View Full Version : Bardzo zle wiadomosci dla katooszolomow
Scandalieros
30-03-2006, 05:40
Moze sie juz wkrotce okazac, ze wasza religia to jedna wielka mistyfikacja, a Chrystusa (http://news.yahoo.com/s/afp/20060330/sc_afp/scien cereligion_060329234231) nie ukrzyzowali, lub zrobili to "do gory nogami"... :twisted: :twisted: :twisted:
Jesli obecny wizerunek jest falszywy, a ze starozytnosci nie zachowaly sie zadne obrazy czy opisy to znaczy ze tak naprawe nikt nigdy Chrystusa nie widzial. Czyzby Biblia to pierwsze na swiece Science Fiction...?
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Nie, nie biblia byla pierwsza- a epos o Gilgameszu i Enkidu, za to Zydzi popelnili jako pierwsi wielki plagiat- np. z tym potopem. Nie mowiac juz o tym ze monoteizm tez nie byl ich wymyslem. Najpierw byl w Egipcie, krotko bo krotko, po reformach Echnatona- Zydow wtedy jeszcze w Egipcie nie bylo... a ich religia zaczela sie kztaltowac dopiero po ucieczce z "domu niewoli" kraju Ramzesa Wlk. Jest bardzo prawdopodobne- bo wsrod niewolnikow i ubogich wciaz pamietano o reforamch Echnatona- ze Zydzi bardzo wiele wlasnie zaczerpneli z kultu boga Atona. Przeciez pasterze sami wszystkiego by nie byli w stanie zmyslic :D
Tu uprzedze oskarzenie av o moj antysemityzm. Ta wypowiedz o tym nie swiadczy, patrze jedynie krytycznie na najlichsza cywilizacje swiata starozytnego, czyli wlasnie na cyw.zydowska ( brutalna, zadufana w sobie i glupia- cos jak obecna Polska). Pozniej (np XIX-XX w )TO ONI stanowili znaczaca czesc elit intelektualnych ( oczywiscie nie ortodoksi, ale ci ktorzy sie zasymilowali i byli...zazwyczaj niewierzacy ) i stali przynajmniej o kilka szczebli wyzej od takich Polakow czy Rosjan.
Tobie zas av, zebys sie wyleczyl z tej chorej nienawisci polecam film "Train de vie"- chyba tylko idiota po obejrzeniu czegos takiego wciaz bedzie przepelniony tym absurdalnym uczuciem [nienawiscia] do Zydow ( ewentualnie moze byc "Życie jest piekne").
Wszystkie religie to wymysł ludzi szukających odpowiedzi na pytanie: skąd się wziął człowiek?.
Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury :)
Magnificencja
03-04-2006, 22:18
Zjawa
Wszystkie religie to wymysł ludzi szukających odpowiedzi na pytanie: skąd się wziął człowiek?.
Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury
Primus in orbe deos fecit timor
(Bogów na świecie stworzył wpierw strach)
Publiusz Stacjusz (ok. 45-96), Tebaida
Religie - to już rzecz wtórna. To system wypracowany przez kastę "bardziej rozgarnietych" - czyli namiestnikow bogów - czyli kaplanów.
Pierwotnie byli bogowie, a bogów stworzył strach. Najpierw wywoływany niewyjaśnionymi zjawiskami przyrody a później - strach przed śmiercią.
Bóg jest najwznioślejszym wymysłem homo sapiens. Najdonioślejszym wynalazkiem człowieka, jest kapłan. Ale najwartościowszym odkryciem człowieka jest uświadomienie sobie, że posiada rozum.
Zawsze zadziwia wybiórczość z jaką kochankowie bogów przedstawiają obiekty swoich miłosnych westchnień. Nie powinno to jednak nikogo dziwić, skoro miłość ślepa jest, zresztą podobnie - jak wiara. A tam gdzie zaczyna się wiara, tam niestety nie ma już miejsca na rozum.
Bóg jest najwznioślejszym wymysłem homo sapiens. Najdonioślejszym wynalazkiem człowieka, jest kapłan.
Ta Magnificencja to najwyraźniej zdrajca sprawy proletariackiej. Wiadomo, że najwznioślejszym wymysłem człowieka jest materializm dialektyczny i komunizm. A kuliminacją człowieczeństwa tow.Uljanow ps."Lenin", którego mumia czczona jest do dziś przez międzynarodowych proletariuszy na całym świecie.
A będzie czczona na wszystkich planetach, że zacytuję w tym miejscu tow.Szymborską:
Że w bój poprowadził krzywdzonych,
że trwałość zwycięstwu nadał,
dla nadchodzących epok
stawiając mocny fundament -
grób, w którym leżał ten
nowego człowieczeństwa Adam,
wieńczony będzie kwiatami
z nieznanych dziś jeszcze planet. :lol: :lol: :lol: :lol:
Fjany wiersz NA PEWNO lepszy niz to gowno ze jak mysli ojczyzna to zakorzenia...chyba wiesz kogo to :lol: :lol: :lol: ?
krisbaum
03-04-2006, 22:51
e tam pierdle, wolę Micińskiego
A kuliminacją człowieczeństwa tow.Uljanow ps."Lenin", którego mumia czczona jest do dziś przez międzynarodowych proletariuszy na całym świecie.
A będzie czczona na wszystkich planetach, że zacytuję w tym miejscu tow.Szymborską:
[i]Że w bój poprowadził krzywdzonych,
że trwałość zwycięstwu nadał,
dla nadchodzących epok
stawiając mocny fundament -
grób, w którym leży ten
nowego człowieczeństwa Adam,
wieńczony będzie kwiatami
z nieznanych dziś jeszcze planet.
Dupy dales Av!
Wczoraj to chodzilo po necie.
Wiadomo o kim mowa.
A ty tu Szymborska, Lenin.....
Magnificencja
03-04-2006, 23:18
av
Ta Magnificencja to najwyraźniej zdrajca sprawy proletariackiej. Wiadomo, że najwznioślejszym wymysłem człowieka jest materializm dialektyczny i komunizm. A kuliminacją człowieczeństwa tow.Uljanow ps."Lenin", którego mumia czczona jest do dziś przez międzynarodowych proletariuszy na całym świecie.
Czcigodny a może i Wielebny!
Cytując myśl ateisty - zatrzymałeś się na przed ostatnim zdaniu - wyrazem "kaplan". Dziwnym że nie docytowałeś do końca gdzie znajduje się rozum?
Natomiast mumie Wielkich - mają to do siebie że czczone są na katafalkach mazoleum - albo w grobowcach - jedne na Kremlu inne na Watykanie.
O ile człowiek przychodzi na świat bez żadnego wrodzonego sobie poznania, o tyle znowu nie tylko, że nie rodzi się głupi, ale wręcz musi (szczególnie Polak!), dobrze się natrudzić, aby w ciągu swojego życia zdążyć porządnie skretynieć. Trzeba bowiem nie lada samozaparcia oraz specjalnej metody ogłupiania, aby dojść do takiego stanu i stłumić w sobie wszystko, łącznie ze zdrowym rozsądkiem.
Polska jęczy w kajdanach katolicyzmu. Szał nadawania wszystkiemu co się rusza i martwej naturze imion Jana Pawła II, jest odzwierciedleniem socrealizmu katolickiego, Katolicyzm ośmieszając i kompromitując boga, obciąża tym bałwochwalczym grzechem wiernych innych wyznań i rani ich religijne uczucia. Wszyscy klasycy socjalizmu razem wzięci z Kim Ir Senem na czele nie mieli tylu pomników, tablic i "nazwań" ku pamięci co Wielki JP II...
Szał nadawania wszystkiemu co się rusza i martwej naturze imion Jana Pawła II, jest odzwierciedleniem socrealizmu katolickiego, Katolicyzm ośmieszając i kompromitując boga, obciąża tym bałwochwalczym grzechem wiernych innych wyznań i rani ich religijne uczucia. Wszyscy klasycy socjalizmu razem wzięci z Kim Ir Senem na czele nie mieli tylu pomników, tablic i "nazwań" ku pamięci co Wielki JP II...
A wyobrazasz sobie co bedzie jak go swietym juz okrzykna?
I obrazki beda?
JP Nieustajacej Pomocy.
JP Krol Polski.
JP Troskliwy.
JP Patron Strazakow.......
Polska jęczy w kajdanach katolicyzmu.
:lol: :lol: :lol:
Tow.Magnificencja, a wy jesteście jewrejem, emerytem Departamentu IV czy też zboczkiem wyrzuconym z seminarium za pedałowanie? Chyba żadnego nurtu ideowego wśród ruchów antyklerykalnych nie pominąłem? :lol: :lol: :lol:
Tow.Magnificencja, a wy jesteście jewrejem, emerytem Departamentu IV czy też zboczkiem wyrzuconym z seminarium za pedałowanie? Chyba żadnego nurtu ideowego wśród ruchów antyklerykalnych nie pominąłem?
o rany a ten znowu swoje :) zabrakło rzeczowych argumentów to wracamy do mantry wyklapanej na blachę w szkółce niedzielnej w przerwach między zaspokajaniem proboszcza :P
Magnificencja
04-04-2006, 17:17
Jeżeli Czcigodny av to część składowa kato-oszołomstwa a z kolei jest to synonim "moherowych" skladników kościoła toruńskiego to mam dla nich - tym razem - dobrą wiadomość.
Powstał nowy Zespół Specjalnej Troski o radio co Ma-ryja. Tym razem w samym łonie, czyli z pośród najbliższej rodziny radia co Ma-ryja.
"W imię wolności słowa i pojednania narodowego musimy zmienić Nasze Radio" - tak zaczyna się apel kampanii "SOS dla Rodziny Radia Maryja"
Pomysłodawcą kampanii jest Marian Brudzyński, radny, działacz Rodziny Radia Maryja, absolwent Instytutu Edukacji Narodowej o. Tadeusza Rydzyka, prezes zarządu powiatowego LPR w Płońsku, członek rady politycznej partii.
--
Zapytany o możliwość rychłych "konkretnych decyzji" biskupiego Zespołu Duszpasterskiej Troski o Radio Maryja, abp Michalik odpowiedział, że "zmiany powinny nastąpić, gdyż obecna sytuacja jest kompromitująca, a duszpastersko już dzisiaj niepełna, wątpliwa, a z czasem może się okazać szkodliwa". - tak deklarował purpurat z Episkopatu (bez pokrycia) 21.01.2003
----------
Może tym razem...
Jeżeli Czcigodny av to część składowa kato-oszołomstwa a z kolei...
Tak, tak... a już najgorsza jest wodą święcona i ciągła konieczność ukrywania ogona przed nietolerancją katolicką. :lol: :lol: :lol:
Tak, tak... a już najgorsza jest wodą święcona i ciągła konieczność ukrywania ogona ...
ciekawe skąd ci się u aniołów ogony wzięły :?: :P
O Magnificencjo!
Chwała Tobie!
Za to, co dotychczas to napisałeś.
O ile mogę, szczerze zachęcam : PISZ DALEJ!
Dalibóg!
Nie dyskutuj jednak z oszo..tfu, katooszołomstwem.
To jest rozmowa dwóch obcych cywilizacji. Nie w sensie intelektu a w sensie niemożliwości wzajemnego zrozumienia.
Języka.
Ja (my) dopuszczam współistnienie ich. Oni natomiast mnie już nie.
To jest taka jednostronna translacja językowa.
Pozdrawiam.
Nie dyskutuj jednak z oszo..tfu, katooszołomstwem.
To jest rozmowa dwóch obcych cywilizacji. Nie w sensie intelektu a w sensie niemożliwości wzajemnego zrozumienia.
Języka.
Ja (my) dopuszczam współistnienie ich. Oni natomiast mnie już nie.
Tow.Mietek, czy wy żydokomuchy nie moglibyście współistnieć sobie na pustyni z Arabami zamiast siedzieć nam na głowach i cyckać gotówkę z naszych podatków? :lol: :lol: :lol:
nie moglibyście współistnieć sobie na pustyni z Arabami zamiast siedzieć nam na głowach i cyckać gotówkę z naszych podatków? :lol: :lol: :lol:
No wlasnie Av!
Czy wy katooszolomy nie moglibyście współistnieć sobie na pustyni z Arabami, tam. skad wasz guru pochodzi, zamiast siedzieć nam na głowach i cyckać gotówkę z naszych podatków?
avól !!! babcia ciem wola
http://img70.imageshack.us/img70/8338/moher4oz.gif
nie moglibyście współistnieć sobie na pustyni z Arabami zamiast siedzieć nam na głowach i cyckać gotówkę z naszych podatków? :lol: :lol: :lol:
No wlasnie Av!
Czy wy katooszolomy nie moglibyście współistnieć sobie na pustyni z Arabami, tam. skad wasz guru pochodzi, zamiast siedzieć nam na głowach i cyckać gotówkę z naszych podatków?
nie ma takiej możliwości :( Araby się kapneli ze katooszołomy ich tak cyckają jak nas. myślisz dlaczego pogonili tę chołotę :?: :twisted:
Null!
Zamiast przesiadywć godzinami na ForumNIE, mógłbyś się wreszcie zająć swoimi parafianami.
Nas i tak nie nawrócisz, a parafialna krzywa pielgrzymokilometrów zacznie patrzeć w dół, jak, nie przymierzając, fujara najstarszego organisty w diecezjii. :)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,41794,wid,9111007,wiad omosc.html?ticaid=1447b&_ticrsn=3
Sympatyk lewicy
14-08-2007, 12:59
Jestem ateistą ale w przeciwieństwie do większości moherów kiedyś trochę poczytałem biblii,. Patrząc z boku i bez emocji muszę stwierdzić, że zasady chrześcijaństwa spisane w nowym testamencie mają niewiele wspólnego z KK. W zasadzie KK został opisany ale w starym testamencie jako złoty cielec. Tak więc czy Chrystusa ukrzyżowano czy powieszono do góry nogami nie ma żadnego znaczenia, bo ten biznes jakim jest KK od początku sam się napędza i rządzi własnymi regułami.
................ Tak więc czy Chrystusa ukrzyżowano czy powieszono do góry nogami nie ma żadnego znaczenia, bo ten biznes jakim jest KK od początku sam się napędza i rządzi własnymi regułami.
Kurcze ...zanim otworzyłem usta ,już i opierdol od *Stasia * dostałem i już bystrzejszy *Sympatyk * zastopował nalot *ynteligentnych móh *na to gówno ,które tu przywlókł ......*Skan....*
Spóźnię się chyba na własny ...pogrzeb .:D :D :D
Spóźnię się chyba na własny ...pogrzeb .:D :D :D================Nic sie nie martw null.Sa tu tacy,którzy cie chetnie podwioza:lol:
.......Nic sie nie martw null.Sa tu tacy,którzy cie chetnie podwioza:lol:
O to że tacy mogą się trafić ,nie wątpię .
Wiem również że więcej jest takich co zawieźli by mnie na cmentarz nawet grubo ..... przed czasem :D :D :D
MagnificencjaS
10-09-2007, 12:23
http://fotozrzut.pl/zdjecia/76550adcb1.jpg (http://fotozrzut.pl/)
samokrytyka
10-09-2007, 16:13
Przecie jemu tak dobrze z oczu patrzy...
I wygląda jakby baaaardzo lubił dzieci...
:poke:
O to że tacy mogą się trafić ,nie wątpię .
Wiem również że więcej jest takich co zawieźli by mnie na cmentarz nawet grubo ..... przed czasem :D :D :D
pakuj się, samochód juz podstawiam :)
samokrytyka
15-09-2007, 20:26
chyba obmacywac
Chyba Ty mnie nie umiesz czytać...
:confused:
MagnificencjaS
05-10-2007, 18:49
Stał się cud pewnego razu – nie pomogły modły do obrazu.
W mieście cudów zwanym Częstochowa padł szpital – to znaczy zbankrutował. A żeby było śmieszniej – choć dla niektórych jest to śmiech przez łzy – szpital ten nosił imię, czy tam był pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny – czyli boskiej Niepokalanej Dziewicy, Królowej Polski.
Nasi duszpasterze z Kościoła nabrali wody – może i święconej w usta i zamilkli. Jak widać problem ich przerósł. Oto słynna hetmanka, Jasnogórska Pani, podniosła sromotną klęskę. Ciekawym czy fakt ten – może za sprawą radyja co-Maryja – przebije się do pustych moherowych łbów zafascynowanych jej drewnianą malowaną deską, ikoną odsłanianą tylko od wielkich dzwonów. Czy ich udział w przyspieszonym procesie umierania (na skutek braku opieki medycznej) który dzieje się na ich oczach, uświadomi im wreszcie, że to zwyczajne i kiczowate malowidło na lipowej desce, do którego się modlą, nie posiada żądnej mocy sprawczej, mogącej przywrócić im zdrowie i siły?
Czy w te ich łepety nie wchodzi, że za ten i inne upadki szpitali odpowiadają ludzie, a zwłaszcza dwaj kurduple, którzy przez nieuwagę i nieodpowiedzialność ogłupionego elektoratu dorwali się do władzy i rozpieprzają wokół siebie wszystko co tylko się da?
Czas na świętobliwą refleksją. Wystarczy przecież postawić tylko krzyżyk w odpowiednim miejscu. Wystarczy przekonać babcię żeby i ona tam go postawiła
Wydaje mi sie czy gdzies juz czytalem,ze ta pomalowana deska z Czestochowy to nie oryginal ktory mial splonac w XVII w.
Stał się cud pewnego razu – nie pomogły modły do obrazu. W mieście cudów zwanym Częstochowa padł szpital – to znaczy zbankrutował. A żeby było śmieszniej – choć dla niektórych jest to śmiech przez łzy – szpital ten nosił imię, czy tam był pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny – czyli boskiej Niepokalanej Dziewicy, Królowej Polski.Nasi duszpasterze z Kościoła nabrali wody – może i święconej w usta i zamilkli. Jak widać problem ich przerósł. Oto słynna hetmanka, Jasnogórska Pani, podniosła sromotną klęskę. Ciekawym czy fakt ten – może za sprawą radyja co-Maryja – przebije się do pustych moherowych łbów zafascynowanych jej drewnianą malowaną deską, ikoną odsłanianą tylko od wielkich dzwonów. Czy ich udział w przyspieszonym procesie umierania (na skutek braku opieki medycznej) który dzieje się na ich oczach, uświadomi im wreszcie, że to zwyczajne i kiczowate malowidło na lipowej desce, do którego się modlą, nie posiada żądnej mocy sprawczej, mogącej przywrócić im zdrowie i siły?
Boję się, że nie.
Czy w te ich łepety nie wchodzi, że za ten i inne upadki szpitali odpowiadają ludzie, a zwłaszcza dwaj kurduple, którzy przez nieuwagę i nieodpowiedzialność ogłupionego elektoratu dorwali się do władzy i rozpieprzają wokół siebie wszystko co tylko się da?
Nie.
Prędzej już na Putina wszystko zwalą.
To i tak ze juz nie gadają że to Tuska wina .
Ale te baranki nadal nie używają mózgów , bez przeszczepów nie da rady.
Według najnowszych sondaży w Często-chowie 50 % jest za pis, widać że jest im tak dobrze.
Stał się cud .......
Nie podniecaj sę *Magni.....* zbyt mocno bo ci skali wielkości literek zabraknie jak kiedyś padnie ..............Jasna Góra z tym wizerunkiem na deseczce. :) :) :) :)
Znowu zwykła ściema. Tak jak obraz, obrona (fikcyjna) Częstochowy, wszystko na użytek kampanii wyborcze kaczorów. A ja mam to wszystko w ....
Padnie padnie i ten twój cały kosciołek teź .
