PDA

View Full Version : Wirus ptasiej grypy mutuje: może być groźny dla ludzi

Szczuply_Mojzesz
05-10-2007, 13:18
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=18032&wid=9268965&rfbawp=1191583221.874&ticaid=1495d

Ciekawe, jak na to nasz drób?
A swoją drogą, to przechlapane z tą grypą (ptasią)

Guchy
05-10-2007, 13:24
Kurwa, co roku to samo. Ja mam nadzieje, zże nie złapię Marburg, bądź Ebola.

wlodekmir
05-10-2007, 14:30
bzdura totalna, jak nie kleszcze, to ptasia i tak wkoło. A naród ma stracha i o to chodzi

Pan Bog
05-10-2007, 15:36
Moze i co roku to samo ale faktem jest jedno.
Bez ingerencji czlowieka H5N1 nigdy by sie nie pojawilo, podobnie jest z sytuacja "Choroby Krow". My ludzie karmimy zwierzeta kanibalistycznie. Podajac pasze zawierajaca ich wlasnych potomkow i inne badziewie nie majace miejsca w naturze. Biologia i chemia walcza z nami jak moga i jak to historia udowodnila setki razy - dopasowywuja sie. Powstaja 'genialne' zwiazki na ktore nie mamy odpowiedzi, gdyz glupawo myslimy ze wygrywamy w walce z Matka Natura, ktora ma miliony lat doswiadczenia... He heheheeeee

Violetta
05-10-2007, 23:15
. Powstaja 'genialne' zwiazki na ktore nie mamy odpowiedzi, gdyz glupawo myslimy ze wygrywamy w walce z Matka Natura, ktora ma miliony lat doswiadczenia... He heheheeeee

a ja myślę że po prostu poznajemy więcej niż kiedyś, potrafimy to zdiagnozowac i nazwać. od wieków występował pomór drobiu tylko nie było ptaków w takich skupiskach, po kilka tys w jednej hali
Te chyba ze 100 parę osób to jeszcze parę lat temu zakwalifikowano by jak smierć na infekcje pogrypową albo tp. A panikę nakręcają koncerny medyczne. Zobacz jaką fortunę zbili na szczepionkach a żeby było śmieszniej wirus mutuje i szczepionki pewno mu nie straszne. Więcej ludzi co roku umiera na "zwyczajną" grypę.
A zwierzaki zawsze zżerały swoich współplemieńców, natura oszczędnie gospodarzyła białkiem

Ronin
05-10-2007, 23:32
a ja myślę że po prostu poznajemy więcej niż kiedyś, potrafimy to zdiagnozowac i nazwać. od wieków występował pomór drobiu tylko nie było ptaków w takich skupiskach, po kilka tys w jednej hali
A zwierzaki zawsze zżerały swoich współplemieńców, natura oszczędnie gospodarzyła białkiem
No dobrze, to dlaczego natura nie może poradzić sobie z dwoma kaczorami w Kaczolandzie?

Ronin
05-10-2007, 23:34
Może trzeba pomódz naturze

samokrytyka
05-10-2007, 23:59
Te chyba ze 100 parę osób to jeszcze parę lat temu zakwalifikowano by jak smierć na infekcje pogrypową albo tp. A panikę nakręcają koncerny medyczne. Zobacz jaką fortunę zbili na szczepionkach a żeby było śmieszniej wirus mutuje i szczepionki pewno mu nie straszne. Więcej ludzi co roku umiera na "zwyczajną" grypę.

Nie Violciu, nie zgodzę się z Twoim zdaniem. Pan Bog ma rację.

Natura broni sie przed człowiekiem, pasożytem, to jest również moje wrażenie... Oczywisto oczywiste...

Pan Bog
06-10-2007, 04:24
Viola, zgadzam sie aglomeracja nie pomaga. Jak swiat stary ZAWSZE zbijalo sie kase na strachu, wiec w tej dziedzinie niewiele sie zmienilo.
Zwierzaki owszem, ale krowy wcinajacej krowe jeszcze w naturze nie mialam przyjemnosci zobaczyc.;)

Guchy
06-10-2007, 09:20
Ja to krowy naturalnej nie widziałem. Wszystkie jakieś sztuczne.

Violetta
07-10-2007, 10:12
Zwierzaki owszem, ale krowy wcinajacej krowe jeszcze w naturze nie mialam przyjemnosci zobaczyc.;)

Bo te akurat jeszcze na to nie wpadły :-) a i za leniwe są, ale kurę wcinającą kurę zobaczysz hodowlach przemysłowych, świnie zresztą też

Guchy
07-10-2007, 10:47
Natura broni sie przed człowiekiem, pasożytem, to jest również moje wrażenie... Oczywisto oczywiste...

Myślę, że jakaś celowość, nadawanie naturze wymiaru istoty, jej personalizacji jest po prostu bardzo ludzkie, tylko nieprawdziwe. Myślę, że z pewnego punktu widzenia jesteśmy pasożytami. Tylko moim zdaniem nasze pasożytnictwo jest związane z bandą pierdolonych kretynów, którzy przeważnie posiadają parcie na władzę.

Szczuply_Mojzesz
08-10-2007, 10:24
Wśród zwierząt są wirusy i zarazy, a między ludźmi, toto się nazywa: Hitler, Stalin i ci inni ambitni, nie omijając krajów trzeciego świata. Oni za to w sposób szczególny i "humanitarny" pozbywają się części społeczeństwa, a tym samym ratują ziemię od przeludnienia :/

Pan Bog
11-10-2007, 14:39
Bo te akurat jeszcze na to nie wpadły :-) a i za leniwe są, ale kurę wcinającą kurę zobaczysz hodowlach przemysłowych, świnie zresztą też

Hodowlach przemyslowych ... czyli takich nie-naturalnych... ;)

Meliorant
12-10-2007, 04:10
bog w chuja leci..
ludziom ptasia grype a kaczkom tylko sraczke. na nieszczescie - zarazliwa.
dowodem sraczka bush'a po spotkaniu z..polska kaczka. :lol:

Pan Bog
12-10-2007, 12:51
@ Meliorant,
Pan Bog ma specyficzne poczucie humoru ;)

Ronin
13-10-2007, 01:02
Przed wyborami zmutował się w dwójnasób. e

MRUFKA
14-10-2007, 20:13
A może złe samopoczucie Najpierwszego z drobiu jest wynikiem tej mutacji? Kto wie - niezbadane są niektóre zjawiska w przyrodzie!

MRUFKA
14-10-2007, 20:13
:miotacz:A może złe samopoczucie Najpierwszego z drobiu jest wynikiem tej mutacji? Kto wie - niezbadane są niektóre zjawiska w przyrodzie!

Pan Bog
18-10-2007, 14:31
Niezbadane to sa wyroki boskie! z tymi w przyrodzie sobie w miare dajemy rade MRUFKA.