PDA

View Full Version : jak gotujace sie zaby

Strony : [1] 2 3 4 5 6

Palmela
26-09-2007, 21:10
ooop oops oops

ryba
26-09-2007, 21:53
Palmela... wierszyk o zabach niezly jest.
Ja moge dorzucic opowiastke o topionych szczurach:
szczur wrzucony do wody bez mozliwosci samodzielnego wydostania sie i uratowany w ostatniej chwili - przy nastepnym takim doswiadczeniu bedzie plywal w oczekiwaniu na pomoc chyba ze trzy razy dluzej, niz ten, ktoremu pomocy nie udzielono. I pierwszy bylby drugim bez tej pomocy.

Tobie nie udzielono pomocy. Wprawdzie jest to przypowiesc o sile nadziei, ale tutaj tez sie stosuje...

Meliorant
27-09-2007, 07:03
musi, za daleko od wisly jezdem a i wiatr w przeciwna strone wieje.
inaczy zwietrzyl bym newsa wczesnij.tera z zapartym tchem czekom na
najnowsze wydanie "kuchni polskiej" z przepisem jak gotowac murzynow...
i czy mozna po ryju, jak z wrzatku bedzie wyskakiwal... ale to chyba nie
humanitarne.

Forged
27-09-2007, 09:05
Ależ zgadzam się z Palmelą jak najbardziej w kwestii gotujących się białych. Jeśli chodzi o KKK już bym swoją zgodą nie szafował ale też mam za mało danych by skreślać opinię Pal.
Polityczna poprawność doprowadziła że biali pozbywają się swych zwyczajnych praw coby nie wywołać śladowej możliwości podejrzeń o rasizm.
I nie ma się co oburzać - Francuzi, Szwajcarzy i Niemcy już zaczynają to rozumieć - tyle że zamiast "afro-amerykanów" mają budowniczych meczetów...

Sympatyk lewicy
27-09-2007, 09:24
Zgodził bym sie z tobą Pamela gdyby nie jedno ale.
Skąd się czarni wzięli w Ameryce? Czy to nie było tak, że najpierw biali wybili czerwonych, a potem sami sprowadzili czarnych?

Tomek tt
27-09-2007, 09:24
Mój kolega przebywający w stanach na pytanie czy jest rasistą odpowiedział że dopóki nie mieszkał koło nich to nie był.
Chodzi o to że jak czarny Cie sklnie to wszystko jest normalnie ale jak ty czarnego opierdolisz to już jest rasizm.

mellesleg
27-09-2007, 13:12
Nie lubię czarnych! - I teraz nie wiem czy mnie zamkną za rasizm czy za nietolerancję wobec wyznawców KrK...

Meliorant
27-09-2007, 17:28
..i poza wieloma innymi walorami, spelniaja ogromna role w utrzymaniu
bezpieczenstwa ruchu drogowego!
specjalnie pieszych.osobiscie nigdy nie
przechodze ulicy bez murzyna obok siebie.w ten sposob, na "zebrze", w kazdej chwili jeden z nas jest widoczny. bez onych murzynow jednych, musial bym czekac na kominiarza - gatunek prawie wymarly
w okolicznych rowach.
:poke:
osobiscie odradzam zakonnice, zazwyczaj nie chce sie taka odpierdolic po przejsciu na druga strone.

Pan Bog
28-09-2007, 06:15
Jaki z tego wniosek?
Takiego piekla na ziemi jakie sami sobie gotujemy to nie bylo i nie ma.
Czlowiek czlowiekowi czlowiekiem.

Meliorant
01-10-2007, 02:09
.. otworzcie okno. tak duzo tu dymu, ze nawet lopata nie idzie wymacac kto kadzi :confused:

Forged
19-10-2007, 17:55
Palmela - zadajmy sobie jedno pytanie: gdzie byłby dziś świat, cywilizacja techniczna, gdyby nie biali mieszkańcy Europy?

Palmela
19-10-2007, 18:43
Palmela - zadajmy sobie jedno pytanie: gdzie byłby dziś świat, cywilizacja techniczna, gdyby nie biali mieszkańcy Europy?

Swiat bylby przed kolem. Przed wynalezieniem kola.

Thorunczyk
19-10-2007, 20:24

Kaczyński jest biały i co??

Ted
19-10-2007, 21:38
Kaczyński jest biały i co??

Ale jest tez niski. Ma mózg blisko dupy !!

Forged
20-10-2007, 13:46

I wszystko na temat. A polityczną poprawnością można sobie dupę wytrzeć.

Dee Dee
20-10-2007, 15:47
Swiat bylby przed kolem. Przed wynalezieniem kola. A niektórzy smią twierdzić,że cywilizacja wywodzi się z czarnego lądu.Ot żartownisie.

Forged
20-10-2007, 18:16
A niektórzy smią twierdzić,że cywilizacja wywodzi się z czarnego lądu.Ot żartownisie.

Jeśli już, to nie cywilizacja ale człowiek.

Dee Dee
21-10-2007, 10:51
Jeśli już, to nie cywilizacja ale człowiek.
Acha,czyli człowiek został w Afryce,a cywilizacja przeniosła sie do Europy.Tys piknie.

Forged
21-10-2007, 12:41
Coś poza cynizmem jeszcze jesteś w stanie z siebie wykrzesać?
Jak tak, to napisz o co Ci biega Wymiatara?

Palmela
21-10-2007, 18:08
Acha,czyli człowiek został w Afryce,a cywilizacja przeniosła sie do Europy.Tys piknie.

Afryka, szczegolnie poludniowa jej czesc jest znana jako kolebka ludzkosci. To znany ogolnie fakt.Ok.
Najstarszy szkielet czlowieka sprzed 3,5 mln lat zostal znaleziony w jaskini na terenie RPA.

Wedlug popularnych wierzen w afrykanskich kregach (lololololol), pierwszy zapisany jezyk, matematyka, nauki scisle i inne stanowily budujacy fundament zachodnich cywilizacji. Kiedy bialy czlowiek siedzial w borze odziany w skore zdarta z upolowanego zwierza czarni latali samolotami. Byli nawet na ksiezycu, tylko o tym biali ignoranci nie wiedza.
Zly, niedobry bialy czlowiek - utrapienie ludzkosci, zabil wszystkich czarnych naukowcow i ukradl ich techonolgie.
Biedna czarna rasa od tamtej pory do obecnych czasow nie moze odzyskac przytomnosci umyslu i pozbierac sie po tamtej tragedii. Ale dosc czesto afrykanski geniusz zablyska na firmanencie nauki swoja pomyslowosci i inzynierska innowacja.
Oto przyklady

Krowayota
http://poze-fun.cere.ro/poze_fun/large/veh3478.jpg

spawanie
http://www.africancrisis.org/images/Amazing_Zimbab we_Welding_Plant_4.jpg

basi666
21-10-2007, 19:02
Jestem wrogirm nazizmu, rasizmu i antysemityzmu i każdy kto powie, że KKK był czymś jest dlamnie kupą gówna.

Palmela
21-10-2007, 20:37
Jestem wrogirm nazizmu, rasizmu i antysemityzmu i każdy kto powie, że KKK był czymś jest dlamnie kupą gówna.

Zbirom udaje sie zazwyczaj uniknac kary, jesli sa wystarczajaco zdolni, aby ograniczyc sie do werbalnego obrazania.
Obrazliwe slowa nie zostawiaja siniakow, ani zlamanych kosci jako dowod ziejacego nienawiscia ataku na drugiego.

basi666
21-10-2007, 23:31
Ok, nazywasz mnie zbirem, to może jako zbir zaproponuje ci ustawke, sądzą po niku jesteś kobietą, zrobie wyjątek od moich zasad i z chęcią ci jebne

Vladimir
23-10-2007, 03:12

Oj. Dziecko udowniło swoją klase. Zastanawia mnie tylko jedno gdzie sie takie bydło chowa. Twoja postawa tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że na tym forum jak nigdzie patologia goni patologie.

Ok, nazywasz mnie zbirem, to może jako zbir zaproponuje ci ustawke, sądzą po niku jesteś kobietą, zrobie wyjątek od moich zasad i z chęcią ci jebne

Dosc o twoich rodzicach. Bardzo starannie ciebie wychowano synku. Najgorsze jest to, że takie ułomy jak Ty, Głuchy i wiekszosc bywalców tego forum są rodzajem wirusa, którego istnienie w obrebie organizmu społecznego sprzyja rozprzestrzenianiu sie dalszych schorzeń. Ułatwia to zatruwanie tkanki społecznej przez innego rodzaju pasozyty. Oczywiscie ciebie oto nie posadzam tylko twoja mamusie oraz tatusia (o ile go poznales - bezladna kopulacja jest bardzo popularna wsrod zwykłych mentów).

Palmela
24-10-2007, 21:51
Terytorializm
Terytorializm, jedna z głównych form zachowania się zwierząt (ssaków, stawonogów, mięczaków, większości gatunków ptaków), polegająca na utrzymaniu i obronie własnego terytorium przed osobnikami tego samego gatunku lub innych gatunków, zwłaszcza w okresie rozrodu (gniazdowania) i wychowu młodych.

Terytorializm wiąże się również z żerowaniem i strefą mieszkalną. Bardzo istotną rolę w tym zachowaniu odgrywają sygnały akustyczne, np. u ptaków śpiew, który jest sygnałem obwieszczającym zajęcie przez parę ptaków określonego terytorium. Sygnały mogą być też optyczne (specjalne pozy i pokazywanie kolorowego, kontrastowego ubarwienia) i chemiczne (substancje zapachowe, którymi posługują się głównie ssaki). Na swoim terytorium nawet słaby osobnik góruje nad silniejszym od niego intruzem.

Znaczenie terytorialności dla przeżycia gatunku polega na zapewnieniu pokarmu, materiału do gniazdowania, schronienia dla młodych, ochronie samic i młodych przed innymi samcami oraz na ograniczaniu zagęszczenia populacji ze względu na możliwość jej utrzymania przez środowisko. Wiele gatunków ptaków, ssaków, ryby, kraby i owady posiadają terytoria funkcjonujące jako tereny zdobywania pokarmu, jak i gniazdowania.

http://213.180.130.202/53963,,,,terytorializm,hasl o.html (http://213.180.130.202/53963,,,,terytorializm,has lo.html)

Demokracja to rzecz piekna, swieta i wielce pozadana o tym wszyscy wiedza. Takie przynajmniej odnosze wrazenie jak o demokracji czytam......
Zreszta to niewaze. To wcale nie jest wazne co ja czytam i co ja o tym co czytam mysle, poniewaz caly ten chlam o demokracji to oczywisty nonsens.
Lokalne, panstwowe rzady nie maja na celu dobro ogolu tylko wykonuja to co elita swiatowa Novus Ordo Seclorum im podyktuje.

Pod Wawelem stanie meczet:
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&BackToCategory=2&ShowArticleId=64873

Thorunczyk
24-10-2007, 21:56
Demokracja to rzecz piekna, swieta i wielce pozadana o tym wszyscy wiedza. Takie przynajmniej odnosze wrazenie jak o demokracji czytam......

Rozumiem, że jest to wyraz twojej dezaprobaty dla idei budowy meczetu w krakowie?

"Nikt ze mną nie rozmawiał na ten temat" - mówi DZIENNIKOWI ks. Stefan Misiniec, proboszcz parafii. Ma nadzieję, że zanim ktoś rozpocznie budowę, dojdzie do konsultacji z parafią i z mieszkańcami.
MUSI być w polsze zgoda pana, wójta a przede wszystkim plebana. Tylko czy o zgodę tu chodzi czy o kasę?

basi666
24-10-2007, 22:19
Vladimir (http://forum.nie.com.pl/member.php?u=2031) za jazde mo moich rodzicach masz wpierdol i chyba większośc "starych" forumowiczów przyzna mi tu racje.
Co do reszty twojej wypowiedzi to pachnie mi ona nazizmem w czystej postaci

Vladimir
25-10-2007, 02:13
Vladimir (http://forum.nie.com.pl/member.php?u=2031) za jazde mo moich rodzicach masz wpierdol

Dziecko wez głeboki oddech, nastepnie dzienną porcje tableteczek i jak troche podrosniesz to mozemy porozmowiac.

Odnosnie zaś moich rozważań nt. twojego wychowania to przyznaje troche mnie poniosło, powinienem tobie wspołczuc skurwionego dziecinstwa.

Tymczasem możesz mnie wpisać na swoja liste do odstrzału skoro w Wujku tatusiowi zomowcowi sie udało to zapewne bogaty w doswiadczenia staniesz do zazartej walki na bagnety :D :D

dziki2001
25-10-2007, 03:32
basi666, nikt tu nie gloryfikował kkk, ot rozważania na temat źle pojętej poprawności politycznej, która faktycznie, może nas doprowadzić do ściany. ale ty, nie bez racji, walnąłeś to:
potem palmela, przyznaję że zręcznie, chciała ci coś przekazać, ale że użyła słowa "zbir", poniosło cię.
imo, nie było to o tobie, palmela ilustrowała zachowanie ludka, który, kiedy nie ma argumentu, posuwa się do inwektyw, czy też innych "słówek". ofkoz, nikt ci nie broni, w końcu to forum "NIE".
dalej to już poszło z górki, vladimir popłynął(nie dziwię się)
Oj. Dziecko udowniło swoją klase. Zastanawia mnie tylko jedno gdzie sie takie bydło chowa. Twoja postawa tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że na tym forum jak nigdzie patologia goni patologie.
Dosc o twoich rodzicach. Bardzo starannie ciebie wychowano synku. Najgorsze jest to, że takie ułomy jak Ty, Głuchy i wiekszosc bywalców tego forum są rodzajem wirusa, którego istnienie w obrebie organizmu społecznego sprzyja rozprzestrzenianiu sie dalszych schorzeń. Ułatwia to zatruwanie tkanki społecznej przez innego rodzaju pasozyty. Oczywiscie ciebie oto nie posadzam tylko twoja mamusie oraz tatusia (o ile go poznales - bezladna kopulacja jest bardzo popularna wsrod zwykłych mentów).
tu już pojechałeś standardowo, znaczy: wpierdol, ustawka, ochrona, rooaar!!! argh! etc.
Vladimir (http://forum.nie.com.pl/member.php?u=2031) za jazde mo moich rodzicach masz wpierdol i chyba większośc "starych" forumowiczów przyzna mi tu racje.
Co do reszty twojej wypowiedzi to pachnie mi ona nazizmem w czystej postaci
a na koniec vladimir dołożył.
dlaczego o tym piszę?(nie na temat zresztą)...
bo mnie śmieszy do łez twój podpis! za skurwysyna nie mogę pojąć, jak ktoś może coś takiego sobie jebnąć, i się z tym obnosić?!
"ZOMO is my life
13.XII.1981 wzieliśmy was za morde
16.XII.1981 rozwaliliśmy was w Wujku
1990 PARTIA PADŁA ALE MY WRÓCIMY I TYM RAZEM NIE BĘDZIE LITOŚCI !!!"
co to kurwa jest?! kogo rozwaliłeś?! kogo wziąłeś za mordę?! gdzie jest powiedziane że dla Partii :lol: priorytetem było rozwalenie kilku górników?? na każdy tekst czyjś, nawijasz do usrania o wpierdolu, ustawce, i tym podobnych bzdetach...
co ty, kurwa...przyszedłeś tu kogoś straszyć?!
zmień avatara, i zacznij od nowa...

Dee Dee
25-10-2007, 13:19
co ty, kurwa...przyszedłeś tu kogoś straszyć?!
zmień avatara, i zacznij od nowa... I to jest słuszna koncepcja.Bierz przykład ze mne.

Thorunczyk
25-10-2007, 13:23
I to jest słuszna koncepcja.Bierz przykład ze mne.

Pierwsza próba okazała sie samobójczą?

Dee Dee
25-10-2007, 13:39
Pierwsza próba okazała sie samobójczą?
Jak mawia dziki2001-"Nieważne,napijmy się":rolleyes:

basi666
25-10-2007, 17:22
Dobra aby nie razic niczyjich uczuc zmienie podpis, avantara nie usune.

Forged
25-10-2007, 17:30
Basi666 - co się dziwisz? Tu takie "komuchy" przebywają. Nowoczesne, liberalne, demokratyczne... :lol: :lol:
Uczucia "politycznej poprawności" ich równie łatwo dotknąć, jak te katolskie "religijne" :lol: :lol:

basi666
25-10-2007, 17:43
avatara też zmieniłem - co do reszty to jedna prośba: Ja postaram się byc miły a wy się odczepcie od mojej rodziny.

stahoo
25-10-2007, 18:01
Ja postaram się byc miły a wy się odczepcie od mojej rodziny.
Nie uogólniaj, b666.
Sprawa niedotykania rodzin forumowiczów jest niepisaną zasadą na TYM forum.
Nie wiedzą o tym tylko niektórzy nowi.

Thorunczyk
25-10-2007, 20:33
avatara też zmieniłem - co do reszty to jedna prośba: Ja postaram się byc miły a wy się odczepcie od mojej rodziny.

Podpis miałes może chybiony, ale avatar first class. :)

basi666
25-10-2007, 20:35
ten czy poprzedni ?

dziki2001
25-10-2007, 20:39
ja jestem gópek wiejski, bo mi chodziło o podpis ofkoz, źle napisałem avatar faktycznie był ok.
ale fajnie, że zmieniłeś ten podpis.

Thorunczyk
25-10-2007, 20:40
ten czy poprzedni ?

Poprzedni oczywiście.

Dee Dee
25-10-2007, 20:40
ten czy poprzedni ?
Poprzedni,możesz spokojnie wrócić do niego.Wzbudzał ze mnie jakąś nutkę nostalgii:lol:

Vladimir
26-10-2007, 13:09
Wzbudzał ze mnie jakąś nutkę nostalgii

Aż tak bardzo tęsknisz za octem ? :D

Dee Dee
26-10-2007, 14:18
Aż tak bardzo tęsknisz za octem ? :D
Pewnie,szczególnie jak mnie "suszi" i robie sobie "zeltra.":lol:

basi666
26-10-2007, 20:37
Pięknie, prosze o przekład na polski

Forged
29-10-2007, 13:50
Kawał Ksionca idealnie pasujący do tego wątku; mnie śmieszy i to bardzo :lol:
Stoi murzyn pod drzewem i wymiotuje. Podchodzi białas.
- Napiłeś się, co?
- Yeeees...
- Żołądeczek napierdziela?
- Yeeeees...
- Do domu byś chciał?
- Yeeeesss...
- To chodź, podsadzę cię

menel
29-10-2007, 13:57
Mnie nie śmieszy, pewnie jestem murzynem.

Forged
29-10-2007, 14:49
Mnie nie śmieszy, pewnie jestem murzynem.

Podsadzić Cię ? :lol:

menel
29-10-2007, 15:15
Podsadzić Cię ? :lol:

Tak, do pieca. Tam gdzie moje miejsce.

Violetta
01-11-2007, 13:37
Jestes murzynem, jesli jestes w stanie zrobic to co zrobili murzyni w RPA bezbronnej,

Barbarzyństwo nie ma nic wspólnego z kolorem skóry.
To czarna strona człowieka a nie czarny, czerwony czy biały kolor skóry.
Biali żywcem wbijali na pal, palili na stosach czy rozdzierali końmi. Palce tez obcinali. A jak murzynów traktowali to wiesz. Nie było w Afryce białych niewolników.

menel
01-11-2007, 14:16
Napotykałem na swej za przeproszeniem drodze życia różnorakich fiutów. Byli rozmaici wyznaniowo, kolorytowo, światopoglądowo, portfelowo i świadomościowo. I to właśnie ta rozbieżność wszelaka nauczyła mnie, żeby nie ulegać pozorom. Zwłaszcza tak prymitywnym jak barwnik skóry. Poza tym byłem harcerzem :-)

stahoo
01-11-2007, 14:31
Napotykałem na swej za przeproszeniem drodze życia różnorakich fiutów. Byli rozmaici wyznaniowo, kolorytowo, światopoglądowo, portfelowo i świadomościowo. I to właśnie ta rozbieżność wszelaka nauczyła mnie, żeby nie ulegać pozorom. Zwłaszcza tak prymitywnym jak barwnik skóry. Poza tym byłem harcerzem :-)
I ja, menelu, doświadczyłem tego samego.
Wiem jedno, nieważne jest jaki kto ma kolor skóry, nieważne jest, jakiego kto jest wyznania i jakiej państwowości.
Ważne jest, jakim KTO jest CZŁOWIEKIEM.
Mam to szczęście, że zdecydowana większość LUDZI, których spotkałem w swoim życiu zasługuje na to miano.

Scandalieros
01-11-2007, 19:14
Palmela dobrze gada. Odsetek przestepcow jest znacznie wiekszy posrod czarnych anizeli bialych. To samo tyczy sie bezrobocia.
Nie tak dawno w Huston w Texasie wybuchl skandal na 50000 miejsc pracy przyznanych dla czarnych przesiedlonych z Nowego Orleanu zglosilo sie... 4 osoby. Przy tym ze tej pracy odmowiono miejscowym.
Wedlug najnowszych badan w UK odsetek pracujacych polakow to 84% somalijczykow.. zaledwie 20%.
Jak biali wycofywali sie z afryki to kolonie byly kwitnacymi krajami z rozwinieta gospodraka. Do czego doprowadzili czarni?

