierdza, że wejście w "spółki" z "Kaczorami", było strategicznym błedem Andrzeja Leppera. Zwięźle i dosadnie, ostatni tydzień uzasadnia ocenę, że Kaczor PierwszyBrat tarktuje SO tak jak erodeputowny Golik nadobną Carine. Komu jednak, po tych "seksualnych despektach" poskarży się Samoobrona ? Podziękować może jedynie Lepperowi, którgo elastyczność ideologiczna jest zadziwająca. Nawet Agnieszka Wołk-Łaniewska, otrząsła się z uroku "słodkiego brutala Andrzejka" i nareszcie właściwie ocenia jego ideologiczne i polityczne wygibasy. W "Trybunie nr 23 z 27.01.2005 r. pisze,
...A swoją drogą pamiętam, jak pięć lat temu prowadziłam taką konferencję, na której Andrzej Lepper deklarował, że pójdzie do wyborów razem z Polską Partią Socjalistyczną, bo zawsze był socjalistą. Czy przejście od socjalisty do narodowca wyznacza drogę narodowego socjalizmu ?...
No właśnie "Edmundzie Baredzie" to już zmierzacie ku świetlanej narodowo-socjalistycznej przyszłości, wespół zespół z LPR-em, czy też poprzestaniecie na antyszambrowaniu w przedpokoju Kaczora PierwszegoBrata ? :wink:

Kim w rzeczywistości jest PIS - Modliszką, drogi "Baredzie", modliszką, która właśnie ustala sobie kolejność zjadania, a SO zjamuje w tej kolejności czołową pozycję. :twisted:

Haszszu
14-03-2006, 11:49
Dokąd zmierza kaczyzm. Kaczyzm jest zazdrosny i zaborczy. Tworzy nawet nowy język - kacza nowomowa.

http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=20060314 07
Krowie cycki PiS-u

Nowy język IV RP:
- Deesbekizacja...........
- Front obrony przestępców, który wściekla atakuje...............
- Kamasze...........
- Krowie cycki........
- Ktoś bardzo głupi.........
- Łżeelita III Rzeczypospolitej ...............
- Niegrzeczne pytania .................
- Pierdolona, francowata, załgana kreatura ..........
- Pijacy i zomowcy ..................
- Stolik do brydża ...............
- Układy patologiczne i kryminalne ......................
- Zabetonowanie nominatów .................
- Zmiana...............

Pkp !!!.....nie jestem pewny czy czasem wytłumaczenia, tych wodotrysków pisuarowej twórczości nie należy szukać w pewnym zjawisku, które dotyczy posłów. :roll:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,320 7669.html
Co posłowie dostają pocztą?
....Swego czasu skandal wywołały przesyłki od od Ogólnopolskiego Komitetu na rzecz Niekaralności Posiadania Narkotyków Miękkich dostarczone do Sejmu przez firmę kurierską. W środku były foliowe torebeczki z ziołami...............
No i sytuacja jasna 'pisuary' pewnie zatrzymują sobie tą 'trawkę'. Sadząc po mowie, poglądzie i wyglądzie to pOŚLICE i pOSŁOWIE z PiSuaru i ugrupowań wasalnych rzeczywiście wyglądają jakby byli na zdrowym haju. 8)

Haszszu
15-03-2006, 22:35
Następne hasło w Słowniku Nowomowa Kaczorowa
Skłamał jak bura suka
Ludwik Dorn w rozmowie z Moniką Olejnik w Radiu Zet.
Dorn: - Proszę pani, "Finacial Times", jak sądzę, napisał artykuł kierując się swoimi sympatiami i antypatiami i dlaczego ja mam dyskutować z artykułem, którego autor skłamał jak bura suka, tzn. stwierdził, że ja powiedziałem, że jakiś urzędnik służby cywilnej korzystał z usług prostytutek, skoro tego nie napisałem. Ja odmawiam tutaj dyskusji z tym artykułem i z tym dziennikarzem. Dlaczego ja mam dyskutować z oczywistym kłamcą.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,321 2461.html
Dorn: Dziennikarz kłamie jak bura suka
http://wiadomosci.onet.pl/1278635,11,item.html
Dorn: Dziennikarz "FT" oczywistym kłamcą

faramuszka
15-03-2006, 23:25
Słoma wychodzi z butów.

Wygląda na to, że Łukaszenko to klasa w porównaniu z nową ekipą.