Pamiętam gdy mnie siałą wysyłali na tzw religie bo wysłali mnie też do jak wy to nazywacie komuny św. I mimo upływu wielu lat utkwiły mi słowa obrzydliwego obleśnego huja co podłapywał za krocze dziewczynki a księdzem się zwał "Nic nie jest wieczne tylko bóg jest wieczny i nieskończony, wszystko inne ma swój początek i koniec" tak powiedział i poszedł na kurwy moherowe i narobił im tak przy okazji bachorów.
I wówczas gdyby ktoś powiedział że komuna padnie to też nikogo by nie było co by w to uwierzył , a jednak.....
Więc tak sobie czekam.
Gdyby któryś inny bajkopisarz zrobił jakieś wstawki religijne , oczywiście takie co by wam pasiły .To pewnie by były sanktuaria imienia czerwonego kapturka , reksia , koziołka matołka, kopciuszka itp. I relikwie by były np. kość reksia , pantofelek kopciuszka.
No ale jest jeszcze smok wawelski.
mellesleg
06-10-2007, 11:38
No ale jest jeszcze smok wawelski.
Przepraszam, ale smok był wyginął z powodu braku odpowiedniego pokarmu wiele lat temu. Następne na liście są misie koala - też tylko monokulturowo eukaliptusem się odżywiają - ale jak widać eukaliptusy przetrwały dłużej niż karma smoka...
Przepraszam, ale smok był wyginął z powodu braku odpowiedniego pokarmu wiele lat temu. Następne na liście są misie koala - też tylko monokulturowo eukaliptusem się odżywiają - ale jak widać eukaliptusy przetrwały dłużej niż karma smoka...
dziwisz sie ze smoki wyginely ? same sobie winne ze dietke z dziewic se wybraly --- ten gatunek zwierza wymarl razem ze smokami :miotacz:
Padnie padnie i ten twój cały kosciołek teź .
http://ziza.ru/other/062006/08/rekl/63_reklama_ziz a_36399.jpg
KATOLIKÓW NIE BĘDZIE!
http://ziza.ru/other/062006/08/rekl/63_reklama_ziz a_36399.jpg
KATOLIKÓW NIE BĘDZIE!
Hehe, ale ziomy. :P
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,456 6207.html?skad=rss
Koleś AV
A mnie to wszystko pierdoli!CHWD kościół!!!!!!!
Major.Walenda
12-10-2007, 12:49
Hasło dobre ale nie przemyślane. Proponuje CHWDK - Chuj W Dupę Klechom. :flaga:
Nooooo....
Pierwszy post i takie wejście?
Chiba nasza szkoła?
Witaj, Asiuniu wśród....sama se dopisz.. :D
Droga Asiuniu! CHWD kościołowi.
Od Bralczyka już dostałabyś zjeb :lol::lol::lol:
ks
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,456 6207.html?skad=rss
Koleś AV
kiedys na Planete był film jak to tych "specjalistów" z junty szkolili ich kumple ze Szwadronów Smierci. ze szczegółami opisywano te wycieczki lotnicze nad Atlantyk i powrót bez "ładunku" :(
Witamy na forum.
Scandalieros
13-10-2007, 19:47
Hasło dobre ale nie przemyślane. Proponuje CHWDK - Chuj W Dupę Klechom.
Hm... Z pracy operacyjnej znam macherow od marketingu po stronie wroga. Obawiam sie ze moga przerobic to chaslo na:
CHwalimy Was Dobrzy Ksieza :(
Poza tym chaslo Chuj w dupe klechom jest realizowane przez nich samych. Kazdego dnia... i nocy...
Major.Walenda
13-10-2007, 23:45
Hm... Z pracy operacyjnej znam macherow od marketingu po stronie wroga. Obawiam sie ze moga przerobic to chaslo na:
CHwalimy Was Dobrzy Ksieza :(
Poza tym chaslo Chuj w dupe klechom jest realizowane przez nich samych. Kazdego dnia... i nocy...
No i dlatego nie będzie podstaw do ścigania nas po sądach za obrazę uczuć religijnych :) My tylko tym hasłem stwierdzamy FAKTY :D
Vladimir
16-10-2007, 11:04
My również Ciebie pozdrawiamy. Jesteś modelowym przykładem tego jak socjotechniczne triczki zdeklarowanych antyklerykałów wpływają na wasze małe mózgi. Jeszcze pare lat temu na studiach snułem metodologiczne i teoretyczne reflaksje na temat zaleceń socjotechnicznych i musze przyznac, że co do skutecznosci owych metod sie pomyliłem. Wam zrobiono papke z mózgu i bedziecie powtarzac te formułki do końca swojej marnej egzystencji - oby nie za długiej.
My również Ciebie pozdrawiamy.
My, czyli kto? Jesteś w dwóch osobach?
Czy reprezentujesz trójcę świętą?
ks
ks
Mosze kolo ma rozdwojenie (rozwolnienie) jaźni...
:)
Vladimir
16-10-2007, 11:18
My, czyli normalny odsetek społeczeństwa.
Już sie nudni w tych swoich urojeniach robicie. Meczą Ciebie jakieś natręctwa synku ?
Nie Władziu, męczą mnie jedynie katooszołomy, które nazywają się normalnym odsetkiem społeczeństwa.
ks
Producenci proszków do prania pragna tak dopracowac swoj produkt aby prał z taka dokładnościa z jaka pierze religia mózg.
Wiec prosze cie nie mów o wypranym mózgu bo sam taki posiadasz.
Cytat:
"Ksiadz to nie zawod ,to defekt charakteru."
K_H Deschner.Historyk
Cytat;
"Teolog:Jedyny ekspert bez pojecia o tym co studiuje"
Deschner
krisbaum
16-10-2007, 18:40
Wam zrobiono papke z mózgu i bedziecie powtarzac te formułki do końca swojej marnej egzystencji - oby nie za długiej.
Znaczy się masz na myśli klepanie różańca? :D
Jeszcze pare lat temu na studiach snułem metodologiczne i teoretyczne reflaksje na temat zaleceń socjotechnicznych i musze przyznac, że co do skutecznosci owych metod sie pomyliłem.
A wystarczyło sięgnąć do własnego podwórka. Jak to np. się dzieje, że dorośli ludzie wierzą w bajeczki o potopie, para z każdego gatunku jaki tylko chodzi/pełaza/fruwa po świecie ocaleni przez rejs w drewnianej łupinie. Albo historię kolesia uprawiającego przechadzki po wodzie, transmutacje wody w wino, namnażanie żarcia, leczenie chorób a nawet wskrzeszanie zmarłych z własnym cielskiem włącznie. Koleś miał lepszych PR'owców niźli Kaczyński. Jakie sztuczki socjotechniczne stosują księża, by wmówić ludziom, że wino zmienia się w krew a ciacho w ciało? W końcu katolicy to elita ludzkości, ludzie wielkiego intelektu, którzy nie dadzą się złapać na haczyk sztuczek socjotechnicznych wstrętnym antyklerykałom. W końcu to ludzie o tak przenikliwym wzroku, że w paćkach na szybie, murze, pniu drzewa są w stanie dopatrzeć się oblicza maryji z dzieciątkiem jezus...
na studiach
Pewnie KUL a praca magisterska miała tytuł "Wpływ Modlitwy Pańskiej na zdrowie prenatalne"
Jedyny chrzescijanin ktory zyl na tej ziemi zostal ukrzyzowany 2000 lat temu.
krisbaum
16-10-2007, 18:53
Niestety, jak najbardziej słuszne posunięcie ówczesnych przedstawicieli władz Imperium Romanum było nieskuteczne, gdyż pominięto resztę szajki. To tak jakby skazać Szczura a odpuścić sobie Pershinga, Dziada i Nikosia. Dlatego mieli szansę odtworzyć związek przestępczy a nawet jak na mafię przystało, wejść w układy z władzą.
Violetta
16-10-2007, 23:14
Jedyny chrzescijanin ktory zyl na tej ziemi zostal ukrzyzowany 2000 lat temu.
A dlaczego twierdzisz że to chrześcijanin? Kto go ochrzcił jak nikt przed nim nie miał uprawnień? Poganin był i tyle
Kto go ochrzcił jak nikt przed nim nie miał uprawnień? ...........
Jan....mu było na imię . Nieuku.:mrgreen:
Ależ wytrysk mądrości nullu.
ks
We własnym gronie oni chrzczą się dowolnie i po znajomości :)
Violetta
17-10-2007, 10:43
Jan....mu było na imię . Nieuku.:mrgreen:
No popatrz, a tyle lat uczyli mnie religii. Opierdzielają się ci księża równo. i zawsze miałam najlepszy stopień!
A kto ochrzcił Jana? Chrzciny przez nieuprawnionego się nie liczą. Przecież to był pustelnik i sekciarz esseńczyków. Chrzciciel - Samozwaniec.
Poganin był i tyle. Drugi też.
W ogóle w tej sytuacji wszystkie chrzty nieważne. Poza tym że zbędne to nieważne.
Do piekła Null i cała czarna ferajna.
Aha, miałam z Toba nie gadać, więc już nie odpowiem.
Jeśli tak, to i cała reszta chrztów jest hehe, nielegalna ?
Violetta
17-10-2007, 11:02
Jeśli tak, to i cała reszta chrztów jest hehe, nielegalna ?
Na to wygląda. Chrzciciel - Samozwaniec.
Twierdze,ze Jezus gdyby zyl,wystapil by z kosciola.
BOG-moze?
Kosciol-kategotycznie nie!!!
No właśnie , szczególnie te pierwsze chrzty są nie ważne .
Przeca aby mieć prawo chrząścic należy skończyć odpowiednie wieloletnie katolickie uczelnie że nie wspomnę o maturze , następnie przejść odpowiednią praktykę czy jakoś tak aby odprawiać te ceregiele religijne.
No popatrz,.......................................... ............. Chrzciciel - Samozwaniec.
Poganin był i tyle. Drugi też.
....................................
Świetnie *Violu* ,rusz dupę (bo tam masz chyba więcej ..komórek) i krótko walnij i uzasadnij to ,
Bo o tym że ani Jan ani Jezus nie byli *chrześcijanami * wie nawet dziecko ,(jeśli chodzi na religię) :mrgreen: .
Ale to ty powiedz :dlaczego ???? :) Gamoniu .:)
ps .dla ułatwienia powiem że nie ma to nic wspólnego z chrztem .;)
Świetnie *Violu* ,rusz dupę (bo tam masz chyba więcej ..komórek) i krótko walnij i uzasadnij to ,
Bo o tym że ani Jan ani Jezus nie byli *chrześcijanami * wie nawet dziecko ,(jeśli chodzi na religię) .
Ale to ty powiedz :dlaczego ???? Gamoniu .
ps .dla ułatwienia powiem że nie ma to nic wspólnego z chrztem .
Hehehe, Null... Sie wrabales, kochanienki !
"Bo o tym że ani Jan ani Jezus nie byli *chrześcijanami * wie nawet dziecko ,(jeśli chodzi na religię) :mrgreen: . " koniec cytatu...
Zapytaj dzieci chodzace na religie. I zapytaj byle dzieci, ktore na religie chodzily. W te zalicz takze tzw. personel naziemny pana B.- idz od parafii do parafii, a i kurii nie przegap.
Zapytaj i sluchaj uwaznie, co Ci odpowiedza, "Gamoniu" (tez cytat).
Hehehe, Null... Sie wrabales, kochanienki !
...............
Naprawdę nie wiesz tego ?!!!!! :o :o
Jestem w ...szoku :mlotek:
W ewangeliach stoi że Jezus był ochrzczony przez Jana Chrzciciela.
normalnie ja żyd. pytaniem na pytanie. czy ty kiedys choc raz w swoim marnym żywocie będziesz w stanie odpowiedziec na najprostrze zadane ci pytanie ???
dodam ze moje pytanie jest zamknięte. dowiedz się co to znaczy jak nie wiesz :)
Nulll, dziecko drogie! Czytaj ze zrozumieniem!
Ja to wiem (choc kwestie teologiczne uwazam az niejasno rozstrzygniete...), ja Ciebie tylko kieruje tam, gdzie Ty kierowales: do tych dzieciatek religijnych, ponoc niezle poinformowanych. Tam sie wrabales. I dalej wrabany jestes, kochanienki.
Jesli zas o mnie chodzi - to ja tam teologiem nie jestem. Ale przypadkiem ( o ile to przypadek) zmuszona bylam do roztrzasania roznych kwestii teologicznych - w ramach odczytywania ikonografii chrzescijanskiej- i wtedy sie co nieco o teologie otarlam. I to wlasnie sklonilo mnie, jako racjonalistke, do odrzucenia wiary. Kategorycznie.
Zatem : Twoj szok jest: albo wynikiem niezrozumienia mojego postu, albo udawaniem niezrozumienia w celu unikniecia konfrontacji na argumenty. Jak to jest, drogi Nulllu...?
ryba, null ja zwykle udaje martwego niedźwiedzia :)
Szakalu, on tak tylko chwilowo. Pojdzie przemyslec i znowu przywali. Mam nadzieje, ze tym razem merytorycznie.
A ja czekam, az on mi wylozy, jak to z tym chrztem i wszystkimi kolejnymi bylo. Ja tam wiem jak, ale zdaje sie , ze Nulll nie bardzo... Totez czekam. Bo kwestia jest nad wyraz interesujaca, zaiste.
I mam nadzieje, ze Nulll zauwazy, kiedy i jak moze sie wpakowac w roztrzasanie mniej wiecej tego samego, co zagadnienie ilosci mozliwej ilosci dyjablow na czubku szpilki...
Pojdzie przemyslec
ty go nie przeceniasz ?? :)
.
Czy doprawdy nikt z was nigdy nie czytał ...biblii ??? :)
Smutne to .:( :( :(
ps zostawiam was w waszej ....ignorancji !
.
Smutne to .:( :( :(
ps zostawiam was w waszej ....ignorancji !
Null a czy to prawda ze zaden ksiadz, kaznodzieja, a nawet sam papiez nie jest w stanie udowodnic ze Jezus zyl i ze wszystkie dowody o istnieniu Jezusa to oszustwa koscielne, bo Jezus to tak jak Pinokio, jak Tarzan, jak Superman nigdy nie istnial naprawde?
samokrytyka
18-10-2007, 00:08
.
Ja z bajek to tylko 1000 & 1 nocy oraz Andersena.
No i Koziołek Dyplomatołek :lol:
Jakub Szela
18-10-2007, 05:23
Bo o tym że ani Jan ani Jezus nie byli *chrześcijanami * wie nawet dziecko ,(jeśli chodzi na religię) :mrgreen: .
Ale to ty powiedz :dlaczego ???? :) Gamoniu .:)
Bo byli to dalej starozakonni, tyle że reformatorzy (takie żydowskie Lutry). Jezusek był przecie obrzezany, do synagogi też śmigał ze swoimi jak się należy, paschę świętował itd. Twórcą (takim prawdziwym) chrześcijaństwa był ten co to z konia zleciał i chyba łeb o kamień potłukł.
Slowo chrzescijanin powstalo od Chtistus-namaszczony.
Z chrztem nie ma to nic wspolnego.
Dlatego napisalem ze pierwszy chrzescijanin zostal ukrzyzowany.
Null a czy to prawda ze zaden ksiadz, kaznodzieja, a nawet sam papiez nie jest w stanie udowodnic ze Jezus zyl i ze wszystkie dowody o istnieniu J...............
Nikomu z nich nawet nie przyszłoby na myśl udowadniać ,to co jest oczywiste dla kazdego nawet miernego badacza .
Przypomniałaś mi pewien fakt .Otóż w czasach reżimu komunistycznego w Rosji tę kwestję również wyszczególniano . Pisząc we wszelkich słownikach i encyklopediach że jest to postać mityczna , ale nawet oni w latach 80-stych nie mogli zaprzeczyć faktom i od tego czasu pisze się że to postać historyczna :)
Czy jesteś mniej tępa ,ciemna , zawzięta i uwsteczniona od nich ???, ...zaczynam mieć wątpliwości .:mrgreen:
Bo byli to dalej starozakonni, tyle że reformatorzy .............
Ciepło ,ciepło *Szela*.
Ale odpowiedz jest bardziej prostsza i prozaiczna :mrgreen:
.
nullu-ciullu-qtasie!
Po prawej stronie, pod postem masz taki klawisz co się nazywa >>EDIT<<
Naucz się z niego korzystać, bo Larry będzie ci musiał pod nickiem zamiast member wstawić klawisz >>IDIOT<<
ks
.....................
Dlatego napisalem ze pierwszy chrzescijanin zostal ukrzyzowany.
Jeszcze raz napiszę : JEZUS nie był ....chrześcijaninem !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Major.Walenda
18-10-2007, 19:44
Jeszcze raz napiszę : JEZUS nie był ....chrześcijaninem !!!
A kim był? Urodził się jako Żyd w wielodzietnej rodzinie. Jako pierworodny, dostał najlepsze wykształcenie między 14 a 30 rokiem życia (prawdopodobnie wykształcenie rabiniczne). W międzyczasie się ochrzcił u Jana Chrzciciela. Wypracował swój system aksjologiczny, który przyjęli jego uczniowie, ale niestety wraz z biegiem lat uczniowie, nie potrafiąc przekazać go innym (troche na zasadzie zabawy w głuchy telefon), wypaczyli system doprowadzając do powstania organizacji skrajnie antychrześcijanskiej acz za takową się podszywajacą - KRK.
A kim był? .................
Cóż ,wypada mnie tylko zapytać o te aksjologie i na czym polegało by te jej wypaczenia przez KrK .??? :)
Na resztę szkoda ....papieru .:mrgreen:
Thorunczyk
18-10-2007, 20:58
A kim był? Urodził się jako Żyd w wielodzietnej rodzinie.
Albo zaraz ustalicie kim był Jezus, albo zajmie sie tym CBA.
Ustalaniem kto kim jest ? zajmuje się ABW a nie CBA , ignorancie ! .:)
Thorunczyk
18-10-2007, 21:55
Ustalaniem kto kim jest ? zajmuje się ABW a nie CBA , ignorancie ! .:)
Od dziś CBA zajmuje się nawet ustaleniem tego, czym powinno się zajmować ABW :)
Nulll, znowu robisz uniki, kochanienki....
Ty mi w koncu wyloz, jasno i bez niedomowien, dlaczego wszystkie chrzty po Chrzcie w Jordanie sa wazne!
Ja uwazam, ze te wszystkie sciemy z zeslaniem Ducha Swietego sa g... warte z punktu widzenia logiki. Zas tlumaczenie wszelkiej nielogicznosci za pomoca Tajemnicy nie jest niczym innym jak stosowaniem wytrycha typu "deus ex machina".
Dlaczego nie widze waznosci nawet w ramach chrzescijanstwa?
Ano dlatego, ze z innej strony - konsekwencja dziela stworzenia i dziela odkupienia jest sama kondycja stworzonego, czyli czlowieka. Do tej kondycji przynalezy narzedzie poznania, jedyne, jakie stworzyciel dal stworzonemu. Na swoje podobienstwo. Logika jest onym. A dokladniej matematyka.
Jak? JAK?! Jak - tak stwarzajac stworzenie i dajac jedyne w miare pewne narzedzie TAK mozna kpic ze stworzonego zaslaniajac sie Tajemnica? Jak mozna tak kpic, zapewniajac o milosci i stracac w otchlan bytu pelnego cierpienia. Jak mozna dac taka wolnosc i za wybor wolnosci karac.
Ja nie mowie nic obrazoburczego. Ja wyciagam logiczne wnioski na poziomie tych dziatek w przedszkolu, na ktore sie gdzies tam powolujesz. Ja zadaje najnaiwniejsze pytania.
Jezus to tylko fikcyjna postac literacka zbiorku opowiadan p.t. Nowy Testament. Wszytkie szczegoly zycia Jezusa to zostaly wymyslone.