Violetta
01-11-2007, 19:48
Jak biali wycofywali sie z afryki to kolonie byly kwitnacymi krajami z rozwinieta gospodraka. Do czego doprowadzili czarni?
Biały człowiek zbudował swoją potęge na wyzysku, grabiezy i krwi

Afrykanom biali zakłócili rozwój, grabili, mordowali, wywozili. Doprowadzili lokalesów do zezwierzęcenia. Może rzeczywiście sa inni, ale też ludzie. W czym jest gorsze jedzenie bananów od ochłapów z McDonalda? A w poprzednich wiekach biały nie reprezentował takiego samego poziomu? I co, dzisiaj jesteśmy właścicielami świata?
Biali w Afryce nie rozwinęli gospodarki tylko eksploatacje. I zostawili kawałek mięsa w głodnym stadzie. To rozszarpali.
Czerwoni tez nic nie osiągneli. Zółtym się udaje bo biali ich nie wyrżneli. Zobacz jak rozwijają się Indie. Jak pozbędą sie białych wyzyskiwaczy to następuje zmiana. Tylko w Afryce może już być za późno.
Biały człowiek arogancko niesie śmierć i zniszczenie. W imię boga mamony

Scandalieros
01-11-2007, 20:12
To wytlumacz mi dlaczego czarni urodzeni w USa zyja w slumsach? Przeciez maja takie same szanse.

basi666
01-11-2007, 21:56
Prawda jest brutalna - tylko niewielu czrnych ma ambicje, żeby coś osiągąc

Violetta
01-11-2007, 22:18
To wytlumacz mi dlaczego czarni urodzeni w USa zyja w slumsach? Przeciez maja takie same szanse.
Nie zyję w Stanach. Problemy takie znam z mediów, więc niekoniecznie bezstronnie
Sądzę że z tych samych powodów dla których dzieci urodzone we wioskach popegierowych kończą edukacje na podstawówce parafialnej i podpierają ściany w GS-ie. Też mają te same szanse co dzieci z miasta. W teorii. A nie ma wzorca, motywacji, świadomości, podstaw kulurowych. W domu miał flaszkę i narkotyki a nie komputer i książki. Żeby przeżyć kradł lub handlował jakimś śmieciem, itp, itd
Pytasz o sprawy tak oczywiste, że aż niemożliwym jest nie wiedzieć. Jeden na tysiące z biedy czy slamsów dojdzie wyżej. Szczególnie w Stanach. Przecież nawet nie ma butów

I nie zadawaj retorycznych pytań. Ja Ci pracowicie tłumaczę, Ty kpisz i zjeżdzamy na manowce, bijemy pianę a potem po kilku dniach ojcowskim tonem, cierpliwie, jak do dziecka, tłumaczysz mi to, co napisałam we wczesniejszych postach :-))

Scandalieros
01-11-2007, 22:43
Bo Ty Violu zaprzeczasz sama sobie.
twierdzisz ze czarni sa biedni bo uciskani przez tych zlych wstretnych bialasow. No to biali dali im szanse. I co? I nic. Czarny jak byl czarny mentalnie tak caly czas jest czarny.

Zwroc uwage ze wielu emigrantow przyjezdzajacych do USA co prawda ma buty, ale nie ma nic innego. I potrafia isc do pracy zarobic na siebie, rodzine w kraju i jeszcze do czegos dojsc. Czarny, nawet tu urodzony woli siedziec na socjalu i narzekac ze caly swiat jest zly, a on taki biedny i samotny. To jest zupelnie jak z polskim zasciankiem.

Powtarzam Ci: Czarni sa sami sobie winni. Im sie po prostu niechce bo lenistwo maja w genach.

Violetta
02-11-2007, 18:27
No to biali dali im szanse. I co? I nic. Czarny jak byl czarny mentalnie tak caly czas jest czarny.
Powtarzam Ci: Czarni sa sami sobie winni. Im sie po prostu niechce bo lenistwo maja w genach.

A my mamy w genach pracowitość i chwała nam za to.
nakarm głodne dziecko (http://www.prawdziwademokracja.pl/glod.html)

basi666
03-11-2007, 17:44
Sądze, że biali potrafili by zrobic coś równie sadystycznego i nie ma tu nic do rzeczy kolor skóry

Dee Dee
03-11-2007, 18:31
Palmela-podniecasz sie opisując tu tak drastyczne przypadki zbydlecenia niektórych ludzi?Nie wystarczy zamieścić linka?
Nie każdy może ma ochotę na tak wątpliwą "lekturę"
Nie lub sobie czarnych,czerwonych,żółtych,albinosów i chuj jeszcze wie kogo-ale nie zmuszaj do czytania kronik kryminalnych.
Rzygać się poprostu chce,a Basi666 ma racje-kolor skóry nie ma tu nic do rzeczy.Kanalie i zwyrodnialcy są pod każdą szerokością geograficzną.

basi666
03-11-2007, 18:37
Na co najleprzym przykładem jest AV

mirmur
04-11-2007, 23:01
[quote=Palmela;60786w samej podsaharskiej Afryce mieszka ich az 900 milionow murzynow i ja.[/quote]
to masz tam teraz ciepełko a my tu kurcze marzniemy;)

Forged
05-11-2007, 09:36
Scan mógłby pewnie coś napisać o zaludnieniu amerykańskich ośrodków penitencjarnych. Jaki procent w USA siedzi białych, żółtych, czarnych... a i czerwonych również (nie mam na myśli komuchów).
Jakiś pogląd mogłyby też dać dane z Francji i Anglii.
Nie wydaje mi się żeby większość osadzonych była jasnego koloru skóry?
Jestem jednak pewny że zaraz znajdzie się ktoś kto stwierdzi, że taki stan rzeczy to tylko dowód na rasizm białasów.

stahoo
05-11-2007, 10:04
Scan mógłby pewnie coś napisać o zaludnieniu amerykańskich ośrodków penitencjarnych.
Myślisz, że Scan jest klawiszem?
Ciekawe.......... :D

menel
05-11-2007, 10:12
Myślisz, że Scan jest klawiszem?
Ciekawe.......... :D

Mosze zna sprawę od drugiej strony?

Scandalieros
05-11-2007, 20:17
Scan mógłby pewnie coś napisać o zaludnieniu amerykańskich ośrodków penitencjarnych.
Mowilem juz o tym:

Odsetek przestepcow jest znacznie wiekszy posrod czarnych anizeli bialych. To samo tyczy sie bezrobocia.
Nie tak dawno w Huston w Texasie wybuchl skandal na 50000 miejsc pracy przyznanych dla czarnych przesiedlonych z Nowego Orleanu zglosilo sie... 4 osoby. Przy tym ze tej pracy odmowiono miejscowym.
Wedlug najnowszych badan w UK odsetek pracujacych polakow to 84% somalijczykow.. zaledwie 20%.

Ale jak zwykle Forgi czytasz bardzo nieuwaznie...

Forged
06-11-2007, 09:47
Czytałem uważnie. Ale chodziło mi o jakieś dokładniejsze opracowania z wyszczególnieniem na rodzaje przestępstw, kto je popełnia, udziały procentowe ras w poszczególnych zbrodniach, itp. Dobrze jeszcze by było gdyby uwzględniono dawne Południe i Stany Północne.
Możesz coś takiego dostarczyć nam Scan?

Sympatyk lewicy
06-11-2007, 10:09
Ja nie przeceniałbym wpływu rasy na takie sprawy jak zdolność do uczenia się czy skłonność do przestępstw.

Dam przykład:

W Arabii Saudyjskiej możesz powiesić złotego rolexa na kranie w publicznym WC i na drugi dzień on tam będzie wisiał. Tacy sami Arabowie tyle, że mieszkający np. w Egipcie ukradną ci cokolwiek nawet gdy tego nie potrzebują.

Oczywiście są różnice ale głównie kulturowe i wynikające z warunków naturalnych. W Krajach i chłodniejszym klimacie np. nie ma sjesty a w krajach protestanckich jest mniejsza korupcja i większe poszanowanie dla prawa niż w katolickich. Ciekawe dlaczego?

Forged
06-11-2007, 11:33
W Arabii Saudyjskiej możesz powiesić złotego rolexa na kranie w publicznym WC i na drugi dzień on tam będzie wisiał. Tacy sami Arabowie tyle, że mieszkający np. w Egipcie ukradną ci cokolwiek nawet gdy tego nie potrzebują. ...

...Ciekawe dlaczego?

Bo w Egipcie po złapaniu Prawo nie utnie łapki ??? :confused:

Scandalieros
06-11-2007, 22:42
Poszukaj sobie Forgi na necie...

Palmela
07-11-2007, 13:25
Biały człowiek zbudował swoją potęge na wyzysku, grabiezy i krwi

To dlaczego tego samego czarni nie zrobili?
(Az sie sama cisnie odpowiedz :lol::lol::lol:)

Afrykanom biali zakłócili rozwój, grabili, mordowali, wywozili.
Wszystko co warte podziwu w Afryce jest dzielem bialego, a zwierzeta slonce, niebo, roslinnnosc to natura,
Portugale wiedzac, ze wycofuja sie z Mozambiku to i tak dokonczyli na swoj koszt budowe najwiekszej zapory wodnej w Afryce: Cabora Bassa i przekazali ja murzynom.
Kliknij to dzielo Portugali. Prezent dla czarnych Mozambijczykow. http://www.eduhi.at/webimg/100049.jpg

Doprowadzili lokalesów do zezwierzęcenia. Może rzeczywiście sa inni, ale też ludzie.

Miedzy bialym, a czarnym jest taka roznica jak miedzy koniem i oslem.
Osiol to osiol nawet jesli ktos sie uprze i mylnie nazwie osla koniem, to mozna tylko wzruszyc ramionami i bezradnie rozlozyc rece.
Bialy czlowiek od momentu zaplopdnienia ma ogromna przewage w cenie nad czarnym.
Porzdnej jakosci rzeczy sa poszukiwane i osiagaja zawrotne ceny. A co jest gownianej jakosci to prawie nic nie kosztuje. To jest jedno z podstawowych praw rynku.
Adoptowanie bialego dziecko kosztuje kilkadziesiat tysiecy dolarow. Jest to skomplikowany proces.
Kolejka wyczekiwania na bialego bachorka jest dluga, a czarnych to za darmo rozdaja i zaden zdrowo myslacy sie nie polakomi, bo zadna to przyjemnosc, a i pozytek z tego zaden.

A w poprzednich wiekach biały nie reprezentował takiego samego poziomu?

Czy uwazasz ze poziom ktory reprezentowal Leonardo, Sokrates, Archimedes, Hepatia, Edison, Bell, Darwin, Kopernik, Planck, Newton, Amper, Celsjusz, Mendelejew i reszty ze wszystkich dziedzin nauki i sztuki byl duzo nizszy od Twojego?
Ludziom sie tylko wydaje ze sa na wyzszym poziomie rozwoju, inteligentniejsi ub ze sa madrzejsi od pokolen ktore byly przed nimi.
(orwellowskie)

Biali w Afryce nie rozwinęli gospodarki tylko eksploatacje.
Dzieki bialym byla i jest, ale tylko chwilowo rozwinieta.
Nikt nigdy nie glodowal. Kazdy byl najedzony do syta, bo jedzenia bylo w brod. Pamietaj, ze w Afryce jest klimat, ktory pozwala na dwa, a nawet i trzy zbiory w jednym roku. Tylko zeby zbierac to trzeba wczesniej posadzic i kolo tego chodzic. Dwa lata temu Malawi dostalo pod zasiew nasiona ze Szwecji. Po paru miesiacach komisja szwedzka przyjechala. Pyta sie bo nic nie wiedzi na polach, czy czarni farmerzy posadzili. Oni wskazuja na na brzuchy i mowia, ze zjedli bo byli glodni.
Jak sie ktos bedzie zastanawiac czy rybe czy wedke niezaradnym, glodnym dac to ja na to odpowiemze oni i jedno i drugie zjedza.
Zobacz jak rozwijają się Indie.
Wiem, ze miliony dzieci parcuja za prawie darmo.

Jak pozbędą sie białych wyzyskiwaczy to następuje zmiana.
To kto teraz w Indiach wykorzystuje te pracujace dzieci.?

Forged
07-11-2007, 14:23
Nie - to jest wóz dla wielbicieli "zimnego łokcia" i "umc umc" w głośnikach.

Ja preferuję takie:
http://colemanus.wrzuta.pl/img/middle/oHXAUPuysd/h ummer_h2

Meliorant
07-11-2007, 14:25
Forged, a ta bryczka pasuje?
ha ha ha ha..wedlug mnie wzorek i kolorek pasuje tylko ze,...to nie bryczka - to taczki :lol:

Dee Dee
07-11-2007, 14:50
Nie - to jest wóz dla wielbicieli "zimnego łokcia" i "umc umc" w głośnikach.

Ja preferuję takie:
http://colemanus.wrzuta.pl/img/middle/oHXAUPuysd/h ummer_h2

Czyli taką, jaką czesto wożą swoje dupy czarni raperzy...bajera:lol:

stahoo
07-11-2007, 15:12
Sugerujesz, że Forged jest...............? ;)

Dee Dee
07-11-2007, 15:55
Sugerujesz, że Forged jest...............? ;)

Niczego nie sugeruje Staszku sokole mój,tylko stwierdzam fakt,że skurczysyńsko bogaci afroamerykanie też wiedzą co dobre:lol:

Forged
07-11-2007, 16:12

Czarnuchy mają szczególne upodobanie do myśli technicznej białasów.
Ja nie noszę złotych łańcuchów wielkością przypominających tych do wiązania rogacizny...

Dee Dee
07-11-2007, 18:59
Czarnuchy mają szczególne upodobanie do myśli technicznej białasów.
Ja nie noszę złotych łańcuchów wielkością przypominających tych do wiązania rogacizny...

No nie posądzam cię Forged o takie bezguście.Czarni robią dobrą muzę,ale kochają kicz,co mnie przeraża.
A swoją drogą-ileż to kasy dydna im na karku...ech...:confused:

krisbaum
07-11-2007, 22:42
Wracając do tematyki kryminalnej, to nie można pomijać faktu, że portret psychologiczny statystycznego seryjnego mordercy zaczyna sięod słów: Mężczyzna, najpewniej rasy białej :) Psycholi czarnuchów można policzyć na palcach jednej ręki. A statystyki, gdzie i ilu siedzi czarnuchów w pierdlach potwierdzi tylko, że przestępczość wiąże się ze stopniem zamożności.

Pan Bog
08-11-2007, 05:33
Seryjny morderca (minimum 3 ofiary)

Jest zwykle białym mężczyzną, między 25 i 35 rokiem życia. Z reguły zabija ludzi tej samej rasy.

Jesli ktos pragnie wiecej na ten temat:
http://zbrodnia.killer.radom.net/zbrodnia.php?dzia l=psychologia&dane=PortretPsychologicznyMordercy

Forged
08-11-2007, 06:43
Bozia - do tego by być "seryjnym" trzeba mieć też trochę inteligencji i zwyczajowego rozumu. Po co? By nie dać się złapać po pierwszym czy drugim razie, w przeciwnym wypadku osobnik taki nie otrzyma "zaszczytnego" miana "seryjnego". Jakie wnioski wobec tego?

mirmur
08-11-2007, 10:22
A statystyki, gdzie i ilu siedzi czarnuchów w pierdlach potwierdzi tylko, że przestępczość wiąże się ze stopniem zamożności.
czyli że Jarek nie może być kryminalistą bo nie ma konta itd.itp. JO ,ale ma kota zamiast jakiegoś amstaffa;)

Dee Dee
08-11-2007, 20:48
http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_...lth_of_Nati ons
Noooo....pierwszy raz czytam twój post z niekłamaną przyjemnoscią.
Zero drastyki,a nawet miód na serce.
Wielkie USA za nami...fiuuu...
Dzienx za takie miłe info:)

Scandalieros
10-11-2007, 05:38
Wielkie USA za nami...fiuuu...
Dzienx za takie miłe info
I pomyslec, ze te glupki lataja w kosmos, a wy nie potraficie od stu lat wybudowac jednej linii metra w stolicy wlasnego kraju :lol:

krisbaum
10-11-2007, 05:59
Uczciwie trzeba dodać, że ostatnio częsciej zajmują się klejeniem pianki w rozpadających się wahadłowcach, gdy tymczasem patrzeć tylko chińczyków na księżycu.
a wy nie potraficie
Jeszcze nie tak dawno sam podpadałeś pod te "wy".

Violetta
10-11-2007, 08:09
I pomyslec, ze te glupki lataja w kosmos, a wy nie potraficie od stu lat wybudowac jednej linii metra w stolicy wlasnego kraju :lol:

Ale za to wydaliśmy takiego Scandalieros a te głupki co?

beton
11-11-2007, 12:45
:lol: my sie takimi pierdolami jak budowanie metra nie zajmujemy, my we wloszczowej kosmodrom bedziemy budowac i na slonce z motyka bedziemy latac -ooo to bedzie cos :lol:

krisbaum
11-11-2007, 14:18
Taaa... I przywitamy Chinioli na księżycu chlebem i solą, rzecz będzie się działa w bazie kosmicznej Wojtyła II (Wojtyła I jest na Marsie) :lol:

wontrupka
13-11-2007, 23:52
Nie mam watpliwosci co do roznic nie tylko nanatomicznych, ale i intelektualnych pomiedzy rasa biala, a czarna.Z przewaga tej bialej.Podciagnelabym pod to jeszcze arabstwo.
Ale tak mnie neci spytac Cie Palmela..skad u Ciebie fobia, jak nie przymierzajac antypolskosc Scana?
Za madra jestes aby wyrokowac o wiekszosci na paru przykladach.
Podaj swoje obserwacje, skoro zyjesz otoczona czarnymi.Obiektywnie.

menel
16-11-2007, 12:22
Pięknie. Ja w zasadzie też mógłbtym przytoczyć ze szczegółami zbrodnie, jakich dopuścił się Marc Dutroux sugerując, że biali mają skłonności do pedofilii. Tylko po co?

samokrytyka
16-11-2007, 12:56
Dam przykład:

W Arabii Saudyjskiej możesz powiesić złotego rolexa na kranie w publicznym WC i na drugi dzień on tam będzie wisiał. Tacy sami Arabowie tyle, że mieszkający np. w Egipcie ukradną ci cokolwiek nawet gdy tego nie potrzebują.

W Arabii Saudyjskiej nigdy w żadnym publicznym WC nikt nie widział prawdziwego ARABA. Tam można spotkać Indyjczyków, Chińczyków czy Pakistańczyków. Więc ja na Twoim miejscu uważałabym z tym Rolexem, a nawet z Poljotem...

Dee Dee
16-11-2007, 13:05
Przyjrzyjcie się temu http://www.stormfront.org/forum/show...ws-379043.html
A w szczególności temu The Hitler Pic Thread****
by Epp

http://www.thirdreich.ca/portraitsphotos/full/Hitl erNurnbergRally.jpg

Jest tam od chuja takich kwiatków
Nie wiem jak wy to widzicie,ale dla mnie jest to naziolskie forum,które tak nam zachwala Palmela

wontrupka-zadałaś Palmeli pytanie-masz odpowiedz

http://www.bok33.org/KKKStore.html

Thanks for all your support!
Hope to see you all at the Spring Unity Gathering

2508
Marion, Ohio 43301
www.BOK33.org - www.Ku-Klux-Klan.org - www.KnightsKKK.com
HQ E-mail: bokhqemail@yahoo.com

HQ Telephone Hotline # 740-251-0289
- In Memory of Imperial Wizard Dale Fox -
Non Silba Sed Anthar

Jak by kto z was chciał sie zapisac-to macie gotowe namiary

I polecam lekture tego forum....miodzio

menel
15-12-2007, 13:58
Stosunek bez zabezpieczeń to ryzyko.
Czasem się uda, a czasem trzeba zapłacić.
Trudno znaleźć mi współczucie dla idiotów.

ksionc
15-12-2007, 15:44
Uściślając: idiotek.

ks

Violetta
15-12-2007, 18:38
Uściślając: idiotek.
Natura tak to stworzyła że w okresie rozrodczym łatwo dziewczynie zawrócic w głowie.
Gdyby były rozsądne to ludzie rozmnażali sie głównie przez gwałt.

A mi żal tych dziewczyn. Jeżeli zachorowały to dostać karę śmierci za głupote to horror

Pan Bog
16-12-2007, 03:55
Boziewiczowna

Czy to mial byc komplement? Czy tez podtekst?

Powiem Ci tak Palmela, Scan moze sie zwracac do mnie jak ma ochote, znamy sie juz bylo nie bylo szmat czasu.
Nie przypominam sobie zaciesniania stosunkow z Toba.

Pan Bog
16-12-2007, 11:43
Widzisz Palmela w choc jednym sie zgadzamy jakosc zawsze bije ilosc.
Odnosnie Ziemi, stapam latami...

