PDA

View Full Version : jednego mniej

krisbaum
31-03-2006, 23:31
Ksiądz zamordowany w kościele

W stanie Bahia, w północno-wschodniej Brazylii, został zamordowany w swoim kościele włoski ksiądz Bruno Baldacci, który od 20 lat prowadził pracę duszpasterską wśród najbiedniejszej młodzieży i narkomanów w mieście Vitoria da Conquista - podała brazylijska policja.

Zmasakrowane od uderzeń kijami ciało kapłana znaleziono w kościele rano. Policja ujęła jednego z podejrzanych o dokonanie zbrodni, 22-letniego mężczyznę, który należał do grupy uczestników terapii antynarkotykowej przy kościele.

Prawdopodobnie kilku narkomanów weszło z księdzem do świątyni i w czasie rozmowy zaczęli domagać się od niego pieniędzy na narkotyki. Po dokonaniu zabójstwa splądrowali pokój księdza i uciekli.

W piątek wokół kościoła, w którym doszło do zabójstwa, zgromadził się tłum mieszkańców biednej dzielnicy Victorii, w której znajdowała się parafia księdza Baldacciego. Znany był z tego, że przed nikim nie zamykał drzwi i każdemu starał się jakoś pomóc - mówią o nim parafianie.

64-letni ksiądz Baldacci miał w tym roku powrócić na stałe do Włoch. (jask)
Bardzo zabawny komentarz do wiadomości
bardzo dobrze

2006.03.31 21:08
czarna mafia(kościół) zasłużyła sobie na to
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8251135&rfbawp=1143836817.821

null
01-04-2006, 00:22
Wierz mi na słowo ......w tym twoim poście szokującym nie jest wcale ta informacja ,ale twoje podejście do tej wiadomości .
A jeszcze straszniejsze jest to że tego pewnie nie rozumiesz, ani nie zauważyłeś...... . :cry: :cry: :cry:

ŁORCYK
01-04-2006, 00:41
zero , i ty mnie zazucoles niegdys braki w znajomosci lojcystego....
pozal siem boze ,
´módl siem ,
pisac ci pomoze

ehe....hehe...ehe

johnnyb
01-04-2006, 00:48
jednego chuja mniej :) zawsze uważałem, że Brazylijczycy są cool :)

null
01-04-2006, 01:00
Wierz mi na słowo ......w tym twoim poście szokującym nie jest wcale ta informacja ,ale twoje podejście do tej wiadomości .
A jeszcze straszniejsze jest to że tego pewnie nie rozumiesz, ani nie zauważyłeś...... . :cry: :cry: :cry:
...i dodam ci *krisbaum * że nie jesteś w tym otępieniu sam...... :cry:

stahoo
01-04-2006, 01:04
Co z toba?
A po dwa jednakowe posty wrzucasz.
A to sam odpowiadasz na swoj post.
Nie pora ci zdrzemnac sie.

szakal
01-04-2006, 01:20
Co z toba?
A po dwa jednakowe posty wrzucasz.
A to sam odpowiadasz na swoj post.
Nie pora ci zdrzemnac sie.

rozdwojenie jaźni albo zapomniał zmienić nicka :P:P

Scandalieros
01-04-2006, 06:58
Jednego katabasa mniej - to dobra wiadomosc, a teraz zla; kolejny kurwa "swiety meczennik"

szakal
01-04-2006, 08:42
a teraz zla; kolejny kurwa "swiety meczennik"

tych to oni mają na pęczki, niestety :(