Nie istnieje zaden historyczny dowod potwierdzajacy ze Jezus, ten znany Jezus zyl.
"
"Nie tylko boskość Jezusa została poddana w wątpliwość, ale sama jego egzystencja jako człowieka jest coraz to bardziej poważnie kwestionowana.
Niektórzy z najzdolniejszych uczonych świata zaprzeczają, jakoby on kiedykolwiek faktycznie żył.
Przytłaczająca literatura, mająca do czynienia z poszukiwaniami, intensywna w swej powadze, głęboka i dokładna w swych badaniach, narasta we wszystkich krajach i szerzy przekonanie, że Chrystus jest mitem.
Jezus ... będzie zmuszony zająć swe miejsce w grupie pozostałych pół-bogów, których fantazyjne życia i uczynki składają się na światową mitologię."
– Marshall J. Gauvin (Czy Jezus Chrystus żył naprawdę? 1922)
http://www.jesusneverexisted.com/scholars-polish.html
“ Nie istnieje ani jedna współczesna historyczna notatka, wspominająca Jezusa, ani u Rzymian, ani też u Żydow, ani u wierzących, ani niewierzących, w ciągu całego jego życia”.
To nie przeczy wprawdzie jego egzystencji, ale na pewno rzuca poważne wątpliwości co do historyczności człowieka, który rzekomo miał byc szeroko znaną postacią, aby mógł wywrzeć tak wielkie wrażenie na świecie. Ktoś powinien był go zauważyć”.
– Dan Barker, Tracąc wiarę w wiarę. Od kaznodziei do ateisty. (1992, p. 360).
http://www.jesusneverexisted.com/scholars-polish.html
Major.Walenda
18-10-2007, 23:12
Droga Pamelo, nie mogę sie z Tobą zgodzic. Znowu bawię się w Advocatus Diaboli, ale tak się składa, że teksty apokryficzne znalezione w Egipcie czy Zwoje z Kumran, rzucaja trocchę więcej światła. Są teorie, że nie istniał Jezus ale to tak absurdalne teorie jak ta, że nie było bitwy pod Grunwaldem bo też nie ma zadnych wspólczesnych tej bitwie źródel poza polsko-krzyzackimi :). Ergo, należy przyjąć, iż Jeszu HaNocri istniał, natomiast kwestia jest taka, że był na tyle mało ważny dla współczesnych mu Rzymian i Żydów, iż nie musieli o nim pisać. Ówcześnie po rzymskiej prowincji Judeii chodziły dziesiątki podobnych mu kaznodziei zakładających swoje sekty. Ba! Wielu z nich także uzdrawiało i też obwoływało się Mesjaszem.
Cóż ,wypada mnie tylko zapytać o te aksjologie i na czym polegało by te jej wypaczenia przez KrK .??? :)
Na resztę szkoda ....papieru .:mrgreen:
Ponieważ jesteś typowym matołem i ignorantem, nie mam ochoty wymieniać ci podstaw judaizmu i chrześcijanstwa. Szkoda mojego czasu. Ale bardzo proszę, sam porównaj aksjologię judaistyczną z tym co głosił Jeszu i znajdź róznice. :) Dla ułatwienia dodam, poszukaj też system wartości i zasad Esseńczyków. Następnie przełóż to na zasady działalności i wypaczenia krk. Wątpię, że zadasz sobie ten trud, by coś przeczytać i przeanalizować (nie mam na myśli wydupczyć twojego kumpla Av)
Nikomu z nich nawet nie przyszłoby na myśl udowadniać ,to co jest oczywiste dla kazdego nawet miernego badacza .
bo tak napisali w grubej książce ??
krasnoludki też istnieja i nawet nie przyszłoby na myśl uczonym i wybitnym autorytetom udowadnianie że jest inaczej :)
Droga Pamelo, nie mogę sie z Tobą zgodzic. Znowu bawię się w Advocatus Diaboli, ale tak się składa, że teksty apokryficzne znalezione w Egipcie czy Zwoje z Kumran, rzucaja trocchę więcej światła. Są teorie, że nie istniał Jezus ale to tak absurdalne teorie jak ta, że nie było bitwy pod Grunwaldem bo też nie ma zadnych wspólczesnych tej bitwie źródel poza polsko-krzyzackimi :). Ergo, należy przyjąć, iż Jeszu HaNocri istniał, natomiast kwestia jest taka, że był na tyle mało ważny dla współczesnych mu Rzymian i Żydów, iż nie musieli o nim pisać.
j
Nie interesuje mnie bitwa pod Grunwaldem, byla czy nie byla. Bo dzis mnie ona nie obchodzi
Ani czy Szekspir pisal, albo kim byl Homer.
Ja dzis chce sie zblizyc do historycznego Jezusa i zeby to zrobic musze zapoznac sie z dowodami, faktami i rzetelnymi informacjami.
Piszesz mi o tym, ze jakies teksty z Egiptu i zwoje z Kumran rzucily jakies swiatlo.
Jakie swiatlo, ale konkretnie?
samokrytyka
18-10-2007, 23:45
jalbo kim byl Homer.
Homer (http://pl.wikipedia.org/wiki/Homer_Simpson)... znam :mrgreen:
http://samueljscott.files.wordpress.com/2007/04/ho mer_simpson.jpg
Nulll, znowu robisz uniki, kochanienki....
.
To Prawda że Bóg dał człowiekowi wolność wyboru i zapewniam cię że uszanuje ją az ....*do bólu *.i nigdy jej mu nie odbierze .
Dał nam również drogowskaz jak iść aby dojść do celu i nie pobłądzić .
To On powiedział o sobie Jam jest Drogą ,Prawdą i Życiem To On powiedział Jestem Światłością świata .
Masz Wolność ,poszukuj ,wybieraj ,szukaj i wybierz to co ci odpowiada . Nie chcesz Prawdy ,nie odpowiada ci On jako Droga ,nie chcesz Życia ,pieprzysz Światło to o co masz pretensję do Niego . Że tam gdzie trafisz nie będzie prawdy ani światła ani miłości . Twój wybór ,Bóg nie jest hipokrytą ,uszanuje twoją drogę , więc gdzie TU jest ....... kara ???.
Bóg jest Duchem ,więc podobieństwo do Niego nam dane to chyba nie logika ,to nie matematyka .Ale chyba to coś co można również nazwać pierwiastkiem Ducha a więc coś nieśmiertelnego i niezniszczalnego .Nie masz żadnego *życia duchowego * ,nie chcesz go nawet poznać ,odrzucasz je świadomie lub robisz sobie z niego podśmiechujki , w odróżnieniu do życia *biologicznego * czy też *psychicznego *, to twój i tylko twój wybór ,to twoja sprawa .
Więc jak sobie pościelisz tak się i wyśpisz . To chyba jasne .
Ponieważ jesteś typowym matołem i ignorantem, nie mam ochoty wymieniać ci podstaw judaizmu i chrześcijanstwa. ..............)
To dobrze to bardzo dobrze że nie wymieniasz różnic między judaizmem a chrześcijaństwem bo je znam .Ja chciałem ussłyszeć różnice między tym co głosił Jezus a KRK bo o tym właśnie pisałeś o ile jeszcze pamiętasz .:)
samokrytyka
19-10-2007, 00:25
Bóg
Zeus [edytuj (http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Zeus&action=edit§ion=0)]
Z Wikipedii
Skocz do: nawigacji (http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeus#column-one), szukaj (http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeus#searchInput)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thum b/7/72/Disambig.svg/30px-Disambig.svg.png (http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Disambig.svg ) Ten artykuł dotyczy Zeusa - greckiego boga. Zobacz też: grę komputerową Zeus Pan Olimpu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeus_Pan_Olimpu).
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/thumb/8/8 c/C-Zeus.jpg/150px-C-Zeus.jpg (http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:C-Zeus.jpg) http://pl.wikipedia.org/skins-1.5/common/images/magnify-clip.png (http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:C-Zeus.jpg)
Zeus
Zeus, (Dzeus) (gr. (http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_starogrec ki) Ζεύς, nowogr. (http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_nowogreck i) Δίας Dias) - najwyższy z bogów w mitologii greckiej (http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitologia_grecka). Syn Kronosa (http://pl.wikipedia.org/wiki/Kronos) i Rei (http://pl.wikipedia.org/wiki/Rea_%28mitologia%29) . Grecki bóg Nieba i Ziemi. Bóg pogody; władca błyskawic, deszczu i Słońca. Uosobienie najwyższej zasady rządzącej Wszechświatem.
1 Kor 8:5-6
5. A choćby byli na niebie i na ziemi tak zwani bogowie - jest zresztą mnóstwo takich bogów i panów -
6. dla nas istnieje tylko jeden Bóg, Ojciec, od którego wszystko pochodzi i dla którego my istniejemy, oraz jeden Pan, Jezus Chrystus, przez którego wszystko się stało i dzięki któremu także my jesteśmy.
(BT)
Idź spać, i obowiązkowo, łapy na kołdrze.
ks
1 Kor 8:5-6
6. dla nas istnieje tylko jeden Bóg, Ojciec, od którego wszystko pochodzi
Co to jest? Myślenie sprawcze?
Bo tak grupka mentalnych potomków izraelskich pastuchów powtarza od wieków, to znaczy że tak jest?
Jeszcze tupnij nogą - doda to ekspresji :mlotek:
Ty mi w koncu wyloz, jasno i bez niedomowien, dlaczego wszystkie chrzty po Chrzcie w Jordanie sa wazne!
null cos słabo idzie Ci to tłumaczenie ;) a moze w innym wątku jest twoja odpowiedz :dance:
Violetta
19-10-2007, 09:20
6. dla nas istnieje tylko jeden Bóg, i dla którego my istniejemy, oraz przez którego wszystko się stało i dzięki któremu także my jesteśmy.
(BT)
Jak słusznie zauważyłeś - dla Was
Więc daj nam mieć swoje zdanie.
Raczej to mało poważne twierdzić że wszystko co ma miliony lat istnieje dzięki gostkowi, którego rzekome istnienie zauważono ok 2 tys lat temu.
Strasznie ten Twój bóg się obijał przez te wszystkie poprzednie miliony lat.
Taki niby ważny a nikomu się nie ujawnił? Nie zauważył tyle rozwiniętych wcześniejszych kultur a po wiekach wpadł do paru żydków?
No i jak go poważnie traktować? Toć on jak Kaczyński
Ja chciałem ussłyszeć różnice między tym co głosił Jezus a KRK
Na przykład:
5. Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę.
6 Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu.
Kto odstawia te procesje. Krasnoludki?
Kto tak pięknie, teatralnie (z resztą niedoszły aktor) się modlił coby widać było jak bardzo cierpi za milijony cierpiących?
I takich przykładów znalazło by się sporo ale nie chce mi się ich przytaczać, bo jest dla mnie oczywiste, oczywistą oczywistością :), że gdyby J. Ch. znowu pojawił się na ziemi, to rozgonił by to czarne tałatajstowo w pisdu.
Na przykład:
Kto odstawia te procesje. Krasnoludki?
Kto tak pięknie, teatralnie (z resztą niedoszły aktor) się modlił coby widać było jak bardzo cierpi za milijony cierpiących?
I takich przykładów znalazło by się sporo ale nie chce mi się ich przytaczać, bo jest dla mnie oczywiste, oczywistą oczywistością :), że gdyby J. Ch. znowu pojawił się na ziemi, to rozgonił by to czarne tałatajstowo w pisdu.
:lol:
Oj tam, czepiasz się szczegółów. Przecież po kościołach wisi tylko kilkudziesięciu bożków, procesje są tylko kilkanaście razy w roku, a w tv publicznej "czarnych programów" jest tylko kilka godzin dziennie :)
Nie ma się o co kłócić :)
................
Bo tak grupka mentalnych potomków izraelskich pastuchów powtarza od wieków, to znaczy że tak jest?
...........................:
No sam zobacz !! dwa tysiące lat ....i te bzdety pastuchów nadal aktualne .:mrgreen:
Co jest do "curvy nędzy ".???:)
A inne idee ,a inne wspaniałe ideologie nawet *czas pierdnięcia* nie przetrwały ,jeno tylko smród i wstyd po nich się ...ostał .:)
......koniec świata .:mrgreen:
bzdety pastuchów nadal aktualne
co jest aktualne ?? te bzdety są tylko bzdetami
A inne idee ,a inne wspaniałe ideologie nawet *czas pierdnięcia* nie przetrwały ,jeno tylko smród i wstyd po nich się ...ostał
tak na marginesie. możesz łaskawie kto pomógł im w tym nieprzetrwaniu :?: :)
Na przykład:
5. Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy.
.......................
Oprócz modlitw jest jeszcze setki innych świadectw i nakazów .
Nie po to Jezus szkolił wiele lat kilkunastu chłopa ,nie po to wysyłał ich na świat i nie dlatego prawie wszyscy zgineli śmiercią męczeńską bo..... nie znaleźli izdebki gdzie mogli w ukryciu się ...modlić .
Mt 5:14-16
14. Wy jesteście światłem świata. Nie może się ukryć miasto położone na górze.
15. Nie zapala się też światła i nie stawia pod korcem, ale na świeczniku, aby świeciło wszystkim, którzy są w domu.
16. Tak niech świeci wasze światło przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwalili Ojca waszego, który jest w niebie.
(BT)
null cos słabo idzie Ci to tłumaczenie ;) ....................
Już pisałem że tematu chrztu i nazwy *chrześcijan* nie ruszam ,bo pozbawiłbym palantów możliwości..... dewagacji .:mrgeen:
............................
Strasznie ten Twój bóg się obijał przez te wszystkie poprzednie miliony lat.
..............................
2 Ptr 3:8
8. Niech zaś dla was, umiłowani, nie będzie tajne to jedno, że jeden dzień u Pana jest jak tysiąc lat, a tysiąc lat jak jeden dzień.
(BT)
tak na marginesie. możesz łaskawie kto pomógł im w tym nieprzetrwaniu :?: :)
Pewnie wola nieba , a z nią się zawsze zgadzać trzeba .....:mrgreen:
(hr.Fredro)
To Prawda że Bóg dał człowiekowi wolność wyboru i zapewniam cię że uszanuje ją az ....*do bólu *.i nigdy jej mu nie odbierze .
Dał nam również drogowskaz jak iść aby dojść do celu i nie pobłądzić .
To On powiedział o sobie Jam jest Drogą ,Prawdą i Życiem To On powiedział Jestem Światłością świata .
Masz Wolność ,poszukuj ,wybieraj ,szukaj i wybierz to co ci odpowiada . Nie chcesz Prawdy ,nie odpowiada ci On jako Droga ,nie chcesz Życia ,pieprzysz Światło to o co masz pretensję do Niego . Że tam gdzie trafisz nie będzie prawdy ani światła ani miłości . Twój wybór ,Bóg nie jest hipokrytą ,uszanuje twoją drogę , więc gdzie TU jest ....... kara ???.
Bóg jest Duchem ,więc podobieństwo do Niego nam dane to chyba nie logika ,to nie matematyka .Ale chyba to coś co można również nazwać pierwiastkiem Ducha a więc coś nieśmiertelnego i niezniszczalnego .Nie masz żadnego *życia duchowego * ,nie chcesz go nawet poznać ,odrzucasz je świadomie lub robisz sobie z niego podśmiechujki , w odróżnieniu do życia *biologicznego * czy też *psychicznego *, to twój i tylko twój wybór ,to twoja sprawa .
Więc jak sobie pościelisz tak się i wyśpisz . To chyba jasne .
Alez to wlasnie dla mnie zupelnie niejasne !
Jesli skorzystam z wolnego wyboru, dostane wpierdol gdy wybiore nie tak, jak nalezy...
Henry Ford mi sie przypomina znowu: kazdy Amerykanin moze miec samochod w dowolnym kolorze. Pod warunkiem, ze bedzie to kolor czarny.
A poza tym, kochanienki, coz Ty wiesz o moim zyciu duchowym, jesli dla Ciebie odrzucenie wiary oznacza jego brak ??? Zauwaz : odrzucilam cos, z czym sie kiedys zgadzalam, czemu wiec mowisz o niepoznaniu?
Odrzucam irracjonalnosc, ktora - poza swoja istota - daje mi tylko wybor miedzy samochodem w kolorze czarnym, a samochodem w dowolnym kolorze pod warunkiem, ze bedzie on czarnym ...
Podobienstwo, o jakim wspominasz, jest czyms zgola mglistym i nie wiadomo, czym jest i czy jest w ogole, jak wiec mozna w ogole o nim mowic, jesli nie jest okreslone? A przypuszczam, na logice sie opierajac, ze byt ktory ze swoim stworzeniem komunikuje sie za pomoca slowa ( i Slowa = Logosu ) , to zas znaczy tylko wtedy, gdy opiera sie na logice, zatem - przypuszczam , ze jest to byt przede wszystkim logiczny. Dlatego sie upieram, ze podobienstwo zasadza sie nie na jakis niesprawdzalnych empirycznie zalozeniach, lecz wlasnie na tej podstawie logicznej, na nazwaniu swiata zgodnie z obserwowalna przez stworzenie konsekwencja czasowo-przestrzenna. Logika zas zaczyna sie od spostrzezenia, ze 1+1=2 i inaczej byc nie chce. Czyli : matematyka jest podstawa pierwotna. Albo Zasada wszelkich zasad. Jesli o takie podobienstwo chodzi - zgoda, cos w tym jest. A co jest , najlepiej sobie wyobrazic, jesli sie choc troche chwyta mechanike kwantowa. Mechanika kwantowa moglaby byc nawet przeslanka do przyjecia Boga , albo przynajmniej agnostycyzmu.
Ciagle to jednak tylko kwestia wiary.
Wiary tym zabawniejszej, gdy sie pomysli, ze Bog najpierw stworzyl swiat, a dopiero potem sie objawil. Czyli : dal najpierw zabawke, a na koniec instrukcje obslugi i to jeszcze na tyle zagmatwana, zeby nikt nie mial pewnosci, czy ta instrukcja jest napisana po chinsku, anielsku, czy w swahili. Nazywasz to Tajemnica. A ja kpina.
"Nie chcesz Prawdy ,nie odpowiada ci On jako Droga ,nie chcesz Życia ,pieprzysz Światło to o co masz pretensję do Niego . Że tam gdzie trafisz nie będzie prawdy ani światła ani miłości . Twój wybór ,Bóg nie jest hipokrytą ,uszanuje twoją drogę , więc gdzie TU jest ....... kara ???. "
Nulll, do usranej smierci mam Ci powtarzac, ze tylko z umilowania Prawdy wynika moj wybor?
Amicus Plato, sed magis amica veritas.
Dla Ciebie Prawda tozsama jest z niepoznawalnym bytem absolutnym zwanym Bogiem. Dla mnie sama prawda jest absolutna. Moja Droga jest jej poszukiwaniem. Archetypiczne "Swiatlo" ma dla mnie znaczenie jako ikona wszystkich kultur na Ziemi, scisle zwiazana z nasza podstawa biologiczna - nie ma wtedy w niej zadnej pokreconej Tajemnicy, a przeciwnie: wszystko uklada sie w logiczna calosc.
Aaaa... przy okazji... Jesli twierdzisz, ze "Bóg nie jest hipokrytą ,uszanuje twoją drogę", popelniasz grzech herezji, kochanienki. Wiesz, dlaczego?
Jesli wiesz - wal smialo !
Jesli nie, ja Ci powiem. Tylko zapytaj.
2 Ptr 3:8
8. Niech zaś dla was, umiłowani, nie będzie tajne to jedno, że jeden dzień u Pana jest jak tysiąc lat, a tysiąc lat jak jeden dzień.
(BT)
O, kurwa!
Nulll, masz potwierdzenie!