Forged
23-01-2008, 19:43
Tak tylko coby wątek nie umarł był...
Gdy wyjeżdżamy z Dungi, w stronę miasta pędzą grupki młodzieńców. W ich oczach widzę pośpiech, obawę, że jak dobiegną, nie będzie już co wynieść i co spalić. Dojeżdżamy do pierwszego dużego skrzyżowania. Dalej się nie da, asfalt usłany jest szkłem, płoną opony. Wokół biegają ludzie ze zrabowanym towarem. Taszczą komputery, pościel, cukier, mąkę, skrzynki z piwem, meble, jadą na nowych rowerach. Postawny mężczyzna próbuje utrzymać równowagę, niosąc na głowie sporej wielkości lodówkę.
Na twarzach ludzi widzę dziką radość z rabunku. Są w transie....
W orędziu Kibaki prosi naród, żeby się uspokoił i wrócił do pracy. Mówi wolno, oczy ma puste, jakby się nauczył roli na pałę, nic z niej nie rozumiejąc. Rano telewizja pokaże go na sylwestrowej potańcówce. Kręci kółeczko ze swoją małżonką. Dość niezdarnie.
Dziś Światowy Dzień Pokoju. Rano jedziemy na dworzec. Na peronie i w pociągu, który wczoraj zawrócił z trasy, po tym jak został obrzucony kamieniami, koczuje ponad 300 Kikuju. Nastrój grobowy. Ludzie czekają na obiecany przez policję transport autobusowy z eskortą. Kilkanaście godzin temu spalono im cały dobytek. Wśród nich jest Dan, niski 30‑latek z brodą. Kuzyn Ester.
Do wczoraj, przez dziesięć lat, Dan prowadził sklepik spożywczy w Kondele. Na jego tyłach miał dom. Wszystko spłonęło....
To, co się wydarzyło po 27 grudnia, nosi znamiona czystek etnicznych i ludobójstwa” – oświadczyła związana z ONZ organizacja 11 krajów Afryki Środkowej. W ciągu 12 dni zamieszek w Kenii zginęło co najmniej 500 osób, ale opozycja twierdzi, że prawdziwa liczba ofiar jest dwukrotnie wyższa. W obawie przed prześladowaniami z Kenii uciekło około 250 tysięcy ludzi. Według wstępnych szacunków straty ekonomiczne wyniosły miliard dolarów, ale jeszcze wzrosną, bo spadek produkcji spowodowany niestabilną sytuacją w kraju jest niemal pewny. Eksperci nie mają wątpliwości, że jedno z najbardziej stabilnych do tej pory państw Afryki zrobiło olbrzymi krok w tył na drodze do dobrobytu i pełnej demokracji.
Całość tu: http://przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3385&Itemid=61&limit=1&limitstart=0
Tyle jest warte zaszczepianie nowoczesnego dorobku cywilizacyjnego na Czarnym Lądzie.

Thorunczyk
23-01-2008, 19:46
Tyle jest warte zaszczepianie nowoczesnego dorobku cywilizacyjnego na Czarnym Lądzie.

Zaszczepianie owo powinno odbywać się za pomocą napalmu.

menel
27-01-2008, 15:00
Przelecialam gorny cytat szybko i przekonana bylam, ze Forged wkleil starego nowoorleanskiego njusa z czasu Katriny.
Przeczytalam po raz drugi, a to z Kenii. Typowe zachowanie czarnego, gdziekolwiek sie znajduje w swiecie.
Rabowanie, gwalcenie, maczeta, zapalki, przenoszenie sie z miejsca na miejsce w podskokach z lewej nogi na prawa w jakims morderczo-piromanskim amoku.

To Ci się pewnikiem spodoba...

http://www.funpic.hu/files/pics/00033/00033608.jpg

Violetta
27-01-2008, 15:01
. Typowe zachowanie czarnego, gdziekolwiek sie znajduje w swiecie.
Rabowanie, gwalcenie, maczeta, zapalki, przenoszenie sie z miejsca na miejsce w podskokach z lewej nogi na prawa w jakims morderczo-piromanskim amoku.
Typowe zachowanie bezkarnych. Tak zachowują się ludzie wszystkich ras i kontynentów. No, nie wszyscy mają maczetę. Są tacy co mieli tylko napalm albo inni co flaszki z benzyną

Major.Walenda
02-02-2008, 12:41
Wypierdalaj Pamela Ty Zgnila Nazistowska Pizdo W Dupe Jebana Bo Ci Pala Zapierdole!!

Thorunczyk
02-02-2008, 12:46
To cytaty z tuzów portalu "Afery prawa".
Tam pełno tego.

Major.Walenda
02-02-2008, 12:56
To cytaty z tuzów portalu "Afery prawa".
Tam pełno tego.

Dlatego bede jebał tą nazistowska pizde ile sie da. Trzeba zgnieść łeb faszystowskiej hydrze i poderżnać gardziel zawsze gdy się odradza. Nie po to miliony umierały za nas, żeby potem takie naziolskie kurwy pierdolne jak Pamela mogly wylazic spod gruzów III Rzeszy.:miotacz:

beton
02-02-2008, 15:33
Palmela
Od jakiegos czasu usilujesz wywolac dyskusje o narodzie zydowskim -otoz mozesz liczyc tu tylko na obelgi poniewaz znakomita wiekszoc forumowiczow nie jest antysemicka ani nazistowska.
To,ze jestes takim nazistowskim barachlem to twoj bol, zacznij jeczec wsrod taki jak ty albo w samotnosci:miotacz:

gnom49
02-02-2008, 20:13
Palmela
Od jakiegos czasu usilujesz wywolac dyskusje o narodzie zydowskim -otoz mozesz liczyc tu tylko na obelgi poniewaz znakomita wiekszoc forumowiczow nie jest antysemicka ani nazistowska.
To,ze jestes takim nazistowskim barachlem to twoj bol, zacznij jeczec wsrod taki jak ty albo w samotnosci:miotacz:

Nie potrzeba byc antysemita, aby miec do zydow nie zawsze sluszne z ich widzeniem swiata i histori problemy.
Uwazam ze,jak ktos spierdolil nalezy mu sie opierdol.
Do czego wasze zadeklarowane sympatie prowadza?
Dlaczego nie ma rzeczowej dyskusji?
Skoro ktos wyraza jakis poglad to nalezy nad nim dyskutowac a nie wymyslac mu od pojebanych antysemitow?Myslisz ze,to zmieni czyjekolwiek zdanie,lub poglad?
Skoro czytasz, ze dany facet jest narodowosci zydowskiej i dopuscil sie tego i tego,znajdz kontrargumenty,a nie inwektywy.
Myslisz ze.jak komus naublizasz to cos to zmieni.
Pewnie myslisz , ze niewarto dyskutowac?
Dlaczego?
Odpowiem ci bo nie masz argumentow.
Jedyny argument jaki masz to nazwanie kogos pojebem.
Skoro ktos i zadal sobie niewatpliwy trud,pogrzebal w archiwach,doszedl do zrodel opracowal opublikowal,ma na celu jakas idee.

To co Narod wybrany nie podlega krytyce?
Dlaczego?

gnom49
02-02-2008, 20:23
Dlatego bede jebał tą nazistowska pizde ile sie da. Trzeba zgnieść łeb faszystowskiej hydrze i poderżnać gardziel zawsze gdy się odradza. Nie po to miliony umierały za nas, żeby potem takie naziolskie kurwy pierdolne jak Pamela mogly wylazic spod gruzów III Rzeszy.:miotacz:

Ty major z lbem masz nie wasko!
Przestan klac prostaku!Naprawde nie musisz az tak bardzo sie wysilac.
Twoje hasla sa juz przestarzale,jaka hydra jaka nazistowska pizda czlowieku! Ty masz pojecie o czym piszesz?Jakie gruzy Rzeszy?
Gdzie ty znalazles takie hasla?
Kto ci popsul glowe?
I ten Paziu ktory ci przytakuje.Wielki tropiciel faszyzmu.
Wez ta pala ktora wszystkim grozisz to potraktuj swoj leb.
Jak masz inne poglady to przedstaw je w normalnej formie.

beton
02-02-2008, 20:31
-@gnom o ci chodzi, skad u ciebie to swiete oburzenie
-czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem
-a moze jest was dwoch jeden czyta drugi pisze
-jesli masz ochote na dyskusje i posiadasz argumenty to prosze bardzo dyskutuj z Palmela ile dusza zapragnie
-jesli Palmela poczuje ´sie obrazona moja wapowiedzia sama potrafi sie obronic,nie rob tu za adwokata
-ja jednak odnosze wrazenie,ze ty szukasz slomki do oka
-zeby bylo jasne kolego, w moim zyciu nie ma podzialow na :czarnych,bialych,zelonych,czerwonych ijakie tam jeszcze kolory chcesz,nie przeszkadza mi jakiej jest ktos narodowasci czy wyznania czy jest owlosiony czy gladkolicy ---mam tylko dwa kryteria
MADRY albo GLUPI:cool:

gnom49
02-02-2008, 20:53
-@gnom o ci chodzi, skad u ciebie to swiete oburzenie
-czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem
-a moze jest was dwoch jeden czyta drugi pisze
-jesli masz ochote na dyskusje i posiadasz argumenty to prosze bardzo dyskutuj z Palmela ile dusza zapragnie
-jesli Palmela poczuje ´sie obrazona moja wapowiedzia sama potrafi sie obronic,nie rob tu za adwokata
-ja jednak odnosze wrazenie,ze ty szukasz slomki do oka
-zeby bylo jasne kolego, w moim zyciu nie ma podzialow na :czarnych,bialych,zelonych,czerwonych ijakie tam jeszcze kolory chcesz,nie przeszkadza mi jakiej jest ktos narodowasci czy wyznania czy jest owlosiony czy gladkolicy ---mam tylko dwa kryteria
MADRY albo GLUPI:cool:

Skoro zacytowalem twoj post tzn ze chcialem sie do niego odniesc.
Chyba mi wolno?
Jezeli brakuje ci wiedzy na jakis temat to poprostu siedz cicho.
Zadalem pare pytan ,zadnych odpowiedzi,czego chciec wiecej?

beton
02-02-2008, 21:14
Skoro zacytowalem twoj post tzn ze chcialem sie do niego odniesc.
Chyba mi wolno?
Jezeli brakuje ci wiedzy na jakis temat to poprostu siedz cicho.
Zadalem pare pytan ,zadnych odpowiedzi,czego chciec wiecej?

-Jak na razie to ty kolego plujesz jadem i nic nowego nie wnosisz
chcesz dyskusji o zydach prosze bardzo -wykaz sie znajomoscia tematu pokaz ich zbrodnie,zlo ktore wyrzadzili swiatu -bo jak do tej pory tylko mowa trawa
-Palmela ujawnila juz dosyc dawno swoj swiatopodlad miala do tego prawo ja z tym sie nie zgadzam dlatego delikatnie odnioslam sie do tego co przytoczyla w poscie
-nie wdalam sie w dyskusje poniewaz uwazam ze nie sa to argumenty tylko stek bzdur napisanych przez oszoloma
-mam jednak nadzieje,ze wzorem innych oszolomow nie przytoczysz argumentu typu ,, bo zydzi ukrzyzowali jezusa,,

gnom49
02-02-2008, 21:21
Dobra koniec koniec tematu.

Jakub Szela
02-02-2008, 21:28
Japonia czesto trzesie, ale nie zdarzylo sie do tej pory, zeby rabusie wykorzystujac sytuacje wynosili towar jak swoj. Raz slyszalam ze sama Yakuza niosla pomoc poszkodowanym.
Rowniez nie doszly do mnie informacje, a wtedy bylam w Polsce, zeby w zalanym Wroclawiu Wroclawianie wywazajac drzwi sklepow masowo rozkradali towar.

Violetta odpowiedz mi:
Kiedy Polacy; lepiej, jakis elementy z samego marginesiku marginesu mojej ukochanej i uwielbianej bialej rasy spalili trzy pociagi na stacji, bo nie odjechaly na czas z powodu braku pradu. Straty na zlotowki to jakies 65mln zlotych.
Tu link:
http://allafrica.com/stories/200801230528.html

Napisz dokladnie:
Kto, gdzie i kiedy inne rasy zachowaly sie tak jak czarni, jak podczas Katriny i jak teraz w Kenii.
Czekam!!!Japonia to kraj rozwinięty, może to dzięki sprawności ich służb, albo uważają że ryzyko zbyt wielkie wobec spodziewanych profitów? Co do powodzi stulecia, to może nie masowo (znów element ryzyko-zysk i sprawność policji)ale jednak rodacy kradli. Nigdy nie byłaś w miejscu gdzie władza nic nie ma do gadania. Ja byłem, w Radomiu 1976, widziałem rozbijanie szyb wystawowych i wynoszenie wszystkiego co przedstawiało jakąkolwiek wartość, podpalanie samochodów, na całej ulicy Żeromskiego od skrzyżowania z 1 maja(obecnie 25 czerwca) do Wałowej nie było całej witryny. A pociągi? Czasem oglądam w tv co potrafią z nimi zrobić nasi kibice.

Thorunczyk
02-02-2008, 22:13
Myslisz ze.jak komus naublizasz to cos to zmieni.

Juz zapomniałeś co sam pisałeś?
Przypomnę:

Jestes glupi czy pojebany?
Masz zakuty leb i to tak porzadnie,
nie badz takim qrwa madrala bo tylko pierdolic potrafisz kocopoly!
Jaki qrwa Bubel jelopie jeden,tlumacze ci dwa tygodnie ze,ten gosciu tam nie publikuje a ty jak pojeb pierdolisz do bolu.
Masz ty mozg?
Zacznij jakis watek a nie tylko lazisz po postach i pierdolisz od wasa,czlowieku daj sobie spokoj!
A jedynym bublem jestes ty,
Widze ze z Toba sie normalnie nie da i skoncz te pierdolone wycieczki.
Ostatnie posty myslalem ze wyjasnilismy sobie alenie nie mao czym pisac i nie masz nic do powiedzenia to powtarzasz to co inni napisali i pierdolnisz swoj uczony komentarz po ktorym moze opasc kazdemu.
Jestes jestes bublem genetycznym ale to nie moja wina!

A teraz jeszcze przeproś Majora.

gnom49
02-02-2008, 22:23
Juz zapomniałeś co sam pisałeś?
Przypomnę:

A teraz jeszcze przeproś Majora.

Ze wszystkim sie zgodziles.Czego jeszcze chcesz?
majora to moge przeprosic jak znajde powod.

krisbaum
02-02-2008, 23:33
Tu na linku jest cala ksiazka, cala kilkutysiacletnia historia rasy bialej.
http://www.white-history.com/
Rzetelne opracowanie. Można się np. dowiedzieć, że Turków pod Wiedniem powstrzymał Jan III Sobieski - polski generał :D

Major.Walenda
03-02-2008, 00:15
Ty major z lbem masz nie wasko!
Przestan klac prostaku!Naprawde nie musisz az tak bardzo sie wysilac.
Czesiu, WYPIERDALAJ. Tyle ci powiem. Moze to kiedyś do ciebie dotrze, ale Chuj mnie obchodzi co sobie myslisz, rozumiesz?

Twoje hasla sa juz przestarzale,jaka hydra jaka nazistowska pizda czlowieku! Ty masz pojecie o czym piszesz?Jakie gruzy Rzeszy?
Gdzie ty znalazles takie hasla?
Kutasie zajebany, czytam twoje posty i widze tylko jedno. Albo przytakujesz kurwom nazistowskim jak Pamela albo wklejasz jakies pierdoły. Czy ty w ogóle masz między uszami jakiś SWOJ Wlasny proces myślowy, czy jesteś tylko 15 letnim klakierem? Weź się zastanów. Za to abyś ty i ta pizda mogli łazić po tej ziemi zginęlo kilka milionów naszych OJCOW I DZIADKOW w Armiach Alianckich. Jesli nadal tego nie kapujesz, że nazistowskie poglady NIE MAJA PRAWA BYTU i z nimi sie NIE DYSKUTUJE tylko je niszczy to chyba wart jesteś najwyżej jebania jak nazistka Pamela.

Kto ci popsul glowe?
I ten Paziu ktory ci przytakuje.Wielki tropiciel faszyzmu.
Wez ta pala ktora wszystkim grozisz to potraktuj swoj leb.
Zastanów się kto tobie co popsuł, bo jak dotąd nie zauważyłem, byś miał własne zdanie na jakikolwiek temat. Pierdolisz tylko jak studenciaki na stołku w izolatce. Nic więcej.

Jak masz inne poglady to przedstaw je w normalnej formie.
Ty kurwa jednak niczego nie kapujesz. Masz tam siano czy 20 lat, ze zupełnie nie masz pojęcia o dialektyce leninowskiej?

majora to moge przeprosic jak znajde powod.
Za cienki w uszach jesteś żeby mnie obrazić. Więc na chuj mi twoje przeprosiny??

gnom49
03-02-2008, 09:24
Czesiu, WYPIERDALAJ. Tyle ci powiem. Moze to kiedyś do ciebie dotrze, ale Chuj mnie obchodzi co sobie myslisz, rozumiesz?

Kutasie zajebany, czytam twoje posty i widze tylko jedno. Albo przytakujesz kurwom nazistowskim jak Pamela albo wklejasz jakies pierdoły. Czy ty w ogóle masz między uszami jakiś SWOJ Wlasny proces myślowy, czy jesteś tylko 15 letnim klakierem? Weź się zastanów. Za to abyś ty i ta pizda mogli łazić po tej ziemi zginęlo kilka milionów naszych OJCOW I DZIADKOW w Armiach Alianckich. Jesli nadal tego nie kapujesz, że nazistowskie poglady NIE MAJA PRAWA BYTU i z nimi sie NIE DYSKUTUJE tylko je niszczy to chyba wart jesteś najwyżej jebania jak nazistka Pamela.

Zastanów się kto tobie co popsuł, bo jak dotąd nie zauważyłem, byś miał własne zdanie na jakikolwiek temat. Pierdolisz tylko jak studenciaki na stołku w izolatce. Nic więcej.

Ty kurwa jednak niczego nie kapujesz. Masz tam siano czy 20 lat, ze zupełnie nie masz pojęcia o dialektyce leninowskiej?

Za cienki w uszach jesteś żeby mnie obrazić. Więc na chuj mi twoje przeprosiny??

Czemu tak ziejesz siarka?czlowieczku?

Dialektyka leninowska!? no jestes chory!
Ty czlowieczku wez i uzupelnij swoja wiedze,wiesz sa ksiazki,na internecie mozna poczytac....tak poprostu.

Myslisz; ze ciagle przypominanie o jakims zajebaniu,zasadach najbardziej zbrodniczego systemu politycznego swiata,nie
sprawia ze jestes zalosnym czlowieczkiem?.
Ty znasz historie.
Popierdolencu,na samej Ukrainie z glodu zginelo 30 mln ludzi.a ty pierdlniety czlowieczku zachwycasz sie ideami socjalizmu.Nie ma bardziej barbarzynskiego systemu na swiecie,a ty jelopie za jego idee ktorych nie znasz ludzi bys zajebywal,No wielki wojowniku,to co masz w swojej lepetynie to nie martw sie to mozna wyleczyc,gdyz jelop to jednostka chorobowa,a skoro takowa jest to sa i od niej lekarze.
Faszysci jak juz kogos wykonczyli to przynajmiej odnotowali to w archiwach,wyslali rodzinie zawiadominie a tak przez ciebie ukochanii wyznawcy dialektyki leninowskiej takimi sprawami sie nie przejmowali.
Co taki Leb jak ty robi na tym swiecie?
Zobacz Tumanie ze,caly swiat odwrocil sie dupa od tej twojej dialektyki jezeli wiesz co to oznacza,a ty ideowcu zlaski chuj wie czyjej masz prawo i czelnosc powolywac sie na nia i wypowiadac jakies opinie.Wez najlepiej stul swoj pysk!
Dziwi mnie postawa pozostalych uczestnikow forum,ze nikt nie zwroci ci uwagi,to wlasnie ty ,szerzysz idee faszyzmu!Tacy wyczuleni na takie teksty a nikt nie wpadl na to ze to wlasnie taki palant jak ty wprowadza zamet,nie potrafi normalnie podyskutowac.
Wyjdz na ulice ze swoja dialektyka,obwies sie flagami czerwonymi i zobaczysz reakcje spoleczenstwa.
Nasi Dziadkowie i Ojcowie ktorych losem jestes tak badzo zatroskany jak gineli"w armiach aliainckich"(co to jest???) to napewno nie niesli w swoich szlachetnych glowach dialektyki leninowskiej i za nia umierali! jelopie!.Ty wiesz co ty piszesz?
Jakie armie alianckie?
Wpadles na to ,ze 3/4 tych armii nie chcialo miec nic wspolnego z komunizmem?
Jakim prawem czlowieczku powolujesz sie na tych ludzi?
Dialektyka leninowska kazala zabic 15 tys polskich jencow wojennych,polskich oficerow?Dialektyka do dzisiaj twierdzi ze,to chyba nie Oni ale nie wiadomo kto ,a procesu nie bardzo chca robic,bo dialektyka.
Wez szkoda slow.
Nazistowski poglady nie maja prawa bytu,zgoda!
A komunistyczne maja?Policz ofiary i zoabczymy kto bardziej byl dialektyczny.

No Qrwa ale ludzie tacy jak ty nie moga przeciez istniec!!!!!!
Mam na mysli tacy jebnieci!!!!
Pozdrawiam!!!

Major.Walenda
03-02-2008, 10:36
Misiu, idź się wypłacz w brunatną koszulinke mamusi i dziękuj armii radzieckiej, że cie jakiś hitlerowiec nie pierdolnął główką o ściane. Ten twój słowotok jest zwyczajnie żałosny. Nie wiem ile masz lat, ale zdecydowanie za mało!!

Thorunczyk
03-02-2008, 11:03
Gnom, trzymaj się, wysyłam Ci dwa plutony SS :lol:
:lol: :lol:

gnom49
03-02-2008, 11:03
Misiu, idź się wypłacz w brunatną koszulinke mamusi i dziękuj armii radzieckiej, że cie jakiś hitlerowiec nie pierdolnął główką o ściane. Ten twój słowotok jest zwyczajnie żałosny. Nie wiem ile masz lat, ale zdecydowanie za mało!!

Oj i juz tak malo!!
No wielki Bojowniku o ideologie leninowska czy jak ja tam qrwa zwa tylko tyle masz do powiedzenia ty Prostaku?
Nie masz kon trargumentow,piedolisz o jakims wyzwoleniu,o jakis dzieciach,Nawet Rosja dala sobie siana z ideami socjalizmu i z gloszeniem jego hasel a tutaj znalazl sie pojeb w Polsce ktory probuje je glosic.