Ale przeciętny burak nie widzi w tym nic złego. Najważniejsze proboszczowi nie podpaść a reszta to mały pikuś.

Niech mi ktoś proszę to racjonalnie wytłumaczy; Jak można w kraju europejskim coś takiego wybrać?

ŁORCYK
16-03-2006, 00:25
no...syckie wiedzom psecies , co slusnymi i prawdomównymi dziennikazami szom tylko ji wyloncnie dziennikaze TV TRWAM

fala
16-03-2006, 19:05
qwa! on mowil o samym sobie,Urban to opisal w NIE chyba we wzrzesniu
Napisal o tym jak ABW zarekwirowala tek lasce komputer kierujac sie bezpieczentwem panstawa i nie chciala oddac.Ona zas opisala jak wygladalo to jej te'ta te z Dornem i jak jego mieszkanie jest urzadzone.
zapomniala by o nim gdybt nie abwery najazd na jej komputer to skojarzyla. Ale buc!

stahoo
16-03-2006, 21:32
Niesmialo tak wroce do tematu.
Kaczyzm zmierza ciagle >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8231317&rfbawp=1142537422.443&_ticrsn=3&ticaid=61425

ŁORCYK
16-03-2006, 23:45
kacyzm zmieza w zwensajoncom siem rurem...uparcie se tam zmieza i zmieza , a jak siem wrescie zatknie , no to ni widzem jus nikogo jinnego , ino siem zawola Staska , un te rurem ni lodetko tylko lobrtnie s tym zatknientym korkiem , a jo pozwolem lobcienty kawolek jebnonc w gnojóffkem na mojim podwórku
ajusci!

stahoo
17-03-2006, 14:27
kacyzm zmieza w zwensajoncom siem rurem...uparcie se tam zmieza i zmieza , a jak siem wrescie zatknie , no to ni widzem jus nikogo jinnego , ino siem zawola Staska , un te rurem ni lodetko tylko lobrtnie s tym zatknientym korkiem , a jo pozwolem lobcienty kawolek jebnonc w gnojóffkem na mojim podwórku
ajusci!
Mozna i tak.
A mozna i tak.
Na ksiezyc.
http://www.joemonster.org/mg/albums/fotki/reklama/ m%26m.jpg

szakal
17-03-2006, 14:41
Na ksiezyc.

No co ty nie wolno zarazy po wszechświecie roznosić :twisted:

stahoo
20-03-2006, 15:31
Wracam do tematu.....
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=38214&wid=8234775&rfbawp=1142861334.164&_ticrsn=3&ticaid=6147f

st1111
31-05-2006, 21:04
Kaczyzm stanowi zagrożenie dla Lesiaka to ten aby się
zemścić sfałszował Jarkowi teczkę z UB.
Normalnie w tych teczkach samiuśka prawda jest
a tu pech Jarek sprawdza swoją a tu fałszywki
retu gwałtu woła Zero na pomoc wzywa bo jak tu
pokazać światu teczkę jak jej zawartość może ciemna
masa opacznie zainterpretować.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,338 4633.html

stahoo
31-05-2006, 21:12
A falszerstwo polega na tym, ze nie ma tam nic, co by wskazywalo na jakiekolwiek zainteresowanie Jarkiem ze strony SB.
Jak ludziom w twarz spojrzec?

szakal
31-05-2006, 21:16

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,338 4633.html

ale ten Lesiak przewidujący, normalnie prorok. juz na początku lat 80 wiedział że kaczka będzie predziem i juz wtedy mu chciał zaszkodzić :P

st1111
31-05-2006, 21:36
Kaczki są podobne ale w tym wypadku chodzi
o ważniejszą tą której pan Prezydent melduje
wykonanie zadania.

szakal
31-05-2006, 21:39
upssss ale wtopa :oops: :oops: :oops:
zapomniałbyłem że tamten już swą równie cienką teczkę pokazałbył już podan 6m-c temu :P

stahoo
01-06-2006, 17:39
Udowodnij, zes nie wielblad... (http://media.wp.pl/kat,9811,wid,8330932,wiadomosc .html?rfbawp=1149172837.211)