Jestesmy blizniakami Bozi. On tam gdzies po Wszechswiecie zapierdala z predkoscia jesli nie swiatla (ale nie... bo wtedy czas by Mu sie calkiem zatrzymal...), to zbliozona. Co zrozumiale: gospodarstwo spore, trzeba byc mobilnym.
Einsteinowski paradoks blizniakow (tfu! tfu!), jakie to proste!
Violetta
19-10-2007, 21:47
Nulll, .........!...........
nie odnosisz wrażenia że rozmawiasz z zegarynką?
nie odnosisz wrażenia że rozmawiasz z zegarynką?
Odnosze, Violus, odnosze...
Ale to w koncu forum publiczne, nie tylko Nulll czyta. A nuz ktos z tych, co tu sluzbowo, zrozumie ???
Niesmy ten kaganek ! ;)
Odnosze, Violus, odnosze...
Ale to w koncu forum publiczne, nie tylko Nulll czyta. A nuz ktos z tych, co tu sluzbowo, zrozumie ???
Niesmy ten kaganek ! ;)
Pamiętaj jednakowoż o czarnych siłach. Namierzą, przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą...
Pamiętaj jednakowoż o czarnych siłach. Namierzą, przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą...
A ja, ze snu podnoszac skron, powiem im :
- Spierdalac, ale juz!
Zalozysz sie?
Beda tak skonfundowani, ze spierdola. Bo sie przyzwyczaic zdazyli, ze obywatel blednie i jest spolegliwy....
A ja, ze snu podnoszac skron, powiem im :
- Spierdalac, ale juz!
Zalozysz sie?
Beda tak skonfundowani, ze spierdola. Bo sie przyzwyczaic zdazyli, ze obywatel blednie i jest spolegliwy....
Hehe! Właśnie to sobie wizualizuję : pidżamka w kaczuszki, a na głowie staroświecki kutasik z rozcapierzonym pomponikiem.
Do tego solidne mięcho w eter i może zadziałać :lol:
Hehe! Właśnie to sobie wizualizuję : pidżamka w kaczuszki, a na głowie staroświecki kutasik z rozcapierzonym pomponikiem.
Do tego solidne mięcho w eter i może zadziałać :lol:
Ej...!
Dobre!
Ja wizualizowalam inaczej: misterne czarne koronki (bawelniane, zadnych sztucznosci!), ewentualnie rozmazany wczorajszy makijaz.
Przyznaje, ze bladzilam! Twoj pomysl jest bardziej "mowiacy" i bardziej przemawiajacy do statystycznego wyborcy.
Po dwóch zgrzewkach zawsze mam statystyczne pomysły. Taka skaza.
Po dwóch zgrzewkach zawsze mam statystyczne pomysły. Taka skaza.
To zrozumiale... Dwie zgrzewki, to dwa szesciopaki? Razem dwunastu. Apostolow z dobra nowina. Entuzjazm rozklada sie wg krzywej Gaussa. Najwiekszy wzrost cechy miedzy -3 a + 3. Gdy przyjmiemy granice miedzy jednym a drugim szesciopakiem na 0.
Zgadza sie?
Gaussa to chyba nawet pod szczęście i nieszczęście przypadków ludzkich można podczepić :-)
Co do obliczeń - perfekcja, która mile smera utrudzony umysł życiowego połamańca.
samokrytyka
20-10-2007, 01:06
Niesmy ten kaganek ! ;)
Syrenko, nawet jak doniesiesz, to on pierdnie i zgasi... Najwyżej sobię dupę spali, a że tarcia ta przyzwyczajona, ból okarze się przyjemnością...
:drink:
Jakub Szela
20-10-2007, 11:13
Pewnie wola nieba , a z nią się zawsze zgadzać trzeba .....:mrgreen:
(hr.Fredro)
Czemuś się sam z nią nie zgadzał? Tyle się chwaliłeś swoimi wystąpieniami przeciw władzy (tej przed 1989), czyżbyś zapomniał że.
""Każdy niech będzie podobny władzom, sprawującym rządy nad innymi. Nie ma bowiem władzy, która by nie pochodziła od Boga, a te które są, zostały ustanowione przez Boga. Kto więc przeciwstawia się władzy — przeciwstawia się porządkowi Bożemu. Ci zaś, którzy się przeciwstawili, ściągną na siebie wyrok potępienia." BT, Rzym.13,1-2
Aleś sobie u bozi nagrabił!:lol:
Czemuś się sam z nią nie zgadzał? ..................
Aleś sobie u bozi nagrabił!:lol:
Widzisz złociutki ,to jest tak że chrześcijanin nie jest entuzjastą * demokracji* ,a św Pawłowi w pale się nie mieścił system "zamordyzmu". Systemem władzy Bożej jest ..... monarchia .Jezus jest królem i papież jest władcą absolutnym .a biblia nakazuje .....czcić króla .
To tak w wielkim skrócie .:)
Alez to wlasnie dla mnie zupelnie niejasne !
.
Cóż ci na twój wywód mogę poradzić ??? chyba tylko mieć nadzieję że skoro fizyka kwantowa może doprowadzać jednak z ateizmu do agnostycyzmu to gdybyś dodatkowo sspojrzała kiedyś choćby na skrzydełko komara pod mikroskopem to z pewnością byś .....uwierzyła ,:mrgreen:
Bo jak mówi księga Mądrości :
Głupi z natury są wszyscy ludzie ,którzy nie poznali Boga :z dóbr widziałnych nie zdałali poznać Tego który jest ,patrząc na dzieła nie poznali Twórcy....
krisbaum
22-10-2007, 08:47
Widzisz złociutki ,to jest tak że chrześcijanin nie jest entuzjastą * demokracji* ,a św Pawłowi w pale się nie mieścił system "zamordyzmu". Systemem władzy Bożej jest ..... monarchia .Jezus jest królem i papież jest władcą absolutnym .a biblia nakazuje .....czcić króla .
To tak w wielkim skrócie .
Podobnie nie śniły się Pawełkowi gumy na chuju, pigułki wczesnoporonne i komórki macierzyste. Jakoś nie przeszkadza to episkopatowym w wyciąganiu wniosków. Życie to życie, nie ważne czy jest to komórczak, plemnik czy człowiek, tak twierdzą twoi. Ja powiem zaś, że władza to władza, cysorzowi co cysarskie...
Cóż ci na twój wywód mogę poradzić ??? chyba tylko mieć nadzieję że skoro fizyka kwantowa może doprowadzać jednak z ateizmu do agnostycyzmu to gdybyś dodatkowo sspojrzała kiedyś choćby na skrzydełko komara pod mikroskopem to z pewnością byś .....uwierzyła ,
Głupi z natury są wszyscy ludzie ,którzy nie poznali Boga :z dóbr widziałnych nie zdałali poznać Tego który jest ,patrząc na dzieła nie poznali Twórcy....
Ech....
Podobnie nie śniły się Pawełkowi gumy na chuju, ..............
Ech....
Te tendencje sprowadzania kaźdego tematu na dupę i chuj to u ciebie cecha wrodzona czy nabyta ????:confused:
krisbaum
22-10-2007, 20:41
Zobaczył gościu słowo chuj i tyle zrozumiał :D
Jakbyś posiadał mózgownicę w miejscu gdzie masz galaretowatą masę, to byś zrozumiał, że chodzi mi o zdanie kościoła w sprawach osiągnięć nowoczesnej medycyny. Po raz kolejny dostarczasz dowodów, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem :D
A kto słyszał, że zero w ogóle czyta.
Na innym forum tez miałam do czynienia z takimi "gieniuszami".
Ty im racjonalne argumenty, a oni tobie albo nie na temat, albo odpowiedź na zasadzie: a u was też biją murzynów.
Porozumienie z kato-oszołomami nie jest możliwe, dyskusja z nimi to raczej forma masochistycznego hobby.
Zobaczył gościu ........., to byś zrozumiał, że chodzi mi o zdanie kościoła w sprawach osiągnięć nowoczesnej medycyny.D
A ty nie zauważyłeś tematu dysputy ????
Doprawdy te okulary na twoim nosie są jedynym elementem ...yntelektualnym .:lol:
Vladimir
23-10-2007, 02:54
Porozumienie z kato-oszołomami nie jest możliwe, dyskusja z nimi to raczej forma masochistycznego hobby.
Przyjmuje wyzwanie i chetnie zmierze sie z waszymi "faktami" nt. KK skarbie.
Na innym forum tez miałam do czynienia z takimi "gieniuszami".
Rzeczywiscie, dam ci probke waszego geniuszu.
"W afryce ludzie choruja na AIDS poniewaz KK zakazał im używać prezerwatyw."
"Ktoś mnie zgwałcił, przypomniałem sobie po 50 latach, kto to był ? Zapewne wikary."
"90 % ksiezy to pedały."
"Kazdy ksiadz to pedofil. "
Oto probka waszych możliwosci, sama to oceń.
Władziu! Po pierwsze nie mów do mnie skarbie póki nie zasłużę.
Rozumiem, że podane przez ciebie hasełka w formie równoważników zdań to propozycja tematów do dyskusji, oczywiście muszę tu krotko sprowadzić je do prawdziwych merytorycznych treści, a wtedy pogadamy.
1. Zaprzeczanie, że prezerwatywa stanowi solidną ochronę przed wirusem HIV powoduje wzrost zakażeń, w świetle tego zmiana stanowiska krk po śmierci konserwatysty JPII w sprawie stosowania kondomów może tylko cieszyć.
Wyciągając logiczny wniosek przyczynowo-skutkowy odnieś się do tezy: kłamstwo może zabijać.
2. Zmiany roli i znaczenia kościoła w strukturach państw czynnikiem umożliwiającym rzeczywistą ocenę skali pedofilii w kościele katolickim. Wykaż na podstawie Irlandii.
3. Problem homoseksualizmu w łonie krk w odniesieniu do głoszonych przez niego prawd objawionych na temat stosunków analnych oraz kontaktów lesbijskich w świetle życia klasztornego.
4. Hermetyczność kościoła katolickiego elementem sprzyjającym bezkarności pedofilów oraz wzrostowi degeneracji, na podstawie wytycznych Kongregacji do spraw wiary pod kierunkiem obecnego papieża B16.
Mam nadzieję, że dasz radę przeczytać ze zrozumieniem dłuższy tekst.
Ad 1 ...gówno prawda bo :
.... używanie prezerwatyw lateksowych może zmniejszyć narażenie na zakażenie, ale go nie eliminuje. Podobnie inne błony (bariery) ochronne w postaci dopochwowych wkładek także nie stanowią dostatecznej ochrony przez inwazją wirusa.
http://www.resmedica.pl/aids.html
Ad2 ....też gówno prawda bo :
Nie znieniła się rola ani znaczenie Kościoła ,więc czynnik wykrywalności jest taki jaki był , a jeśli wiesz o takiej zmianie to powinnaś przynajmniej to wykazać .
Ad3 .....nic nie wiesz o życiu klasztornym .....więc dywagacje są zbędne .
Ad4 ....o które wytyczne Kongregacji Wiary ci chodzi ?????
nullu-ciullu
Powiedz, czy chciałbyś, aby uczył cię jazdy samochodem gość, który nigdy nie siedział za kółkiem???
Albo pilotażu gościu, który nigdy nie pilotował?
To dlaczego czarna swołocz zajmuje się współżyciem płciowym między ludźmi, skoro im nie dane jest mieć w tym względzie jakiekolwiek doświadczenie? Poduszki powietrzne w samochodzie nie uchronią przed śmiertelnymi obrażeniami jakąś część ofiar wypadków, a jednak montuje się je do samochodów. Po co ten twój chujowy wzorzec z thorunia (sorry thoruńczyk) kupił se takie wypasione audi? Pierdolone stare kawalery tylko zajmują się damską cipą i umoralnianiem ludzi, sami nie mając (z niewielkimi przypadkami) do tego moralnego prawa.
Pochwa ty http://shitbox.talk-forums.com/users/_02/76/52/52/smiles/247529.gif
ks
Violetta
24-10-2007, 09:33
..........>>dyskusja z nimi to raczej forma masochistycznego hobby<<
Włodziu! Mam nadzieję, że dasz radę przeczytać ze zrozumieniem dłuższy tekst.
Tamarko, masz fajne hobby.
zapytano blondynki czemu wodę na 2 jajka gotuje w 2 garkach?
Odpowiedziała- bo tak
i tu otrzymasz takie same argumenty - bo tak, taka jest prawda.
A to są argumenty nie do obalenia. Masz zajęcie na resztę życia
.... używanie prezerwatyw lateksowych może zmniejszyć narażenie na zakażenie, ale go nie eliminuje. Jak założysz dwie,a nie jedną to napewno wyeliminuje prawdopodobienstwo zakżenia.Ale przecież ty masz takie problemy z dyni,bo nie jesteś narażony na "ataki z zewnątrz":)
.... używanie prezerwatyw lateksowych może zmniejszyć narażenie na zakażenie, ale go nie eliminuje. Podobnie inne błony (bariery) ochronne w postaci dopochwowych wkładek także nie stanowią dostatecznej ochrony przez inwazją wirusa.
wniosek jest prosty ruchac sie tylko z tymi co kaszla:lol:
Cóż ci na twój wywód mogę poradzić ??? chyba tylko mieć nadzieję że skoro fizyka kwantowa może doprowadzać jednak z ateizmu do agnostycyzmu to gdybyś dodatkowo sspojrzała kiedyś choćby na skrzydełko komara pod mikroskopem to z pewnością byś .....uwierzyła ,:mrgreen:....
Mechanika kwantowa. Mechanika jest dzialem fizyki, ale nie mowi sie fizyka kwantowa, lecz mechanika kwantowa. To jednak malo tutaj istotne.
Nulll... pod niejednym mikroskopem widzialam wieksze cuda niz skrzydelko komara, ale jakos na droge wiary mnie to nie sprowadzilo. Jak wyznawalam, tak wyznaje agnostycyzm ateistyczny. To, co mowilam o mechanice kwantowej znaczylo zupelnie co innego, niz Ty zrozumiales, a juz na pewno bylo najdalsze od takiego pojmowania teizmu, jaki Ty praktykujesz.
Ksiega Mardosci zawierajaca takie madrosci z natury swej nie jest ksiega madrosci. Jest nia tylko z nazwy. Polecam "Slepego zegarmistrza" Dawkinsa, lepiej wytlumaczy, skad sie bierze przekonanie czlowieka, ze obserwowalny swiat musi byc efektem jakiegos konkretnego zamiaru istoty nieskonczenie poteznej. Wywod Dawkinsa jest logiczny, spojny, oparty na solidnych matematycznych podstawach. Negowanie go , zwlaszcza za orez przyjmujac mgliste , pelne sprzecznosci gledzenie o czyms, co do czego nie mozna miec zadnej pewnosci czy istnieje, a jesli istnieje, jaka jest jego natura - to jest dopiero glupota!
A ja wierzę w świętą skórkę od banana i żądam abyście uszanowali moją wiarę, nie mówili nigdy o niej źle bo to obraża moje uczucia religijne. Aha i macie się natychmiast nawrócić, bo na łożu śmierci pożałujecie no!
- Nie bluźnij! Święta to jest skórka cytrynowa! Obrażasz moje uczucia religijne!
- A ja ją wczoraj starłam do sernika. Co teraz będzie?
- Będziesz się smażyła w cytrynowym piekle!
- No i stało się - obraziliście mnie okrutnie. Pień drzewa, to jest to!
- Pień drzewa został uznany za herezje na soborze bananowym trzecim. Sam mistrz Cytrus Maxymilanus po konsumpcji trzech kilko bananów i dwóch mandarynek doznał wizji i wyklął pień drzewa z panteonu bóstw.
- Znowu bluźnisz! Cytrynus Maximilianus ustanowił dogmat o cytrynowej nieomylności, nieuku i heretyku! A pień został spalony na stosie za drewnianą magię!
- Masz rację, bracie. Przypomnę jeszcze, że Cytryna występuje w trzech osobach: Owoc, Lemoniada i Kwasek Cytrynowy.
- Ja szanuję twoją wiarę, mimo tego, że jest kretyńska to ją szanuję.
- I co z tego, że szanujesz? Nie jest liczona do średniej oceny!
- No tak, dać palec.
- Z tym palcem to była prawdziwa pomyłka!
* * * * * * *
za Joe Monster
krisbaum
24-10-2007, 11:34
to gdybyś dodatkowo sspojrzała kiedyś choćby na skrzydełko komara pod mikroskopem to z pewnością byś .....uwierzyła
Jak już jesteśmy przy owadkach, szacunkowo jest ich na świecie milion gatunków. Mam takie zadanie dla nulla. Ile będzie ważyć 2 mln owadów (zakładając po parce z każdego gatunku) ile taka wataha stworów będzie potrzebowała miejsca, ile zeżre żarcia, ile czasu będzie potrzebne by wogóle zebrały się wszystkie w miejscu gdzie Noe budował swą szalupę ratunkową? Jak owady nieloty z Australii i obu Ameryk pokonały ocean?
A w sprawie prezerwatywy i AIDS, czy nie byłoby prościej gdyby konstruktor skrzydełek nie stwarzał nam takich problemów? :D
Czy genialny konstruktor mógłby dokształcić się z genetyki? Bo przydarzają mu się przykre wpadki:
http://wiadomosci.onet.pl/1446150,242,1,1,kioskart .html
Ale przecież taki doskonały twór nie popełnia błędów, wychodziłoby więc na to, że to zwyczajny sadystyczny skurwysyn. Ma szczęście, że nie istnieje...
Violetta
24-10-2007, 12:03
Ale przecież taki doskonały twór nie popełnia błędów, wychodziłoby więc na to, że to zwyczajny sadystyczny skurwysyn. Ma szczęście, że nie istnieje...
Nie słyszałeś ichniejszego tłumaczenia że ten zss im bardziej kogoś kocha tym bardziej go doświadcza? Poczytaj historię Hioba
Dlatego ci bogaci, zdrowi i wszystkomający czują się tacy nie kochani, porzuceni wręcz i biegają, go przekupują, a on nic. Nie doświadcza ich i już. Bo ich nie kocha, taki jest. zss
krisbaum
24-10-2007, 12:16
Wierzący mają też fajną tendencję do odwracania faktów w dupy stronę. Ziemia znajduję się w idealnym pasie energetycznym słońca. Energii nie za dużo, nie za mało. I już staje się to dla nich dowodem, że Pan zadbał o to by życie miało tu właściwe warunki. Zamiast zwyczajnie stwierdzić fakt, że życie tu właśnie powstało, bo miało ku temu sprzyjające warunki. Tak samo pierdzielą o atmosferze itp. Pan przygotował ludziowi idealny domek. Jak już zadać pytanie czemu zatem pon buczek nie zadbał, by Ziemia nie miała płynnego wnętrza a co za tym idzie ruchów tektonicznych pociągających całą plejadę kataklizmów, to spotyka się człowiek ze ścianą milczenia.
Pan null był napisał: „Ad 1 ...gówno prawda bo :
.... używanie prezerwatyw lateksowych może zmniejszyć narażenie na zakażenie, ale go nie eliminuje.”
Nie wiem doprawdy o jakie gówno ci chodzi, bo ja nigdzie nie napisałam o całkowitej eliminacji zagrożenia.