Wiesz Jelopku brakuje Ci argumentow!
Jak kazdemu bolszewikowi!
Jestes miernota i ta miernota z kazdego twego postu przebija.
Jak powolujesz sie na moje posty ktore niby pzeanaliowales.to tam jest napisane ile mam lat.
Ja nie klamie tak jak ty bolszewiku!

Major.Walenda
03-02-2008, 11:50
Najebałeś już chyba 5 posta. Nadal do ciebie kurwa nie dociera, że ja z takimi jak ty nie dyskutuje? Bawię się tobą jak kocur myszą i mam z tego kupe śmiechu, widząc jak się pienisz i nadymasz niczym Kaczor Czarownicojeb. Ale ty widać jesteś jednak bardziej tępy od Avóli i Nulli. Oni przynajmniej wiedzą kiedy robią z siebie pośmiewisko.

gnom49
03-02-2008, 11:59
Najebałeś już chyba 5 posta. Nadal do ciebie kurwa nie dociera, że ja z takimi jak ty nie dyskutuje? Bawię się tobą jak kocur myszą i mam z tego kupe śmiechu, widząc jak się pienisz i nadymasz niczym Kaczor Czarownicojeb. Ale ty widać jesteś jednak bardziej tępy od Avóli i Nulli. Oni przynajmniej wiedzą kiedy robią z siebie pośmiewisko.

Ustalmy sobie jedno:
Ja pisze posty!
O jakiej dyskusji ty marzysz ?
Kto z kim ja z Toba? Czlowieku slyszales o poziomach.Ja od pierwszego postu nawet nie probowalem dyskutowac tylko cie zjebalem.Z chamami nie mozna dyskutowac.Chamow bolszewickich to trzeba napieprzac pala krytyki.
Niewiele to daje bo mozgi przez nadmierne spozycie okowity przezarte ,ale nikt takiego smiecia nie wysla na tamten swiat,chociaz ty masz pomysly jakby to wokonczyc prezydenta ,jelopie myslisz ze jestes zabawny?
A Twoj Pazisko ci przytakuje!
Pobawic sie mozesz swoja skorka?
No widzisz tak jak mowie nie masz argumentow z tylko jednego powodu jestes jelopem?

Forged
03-02-2008, 13:35
Wypierdalaj Pamela Ty Zgnila Nazistowska Pizdo W Dupe Jebana Bo Ci Pala Zapierdole!!

SAM WYPIERDLAJ !!! NAWRóCONY POLITYCZNą POPRAWNOśCIą PSEUDO KOMUCHU!!!

Pan Bog
03-02-2008, 13:55
Panowie sobie zycza szpady czy rewolwery?

gnom49
03-02-2008, 14:37
Panowie sobie zycza szpady czy rewolwery?

Pani Bogu!Te fomy dochodzenia racji,obrony honoru sa ,byly przywilejem ludzi normalnych,szlachetnych.
Takiego Majora to tylko po pysku lac,bo to cham zwyczajny.
Thorunczyka wysylajacego 2 plutony ss nalezy za samo posiadanie tych plutonow "powiesic",
Z takimi ludzmi walki honorowej nie moge podjac gdyz nastapiloby" skundlenie".

Obroncy najbardziej krwawego systemu w dziejach ludzkosci nie moga miec zaszczytow na honorowe zejscie z tego swiata.
Przykro mi!Drogi Pani Boziu!

Thorunczyk
03-02-2008, 14:45
Thorunczyka wysylajacego 2 plutony ss nalezy za samo posiadanie tych plutonow "powiesic",

Jakbyś mądraliński koleżko poczytał jakąs ksiązkę kiedyś, albo i film jakis obejrzał, zrozumiałbyś że pisałem kursywą bo cytowałem fikcyjnego oficera SS - Brunnera znanego wszystkim ze "Stawki większej niż życie".
A teraz spokojnie czytaj dalej profesora J. R. Nowaka i L. Bubla.

gnom49
03-02-2008, 15:23
Jakbyś mądraliński koleżko poczytał jakąs ksiązkę kiedyś, albo i film jakis obejrzał, zrozumiałbyś że pisałem kursywą bo cytowałem fikcyjnego oficera SS - Brunnera znanego wszystkim ze "Stawki większej niż życie".
A teraz spokojnie czytaj dalej profesora J. R. Nowaka i L. Bubla.

Naprawde!!!???
Cytujesz faszystowskie swinie?NO towarzyszu przeciez to niegodne takie opiewanie "osiagniec"faszystowskich gnid Rzeszy.
Nawet fikcyjny oficer SS powinien budzic w was wstret i odraze pomieszana z pogadrda do tego systemu zniwolenia.

Thorunczyk
03-02-2008, 17:21
Naprawde!!!???
Cytujesz faszystowskie swinie?

No kuchnia, faszyście na pomoc wysyła się SS a nie harcerzy :lol:

krisbaum
03-02-2008, 18:01
Hetman to hetman, spore grono z nas to wie, ale 'commanding general' czy 'general' ujdzie.
Na upartego, to i w hejnale mozna znalezc ale
Hetmanem wtedy był o ile się nie mylę Jabłonowski a a Jasiu III był już wtedy królem. Taki drobny detal.

Jak ktoś się lubuje w takiej "prawdzie" historycznej, to polecam tę stronkę:
http://nsl-archiv.com/Buecher/
Klikamy Bis 1945 i już można sobie poczytać np. "Der Sturmer", jak to żydowscy mordercy katrupią Niemców, albo rzetelne opracowanie mordów dokonywanych przez polskich barbarzyńców w 1939.

gnom49
05-02-2008, 12:54
Hetmanem wtedy był o ile się nie mylę Jabłonowski a a Jasiu III był już wtedy królem. Taki drobny detal.

Jak ktoś się lubuje w takiej "prawdzie" historycznej, to polecam tę stronkę:
http://nsl-archiv.com/Buecher/
Klikamy Bis 1945 i już można sobie poczytać np. "Der Sturmer", jak to żydowscy mordercy katrupią Niemców, albo rzetelne opracowanie mordów dokonywanych przez polskich barbarzyńców w 1939.

KRis to od poczatku?
O co tu chodzi?
Nie lapie sie juz w tym!
Pomozesz?

Thorunczyk
05-02-2008, 12:58
Czego nie rozumiecie tow. Gnom?
Nigdy nie czytaliście "Sturmera"?
Głowę bym dał, że to czasopismo jest Wam bardzo bliskie...

gnom49
05-02-2008, 13:05
Czego nie rozumiecie tow. Gnom?
Nigdy nie czytaliście "Sturmera"?
Głowę bym dał, że to czasopismo jest Wam bardzo bliskie...

nie nie czytam!:)

Jakub Szela
05-02-2008, 14:30
KRis to od poczatku?
O co tu chodzi?
Nie lapie sie juz w tym!
Pomozesz?Czyli jednak miałem rację, gdy pisałem że masz kłopot ze zrozumieniem.:p

gnom49
05-02-2008, 17:32
Czyli jednak miałem rację, gdy pisałem że masz kłopot ze zrozumieniem.:p

No mam a Ty masz kolejny sukces!
To wazne aby miec sukcesy!:)

A moze chcialem powrocic do tematu?
A moze sa w lesie?:)

Jakub Szela
05-02-2008, 18:53
(...) a Ty masz kolejny sukces!(...)
To wazne aby miec sukcesy!:)
Kolejny sukces? Gdzie? No i kufa, co z poprzednim(i)? Też uważam że sukcesy są lepsze od porażek, ale nie po sukcesy tu zaglądam. Wrodzone lenistwo raczej nie skłania mnie do aktywności na forum, jeśli czasem z nim walczę, to dzięki takim jak ty i Null. Przy Av poddałem się, to beznadziejny przypadek, cokolwiek bym mu nie pisał, zawsze dostawałem odpowiedź o monstrancjach, "genialnym planie 1000+1000", pękniętych odbytach etc. Nie zdzierżyłem, sam powiedz ile razy można o tym czytać?

gnom49
05-02-2008, 20:12
Kolejny sukces? Gdzie? No i kufa, co z poprzednim(i)? Też uważam że sukcesy są lepsze od porażek, ale nie po sukcesy tu zaglądam. Wrodzone lenistwo raczej nie skłania mnie do aktywności na forum, jeśli czasem z nim walczę, to dzięki takim jak ty i Null. Przy Av poddałem się, to beznadziejny przypadek, cokolwiek bym mu nie pisał, zawsze dostawałem odpowiedź o monstrancjach, "genialnym planie 1000+1000", pękniętych odbytach etc. Nie zdzierżyłem, sam powiedz ile razy można o tym czytać?

Wiesz to co napisales moim zdaniem dotyczy traumy.
Tak nalezy traktowac ciagle nawroty do pewnych zelaznych tematow tego czlowieka.Trauma powinni zajac sie dobrzy specialisci,byle komu tego nie mozna powierzyc.

W sumie jezeli twoje wrodzone lenistwo przegrywa z moja"skromna"osoba to ciesze sie bardzo.

Pracuj,pisz,wytykaj,nagroda czeka napewno nie w niebie bo jego nie ma! parwada?

krisbaum
05-02-2008, 22:25
Wkleilam link do historii bialej rasy 'March Of The Titans' .
A. Kemp napisal, ze pod Wiedniem gieneral Sobieski Turkow gromil.
No właśnie. Pominę już fakt iż to "naukowe" opracowanie przypomina pracę domową gimnazjalisty. Przyjżałem się tylko rozdziałowi dotyczącemu historii Polski. Na resztę chyba szkoda czasu. Pozwolę sobie też zauważyć, że szata graficzna przypomina mi jeden z odsyłaczy ze stronki Redwatch. Ten o podupadającym mieście Detroit. Tak :) Bingo :lol:
http://white-history.com/hwrdet.htm
Co będzie następne? Może "Protokół mędrców Syjonu"? :lol:

samokrytyka
06-02-2008, 03:32
PallMalla i gnom, jesteście najbardziej wstrętnymi pojebami jakie to forum miało. AV czy null to przy Was pestka. Przeczytałam wasze posty i odwołam się do jednego z Twoich PallMalla- napisałaś jakiś czas temu, żeś bardzo tęczowa. Domyśliłam się, że jesteś orientacji homoseksualnej i dałam sobie spokój, bo wątek homo jest mi bliski.
Teraz prezentujesz się jako zajebisty rasista. Chuj mnie trafia niewiasto!
Z jednej strony jesteś walczącą Emilią Plater homoseksualistów, a z drugiej strony Hitlerem, który zapomniał o swoim żydostwie.

Przeczytałam co napisałaś w swoim wątku. Jesteś dla mnie hipokrytką pierwszego stopnia, rasistą i niesamowicie wredną kurwą. Za grosz szacunku do Ciebie nie mam. Nawet zesrać bym się nie chciała na Twoim grobie, szmato! Jak można publikować i podpisywać się pod edytowanymi przez Ciebie, kurwo szmato, tekstami?

Napluj mi w twarz, napisz, że prostaczka jestem bo nie mam argumentów... Tylko na chuj mi argumenty? Na chuj? To co Ty piszesz to nic innego jak rasistyczny populizm. Twoje teksty dowodzą, że z Ciebie niesamowity szmatławiec.

I Twój kolega gnom, ulepszacz, kupa gówna w najtańszym wydaniu... Jeszcze jedna kurwa na firmamencie rasizmu.

Takie pojeby jak Wy powinny wisieć na tych samych drzewach jak AVóliści, bo za grosz nie różnicie się od siebie.

Jestem tak wkurwiona, że teraz dam sobie spokój, ale wrócę do tematu...

Szmatą jesteś i w szmatę się obrócisz. Gnom--> wszawy potakiwaczu(klakiera nie chcę obrazić), chuj Ci w dupę i kawałki kryształu: to może nie tylko się potniesz, a i ołowiem zatrujesz i reuma Cię z tego świata w bólach wyjebie w kosmos...

gnom49
06-02-2008, 08:11
PallMalla i gnom, jesteście najbardziej wstrętnymi pojebami jakie to forum miało. AV czy null to przy Was pestka. Przeczytałam wasze posty i odwołam się do jednego z Twoich PallMalla- napisałaś jakiś czas temu, żeś bardzo tęczowa. Domyśliłam się, że jesteś orientacji homoseksualnej i dałam sobie spokój, bo wątek homo jest mi bliski.
Teraz prezentujesz się jako zajebisty rasista. Chuj mnie trafia niewiasto!
Z jednej strony jesteś walczącą Emilią Plater homoseksualistów, a z drugiej strony Hitlerem, który zapomniał o swoim żydostwie.

To Hitler byl zydem?
No patrzcie uwierzyla!!!:)

Przeczytałam co napisałaś w swoim wątku. Jesteś dla mnie hipokrytką pierwszego stopnia, rasistą i niesamowicie wredną kurwą. Za grosz szacunku do Ciebie nie mam. Nawet zesrać bym się nie chciała na Twoim grobie, szmato! Jak można publikować i podpisywać się pod edytowanymi przez Ciebie, kurwo szmato, tekstami?

Ostro pojechne:)

Napluj mi w twarz, napisz, że prostaczka jestem bo nie mam argumentów... Tylko na chuj mi argumenty? Na chuj? To co Ty piszesz to nic innego jak rasistyczny populizm. Twoje teksty dowodzą, że z Ciebie niesamowity szmatławiec.

No pewnie po co ci argumenty!
Masz swoja chora nienawisc !

I Twój kolega gnom, ulepszacz, kupa gówna w najtańszym wydaniu... Jeszcze jedna kurwa na firmamencie rasizmu.

Nie wiem co ulepszam ale niech ci bedzie!Jezeli ulepszam to tylko takie typy jak ty moze ,mam nadzieje w koncu tak sie wkurwia ,ze szlag ich trafi!

Takie pojeby jak Wy powinny wisieć na tych samych drzewach jak AVóliści, bo za grosz nie różnicie się od siebie.

Ciekawe towarzystwo!:)

Jestem tak wkurwiona, że teraz dam sobie spokój, ale wrócę do tematu...
Lepiej nie wracaj!twoje wkurwienie jest chroniczne moze to choroba?:

Szmatą jesteś i w szmatę się obrócisz. Gnom--> wszawy potakiwaczu(klakiera nie chcę obrazić), chuj Ci w dupę i kawałki kryształu: to może nie tylko się potniesz, a i ołowiem zatrujesz i reuma Cię z tego świata w bólach wyjebie w kosmos...

Wielkie slowa!Jestem pod wrazeniem!
Komu potakuje?:

W sumie to zal mi ciebie!
Nikt ci nie kocha prawda?
Nie przejmuj sie!:

Milego dnia!

krisbaum
06-02-2008, 08:55
Najtezsze glowy naukowe, rzesze specjlistow wraz ze specami ONZ szesc lat temu twierdzily bezprzecznie i to zgodnym chorkiem ze Saddam jest najwiekszym zagrozeniem bezpieczenstwa na Ziemi, bo posiada bron masowej zaglady.
Chcialabym wiedziec i to bardzo, co w tamtym czasie myslales.
Myślałem tylko tyle, że USA szykuje się do wojny. Kwestia czy Saddam posiada bmr czy też nie, wisiała mi kalafiorem, tak jak wisi mi kalafiorem cała ta wojna.
Jak sie domyślam ty już widziałaś macki ZOG sięgające po kolejne ziemie.
Tak na marginesie, to nie przypominam sobie, by ONZ popierał rozprawienie się z Saddamem.

Dee Dee
06-02-2008, 09:34
Samokrytyko-czemu dopiero teraz wszyscy przejrzeli na oczy i głośno
krzyczą na forum,że się nam tu wszy zalęgły?
Nie pamiętacie jak alarmowałam,ze Palmela zamieszcza linki naziolskich
stronek,że szerzy nienawiść-jej słynne udowadnianie,ze jedna rasa-
biała rasa ponad wszystko.Zawsze jechała równo po kolorowych,wytykała i wyszydzała akcje na rzecz ratowania zwierząt-patrz petycja w sprawie zakazu połowu wielorybów.
Właściwie to olałam temat,bo sama nie będe się wychylała przed szereg,ale...Pojawił sie major Walenda i dopiero on,przy okazji dyskusji
o holokauscie-powiedział prosto,dosadnie co myśli na temat tej pani
poglądów.Został za to zjebany jak bura suka,że sie do kobiet zle odnosi.Tylko,ze nikt sobie nie zadał trudu zapoznania sie z "twórczością radosną" Palmeli .Teraz mamy i gnoma.We dwójkę zawsze razniej.Z tym,że Palmela jest sprytniejsza.Nie jedzie personalnie po forumowiczach,bo wie że za takie wychyły jest ban.Gnom już został pouczony,że jak nie zamknie troszke dzioba to poleci.
Będziemy więc jeszcze przez czas jakiś gościć u nas tę wesołą parkę.
Z tym,że mimo wszystko uważam,że Larry powinien sie baczniej przyjrzeć co też oni ciekawego tu wypisują.

Thorunczyk
06-02-2008, 10:05
A ja uważam, że należy Gnomowi i Palmeli dać szansę!
Wyrosną jeszcze na ludzi.
Oczywiście jesli trzeba - należy ich po ojcowsku skarcić - tutaj brawa dla Samo.
Generalnie - droga Palmelo, drogi Gnomie -
PROSTUJCIE SIĘ, BO DOSTANIECIE GARBU !!!!
Z krzyżackimi pozdrowieniami,
Th+

Dee Dee
06-02-2008, 10:07
w sumie to av i null tez tu funkcjonują......

menel
06-02-2008, 10:09
Poza brunatnymi wycieczkami, kiedy to uruchamia się jakaś dziecięca paranoja, Palmela pisze całkiem mądre rzeczy. Banowanie jej byłoby błędem.

gnom49
06-02-2008, 10:11
Samokrytyko-czemu dopiero teraz wszyscy przejrzeli na oczy i głośno
krzyczą na forum,że się nam tu wszy zalęgły?
Nie pamiętacie jak alarmowalam....

Co to znaczy czujnosc!

..Pojawił sie major Walenda i dopiero on,przy okazji dyskusji
o holokauscie-powiedział prosto,dosadnie co myśli na temat tej pani
poglądów.

Delikatnosc wywodow w dyskusji Pana Majora jest bezdyskusyjna

Został za to zjebany jak bura suka,że sie do kobiet zle odnosi.

Przesadzasz z tym zjebaniem.
Moze to nie ladnie tak sie do kobiety odzywac?

Gnom już został pouczony,że jak nie zamknie troszke dzioba to poleci.

Bardzo cie podnieca uwaga Larrego?
Jako Admin ma do tego prawo.
Przyjme z pokora wszystkie jego wyroki.
Bez histerii.

Z ty jechaniem personalnym to uwazam ze cos takiego jak prawo do obrony mnie obowiazuje.
Jakie to moje teksty tak bardzo naruszyly Twoj wysublimowany smak?

ze ciagle przypominasz mi o banie?

Będziemy więc jeszcze przez czas jakiś gościć u nas tę wesołą parkę.
Z tym,że mimo wszystko uważam,że Larry powinien sie baczniej przyjrzeć co też oni ciekawego tu wypisują.

Troche nieladnie pakowac nas do jednego wora i do wisly.
Ale czujnosc!
To ty zaczelas wojne z Majorem dyskretnie na calym forum polecajac mu
Temat "gotujace sie zaby"
Czemu sama sie nie rozprawilas z tym?
Wezwalas na pomoc a teraz placzesz ze,ktos smial go opierdolic! ,to jest hipokryzja.
Czemu zaslaniasz sie kims a potem wystepujesz w roli mentora?

krisbaum
06-02-2008, 10:13
No i gites, proponuję potańcówkę :lol: ponieważ niektórzy mają brunatne zaciągi wrzucam nazistowską piosenkę niemieckiego zespołu Landser - słynny hicior - Polaken Tango :lol:
http://www.speedyshare.com/963616274.html

gnom49
06-02-2008, 10:15
Wyrosną jeszcze na ludzi.
Oczywiście jesli trzeba - należy ich po ojcowsku skarcić - tutaj brawa dla Samo.
Generalnie - droga Palmelo, drogi Gnomie -
PROSTUJCIE SIĘ, BO DOSTANIECIE GARBU !!!!
Z krzyżackimi pozdrowieniami,
Th+

Maly jestes wielki!:)
Zauwazam wzrost milosierdzia katolickiego w twoich postach to dobrze!:)

A jak wyglada to "krzyzackie" pozdrowienie?

wontrupka
06-02-2008, 10:16
Mnie by bylo zal jakby Gnom polecial:p

A co do Palmeli...no nie da sie nie widziec uprzedzenia jej do kolorowych.Rasistka? O tak.
Ale ja tez :p.
Kudy mnie do Palmeli.
Moj rasizm jest taki niedorobiony, bo do Murzynow, Azjatow, Indian, Zydow nic nie mam.Ja tylko na sniadych cieta jestem.
No bo....
Kto z Was kocha panoszace sie wszedzie arabstwo?
Chyba malo kto z nas potakuje z zadowoleniem jak arabstwo zjezdza sie nam do domu ( Europa ) ze swoim Allachem, konkurencyjna swieta ksiazka,ktora im mowi, zesmy barachlo i ubic nas to zaszczyt dla muslima, zre , spi i zyje na nasz koszt i jeszcze drze ryja co wolno nam u nas robic a co sie im nie podoba i podobac nie bedzie.No doprawdy...
Zyje obok tego talatajstwa, mam to za sasiadow, tak jak mialam i miec bede.
Mialam te przyjemnosc z kilkunastoma rodzinami( czyli malymi spoleczenstwami, bo plenia sie jak szczury) rozmaitych narodowosci, ale zawsze podobnej karnacji i jednakiego wyznania.
Kurwa, opisac sie nie da, jak bardzo nie da sie z nimi zyc.Nawet jesli ktos jest spokojny czlowiek jak nasza Beton :p ( a wlasnie, tez masz takich sasiadow, nie?).
To samo mowia inni europejscy ( nie chce pisac, ze biali, bo nie o kolor ryja przeciez chodzi) mieszkancy majacy te sama przyjemnosc co ja.