ŁORCYK
03-06-2006, 15:36
http://www.odloty.one.pl/foto/Politycy%20i%20inni/ rzad.jpghttp://www.odloty.one.pl/foto/Politycy%20i %20inni/sejm.jpg

st1111
06-06-2006, 09:21
Kaczyzm odniósł nowe zwycięstwo Jak to określił J.K.
"Ministerstwo Spraw Zagranicznych zostało odzyskane"
Czyli na froncie walki z wrogami z układami Wódz
PISu może zaliczyć kolejny sukces.
Do odzyskania mają jeszcze finase i zdrowie oddane
w ręce wrogów w ramach łagodzenia reakcji
Brukseli.
"Ministerstwo Spraw Zagranicznych zostało odzyskane" - powiedział prezes Jarosław Kaczyński na kongresie PiS. Zarzucił MSZ "specyficzny sposób uprawiania polityki", "odejście od wszelkiego rodzaju moralnych, a często także politycznych roszczeń"
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,339 7023.html

szakal
06-06-2006, 11:47
"Ministerstwo Spraw Zagranicznych zostało odzyskane" - powiedział prezes Jarosław Kaczyński na kongresie PiS. Zarzucił MSZ "specyficzny sposób uprawiania polityki", "odejście od wszelkiego rodzaju moralnych, a często także politycznych roszczeń"
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,339 7023.html

o rany to oni 7 miechów temu posadzili tam opozycjonistę, który się okopał i zaczął bronić pozycji :?: ci to mają fantazję :P:P

.................................................. ..........

no i widzę że trochę zirytował Mellera :P

Stefan Meller mówi, że dla niego słowa Jarosława Kaczyńskiego brzmią jak zarzut zdrady interesu narodowego lub co najmniej zaniechania walki o ten interes.
http://wiadomosci.onet.pl/1335005,11,item.html

stahoo
07-06-2006, 22:47
Chyba cos na temat...
Ja mysle, ze niezle.
Bunt zmiecie Kaczyńskich

http://wiadomosci.wp.pl/kat,38214,wid,8340681,pras aWiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1

szakal
08-06-2006, 13:06
no to trzeba szykować sztandary Stasiu :)

stahoo
12-06-2006, 17:56
Nie moglem sie zdecydowac, w ktorym temacie umiescic tego linka....
Nie bede cytowal, bo tam chyba wszystko ciekawe jest.
Chociaz osobiscie cierpiec nienawidze ogladac jego programy.
Kuba Wojewódzki: ja, etatowy świr

http://wiadomosci.wp.pl/kat,19511,wid,8347576,wiad omosc.html?P%5Bpage%5D=1

st1111
18-06-2006, 10:57
Prawo powinno sprawdzać czy coś jest dobre czy złe i na tej
podstawie wydawać wyrokiKurski wyjaśniał wczoraj w "Radiu Gdańsk", dlaczego jego zawiadomienia są umarzane (to już trzeci podobny przypadek): - Prokuratura sprawdza tylko, czy pewne czynności są zgodne z prawem. Nie wyjaśnia natomiast, czy coś jest dobre czy złe.
Czyli mamy nowe podejście do tego za co można kogoś
posadzić wystarczy że czyny danego człowieka noszą znamiona
zła wg.J.Kurskiego.Natomiast jeżeli nie ma papierów na poparcie tej
tezy to w oczywisty sposób zostały zniszczone-to z koleji zdanie
prezesa tej partii J.Kaczyńskiego.

http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3422296 .html?nltxx=1077743&nltdt=2006-06-17-02-05

Mietek
18-06-2006, 17:45
Ciekawe jest to,ze proroki czekają z kwitem ad przeszukania (wydania rzeczy) onego PZU.
Teraz, gdyby jakieś kwity - świadczące o relacjach Tusk-PZU- były, napisanie stosownego kwita bedzie bardzo ułatwione.
O ile nie zwali się na nadgorliwych prokuratorów i gliny.

Bardzo też istotna jest ta "szybka" transmisja rewelacji Kurskiego ( Łuku?) na język działan prokuratury.
Osobiście nie wierzę w jakąkolwiek "przypadkowość". To realizacja działań zaplanowanych!

No i wykrakałem, bo ponoć niegospodarność jest ( co mnie i nie dziwi, bo gdzie jej nie ma), która (niezwykle pokrętne rozumowanie) wskazywać może, że jednak kampanie Tuska finansowano, być może bez wiedzy Tuska!!!!!!!!!

Taaaaaaaaaaaaaak!
Tusk nawet nie widział, że kandyduje zapewne.