Całkowicie to tylko katooszołomy są walnięte i to jedyny znany mi przypadek w przyrodzie czegoś o wartości 100% .
http://www.ponton.org.pl/readarticle.php?article_i d=46
Najbardziej miarodajną organizacją na świecie zajmującą się rzetelnie problemami zdrowia jest ŚOZ, w tekście z linka znajdziesz, że wg niej skutecznośc prezerwatywy wynosi od 80 do 95%. Oznacza to „panie zero”, gdy 10 osób kopuluje z zarażonym i prezerwatywy są stosowane prawidłowo osiem do dziewięciu unika zarażenia. Bez kondoma to prawdziwa rosyjska ruletka, przy tym w magazynku na 10 komór tylko jedna jest pusta (choć pewnie raczej należałoby powiedzieć o komorze z niepełnym ładunkiem). Policz sobie ilu po chwili satysfakcji ciupciając bez gumki obudzi się z ręką w nocniku, a jeśli decydującą rolę odegrał czynnik indoktrynacji religijnej to bezpośrednią odpowiedzialność za zarażenie i śmierć na AIDS ponosi jednostka indoktrynująca, np. krk pod przewodem barbapapy z Watykanu.
Więc bądź miły nie pierdolić, że prezerwatywy są mało, bądź nieskuteczne, a coś takiego próbujesz właśnie sugerować. Przyznaję jednak z całą mocą o braku ochrony przed zarażeniem AIDS, gdy jakiś katooszołom pod wpływem świętojebliwej gorliwości zacznie dziabać gumki igłą.
Na koniec pozostaje mi dodać, że biorąc pod uwagę pęd hierarchów do ograniczania edukacji seksualnej może się łatwo przytrafić, że zarażony młody katolik, bądź spółkujący z zarażoną zamiast na członka założy kondoma na kciuk, wtedy też reklamacje musi kierować via Watykan. Wszak krk to organizacja hierarchiczna i nic nie dzieje się bez woli papy.
Cdn.
P.S.
Przepraszam pomyłka, znam jeszcze inne przypadki 100% debilizmu, np. ekstremiści islamscy, czy protestanckie fundamentalistyczne odłamy, najczęściej z USA.
Krisbaum tak napisał:
"Jak już zadać pytanie czemu zatem pon buczek nie zadbał, by Ziemia nie miała płynnego wnętrza a co za tym idzie ruchów tektonicznych pociągających całą plejadę kataklizmów, to spotyka się człowiek ze ścianą milczenia."
Witaj Violetko, Krisbaum dał własnie odpowiedź w sprawie mojego hobby. Gdybyśmy my milczeli stwarzalibyśmy wrażenie prawdziwości pieprzonych przez katoli bzdetów.
Mi nie zależy na nawracaniu oszołomów, to niewykonalne, oni tylko stanowią zaczyn do rozmowy, którą ktoś niezdecydowany/niedouczony przeczyta i być może zajarzy.
Dawno mam za sobą czas wkurwiania się, czytując ich, więc nie szkodzą memu zdrowiu.
Jak tu się wstawia te gotowe emoty, bo coś nie wychodzi mi.
niemeldowany
24-10-2007, 13:18
/.../ reflaksje na temat/.../
Co to są te "reflAksje", Władeczku? I gdzie o tym uczono?! Na jakiej uczelni? Czy "reflaksje" to to samo co kataflaksje, a właściwie katapleksje? ;) Jeśli tak to bardzo mi przykro, iż mi jest przyjemnie:mad: Nalezy porady lekarskiej "zażyc"...:p
Mi nie zależy na nawracaniu oszołomów, to niewykonalne, oni tylko stanowią zaczyn do rozmowy, którą ktoś niezdecydowany/niedouczony przeczyta i być może zajarzy.
Co do pierwszego zdania to ciekawe.Nie przekonasz katola
że nie ma boga, ale i nie przekonasz ateistę,że jest.
Wiem,bo mam żonę,która już rozgląda się za moherową
włóczką.I wszelkie moje komentarze, przycinki i dosrywania
spływają po niej jak woda po ..tfuj, kaczce.
Co do drugiego to też nie wiem jak wstawić, bo nowe forum
jest moim zdaniem mniej przyjazne,że nie wspomnę o tym że "wcięło"
mi gdzieś ponad 400 postów i zdegradowało mnie do juniora.Łaaa...
Co to są te "reflAksje", :p
oj jakis ty niegramotny to jest zwyczajny refluks - taki odruch zwrotny smrodem z gardla
oj jakis ty niegramotny to jest zwyczajny refluks - taki odruch zwrotny smrodem z gardla
Ooo....z ust(tfu!).Z głowy mi to wyjęłąś:)
Violetta
24-10-2007, 17:00
To dobrze, popatrz jaka tu oglądalność. Czuj się jako niosąca kaganek oswiaty.
A emotki zajrzyj na post Help. Tam dobrzy Samarytanie opisują krok po kroku.
Nie słyszałeś ichniejszego tłumaczenia że ten zss im bardziej kogoś kocha tym bardziej go doświadcza? Poczytaj historię Hioba
Dlatego ci bogaci, zdrowi i wszystkomający czują się tacy nie kochani, porzuceni wręcz i biegają, go przekupują, a on nic. Nie doświadcza ich i już. Bo ich nie kocha, taki jest. zss
Violetto, slyszec - wszyscy slyszeli. Tylko kto wyciaga logiczne wnioski? Taki argument, to nic innego , jak wytrych do prostych umyslow. Jak bozie prosisz, bozia da. Ale jak cie szczegolnie umilowala, to nie tylko nic nie dostaniesz, ale jeszcze mozesz liczyc na wpierdol extra. Jakby nie patrzec, zawsze da sie wytlumaczyc, czemu tak nieprzyjemnie na tym lez padole... A jak juz komus przyjemnie, to albo poplecznik szatana, ktoremu onze darzy (ale tylko chwilowo i doczesnie, wpierdol bedzie jeszcze wiekszy in spe), albo aktualnie ma wysokie notowania u bozi, bo robi wiele dobrego na Ziemi; vide : Xiadz OjdyrRydzyk vel Najwiekszy Polak Wszystkich Czasow.
A nawet doczesne cierpienie tego ostatniego jako szczegolna Laske Boska mozna interpretowac, skoro tak niezlomny obronca zycia pokazal, jak umierac godnie - czego wielu maluczkim sie odmawia kazac im cierpiec nad miare...
No.... we morde!
Naprawde jest w tym wszystkim jakas ... Tajemnica... ktorej nie pojmuje. I w tak sadystycznym wydaniu pojac nie chce!
Chyba, ze mnie Nullll oswieci...
A ja niczego tak nie pragne, jak swiatla Prawdy.
I, kurwa, powaznie mowie!
Czy genialny konstruktor mógłby dokształcić się z genetyki? Bo przydarzają mu się przykre wpadki:
http://wiadomosci.onet.pl/1446150,242,1,1,kioskart .html
Dlatego ci bogaci, zdrowi i wszystkomający czują się tacy nie kochani, porzuceni wręcz i biegają, go przekupują, a on nic. Nie doświadcza ich i już. Bo ich nie kocha, taki jest. zss To może juz dosyć tej miłości,dosyc ogłupiania cierpiących ludzi,dosyć bajek w stylu "nadstaw drugi policzek"i bełkotu,że Jezus też cierpiał za nas na krzyżu.
Wymiataro, z calym szacunkiem... Argumenty Twoje sa zbyt emocjonalne. Argumentami emocjonalnymi niczego sie nie udowadnia. Co najwyzej przekonuje do podobnych emocji.
Rybo-tych, którzy myślą podobnie nie musze przekonywać,a tych którzy mają mi za złe moje poglądy i tak nie przekonam.Sama o tym wiesz,bo już jakiś czas tu jesteś.Z całym szacunkiem-czekam na ewentualną odpowiedz nulla na twojego posta.
wontrupka
24-10-2007, 22:48
Ogladajac na warsztatach szkolnych niegdys, pod mikroskopem, skrzydelko komara, zapatalam sie sie siebie, podowczas agnostyczki, po jaki chuj, dobry Pan Bog stworzyl tego komara.Komu i do czego on potrzebny? Jaki jest boski zamiar istnienia komara, kleszcza, pijawki, tasiemca, glisty, wlosienia, ameby czerwonej.MUCHY?????
po jaki chuj, dobry Pan Bog stworzyl tego komara.Komu i do czego on potrzebny? Jaki jest boski zamiar istnienia komara, kleszcza, pijawki, tasiemca, glisty, wlosienia, ameby czerwonej.MUCHY????? Mój mały wówczas i dotkliwie przez komary pogryziony synek o to samo zapytał.Teraz ma 13 lat i juz wie,że bozia popełniła niewybaczalny bład w sztuce....a tak wogóle to już malo w tę bozie wierzy.
Violetta
24-10-2007, 23:00
Naprawde jest w tym wszystkim jakas ... Tajemnica... ktorej nie pojmuje. I w tak sadystycznym wydaniu pojac nie chce!
Chyba, ze mnie Nullll oswieci...
A ja niczego tak nie pragne, jak swiatla Prawdy.
I, kurwa, powaznie mowie!
Stary mądry Boy powiedział - bo żyć trzeba, ot, po prostu, nie szukając dziury w całem
Przecież to nie bóg nas stworzył na swoje podobieństwo, tylko my jego na nasze. Zobacz jak dziadzio ewoluował przez wieki.
Cała tajemnica to odwieczny brak zgody na koniec jednostki i odwieczne doszukiwanie się celu naszego istnienia. Nie chcemy tylko być fabryką ekskrementów.
Zycie samo w sobie też dla wielu jest nie do przyjęcia. To takie miłe - mieć wyższy cel istnienia. Ale oferowana jest tylko wersja dla prostaczków. Tacy jak Ty widzą że to nieudolny marketing. A przy okazji zwietrzono doskonały interes. Nadzieja jest doskonale sprzedającym się towarem.
Niedawno spotkałam się z teorią że jesteśmy wytworem wysokiej cywilizacji. Poparte to jest dowodami z przeszłości, układami planet, regułami wszechświata. Bardzo ciekawa teoria i bardziej wiarygodna niż ta co głosi katolicyzm.
Do Prawdy wiedzie wiele dróg, jedna bardziej kręta od drugiej.
Ale oferowana jest tylko wersja dla prostaczków. Czyli przedłużanie egzystencji rasy ludzkiej."Nie umre wszystek...zostanie po mnie figowy listek"-jak mawiał mój ulubiony fraszkopisarz.
wontrupka
24-10-2007, 23:22
Stary mądry Boy powiedział - bo żyć trzeba, ot, po prostu, nie szukając dziury w całem
Wiec zyje.
Nie zal mi ludzi wierzacych.W pewien sposob nawet im zazdroszcze.Pewnej pasji.Pewnej lekkosci zycia.Nadzieji.Rozgrzeszenia sumienia, ktorego ateista nie jest w stanie wyprac ani spowiedzia, ani " Bog tak chcial".
Zal mi wierzacych, jesli narzucaja swemu zyciu ograniczenia wynikajace z dogmatow, doktryn wiary.Mam wrazenie, ze traca, nie do konca bedac swiadomym, ze nie ma to wiekszego sensu, poza tu i teraz.Ze zyja w matrixie.
Tego chca, podobnie jak ja chce zyc poza nim.Nasze stanowiska sie wykluczaja.Tak jak piszesz Violetto.
Moze tylko bym uzupelnila o jedno.
Daje szanse przekonania mnie do kreacjonizmu, do wiary.Wystarczy przekonac.Na logiczne argumenty nie odpowiem ignorancja.Bede sie sprzeczac, ale z uwzglednieniem racji drugiej strony.Do dzis mnie to nie spotkalo z zadnej drugiej strony.Katolikow, zielonoswiatkowcow, ewangelikow, jehowych czy mormonow.Wszedzie trafiam na wiare, a wiec cos z czym sie nie dyskutuje logicznie.
Violetta
25-10-2007, 11:22
Wiec zyje..
I tak trzymaj. Jak najdłużej.
A im nie zazdrość że to lekkość życia czy nadzieja. Aż tak nie potrafią myśleć. Nie mają Twojej świadomości. Błędem jest zakładanie że wierzący myśli o tym w co wierzy. Nie. Nie myślą w sposób który uważasz za myślenie, nie formułują własnych sądów. jak księżyce świecą światłem odbitym. To czynność mechaniczna, jak umycie się czy golenie. Po prostu tak ma być
Poza tym wiara zwalnia z odpowiedzialności. Za siebie, rodzinę, dzieci. Łatwo powiedzieć - wola boska, widocznie tak ma być i spokojnie trwać bezmyślnie przed telewizorem lub potulnie wlec swój "wózek" aż do końca, narzekając na los. Wiara jest narkotykiem dla prostych umysłowo owszem, pociaga, ale cóż tak naprawdę daje zażywanie? Ułudę
Thorunczyk
25-10-2007, 21:12
Wiec zyje.
W pewien sposob nawet im zazdroszcze.Rozgrzeszenia sumienia, ktorego ateista nie jest w stanie wyprac ani spowiedzia, ani " Bog tak chcial".
Możesz mieć czyste sumienie nie używając go - i masz problem z głowy.
Thorunczyk
25-10-2007, 21:18
Poza tym wiara zwalnia z odpowiedzialności. Za siebie, rodzinę, dzieci. Łatwo powiedzieć - wola boska, widocznie tak ma być i spokojnie trwać bezmyślnie przed telewizorem lub potulnie wlec swój "wózek" aż do końca, narzekając na los. Wiara jest narkotykiem dla prostych umysłowo owszem, pociaga, ale cóż tak naprawdę daje zażywanie? Ułudę
Może zażyjesz nim zaczniesz osądzać prostotę czyjegoś umysłu...?
wontrupka
25-10-2007, 21:38
No coz Thorunczyku......Juz Nitze powiedzial, jakze madre slowa " Fanatyzm jest jedyna forma silenej woli, jaka mozna zaszczepic czlowiekowi slabemu"
Piszesz Możesz mieć czyste sumienie nie używając go - i masz problem z głowy.
mam wrazenie, ze wiara, jej dogmaty, czy to chrzescijanskie, czy muzulmanskie, daja prawo do nieuzywania sumienia, do nie wnikania w siebie, chrescijanie maja pralnie sumienia, o ile go uzywaja, w postaci spowiedzi, odpustu, pokuty.Muzulmanie maja wytyczne, jesli ktorych sie trzymaja, ich sumienie jest krystaliczne ( zabij niewiernego).
Ateista boryka sie sam.
Nie mowie ze jest lepszy, bo nie wierzy.Swolocze sa wszedzie.
Jesli atesita nie upora sie ze swoim sumieniem, nikt, nawet on sam, mu nie odpusci.
Religia, kazda, jest narkotykiem, wyborem zycia w matrixie.Nieslusznie proponujesz Violettcie najpierw zazycie tego cudu.Ona go napewno zazyla. Kazdy ateista byl kiedys czlowiekiem wierzacym, malo kiedy jest na odwrot.
Thorunczyk
25-10-2007, 21:48
Jesli atesita nie upora sie ze swoim sumieniem, nikt, nawet on sam, mu nie odpusci.
Religia, kazda, jest narkotykiem, wyborem zycia w matrixie.Nieslusznie proponujesz Violettcie najpierw zazycie tego cudu.Ona go napewno zazyla. Kazdy ateista byl kiedys czlowiekiem wierzacym, malo kiedy jest na odwrot.
Tak - może się uporać stwierdzając, że przecież nie ma problemu, może też zadręczać sie do końca życia zadeptaniem motylka a może i zapewne tak jest - przyjmuje pewien ogólnie uznany system wartości i zgodnie z nim postępuje.
Ludzie są tacy sami - tylko uznają w zyciu różne systemy wartości a w związku z tym, w różny sposób podchodza do kwestii rozliczania własnych posunięc. Wierzący spowiadaja się bogom, ateiści rodzicom czy przyjaciołom.
Co do zażywania - może głupia analogia - kupiłem wiertarkę, byc może z własnej winy ją zepsułem po godzinie - co powiem? - że była do dupy. Takie jest gadanie Violi.
Dlaczego tak myślę? Ponieważ w jej przekazie każda myśl leci wysoko uczepiona ogromnego balonu jej ego. Ze mną jest ok - to wiertarka jest do dupy.
Violetta
25-10-2007, 22:05
chylę czoła przed Twą mądrością
Takie jest gadanie Violi.Dlaczego tak myślę? Ponieważ w jej przekazie każda myśl leci wysoko uczepiona ogromnego balonu jej ego. Ze mną jest ok - to wiertarka jest do dupy.
To że z Tobą jest ok to tylko Twoja opinia. Nie uogólniaj.
Nie tylko wiertarkę masz do dupy :-)
Może zażyjesz nim zaczniesz osądzać prostotę czyjegoś umysłu...?
Uderz w stół. nożyce się odezwą
Thorunczyk
25-10-2007, 22:21
Uderz w stół. nożyce się odezwą
Ano tak. Bo uważam, że spłycasz temat i piszesz frazesy.
Najprościej zarzucić komuś, że jest prostakiem. I po co próbować go zrozumieć, skoro to takie trudne, prawda?
Violetta
25-10-2007, 22:24
Ano tak. to takie trudne, prawda?
Wiem. Też Cię kocham
wontrupka
25-10-2007, 22:26
Tak - może się uporać stwierdzając, że przecież nie ma problemu, może też zadręczać sie do końca życia zadeptaniem motylka a może i zapewne tak jest - przyjmuje pewien ogólnie uznany system wartości i zgodnie z nim postępuje.
Bradzo, ale to bardzo upraszczasz sprawe Thorunczyku.
Nie wiem jakich Ty znasz ateistow.
Ci, ktorych ja znam, w tym ja sama, ktora znam najlepiej, mamy sprawy na sumieniu nie dajace sie zbyc " bo to zla kobieta byla...albo wiertarka".No problem.Wista wio i do przodu.Tak wlasnie zyja wierzacy.
Tak sie nie da.Popelniles(as) w zyciu swinstwo...trzeba z tym zyc do konca zycia.Nie ma pokuty.Nie ma przebaczenia.Jesli masz sumienie, chrzescijanskie, czy ateistyczne, jesli nie zadoscuczynisz, nie ma zmazania winy.A ze nie zawsze jest mozliwosc tego zadoscuczynienia...katolik wybieli sie spowiedzia i pokuta, wista wio, jedziemy dalej.Ateista zostaje z balastem sam.Sam na sam z wrzodem na sumieniu.
Nie wiem, czy Thorunczyku rozumiesz o czym mowie, bo Cie nie znam, nie wiem ilurazowe masz to sumienie.
Ja, jako ateista, bardzo to swoje sumienie szanuje.Mam tylko jedno.Niespieralne spowiedzia i pokuta.Nie do odnowienia.Licze sie z nim.Przynajmniej odkad nauczylam sie , jak boli.
Co do zazywania.....nie pojales metafory.Kompletnie.A wiertarka zadnnym przykladem.
Thorunczyk
25-10-2007, 22:26
Wiem. Też Cię kocham
I wice wersja :)
Ja niestety też mam jednorazowe i niespieralne. A dodatkowo jeszcze ciasno tam od wrzodów. Paskudnie się z tym egzystuje. Zwłaszcza, że ci którym powinienem zadośćuczynić odeszli do krainy wiecznych łowów :-(
Szczuply_Mojzesz
25-10-2007, 22:35
Słuchajcie, przypomina mi to spór między Panem, Wójtem i Plebanem.
Thoruńczyk, z całym szacunkiem dla Ciebie i Twoich poglądów, nie stwierdzaj, że któś jest uczepiony balonu własnego ego, widząc innych (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi). Mówisz o systemie wartości. Czy postępując w jakiejś części jak katolicy, będę nim? Czy to ma mnie pchać do "zaciągnięcia się"? Żadne z nas, mam na myśli użytkowników forum, nie uważa się za lepszych od osób wierzących w cokolwiek, więc wiertarka nie jest do dupy, a do wiercenia ;) Ja jakoś nie upatruje działania kogokolwiek jeśli się wywalę na przysłowiowy pysk. Potrafię stwirdzić, że to ja dałem "dupy".