Oczywiscie generalizuje, bo nawet kilku znanych mi fajnych ludzi krwi arabskiej, nie polepsza moich odczuc na ich temat.

Przy czym kompletnie mi Arabowie nie przeszkadzaja u siebie, zwlaszcza tacy w wydaniu egipskim.Chetnie jezdze do nich na urlopy, pale z nimi szisze, szkoda mi, ze takie guupki sa i nie widza dalej niz do jutra i do konca wlasnego nosa ( no ale przynajmniej spelnilam swoje marzenie i jezdzilam prawie gola, o zachodzie slonca, konno, po plazy- w Europie, przynajmniej tej znanej mnie, nie do zrobienia, bo o plaze dbamy i nawet pies ma zakaz srania).
Taka zajadla rasistka jestem.
Dlatego kiedys tam pytalam Palmele skad u niej taka antykolorowa fobia.
Myslalam , ze moze polaczymy sie w bolu....
Ale Ty Palmela naziolka jestes.
A to taki sam sposob brandzlowania swojego ego jak nie przymierzajac wiara w Boga , Allacha, Kriszne czy innego Copperfielda.
Bleee:confused:

gnom49
06-02-2008, 10:22
Ty Wontrupka jak chcesz to powiesz cos madrego.
Tylko nie zawsze chce ci sie chciec.

Dee Dee
06-02-2008, 10:27
Czemu sama sie nie rozprawilas z tym?
Pisałam niejednokrotnie,jeszcze pod poprzednim nickiem.
Z tym,że jak juz mówiłam-Palmela jest sprytna i nie reaguje na pewne posty.Z reguły nawali kupę na forum i znika na kilkanaście dni,czasem dłużej.Jak już wróci-to mało kiedy ustosunkowuje się do zarzutów.
Zwykle nie obrzuca konwersanta bluzgami-i dlatego bardzo długo mało kto,o ile w ogóle poza mną ,zauwżył jej "odchyły".Menel ma rację-czasem napisze coś ciekawego i tego jej nie odbieram.
I nie zasłaniam się majorem.Ucieszył mnie poprostu fakt,ze nie jestem sama na placu boju.

Thorunczyk
06-02-2008, 10:27
A jak wyglada to "krzyzackie" pozdrowienie?

Nie pamiętasz Juranda ze Spychowa?
:lol::lol::lol:

@Wontrupka - a ja głupi myślałem, że tylko Samo jest zagrożona - a tu kolejne dwie niewiasty wołają o pomoc - już nagrywam krucjatę!

@Wymiotka - tylko Major, a o mnie zapomniałaś?

krisbaum
06-02-2008, 10:29
Ciekawe który to gnom :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=1soJb5UW7Ko

gnom49
06-02-2008, 10:36
Nie pamiętasz Juranda ze Spychowa?

A.....a jak go spotkali na drodze w lesie i jak go spytali kto mu to zrobil.

A on pokazal na pierwsi taki znak!!

A ci co go pytali powiedzieli;
"Nie pierdol czerwony krzyz ci to zrobil?"

W sumie Towarzyszu!Odwolywanie sie do symboliki ktora w jakims tam stopniu przejela Trzecia Rzesza ,ojojjoj!???

Brak czujnosci!Wy tak mozecie myslec, ale tak publicznie do tego sie odwolywac???:)

Dee Dee
06-02-2008, 10:39
Thor.....nie,nie zapomniałam.
Ale wiesz co,przejrzałam wczoraj wszystkie twoje posty od początku "kariery' na fo-i powiem ci,że początki nie były łatwe.Ostro sie stawiałeś-choby koci ogon:lol:
Pózniej było już "z górki";)

gnom49
06-02-2008, 10:39
Ciekawe który to gnom :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=1soJb5UW7Ko

Nie biore udzialu w "Jaselkach"
Mnie tam nie ma!

krisbaum
06-02-2008, 10:42
Nie pierdol midget :lol: przyznaj się, stawiam na tego z czachą na pysku :lol:

wontrupka
06-02-2008, 10:43
- już nagrywam krucjatę!

- juz jade do polskiego sklepu i mroze narzedzie oporu ( bede sie bronic dwoma dzialami kalibru 0.7 l ).
Polegniesz.

Thorunczyk
06-02-2008, 10:47
W sumie Towarzyszu!Odwolywanie sie do symboliki ktora w jakims tam stopniu przejela Trzecia Rzesza ,ojojjoj!???

Cos Ci powiem - miasto w którym teraz mieszkam założyli mistrzowie zakonu krzyżackiego. Byli to zacni rycerze - wielki mistrz zakonu krzyżackiego Herman von Salz i preceptor na Słowiańszczyznę i Prusy Herman Balk.
Nie da się tej historii zmienic. Dlatego tez władze Torunia postanowiły mistrzów krzyżackich - ojców założycieli miasta - uhonorować pomnikiem. Niestety są w naszym kraju ograniczeni ludzie, którzy fakt ten zamierzają podać do prokuratury, bo twierdzą tak jak Ty, że symbolika krzyżacka to symbolika hitlera i trzeciej rzeszy.

gnom49
06-02-2008, 10:48
Nie pierdol midget :lol: przyznaj się, stawiam na tego z czachą na pysku :lol:

No mowie ci ze w uroczystosciach folklorystycznych nie biore udzialu:)

No mam swoje zasady!:)

Thorunczyk
06-02-2008, 10:53
- juz jade do polskiego sklepu i mroze narzedzie oporu ( bede sie bronic dwoma dzialami kalibru 0.7 l ).
Polegniesz.

Nie polegnę, bo będę zagryzał - wezmę suchy prowiant :)

wontrupka
06-02-2008, 10:54
Nie polegnę, bo będę zagryzał - wezmę suchy prowiant :)

Polegniesz......................:)

gnom49
06-02-2008, 11:02
Cos Ci powiem - miasto w którym teraz mieszkam założyli mistrzowie zakonu krzyżackiego. Byli to zacni rycerze - wielki mistrz zakonu krzyżackiego Herman von Salz i preceptor na Słowiańszczyznę i Prusy Herman Balk.
Nie da się tej historii zmienic. Dlatego tez władze Torunia postanowiły mistrzów krzyżackich - ojców założycieli miasta - uhonorować pomnikiem. Niestety są w naszym kraju ograniczeni ludzie, którzy fakt ten zamierzają podać do prokuratury, bo twierdzą tak jak Ty, że symbolika krzyżacka to symbolika hitlera i trzeciej rzeszy.

Tak sobie pzejrzalem historie Torunia i musze powiedziec,ze troche wczesniej On istnial.
Krzyzacy postawili tutaj zamek ale nie bylo to szczere pole.

Na temat zacnosci Braci to w sumie Prusowie powinni sie wypowiedziec,no ale ich wycieto w pien.
No byl Grunwald ale czego tu sie czepiac.

A jak ktos chce pomniki to dobrze masz nr. konta wplace na ten szczytny cel pare Euro!:)

Gdzie ja napisalem ze,zalozyli ten zacny grod Prusowie!

beton
06-02-2008, 11:26
[quote=wontrupka;74186

Kurwa, opisac sie nie da, jak bardzo nie da sie z nimi zyc.Nawet jesli ktos jest spokojny czlowiek jak nasza Beton :p ( a wlasnie, tez masz takich sasiadow, nie?).
Bleee:confused:[/quote]

Wywolalas mnie do tablicy nietaktem bylo by nie odpowiedziec
najpierw przedstawie ci moj rasizm:
czarny+bialy+czerwony+zolty +kazdy inny odcien skory = czlowiek- a to brzmi dumnie
Do czego zmnierzam,otoz uwazam,ze rasy nie powinny sie mieszac,w imie zachowania czystosci tejze.
Natura rozdzielajac poszczegolne rasy oceanami lub gorami miala w tym jakis cel -pytanie jaki?,moim skromnym zdaniem bylo zachowanie czystosci ras
uzasadnienie: zaczene od banalu co wyjdzie ze skrzyzowania konia i krowy ????? zwykla hujnia -ani tego wydoic,ani na tym pojezdzic-
co wyskoczy ze skrzyzowania z pieknego czanoskorego Zulusa i przecudnej urody jasnowlosej Nordyczki i jeszcze po drodze´niech dopaprze sie przystojny Apacz--zgadnac nietrudno Forged:)(sory For)- taki jest wlasnie moj rasizm co nie znaczy ze pogardzam lub dyskryminuje inny kolor skory niz moj - mam wielki szacunek do calej ludzkosci

Jesli idzie o moich sasiadow- tak mieszkaja kolo mnie 3 rodziny tureckie i nie przeszkadzaja mi -Mendeles z gromadka chalasliwych ale bardzo grzecznych dzieci,jeszcze mi sie nie trafilo zeby ktores nie powiedzialo mi dzien dobry ( co czesto przytrafia sie tym naszym)
Barysz z zona (bylam na ich slubie i weselu) mlodzi kulturalni wyksztalceni ludzie )
Halil - no z tym sa czasami problemy,ale idzie sie z nim dogadac,jest troche zbyt krzykliwy i bije zone
-skad biora sie uprzedzenia do nacji do ras do religi,poprostu z braku tolerancji atakujemy sie wzajemnie od wiekow i kazdy powod jest dobry
-ryba powiedziala by tak ,,akcja rodzi reakcje,, i tak to zadzialalo
chrzescijanie zaatakowali islam -realcja islam atakuje chrzescijan
biali zatakowali czarnych -czarni atakuja bialych
- mozna by wyliczac bez konca

i tak wlasnie swiat sie kreci a my z nim:dance:

wontrupka
06-02-2008, 11:59
Betonku...ja, jak ty, spokojny czlowiek jestem, no moze na jezyk to tak nie za bardzo dam sobie nadepnac.Nie znosze sie wyklocac, upierdliwiac komus zycia, wole spokoj i tylko tego wymagam dla siebie od innych.
Moze i taki mam PECH, ze mieszkalam wsrod arabskich idiotow, bywa.
I jak jestem spokojna, tak mi troche nerwy lataly, jak kolejny jebany arabski sasiad przylatywal mi z ryjem, ze ja mam cicho byc, bo on ma pore modlow.A jak ja latalam, ze jest srodek nocy i jak tlucze swoja masywna zona o sciany przedpokoju to mi sie dziecko budzi, to mnie spuszczal na drzewo. I tlukl sobie dalej a policja miala to gdzies.Albo jak dzielilam ogrod z turecka rodzina, to mialam przeciw sobie dwie krzykliwe i liczne rodziny, bo za chuja nie chcialam zakladac naszemu psu do tego ogrodu ( podworka) kaganca i smyczy ( okaz lagodnosci, dog niemiecki, wszystko w tym temacie), ze jakis sniady gnojek kroil mojemu synowi sniadanie, a jego tatus zasmial mi sie w nos( Harz IV ), zebym nie robila z siebie takiego biedaka i nie rzucala sie o pare kromek chleba.
No moge tak jeszcze ze trzy strony.
Pech.

Georg
06-02-2008, 12:19
Beton i Wontrupka,
wspolczuje wam.
Mysle jednak,ze to nie problem rasy a kultury w ktorej czlowiek wyrosl.
Wyroslismy w kulturze zachodu i nie tolerujemy zachowan obcych.
Naturalnie,przybysze z Orientu maja ten sam problem.
Chodzi mi o to,ze to przybysze(goscie)powinni sie do nas dostosowac a nie odwrotnie.Tego ale trudno oczekiwac od nie wyksztalconego islamskiego plebsu.
Beton,
sama napisalas,ze ci wyksztalceni sa w porzadku.
Ostatnio rozwinela sie dyskusja o wydalaniu "kryminalnych"obcokrajowcow.Tak,ale oni maja w wiekszosci 2 obywatelstwa.Sami sobie jestesmy winni.Tych juz sie nie pozbedziemy.Multi-kulti sie nie sprawdzilo.

beton
06-02-2008, 12:27
nie to nie jest Pech - tylko ty taka przejmujaca jestes- a z tymi sniadaniami tez roznie sie dzialo moj synek do szkoly chodzil w polsce i takie przypadki nie byly odosobnione ale ja wzielam sie na sposob,zeby moje cherlawe dziecie najwieksze w klasie zdazylo przetracic ze dwie kromki - kroilam caly bochenek chleba przekladalam czym leci raz nawet zaplatal sie placek kartoflany i pakowalam do plecaka, trawalo to przez caly okres szkoly podstawowej -dzieciaki mialy ucieche a zyskalam ksywke mama chlebek:lol:

beton
06-02-2008, 12:45
Beton,
sama napisalas,ze ci wyksztalceni sa w porzadku.
Ostatnio rozwinela sie dyskusja o wydalaniu "kryminalnych"obcokrajowcow.Tak,ale oni maja w wiekszosci 2 obywatelstwa.Sami sobie jestesmy winni.Tych juz sie nie pozbedziemy.Multi-kulti sie nie sprawdzilo.

-za wydalaniem kryminalu tez jestem za a najchetniej odalabym ic w rece av -bo wychodze z zalozenia ze kraj w ktorym goscimy nalezy szanowac
-zachowanie bandyckie maj nie tylko islamisci
-co do winy - mieszkasz w niemczech wiec napewno wiesz dlaczego turcy maja obywatelstwo niemieckie i tureckie
ale moge powiedziec moze ktos nie wie
-po wojnie Niemcy zwrocily sie do narodow europy o pomoc w odbudowie kraju, na ten apel odpowiedziala tylko Turcja . Tysiace Turkow pracowalo przy odgruzowywaniu,w ramach wdzoiecznosci Niemcy popelnili zapis w konstytucji (nie bede sie sprzeczac moze to byl tylko dekret) ze tym ktorzy pomagali w odbudowie zostanie nadane obywatelstwo jak i ich potomkom,ze zawsze beda mieli zagwarantowana prace i pomoc panstwa -zauwaz ze w firmach oczyszczajacych miasta prym wida turcy
-Zapis ten w dzisiejszych czasach bardzo uwiera niemcow,dlatego tez Merkel tak bardzo lobbuje o przyjecie Turcji do UE bo to rozwiazuje problem turecki niemcom

a moze ja sie myle jak wiesz cos to podziel sie wiedza;)

Georg
06-02-2008, 18:37
-za wydalaniem kryminalu tez jestem za a najchetniej odalabym ic w rece av -bo wychodze z zalozenia ze kraj w ktorym goscimy nalezy szanowac
-zachowanie bandyckie maj nie tylko islamisci
-co do winy - mieszkasz w niemczech wiec napewno wiesz dlaczego turcy maja obywatelstwo niemieckie i tureckie
ale moge powiedziec moze ktos nie wie
-po wojnie Niemcy zwrocily sie do narodow europy o pomoc w odbudowie kraju, na ten apel odpowiedziala tylko Turcja . Tysiace Turkow pracowalo przy odgruzowywaniu,w ramach wdzoiecznosci Niemcy popelnili zapis w konstytucji (nie bede sie sprzeczac moze to byl tylko dekret) ze tym ktorzy pomagali w odbudowie zostanie nadane obywatelstwo jak i ich potomkom,ze zawsze beda mieli zagwarantowana prace i pomoc panstwa -zauwaz ze w firmach oczyszczajacych miasta prym wida turcy
-Zapis ten w dzisiejszych czasach bardzo uwiera niemcow,dlatego tez Merkel tak bardzo lobbuje o przyjecie Turcji do UE bo to rozwiazuje problem turecki niemcom

a moze ja sie myle jak wiesz cos to podziel sie wiedza;)
To nie calkiem tak.Przed kilku laty mieli jeszcze wylacznie obywatelstwo tureckie.Koalicja czerwonych z zielonymi wprowadzila mozliwosc "Einbürgerung",czyli nadania obywatelstwa niemieckiego urodzonym w Niemczech obcokrajowcom.Naturalnie musza o to wystapic.Zachowuja przy tym takze stare obywatelstwo.W Niemczech korzystaja z przywilejow obywatelskich ,ale obowiazki ,to juz nie dla nich.Teraz juz ich nikt nie moze deportowac.:(

Forged
06-02-2008, 18:38
Konkurs: należy przeczytać poniższy tekst i po przeanalizowaniu określić jaki kolor skóry mają "bohaterowie".

Do zaskakującej rozprawy ma dojść przed amerykańskim sądem w Miami. Dwóch nastolatków będzie sądzonych za spowodowanie śmierci swojego rówieśnika. Powodem zajścia była konsola PlayStation Portable.
Tragedia rozegrała się 27 grudnia. Siedemnastoletni James Felton-Maitland niósł swoją konsolę PSP z biblioteki do domu. Wtedy dwóch innych chłopców, Jamila "Jam" Brown oraz Keith Lebrone Goa, przewróciło go na ziemię i zaczęło bić. Napastnicy chcieli odebrać nastolatkowi drogocenny sprzęt.

Napadnięty nastolatek zdołał wyrwać się napastnikom i rozpoczął ucieczkę. Niestety, spanikowany nie zauważył nadjeżdżającej ciężarówki, która go potrąciła. Chłopak z ciężkimi obrażeniami ciała trafił do szpitala. Zmarł 5 stycznia.

Georg
06-02-2008, 18:47
Pierwszymi "Gastarbeiterami" nie byli Turcy.
Wlosi Hiszpanie i Portugalczycy byli pierwsi.
Z czasem przybywalo roboty a z powyzszych krajow juz nie przyjezdzali.Dopiero wtedy siegnieto po Turkow.Straszny blad, ale nie do naprawienia.

Thorunczyk
06-02-2008, 19:00
Oto prawdziwa historia:
Ugande w grudniu nawiedzily chorobska z dzuma wlacznie. (...)
Zaden z nich nie wspomnial slowem o pozbyciu sie pchel.

Twoim zdaniem jakie wnioski należy z tego wysnuć?
Że ich przywódcy są głupi?
Że chowaja naród w głupocie?
Nie szukajmy daleko - a korzystanie przez mieszkańców Polski (członka UE poniekąd) z usług egzorcystów? O czym to świadczy?
Te nasze duchy to jak te Ugandyjskie pchły...

menel
06-02-2008, 19:07
Konkurs: należy przeczytać poniższy tekst i po przeanalizowaniu określić jaki kolor skóry mają "bohaterowie".Do zaskakującej rozprawy ma dojść przed amerykańskim sądem w Miami. Dwóch nastolatków będzie sądzonych za spowodowanie śmierci swojego rówieśnika.
...

Odpowiedź : Kolor skóry jest porównywalnie istotny jak w sprawie poniżej :

http://www.tvn24.pl/12690,1536513,wiadomosc.html
Mężczyzna, który uprowadził, a potem zamordował swego ucznia, sam wskazał miejsce, gdzie ukrył ciało poszukiwanego dziecka. Okrutna zbrodnia tak zbulwersowała mieszkańców Wałbrzycha, że grozili Danielowi K. linczem.
Mężczyzna jest instruktorem karate. Sebastian był jego uczniem. Daniel K. zajęcia prowadził w miejscowym Centrum Kultury. Trenował młodzież społecznie.
:confused:

gnom49
06-02-2008, 20:00
Wontrupcio ja pamietam, pamietam i kiedys sie zbiore i Ci odpowiem.
Zadna ze mnie naziolka. Slowo.

Wiesz maja problemy,nie maja argumentow a ta ich czolowa kwoka napedza ten caly gwar!:)
Pozdrawiam normalnie i zdrowo myslacych!

Jakub Szela
06-02-2008, 20:47
Wiesz maja problemy,nie maja argumentow (...)
Pozdrawiam normalnie i zdrowo myslacych! Argumentów dostarczono ci w chuj albo i więcej, sęk w tym że jesteś na nie zaimpregnowany. Znasz stary dowcip o pająku i radzieckim uczonym?Radziecki naukowiec przeprowadzał badania nad pająkiem
1. Dzień - Wyrywa mu nogę i mówi: Pająk Idź - Pająk idzie.
Zanotował w kajecie, Po wyrwaniu pierwszej nogi pająk się porusza.
Przez kilka dni sytuacja się powtarza.
W 8 dniu wyrywa mu ostatnią nogę i mówi: pająk idź, pająk nie idzie, PAJĄK RUSZ SIĘ.
Brak reakcji.
Wkurzony odnotowuje w notatniku: Po wyrwaniu ostatniej nogi pająk ogłuchł. Wszyscy zgadzamy się że pająk nie chce iść, ale większość na forum twierdzi że to z powodu powyrywanych nóg, ty i Palma przekonujecie nas że powodem jest jego głuchota. Nie pieprz mi o poprawności politycznej, nie uważam się za poprawnego. Tu masz przykład co myślę na temat muslimów w Europie, ale nie jest to zdanie o nich wszystkich, tylko o tych którzy nie chcą przyjąć naszych norm i chcą urządzać Europę na własną modłę.
http://forum.nie.com.pl/showpost.php?p=25645&postcount=17
O cyganach też mógłbym wiele powiedzieć, mieszkałem kiedyś w pobliżu ich skupiska i wiem co potrafią. Jednak nie mam zamiaru generalizować, bo równocześnie zdaję sobie sprawę że nie wszyscy są tacy. Zaprowadziłbym cię do bloków tzw. "magistrackich" gdzie mieszkają sami Polacy, głównie "element", przekonałbyś się jacy zdolni potrafią być rodacy. Ciekawe co byś powiedział gdyby jakiś Niemiec na podstawie zachowań takiej społeczności oceniał wszystkich Polaków?
Chyba pora porzucić nadzieję że coś zrozumiesz.

menel
06-02-2008, 22:21
http://img119.imageshack.us/img119/933/bean5copygf 5.jpg

krisbaum
06-02-2008, 22:37
Do zaskakującej rozprawy ma dojść przed amerykańskim sądem w Miami. Dwóch nastolatków będzie sądzonych za spowodowanie śmierci swojego rówieśnika. Powodem zajścia była konsola PlayStation Portable.
Tragedia rozegrała się 27 grudnia. Siedemnastoletni James Felton-Maitland niósł swoją konsolę PSP z biblioteki do domu. Wtedy dwóch innych chłopców, Jamila "Jam" Brown oraz Keith Lebrone Goa, przewróciło go na ziemię i zaczęło bić. Napastnicy chcieli odebrać nastolatkowi drogocenny sprzęt.