I poszedł dla mnie ów Tusek na drzewo, nawet bananowe, ale mam satysfakcję z tego, że dotkło go cóś podobnego, co wobec Cimoszki wypichcił.
I chuj mu w dupę!

st1111
22-06-2006, 08:48
Pan Prezydent L.Kaczyński osobą nieporządaną w Angli:
Przygotowywaną od wielu miesięcy czerwcowa wizytę Kaczyńskiego odwołał brytyjski premier. Poprosił, by przełożyć ją na koniec czerwca - już po uroczystościach związanych z urodzinami królowej.
Wygląda że Anglicy wstydzili się przyjąć homofobicznego
Prezydenta Wszystkich Polaków wraz z innymi dostojnikami.
Czyżby zaczynała się międzynarodowa izolacja Polski?

http://fakty.interia.pl/news?inf=762486

av
22-06-2006, 14:11
Prezydenta Wszystkich Polaków

Myślałby kto, że Wielką Brytanię obchodzi los lokalnych pedałów. Komuchozboki patrzą na politykę z punktu widzenia odbytocentryzmu.

stahoo
22-06-2006, 15:19
Mnie rozsmieszylo wytlumaczenie.
Rzeczywiscie.
Powody wazniejsze od urodzin jakiejs tam krolowej.
Łopiński powiedział, że spotkanie w końcu czerwca (taki termin proponowali Brytyjczycy - red.) nie jest możliwe z punktu widzenia strony polskiej. - Mamy rocznicę wydarzeń poznańskich, mamy następnie Trójkąt Weimarski na początku lipca. Nie było możliwe znalezienie tutaj terminu
A to chyba jest najwazniejsza przyczyna.
Nasz Pan prezydent nie umie przeciez podawac reki.
Przekonala sie o tym Merkel.
Zdaniem "Dziennika", ta wizyta miała być szczególna, bo 17 czerwca w Londynie prezydent Kaczyński wraz z małżonką mieli być przyjęci na audiencji przez obchodzącą 80. urodziny królowa Elżbietę II. Dłoń brytyjskiej monarchini w jej rezydencji ściskali dwaj poprzednicy Kaczyńskiego.

st1111
22-06-2006, 21:50
Chciałbym przeprosić za pomyłkę okazuje się że stosunki
Tonego z Lechem są lepsze niż dobre tylko po prostu
wizyta 29 czerwca uzgodniona już parę miesięcy temu
nie może dojść do skutku bo Tonemu wyskoczyły niespodziewane
zajęcia w tym dniu{prawdopodobnie polowanie na lisa}
ale żeby Lechowi nie było przykro to znalazł 15 min 28 czerwca co
z koleji Lechowi nie pasowało bo ma pilną mszę w tym dniu.
Ale nic nie szkodzi bo Tony i Lechu spotkają się w późniejszym
terminie-obstawiam że po wyborach w Anglii bo narazie
Tony boi się obciachu.

stahoo
22-06-2006, 22:21
Pan Prezydent L.Kaczyński osobą nieporządaną w Angli:
Przygotowywaną od wielu miesięcy czerwcowa wizytę Kaczyńskiego odwołał brytyjski premier. Poprosił, by przełożyć ją na koniec czerwca - już po uroczystościach związanych z urodzinami królowej.

No to nasz Pan Prezydent powinien koalicje zawrzec z Lukaszenko.
I wspolnym frontem wystapic o wzgledy UE. :P :P :P

szakal
23-06-2006, 19:29
a moze to jest przyczyna :?: :P

Zdaniem "Dziennika", ta wizyta miała być szczególna, bo 17 czerwca w Londynie prezydent Kaczyński wraz z małżonką mieli być przyjęci na audiencji przez obchodzącą 80. urodziny królowa Elżbietę II. Dłoń brytyjskiej monarchini w jej rezydencji ściskali dwaj poprzednicy Kaczyńskiego.

Haszszu
27-09-2006, 23:47
Następne hasło w Słowniku Nowomowa Kaczorowa.....................

szarą sieć. (http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,36 48494.html)

Cytuję z orędzia:
...Ale te zmiany mogą niepokoić tych, którzy wedle słów wybitnego analityka polskiej sceny politycznej, tworzą "szarą sieć" nieformalnych i formalnych środowisk, które dotąd, poza jakimkolwiek porządkiem prawnym, a tym bardziej konstytucyjnym, decydowały o polskich sprawach. Ci ludzie, te środowiska, stracą. Ten sam analityk naszej sceny politycznej stwierdził, że jeszcze tej jesieni będą kontratakować. I mamy dzisiaj taki kontratak...