Zauważ, że część rzeczy które dzieją się w życiu katolików, które raczej nie są po ich myśli, tłumaczą wolą boga, a posądzam, że nie przyszło im do głowy pytanie: gdzie popełniłem błąd, tudzież czy zrobiłem wszystko, żeby coś osiągnąć? Nie, wydaje mi się że jest im wygodniej tłumaczyć sobie część swoich porażek życiowych, bo tak jest najprościej, a jesteśmy takimi zwierzętami, że zawsze szukamy najłatwiejszej drogi i tanich wymówek. Zauważ jeszcze jedną rzecz, zabijanie zawsze się odbywało w imię jakiejś wyższej istoty (nie twierdzę, że wszystkie wojny były z powodu boga i religii, ale prześledź trochę historię świata).
Ukłon w Twoim kierunku, za to że chociaż próbujesz rozmawiać, nie plując jadem jak Null.
A jeszcze większy ukłon w kierunku dziewczyn, bo wyjeły mi wszystko z "ust" i nie bardzo mam co napisać.
Thorunczyk
25-10-2007, 22:43
Tak sie nie da.Popelniles(as) w zyciu swinstwo...trzeba z tym zyc do konca zycia.Nie ma pokuty.Nie ma przebaczenia.
Nie ma wielorazowych sumień. Ja mam też tylko jedno, którego w życiu używam. Jedno jest życie i jedno sumienie. Moje jest splamione winami, zaniedbaniami, jednak staram sie tak postępować, by nie czynić innym tego, czego sam z ich strony odczuć bym nie chciał.
Zgadzam się, że "Jesli masz sumienie, chrzescijanskie, czy ateistyczne, jesli nie zadoscuczynisz, nie ma zmazania winy". To jest tez istotą wiary. Każda wina bedzie bowiem osądzona.
Spowiedź w wierze katolickiej nie służy wybielaniu sumień - "wiśta wio i do przodu" jak piszesz. Spowiedź służyć ma zrozumieniu win, przyznaniu się do nich, stawieniu im czoła i pojednaniu - z Bogiem i bliźnimi. Win spowiedź nie zmazuje - każda wina zostanie osądzona. Kto uważa, że po spowiedzi jego sumienie jest czyściutkie niczym noworodka i może od nowa je brudzić - nic nie zrozumiał.
Ja mogę Ci powiedzieć, że to ateista ma łatwiej, bo to on sam sądzi sie za własne winy, a każdy człowiek dla siebie samego jest najlżejszym sedzią. Ateista jest i sedzią i osądzanym i z natury ludzkiej to wynika, że nie jest się najczęsciej wobec siebie surowym. O wiele surowszym jest się zwykle dla drugiego człowieka.
Thorunczyk
25-10-2007, 22:59
Słuchajcie, przypomina mi to spór między Panem, Wójtem i Plebanem. :):)
Thoruńczyk, z całym szacunkiem dla Ciebie i Twoich poglądów, nie stwierdzaj, że któś jest uczepiony balonu własnego ego, widząc innych.
Uważam, że zarzucanie komuś prostactwa z powodu wyboru wiary nie mieści sie w kategoriach jakiejkolwiek rozsądnej debaty. Jest to raczej retoryka wprost z gimnazjum.
Mówisz o systemie wartości. Czy postępując w jakiejś części jak katolicy, będę nim? Czy to ma mnie pchać do "zaciągnięcia się"?
Nie jestem misjonarzem. Nie chcę nikogo nigdzie zaciągać.
Ważne bys był CZŁOWIEKIEM.
Żadne z nas, mam na myśli użytkowników forum, nie uważa się za lepszych od osób wierzących w cokolwiek, więc wiertarka nie jest do dupy, a do wiercenia ;)
Po przeczytaniu posta Violi odniosłem inne wrażenie. Każdy ma prawo do własnych sądów - Viola również - ale skoro rozmawiamy, uzywajmy argumentów, nie inwektyw.
Ja jakoś nie upatruje działania kogokolwiek jeśli się wywalę na przysłowiowy pysk. Potrafię stwirdzić, że to ja dałem "dupy".
Zauważ, że część rzeczy które dzieją się w życiu katolików, które raczej nie są po ich myśli, tłumaczą wolą boga, a posądzam, że nie przyszło im do głowy pytanie: gdzie popełniłem błąd, tudzież czy zrobiłem wszystko, żeby coś osiągnąć? Nie, wydaje mi się że jest im wygodniej tłumaczyć sobie część swoich porażek życiowych, bo tak jest najprościej, a jesteśmy takimi zwierzętami, że zawsze szukamy najłatwiejszej drogi i tanich wymówek.
PRAWDA. Ale czy nie brak ateistów, którzy swe porazki przypisują swym nieprzyjaciołom? czyz to nie to samo? Czyz to nie wybór najłatwiejszej drogi?
Zauważ jeszcze jedną rzecz, zabijanie zawsze się odbywało w imię jakiejś wyższej istoty (nie twierdzę, że wszystkie wojny były z powodu boga i religii, ale prześledź trochę historię świata).
Jesli nie w imie Boga, to na rozkaz króla, faraona, cesarza... Wojny odbywały sie nie tylko w imie wyższych istot ale w imie wyższych celów lub korzyści.
Ukłon w Twoim kierunku, za to że chociaż próbujesz rozmawiać, nie plując jadem jak Null.
W Twoim również :)
ZodameranC
25-10-2007, 23:38
"Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, jakie kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższym stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest dostatecznie trujący, podstępny, mały — nazywam je jedną, nie dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..."
Fryderyk Nietzsche
Pan null .....................................
Najbardziej miarodajną organizacją na świecie zajmującą się rzetelnie problemami zdrowia jest ŚOZ, w tekście z linka znajdziesz, że wg niej skutecznośc prezerwatywy wynosi od 80 do 95%. Oznacza to „panie zero”, gdy 10 osób kopuluje z zarażonym i prezerwatywy są stosowane prawidłowo osiem do dziewięciu unika zarażenia. Bez kondoma to prawdziwa rosyjska ruletka, przy tym w magazynku na 10 komór tylko jedna jest pusta (choć pewnie raczej należałoby powiedzieć o komorze z niepełnym ładunkiem). Policz sobie ilu po chwili satysfakcji ciupciając bez gumki obudzi się z ręką w nocniku, a jeśli decydującą rolę odegrał czynnik indoktrynacji religijnej to bezpośrednią odpowiedzialność za zarażenie i śmierć na AIDS ponosi jednostka indoktrynująca, np. krk pod przewodem barbapapy z Watykanu.
Więc bądź miły nie pierdolić, że prezerwatywy są mało, bądź nieskuteczne, a coś takiego próbujesz właśnie sugerować. Przyznaję jednak z całą mocą o braku ochrony przed zarażeniem AIDS, gdy jakiś katooszołom pod wpływem świętojebliwej gorliwości zacznie dziabać gumki igłą.
.................................................. ....
Cdn.
.
Kilka razy to czytałem ,aby na pewno upewnić się że to pisze co pisze .
Doprawdy *ryba* ale do twojego móźdzku napewno nie dochodzi jakie niedorzeczności i potworności tu umieściłaś .
Wiedz więc że:
Jedyną rzeczą na dzień dzisiejszy jaką zapewnia 100% ochronę przed zakażeniem HIV jest stałość i wierność jednemu partnerowi .Amen .
Podoba ci się to czy też nie twoja rzecz ,twoja sprawa . Możesz sobie zapobiegać zarażeniu nawet metodą *skoków z drabiny * mnie ani KrK nic do tego ,tak jak tobie nic do tego jakie metody stosują katolicy czy inni .Nie bądź więc jak jakaś wścibska baba która wpierdala się w sprawy które cię nie dotyczą bo to nawet nie sprawa wolności ale po prostu kultury osobistej .
Bo co cię obchodzi stanowisko Watykanu na temat prezerwatyw, seksu przedmałżeńskiego, itp?
Żyj jak chcesz .
ps. nie wyobrażaj sobie że KrK zaakceptuje kondony wiedząc że tak jak piszesz nawet 20% nowych zarażeń może być *zaliczone* na poczet tej dopuszczalnej niby* ochrony *.
Nie bądż śmieszna .:)
.................. nie plując jadem jak Null.
......................................
Widzę że ty tak jak ja ,olewasz wielu palantów z tego forum skoro to u mnie ...widzisz jad .....;)
I znowu nullu-ciullu nic konkretnego tylko nabijanie postów.
EDIT - nie potrafisz? Zapisz się na kurs obsługi komputera.
ks
Violetta
26-10-2007, 09:30
Najprościej zarzucić komuś, że jest prostakiem.
Gwoli wyjaśnienia;
Różnica pomiędzy zwrotem- prosty człowiek a prostak jest jak pomiędzy ekonomista a ekonom.
Zanim zarzucisz komuś że zarzuca, głęboko zaczerpnij powietrza i przeczytaj pomału tekst. A potem jeszcze raz.
Violetta
26-10-2007, 09:41
" bo to zla kobieta byla...albo wiertarka".
Co do zazywania.....nie pojales metafory.Kompletnie.A wiertarka zadnnym przykladem.
Co do zażywania - nie pojął. W ogóle dziwnie pojął a i nie powinien interpretowac tekstu pisanego do Ciebie. Inny język. Oburza się nie rozumiejąc.
A tak na marginesie- o co chodzi z tą wiertarką? O czymś nie wiem? Dla mnie to tylko taka maszynka. Ma jakieś dodatkowe znaczenie?
Szczuply_Mojzesz
26-10-2007, 10:16
Thoruńczyk, nie chciałem w żaden sposób Cię urazić, a już napewn nie chciałem Ci przypisać roli misjonarza. Widzę, że nie złapałeś co chiałem powiedzieć. Na pewno nie chciałem nikogo oceniać. Nie tak miałeś to zrozumieć.
Null, uważam Cie za inteligentnego gościa (tak, dziwcie się wszyscy) tylko z klapkami na oczach, a jad z niektórych Twoich postów tryska. Popatrz, nie miałem zamiaru w żaden sposób Cie urazić, a jednak się dopatrzyłeś ujmy. Szkoda.
Violetta
26-10-2007, 10:59
Thoruńczyk, Widzę, że nie złapałeś co chiałem powiedzieć. Na pewno nie chciałem nikogo oceniać. Nie tak miałeś to zrozumieć.
no własnie, nie łapie albo wyjątkowo drażliwy.
Az dziwne w porównaniu do jego innych postów. Z taka wrazliwością religijną chyba nie powinien tu zagladać. W końcu jak ktoś nie lubi kwiatków to nie zagląda na forum ogrodników a nie - wchodzi i ma pretensje że omawiają metody przesadzania.
Szczuply_Mojzesz
26-10-2007, 11:02
no własnie, nie łapie albo wyjątkowo drażliwy.
Az dziwne w porównaniu do jego innych postów. Z taka wrazliwością religijną chyba nie powinien tu zagladać. W końcu jak ktoś nie lubi kwiatków to nie zagląda na forum ogrodników a nie - wchodzi i ma pretensje że omawiają metody przesadzania.
I wszystko jasne :)
Vladimir
26-10-2007, 13:22
"Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, jakie kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższym stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest dostatecznie trujący, podstępny, mały — nazywam je jedną, nie dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..."
Fryderyk Nietzsche
Myślałem, że na forum Urbana cytuje się Marksa, a nie chorowitego staruszka, opętanego przez różnego rodzaju natręctwa. Najśmieszniejsze jest to, że ten dziadek stworzył kręgosłup ideologiczny nazizmu i coś tam pieprzył o moralnosci panów.
Najwidoczniej przedstawiciele róznych nurtów, ideologii łaczą sie w imie jedynej słusznej ideii walki z KK :)
Lumpenproletariusze, mety społeczne, oszołomy,faszysci (jeśli o kimś zapomniałem to przepraszam)komuchy,aferałowie łaczcie sie !!
Szczuply_Mojzesz
26-10-2007, 13:39
Vladimir, popatrz w definicję słowa forum, a zobaczysz różnicę.
Tutaj nie kółko zainteresowań. Gdybym chciał poczytać Marksa, albo lenina, to wziąłbym go z półki, a nie właził do internetu w poszukiwaniu takowych wątków. Różni, różniaści osobnicy tutaj bywają, a jak nie wierzysz, to poszukaj postów Nulla i AVóla, a zobaczysz, że nie jest to miejsce odczytów :)
Cytuję:Lumpenproletariusze, mety społeczne, oszołomy,faszysci (jeśli o kimś zapomniałem to przepraszam)komuchy,aferałowie łaczcie sie !!
Pytanie: w co się łączyć i po co?
Daj spokój Szczupły, po co się kopać z koniem. Przecież wpadł tu tylko naubliżać ludziom.
Szczuply_Mojzesz
26-10-2007, 14:11
Kto wpadł naubliżać? Vladimir? Nie śledziłem jego postów, mnie jeszcze nie nawtykał, bo ubliżyć może mi tylko mój autorytet, a ten niestety nie żyje :(
A to tylko parę cytatów :
"... Zamiast robić z mordy szmate jak reszta miejscowej hołoty
A ten tępak jak katarynka, nakrecil sie i bedzie pierdolił do usranej smierci
waszym sztandarowym hasłem była wolnośc dla roznych odmieńców i dewiantów seksualnych
Jesteś modelowym przykładem tego jak socjotechniczne triczki zdeklarowanych antyklerykałów wpływają na wasze małe mózgi.
Ale co taki tępak pochodzący z patologicznej rodziny może o tym wiedzieć ? Głuchy tępaku, wy i wasza lumpenklika oraz lumpenploretariackie korzenie nie robią na mnie wrażenia...."
Szczuply_Mojzesz
26-10-2007, 14:42
Cytujesz Vladimira?
Cytujesz Vladimira?
Literka po literce.
Szczuply_Mojzesz
26-10-2007, 15:17
A to dziwne, bo z niektórych jego wypowiedzi, pierdołami nie zionie. Ale popatrz, jak są ludzie uczuleni na pkt wiary, jeżeli (tak mnie się wydaje) nie bardzo rozumieją tekst. Naprawdę, wielka szkoda. Thoruńczyk, po żadnym pozorem Cie nie oceniam
Wiedz więc że:
Jedyną rzeczą na dzień dzisiejszy jaką zapewnia 100% ochronę przed zakażeniem HIV jest stałość i wierność jednemu partnerowi .Amen .
Podoba ci się to czy też nie twoja rzecz ,twoja sprawa . Możesz sobie zapobiegać zarażeniu nawet metodą *skoków z drabiny * mnie ani KrK nic do tego ,tak jak tobie nic do tego jakie metody stosują katolicy czy inni .Nie bądź więc jak jakaś wścibska baba która wpierdala się w sprawy które cię nie dotyczą bo to nawet nie sprawa wolności ale po prostu kultury osobistej .
Bo co cię obchodzi stanowisko Watykanu na temat prezerwatyw, seksu przedmałżeńskiego, itp?
Żyj jak chcesz .
Pomijam cytowanie dwóch pierwszych zdań, tak jak myslałam rozumienie pewnych tekstów sprawia ci trudność, nie moje zmartwienie.
Potem wynurzasz sie o wierności partnerowi, rozumiem, że wierni swoim partnerom sa także biskup Petz, prałat Jankowski i reszta bandy. Osobiście wątpie w to, a jednak episkopat pozwalał im na pouczanie i wpieprzanie sie w sprawy innych. Tu mała dygresja z jednej z przypowieści waszej śniętej knigi wynika, że należy uważać, by nie mieszać dobrego ziarna z plewami, gdyż z takiej mąki chleba nie będzie. Taki jest morał opowiastki o siewcy, no to sobie teraz pokojarz gieniuszu.
Dalej ciągniesz, że jestem wścibską babą, gdyz wtrącam się do spraw katolików. A to dobre.
Czyżbyś nie słyszał nigdy, jak "autorytet lolciu-karolciu wyzywał kraje UE, iż tworzą cywilizację śmierci, albo polskich biskupów pragnących narzucić ogółowi społeczeństwa, także części niewierzących, prawa oparte o dogmaty kościelne, często zupełnie pozbawione racjonalności.
Mówisz, że nie wolno nam się wtrącać? W takim razie żądam, by panowie w kieckach odpierdolili sie od damskich tyłków w kwestii aborcji, gdyż mój światopogląd i rozum dyktuje mi, że zygota jest zygotą, a nie dzieciątkiem, jak dla lepszego efektu egzaltowanie pieprzycie. I nie wolno wymuszać katolikom wprowadzania praw bazujących na ich poglądach. Amen. Nulciu-srulciu
ps. nie wyobrażaj sobie że KrK zaakceptuje kondony wiedząc że tak jak piszesz nawet 20% nowych zarażeń może być *zaliczone* na poczet tej dopuszczalnej niby* ochrony *.
Nie bądż śmieszna
Otóż śmieszny, a w dodatku niedouczony jesteś ty. Nie wiem skąd czerpiesz informacje, ale coś ci właśnie umknęło. Jedną z pierwszych decyzji B16 było wydanie rozporządzenia w sprawie pozwolenia na używanie prezerwatyw przez nosicieli wirusa HIV, czym odciął się od polityki poprzednika w tym względzie.
Widzisz pało twój najwyższy zwierzchnik już zaakceptował, tobie pozostaje tylko potulnie posłuchać.
Ale na łapach poprzednika (JPII) pozostaje krew zarażonych dzięki jego prostackiemu, zaściankowemu podejściu.
Acha, który autorytet jest w takim razie nieomylny lolek, czy benek?
Nullciu był napisał:
„Ad2 ....też gówno prawda bo :
Nie znieniła się rola ani znaczenie Kościoła ,więc czynnik wykrywalności jest taki jaki był , a jeśli wiesz o takiej zmianie to powinnaś przynajmniej to wykazać .
Ad4 ....o które wytyczne Kongregacji Wiary ci chodzi ?????”
Tu masz trochę danych nullciu odnośnie traktowania wstydliwej sprawy pedofilii przez krk i bardzo skrótowe wyjaśnienie dlaczego było możliwe tyle lat ukrywanie takich niemiłych faktów.
Oto urywki z tajnej instrukcji Watykanu Crimen Sollicitationis, rozesłanej w roku 1962 do biskupów katolickich na całym świecie. Joseph Ratzinger był odpowiedzialny 20 lat za jej egzekwowanie, jako prefekt Kongregacji Nauki Wiary (1981-2005).
§ 11 : Poniewaz to o czym jest tu mowa powinno byc traktowane z wielka uwaga, rzeczami tymi nalezy zajmowac sie w sposob jak najbardziej tajny […], i powinny one zostac skazane na wieczysta cisze.
§ 13. Przysiega dotyczaca zachowania tajemnicy musi byc zlozona takze przez oskarzajacych oraz przez tych, ktorzy ujawniaja zachowania [ksiedza] oraz przez swiadkow. […] Winno sie powaznie ostrzec oskarzajacego, ze jest on, z wszyskimi innymi, zagrozony zawieszeniem a divinis w momencie gdy zlamie przysiege ; stanie sie to ipso facto [czyli niejako automatycznie].
§ 53 W kazdym przypadku sedzia powinien pamietac, ze nigdy nie powinno sie wymuszac przysiegi mowienia prawdy na oskarzonym.
§ 70 Wszystkie oficjalne komunikacje powiny zawsze byc robione w tajemnicy Swietego Oficjum ; i, poniewaz dotycza one w najwiekszym stopniu dobra Kosciola, wiedza na temat robienia tych rzeczy zobowiazuje pod grozba grzechu ciezkiego. (the percept of doing these things obliges under serious sin).
Robił to nader skutecznie skoro rynsztok rozlał się dopiero pod koniec lat 90.