Napadnięty nastolatek zdołał wyrwać się napastnikom i rozpoczął ucieczkę. Niestety, spanikowany nie zauważył nadjeżdżającej ciężarówki, która go potrąciła. Chłopak z ciężkimi obrażeniami ciała trafił do szpitala. Zmarł 5 stycznia.
Wstrząsający dowód. Wklej to samo o zuchwałych napadach na jubilerów w Niemczech i spytaj szwaba, jakiej jego zdaniem narodowości byli kradzieje :lol:

Thorunczyk
06-02-2008, 22:40
http://img119.imageshack.us/img119/933/bean5copygf 5.jpg

To dziadek Tuska??
:lol::lol:

menel
06-02-2008, 22:49
Wówczas nie było kolorowych zdjęć.
To modna ostatnio komputerowo-policyjna metoda wizualizacji procesu starzenia. Czy co tam :-)

beton
06-02-2008, 22:52
Wówczas nie było kolorowych zdjęć.
To modna ostatnio komputerowo-policyjna metoda wizualizacji procesu starzenia. Czy co tam :-)

jak to nie bylo ? a czarno biale to nie kolory:lol:

menel
06-02-2008, 22:54
Na drugie mam dalton.
Poza tym znieczulenie już dział i rozróżniam czcionki dopiero od sajzu 4.
Jeśłi się nie mylę.

samokrytyka
07-02-2008, 01:26
Ja i homoseksualizm, a to dobre. To nie tylko Ty tak myslisz, bo to wiekszosci Polakow sposob myslenia. Jesli nie warcze i ceglowkami nie rzucam w ich kierunku to z pewnoscia musze homo. Nie nie jestem homo.

Opanuj sie stara ruro wydechowa, co okres ciotek ma za soba, bo ci strzeli z rozhisteryzowania, a nie z samotnosci ta ostatnia komorka w mozgu.
Od kiedy przyznalas sie ze szlochalas na pogrzebie Popieluszki to wzgardzam takim glupim "toto" jak ty totalnie. Wiec sram na twoje sranie.
Spadaj!

Wiesz Pall Mall, jesteś prościejsza niż zwój drutu. Wiedziałam, że inteligencją nie grzeszysz, ale że takie dno... Zaskoczyłaś mnie :lol:

Czytać nie umiesz, a rozumieć to za chuja... Raz napisałaś w różowym wątku, że jesteś bardziej kolorowa niż tęcza, stąd też myślałam, żeś różowa, a nie zielono-brunatna. Przepraszam... :poke:

A jak ja myślę, to nawet nie potrafisz sobie wyobrazić... Zbyt wielkie klapki na oczach masz...

Co do starości, to da się żyć, 40 wiosen, nie tak źle, mam nadzieję, że Tobie też się uda. A co do rury to Twoją powinien ktoś przepchać, jakiś kamikadze, co by Ci szajba do pustego łba tak nie biła, a i woda sodowa z nosa nie ciekła.

Szlochałam na pogrzebie Popiełuszki. I co? Miałam się śmiać w głos? Jebnięta jesteś? Zabito człowieka w makabryczny sposób. Czy był czarny czy czerwony nie robiło różnicy. Ty się martwisz o walenie i ujadasz jak bura suka na ten temat zbierając petycje do chuj wie kogo, a jak ja szlocham nad straconym ludzkim życiem to jestem ''do pogardy''? ''Toto''? Masz zryta psychę Pall Mall to potęgi N-tej, ić się wypal...

I nie sraj na moje sranie, bo sraczki dostaniesz albo Ci robaki dupę wyżrą i będziesz srać mordą. Choć jak Ciebie czytam, zastanawiam się czy już do tego nie doszło...

samokrytyka
07-02-2008, 01:41
Wielkie slowa!Jestem pod wrazeniem!
Komu potakuje?:

W sumie to zal mi ciebie!
Nikt ci nie kocha prawda?
Nie przejmuj sie!:

Milego dnia!

Z prochu powstałeś i w proch się obrócisz, ale na pewno nie w ten wybuchowy, bo lont masz zbyt krótki... :lol: :lol: :lol:

Jakub Szela
07-02-2008, 05:30
(...)
Na temet zacnosci Braci to w sumie Prusowie powinni sie wypowiedziec,no ale ich wycieto w pien.
(...)
Ty chyba "Krzyżaków" Sienkiewicza jak podręcznik historii traktujesz? Wycieli wszystkich w pień, a później sami w polu zapierdalali? To primo, a secundo, to przypomnij sobie w jakim celu sprowadzono krzyżaków i kto to zrobił. To nie tak, że nasz Konrad pragnął chrystianizacji pogan. Chciał tylko cudzymi rękami pozbyć się uciążliwego sąsiada. Myślisz że jak by sam potrafił dać sobie z nimi radę to ich los byłby lepszy?

gnom49
07-02-2008, 07:56
Ty chyba "Krzyżaków" Sienkiewicza jak podręcznik historii traktujesz? Wycieli wszystkich w pień, a później sami w polu zapierdalali? To primo, a secundo, to przypomnij sobie w jakim celu sprowadzono krzyżaków i kto to zrobił. To nie tak, że nasz Konrad pragnął chrystianizacji pogan. Chciał tylko cudzymi rękami pozbyć się uciążliwego sąsiada. Myślisz że jak by sam potrafił dać sobie z nimi radę to ich los byłby lepszy?

Drogi Jacoppo!
Wyczuwam w twoim pisaniu ironie.
Tak naprawde to o co ci chodzi?
Twoje uczone pisanie ma jakis cel?
"Krzyzacy" jako film badzo mi sie podoba tak samo jako ksiazka!

Zakony Rycerskie byly badzo dobrze zorganizowane,mialy wlasna strukture,wlasne zaplecze,wlasna logistyke.
Prusowie nie byli im potrzebni do pracy w polu.
Zreszta chyba wiesz lepiej.
Ale zacni byli!

gnom49
07-02-2008, 07:59
Z prochu powstałeś i w proch się obrócisz, ale na pewno nie w ten wybuchowy, bo lont masz zbyt krótki... :lol: :lol: :lol:

Wielkie slowa!!!
A jakie madre!
A jakie glebokie!
Jestem pod wrazeniem doglebnym!
Nawet wybuchowym!

Thorunczyk
07-02-2008, 10:36
Ale zacni byli!

Ano byli zacni, bo oni założyli Toruń a nie Prusowie.
I tej historii nie da się zmienić.
Tam da ra dej!

samokrytyka
07-02-2008, 11:45
Ja bym ciebie zwykla mietlo podsumowala tak, zebys z zachwytu rozdzialwila swoja polska glupkowata gebe.

A Ty jaką/czyją głupkowatą gębę masz? Pewnie zakrytą białą płachtą z wysokim kapturem...
:miotacz:

Tylko lata temu slyszalam dobra rade : "nie rusz, bo smierdzi."

...prosze!

Nie, żeby było później na mnie! Sama się przyznała, że się prosi... :mrgreen:

gnom49
07-02-2008, 12:07
Ano byli zacni, bo oni założyli Toruń a nie Prusowie.
I tej historii nie da się zmienić.
Tam da ra dej!

No jak mowiles ze Prusowie!
Thorunczyk ty jestes madrym czlowiekiem?

Thorunczyk
07-02-2008, 12:22
No jak mowiles ze Prusowie!
Thorunczyk ty jestes madrym czlowiekiem?

Pisałem że Toruń założyli Wielcy Mistrzowie Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego.
O Prusach to TY pisałeś. Nie odwracaj kota ogonem!!!!! :mad:

ksionc
07-02-2008, 13:00
Krzyżak, naprawdę masz stalowe nerwy.

ks

gnom49
07-02-2008, 13:08
Krzyżak, naprawdę masz stalowe nerwy.

ks

A Tobie puszczaja?
Uwazaj na gacie, bo jak popuscisz,:) co to bedzie?:)
TY! ty tak masz od urodzenia? czy to jest nabyte?

ksionc
07-02-2008, 13:19
Już ci powiedziałem, żebyś spierdalał ciulu na kaczych łapach.

ks

gnom49
07-02-2008, 13:28
Już ci powiedziałem, żebyś spierdalał ciulu na kaczych łapach.

ks

No wiem!!!Ale chuj mnie to boli!!:)
Ty czemu masz takie jelopskie teksty?

Thorunczyk
07-02-2008, 14:51
Gnom - nie zaczynaj z Księdzem tylko mi sie tu wytłumacz - TY pisałes o Prusach - Toruń i Prusy? Dopiero po sekularyzacji Zakonu!
To były tereny Polskie! Łokietek pochodzi spod Inowrocławia!

Jakub Szela
07-02-2008, 15:08
Drogi Jacoppo.A to nie pisze się z jednym p? Dziękuje że nie "Drogi Yankele", tak naprawdę to nie jest moje imię, razem z nazwiskiem pożyczyłem od "upiora ze Smarzowej"(choć inicjały się zgadzają), to "ksywka" jeszcze z podstawówki. Zakony Rycerskie byly badzo dobrze zorganizowane,mialy wlasna strukture,wlasne zaplecze,wlasna logistyke.
Prusowie nie byli im potrzebni do pracy w polu.
Zreszta chyba wiesz lepiej.
Ale zacni byli!Zakon to zakon, ale zdaje się że Krzyżacy utworzyli własne państwo? Chcesz powiedzieć że ziemia leżała w nim odłogiem, i dopiero później zaczęli ją uprawiać osadnicy z Niemiec. Coraz bardziej mnie rozbawiasz, ciekawe czemuż to język pruski funkcjonował jeszcze wśród gminu do XVI wieku skoro według ciebie wszystkich Prusów wybito? Czy Krzyżacy byli zacni? Nie wiem o co ci chodzi, pewnie o mało szlachetne(patrząc na to oczyma współczesnych nam ludzi)sposoby podboju tych ziem. Już ci pisałem, gdybyśmy MY SAMI potrafili te ziemie podbić los Prusów pewnie nie byłby lepszy. Jeśli zaś chodzi ci o organizację państwa, zarządzanie nim, waleczność rycerzy - tak, byli w tym zacni. Thor pisze że Toruń to polskie ziemie. Oczywiście! Jakże inaczej mogliby Krzyżacy dostać ziemię chełmińską jeśli nie od zarządzającego nią. Pragnąłbym również przypomnieć że okres wojen zaczął się w XIV wieku, Łokietek w 1308 traktował ich jako sprzymierzeńców (chyba wrogów by o pomoc nie prosił). Dopiero zagarnięcie Gdańska z przyległościami, zmieniło sytuację.

gnom49
07-02-2008, 19:11
A to nie pisze się z jednym p? Dziękuje że nie "Drogi Yankele", tak naprawdę to nie jest moje imię, razem z nazwiskiem pożyczyłem od "upiora ze Smarzowej"(choć inicjały się zgadzają), to "ksywka" jeszcze z podstawówki. Zakon to zakon, ale zdaje się że Krzyżacy utworzyli własne państwo? Chcesz powiedzieć że ziemia leżała w nim odłogiem, i dopiero później zaczęli ją uprawiać osadnicy z Niemiec. Coraz bardziej mnie rozbawiasz, ciekawe czemuż to język pruski funkcjonował jeszcze wśród gminu do XVI wieku skoro według ciebie wszystkich Prusów wybito? Czy Krzyżacy byli zacni? Nie wiem o co ci chodzi, pewnie o mało szlachetne(patrząc na to oczyma współczesnych nam ludzi)sposoby podboju tych ziem. Już ci pisałem, gdybyśmy MY SAMI potrafili te ziemie podbić los Prusów pewnie nie byłby lepszy. Jeśli zaś chodzi ci o organizację państwa, zarządzanie nim, waleczność rycerzy - tak, byli w tym zacni. Thor pisze że Toruń to polskie ziemie. Oczywiście! Jakże inaczej mogliby Krzyżacy dostać ziemię chełmińską jeśli nie od zarządzającego nią. Pragnąłbym również przypomnieć że okres wojen zaczął się w XIV wieku, Łokietek w 1308 traktował ich jako sprzymierzeńców (chyba wrogów by o pomoc nie prosił). Dopiero zagarnięcie Gdańska z przyległościami, zmieniło sytuację.

Wiem kim byla Jakub Szela.Chcesz wykladu czy wystarczy ze,powiem bunty chlopskie?

Jacopo!Tak troche" zwloszczylem "cie bardziej
Masz dziwna wlasciowsc przypisujesz mi wiecej niz powiedzialem.I nic nie chce powiedziec!Jestem pelen podziwu dla organizacji Zakonow Rycerskich!

Nigdy nie negowalem ze Torun nie byl polskim miastem!

Bitwa pod Plowcami 1331 roku w wykonaniu Lokietka,byla tego wybitnym przykladem.
Wedlug ciebie dlaczego istnieje jezyk np. kaszubski?

Thorunczyk
07-02-2008, 19:37
Nigdy nie negowalem ze Torun nie byl polskim miastem!

Ale Toruń NIGDY nie był Polskim miastem!
To źle, że nie negowałeś!
Toruń był Polską wsią, konkretnie Stary Toruń - Toruń dostał prawa miejskie w 1233 roku, 2 lata po zajęciu przez Krzyżaków!

gnom49
07-02-2008, 19:45
Ale Toruń NIGDY nie był Polskim miastem!
To źle, że nie negowałeś!
Toruń był Polską wsią, konkretnie Stary Toruń - Toruń dostał prawa miejskie w 1233 roku, 2 lata po zajęciu przez Krzyżaków!

No Qrwa Thor!zalamujesz mnie jestes za dokladny!:)
Mamy tu o Krzyzakach czy o miescie czy wsi?

Dobrze ze nie jest zydowski bo juz mielibysmy po ptakach,trzeba by bylo oddac!

Thorunczyk
07-02-2008, 19:56
Nie zaczynaj z żydami!!!

Jakub Szela
07-02-2008, 20:16
Chcesz wykladu czy wystarczy ze,powiem bunty chlopskie?
(...)
Bitwa pod Plowcami 1331 roku w wykonaniu Lokietka,byla tego wybitnym przykladem.
Wedlug ciebie dlaczego istnieje jezyk np. kaszubski?Dziękuję za wykład, wystarczy. Czego przykładem była ta bitwa, bo tym razem ja nie nadążam? Tylko mi nie pisz że język kaszubski istnieje bo Kaszubów powybijano!

ryba
07-02-2008, 20:32
jak to nie bylo ? a czarno biale to nie kolory:lol:

Nie, cholera jasna !!!
Bialy jest mieszanina wszystkich barw, a czarny jest brakiem swiatla.
W bialym pigmencie zawarte sa substancje odbijajace wszystkie kolory, w czarnym - pochlaniajace swiatlo. Sadza na ten przyklad przykladny. W bialym , na ten przyklad kosc sloniowa, albo tytan. Tez na ten przyklad.
Jest tez biel kastylijska, czyli brudna. Zolto - szara jakas... Bo Izabella Kastylijska obiecala, ze bielizny nie zmieni, poki Maurow nie przegoni. I... slowa dotrzymala... Lo matkobosko!!!
Ale sztuka pacykowania przynajmniej jej cos zwdziecza :) Dobrze, ze pigment pod tytulem biel kastylijska nie wymaga stosownego zapachu... ( Niech ktos mi poda epilimme, bo zemdleje!!!)
No... a po przerwie mozemy wrocic do tematu.
Mam nadzieje, ze emocje opadly?

Jakub Szela
07-02-2008, 20:47
Jakie emocje, Ryba? Mnie to bawi, z reguły zadowalam się czytaniem tego co piszą inni, dzięki Gnomowi mam więcej rozrywki.

ryba
07-02-2008, 20:59
Jakie emocje, Ryba? Mnie to bawi, z reguły zadowalam się czytaniem tego co piszą inni, dzięki Gnomowi mam więcej rozrywki.

Qba, czy Ciebie pytal kiedys ktos o cos cos?
(taki cytacik z filmu:))
Ja nie o Tobie, kochanienki...

Jakub Szela
08-02-2008, 04:39
Ech nieważne, napijmy się...:drink:

gnom49
08-02-2008, 10:35
Dziękuję za wykład, wystarczy. Czego przykładem była ta bitwa, bo tym razem ja nie nadążam? Tylko mi nie pisz że język kaszubski istnieje bo Kaszubów powybijano!

Nie dziekuj za cos czego nie otrzymales!Wykladu nie bylo!To za co dziekujesz?

Bitwa pod Plowcami jest przykladem na rozwoj "zacnosci "Braci.
Zaczeli wyciagac lapska po coraz wiecej i musieli po nich dostac.

Z tym jezykiem kaszubskim ,to mnie zalamales.Ponoc jestes inteligentny.
Lubisz manipulowac?:)

Jakub Szela
08-02-2008, 12:46
Chcesz wykladu czy wystarczy ze,powiem bunty chlopskie?
Wystarczy, daruj sobie wykład. Teraz lepiej?
Wedlug ciebie dlaczego istnieje jezyk np. kaszubski?Zamiast odpowiedzieć czemuż to język pruski funkcjonował jeszcze wśród gminu do XVI wieku skoro według ciebie wszystkich Prusów wybito?sam zadałeś pytanie, stąd i moja "odpowiedź".Tylko mi nie pisz że język kaszubski istnieje bo Kaszubów powybijano! Według mnie język kaszubski istnieje bo ciągle żyją ludzie którzy go używają i chcą używać.Zasięg jego występowania stale jednak się kurczy, mimo iż istnieją szkoły gdzie dzieci się go uczą, są audycje radiowe i telewizyjne w tym języku.
Z językiem Pruskim było podobnie, istniał dopóki byli ludzie którzy chcieli go używać, nie poddawali się germanizacji (sprawdziłem, ostatni człowiek który się nim posługiwał umarł w XVII wieku). Jak się to ma do twojego twierdzenia że Krzyżacy podczas podboju ziem Prusów dokonali ich całkowitej eksterminacji? Podbój pruskich plemion zakończył się pod koniec XIII wieku, to kto według ciebie używał tego języka przez te lata? Teraz już wiesz czemu nie mogę się zrewanżować i napisać?Ponoc jestes inteligentny.

menel
08-02-2008, 12:53
Według mnie język kaszubski istnieje bo ciągle żyją ludzie którzy go używają i chcą używać.Zasięg jego występowania stale jednak się kurczy, mimo iż istnieją szkoły gdzie dzieci się go uczą, są audycje radiowe i telewizyjne w tym języku.

Jakby ktoś chciał próbki, to proszę link do Radio Kaszebe :
http://www.radiokaszebe.pl/index.php?strona=slucha j

Thorunczyk
08-02-2008, 13:15
Lepi jadźta do Chałmży - dostanieta wody z fiutem i fertych.
:)

gnom49
08-02-2008, 13:17
Wystarczy, daruj sobie wykład. Teraz lepiej?Zamiast odpowiedzieć sam zadałeś pytanie, stąd i moja "odpowiedź".Według mnie język kaszubski istnieje bo ciągle żyją ludzie którzy go używają i chcą używać.Zasięg jego występowania stale jednak się kurczy, mimo iż istnieją szkoły gdzie dzieci się go uczą, są audycje radiowe i telewizyjne w tym języku.
Z językiem Pruskim było podobnie, istniał dopóki byli ludzie którzy chcieli go używać, nie poddawali się germanizacji (sprawdziłem, ostatni człowiek który się nim posługiwał umarł w XVII wieku). Jak się to ma do twojego twierdzenia że Krzyżacy podczas podboju ziem Prusów dokonali ich całkowitej eksterminacji? Podbój pruskich plemion zakończył się pod koniec XIII wieku, to kto według ciebie używał tego języka przez te lata? Teraz już wiesz czemu nie mogę się zrewanżować i napisać?

A tego jezyka uzywali Ci ktorzy przyjeli,z wlasciwa pokora wiare slusznie objawiona im przy pomocy miecza takiego jak ma Thor.

Thorunczyk
08-02-2008, 13:29
A tego jezyka uzywali Ci ktorzy przyjeli,z wlasciwa pokora wiare slusznie objawiona im przy pomocy miecza takiego jak ma Thor.