Po pierwsze, co to jest ta 'szara sieć', po drugie, co to za 'analityk'...jakiś wróżbita, guru czy też nadworny pisuarowy astrolog ? "Haszszu" pozostaje w głębokim niepokoju, gdyż istnienie tej 'szarej sieci' i tajemniczego 'analityka' dowodzi, że najważniejsze osoby w kraju mają więcej fobii i obsesji, niż "Haszszu" był w stanie sobie wyobrazić. :roll:

książe Michał
28-09-2006, 11:06
Ostatnie drgawki uduszonej kaczki jeszcze słychać. Niedługo skona ta persona.

ŁORCYK
28-09-2006, 23:52
"dokont zmnieza kacyzm" ... jak widoc kacyzm na koniec siem mocno uclowiecyl , bo zmnieza do
samozaglady

st1111
06-10-2006, 09:37
Uwaga Kaczyzm się okopuje-jest możliwy scenariusz że
J.K. nie odda władzy za pomocą okupacji swojej siedziby,
właśnie trwają prace a oto niektóre z zabezpieczeń
kaczego szańca:
instalacja nowoczesnego systemu zabezpieczającego wyjścia ewakuacyjne, sterowanego komputerowo. Ma się on składać z kamer, metalowych sztab wzmacniających drzwi przed naporem tłumu, wygodnych przejść między klatkami schodowymi i zamków antypanicznych z sygnalizacją dźwiękową, dzięki którym, jak zapewniają producenci, można szybko wydostać się z budynku, nawet kiedy drzwi zablokują się od wewnątrz.

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/czego-boi-sie-kaczynski-premier-sie-barykaduje,798707,2943

stahoo
06-10-2006, 12:05
Uwaga Kaczyzm się okopuje-jest możliwy scenariusz że
J.K. nie odda władzy za pomocą okupacji swojej siedziby,
właśnie trwają prace a oto niektóre z zabezpieczeń
kaczego szańca:
I rezerwowy by mu sie przydal.
Pamietam, ze gdzies tam na Mazurach cus takiego po kims zostalo....

ŁORCYK
06-10-2006, 14:56
dozucam mapkem , cobysta siem ni pogubili

http://www.wolfsschanze.home.pl/images/mapa3d.jpg

Haszszu
07-10-2006, 23:19
Wspólnota (http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3998410)

Co Jarosław, Robiący za Premiera, Kaczyński miał na myśli wymieniając, kilkakrotnie to słowo, z właściwym kaczym świsto-charkotem, na parteitagu (http://de.wikipedia.org/wiki/Parteitag) 'pisuarowym' ? Jak wiemy Jarek K. jest wybitnym znawcą spisków, które widzi wszędzie, łże elit, które mącą, warchołów, którzy sikają do 'pisuaru', komuchów i postkomuchów, którzy knują i judzą. Należy wnioskować, że wszyscy ci nie należą do wspólnoty. Jeżeli tak to do wspólnoty należą ci do, których Jej Wysokość Kaczor raczył przemawiać, oczywiście w łaczności z 'kompanią braci'. Jarosław Kaczyński plus BratMniejszy plus zebrani stanowią swoistą commune kaczorensis. W tym momencie mamy sprawę jasną. To jakaś głęboko ukryta w jaźni Jarosław Kaczyńskiego tęsknota jakiś imperatyw kategoryczny. W tym miejscu w 1956 roku, 24 pąździernika przemawiał tow. Wiesław i niemal dokładnie pięćdziesiąt lat później 7 października 2006 roku przemawia tow. Jarosław. Przeżywając tą doniosłą chwilę w oku "Haszszu", komucha i postkomuch z wyboru, esbekożydomasona ex definitione kaczorensis, łza się kręci, gdyż może zwracać się do Jarosława Premiera Kaczyńskiego, towarzyszu Jarosławie. 8)

krisbaum
08-10-2006, 01:26
Zwyciężymy, tym razem do końca!
Nie wiem dokąd zmierza kaczyzm ale wiem dokąd powinien zmierzać - do szkoły. Tam ten skończony matoł, nie znający hymnu, dowiedziałby się, że do końca to można np. walczyć. Zwycięstwo zaś można odnieść pełne.
Jakiś biznesmen zgłasza chęć nakręcenia filmu o viktorii wiedeńskiej, z Melem Gibsonem w roli reżysera i króla. Ja bym sugerował by kaczki może też wzięły się za film. Mógł by taki Bronek np. zrewanżować się za zdjęcie z anteny najpopularniejszych polskich seriali i nakręcić "Czterej agenci CBA i Irasiad", oczywiście ostatni odcinek miałby tytuł "Zwycięstwo do końca".