„ O tym, że irlandzki Kościół katolicki ukrywał przypadki pedofilii wśród księży, wiadomo było od końca lat 90. Wówczas to przełamane zostało milczenie w tej sprawie, a do sądów zaczęły zgłaszać się pierwsze ofiary. Kamieniem milowym na drodze do prawdy było jednak opublikowanie w październiku 2005 r. tzw. raportu z Ferns. „ (za G.W.)
Postępująca sekularyzacja, ku wściekłości Watykanu, sprawiła, że przywódcy państw przestali bić pokłony kościołowi, krk tracił pozycję „świętej krowy”, dodało to odwagi wielu osobom skrzywdzonym przez urzędników Krk w dochodzeniu swoich praw. Pierwszą z nich był Colm O'Gorman, który w 1999 roku wystąpił z pozwem przeciwko swojemu gwałcicielowi księdzu Seanowi Fortune w wyniku czego ten ostatni popełnił samobójstwo. Po tym zaczęły napływać lawinowo inne skargi, doprowadziło to do utworzenia rządowej komisji ds. pedofilii w kościele rzymsko-katolickim, opracowano tzw. raport z Ferns, badający przypadki pedofilii w tej diecezji w latach od 1960, więc w okresie, gdzie obowiązywała w/w instrukcja.
Gdy sprawy już się więcej nie dało zamiatać pod dywan teraz wylewają swe krokodyle łzy hierarchowie. Szczyt hipokryzji, ale to przecież sztandarowa cecha krk.
Gdyby przypadki pedofilii nie były prawdą nigdy pierdolone świętoszki nie wykrztusiłyby z siebie słów przeprosin:
„Prymas Irlandii abp Seán Brady przeprosił za nadużycia seksualne, jakich dopuścili się katoliccy księża w tym kraju w stosunku do dzieci.
Hierarcha, który 24 listopada odbierze z rąk Benedykta XVI insygnia kardynalskie, oświadczył 20 października, że "nic nie zdoła zadośćuczynić straszliwej niesprawiedliwości", jakiej doznali ci, którzy "zostali oddani pod opiekę Kościoła"…
To z prasy wierzących, nie masonów:
http://ekai.pl/serwis/?MID=13583
....................
..........................[/url]
Nie wiem co ?? i jak?? Powiedzieć . Bo na jakikolwiek temat mówię ty tylko jedno ,pedofile i,złoczyńcy .
Ćzy to o zapobieganiu zarażeń HIV , o tej „ solidnej ochronie „ przerwatywie , ,o znaczeniu i roli kościoła ,o jej hermetyczności i życiu klasztornym ty tylko jedno i to samo ...oni to pedały ....albo Jankowski i inni .
Dajmy sobie więc spokój bo to do niczego w żadnym temacie nie dojdzie do żadnych konkluzji .
Widać i ty musiałaś być ofiarą jakiegoś molestowania ,stąd chyba te twoje mamiakalne ograniczenie spostrzegania rzeczywistości . Przyjmij moje współczucie .
Tak na marginesie to przynajmniej ja nic nie wiem o tej zmianie B16 w sprawie kondomów i powinnaś mnie uświadomić w temacie . Pokieruj mnie .
Ale nawet kompletnie nie wiedząc nic w tym temacie muszę cię zmartwić gdyż jeżeli coś takiego jest możliwe to i tak dozwolone tylko w stałym związku .i nie należy tego odbierać jako przyzwolenie na spółkowanie każdego z każdym i w kazdym miejscu o każdej porze . Dlatego twoja radość jest przedwczesna . Przykro mi .
.A co do tej instrukcji ,to jeżeli cokolwiek wiesz o prawie RP to ono również właśnie w ten sam sposób jest skonstruowane i realizowane . Więc w czym tu jest ta ....okropność . Nie wiem .
A o *chlebie z plewami* nic w biblii nie ma , Musiałaś pomylić z jakimś filmem animowanym......i powinnaś co nieco dowiedzieć się o pojęciu dogmatu bo ci się on kiełbasi .
Pozdrawiam .
Thorunczyk
28-10-2007, 00:11
Z taka wrazliwością religijną chyba nie powinien tu zagladać. W końcu jak ktoś nie lubi kwiatków to nie zagląda na forum ogrodników a nie - wchodzi i ma pretensje że omawiają metody przesadzania.
Sam nie wiem dlaczego sie wkurwiłem, ale sie wkurwiłem. Bo wasze "gadanie" jest takie iście biedroniowe. Mam nadzieję, że zrozumiesz teraz o co mi chodzi.
Jestem za państwem tolerancji wyznaniowej, seksualnej, światopoglądowej. Ciężko nam wszystkim będzie dojrzeć do takiego stanu rzeczy a jeszcze takie gadki, kto jest prosty a kto prostak - zaprowadzą was tam, gdzie Biedronia.
Mam wrażliwość religijną i jestem osobą wierzącą - zaglądał będę gdzie będę chciał i będę mówił co będę chciał. Pozwól mi być wolnym człowiekiem.
Thorunczyk
28-10-2007, 00:14
Thoruńczyk, po żadnym pozorem Cie nie oceniam
Pis Brader :)
Violetta
28-10-2007, 07:58
będę mówił co będę chciał. Pozwól mi być wolnym człowiekiem.
Przecież nie zabraniam Ci tego.
A nie uważasz że nie tylko Ty masz takie prawo?
Wolność nie polega na prawie do pomiatania ludźmi którzy ośmielają się rozmawiać inaczej niż Ty potrafisz zrozumieć. Wpisujesz się tym w mentalność kaczystów.
Widzisz, my nie idziemy do kościoła i nie napadamy na ludzi, że wierzą w bajkę o okrutnym, mściwym bogu.
Więc jezeli przyszedłeś na forum z założenia ateistyczne to dyskutuj z poglądami a nie rób wycieczek osobistych pomiatając rozmówcami. To świadczy o braku rzeczowych argumentów a i stawia pod znakiem zapytania Twoją kulturę.
No chyba że jesteś masochistą jak Av czy Null i jesteś bojownikiem zbierającym ciosy w imię wiary. Co kłoci się z jej założeniami bo przecież macie nadstawiać drugi policzek a nie w furii zadawać ciosy na oślep.
Słuchaj "panie zero," jak w każdej instytucji, tak i w krk są skurwysyny, róznica jednak polega na tym , że w innych zawodach z tzw. powołania, gdy dochodzi do takich przestępstw jak pedofilia to nie ma litości, ani dla nauczyciela, ani dla lekarza i środowisko zawodowe odcina sie od takiej jednostki bardzo jednoznacznie. W przypadku kościoła jest inaczej, odcinają się dopiero jak muszą, a jak nie muszą to zatajają, przenoszą do innych parafii, często nawet nie ograniczając kontaktu z dziećmi. Po prostu chronią swoich bandytów. Najlepszym przykładem są już udowodnione poczynania biskupów amerykańskich z Bostonu, N.Y. i innych, którzy lata całe wiedząc o przestępstwach nie robili nic poza chronieniem dupy pedofilom w sutannach i tuszowaniem. Czysta perfidia. Mam wątpliwości, czy ty znasz prawo, bo inaczej wiedziałbyś, że po śledztwie i rozprawie nazwiska osób uznanych winnymi są podawane do publicznej wiadomości, oczywiście w sądownictwie świeckim, kanoniczne znacznie odbiega w tej kwestii od norm ogólnie przyjętych. Wiadomo: ZATUSZOWAĆ, ZAKŁAMAĆ, ZAMILKNĄĆ.
Co do mojej rzekomej radości, ja mam to w dupie, czy będziecie się bzykac w gumkach, czy nie, ale musicie sobie zdawać sprawę do czego prowadzi brak jakiejkolwiek ochrony, a jej zabranianie jest przykładaniem ręki do zabójstwa z odroczonym lekko w czasie terminem egzekucji. Nullciu nie idź na łatwiznę i dokształć się sam, wiem, będzie ci trudno, gdyż twa katolicka osoba przyzwyczaiła się, że ma podane wszystko na gotowo przez proboszcza. Wysiłek intelektualny jednak nie zabija, a umiejetnośc posługiwania się przeglądarką nie jest niczym szalenie skomplikowanym. Jestem pewna, że ci się uda znaleźć coś o nowym stanowisku Watykanu.
Do homoseksualizmu wśród klechów i zakonnic, czyli pkt. 3 twej wypowiedzi jeszcze nie doszłam, ale na pewno nadrobię.
P.S.
Nie chleb z plewami, tylko ziarno z plewami pajacyku, a konkluzję tak mi swego czasu tłumaczono na lekcjach religii.
http://bi.gazeta.pl/im/2/3712/z3712362N.jpg
Według kuratorki ze Słupska świętowanie Halloween "może być pierwszym krokiem do inicjacji w świat demoniczny".
Lucyna Sroczyńska, dyrektor słupskiej delegatury Kuratorium Oświaty w Gdańsku, rozesłała do szkół list, w którym wyraża "zdumienie, że w niektórych szkołach praktyki związane z Halloween weszły na stałe do programu imprez".
Napisała: "Niepokojące jest to, że odradzanie się starych zwyczajów następuje pod płaszczykiem zabawy. (...) Ze smutkiem należy uświadomić sobie fakt, że Halloween jest kultywowany także w katolickiej Polsce. Ta dobra zabawa może być pierwszym krokiem do inicjacji w świat okultystyczny czy demoniczny".
Jej zdaniem "rodzice i nauczyciele powinni ze szczególną troską pielęgnować w dzieciach piękno polskiej i katolickiej tradycji".
- Bzdura! Dla dzieci to tylko zabawa - mówi Adam Kalbarczyk, dyrektor społecznego gimnazjum i liceum z Lublina. Jego uczniowie organizują sobie Halloween tuż przed dniem Wszystkich Świętych. Jest dyskoteka, na którą przebierają się w duchy, oraz wspólne oglądanie dopuszczonych przez nauczycieli horrorów. - Żyjemy w świecie wielokulturowym. Problem może by był, gdybyśmy traktowali sprawę poważnie, a Halloween obchodzili jak święto. Ale to tylko metoda na oswajanie śmierci poprzez zabawę - dodaje Kalbarczyk.
Danuta Wyrwas, dyrektorka Szkoły Podstawowej nr 4 w Słupsku: - Dla nas liczy się program wychowawczy konsultowany z radą rodziców. Jak będzie tam Halloween, to niezależnie od listów z kuratorium będziemy się podczas niego bawić. Na szczęście u mnie problemu nie ma. Halloween był kilka lat temu, ale się nie przyjął. Prywatnie to mnie list dyrektor Sroczyńskiej dziwi. Przecież to tylko zabawa. Co za różnica, czy dzieci się przebiorą za ducha, czy za kowboja?
Sroczyńska, zanim objęła stanowisko w kuratorium, była katechetką. Sprawą Halloween zajęła się - jak mówi - na prośbę słupskich nauczycieli i rodziców uczniów. Podobno rodzice buntowali się, że ich dzieci muszą uczestniczyć w Halloween, a angliści wymagali przynoszenia na lekcje wydrążonych dyń.
Halloween w szkołach ostatnio ma pecha. Niedawno pisaliśmy w "Gazecie", że urzędniczka z MEN (też katechetka) nie chciała dopuścić podręcznika do angielskiego, bo zawierał lekcje o Halloween - według niej "niezgodne z naszą tradycją". Angliści nie mogą jednak z tego zrezygnować. Bo ucząc języka, uczą również kultury anglosaskiej.
Sroczyńska tłumaczy nam, że niczego szkołom nie zabrania: - Na lekcjach angielskiego można wspomnieć o Halloween. Ale bezpieczniej, kiedy się nie będzie urządzało takich imprez.
Co jest w Halloween niebezpieczne?
- Wywodzi się z tradycji celtyckiej, a kapłani celtyccy oddawali cześć "panu zmarłych" - Sroczyńska wyjaśnia. - Z tej tradycji korzystają sataniści, tej nocy odprawiają swoje czarne msze. Jeśli szkoła będzie w to wprowadzała od najmłodszych lat... Zabawy nie są niegroźne, ale z czasem mogą przybrać inne formy. A szkoła ma być bezpieczna.
Źródło: Gazeta Wyborcza
Takie jest myślenie tobie podobnych (nullu-ciullu) oszołomów.
ks
krisbaum
28-10-2007, 17:59
Violu i Thoruńczyku
Ale pierdolicie farmazony a trzeba rzecz nazywać po imieniu. Jeżeli ktoś wierzy w prawdziwość bajeczek zamieszczonych w biblii znaczy się to że jest debilem i tyle. I dziwi mnie jakieś takie wymuszanie na nas kurtuazji i poszanowania dla czyichś religijnych uniesień. Jak ktoś chce robić z siebie cymbała zapierdalającego na kolanach na Jasną Górę, albo odpierdalającego modły do plamy na pniaku to proszę bardzo, tylko niech się odpierdoli od tego że nazywamy rzecz po imieniu. Ciemnotę trzeba zwalczać a nie tolerować, tymbardziej że religie przynoszą wymierne szkody ludzkości. Wrzoda się nie toleruje, wrzoda się wycina.
Thorunczyk
28-10-2007, 18:40
Wolność nie polega na prawie do pomiatania ludźmi którzy ośmielają się rozmawiać inaczej niż Ty potrafisz zrozumieć. Wpisujesz się tym w mentalność kaczystów.
Bo zapewne jestem prosty umysłowo i wierzę w okrutnego mściwego Boga.
Więc jezeli przyszedłeś na forum z założenia ateistyczne to dyskutuj z poglądami a nie rób wycieczek osobistych pomiatając rozmówcami. To świadczy o braku rzeczowych argumentów a i stawia pod znakiem zapytania Twoją kulturę.
- odpowiedź jak wyżej.
No chyba że jesteś masochistą jak Av czy Null i jesteś bojownikiem zbierającym ciosy w imię wiary. Co kłoci się z jej założeniami bo przecież macie nadstawiać drugi policzek a nie w furii zadawać ciosy na oślep.
Zadaję w furii ciosy na oślep ponieważ jestem prosty umysłowo i wierzę w okrutnego mściwego Boga. Do tego uważam, że w kwestii wiary czy religii z Tobą dyskutować nie warto.
Słuchaj "panie zero," ............................
Wszyscy ludzie podlegają prawu i zasadom prawnym obowiązującym w danym kraju i nigdy nie słyszałem o przypadku zaniechania czynności prawnych ze względów .......powołaniowych . A wszelkie ujawnienia czy utajnienia należą do kompetencji sądu ,więc proszę cię nie pieprz po próżnicy bo to nie przystoi .
Następnie .Nie wiem po co wymieniałaś prałata Jankowskiego bo on do żadnej z tych grup nie przynależy a wyrok na niego wydano .....medialnie a więc przez tych którym mają płacone za *wierszówkę * od pierdół . A ty jak piszesz chcesz opierać się na rzeczywistości i Prawdzie .
Po wtóre niestety brak danych co do *zezwoleń na prezerwatywy * moje goglle twierdzą że tu również pieprzysz głupoty .
Po trzecie stanowisko KrK w sprawie homoseksualizmu jest jasne i niezmienne .
To nie homoseksualista sam w sobie jest grzechem ,ale czyn który od dokonuje .
Wyjaśnię ci to na przykładzie . Nawet gdy ŚOZ ogłosi ze wszyscy ludzie na świecie są homoseksualistami nie zmieni się NIC w nauce KRK . Dlatego deliberowanie ile pedałów jest tu a ile tam jest bez sensu i nikomu nie potrzebne .
Jeszcze jeno .Brak również w biblii * mieszania ziaren z plewami * w celu uzyskania chleba .Jeżeli już to jest *..... odzielanie przenicy z plewów * i nie w celu mieszania ale.......... likwidacji plew .
Łk 3:17
17. Ma On wiejadło w ręku dla oczyszczenia swego omłotu: pszenicę zbierze do spichlerza, a plewy spali w ogniu nieugaszonym.
(BT)
Jak więc widzisz moja mądralińska ,może już pora i posłuchać czasami może jakiegoś proboszcza co ma do powiedzienia ,bo jak tak dalej pójdzie to stracisz granicę między urojeniami ,domysami a rzeczywistością .
Czego ci nie życzę .:) :)
krisbaum
28-10-2007, 18:50
stracisz granicę między urojeniami ,domysami a rzeczywistością
:D :D :D
To tak jakby kurwa robiła wykład z moralnego prowadzenia się :D
http://bi.gazeta.pl/im/2/3712/z3712362N.jpg
Źródło: Gazeta Wyborcza
Takie jest myślenie tobie podobnych (nullu-ciullu) oszołomów.
ks
W czym masz problem .A włóż sobie dynię na swój globus ,wsadż sobie zapaloną świeczkę w dupę i skamlaj za .....cukierkami .
Skoro jesteś przekonany że *małpowanie* wszystkiego co ma etykietkę made in USA da ci lepsze samopoczucie to droga wolna .
Gówno mi do tego .:lol::lol::lol:
Kris przegiołeś, nie jestem katolikiem ale jestem chcrześcijaninem, i to co napisałeś obraża moje uczucia religijne. Jestem tolerancyjny dla innych światopglądów ale twierdzenie, że czyjaś wiara to debilizm jest nietaktowne i po prastu świadczy o brakach w elementarnej kulturze.
Thorunczyk
28-10-2007, 18:56
Kris przegiołeś, nie jestem katolikiem ale jestem chcrześcijaninem, i to co napisałeś obraża moje uczucia religijne. Jestem tolerancyjny dla innych światopglądów ale twierdzenie, że czyjaś wiara to debilizm jest nietaktowne i po prastu świadczy o brakach w elementarnej kulturze.
Basi, my jesteśmy proste umysły... relax :):)
Thorunczyk, Ja wszystko rozumiem ale są pewne granice...
krisbaum
28-10-2007, 19:10
Co jest bardziej niesmaczne? Rzekoma obraza jakichś ulotnych uczuć, czy robienie sobie jaj ze śmierci górników na Wujku?
Thorunczyk
28-10-2007, 19:13
Basi - OK, ale zrozum jedno:
Viola czy Kris mogą mówić, że wierzący do debil czy z prostym umysłem. Natomiast, jeśli Ty zarzucisz im, że mówią nieładnie, okazuje się, że jesteś nie dość, że prosty umysłowo, to od okrutnego boga, bez kultury, i tam takie.
Wiesz, nie będe już wtrącał sie w te dyskusje, bo to nie ma sensu. Niech sobie gadają z Nullem czy Avołem o plamach na pniaku i spierają się, kto ładniejszy i mądrzejszy.
Górnicy w Wujlu złamali prawo,
krisbaum
28-10-2007, 19:30
Tak i kula w łeb to było właściwe rozwiązanie.
[quote
Zadaję w furii ciosy na oślep ponieważ jestem prosty umysłowo i wierzę w okrutnego mściwego Boga. Do tego uważam, że w kwestii wiary czy religii z Tobą dyskutować nie warto.[/quote]
no co ty Thorunczyk oddajesz pole walkowerem , czy twoje mozliwosci sie juz wyczerpaly ---- szkoda liczylam na wiecej Vileta to dobry kompan do takich dyskucji przy niej mozesz sie poduczyc :drink: tymczasem wypijmy na pochybel KK
Thorunczyk
28-10-2007, 19:39
no co ty Thorunczyk oddajesz pole walkowerem , czy twoje mozliwosci sie juz wyczerpaly ---- szkoda liczylam na wiecej Vileta to dobry kompan do takich dyskucji przy niej mozesz sie poduczyc :drink: tymczasem wypijmy na pochybel KK
No kurwa nie chce mi się, no! :)
To by była dysputa w stylu: "ja panu nie przerywałem" - a tak gadać mi sie nie chce.
:drink: zdrowie!