Oni mówili tylko w kółko:
"Ich weißt nicht"

Jakub Szela
08-02-2008, 14:55
A tego jezyka uzywali Ci ktorzy przyjeli,z wlasciwa pokora wiare slusznie objawiona im przy pomocy miecza takiego jak ma Thor.Gdybyś znał mnie lepiej to wiedziałbyś że trudno mnie podejrzewać o sympatię dla tej wiary i sposobów jej krzewienia w Europie i na świecie. Tobie się zdaje że ci mnisi sprzed wieków budzą moją sympatię? Nie, nie budzą, "zwisają mi jak kilo kitu na agrafce". Chciałem tylko żebyś w ich ocenie przestał kierować się stereotypami rodem z powieści H.S. Nie wiem w ogóle czemu ten temat zabłądził na rozmowy o "multikulti", przecież Krzyżacy nie byli murzynami, ani cyganami (ani twoimi ulubieńcami-już ty wiesz kim), byli również reprezentantami tej samej religii co panująca w Polsce.

gnom49
08-02-2008, 18:07
Gdybyś znał mnie lepiej to wiedziałbyś że trudno mnie podejrzewać o sympatię dla tej wiary i sposobów jej krzewienia w Europie i na świecie. Tobie się zdaje że ci mnisi sprzed wieków budzą moją sympatię? Nie, nie budzą, "zwisają mi jak kilo kitu na agrafce". Chciałem tylko żebyś w ich ocenie przestał kierować się stereotypami rodem z powieści H.S. Nie wiem w ogóle czemu ten temat zabłądził na rozmowy o "multikulti", przecież Krzyżacy nie byli murzynami, ani cyganami (ani twoimi ulubieńcami-już ty wiesz kim), byli również reprezentantami tej samej religii co panująca w Polsce.

Nigdy Cie nie podejrzewalem o takie zboczenia:)no jak sympatia do czarnych daj!
Tych multikulti mamy w kazdym watku.Cos trzeba z tym zrobic!:)
Albo nie robic nic bo to chyba wazny temat!

Forged
09-02-2008, 10:23
Hej obrońcy "praw człowieka" i krzewiciele wielokulturowych (kolorowych) społeczeństw. Mam pytanie: czy stworzenia, które praktykują stadnie (kurwa SPOŁECZNIE) opisane poniżej zachowania zasługują na miano LUDZI ?

Co roku na świecie tysiące kobiet są mordowane za "splamienie honoru" rodziny. Tak giną już nie tylko dziewczyny z zacofanych wiosek w krajach muzułmańskich, ale coraz częściej mieszkanki europejskich i amerykańskich metropolii

- Dostała to, na co zasłużyła. Ta dziwka ośmieliła się żyć jak Niemka - tak turecki nastolatek w jednym z niemieckich gimnazjów skomentował zabójstwo Hatin Surucu, które w 2005 r. wstrząsnęło Niemcami.

23-letnia Hatin wyszła z domu po telefonie krewnego, który poprosił, żeby wyszła na przystanek. Tam została zastrzelona, za to, że rozwiodła się z wybranym przez rodzinę mężem, za którego wydano ją siłą w wieku 16 lat. Kiedy na dodatek rozpoczęła studia i związała się z Niemcem, rodzina wydała wyrok i wyznaczyła kata: 18-letni brat kilka razy strzelił jej w głowę. Został skazany na dziewięć lat.

Tylko w ciągu czterech pierwszych miesięcy 2005 r. w Berlinie "honorowo" zamordowano sześć kobiet. Dwie zadźgano na oczach ich dzieci (ku przestrodze), dwie zastrzelono, jedną uduszono, jedną utopiono.

Berlin nie jest wyjątkiem. W 2004 r. dziewczynę z Darmstadt bracia zatłukli kijem hokejowym, bo przespała się z chłopakiem, rok wcześniej w Tybindze ojciec zabił 16-letnia córkę, bo poszła na randkę.

W sumie według obrońców praw kobiet z organizacji Terre des Femmes od 1996 r. w Niemczech w zabójstwach honorowych zginęło co najmniej 40 kobiet.

Zabójstwa honorowe w krajach Bliskiego Wschodu, Południowej Azji czy w Indiach to codzienność. Dziewczyny są mordowane przez ojców, braci i wujów za splamienie honoru rodziny.

Splamić honor można na wiele sposobów - najczęściej przez utratę dziewictwa przed ślubem, przy czym wystarczy samo podejrzenie, że tak się stało. A o to nietrudno - wystarczy spotkać się z chłopakiem poza domem i czujnym spojrzeniem rodziców albo odrzucić wybranego przez nich narzeczonego.

Zdarzają się też morderstwa z jeszcze bardziej błahych powodów, jak zdjęcie hidżabu (muzułmańskiej chusty) czy zbyt swobodny styl życia.

Zabójstwa honorowe nie mają żadnych źródeł w islamie. Koran przewiduje kary za cudzołóstwo rozumiane jako zdrada i wszelki seks pozamałżeński, jednak Allah nakazał muzułmanom karać oboje sprawców, i to wyłącznie wtedy, jeśli cudzołóstwo zostało potwierdzone przez czterech męskich świadków.

Jednak praktyka jest zupełnie inna. Czasem do zniesławienia dziewczyny, a przez to całej rodziny, wystarczy jej zdjęcie w telefonie komórkowym chłopaka albo zadedykowana jej piosenka w radiu.

Zabiłeś? Odetchnij, zapal sobie

Ponieważ zabójstwa honorowe wywodzą się z dawnych tradycji plemiennych, a nie muzułmańskich, nie pomaga potępianie ich przez religijne autorytety świata islamu. Wśród społeczeństw Bliskiego Wschodu, Azji Południowej czy Indii panuje niemal pełne społeczne przyzwolenie na takie morderstwa.

Informacje o nich są kwitowane małymi notkami w lokalnej prasie, a zapytani o opinię mieszkańcy Kairu, Damaszku czy Stambułu bez wahania odpowiadają: jeśli splamiła honor rodziny, zasłużyła na śmierć.

Nawet młodzi, dobrze wykształceni ludzie, pytani, co zrobiliby, gdyby ich siostra uciekła z chłopakiem, mówią, że byliby gotowi zabić. - Wiem, że ty tego nie rozumiesz, ale dla nas kobieta to nasz honor. Jeśli go splami, nie mamy wyjścia, bo mężczyzna bez honoru jest nikim. - tłumaczy mi Muhammad, informatyk z Damaszku. - Nie wyobrażam sobie, żebym mógł zabić siostrę, ale też nie wiem, jak miałbym dalej żyć, gdyby zrobiła coś takiego rodzinie - mówi.

Zaher, właściciel restauracji w centrum miasta, przekonuje mnie, że także dla sprawców takie zabójstwa to trudna sprawa. - Myślisz, że łatwo jest zabić siostrę albo córkę? To prawdziwy koszmar, ale czasem po prostu inaczej się nie da.

Zabójstwo zwykle jest popierane przez całą rodzinę, także kobiety. Do wykonania zadania wybiera się najmłodszego brata ofiary, bo jako nieletni dostanie mniejszą karę. Jednak nawet dorosłemu zabójstwo zwykle uchodzi prawie na sucho - idzie do więzienia na kilka miesięcy, czasem wystarczy grzywna.

Za to po wyjściu z więzienia dla rodziny i znajomych jest prawdziwym bohaterem. Według Human Rights Watch w krajach muzułmańskich "kiedy taki człowiek zgłasza się na policję, nie ma się czego bać. Policjant, poklepie go po ramieniu i da mu papierosa, żeby się uspokoił".

Całość tu: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75477,4846283.html? as=1&ias=2&startsz=x

Forged
09-02-2008, 10:41
Natknąłem się na "fajną" fotografię wyróżnioną w tegorocznej edycji World Press Foto.
Małpy niosą małpę

http://bi.gazeta.pl/im/9/4910/z4910669X.jpg

Język polski nie oddaje jednak tego co chciałbym napisać.

Stock of monkeys carrying great APE.

gnom49
09-02-2008, 11:18
Dwa zajebiste posty.Szkoda ,ze niewiele dotrze do wspolczytaczy!

menel
09-02-2008, 11:24
Język polski nie oddaje jednak tego co chciałbym napisać.

Stock of monkeys carrying great APE.

To może ja spróbuję :

Ułamkowa różnica w genotypie?

Thorunczyk
09-02-2008, 12:24
Dwa zajebiste posty.Szkoda ,ze niewiele dotrze do wspolczytaczy!

No - podziel się z nami - co dotarło w takim razie do Ciebie??
Mówię Ci Gnom - prostuj, prostuj sie chłopie, bo dostaniesz garbu.

gnom49
09-02-2008, 12:29
No - podziel się z nami - co dotarło w takim razie do Ciebie??
Mówię Ci Gnom - prostuj, prostuj sie chłopie, bo dostaniesz garbu.

Jak tak patrze na tego goryla wyprostowanego to wiem,ze on napewno nie bedzie mial juz garba!:)
Widzisz do czego prowadzi brak tolerancji.
TY bys ladniej wygladal w tym plaszczyku!
No ale niech powiedza co zrobila im ta malpka?Zeby tak zgodnie z teoria Tow.Darwina traktowac starszych braci!!!
Widzisz??No!!!

Thorunczyk
09-02-2008, 12:53
No ale niech powiedza co zrobila im ta malpka?Zeby tak zgodnie z teoria Tow.Darwina traktowac starszych braci!!!
Widzisz??No!!!

Tendencyjny jesteś.
Jak my w europie zabijamy świnie i krowy, cielęta (malutkie takie), owieczki i szereg innych ślicznych i miłych zwierzat - w Afryce nie opisuja tego w swych gazetach.
Nikt też nie kpi, że zabijamy starszych braci.
Widzisz??No!!!

Forged
09-02-2008, 13:38
Walnięty Thoruńczyk jesteś jeśli nie widzisz różnicy między zwierzętami hodowlanymi a naczelnymi, i to jeszcze tak rzadkiego gatunku jakim jest srebrny Goryl Górski.
I na dodatek tendencyjny. Ot jak i większa część towarzycha siedzącego tutaj. Banda wzajemnej adoracji pozująca na postępową lewicę a tak naprawdę będąca zgromadzeniem libertynów zachłystujących się swoją bluzgającą erudycją w postaci nieobliczalnej ilości "kurew" "chujów" itp - bo wolno; w czym szczególnie wydatna jest niejaka Samarypanka, która wraz z Wymiatarą jest tak postępowa że w rodzinie będzie miała szwagra, zięcia, synową* (niepotrzebne skreślić) w postaci byka, ogiera, krowy albo innego zwierzaka :) Najlepiej szlachetnej, czystej krwi arabskiej :)

Jakub Szela
09-02-2008, 14:52
To nie Toruńczyk jest walnięty, to wam (Palma, Gnom, ty) wydaje się że jesteście nieomylni i poznaliście prawdy objawione. Tobie się zdaje że on broni tych pojebów co zamordowali własną siostrę? Pierdolicie o pojebanych genach, itp. Ofiara chciała się integrować z zachodnią kulturą, też miała zjebane geny? Też uważam że nie powinno się wpuszczać do Europy nikogo, kto nie chce przystosować się do panujących tu zwyczajów i norm, kolor skóry lata mi wiesz gdzie. Palma pieprzy o genetycznym upośledzeniu umysłowym czarnych, o.k. W przeciwieństwie do niektórych którzy się mają za geniuszy, ja mogę powtórzyć za Sokratesem jego słowa, bo nie uważam się za nieomylnego. Tyle że nie przedstawia mi się dowodów, a tylko manipuluje podając wygodne fakty. Czy ja gdzieś zanegowałem podawane przez nią i innych newsy? Nie, poddaję tylko w wątpliwość wnioski jakie się z tych faktów wyciąga. Udowodnij mi doświadczalnie, być może zmienię zdanie. Weź 1000 malutkich murzyniątek i tyleż samo białych sierotek, zapewnij im takie same warunki do życia i zdobycia wykształcenia i dopiero gdy wyniki w obydwóch grupach będą różniły się znacząco będziesz miał prawo pieprzyć o ich ociężałości umysłowej, lenistwie etc. Wy wolicie "argumenty" w stylu:"Czemu czarni w USA mimo możliwości jakie daje im państwo, powielają biedę rodziców, nie kształcą się, wybierają drogę przestępstwa?"
Kurwa, a czemu w polskich rodzinach z marginesu społecznego dzieci powtarzają błędy rodziców? PRL i III RP też im kurwa dawało szanse, no nie? Wychowanie, środowisko, wzorce-to jest moja odpowiedź, tak w jednym jak i w drugim przypadku. A wy dalej że pająk ogłuchł.

beton
09-02-2008, 16:37
a nie ponmyslalas Palmelo,ze te dzikie i wstrwtne zachowanie ci czarnoskorzy odziedziczyli po swoich przodkach tzn bialch panach wlascicielach plantacji,ktorzy gwalcili zniewolone murzynki - gen zla jest dziedziczny
pozatym takie zwyrodnialstwo panuje tez wsrod bialych -moglabym rowniez podac do tego linki ale jakos nie lubie sensacji tego typu

Thorunczyk
09-02-2008, 16:47
No dobra Palmela - mamy obraz nędzy i rozpaczy, zżerania małp na obiad, gwałtów i morderstw oraz wszelkiego bestialstwa, wirusów i wszelkiego choróbska a do tego totalnej głupoty i wad genetycznych.
Wszystko to mieści biedna Afryka.
Ale co dalej? Co TY o tym myslisz?
Przedstawiłas nam sytuację - OK, ale co w związku z tym?
Należy wszystkich czarnych eksterminować?
Przeprowadzic dywanowe naloty napalmem?
Czy może należy tym ludziom pomóc?
Bo to nadal są ludzie.

gnom49
09-02-2008, 17:16
No dobra Palmela - mamy obraz nędzy i rozpaczy, zżerania małp na obiad, gwałtów i morderstw oraz wszelkiego bestialstwa, wirusów i wszelkiego choróbska a do tego totalnej głupoty i wad genetycznych.
Bo to nadal są ludzie.

I niech zyja sobie u siebie!Wybuduja
szkoly,uniwersytety,odwodnia kopalnie zlota w RPA bo jak pognali bialych to nie bardzo im idzie to odwadnianie,Zimbabwe niech zacznie produkowac zywnosc w takiej ilosci jak robili to biali wyzyskiwacze,dopoki jebniety Mugabe ich nie pognal.a teraz nie maja co jesc.
Nie wpadles na to,ze dla niektorych jest lepiej aby ktos ich gnal do roboty,wybudowal im szkoly,uniwersytety,wlaczyl i nauczyl obsugiwac pompy w kopalniach,traktory to sa maszyny rolnicze pracujace w polu do ktorych trzeba wlac paliwo,wymienic olej jakis przeglad,srubke dokrecic,a nie jako nosiciel dzialka GSz23.
Dawna Rodezja to pod wzgledem urodzajnosci gleb jeden z najbardziej zyznych obszarow na swiecie.

Pokaz mi JEDNEGO polityka na poziomie swiatowym ktory dowodzi swoim Panstwem w Afryce.Tam kazdy jest albo dyktatorem albo bardzo chce nim zostac.Tam nie ma czegos takiego jak kultura polityczna styl rzadzenia.

Oni jakos nie maja skrupolow mordowac swoich ziomkow bo on tutsie a ten to qrwa zulu czaka,Jada po calosci a ONZ jescze wysyla pomoc aby mieli sily napierdalac sie dalej.To agresja to od tych gwalcicieli bialych sie wziela?Jak w liscie ktos babke w buszu zgwalcil'i teraz on jest zly.
Taka jest ich natura.Dla nich wyciac wisoke tutsi to jak dla nas flaszke smakowitej Wyborowej wypic ,no mamy taka nature,my jestesmy z tego slynni,a oni z tego ze,morduja dla mordu i nikt nad tym nie moze zapanowac.
Jak zakonnica wyjdzie na droge to tez ja zabija chociaz ona przez 30 lat pracowala w szpitalu i leczyla tych pojebow.
Napalm pomoze.
Niech siedza u siebie.
A my im jakiegos czolga sprzedamy za diamenty pero via Asterdam!!!:)

My sie przejmujemy rasizmem? antysemityzmem?Tam jest dopiero chujnia.Siasiad sasiada szlachtuje,bo jakies inne plemie!No dajcie spokoj my to z naszymi izmami jestesmy w przedszkolu.

Jakub Szela
09-02-2008, 18:12
To juz Ci odpowiadam.
Pomiedzy malymi dziecmi nie ma roznicy. Ucza sie z tych samych ksiazek w tych samych klasach z roznych rodzin, niewazne czy bogatych czy biednych i ida leb w leb.
Zdarzaja sie odchylki od normy, wiadomo, ale tych nie biore pod uwage, bo mowimy o wiekszosci.

Roznice u dzieci zaczynaja sie uwidzaczniac drugiej czesci podstawowki. Czarni nie chwytaja. Problemy sprawiaja im zwykle matematyczne dzialania. I do tego calkowity brak dyscypliny.
Organizuja sie w grupy, jak w stada dziekie zwierzeta i tak jak z malymi drapieznym zwierzatkiemi, trzeba sie miec na bacznosci
Najczesciej na boisku szkolnym, albo w toalecie gwalca male dziewczynki nie przebierajac w kolorze. Te czarne kilkunastoletnie wilczki gwalca celem zaspokojenia swoich potrzeb:

(...)
To daje do myslenia.Jednak nie chcesz przyjąć do wiadomości że mogę mieć rację i winne są,Wychowanie, środowisko, wzorce-to jest moja odpowiedźa nie geny? W latach 70 gdy maiłem naście lat, słyszałem o rówieśniku który zgwałcił własną siostrę, miała 3 lata. Jak myślisz jego przodkowie byli czarni? Niedawno prawie zakatowano na śmierć chłopaka który wracał z ojcem od lekarza(chłopak choruje na raka), długo leżał w śpiączce, napastnicy nawet go nie znali. W każdym większym polskim mieście są "dzielnice cudów" gdzie lepiej uważać gdy się napotka tubylców, zaręczam że nie czarnych. Dalej przekonujesz mnie że "pająk nie chodzi", ale ja już o tym wiem. Dlaczego upierasz się że to powód głuchoty, a nie braku nóg?

Thorunczyk
09-02-2008, 19:40
Napalm pomoze.

No proszę - Gnom juz sie określił.
teraz Ty Palmela. czas na Ciebie.

Palmela
09-02-2008, 20:47
Bo to nadal są ludzie.
Ach skadze. Czarni tacy jacy sa sa potrzebni i zostana wykorzystani przez wladze polityczno-religijne czyli zydowsko-papieskia mafie.
Jesli w tym czasie po przeczytaniu tych slow chcesz zakreslic kolko na moim czole to zastanow sie tylko dlaczego i jak to sie stalo, ze mniej wiecej w tym czasie kazdy z krajow 1-go swiata podjal sie polityki multi-culti na szeroka skale czyli sprowadzanie ludzi z III swiata..
W mediach ciagle wypowiadaja sie ekonomisci, politycy, socjolodzy, psycholodzy i roznego sortu specjalisci, ze emigracja dla ekonomii to pobudzajacy do zycia zastrzyk.
Tylko dlaczego w Japonii ekonomia
nie potrzebuje kolorowych milionow rak, tysiaca rak (a serce bije jedno :lol:).?
To nie czarni sa w opalach.

do betonki:
Nikt nie gwalcil i nie chce gwalcic czarne dziury. Bodajze w ubieglym roku w Stanach nie bylo ani jednego gwaltu bialego na czarnej.
Kosciol zachecal do rypania miedzyrasowego, bo dziecko z niewolnica jest niewolnikiem.
I gdyby nie czarni, kolorowi z Ameryk i narod Zablockich madrych po szkodzie to katolicyzm bylby juz od dawna wywolujacym ciary koszmarnym wspomnieniem

Jakub Szela
09-02-2008, 21:03
Dobra, a co z Kubą (kraj Fidela, nie Szela)? Ponad 60% kolorowych(mulaci i czarni), a przestępczość niska? Jeżeli już to najwyżej ręcznik na plaży, albo cyfrówkę ci zajumają, ale to raczej wina "systemowego dobrobytu" i kiepskiego zaopatrzenia, nie genów. Dlaczego twoja teoria nie chce się tu sprawdzać?

beton
09-02-2008, 21:11
nie wiem dlaczego tobie Palmelo czarni tak bardzo uwieraja (pewnie cos osobistego)
jesli tak jest jak piszesz,ze czarni to zlo tej ziemi,ze sa zagrozeniem dla bialego czlowieka (rasa panow)
to moze teraz powiesz jak rozwiazalabys ,,problem murzynski,,

nie tak dawno byl taki jeden Adolfo co rozwiazal pewna uwierajaca mu kwestie------------ tez byl z rasy panow

Palmela
09-02-2008, 21:19
Dobra, a co z Kubą (kraj Fidela, nie Szela)?

Ponad 60% kolorowych(mulaci i czarni), a przestępczość niska? Jeżeli już to najwyżej ręcznik na plaży, albo cyfrówkę ci zajumają, ale to raczej wina "systemowego dobrobytu" i kiepskiego zaopatrzenia, nie genów. Dlaczego twoja teoria nie chce się tu sprawdzać?
Skad to wiesz?
Byles tam?

Kazimierz Klimowicz
09-02-2008, 21:37
Może jakieś niemałpy chcą tę małpę - do Zoo? i zapłacili za to.
Może powiozą tego chwata w inny rejon, gdzie będzi bezpieczniejszy od ludzi i będzie mieć lepsze warunki bytowania. Może schwytali go dla ratowania jego życia zagrożonego przez jakiegoś pasożyta, wirusa, czy inną z chorób trapiących dość licznie żyjące swobodnie zwierzęta, może .... któż to wie.http://airbot.net/forum/img/smilies/down.gif (javascript:paste_strinL(':down:',3,'','',''))/moż na coś na ten temat przeczytać np. w 'Ogarach z Bafut". Autor Gerald Durrell - to głośny łowca zwierząt afrykańskich dla brytyjskich ogrodów w XX w./

ryba
09-02-2008, 22:04
(...)jak to sie stalo, ze mniej wiecej w tym czasie kazdy z krajow 1-go swiata podjal sie polityki multi-culti na szeroka skale czyli sprowadzanie ludzi z III swiata..
W mediach ciagle wypowiadaja sie ekonomisci, politycy, socjolodzy, psycholodzy i roznego sortu specjalisci, ze emigracja dla ekonomii to pobudzajacy do zycia zastrzyk.
To tania sila robocza. Ale... byc moze jest wazniejsza inna kwestia:
przepasc miedzy bogata polnoca i biednym poludniem juz od dawna jest powodem do przynajmniej powaznego zaniepokojenia, gdyz bieda poludnia w duzym stopniu wynika z zaszlosci, ktore zbudowaly sile polnocy. Bogata polnoc o tym nie mowi, ale dobrze wie, ze jesli sie zamknie i obwaruje w dobrobycie (tak, bo nawet biedna Polska dla Ghany to bogaty kraj) - poludnie w desperacji przyjdzie i samo wezmie. Tym szybciej, im bardziej globalne efekty (inkryminowanego przez niektorych) efektu cieplarnianego beda dawac sie we znaki.