stahoo
08-10-2006, 14:25
Uwaga Kaczyzm się okopuje
Mam tu jeszcze jeden pomysl dla kaczorow.
Niech maja!
Mi tam nie zal. :P
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,367 1461.html?skad=rss

Scandalieros
08-10-2006, 19:04
Mam tu jeszcze jeden pomysl dla kaczorow.
No cos ty? Od stu lat nie potrafia wybudowac jednej (sic!) linii metra, a chcieliby budowac tunele i autostrade pod ziemia?
nie no kurwa... ROTFL :P

Mietek
08-10-2006, 19:10
No i na chuj te metro było jak jego wierne przydupasy zastrzelili i jego i żonkę?
Nasze nie lepsze. Tuneli nie kopiom, bo i po co. Przeciez można odfrunąć.
Ale coby się zamknąć dobrze i zabezpieczyć to robiom.
Ot co!

ŁORCYK
08-10-2006, 22:15
iii tam , kacki ni zólwie , 500 lat zyc ni bedom ,
a kacyzm ni zmnieza nigdzie ,
miota siem ino

Scandalieros
09-10-2006, 06:04
No i na chuj te metro było jak jego wierne przydupasy zastrzelili i jego i żonkę?
Profilaktycznie. Zeby za duzo gowna nie wyplynelo.
Kaczysci chca dzis zrobic to samo, czego nie zrobil Walesa...

st1111
10-10-2006, 08:35
Nowość:
Postawa abolicyjno-amnezyjna.

Jest dość chętnie stosowana przez partię o dumnej nazwie
PiS i chyba wszyscy widzą do czego służy natomiast do tej
pory nie miała swojej nazwy a teraz dzięki Przewodniczącemu
mamy już takie działania nazwane i wraz ze skrótem myślowym
powinna dobrze służyć IVRP.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,367 4761.html

krisbaum
10-10-2006, 22:21
Może by im tak podrzucić noże, najlepiej długie... Sami się wykonczą :D
Ciekawe kto tę całą wojnę teczek przetrwa i kto w końcu tego wrzoda utnie. Potem może być już tylko lepiej?

Mietek
11-10-2006, 07:50
Dla fachowców od języka polskiego te określenia, ich znaczenie, będa lub są ciekawym materiałem do badań.
Czy gdzieś tu ktoś już cytował (przypominał) te słynne powiedzonka.
Proponuję ( o ile tego nie było) powtórkę.
Ja pamietam:
- pomroczność jasna;
...
...
...
- skrót myślowy;
- abolucyjna-amnezja.

Kurwa! To jest pikne!

stahoo
11-10-2006, 08:05
Dla fachowców od języka polskiego te określenia, ich znaczenie, będa lub są ciekawym materiałem do badań.
Czy gdzieś tu ktoś już cytował (przypominał) te słynne powiedzonka.
Proponuję ( o ile tego nie było) powtórkę.
Ja pamietam:
- pomroczność jasna;
...
...
...
- skrót myślowy;
- abolucyjna-amnezja.

Kurwa! To jest pikne!
- nie mam wiedzy w tym temacie

ŁORCYK
12-10-2006, 00:45
no..a mnie siem cepiata qrwa :shock:

Haszszu
17-10-2006, 23:16
Pedał patosu, sprzęgło krytycyzmu.

Dzisiaj podczas wystąpienia sejmowego Ludwik Dorn powiedział.
- Jeżeli pedał patosu przyciska się za mocno jeżeli sprzęgło krytycyzmu wrzuca się na najwyższe obroty, następuje pewne zużycie materiału...
Co, do kurwy nędzy, ten Dorn chciał powiedzieć ?! Tym razem "Haszszu" nie jest w stanie poprawnie zdefiniować użytych przez Dorna pojęć. :roll: :?