Słuchaj górnicy nie zachowywali się tam jak pacyfiści, tylko kibole stadionowi. Wina jest też po stronie MO: funkcjonariusze wysłani do tłumienia zamieszek nie powinni byc uzbrojeni w broń palną - dzisiaj się tego przestrzega. Po za tym sam nie raz brałem udział w zadymie na stadionie i uwierz mi, że gdy wali na ciebie tłum, z kamieniami, sztachetami i resztą sprzętu to za wszelką cene chcesz wyjśc cało. Ci ludzie, którzy byli w ZOMO też zostawili kogoś wdomu i chcieli życ. Górnicy podejrzewam, że także ale nie atakowali zomo kwiatami tylko kilofami. Komuś puściły nerwy, ktoś strzelił...
krisbaum
28-10-2007, 19:54
Ok, czyli mamy tu doczynienia z niewątpliwą tragedią a ty pozwoliłeś sobie robić z tego jakieś niesmaczne żarty. Zarazem domagasz się poszanowania dla tak ulotnej rzeczy jak twoje uczucia religijne. Dla araba powodem religijnej kurwicy będzie to babka w krótkiej kiecce, dla katola członek wkomponowany w krzyż albo splunięcie na terenie przyległym do kościoła. Pierdolę. Lepiej wyrwać chwasta...
Kris, skoro usunołem Wujek z podpisu to znaczy, że przyznałem się do błędu, ty widac takiej cechy nie posiadasz
krisbaum
28-10-2007, 20:36
A gdzie popełniłem błąd? Jeżeli wariat mamroce, że jest Napoleonem, to w powszechnym rozumieniu jest tym czym jest - wariatem właśnie. Natomiast jeżeli ktoś w plamie na drzewie widzi matkie boską a wyciekające soki biere za jej łzy ma być traktowany z szacunkiem, bo to jego wiara? Mam szanować poglądy w myśl których świadek jechowy w sytuacji zagrożenia życia wzbrania się przed przetoczeniem krwi? W myśl których arab ucina nożykiem głowę człowiekowi tylko dlatego, że nie wierzy w objawienia mahometa? W myśl których jednej kobiecie pozwala się ślepnąć, bo zasady nakazują chronić zygotę? Może mam je szanować za palenie na stosie ludzi innych przekonań? Albo za stopowanie nauki?
Scandalieros
28-10-2007, 20:40
Kris, skoro usunołem Wujek z podpisu to znaczy, że przyznałem się do błędu, ty widac takiej cechy nie posiadasz
Wez przestan. Jaki blad? Tekst byl szczery do bolu i prawdziwy.
Nie sluchaj Krisbauma tego pierdolonego hipokryty, ktory napierdala katolikow a sam mieszka z mama katoliczka i na jej garnuszku.
Ze gornicy to pojeby to chyba nikt nie ma watpliwosci. Co i raz demoluja Warszawe. Chlopaki z ZOMO mieli jaja i nie dali sobie pluc w morde. Albo My albo ONI. W Vancouver jak polaczek zaczal brykac po lotnisku to tez go policja odstrzelila, szkoda tylko ze paralizatorem. Powinni uzyc miotaczy ognia.
Ech, to byly czasy... Jak zesmy solidarnosc w Gdansku palowali...
Chyba masz racje, jebac Kribauma, może kiedyś wpadnie na mnie na jakimś meczu
krisbaum
28-10-2007, 20:49
Scandalieros właśnie stoczył zwycięski pojedynek z karaluchem o napoczętą puszkę fasolki i posprzątał kible w bibliotece publicznej, teraz więc może korzystać z dobrodziejstwa darmowego dostępu do internetu.
Nie sluchaj Krisbauma tego pierdolonego hipokryty, ktory napierdala katolikow a sam mieszka z mama katoliczka i na jej garnuszku.
Po pierwsze, to matki się nie wybiera o czym byś wiedział gdybyś znał swą matkę. Po drugie rozumiem, że jako dziecko sieroce nauczyłeś się żyć na czyjś koszt. Ja na swoje zarobię i nikt mnie nie utrzymuje.
Rozumiem, że z edukacją też ciężko. Ja nie piłem do tego, czy użycie siły przez ZOMO było słuszne, tylko do tego była to tragedia, dla rodzin ofiar niewątpliwie. Oczywiście w twym ciasnym umyśle prostaczka na takie przemyślenia brak miejsca.
krisbaum
28-10-2007, 20:53
Chyba masz racje, jebac Kribauma, może kiedyś wpadnie na mnie na jakimś meczu
No i wszytsko jasne. Policjant :D W tym miejscu wypadałoby zapodać jakiś dowcip o psach ale niestety to nie dowcipy. To wszystko prowda :D
Scandalieros
28-10-2007, 20:56
Wiedzialem Krisbaum ze twoj niezwykle przebiegly tok myslenia jednak nie jest tak doskonaly jak ci sie wydaje i dasz sie latwo sprowokowac. Mysle ze powinienes honorowo popelnic sepuku bo dales sie wykiwac takiemu "prostczkowi" jak ja :lol:
A wracajac do tematu.
Nie watpliwie to byla tragedia, specjalnie dla rodzin tych gornikow. Tyle tylko, ze gdyby ZOMO niestrzelalo to bylaby tragedia rodzin milicjantow.
Nietstey Krisbaum, ale brakuje Ci obiektywizmu. Nie widzialem zeby milicjanci, a pozniej policjanci demolowali kiedykolwiek jakies miasto, a przeceiz ta grupa zawodowa tez ma swoje problemy, niskie place, protesty itd. Za to gornicy... O ci to nam pokazali co potrafia. Dlatego jestem za tym ze byly to strzaly w samoobronie.
Nie jestem Policjantem ale na meczu też biegam z lorą i tarczą oraz w żułwiu i kasku :)
krisbaum
28-10-2007, 21:01
Ok niech, będzie, że to samoobrona. Pokaż mi tylko rodzinę zabitych którym przyjemnie się będzie patrzało na podpis jaki kiedyś miał basi666. A zarazem ten sam osobnik domaga się poszanowania dla jego "uczuć religijnych". To jest właśnie hipokryzja. Może teraz zrozumiesz znaczenie tego słowa, bo przykład który ty podałeś nijak się ma do jego definicji.
krisbaum
28-10-2007, 21:06
Nie jestem Policjantem ale na meczu też biegam z lorą i tarczą oraz w żułwiu i kasku
Kurwa, żucam studia i robote, zaciągne się na księdza
Tak se kurna myślę, że rzeczywiście studia nie dla ciebie, zostań przy napierdalaniu pałą :D
Scandalieros
28-10-2007, 21:06
Akurat w tym momencie wazniejsze jest dobro ogolu anizeli kilka jednostek cierpiacych na widok jakiegos podpisu.
Gornicy wraz ze stoczniowcami doprowadzili do sytuacja jak teraz jest w Polsce i nie widze powodu aby nad nimi rozpaczac. Powiem Ci wiecej, przez tych kilku gornikow dzis znacznie wiecej ludzi cierpi biede, rozlake (ogromna emigracja),brak dostepu do lekarza itd. To jest dopiero szczyt hipokryzji.
krisbaum
28-10-2007, 21:11
Ok niech będzie, tylko ciągle nie rozumiesz o co chodzi. Gdy ktoś wypowiada takie opinię jak twoja o górnikach to wszystko jest wporządku, można mieć takie zdanie choć jest ono ekstremalne. Mieści się to w ramach wolności słowa. Niech jednak tylko ktoś ekstremalnie wypowie się o religii - zaraz się odzywają głosy, że to sfera sacrum, że nie wolno, że obrażam jego uczucia religijne.
Scandalieros
28-10-2007, 21:14
No bo to jest wlasnie hipokryzja...
Robimy dokladnie to samo co wytykamy innym.
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
krisbaum
28-10-2007, 21:17
Hehehe. Tylko że ja jego zdanie na temat Wujka miałem głęboko w rzyci. Ośmieliłem się mu je tylko przypomnieć gdy stwierdził, że obraziłem jego uczucia religijne...
Ej, Homer! Po co się czochrać na lewicowym forum, skoro się mieszka na Florydzie. Bar ze striptizem, drinki z parasolką, laski w bikini, kolorowy t-shirt. To wszystko masz w zasięgu ręki. Nie lepiej korzystać?:)
Scandalieros
28-10-2007, 21:26
Nie samym chlebem czlowiek zyje...
A jak to forum jest lewicowe to Glemp jest przewodniczacym SLD
Violetta
28-10-2007, 21:36
:-)) Lewicowe, lewicowe, toć tu same lewusy
Scandalieros
28-10-2007, 21:42
Chyba "lewizna"...?
Nie powiesz mi ze ktos kto glosowal za PO jest lewicowcem :lol:
Violetta
28-10-2007, 21:44
Chyba "lewizna"...?
Nie powiesz mi ze ktos kto glosowal za PO jest lewicowcem :lol:
Nie głosowałam na PO. Takiego!
Specjalnie pojechałam do Gdyni zagłosować na panią prof. Seneszyn
ZodameranC
28-10-2007, 21:45
Nie samym chlebem czlowiek zyje...
Błąd - to przewodniczącym SLD jest Glemp.
To samo, a niby nie to samo...
Scandalieros
28-10-2007, 21:48
Ale agitowalas. Teraz juz wiemy ze jestes tajnym wspolpracownikiem, specjalnie naklanialas za glosowaniem na PO zeby Tuska wprowadzic na pole minowe. Intensywan praca naszych agentow nad toba przynosi efekty.
Masz bardzo gruba teczke...
Szczuply_Mojzesz
28-10-2007, 21:50
Hahahaaha, panowie i panie (kolejność dowolna), wybaczcie że się wcinam w Wasze przerzucanie się epitetami. Czyżbyście znowu chcieli historią żyć? Co ma katolicyzm do Wujka? Nie wiem,może za maluczki jestem. A dywagacje o kulturze i takcie przy jednoczesnym rzucaniu superlatyw, nawet pod adresem własnych matek i domniemywanych wykonywanych zawodach (biblioteka, policjant itd., żadna praca nie hańbi, ale każda męczy), świadczy o poczuciu smaku?
A co lewicowego forum, to Scandalieros ma rację i trzeba z pokorą mu ją przyznać.
Każdy z Was ma rację. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
i na tym zakończmy tą dyskusje
Vladimir
29-10-2007, 00:17
Hahahaaha, panowie i panie
Nie lepiej np. hołoto. :)
Czyżbyście znowu chcieli historią żyć?
Zdecydowana wiekszosc bywalców tego forum charakteryzuje tzw. dwujmyslenie - np. w odniesieniu do KK tamara co chwile wymysla jakies nowe ciekawostki, ktorych nie warto nawet komentowac.
Co ma katolicyzm do Wujka?
Oczywiscie, że ma. Przeciez to tak naprawde KK kazał spacyfikować gurników protestujaych przeciwko pedofilskiej fali jaki zalała polske.
"Zdecydowana wiekszosc bywalców tego forum charakteryzuje tzw. dwujmyslenie - np. w odniesieniu do KK tamara co chwile wymysla jakies nowe ciekawostki, ktorych nie warto nawet komentowac." -Vladimir, bukłak na mszalne wino, czyli kościelna hołota.
Nie komentujesz bo ci brak argumentów nędzny hipokryto, więc próbujesz stosować wypracowana przez stulecia metodę kościoła, jak się nie da dłużej zakłamywać to przemilczymy.
P.S.
Ja też pobawię się w kurtuazję i nie skomentuję błędów ortograficznych popełnianych przez katolickiego "gieniusza".
„Wszyscy ludzie podlegają prawu i zasadom prawnym obowiązującym w danym kraju i nigdy nie słyszałem o przypadku zaniechania czynności prawnych ze względów .......powołaniowych . A wszelkie ujawnienia czy utajnienia należą do kompetencji sądu ,więc proszę cię nie pieprz po próżnicy bo to nie przystoi .” - tyle null
Po próżnicy to ty pieprzysz nullu-ciullu, jak cie ktoś ładnie nazwał. Widać mało słyszałeś skoro udajesz, że nie wiesz.
Znowu kolejny dowód waszej zasranej hipokryzji, pewnie, że nie zaniechuje się czynności prawnych w stosunku do klechów, jak już nie ma wyjścia, potem robi się wszystko, by nie dopuścić do wyegzekwowania wyroku.
Czyżbyś kłamco nie wiedział, czy nie chcesz wiedzieć ilu kapłonów, ups kapłanów w Polsce chodzi na wolności, choć spowodowali wypadek po pijaku, zabijając przy tym, bądź ciężko raniąc. A tatko Rydzyk, do tej pory nie rozliczono go z kasy jaką zbierał na ratowanie stoczni. Też medialna nagonka? A przypominasz sobie katolicki mędrku sprawę dziewczynki, która przez niechlujstwo księdza została na trwałe kaleką, przepychanki z wypłatą legalnie zasądzonego zadośćuczynienia? A taki własnie Petz, czy stało mu się coś, oprócz przejścia na emeryturę, ze molestowanie seksualne kleryków. Jakie metody łagodnej perswazji zastosowały czarne kurwy, by nie wnosili młodzi seminarzyści oskarżeń? Czyżby powołano się na „Crimen Sollicitationis,”. Kazda instytucja nie kontrolowana wyrodnieje, krk nie jest tu wyjątkiem. Twój kościół w imię nie szargania dobrego imienia rzymskiej prostytutce, pozwala na bezkarność swoim funkcjonariuszom, sprawiając tym samym, że ściągają tam wszelkiej maści męty.
Zbyt trudny związek przyczynowy skutkowy dla przyswojenia w katolickim czerepie?
Jak katolicy podchodzą do respektowania prawa najlepiej widać na przykładzie Alicji Tysiąc.
http://www.innastrona.pl/bq_pedokosciol.phtml
krisbaum
29-10-2007, 02:58
gurników
Ja naprawde nie jestem jakiś ortograf ale niektórych powinno się powiesić za jaja...
A co do Wujka. Ja mam w dupie górników itp... Chodzi mi tylko o to, że każdy w tym kraju może namalować górnika z wielkim prąciem w ryju i wszystko się mieści w ramach wolności słowa. Natomiast niech ktoś namaluje Jezusa z ciulem w ryju. Naraz się pojawia nienaruszalna sfera sacrum. Wolno górników od ciuli wyzywać nie wolno pewnych rybaków. Bo obraza uczuć religijnych się kroi. Szkoda że na tym forum tej diametralnej różnicy rozróżnić nie potraficie.
Vladimir
29-10-2007, 04:39
Ja naprawde nie jestem jakiś ortograf ale niektórych powinno się powiesić za jaja...
Pozna pora robi swoje.
Vladimir, bukłak na mszalne wino, czyli kościelna hołota.
Dzkiekuje pochlebiasz mi.
Nie komentujesz bo ci brak argumentów nędzny hipokryto,
Wielokrotnie podkreslalem tępa babo, że nie bronie KK w odniesieniu do przeszlosci, nie wybielam dzialalnosci inkwizycji itd, co natomiast twierdze i powtarzam od wielu lat to to, że w sensie instytucjonalnym KK pełni bardzo istotną role w życiu każdego czlowieka, nawet Ciebie - pewnie uznasz, że to watpliwe a jednak.
jak się nie da dłużej zakłamywać to przemilczymy.
Czy przypadkiem JP II nie przeprosił za błedy i winy KK ?
A tatko Rydzyk, do tej pory nie rozliczono go z kasy jaką zbierał na ratowanie stoczni.
Nie wiem czy wiesz ale KK odcioł sie od Rydzyka. Pieknie sie to wpisuje w ten wasz ANGSOC, zapewne zostaniesz nagrodzona nowym pasem Ligi Antyseksualnej, lub co bardziej realne nowym strojem roboczym, zmywanie garów na obczyznie w zatechlych spelunach portowych nie nalezy do najczystszych robót.
Jakie metody łagodnej perswazji zastosowały czarne kurwy, by nie wnosili młodzi seminarzyści oskarżeń?
Musiałas miec naprawde spierdolone dziecinstwo. Prosze, pochwal się co takiego stało sie, że stałaś się taką mała pluskwą przyssaną do społeczeństwa ? Byłas molestowana ? Czy po prostu jesteś takim chodacym defektem socjalizacyjnym ?
Tępy katolicki chujku, nie mieszaj spraw nie związnanych, owszem lolciu przeprosił. Dobre, jeden zbrodniarz przeprosił tepy katoliku za zbrodnie minione zbrodniarzy w sutannach, m. in. za spalenie Giordano Bruno, w tym samym czasie, gdy jego chory umysł popełniał kolejne przestepstwa, np. kołując kobiety, by rodziły nawet kosztem własnego zdrowia i życia. To może popierać tylko prawdziwy paranoik.Ddzisiaj jednak się już nie pali i nie torturuje, dzisiaj robi się sieczkę z resztek mózgu takim jak wy, by można było bezkarnie np. odbierać środki z budżetu na budowe kolejnego sakralnego gówna, gdy polskie szpitale padają z niedofinansowania. Krew ludzi umierających, gdyż szpital musi mieć kapelana, ale juz niekoniecznie leki spada na was. Lubisz biblie tępy katoliku?
"Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie! " Mt 10:8.
Kościół się odciął od Rydzyka, a to ciekawe co prawisz!!!
To dlaczego nadal pozwala mu się sączyć jad, zbyt dużo kasy wydaja z moherów, to szkoda by było, nieprawdaż? Czy może coś mi umknęło? CZyżby zamknięto radio maryja? NIe pierdol fanatyku bzdur bo dostanę zajadów ze śmiechu.
Co do mojego życia prywatnego, dziekuję, że pytasz. Muszę cię zmartwić, chciałbyś mnie widzieć cierpiącą, nic z tego.
Jedynym wykorzystywaniem jakie znam jest wiązanie mi rąk w trakcie bzykania, gdy na to pozwolę. Garów też nie zmywam palancie, bo moja warstwa klasowa posiada zmywarki.
Podejrzewam, że o ile nie jesteś pedałem i jeszcze ci staje, w co watpię sądząc po poziomie agresji w tobie, to na mój widok dostałbyś ślinotoku, nie dla psa kiełbasa.
Panowie w kieckach i ich sługusy mogą sobie jedynie pofantazjować na mój temat.
Wytłumacz mi proszę kmiocie co znaczy: "defekt socjalizacyjny ", bo pierwsze słyszę o takim zestawieniu wyrazów.
Na koniec pytanie za 100 pkt. : jak nazywa sie pluskwa przyssana mocno do społeczeństwa. Podpowiedź: zwierzchnik siedzi w Watykanie.
Widzę, że się Władziowi podniosło ciśnienie i o to chodzi, o to chodzi
http://www.bandyci.org/img/biglol.gif
I jeszcze to ładzio był stworzył:
"co natomiast twierdze i powtarzam od wielu lat to to, że w sensie instytucjonalnym KK pełni bardzo istotną role w życiu każdego czlowieka, nawet Ciebie - pewnie uznasz, że to watpliwe a jednak."
Ależ skąd nie wątpię, że kościółek jak i większość innych religii pełni istotną rolę...od kiedy powstał jeden bóg wiara odgrywa kolosalną rolę we wszystkich konfliktach zbrojnych, dzis również: Irak, Irlandia, była Jugosławia, itd. itp
Na mnie wpływa ta instytycja też, szczególnie, gdy wysysa podatki, które płacę, by rząd zajął się np. właściwym dofinansowaniem domów dziecka, a nie rozdawnictwem majątku narodowego przy pomocy komisji majątkowej.
Szczuply_Mojzesz
29-10-2007, 09:15
Vladimir, dlaczego próbujesz pluć na wszystkich?
Przynajmniej z mojej strony nie doświadczyłeś jeszcze obelg, więc spróbuj trzymać nerwy na wodzy.
Hołota dla mnie, to banda fanatyków, a tutaj takowych nie spotkałem, oprócz paru gości, których wymieniać nie będę, a wszyscy ich znają.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.