Tylko dlaczego w Japonii ekonomia
nie potrzebuje kolorowych milionow rak, tysiaca rak (a serce bije jedno :lol:).?
To nie czarni sa w opalach.
PalllMall... ty wiesz, co Ty mowisz???
Obawiam sie, ze watpie.
Japonia???
Nie wiem ile dokladnie teraz, ale pare lat temu na Wyspach Japonskich bylo blisko 130 milionow ludzi. Najgesciej zaludniony obszar na swiecie. I nie wszyscy sa managerami. I wez jeszcze pod uwage specyfike tradycji japonskiej. TAM sprowadzac imigrantow??? Pogielo Cie??? Imigranci tam sa, jak wszedzie. Tylko problem z nimi zaden, albo z gola odmienny.

Nikt nie gwalcil i nie chce gwalcic czarne dziury. Bodajze w ubieglym roku w Stanach nie bylo ani jednego gwaltu bialego na czarnej.
Kosciol zachecal do rypania miedzyrasowego, bo dziecko z niewolnica jest niewolnikiem.
I gdyby nie czarni, kolorowi z Ameryk i narod Zablockich madrych po szkodzie to katolicyzm bylby juz od dawna wywolujacym ciary koszmarnym wspomnieniem
Ty sie pewnie opierasz na statystykach?
I z tych statystyk policyjnych, czy innej jurysdykcji, wiesz, ze zaden bialy nie przelecial Murzynki wbrew jej woli?
Dowiedz sie czego s o polskich statystykach gwaltow zgloszonych i niezgloszonych. Potem dodaj do tego przekonanie takiej czarnej, ktora wie, ze nie ma po co isc na policje. KaPeWu?

Thorunczyk
10-02-2008, 00:29
Przypomniały mi się studenckie czasy i przeboje zapomnianej już kapeli - "Nailbomb".
Repertuar oczywiście bardzo w temacie.
http://www.cdpoint.com.br/imagens/01686189102.jpg
Pozdr.
Th+

samokrytyka
10-02-2008, 02:55
Kolor, nie mam słów, jak boga noga...

Pamela, gnom i Kolor, to do Was i postaram się, aby to był ostatni wpis z mojej strony w tym temacie... Nie obiecuję, ale postaram się...

Jak wiecie piszę na forum co uważam i jak uważam i jestem zdania, że wszystko można napisać, co się ma do przekazania. Jestem za 100% wolnością słowa i chuj, tak już mam. Czy moje ''wulgaryzmy'' kogoś obrażają, czy czyjeś mnie- to mi wisi koło gabrysi. Jedynie Larry może mnie z jakiegoś paragrafu zjebać...

Trzymam się jednak jednej zasady, i powodzenia gnom w przeszukiwaniu forum- nie znajdziesz, nie obrażam osób które:

1. z forum nie mają nic wspólnego, za czym nie mogą ripostować komentarzy,
2. są chronione zapisami w Konstytucji RP,
3. o odmiennych upodobaniach seksualnych,
4. o innej karnacji niż moja.

Wy dopuszczacie się kilku wykroczeń, na które jest niejeden paragraf, Karta Praw Człowieka jak również dobry smak. Rasizm jest czymś, co powoduje, że wszystkie włosy na plecach stają mi dęba.

Niestety, konwersacja z Wami staje się monologiem, a Wasze klapki na oczach oraz utwierdzenie w Waszej nieomylności zniechęca mnie do dalszego dialogu z Wami, bo wiem, że Wasza prostota i zajadłość nie pozwoli Wam na, chociażby, zastanowienie się nad zdaniem innych współforumowiczów. Macie abonament na prawdę. Nie potraficie w żaden sposób odeprzeć pisanych do Was komentarzy i wycinkowo wklejacie odpowiedzi, tak aby uniknąć riposty na zawartą w komentarzu treść i przyczepić się do słówek. Każdy z dopisanych komentarzy czytacie i rozumiecie wybiórczo, tak aby ominąć poruszane w nim wątki, na które konkretnej odpowiedzi nie potraficie udzielić. Nie dlatego, że nie chcecie, tylko dlatego, że nie macie merytorycznych argumentów na tego rodzaju wymianę zdań.

Jestem w stanie zrozumieć i wybaczyć, że Wasze babcie lub mamy pracowały jako Kapo w Auschwitz, bo pewnie też bym to wolała niż Cyclon-B, ale po ponad 60 latach nadal rodzinną tradycję podtrzymywać wydaje mi się nie na miejscu.

Jest tak jak jest i Wy tego nie zmienicie, bo nic zmieniać nie trzeba. Gdyby jeden z moich przodków koła nie wynalazł, to byście nadal siedzieli na tym, na czym stary Giertych profesora sobie zrobił. A, że gnom nie pochodzi od małpy-jak twierdzi, nie wiem jat Ty Palmala i Ty Kolor, to pewnie on należy do tych zielonych liści które jakiś małpiszon zeźre lub same po kilku miesiącach uschną...

Amore, more, ore, re, nascuntur amicitiae!

p.s. pewnie, że wkurwia mnie bezrobotny Turek na którego podatki płacę, tylko wiem, że ten Turek za 10 lat nie będzie miał z Turcją nic wspólnego, a jego językiem ojczystym będzie ''Lingua Polacca''...

gnom49
10-02-2008, 07:54
No proszę - Gnom juz sie określił.
teraz Ty Palmela. czas na Ciebie.

O i to jest dyskusja z Toba!
Caly post,cale wywody znalazles "napalm".
Pomin napalm ,napislem cos jeszcze?
No czlowieku nie da sie z Toba normalnie pogadac?
Ja zawsze staram sie odpowiadac kazdemu w miare mozliwosci na to co napisal wyczerpujaco,widac robie to nadaremnie.

Jakub Szela
10-02-2008, 11:28
Niestety, konwersacja z Wami staje się monologiem, a Wasze klapki na oczach oraz utwierdzenie w Waszej nieomylności zniechęca mnie do dalszego dialogu z Wami, bo wiem, że Wasza prostota i zajadłość nie pozwoli Wam na, chociażby, zastanowienie się nad zdaniem innych współforumowiczów. Macie abonament na prawdę. Nie potraficie w żaden sposób odeprzeć pisanych do Was komentarzy i wycinkowo wklejacie odpowiedzi, tak aby uniknąć riposty na zawartą w komentarzu treść i przyczepić się do słówek. Bingo! Ty piszesz że się postarasz, ja już sobie darowałem. Szkoda czasu, tak naprawdę to pisałem tylko po to by mieć uciechę jak Gnom się mota, niczym kłębek sznurka.

gnom49
10-02-2008, 11:43
Bingo! Ty piszesz że się postarasz, ja już sobie darowałem. Szkoda czasu, tak naprawdę to pisałem tylko po to by mieć uciechę jak Gnom się mota, niczym kłębek sznurka.

Wiesz Twoj mentorski troche na wyrost ton, moze bawic tylko samego Ciebie!
W kazdym twoim poscie czytam jak to ty sie dobrze bawisz,jak to hahahaha.....,wystarczaja Ci posty innych,jaki to ty jestes wysoce egzaltowanym Panem MEntorem!!!!Hahahahaha.
Wez sie nie wysilaj jestes pewnie sfustrowanym belfrem,ktorego dzieciaki na lekcjach nie sluchaja.
Ja sie nie motam,ja poprostu mniej lub bardziej udolnie przedstawiam swoje poglady ,ktorych sie nie wstydze.
Twoje poglady jezeli je posiadasz sa nieznane dla ogolo,a takie pieprzenie ,ze w sumie to jest ci obojetnie jaki kolor skory itd.itp.sa bardzo mdle.

No i nie schlebiam!!!!

Dee Dee
10-02-2008, 12:45
Najlepiej szlachetnej, czystej krwi arabskiej :)
Pozwolisz,że zadam na koniec pytanie.
-Czy konie nie podobają ci się jako takie,czy tylko podpadły
ci te czystej krwi arabskiej?
Czy konik polski może być?Albo Quater Horse,albo Pinto-rasowe "amerykańce"?

nick
10-02-2008, 14:01
Najlepiej taki koń, który nie mieści się w dłoń

wontrupka
10-02-2008, 19:13
Wiesz Twoj mentorski troche na wyrost ton, moze bawic tylko samego Ciebie!
W kazdym twoim poscie czytam jak to ty sie dobrze bawisz,jak to hahahaha.....,wystarczaja Ci posty innych,jaki to ty jestes wysoce egzaltowanym Panem MEntorem!!!!Hahahahaha.
Wez sie nie wysilaj jestes pewnie sfustrowanym belfrem,ktorego dzieciaki na lekcjach nie sluchaja.
Ja sie nie motam,ja poprostu mniej lub bardziej udolnie przedstawiam swoje poglady ,ktorych sie nie wstydze.
Twoje poglady jezeli je posiadasz sa nieznane dla ogolo,a takie pieprzenie ,ze w sumie to jest ci obojetnie jaki kolor skory itd.itp.sa bardzo mdle.

1.przemysl Gnomie kwestie tego niewstydzenia sie.Moze nieslusznie?
2.Calkiem mylisz "egzaltacje" Qby z rezygnacja z dialogu z powodu brakow zdolnosci logicznego myslenia u rozmowcy.To, ze Tobie jest wygodniej nie widziec pogardy w ironii, to calkiem Twoja sprawa.W koncu nie musisz.Ale ja i nie tylko ja swietnie wiemy co Qbus ma na mysli.
3.Poglady Qby sa jasne, nie raz je prezentowal i zawsze byl w nich konsekwentny.Natomiast kompletnie nie wiem co ty myslisz i czy myslisz, bo mimo , ze w ciagu paru dni naklepales od pyty postow, ciezko powiedziec co ci pod kopula swita.A to z powodu kompletnego galimatiasu myslowego w Twoich postach, czesto jestes " za, a nawet przeciw", nieustannego zbaczania z tematu gdy braknie ci argumentow do obrony chwile wczesniej zajetego stanowiska( ale za to genialnie punktujesz innych za odbieganie od watku, najlepiej tego, ktory Ty narzuciles).No wlasnie.....chwile wczesniej, takie mam wrazenie, ze obierasz taki kierunek gdzie cie wlasnie wiatr humoru powieje.Takie masz poglady, jaki masz chwilowo nastroj.
A tu takie numery nie przejda, nie na dlugo w kazdym badz razie.
Gdyby nie to, ze jestes kontrowersyjnie inteligentny inaczej mialbys szanse stac sie jedynie forumowym planktonem.
Wiec naprawde zrewiduj ten swoj bezwstyd, moze pojdzie ci na korzysc?

A na dodatek masz cos z kaczki...wszystko po Tobie splywa.
Pewnie dlatego stales sie pociecha forum, Kompletnie impregnowany jak null i avol.

Palmela
10-02-2008, 19:19
Pozwolisz,że zadam na koniec pytanie.
-Czy konie nie podobają ci się jako takie,czy tylko podpadły
ci te czystej krwi arabskiej?
Czy konik polski może być?Albo Quater Horse,albo Pinto-rasowe "amerykańce"?
Czystej krwi arabskiej? Amerykance? Quartery? I co jeszcze?.

“ Jakie rasy? Jest jedna rasa! Rasa konska!”- z grubej rury palnela Palmela - "Od dzisiaj koniec raz i na zawsze z rasizmem koni! "
Media podchwycily, KK rozkrzyknal, eksperci klaka i glosnym echem po uszczesliwionych masach ponioslo.
Hodowcy kucykow na to tak:
- "Najswietsza to prawda! Na Boga wielkiego!! Jakie to wielomileniumowe przeoczenie o rasowej dyskryminacji konskiej. Ja kucykarz, hodowca kucyka nie dostrzegam najmniejszej roznicy miedzy arabem, a harujacym perszeronem; czy tez pomiedzy miedzy moim kucusiem, a Przewalskiego koniem. Przeciez i to kon i to kon. Czas na negocjacje w w Ministerstwie Hodowli, Obrony i Ochrony Praw Konskich, aby prawnie wyeliminowac rasy konskie, bo przeciez wszystkie konie naleza do tej samej rasy: rasy konskiej."
Jak postanowiono, tak zgloszono postulat w Ministerstwie.
Minister ks. Koniuszy Okonski, ktory z wyksztalcenia jest ksiedzem, z zamilowania napalonym ojcem wielojebnym, a z powolania pederasta przekazal sprawe vice zastepcy doradcy swemu, a ten imejla kucykowym sle:
“Hodowca kucyka? Hodowcy araba? O tempora! To juz nie te czasy! Srodkow medialnych nie sledzicie uwaznie! “Glosu Bozego” nie czytacie! SMS-ow od Ducha Swietego nie odbieracie! Takich spraw my nie przeaczamy. Uchwala KON/007 uchwalono: Nowy Porzadek Konski t.j globalna stadnine, w ktorej bedzie jedna stajnia i jeden koral dla wszystkich masci.
Kurduple kucykowe, Pinta, perszerony, fikusne lipizanary, araby i Przewalskie maja sie integrowac celem powstania jednolitej szarej masy konskiej, w ktorej zanikna dotychczas wystepujace wszelkie wyrozniajace cechy charakterystyczne poszczegolnych ras, aby powstalo nowe rownouprawnione stado konskie zgodnie z uchwala Swiatowej Komisji Rownosci Koni podleglej Organizacji Zwierzat Zjednoczonych z siedziba w Swietej Brukseli.

-"Tylko koni, tylko koni, tylko koni, tylko koni zaaaal" zanucil ex-doberman i westchnal:
-"Ysz, pieskie to konskie zycie".

Hannibal Lepper
10-02-2008, 21:18
Przeczytałam co napisałaś w swoim wątku. Jesteś dla mnie hipokrytką pierwszego stopnia, rasistą i niesamowicie wredną kurwą. Za grosz szacunku do Ciebie nie mam. Nawet zesrać bym się nie chciała na Twoim grobie, szmato!

Opanuj sie stara ruro wydechowa, co okres ciotek ma za soba, bo ci strzeli z rozhisteryzowania, a nie z samotnosci ta ostatnia komorka w mozgu.
Od kiedy przyznalas sie ze szlochalas na pogrzebie Popieluszki to wzgardzam takim glupim "toto" jak ty totalnie. Wiec sram na twoje sranie.
Spadaj!

Dziewczyny, drogie Panie !
Jak to powiedział kiedyś jeden mój znajomy:
"zróbcie sobie-minetke ! To łagodzi obyczaje". :lol:

Btw, Palmela, mieszkasz w RPA ?

menel
10-02-2008, 21:32
O, Hannibal! Dobrze, że wróciłeś. Odkąd odszedł Tidżej, brakowało prawdziwego madafaki :-)

Niekoniecznie. Równie dobrze w Namibii, Zimbabwe :-)

Hannibal Lepper
10-02-2008, 21:39
O, Hannibal! Dobrze, że wróciłeś. Odkąd odszedł Tidżej, brakowało prawdziwego madafaki :-)

Niekoniecznie. Równie dobrze w Namibii, Zimbabwe :-)

Dzięki, dzięki :lol:.

Ale nie wiem, czy to tak równie dobrze w stosunku do RPA.
Jeśli Afryka, to chyba wyspa-Mauritius jest godna uwagi.

samokrytyka
11-02-2008, 01:17
Dziewczyny, drogie Panie !
Jak to powiedział kiedyś jeden mój znajomy:
"zróbcie sobie-minetke ! To łagodzi obyczaje". :lol:

Po chuj? Żeby Embolę załapać? :lol:

Może jeszcze jakiś trójkąt zrobić z trollem w golfie? I nie Bermudzki...
Nekrofilia przy tym to pestka :mrgreen:

Oj Heniek, poprzewracało się Tobie w głowie chłopie :mrgreen:

Kazimierz Klimowicz
11-02-2008, 15:37
Policjant
zaplanował zabójstwo! (http://wiadomosci.onet.pl/1690026,11,item.html)
nie czarny?
nie Arab?
http://airbot.net/forum/img/smilies/sad.gif (javascript:paste_strinL(':sad:',3,'','',''))

Palmela
11-02-2008, 18:27
Tak Hannibalu
na stale mieszkam od 1988 roku w Pld. Afryce, ale od 15 grudnia 2007 jestem poza domem dokladnie w Kano Nigeria.

Kano. Gdybym tu nie byla to na wlasne oczy bym nie widziala, ze matki nie spuszczaja z oka swoich corek. Sa one gwalcone. Mezczyzni sa przekonani, ze wylecza hiva bo stosunek z dziewica oczysci im krew.
A za gwalt tutaj kara smierci. Sharia przeciez. W chuscie chodze.
Wklejam link, bo pomyslicie ze fantazja mnie poniosla i ze nienawisc do czarnych mi dyktuje ich ciagle oszkalowywanie. Zdarzyl sie kilka tygodni temu przypadek zagwalcenia na smierc. Najstarszym gwalcicielem byl 70-letni, ktory zgwalcil 3-letnia dziewczynke. Setki, a kto wie moze tysiace gwaltow nie jest zglaszane na policje, rodzina nabiera wody w usta, bo nie chce byc shanbiona.
Statystyka wychwytuje tylko te przypadki, ktore wymagaja uwagi medycznej.
http://www.topix.com/world/nigeria/2008/01/nigeria-child-rape-in-kano-on-the-increase (http://www.topix.com/world/nigeria/2008/01/nigeri a-child-rape-in-kano-on-the-increase)

Palmela
11-02-2008, 19:05
Policjant
zaplanował zabójstwo! (http://wiadomosci.onet.pl/1690026,11,item.html)
nie czarny?
nie Arab?
http://airbot.net/forum/img/smilies/sad.gif (http://javascript<b></b>:paste_strinL(':sad:',3,'','',''))
Nie wysilaj sie Kazimierzu, nie przelicytujesz ani iloscia, ani tez okrucienstwem. Tylko dzisiejsze informacje z RPA, bo biali o tym pisza:

1. 14-latek zgwalcil 11-letnia:
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=13&art_id=nw20080211162936830C267417

2. 40-letni Namibijczyk zaprzecza zgwalcenie 10-letniej
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=nw20080211162749766C522879

3.17-latek zostal znaleziony powieszony z rekami zwiazanymi z tylu
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=nw20080211145319318C643036

4. 71-letni emeryt dostal dostal 20 lat za zgwalcenie 12-letniej dziewczynki
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=nw20080211145240302C407379

5.Zona zabila meza
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=nw20080211133849646C444697

6.Osimiu Somaliczykow obrabowane w nocy podczas snu przez szesciu uzbrojonych czarnych:
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=nw20080211120434674C816718

7. Dwoch braci zadzgalo ppodczas klotni czlowieka http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=nw20080211113248664C793660

8. 10-letni i 12-letni zbili na smierc kijami 73-letniego staruszka (dziedka 12-latka)
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=nw20080211103134477C383348

9. (Biali) Maz zastrzelil zone podczas klotni
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=vn20080211035639547C884098

10. Znaleziony martwy w swoim ogrodzie z poderznietym gardlem:
http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=15&art_id=nw20080211093454500C698536

Kazimierz Klimowicz
11-02-2008, 21:11
Nie wysilaj sie Kazimierzu, nie przelicytujesz ani iloscia, ani tez okrucienstwem. ...
E! Robię to bez wysiłku. Wpadnie pod palec, to wklejam.http://airbot.net/forum/img/smilies/grin.g if (javascript:paste_strinL(':)',3,'','',''))
Licytacji też nie mam zamiaru prowadzić. One tyle samo warte, co ilość pigmentu w skórze, skład krwi i ilość oraz rodzaj literek w niej zawartych itp.rzekomych argumentów za rasizmem. Moim zdaniem, to - tak jak w miłości - o wszystkim decyduje przebieg procesów w części środkowego układu nerwowego znajdującej się pod czaszką. http://airbot.net/forum/img/smilies/sad.gif (javascript:paste_strinL(':sad:',3,'','',''))
/a propos wysiłku. Każdemu dobrze on robi na zdrowie/

Palmela
12-02-2008, 00:09
E! Robię to bez wysiłku. Wpadnie pod palec, to wklejam.
One tyle samo warte, co ilość pigmentu w skórze, skład krwi i ilość oraz rodzaj literek w niej zawartych itp.rzekomych argumentów za rasizmem. Moim zdaniem, to - tak jak w miłości - o wszystkim decyduje przebieg procesów w części środkowego układu nerwowego znajdującej się pod czaszką. http://airbot.net/forum/img/smilies/sad.gif (http://javascript<b></b>:paste_strinL(':sad:',3,'','',''))[/qote]

Zastanow sie kim trzeba byc i jakim trzeba byc nieinteligentnym, zeby myslec, ze stosunek z dziewica oczysci krew z hiva.
Czy chcialbys zeby cnotka Twojej coreczki, albo wnusi byla dla czarnego uzdrawiajacym z hifa medykamentem?

http://www.avert.org/photo_library/images/photo_no _1786.jpg