ŁORCYK
17-10-2006, 23:32
tumacenie :
:arrow: pedal patosu( chodzi mu tu jasno o J.K.)
:arrow: sprzeglo krytycyzmu (chodzi tu najprawdopdobnij o nijakiego A.L. - ino ni nazwal bym go as ze takim patosem, ale Dorn to Dorn, napewno pseciongal)
:arrow: nastepuje pewne zuzycie materialu(czytaj: dochodzi ponownie do debilnej koalicji)

CBDU

stahoo
18-10-2006, 23:52
http://static.flickr.com/118/273265987_a01a7c3fec_ o.jpg

ŁORCYK
18-10-2006, 23:58
no jak to ? Staho ...pseca podatnicy ... cyli jelektorat ...cyli ..no my..
chiba ?! :shock:

stahoo
08-11-2006, 10:06
Pojebalo ich calkiem.
Ale cfane sa.
Swoich tytulow beda bronic jak lwy..tfu!...kaczki. :P
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,8589250,wiado mosc.html?ticaid=12a52&_ticrsn=5

szakal
08-11-2006, 18:10
niech zaczną od zabierania tytułów takim półgłówkom jak M.Giertych. to jest jawny przykład tytułu za worek kartofli i świńską półtuszę. wstyd, hańba i posmiewisko dla grona profesorskiego, pewnie też nadany przez zaprzyjaźnionego komucha z WRON :P:P:P

ŁORCYK
10-11-2006, 16:16
smutne to to, ali zgodzic siem tsa...

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/wybory-testem-dla-kaczynskich,815378,2943

Mietek
10-11-2006, 17:20
Kurwa. Nic a nic nie ruzumicie barany.
Ano owej habilitacji dochtor Kaczyński nie ma.
Ot i o to biega, czyli rzecz w tym.
A poza tym ów sam termin "habilitowany".
Co to znaczy?
Jakieś słowo-termin zagraniczny. Może znaczy to samo co "z układu", z "sieci"?
Znaczy, że niesłuszny.
Ot co!
Inna sprawa po co nam jakieś habilitowane. Przeca tenże Orzechowski (znaczy wiceGiertych) odkrył był, że ewolucji nie ma. Ojciec Giertychz (czyli staryGiertych) podważył istnienie samego Darwina.
Nauka? A po co nam nauka i naukowcy.
Przecież jak czegóś nie wymyślim i nie wyprodukujem to możem wszkoż od Amerykańców kupić.
A co? Może nas nie stać?

Gabi_43
10-11-2006, 20:13
Dorn jak zwykle ględzi jak porąbany - jak prawdziwy TAJNY AGENT - tu nie chodzi o to , żeby głupi naród coś zrozumiał , tylko , żeby się popisać wieloslowiem.
Zresztą , jak może powiedzieć coś mądrego ktoś , kto nie pracował " tylko siedzial w podziemiu , spiskował i popijał wódeczkę " to jego własne słowa :twisted:
No jeszcze wiemy od Urbana , że mierzył się z seksmistrzynią :mrgreen:

stahoo
10-11-2006, 22:42
Zeby wiecej nie bylo takich zenujacych (czytaj:pojebanych) sytuacji, niech se przemianuja na Grob Zolnierza Poleglego w Obronie Jedynie Slusznej Sprawy.. :x
http://www.rmf.fm/fakty/?from=rss&id=108768

st1111
10-11-2006, 22:50
Gówno ich wszystkich te obchody interesują
chcą tylko mordy w Tv zaprezentować bo to działa
jak reklama podpasek-telewidze se oglądną i już
wiedzą które wybrać.

ŁORCYK
10-11-2006, 23:11
to jesce nic , ale jak jim siem ni da mordóff prezytowac , to zwykle ludzie
bedom musieli z buta cionc ... tego jesce ni grali ... qrwa , jak dobze ze siem zapiolem do fotela pasem beszpiecenstfa , tak nalezy jak siem kce cytac jinformacje lo kochanym kraju http://images2.fotosik.pl/8/04a0yideun3cit7v.gif

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,372 9504.html

http://bi.gazeta.pl/im/6/3718/z3718086N.jpg

stahoo
10-11-2006, 23:14
Bo porzadek musi byc!
http://static.flickr.com/106/293973531_501f6f770f. jpg